
Ⅰ.单项填空
1.—Could you write me your new email address?
—________.
A.With pleasure B.It’s my pleasure
C.Couldn’t be better D.Go ahead
2.—________Beijing of 2012 saw its first snowfall in the month of November.
—Oh,it came as ________surprise to us.
A.The;the B.The;a
C./;a D./;the
3.They agreed to the plan________but there were several details they didn’t like.
A.in details B.in order
C.in place D.in principle
4.The tanker,which was full of petrol,________and gave off heavy and dark flames the moment a truck knocked into it.
A.blew up B.put up
C.turned up D.brought up
5.—Believe it or not,my sister and I are twins.
—Oh,you must have had the case________you were taken for your sister.
A.which B.whose
C.where D.whom
6.With the loss of labor,the old farmers ________at home had to choose less laborintensive crops.
A.having left B.to leave
C.left D.leaving
7.—Is the letter from your mother?
—Yes.But she ________the letter herself,because she doesn’t even know one word.
A.needn’t have written B.can’t have written
C.might not have written D.should not have written
8.Fully________to looking after three children at home,she no longer has time to enjoy the various activities in the club.
A.attached B.occupied
C.contributed D.devoted
9.—What are they up to?It’s so noisy.
—Some students________a party.
A.have had B.are having
C.had had D.were having
10.The official________I thought would be seriously punished received a raise instead.
A.whomever B.whoever
C.who D.whom
11.Only when you leave school________how much you love it.
A.you will find B.will you find
C.you find D.did you find
12.After many years of hard work,the man has finally reached the stage________he has gained good fortune and social status.
A.where B.that
C.which D.why
13.The new government made a promise that they would surely improve the________of people’s life.
A.outline B.quality
C.insurance D.attitude
14.I think we should________a good attitude towards failures and try to deal with them with a calm and cool mind.
A.send up B.give up
C.set up D.put up
15.________little such material left,they decided to hold a meeting to discuss what________.
A.There was;was done B.Being;to be done
C.Having;to do D.With;was done
Ⅱ.阅读理解
Born in 1952,Park Geunhye has long been one of the most powerful women in South Korea,and when she is sworn in next week,she will make history as the first female president of the country.
Park is nothing if not tenacious (坚韧的)—a tenacity she may have inherited (继承) from her father,the late president Park Chunghee.Such tenacity will come in handy if she is to solve the country’s many challenges at home and abroad.
Domestically (国内),the presidentelect faces the discouraging challenge of carrying out what she has promised her people—expanded social welfare,more jobs for the young,and limiting the power of the huge familyrun business groups.But slow economic growth may affect such big reforms.Already Park has found herself under pressure to scale down a healthcare project for lack of financing.
But after all,Park is a master barrier sweeper.When she was studying in France,her mother was shot dead by a KoreanJapanese killer aiming for her father.Pushed into the role of acting first lady at age 22,she quickly learned how to greet foreign high officials and conduct affairs of the state.Five years later,her father was shot dead.After that,Park disappeared from public view for years,but reappeared in 1998 as a candidate for Parliament (国会).In 2006,she was knifed in the face by a dissatisfied voter during an election campaign.Despite such hardship,Park has led her conservative Saenuri Party to numerous election victories—most recently in December,when she defeated her competitor Moon Jaein for the presidential office.The unmarried Park,who has often said that she married the country,will go on to build a reputation as a principled and toughminded politician.
1.From the passage,we can learn that________.
A.Park is different from her father for her tenacity
B.Park is optimistic about improving social welfare
C.Park will make efforts to create more jobs for young people
D.Park aims to cut the power of the huge staterun business groups
2.Park Geunhye’s father was killed when she was________.
A.22 B.27
C.46 D.54
3.What is the main idea of the last paragraph?
A.Park never gives up easily in face of difficulties.
B.Park is always interested in and good at politics.
C.Park has great hatred for those who killed her parents.
D.Park has won many elections because of her reputation.
4.What is the author’s attitude towards Park Geunhye?
A.The author shows great admiration for her.
B.The author disagrees with her domestic policies.
C.The author believes that she should get married.
D.The author worries that she is not tenacious enough.
Ⅲ.任务型读写
True friends are rare to come by these days.Even if you believe you’ve connected with someone,how do you really know he is a true friend?And often you will find that someone who you thought you could trust may have let you down.There are ways you can know if a friendship is true and how you can hold onto that friend.
A true friend is someone who will be there for you no matter what happens.Through good times and bad times,they will stand by you.They will accept you for who you are without trying to change you,and they will be there to help you grow in new ways.
Trust is another important aspect.A true friend will keep your secrets.They will be honest and be someone you can depend on.They will listen and be someone you know you can talk things over with,even if they may not have advice to share with you.
Friendship is a twoway street though.To find true friends and keep them,you must in turn be the same as well.Be there for them in their hard times and share the good times with them.Be someone your friends can depend on as well and offer them the same things they give to you.A friendship will fall apart fast if only one person is giving and putting all the effort in.If you are the only one making an effort,be honest.
There will be barriers in the road but that is the test of true friendship.If it can survive those barriers,it will be stronger and better than ever.St.Thomas Aquinas said,“There is nothing on this earth more to be prized than friendship” and it holds true.
| How to find a true friend? | |
| The writer’s | __1__on |
| friends nowadays | ■True friends__2__come by nowadays. ■Those who you regarded as your friends may make you__3__. |
| Characteristics of true friendship | ■A true friend will__4__you whatever happens. ■A true friend will keep your secrets and be a good __5__. Ways to__6__ |
| friendship | ■Stay with your friends when they are in__7__. ■Be someone who your friends can__8__. ■__9__is the key to keep a friendship if you are the only one making efforts. |
| Conclusion | True friendship can stand up to various__10__and grow stronger and better. |
Ⅰ.单项填空
1.解析: 考查交际用语。“with pleasure”是在别人请求时,表示欣然接受的客套话,符合语境。
答案: A
2.解析: 考查冠词。句意为:——2012年北京的第一场雪是在11月下的。——噢,对于我们来说,它是一件令人惊讶的事情。第一空由后面的2012修饰,表特指,用定冠词the;第二空后的surprise是抽象名词具体化,表示“一件令人惊讶的事”,是泛指,用不定冠词a。
答案: B
3.解析: 考查介词短语。句意为:他们基本上同意这个计划,但有些细节他们并不喜欢。in principle大体上,基本上,符合句意。in details详细地;in order就序,妥当;in place准备就绪。
答案: D
4.解析: 考查动词短语辨析。句意为:当一辆卡车撞向这个装满油的油罐车时,这辆油罐车爆炸了,冒出了滚滚浓烟和火焰。blow up炸毁,爆炸,符合句意。
答案: A
5.解析: 考查定语从句。语意表示你肯定有过你被误认为是你姐姐的情况。where you were taken for your sister是定语从句,修饰先行词the case,表示的是抽象地点,where可用in which替换。
答案: C
6.解析: 考查非谓语动词。句意为:随着劳动力的减少,留在家里的老龄农民只能选择种植那些不需要太多劳动力的庄稼。leave与farmers是逻辑上的动宾关系,故应用left作后置定语。
答案: C
7.解析: 考查情态动词。句意为:——这封信是你母亲写来的吧?——是的。但这封信不可能是她自己写的,因为她一个字也不认识。根据because引导的原因状语从句可知,此处应用can’t have done表示对过去发生的事很有把握的否定推测。
答案: B
8.解析: 句意为:因为完全专注于在家照看三个孩子,她不再有时间到俱乐部去尽享各种各样的活动。be devoted to专注于,此处为过去分词短语在句中作状语;attach to附属于,依恋于;occupy oneself in忙于;contribute to有助于,为……做贡献。
答案: D
9.解析: 考查动词的时态。根据问话人的问话内容可知,一些学生正在举行聚会,因此使用现在进行时。
答案: B
10.解析: 考查定语从句。句意为:我认为会受到严厉惩罚的那位反而加薪了。分析句子结构可知“________I thought would be seriously punished”为定语从句,先行词为The official,在从句中作主语,故用who。
答案: C
11.解析: 考查时态和倒装。句意为:只有当你毕业时,你才会发现你多么喜爱学校。当only修饰状语从句,而且置于句首时,主句构成部分倒装,要把相应的系动词、助动词或情态动词前置到主句的主语之前。再结合时态可知,此处B项正确。
答案: B
12.解析: 当先行词为stage,position等词时,定语从句常用where或in which引导。
答案: A
13.解析: 考查名词词义辨析。句意为:新做出承诺他们将一定提高人们的生活质量。quality质量;品质,符合句意。outline要点;大纲;轮廓;insurance保险;attitude态度,看法。
答案: B
14.解析: 考查动词短语辨析。句意为:我认为我们应该树立一个良好的心态去面对失败,试着用平静和冷静的态度去解决它们。set up树立,符合句意。send up发射;give up放弃;put up张贴。
答案: C
15.解析: 考查非谓语动词。句意为:那种材料所剩不多,他们决定开会讨论做什么。分析句意和句子结构可知,第一空用现在分词having作原因状语或用with复合结构,但第二空处暗含将来意味,表示“能用这不多的材料做什么”,故用“疑问词+to do”作宾语,故答案为C。
答案: C
Ⅱ.阅读理解
语篇解读 本文是一篇人物介绍。主要对韩国新总统朴槿惠进行了简要的介绍。
1.解析: 细节理解题。根据文章第三段第一句“Domestically (国内),the presidentelect faces the discouraging challenge of carrying out what she has promised her people—expanded social welfare,more jobs for the young,and limiting the power of the huge familyrun business groups.”可知,答案C符合文意。
答案: C
2.解析: 细节理解题。根据文章第四段第三句“ Pushed into the role of acting first lady at age 22...”和第四句“Five years later,her father was shot dead.”可知,朴槿惠的父亲被射杀时,她当时是27岁,故答案B符合文意。
答案: B
3.解析: 段落大意题。通过对文章最后一段的整体理解,尤其是倒数第二句“Despite such hardship,Park has led her conservative Saenuri Party to numerous election victories...”可知,本段主要讲的是朴槿惠不屈不挠的性格,故答案A符合文意。
答案: A
4.解析: 观点态度题。根据文章第二段第一句“Park is nothing if not tenacious (坚韧)—a tenacity she may have inherited (继承) from her father,the late president Park Chunghee.”和对全文的整体理解可知,作者很敬仰朴槿惠,故答案A符合文意。
答案: A
Ⅲ.任务型读写
1.opinions/views/viewpoints 2.rarely/seldom/hardly 3.disappointed 4.support 5.listener 6.keep/hold/maintain 7.trouble/difficulty/hardship/need 8.trust 9.Honesty 10.barriers
