第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
21.It’s good feeling for people to admire the shanghai world expo that gives them
Pleasure.
A.不填,a B.a,不填 C.the ,a D.nothing
22.When you introduce me to Mr.johnson,could you please say for me ?
A.everything B.anything C.something D.nothing
23——Volunteering is becoming popular in China .
——Yeah, people are now aware that helping others is helping themselves.
A.naturally B.successfully C.splendidly D.increasingly
24.Lots of rescue workers were working around the clock , supplies to Yushu,Oinghai province after the earthpuake.
A.that B.where C.which D.whose
25.Lots of rescue workers were working around the clock, supplies to yushu.Oinghai province after the earthpuake....
A.sending B.to send C.having sent D.to have sent
26.The girl had hardly rung the bell the door was opened suddenly, and her friend rushed out to greet her .
A.before B.until C.as D.since
27.More and more high——rise buildings have been built in big cities space.
A.in search of B.in place of C.for lack of D.for fear of 28.Every year a flood of farmers arrive in shenzhen for the money——making jobs they
Before leaving their hometowns.
A.promised B.were promised C.have promised D.have been promised
29.Teachers recommend parents their children under 12 to ride bicycles to school for safety.
A.not allow B.do not allow C.mustn’t allow D.couldn’t allow
30. We've just moved into a bigger house and there’s a lot to do.Let’s _______ it.
A.keep up with B.do away with C.get down to D.look forward to
31.——Guess what ,we’ve got our visas for a short—term visit to the UK this summer.
——How mice! You a different culture then.
A.will be experiencing B.have experienced
C.have been expriencing D.will have experienced
32.Drunk driving,which was once a occurrence,is now rnder control.
A.general B.frepuent C.normal D.particular
33.——In this day and age, women can have children and jobs as well.
——I can’t agree more. It’s great to have the two .
A.linked B.related C.connected D.combined
34.In April, thousands of holidaymakers remained abroad duc to the volcanic ash cloud.
A.sticking B.stuck C.to be stuck D.to have stuck
34.B【解析】考察动词的用法。remain作不及物动词意为“保持,继续”,后面要接名词、形容词或分词,据此判断应该选择B项stuck。
35.We should respect food and think about the people who don’t have we have here and treat food nicely.
A.that B.which C.what D.whether
第二节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Born in America , I spoke English ,not Chinese ,the language of my ancestors . When I was three . my parents flashed cards with Chinese 36 at my face , but I pused them 37 , my mom believed I would learn 38 I was ready .But the 39 never came.
On a Chinese New Year’s Eve , my uncle spoke to me in Chinese , but all I could do was 40 at him , confused , scratching my head . “ Still can’t speak Chinese?” He 41 me , “You can’t even buy a fish in Chinatown .”
“Hey ,this is America , not Chinese.I’ll get some 42 with or without Chinese.” I replied and turned to my mom for 43 .
“Remenber to ask for fresh fish , Xin Xian Yu ,” she said ,handing over a $20 bill .I 44 the words running downstairs into the srreets of Chinatown.
I found the fish 45 surrounded in a sea of customers . “I’d like to buy some fresh fish ,” I should to the fishman .But he 46 my Engish words and turned to serve the next customer .The laugh of the people behind increased 47 their impatience . With every 48 , the breath of the dragons (龙) on my back grew stronger—my blood boliing— 49 me to cry out . “Xian Sheng Yu ,please ” “Very Xian Sheng ,” I repeated .The crowd erupted into laughter . My face turned 50 and I ran back home 51 , execpt for the $20 bill I held tightly in my pocket .
Should I laugh or cry They ‘re Chinese . I should feel right at 52 . Instead , I was the joke , a disgrace (丢脸)to the language.
Sometimes , I laugh at my fish 53 , but , in the end ,the joke is on 54 . Every laugh is a culture 55 ; every laugh is my heritage (传统) fading away.
36A. custorn B. games C .characters . D. language
37A. ahead B. around C. along D.aside
38A. when B.before C.unless D.until
39A.success B.study C.time D.attenmpt
40A. aim B. joke C. nod D. stare
41A. cared about B. laughed at C. argued with D. asked after
42A. right now B. from now C. at times D. in time
43A. decision B. Permission C. information D. preparation
44A. repeated B. reviewed C. spelled D. kept
45A. farm B. stand C. pond D. market
46A. guessed B. forget C. doubted D. ignored
47A. by B. as C. with D. from
48A. second B. effort C. desire D. movement
49A. foreing B.allowing C. persuading D. leading
50A. bright B. blank C. pale D. red
51A.open-mouthed B. tongue-tied C. empty-handed D. Broken-hearted
52A. service B. home C. tisk D. root
53A. trade B. deed C. challenge D. incident
54A. it B. us C. me D.them
55A. thrown B. lost C. divided D. reflected
第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
F.Scott Fitzgerald, born on September 24,16, an American novelist, was once a student of St.Paul Academy, the Newman School and attended Princeton. University for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her.
His life with her was full of great happiness, as he wrote in his diary :“ My own happiness in the past often approached such joy that I could share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary.”
This side of paradise, his first novel, was published in 1920. encouraged by its success, Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then he continued with the novel the Beautiful and Damned (1922), a collection of short stories Thales of the Jazz Age (1922), and a play The Vegetable (1923). But his greatest success was The Great Gatsby, published in 1925,which quick brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then, in 1926, he published another collection lf short stories All the Sad Young Men.
However, Fitzgerald’s problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed. By 1930, his wife had her first breakdown and went to a Swiss clinic. During this period he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The love of the last Tycoon in 1940. While his wife was in hospital in the United States, he got totally addicted to alcohol. Sheila Graham, his dear friend, helped him fight his alcoholism.
56. How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage ?
A. 5 B. 6 C. 7 D. 8
57. Which of the following is the correct order to describe Fitzgerald’s life according to the passage?
a. He became addicted to drinking.
b. He studied at St.Paul Academy.
c. He published his first novel This Side of Paradise.
d. The Great Gatsby won high praise.
e. He failed to reorder his life.
f. He joined the army and met Zelda.
A.f-c-e-a-b-d B. b-e-a-f-c-d C. f-d-e-c-b-a D. b-f-c-d-e-a
58. We can infer from the passage that Fitzgerald .
A. had made some money when he met Zelda in Alabama.
B. was well educated and well off before he served in the army
C. would have completed more works if his wife hadn’t broken down
D. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital
59. The passage is probably followed by a concluding paragraph about .
A. Zelda’s personal life
B. Zelda’s illness and treatment
C. Fitzgerald’s friendship with Graham
D. Fitzgerald’s contributions to the literary world
B
Forget Twitter and , Google and the Kindle. Television is still the nost influential medium around. Indeed ,fot many of the poorest regions(地区)of the world, it remains the next big thing——finally becomes globally available. And that is a good thing, because the TV revolution is changing lives for the better.
Across the developing world, around 45% of families had a TV in 1995; by 2005 the number had climbed above 60%. That is some way behind the U.S. ,where are more TVs than people, and where people now easily get access to the Internet. Five million more families in sub-Saharan Africa will ger a TV over the next five years. In 2005 , after the fall of the Taliban(),which had outlawed TV, 1 in 5 Afghans had one. The global total is another 150 million by 2013——pushing the numbers to well beyond two thirds of families.
Television’s most powerful effect will be on the lives of women. In India, researchers Robert Jensen and Emily Oster foumd that when TVs reached villages, women were more likely to go to the market without their husbands approval and less likely to want a boy rather than a girl. They were more likely to make decisions over child health careTV is also a powerful medium for adult education. In the Indian state of Gujarat,Chitrageet is a popular show that plays Bollywood songs with words in Gujarati on the screen. Within six months, viewers had made a small but significant(有意义的) improvement in their reading skills.
Too much TV has been associated with violence, overweight and loneliness. However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide.
60.The underlined word “outlawed” in paragraph 2 probably means “ ”.
A.allowed B.banned C.offered D.refused
61.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Americans used to get access to the Internet easily.
B.The world’sTV sets will total 150million by 2013.
C.45% of families in the developing countries had a TV in 2005.
D.Over two thirds of families in the world will have a TV by 2013.
62.The author intends to .
A.stress the advantages of TV to people’s lives
B.persuade women to become more independnt
C.encourage people to improve their reading skills
D.introduce the readers some websites such as Google
63.What would be the best title for the passage?
A.TV Will Rule the World B.TV Will Disturb the World
C.TV Will Better the World D.TV Will Remain in World
C
Businesses are witnessing a difficult time, which has in turn produced influence on consumers’ edsire to go green . However, shoppers are still laying stress on environmental concerns.
Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they did a year ago, while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.
This may help to influence how shops store goods on their shelves. And the companies should still make efforts to become more envitonmentally friendly. Two out of three people think it is important to buy from environmentally responsible companies,with about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a company’s environmental reputation was not good enough.
Harry Morrison, chief executive(主管)of the Carbon Trust, sympathizes:“I understand this situation where survival is very important now. But from environmental considerations, the clocd is ticking—we don’t have much time. In addition, cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a mediun-term benefit for the brand.”
Larger companies have an extra motivation to look at reducing their carbon footprint, as new rules next year will require businesses bo buy carbon allowances to make up for their emissions(排放). Those that have taken early action will have a head start. More than two thirds of consumers are not clear about which companies are environmentally responsible. This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers.
The Carbon Trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing.“When companies are granted(授予)the standard, they can use a logo(标识)in all their marketing which makes it clear that they are working towards cutting emissions,”Mr.Morrison said.
.What’s the main idea of the passage?
A.Businesses are finding ways to send their message to the shoppers.
B.Companies will soon get information about cutting carbon emissions.
C.Firms are making efforts to encourage customers to keep goods at home.
D.Firms are urged to cut carbon emissions by shoppers’environmental awareness.
65.The underlined word“inform”in Paragraph 2 probably means“ ”.
A.affect B.change C.disturb D.reject
66.According to Harry Morrison, businesses .
A.will benefit from cutting carbon emissions
B.should buy carbon allowances for shoppers
C.are required to make up for their carbon emissions
D.have encouraged shoppers to take their custom elsewhere
67 .We can learn from the passage that businesses will .
A.have a strong desire to reduce costs
B.use the same logo in their marketing
C.gain advantages by taking early action
D.attract more shoppers by storing goods
D
Columbus College , 241 Queen Elizabeth Drive ,Kowloon City
To: All Staff
From: Jakie Mok , Secretary;Sports Development Committee
Date: May 20, 2010
A week ago , “Sports for Life” pregramme was sent to the parents, requiring them to select a sport they wanted their child to play. Since then , our staff have received lots of calls from parents asking for more information about it . Here is a memo (备忘录) for your reference when you answer the phones.
Sports 1:Basketball.
We expect that this will be the most popular of the four sports.Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible . Students will take a prevate bus to and from Kwun Tong Sports Park .To cover the cost of hiring a bus ,each student will have to pay $10 each time. There will be four basketball courts available for our use with one teacher watching over each game .
Sports 2:Gym
We will be using St.Peter’s Memorial Park. There are two reasons for choosing theis park . Frist , it is not very busy and crowded before 6:00 pm. Second , it has lot of trees with plenty of shade. Students must bring along two bottles of water to prevent thirst.Three activities, skipping , jogging , outdoor aerobics (有氧运动),all of which are free of charge, will be arranged. And there will be a teacher on duty for each of the activities.
Sports 3: Hiking
Hiking(远足)will take place at Kowloon Peak.The activitiy will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later . Three teachers will accompany the students , and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers . Each instructor will cost $75/hr.
Sports 4:Swimming
The Kowloon City Aqueatic Centre is a 10-minute walk from our school. Four teachers will go to the pool and conduct the goings-on from the poolside . We will only be able to reserve the pool for one hour(i.e. 2:45pm to 3:45pm).Only students skilful at swimming can take up this activity . The pool will have two lifuguards present. Girls must wear a swimming suit.The cost is $10 per visit.
68.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Students selecting basketball had better register early.
B.Students participating in gym should arrive at 6:00 pm.
C.Hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hours.
D.Students having swimming suits can take up swimming.
69.It can be inferred from the passage that
A.students taking part in basket ball will walk to the courts.
B.every student can gain admission to one of the four sports
C.hiking students can have a regular rest in the shade of trees
D.students taking up the four sports should bring bottles of water
70.It can be concluded that
A.each sport will take only on hour
B.students will be chaarged for the four sports
C.all the sports will take place at Kowloon Peak
D.teachers will accompany students on each sport
71.The purpose of the memo is to
A.attract students’interest in the programme
B.require the parents to select a sport for their chinld
C.help the staff explain the programme to the parents
D.remind teachers and lifeguards to be present on time
E
In the United Statcs, there were some well-constructed houses for native Indians, ranging from the simple brush shelter to the five-storied pueblo.
In the eastem United States, one of the existing types was that commonly know under the Algonkian name of wigwam in which the Iroquois Indians lived. The wigwams were of wagon-top shape with straight sides and ends, made by bending young trees to form the round shape. Over this shape pieces of tree bark were laid to protect the Indians from bad weather. Over the bark dried grass was added. A small hole allowde smoke to escape from the top. Doorways at each en served also as windows, The Iroquois Indians built trunk walls all around their villages. The wall had only one opening, They could quickly close this cpening if their enemies came near.
Inte restingly, the Choctaw Indians in Mississippi also lived in a wigwam of a most primitive(原始的) construction, but different from those of the Iroquois Indians.The Choctaw Indians’wigwams, made from mud,cane and straw, were in the form of a bee-hive. The covering was made of a long, tough grass. A post in the centre supported the roof.A hole in the top admitted the light, and allowed the smoke to pass out.
The tipi tent-housing of the upper lake and plains area was put up with poles set lightly in the ground, tied together near the top, and covered with bark and grass in the lake country. It was easily portable, and two women could set it up or take it down within an hour.
The Pawnee, Mandan and other Indian tribes (部落) along the Missouri built solid ring-shaped structhures of trunk, covered with earth and dried grass,housing adozen families.
The Wichita and other tribes of the Texas border built large ring-shaped houses covered with dried grass.
Apart from the regular housing, almost every tribe had some style of housing.
72.Which of the follwing pictures shows the house for the Iroquois Indians?
A. B.
C. D.
73. According to the passage, the Pawnee Indians built their houses _____.
A. with openings in the trunk walls B. large enough for several families
C. in a ring shape with bark and mud D.by bending young trees to form the shape
74.All the native Indian houses described in the passage were_____.
A. of the same shape B. covered with grass
C. built with a post in the centre D. built with doorways at each end
75. The passage suggests that ________
A.all the native Indians built trunk walls all around their houses
B.all the native Indian houses were built with poles tied together
C.the Iroquois Indians took safety into account while building their wigwams
D.the Choctaw Indians in Mississippi built their wigwams with straight sides and ends
第Ⅱ卷(非选择题共35分)
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节词(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示,2)首字母提示,3)语境提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在右边相对应的横线上。所填单词要求意义准确,拼写正确。
Dear editor,
I am Evan from Canada. Being the eldest child in the family has its disadvantages.First of all,I have to share all my ______(玩具) with my younger sisters . Of course, they don’t n____to return the favor because I’m totally uninterested in their things ._______(除……之外)that, they are always hanging around me . I just can’t get a moment’s p_____.
At meals,I have to eat whatever is _____the plate regardless of the taste .My sisters only try one bite if it’s not ______favorite food. In addition ,w____it comes to practicing our musical instruments,. I have to paractice ______than double the time. Worst of all, I get a larger quantity of homework,_____(对比)to them.
I’m feeling rather annoyed. Can you please g_____me some advice?
Yours truly
Evan Smith
76.________
77________
78________
79________
80________
81________
82________
83________
84________
85________
第二节 书面表达(满分25分)
假设你是李华,福建省某中学高中学生,今年暑假将前往澳大利亚参加主题为WATER FOR LIFE“的交流活动。请你以参访代表的身份,根据以下图片提示,用英语写一篇发言稿。
注意:
1.根据图片的内容适当展开,以使行文连贯;
2.开头与结尾已写好,不计入总词数;
3.文中不能出现考生的具体信息;
4.词数:120左右
参考词汇:短缺 shortage ; 资源 reaource
Ladies and gentlemen,
Good morning, I’m Li Hua from Fujian,China,It’s my great honor to be here to say something about the global water shortage and ways of dealing with it._____________________________________________________ That’s all. Thank you.
2010年福建省高考英语详解
第一部分
1.B 2.B 3.A 4.B 5.C
6.A 7.C 8.A 9.A 10.B
11. C 12.A 13.C 14.C 15.B
16.B 17.C 18.B 19.C 20.A
第二部分
21.B【解析】考察冠词的用法。It’s a good feeling……为固定句型。Pleasure为抽象名词,是不可数名词,所以不用加冠词。
22.C【解析】考察代词的用法。句意为“当你向强森先生引荐我的时候,能否为我做一下介绍”。A.everything“任何事物,一切”,; B.anything“任何东西”;D.nothing“没有什么”,置于句中,都不合句意。因此选择C.something,“某事,某物”。
23.D【解析】考察副词的用法。根据回答“现在人们意识到帮助别人就是在帮助自己”可知上文应选择D.increasingly“越来越多地”。A.naturally“自然地,天生地”; B.successfully “成功地”; C.splendidly“极佳地,非常好地;华丽地,辉煌地”,都不符合句意。
24.B【解析】考察定语从句的用法。句意为“许多救援者都在夜以继日地工作来支援震后的青海玉树”。主句中先行词 “the clock”为抽象的地点名词,所以选择表示地点的关系副词where。
25.A【解析】考察状语从句的用法。动词“send”和主语 “workers”构成主谓关系,因此用动名词形式“sending ”作目的状语。
26.A【解析】考察介词的用法。句意为“在女孩还没按门铃之前,门突然被打开,他的朋友冲出来问候他”,因此选择A项beore“在……之前”。 B项until“直到……才”;C项as“(时间)当……一面,一面……”; D.since“从……起”,均不符合句意。
27.C【解析】考察介词短语的含义。根据前文句意“越来越多地高楼大厦兴建于大城市”可知应选择C项for lack of“因为缺乏……”。A项in search of “为了寻找……”;C项in place of “代替”; D. for fear of “由于害怕恐惧……”,置于句中,均不符合句意。
28.D【解析】考察动词的时态与语态。句意为“每年都有大批农民到深圳挣钱,干他们离开家乡前已经被许诺地工作”,所以使用现在完成时。动词promise和主语they之间构成主谓关系,因此应用被动式。所以选择D项have been promised,现在完成时的被动式。
29.A【解析】考察动词的用法。句意为“为了安全老师推荐父母们不要允许12岁以下的孩子骑自行车来上学”。动词recommend后接sb (not)do sth 。因此选择A项。
30.C【解析】考察动词词组的辨析。句意为“我们已经搬到一个更大的家,还有许多事情要做,让我们开始认真做吧”,因此选择C项get down to “开始认真做某事”。A项keep up with “跟上;和……保持联系”; B项do away with “废除;去掉;杀掉”;D项look forward to “期盼”,都不符合句意。
31.A【解析】考察动词的时态和语态。由句意“到时候你将体验到一种不同的文化”可知体验的动作发生在将来,应该选用将来进行时,因而选择答案A项will be experiencing。
32.B【解析】考察形容词的辨析。句意为“曾经一度式常发事故的醉酒驾车现在已经被控制了”,因此选择B项frequent“频繁的”。A项general“慷慨大方的”;C项normal“正常的”;D项particular“特别的,特定的”,都不符合句意。
33.D【解析】考察动词的辨析。根据前文“I can’t agree more.”可知对妇女同时拥有孩子和工作持赞成态度,因此应选择D项combined“结合起来的”。A项linked, B项related C项connected均有“联系起来的”的意思,但不符合句意。
34.B【解析】考察动词的用法。remain作系动词意为“保持,继续”,后面要接名词、形容词或分词,据此判断应该选择B项stuck。
35.C【解析】考察名词性从句。分析句子结构可知,引导词既在宾语从句中作为主语引导宾语从句,又在从句中作have的宾语,故只能用what。答案选C。
【文章大意】作者在文中记叙了生长于美国的自己第一次用中文去唐人街买一条新鲜鱼,因为不懂中文,出洋相遭嘲笑的经历,使得作者有所感悟。
36.C cards with Chinese characters意为“汉字卡片”, character表示“文字”。
37.D 由前面的but可知,“我”应该是把卡片放在一旁置之不理,因此选择D项aside构成词组put aside,置之不理。
38.A 联系上下文,可知句意为“妈妈相信我会愿意学中文当我准备好的时候”,故选择when“当……的时候”。
39.C 联系上文,可知应选择time符合句意,“但那个时刻从未来临”。
40.D 我听不懂叔叔的中文,因此只能疑惑地stared at him “盯着他看”。
41.B 结合下文“You can’t even buy a fish in Chinatown ” 可知叔叔是在嘲笑我,因此选择 laughed at“嘲笑”。 A项cared about“关心”;C项argued with“争吵”;D项asked after“问候”,都不符合文意。
42.A 联系下文可知此空应为right now“马上”,我受到叔叔的嘲笑后马上就去买鱼。
43.B permission表示“允许”,我向妈妈请求允许。
44.A repeat表示“重复背诵”,我复诵着跑下楼去。Reviewed复习;spelled拼写;kept保持,置于句中,都不合句意。
45.B 句意为“我发现鱼摊被人海包围着”,所以此空选择B项stand“摊子,贩卖摊”。A项farm农田;C项pond池塘;D项market“市场,市集”,都不符合文意。
46.D 结合下文渔民转而服务下一位顾客,可知应选择D项ignored“忽略我的英语话” 。
47.C 笑声伴随着他们的不耐烦而增长,with“与……一起”。
48.A 由下文中“the breath of……”可知此空应选择second,每一秒钟。
49.A forcing me to cry out,“迫使我哭了出来”。B项allowing允许, C.项persuading 说服;D项 leading引领,都不符合搭配。
50.D 联系上文,人们爆发出笑声,因此我的脸红了, turn red 变成红色。
51.C 结合下文中“execpt for the $20 bill I held tightly in my pocket”,可知应该选择C项empty-handed“空着手的”,句意为“我红着脸空着手跑回了家”。
52.B 理解文意,可知我在家会觉得这是正确的,选择B项home。
53.D incident表示“小事件”。
54.C 由前文的转折“but , in the end”可知应该选择C项me。
55.B lost表示“丢失”,每次嘲笑都是一种文化的缺失。
第三部分
56.A 【事实细节题】第三段中出现三本小说This side of paradise, the Beautiful and Damned,The Great Gatsby,。第四段中有两本Tender Is the Night in 1934 和The love of the last Tycoon。
57.D 【细节理解题】本题看准最先发生的和最后发生的就能选出来。
58.C 【推理判断题】从最后一段中“While his wife was in hospital in the United States, he got totally addicted to alcohol.”可以推断答案为C项。
59.D 【主旨大意题】阅读全文可知,文章讲的是F.Scott Fitzgerald一生对文学的贡献。
60.B 【词义推测题】联系上下文,“after the fall of the Taliban”“1 in 5 Afghans had one”可知“outlawed”意思同B项banned,“被禁止的”。
61.D 【细节理解题】根据第二段最后一句“by 2013——pushing the numbers to well beyond two thirds of families.”可知答案为D。
62.A 【作者态度题】通读全文,可知文章一直在强调电视所带来的好处,不难得出答案选择A 项stress the advantages of TV to people’s lives。
63.C 【主旨大意题】本文主要讲电视的好处,因此选择C项TV Will Better the World。通过上一题也容易推出本题的答案。
.D【主旨大意题】通过阅读前三段就可以推断出本文主旨为D项。
65.A【词义推测题】通过本词的前后文可知,出于环保的考虑可能会影响他们的购买,因此选择A项affected“影响”。B、C、D项都是干扰项。
66.A 【细节理解题】从第四段中最后一句“cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a mediun-term benefit for the brand”可知,本题答案为A项。
67.C【推理判断题】根据倒数第二段及其中关键句“Those that have taken early action will have a head start”可知,C项正确。
68.A 【细节理解题】根据Sports 1:Basketball中“Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible”得知A项正确。
69.B【推理判断题】根据Sports 1:Basketball中“Students will take a prevate bus”排除A项。C项在文中并未提到,排除。只有Sports 2:Gym要求“Students must bring along two bottles of water”,排除D。因此得出A项正确。
70.D【推理判断题】从四项运动中提取信息,可知每项运动都有老师的陪伴。
71.C 【主旨大意题】根据文章第一段“our staff have received lots of calls from parents asking for more information about it . Here is a memo for your reference when you answer the phones”可得出本文的作用是C项。
72.A 【细节理解题】根据文章第二段中的描述,可知图片1为the house for the Iroquois Indians。
73.B【细节理解题】从文章第五段中“covered with earth and dried grass,housing adozen families” 可以得出答案为B项。
74.B【细节理解题】通读全文得知,所有印第安人的房子都盖着grass或dried grass,不难得出答案B项是正确的。
75.C【推理判断题】阅读第二段,根据“The Iroquois Indians built trunk walls all around their villages. The wall had only one opening, They could quickly close this cpening if their enemies came near.”可知应该选择C项。
第四部分
76.toys 【解析】考察名词,注意此词前用all修饰,因此要使用复数形式。
77.need 【解析】考查动词,联系下文可知他们不必归还,注意need采用动词原形。
78.Besides 【解析】考查介词的用法,besides不要漏掉s。
79.peace 【解析】结合语境考查名词。联系上文可知我一刻也不能安宁,名词peace表示安宁。
80.on 【解析】考查介词的用法。On the plate是固定搭配。
81.their 【解析】主语My sisters为复数,因此采用复数形式的their。
82.when【解析】 when引导时间状语从句。
83.more 【解析】 more than“超过,多于”。理解文意,作为长子,我得练习超过双倍时间。
84.compared 【解析】省略了when I am,故采用过去分词形式作状语。
85.give 【解析】考查动词搭配。give sb advice,给某人意见。
第二节:
One possible version
Ladies and gentlemen,
Good morning. I’m Li Hua from Fujian, China. It’s my great honor to be here to say something about the global water shortage and ways of dealing with it.
As we know, the global water shortage is becoming increasingly severe mainly due to global warming, environmental pollution and the ever-increasing population. Therefore, it’s high time we did something about it.
Firstly, an effective way, I think, is to reserve water in a scientific way for future use. Secondly, new methods need to be developed to use the existing water resources, for example, turning sea water into fresh water. Thirdly, we must stop water opllution by law. Last but not least, it’s everyone’s responsibility to make good use of water, such as recycling and saving water in our daily life.
In conclusion, people around the world should be aware of the real situation of water shortage, protect the present water resources and explore potential ones scientifically.
That’s all. Thank you.