最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

湖北省武汉市2015年中考英语试题(解析版) (1)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-24 21:04:31
文档

湖北省武汉市2015年中考英语试题(解析版) (1)

湖北省武汉市英语试卷一、单选题(共15小题)1.–let’sgoswimming.–_______________.A.It’sapleasureB.You’rewelcomeC.ThanksalotD.It’sagoodidea2.–Isyourmotherateacher?–Yes,sheis.She_________atajuniorhighschool.A.taughtB.teachesC.willteachD.isteaching3.–Anicecar!Isityours?–No,i
推荐度:
导读湖北省武汉市英语试卷一、单选题(共15小题)1.–let’sgoswimming.–_______________.A.It’sapleasureB.You’rewelcomeC.ThanksalotD.It’sagoodidea2.–Isyourmotherateacher?–Yes,sheis.She_________atajuniorhighschool.A.taughtB.teachesC.willteachD.isteaching3.–Anicecar!Isityours?–No,i
湖北省武汉市英语试卷

一、单选题(共15小题)

1.

–let’s go swimming.

– _______________.

A.It’s a pleasure B.You’re welcome

C.Thanks a lot D.It’s a good idea

2.– Is your mother a teacher?

– Yes, she is.She _________ at a junior high school.

A.taught B.teaches

C.will teach D.is teaching

3.– A nice car! Is it yours?

–No, it isn’t.I __________ it from a friend of mine two days ago.A.borrow B.have borrowed

C.will borrow D.borrowed

4.– Where are the flowers?

– You see, someone _________ them to the window.

A.moves B.had moved

C.has moved D.would move5.– I hear Tom is leaving.

– ____________ why?

A.And B.But C.Or D.So

6.– The East Lake is not far from the Yellow Crane Tower, so you can easily visit _________ in a day.–Fantastic! I can’t wait for it.

A.none B.both C.all D.either

7.–Could I borrow your bike, please?

– _____________.

A.Of course you can B.It doesn’t matter

C.Yes, I’d love to D.No, thank you

8.–Hi! My name’s Tim.It’s my first time to be here.

– _______.

A.Very well, thank you.B.It’s all right.

C.That would be very nice.D.Nice to meet you.

9.I’ll pick you up at the stop sign where 50 meters ahead the two roads ______.

A.fit B.meet C.face D.reach

10.–Mr.Wilson, can I ask you some questions about your speech?

–Certainly, feel ________to ask me.

A.good B.calm C.free D.happy

11.–Any special ________ in this shopping mall now?

–Sure, we have the latest e-products on sale.

A.offer B.priceC.brand D.service

12.–I’ll always stand by you when you are in need.

–It’s nice of you.Your support is really _______ .

A.appreciated B.thanked

C.helped D.depended

13.–Jason, would you please ________ this notice?

–With pleasure.

A.put on B.put off

C.put up D.put out

14.If you wish , you _________ come in and have a cup of coffee.

A.may B.must C.would D.should

15.–What did your teacher say just now?

–He asked me __________.

A.how could I work it out

B.when did I go to the library

C.why I am late for school

D.if I had get ready for the exam

二、完形填空(共1小题)

16.

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中、选出可以填入空白处的最佳答案。

It was Friday.The football game was Saturday and we were very excited.My brother was going tobe the quarterback(美式足球进攻组织者)for our team.It was the first time he would be in

that 1 .He had been hoping to be the quarterback ever since he joined the team.He said, “That’s t he big job.That’s the one that makes the big difference.”

My mother said, “ 2 , son.That’s the big target(攻击目标), too.You know the other 3 want to knoc k you down.You can get hurt.”

“Don’t worry, I’m so 4 and I’m fast.Besides, I have great players who will 5 them from coming at me.” my brother said.

I couldn’t 6 well the whole night.I worried about my brother.My mother was 7 -- he could get hurt.

The next morning, he 8 early to get to the game.When we got there, it was about to

start.The 9 ran out on the field.My brother looked great.He saw us and 10 .Then it started.They were playing hard.One player in particular from the other team kept 11 at him.Then it happened.He knocked my brother down .My brother was slow to get up.My brother was screaming(尖叫).The coach ran out on the field.He told my brother to 12 some time on the bench.He was afraid he had been hurt.

My mother ran down to 13 on my brother .But all he did was a smile.“It’s just a bruise(瘀伤).I’m fine.An d don’t worry , I’ll be back.This is 14 .I love leading the team.”

After that game, my brother plays quarterback every Saturday.But my mother is still 15 .

She can’t go to the games.She just waits at home and hopes to see him walking in smiling.1.A.game B.list C.show D.place

2.A.Go ahead B.Take it easy C.Be careful D.Well done

3.A.parents B.players C.fans D.strangers

4.A.handsome B.healthy C.brave D.strong

5.A.stop B.help C.protect D.hide

6.A.behave B.play C.sleep D.dream

7.A.right B.sad C.angry D.excited

8.A.rested B.exercised C.left D.returned

9.A.family B.team C.coach D.crowd

10.A.laughed B.nodded C.greeted D.cheered

11.A.pointing B.shouting C.looking D.rushing

12.A.take B.waste C.save D.kill13.A.call B.check C.operate D.breathe

14.A.funny B.easy C.great D.dangerous

15.A.proud B.disappointed C.anxious D.calm

三、阅读理解(共3小题)

17.阅读下面材料,从每篇材料后各小题所给的四个选项(A、B、C、D)四个选项中,选出最佳答案。

1.The material above has something to do with ____.

A.phone books

B.a website

C.Oxford University

D.newspapers

2.How many requirements (条件) are needed for getting the job?

A.2

B.3

C.4

D.5

3.This advertisement is probably given by ____.A.a bicycle company

B.newspaper owners

C.Oxford Distribution

D.the local government

4.If we do the job, ____.

A.we can win free bicycles

B.we can design paper rounds

C.we will pay extra money

D.we will wear free uniforms

5.How can we get more information?

A.By sending an email.

B.By going around all areas.

C.By calling 01852 476666.

D.By asking a 13-year-old child.

18.阅读下面材料,从每篇材料后各小题所给的四个选项(A、B、C、D)四个选项中,选出最佳答案。

Donna Ashlock, a 14-year-old girl from California, was very sick.She had a bad heart.“Donna needs a new heart,” her doctor said, “she must have a new heart, or she will die soon.”

Felipe Carza, 15, was worried about Donna.Felipe was Donna’s friend.He liked Donna very much.He liked her freckles, and he liked her smile.Felipe didn’t want Donna to die.

Felipe talked to his mother about Donna.“I am going to die,” Felipe told his mother, “and I am going to give my heat to Donna.”

Fe lipe’s mother didn’t pay much attention to Felipe.“Felipe is just kidding,” she thought, “Felipe is not going to die.He’s strong and healthy.”

But Felipe was not healthy.He had terrible headaches sometimes.“my head hurts,” he often told his friends.Felipe never told his parents about his headaches.

One morning Felipe woke up with a sharp pain in his head.He was dizzy (眩晕的), and he couldn’t breathe.His parents rushed Felipe to the hospital.Doctors at the hospital had terrible news for them.“Felipe’ s brain is dead,” the doctors said, “we can’t save him.”

The parents were very sad.But they remembered Felipe’s words.“Felipe wanted to give his heart

to Donna,” they told the doctors.

The doctors did several tests.Then they told the parents, “we can give Felipe’s heart to Donna.”

The doctors took out Felipe’s heart and rushed the heart to Donna.Other doctors took out Donna’s heart and put Felipe’s hear t in her chest.In a short time the heart began to beat.

The operation was a success.Felipe’s heart was beating in Donna’s chest, but Donna didn’t know it.Her parents and doctors didn’t tell her.They waited until she was stronger; then they told her about Felipe.“I feel very sad,” Donna said, “but I am thankful to Felipe.”

Three months later the operation Donna went back to school.She has to have regular checkups, and she has to take medicine every day.But she is living a normal life.

Felipe’s brother John says, “Every time we see Donna, we think of Felipe.She has Felipe‘s heart in her.That gives us great peace.”

1.Felipe was worried about Donna because .

A.she had freckles

B.she was very sick

C.she would have a new heart

D.she had a sharp pain in her head

2.We learn from the passage that .

A.Felipe promised Donna to give her his heart

B.Donna needed a new heart instead of her own

C.the doctors asked Felipe’s parents to donate his heart

D.Felipe never told anyone about his terrible headaches

3.Donna knew nothing about Felipe’s heart until .

A.Felipe’s parents told her the bad news

B.the operation was going to start

C.she was well and strong enough

D.she went back to school

4.It is clear that .

A.Felipe’s brother often goes to see Donna in hospital

B.Donna can live a normal life without medicine

C.the doctors did several tests during the operation

D.the Carza have great peace because of Donna5.Which of the following may probably be the best title for the passage?

A.The Gift

B.The Operation

C.The Peace

D.The Illness

19.阅读下面材料,从每篇材料后各小题所给的四个选项(A、B、C、D)四个选项中,选出最佳答案。

Molly Boylan is one of the most successful business women in Canada after setting up her cosmetic (化妆品) company Blazes in 1992.Though she is very successful, she says that she finds it harder every year in balance (平衡) her business with her family life.She sometimes feels that her two children know more about their baby---sitter than they do about her.

Molly employs (雇佣) around eighty people in her factory and warehouse, and ten others in her two new fashion stores, but her newest employee is the most important one for her.After years of worrying about her business more than her family, she has decided to make Sally Pamonte new general manager in her company.Molly will still be involved in decision- making, and she’s going to stay in touch with the people who work for her, but Sally is going to look after day-to-day running of the business so that Molly can spend more time with the kids.

The new arrangement (安排) is going to start on Monday, and both of them are already excited about it.Sally says, “I’m very nervous, actually, but I’m sure Molly will help me a lot in the early days, even though I hope she feels she can trust me not to make too many mistakes.”

Molly, on the other hand, seems quite relaxed about the whole thing.”I know that Sally’s going to be a very nice manager.” she says, “She’s only been here a couple of days and she’s already shown me how to work out a few problems we were having.The best thing though is that I feel a hundred times happier than I’ve been in years.I mean, I honestly can’t remember the last time I felt as relaxed as this, and my kids are really excited about my being at home more.To be honest, I wish I had made this decision years ago.”

1.The passage is mainly about _____________.

A.Molly and her children

B.Molly finding a new manager

C.the baby-sitter and the kidsD.Molly making a change about her business

2.The underlined phrase “be involved in” in the passage probably means_________.A.be interested in

B.take part in

C.be nervous about

D.learn about

3.Sally seems to be a good manager because ___________.

A.she has set up a new Blazes

B.she keeps in close touch with the workers

C.she has been able to solve a few problems

D.she has been working for the company since 1992

4.According to the passage, Molly ___________ .

A.will not run her business any more

B.seems satisfied with the new arrangement

C.was not pleased with the baby-sitter

D.was successful both in her business and her family

5.The best thing for Molly now is that _________.

A.she has more than eighty people working for her

B.her kids know more about the baby-sitter

C.she can have more time to be with her kids

D.she has got a new general manager in her company

四、选词填空(共1小题)

20.仔细阅读下面五个句子,然后用下面方框中所给的单词或短语填空,使每个句子在结构、句意和逻辑上正确。(提示:选项中有一个是多余的)

1.If you don’t________ a flash, then it may be OK.

2.When it began to rain, Ben was helping his mom ________dinner.

3.It could be Mei’s hair band.Or it might_________ Linda.They both have long hair.4.The British teacher is very_________.He always tell us interesting jokes.

5.If you are always _________from class, you will fail the examination.

五、阅读填空(共1小题)

21.阅读短文,再在其后空白出写出各单词的正确形式。单词的第一个字母已给出。

I want to buy a pair of sports shoes for a long time.I had spend months saving up the money to buy them and I finally had e 1 .Last Saturday my friend Jake wanted to buy a new CD,so we decided to go shopping together.

We took the bus into town and it was very c 2 ,so we had to stand all the way.Jake and I were talking when I suddenly n 3 that my bag was open and my purse had gone! The bus

had just stopped and there was a boy near me who was going quickly towards the door.We

thought he had stolen my money so we got off the bus and f 4 him.The boy started running and then Jake ran after him shouting “Stop! T 5 !” It was like a scene out of a film! A policeman saw what was going on and managed to get the boy.

The embarrassing thing was that when the policeman s 6 the boy, he didn’t have my purse! He probably thrown it away before he was caught.The boy said we had made a mistake and we shouldn’t blame(指责)him for the stolen purse.He explained that he had o 7 started running because he was late for a meeting with friends.The policeman a 8 him to go and I felt really stupid.I don’t know whether he stole my purse or not as there was no proof(证据).I wish I hadn’t been so careless and had kept an e 9 on my bag!

I’ve lost my front door key and 60 pou nds.I’m really fed up.Jake offered to lend me the money to buy the sports shoes, but I don’t think it’s f 10 to take it.It isn’t his fault(过失)that I had my purse stolen!

六、书面表达(共1小题)

22.

你是一名中学生,想成为国际动物救助中心“International Animal Helpers”(IAH)的一名志愿者,请你用英文写一封自荐信。

内容要点如下:

1.能参加周末活动;2.从家乘地铁到“中心”约十分钟;

3.喜爱动物,愿意帮助他们;

4.懂一点医学知识;

5.补充一两点个人信息和想法。

注意:

1.文中不得透露个人姓名和学校名称;

2.词数:60—80

3.不得逐条翻译,内容要连贯得体;

4.信的开头和结尾已给出,不计入总词数。

参考词汇:

subway n. 地铁 volunteer n. 志愿者 medical adj. 医学的

Dear Sir / Madam,

My name is Li Ming,

______________________________________________________________________________________ ______________________________________________

______________________________________________________________________________________ ________________________________________________________

______________________________________________________________________________________ ________________________________________________________

______________________________________________________________________________________ ________________________________________________________

______________________________________________________________________________________ ________________________________________________________

______________________________________________________________________________________ ________________________________________________________

______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________

Looking forward to your reply.

Yours sincerely,

Li Ming

答案部分

1.考点:交际用语

试题解析:句意:-我们去游泳吧。-好主意。It’s a pleasure不用客气;You’re welcome 不用谢;Thanks a lot多谢;It’s a good idea好主意。此处应答提建议的句子,所以选D。

答案:D

2.考点:一般现在时

试题解析:

句意:-你母亲是老师吗?-是的,她是。她在初中教书。表示经常性动作常用一般现在时,句子主语She属第三人称单数,所以谓语动词也用第三人称单数,故选B。

答案:B

3.考点:一般过去时

试题解析:

句意:-一个漂亮的车!它是你的?-不,不是。两天前我向我的一个朋友借的。borrow sth. from sb.从某人那里借来某物。borrow表示的是借进,lend表示借出。a friend of mine我的一个朋友。根据two days ago可知该用一般过去时,所以选D。

答案:D

4.考点:现在完成时

试题解析:

句意:-花在哪里?-你看,有人把他们移到了窗口。moves一般现在时; had moved 过去完成时;has moved现在完成时;would move过去将来时。叙述的时候,花已经被移走了。根据语境可知该用现在完成时,所以选C。

答案:C

5.考点:连词/连接词

试题解析:

句意:-我听说汤要离开了。-但是为什么?And和,表示前后是并列关系;But但是,表示前后是转折关系; Or或者,否则,表示前后是选择关系;So所以,表示前后是因果关系。结合语境,因此选B。

答案:B

6.考点:代词/不定代词

试题解析:

句意:-东湖离黄鹤楼不远,所以在一天内你可以很容易地参观两地。-好神奇!我等不及了。all“全体/大家/一切”,用于三者或三者以上,也可接不可数名词。 both表示两者“都”(强调全体)。either“两者之一”,用于两者(强调个体)。none“没有一个人/物”,用于否定三者或三者以上的可数名词。根据语境,所以选B。

答案:B

7.考点:交际用语

试题解析:

句意:-请问,我可以借你的自行车吗?-当然可以。Of course you can当然可以;It doesn’t matter

没什么,不用谢;Yes, I’d love to是的,我乐意; No, thank you不,谢谢你。结合语境,所以选A。

答案:A

8.考点:交际用语

试题解析:

句意:–嗨!我叫提姆。这是我第一次来这里。-见到你很高心。Very well, thank you.非常好,谢谢你;It’s all right没事,不要紧; That would be very nice.那将非常好;Nice to meet you见到你很高心。根据语境,所以选D。

答案:D

9.考点:动词/动词短语试题解析:

句意:我会在站牌前方50米的道路处接你。pick sb up 接某人;where 引导的是定语从句,修饰前面的地点名词stop sign ;the two roads meet 两条路交叉,fit适合;meet见面,遇见; face面对;reach到达。所以选B。

答案:B

10.考点:形容词

试题解析:

句意:-威尔森先生,我能问你一些关于你的演讲的问题吗?-当然,随意问我。Good好的;calm 平静的;free自由的,无拘束的,空闲的; happy愉快的。所以选C。

答案:C

11.考点:动词/动词短语

试题解析:

句意:–在这家商场里有什么特别优惠吗?—当然,我们有最新的电子产品销售。offer提供,提议,出价,开价;price价格; brand品牌;service服务。所以选A。

答案:A

12.考点:动词/动词短语

试题解析:

句意:-在你需要的时候我会一直支持你。-你真是太好了。真的感激你的支持。stand by 支持;in need 需要;It’s nice of you你真是太好了;appreciated欣赏,感激;thanked感谢;helped帮助;depended依赖。根据句意故选A。

答案:A

13.考点:动词/动词短语

试题解析:

句意:-杰森,请你挂起这个通知,好吗?-非常乐意。would you please +do sth.表示“请你做某事好吗”,表示请求。With pleasure 非常愿意。put on穿,戴; put off 推迟,延期;put up张贴,挂起;put out熄灭。所以选C。

答案:C14.考点:情态动词

试题解析:

句意:如果你愿意,你可以进来喝杯咖啡。have a cup of coffee 喝杯咖啡;may可以,表示允许;must必须,一定; would将,should应该。根据句意故选A。

答案:A

15.考点:宾语从句

试题解析:

句意:-你老师刚才说什么啦?-他问我是否准备好了考试。在宾语从句中只能使用陈述语序。故排除A和B。当主句用了一般过去时时,宾语从句要使用相应的过去时态。选项C用的是一般现在时,不符合语境。故选D。

答案:D

16.考点:人物传记/故事阅读类

试题解析:短文大意:作者的哥哥是他们团队的四分卫。这是他第一次在那个位置上。自从他加入球队他一直希望能当四分卫。他的妈妈担心他会受伤。比赛开始后另一个队的一个球员撞倒了他。但他所做的只是一个微笑。“这只是擦伤。我很好。别担心。”

1.D考查名词及语境理解。句意:这是他第一次在那个位置上。 Game游戏,比赛; list清单;show表演;place地方。联系上句. My brother was going to be the quarterback(美式足球进攻组织者)for our team可知该选D。

2.C考查动词短语及语境理解。句意:小心点,儿子。这也是个大的攻击目标。 Go ahead前进;Take it easy放轻松;Be careful当心; Well done干得好。联系后面的句子That’s the big target(攻击目标), too. You know the other 3 want to knock you down. You can get hurt.”可知该选C。

3.B考查名词及语境理解。句意:你知道其他的运动员想击倒你。 parents父母亲; players运动员; fans粉丝,密;strangers陌生人。根据句意结合语境可知该选B。

4.D考查形容词及语境理解。句意:别担心,我很强壮,我很快。 Handsome英俊的;healthy健康的;brave勇敢的;strong强壮的。根据并列成分and I’m fast可知该选D。

5.A考查动词及语境理解。句意:还有,我有很多的球员,他们会阻止他们朝我来。 Stop停止;help帮助;protect保护;hide隐藏。Stop sb from doing sth阻止某人做某事,所以选A。

6.C考查动词及语境理解。句意:整个晚上我都不能睡好。 behave表现,举止;play玩;sleep睡觉;dream梦想。联系the whole night. I worried about my brother.可知该选C。

7.A考查形容词及语境理解。句意:我的母亲说得对,他可能受到伤害。Right对的;sad悲伤的; angry生气的; excited兴奋的。联系后一句he could get hurt.可知该选A。

8.C考查动词及语境理解。句意:第二天早上,他早早地动身去比赛。 Rested休息;exercised练习; left离开,动身;returned归还。根据句意结合语境可知该选C。

9.B考查名词及语境理解。句意:队伍在田野上跑出。 family家庭; team队;coach教练;crowd 人群。根据句意结合语境可知该选B。

10.B考查动词及语境理解。句意:我的兄弟看上去很好。他看见我们,点了点头。 Laughed笑;nodded点头;greeted问候;cheered使振作。联系上句My brother looked great.可知该选B。

11.D考查动词及语境理解。句意:,特别是另一个队的一个运动员一直冲向他。 Pointing指;shouting喊;looking看;rushing冲。根据句意结合语境可知该选D。

12.A考查动词及语境理解。句意:他告诉我哥哥在板凳上花费点时间。 Take带走; waste浪费;save挽救; kill杀死。根据句意结合语境可知该选A。

13.B考查动词及语境理解。句意:我的母亲跑去给我弟弟做检查。 Call打电话;check 检查;operate手术;breathe呼吸。联系后面的句子But all he did was a smile. “It’s just a bruise(瘀伤). I’m fine. And don’t worry , I’ll be back. This is 14. I love leading the team.”可知该选B。

14.C考查形容词及语境理解。句意:这是了不起的。我爱带领这个团队。Funny有趣的;easy容易的; great了不起的;dangerous危险的。联系下句I love leading the team可知该选C。

15.C考查及形容词语境理解。句意:但我的母亲仍然是焦虑的。Proud自豪的; disappointed失望的;anxious焦虑的;calm平静的。根据句意结合语境可知该选C。

答案:1-5 DCBDA6-10 CACBB11-15 DABCC

17.考点:广告布告类阅读

试题解析:

短文大意:该文是一则招聘广告。应聘此项工作应具有的条件是勤劳、踏实可靠、年龄在13岁以上,短文给出了联系电话等信息。要想获得更多的信息还可以通过发送电子邮件来获取等等。1.D细节理解题。根据常识可知这类广告最有可能发布在报纸上,所以该选D。

2.B细节理解题。根据图片中的描述可知要获得此项工作需要勤劳、踏实可靠、13岁以上等条件,所以该选B。

3.C细节理解题。根据图片中的描述可知该广告可能是Oxford Distribution发布的,所以该选C。4.D细节理解题。根据图片中的描述可知做此项工作穿服装自由,所以该选D。

5.A细节理解题。根据图片中的描述可知要想获得更多信息可以发送电子邮件,所以该选A。

答案:1.D2.B3.C4.D5.A

18.考点:人物传记/故事类阅读

试题解析:

短文大意:唐娜病得很厉害。唐娜需要新的心脏。菲利佩担心唐娜。不想让唐娜死。而菲利佩从来没有告诉他的父母关于他的头痛的事。一天早晨,菲利佩醒来时,头剧烈的疼痛。他眩晕了,不能呼吸。他的父母把菲利佩送往医院。医院的医生对他们说菲利佩不能救了。父母很伤心。但他们想起了菲利佩的话。“菲利佩想把他的心给唐娜,”他们告诉医生。医生做了几项测试,手术非常的成功。

1.B细节理解题。根据第一段中Donna Ashlock, a 14-year-old girl from California, was very sick. 和

第二段中Felipe Carza, 15, was worried about Donna. Felipe was Donna’s friend.可知菲利佩担心唐娜是因为唐娜病得厉害,所以该选B。

2.B细节理解题。根据第一段中Donna needs a new heart,” her doctor said, “she must have a new heart, or she will die soon.”可知唐娜需要一个新的心脏,所以该选B。

3.C细节理解题。根据文中The operation w as a success. Felipe’s heart was beating in Donna’s chest, but Donna didn’t know it. Her parents and doctors didn’t tell her. They waited until she was stronger; then they told her about Felipe. “I feel very sad,” Donna said, “but I am thankful to Felipe.”可知唐娜强壮起来后才知道菲利佩捐心脏的事,所以该选C。

4.D细节理解题。根据短文最后一段Felipe’s brother John says, “Every time we see Donna, we think of Felipe. She has Felipe‘s heart in her. That gives us great peace.” 可知卡泽一家因为唐娜二感到平静,所以该选D。

5.C标题归纳题。根据短文描述可知卡泽一家看到唐娜就会想起菲利佩。她有菲利佩的心,这给

了我们很大的平静。所以该选C。

答案:1.B2.B3.C4.D5.A

19.考点:人物传记/故事类阅读

试题解析:

短文大意:莫莉博伊兰是加拿大最成功的商业女性之一。虽然她很成功,但是她没有时间很好地照顾家人。她决定让莎莉当新总经理。莫莉将仍然参与决策,但是萨莉照顾日常运行的业务,这样莫莉就可以花更多的时间陪伴孩子。

1.B细节理解题。根据第二段中After years of worrying about her business more than her family, she has decided to make Sally Pamonte new general manager in her company就可看出本文主要是说莫利发现了一个好经理,所以该选B。

2.B词义猜测题。根据下文中“I’m very nervous, actually, but I’m sure Molly will help me a lot in the early days, even though I hope she feels she can trust me not to make too many mistakes.”可知“be involved in”的意思是参与,所以该选B。

3.C细节理解题。根据第三段中, “She’s only been here a couple of days and she’s already shown me how to work out a few problems we were having.可知,莎莉将是一个非常好的经理,因为她已经展示了如何去解决一些问题,所以该选C。

4.B细节理解题。根据最后一段中Molly, on the other hand, seems quite relaxed about the whole thing. ”I know that Sally’s going to be a very nice manager.”可知,莫利似乎对她的新安排很满意,所

以该选B。

5.C细节理解题。根据短文最后I mean, I honestly can’t remember the last time I felt as relaxed as this,and my kids are really excited about my being at home more. To be honest, I wish I had made this decision years ago.”的描述可知,现在对莫利来说最好的事是她能有更多的时间和孩子们在一起,故选C。

答案:1.B2.B3.C4.B5.C

20.考点:词语运用

试题解析:

1.句意:如果你不用闪光,那么它可能是好的。所填词跟在助动词do之后,该用原形动词。所以填写use,使用。

2.句意:开始下雨的时候,本在帮妈妈做晚餐。help sb do sth帮助某人做某事;make dinner做晚餐。所以填写动词make,做。

3.句意:可能是玫的发带。或者它可能是琳达的。他们都有很长的头发。所填词跟在情态动词might之后,该用原形动词。所以填写belong to,属于。

4.句意:这位英国老师很幽默。他总是给我们讲有趣的笑话。所填词跟在系动词之后作表语,该用形容词,所以填写humorous,幽默的。

5.句意:如果你总是上课缺席,你会考试不及格。所填词跟在系动词之后作表语,该用形容词,所以填写absent。be absent from,缺席。

答案:1.use2.make3.belong to4.humorous5.absent

21.考点:单词拼写

试题解析:

短文大意:作者为了买一双运动鞋花了几个月的时间攒钱,他终于攒够了。上个星期六和他的朋友杰克一起去购物。他们坐公共汽车进城,车非常拥挤,所以他们一路站着。杰克和他说话时他突然注意到他的包被打开了,他的钱包不见了!公共汽车刚停下来,有一个男孩靠近他,很快就朝门口走去。他们以为那个男孩偷了他的钱,所以他们下了车跟着他。男孩开始跑步,然后杰克边跑边喊抓小偷。其实那个男孩快跑,是因为他与朋友的约会要迟到了。作者误会了这个男孩。

1.根据句意:为了买他们我花了几个月攒钱,我终于攒够了。结合所给的首字母可知该填写enough

2.根据句意:我们坐公共汽车进城,车非常拥挤。结合所给的首字母可知该填写crowded

3.根据句意:杰克和我说话时我突然注意到,我的包被打开了,我的钱包不见了!结合所给的首字母可知该填写noticed,注意。

4.根据句意:我们以为他偷了我的钱,所以我们下了车,跟着他。结合所给的首字母可知该填写followed,跟随。

5.根据句意:男孩开始跑,然后杰克边跑边喊“站住!小偷!”结合所给的首字母可知该填写Thief,小偷。

6.根据句意:令人尴尬的是,当搜查那个男孩时,他并没有我的钱包!结合所给的首字母可

知该填写searched,搜查。

7.根据句意:他解释说,他开始跑步,因为他与朋友的约会要迟到了。结合所给的首字母可知该填写only,仅仅,只。

8.根据句意:允许他去了,我觉得很愚蠢。结合所给的首字母可知该填写allowed,允许。9.根据句意:我真希望我没那么粗心,在我的书包里放个电子眼。结合所给的首字母可知该填写eye,眼睛。

10.根据句意:杰克提出借给我钱买运动鞋,但我认为这不好。结合所给的首字母可知该填写fine,好的。

答案:

1.enough2.crowded3.noticed4.followed5.Thief6.searched7.only8.allowed9.eye10.fine

22.考点:提纲作文

试题解析:这是一篇给材料作文。本文给出了一些要点,并给出了作文的开头和结尾。我们要做的就是用正确的英语把要点表达出来,并适当发挥想象说出自己的观点。动笔前要认真阅读材料,不要遗漏要点,并适当发挥。根据材料内容可知本文主要是用一般现在时态来写,要注意主谓一致等问题。写作中要适当使用连词,注意上下文联系紧密,符合逻辑关系。

写作亮点:这篇短文多次使用连接词and以及固定短语,为文章增色不少。学习中注意总结,牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章的表达更有逻辑性,更富有条理。

答案:Dear Sir / Madam,My name is Li Ming, I think volunteering is of great significance to our society, which can enrich our experience as well as improve our ability. Now I can participate in the weekend activities, so I have enough time to help International Animal Helpers . It is about ten minutes by subway to the "center" from my home I love animals and I’m willing to help them . I understand a little medical knowledge. I'm good at getting along well with others. I'm willing to help others and can bear sufferings.I hope you can give me a chance, thank you very much!Looking forward to your reply.Yours sincerely,Li Ming

文档

湖北省武汉市2015年中考英语试题(解析版) (1)

湖北省武汉市英语试卷一、单选题(共15小题)1.–let’sgoswimming.–_______________.A.It’sapleasureB.You’rewelcomeC.ThanksalotD.It’sagoodidea2.–Isyourmotherateacher?–Yes,sheis.She_________atajuniorhighschool.A.taughtB.teachesC.willteachD.isteaching3.–Anicecar!Isityours?–No,i
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top