最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

最新高考英语 阅读理解试题(附答案)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-24 05:49:09
文档

最新高考英语 阅读理解试题(附答案)

最新高考英语阅读理解试题(附答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解   Eatingredmeatislinkedtocancerandheartdisease,butaretherisksbigenoughtojustifygivingupjuicyburgersanddelicioussteaks?Probablynot,accordingtoresearcherswhorevieweddatafrom12clinicaltrialsinvolvingabout54,000people.I
推荐度:
导读最新高考英语阅读理解试题(附答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解   Eatingredmeatislinkedtocancerandheartdisease,butaretherisksbigenoughtojustifygivingupjuicyburgersanddelicioussteaks?Probablynot,accordingtoresearcherswhorevieweddatafrom12clinicaltrialsinvolvingabout54,000people.I
最新高考英语 阅读理解试题(附答案)

一、高中英语阅读理解

1.阅读理解  

    Eating red meat is linked to cancer and heart disease, but are the risks big enough to justify giving up juicy burgers and delicious steaks? Probably not, according to researchers who reviewed data from 12 clinical trials involving about 54,000 people. In a series of controversial papers, the researchers argue that the increased health risks tied to red meat are small and uncertain, and that cutting back likely wouldn't be worth it for people who enjoy meat.

    Those conclusions go against established medical advice. They were swiftly attacked by a group of famous U.S. scientists who took the unusual step of trying to stop the papers from being published until their criticisms were addressed.

    The new work does not say red or processed meats like hot dogs and bacon are healthy, or that people should eat more of them. The team's reviews of past studies generally support the ties to cancer, heart disease and other bad health outcomes. But the authors say the evidence is weak, and that there's not much certainty meat is really the cause, since other diet and lifestyle factors could be at play.

    If the latest example of how divisive nutrition research has become, with its uncertainties leaving the door open for conflicting advice. Critics say findings often aren't backed by strong evidence. Defenders counter that nutrition studies can rarely be conclusive because of the difficulty of measuring the effects of any single food, but that methods have improved.

    Based on their analyses, the researchers said people do not have to cut back for health reasons. But they noted that their own advice is weak, and acknowledged that they didn't consider factors such as animal welfare and the environment. Indeed, the case that meat production is bad for animal welfare and the environment is stronger than the case that it's bad for human health, according to an editorial that accompanies the report.

    Not all of the report authors agreed with its conclusions. Three of the 14 researchers said they support reducing red and processed meats. A coauthor of one of the reviews is also among those who called for a publication delay.

    Those who pushed to postpone publication also questioned why certain studies were included in the reviews while others were left out.

    As for his own diet, Dr. Gordon Guyatt, a member of the international research team that conducted the reviews, said he no longer thinks red or processed meats have significant health risks. But he said he still avoids them out of habit, and for animal welfare and environmental reasons.

(1)What is the author's purpose in writing the passage?            

A.To introduce a new relationship between health and eating red meat.

B.To urge more people to keep away from eating red meat regularly.

C.To present a new controversial view on impacts of eating red meat.

D.To criticize nutrition studies for lacking of conclusive evidence.

(2)What is the author's attitude towards the new research?            

A.Doubtful.

B.Positive.

C.Disapproving.

D.Objective.

(3)Guyatt's avoiding red meats has the weakest connection with_______.            

A.health risks

B.diet habits

C.animal welfare

D.environmental protection

(4)What can we learn from the recent research?            

A.Red meats don't have significant health risks.

B.Reducing meat consumption will be worth it.

C.The report authors have reached a consensus.

D.Consuming red meat will do good to health.

【答案】 (1)C

(2)D

(3)A

(4)A   

【解析】【分析】本文是一篇议论文,作者对于吃红肉是否与癌症和心脏病有关引用了研究发现、结果、例子等客观数据和事实来写这篇文章。

 (1)考查推理判断。根据第一段中的“Eating red meat is linked to cancer and heart disease, but are the risks big enough to justify giving up juicy burgers and delicious steaks? Probably not, according to researchers...”可知,吃红肉与癌症和心脏病有关,但是否这些风险大到足以让你放弃多汁的汉堡和美味的牛排呢?根据研究人员研究发现,答案是不一定,引导出了一个关于吃红肉有争议的新观点,故选C。

 (2)考查推理判断。根据“according to researchers who reviewed data”,“ the researchers argue that”,“ Those conclusions go against established medical advice”,“ The team's reviews of past studies”“ the latest example”,“ Based on their analyses”等等,可知作者主要引用研究发现、结果、例子等客观数据和事实来写这篇文章,可知作者对新研究的态度是客观的,故选D。

 (3)考查细节理解。根据最后一段中的“But he said he still avoids them out of habit, and for animal welfare and environmental reasons.”但他说避免吃红肉是出于习惯,也是为了保护动物福利和环境,没有说是健康风险问题,可以判断Guyatt避免吃红肉与健康风险的关系最弱,故选A。

 (4)考查推理判断。根据第三段中的“The new work does not say red or processed meats like hot dogs and bacon are healthy, or that people should eat more of them. The team's reviews of past studies generally support the ties to cancer, heart disease and other bad health outcomes. But the authors say the evidence is weak...”这项新研究并没有说红肉或加工肉类如热狗和熏肉是健康的,也没有说人们应该多吃。以往研究通常支持红肉与癌症、心脏病和其他不良健康的联系,但这项研究的作者说这个证据是站不住脚的,可以推断红肉没有明显的健康风险,故选A。

 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇健康类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

2.阅读理解  

    A study published in the journal Science reveals that since 1970, bird populations in the United States and Canada have declined by 29 percent, or almost 3 billion birds. The results show tremendous losses across diverse groups of birds and habitats - from iconic songsters such as meadowlarks to long-distance migrants such as swallows.

    "These data are consistent with what we're seeing elsewhere," said coauthor Peter Marra, former head of the Smithsonian Migratory Bird Center. It's urgent to address ongoing threats, both because the domino effects (多米诺效应)can lead to the decay of ecosystems that humans depend on for our own health and livelihoods and because people all over the world cherish birds in their own right. Can you imagine a world without birdsong?"

    Evidence for the declines emerged from detection of migratory birds in the air from 143 NEXRAD weather radar stations across the continent in a period spanning over 10 years as well as from nearly 50 years of data collected through multiple monitoring efforts on the ground. Citizen-science participants also contributed a lot, for the analysis included citizen-science data from the North American Breeding Bird Survey coordinated by the Canadian Wildlife Service- the main sources of long-term, large-scale population data for North American birds.

    The study noted that the largest factor driving these declines is likely the widespread loss and degradation of habitat, especially due to agricultural intensification and urbanization. Other studies have documented death from predation (捕食)by domestic cats; collisions with glass, buildings, and other structures; and pervasive (普遍的)use of pesticides associated with widespread declines in insects, an essential food source for birds. Climate change is expected to compound these challenges by altering habitats and threatening plant communities that birds need to survive.

    "It's a wake-up call that we've lost more than a quarter of our birds in the U.S. and Canada," said coauthor Adam Smith from Environment and Climate Change Canada. But the crisis reaches far beyond our individual borders. Many of the birds that breed in Canadian backyards migrate through or spend the winter in the U.S. and places farther south - from Mexico and the Caribbean to Central and South America. What our birds need now is an historic, hemispheric effort that unites people and organizations with one common goal: bringing our birds back.

(1)The underlined word "decay" in Paragraph 2 is closest in meaning to____.            

A.improvement

B.worsening

C.changed

D.threat

(2)What does Paragraph 3 mainly talk about?            

A.New findings of the research.

B.Applications of the research.

C.Data sources of the research.

D.Methods of the research.

(3)What Adam Smith said mainly implies that___________.            

A.bird populations in America and Canada dropped by a quarter

B.the bird population crisis is not just within individual borders

C.there is little individuals can do to help increase bird populations

D.the solution to solving the crisis needs international cooperation

【答案】 (1)B

(2)C

(3)D   

【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。发表在《科学》杂志上的一项研究显示,美国和加拿大的鸟类数量已经下降了,鸟类和栖息地都遭受了巨大的损失,作者根据研究数据来说明解决这些问题迫在眉睫,需要全人类共同努力拯救鸟类。

 (1)考查词义猜测。根据第二段中的“It's urgent to address ongoing threats, both because the domino effects (多米诺效应)can lead to the decay of ecosystems that humans depend on for our own health and livelihoods”可知,解决持续的威胁迫在眉睫,人类依赖生态系统以生存和保持健康,这里的威胁指多米诺效应会破坏人们的生态系统,可以判断多米诺效应会让生态系统恶化,故选B。

 (2)考查段落大意。根据第三段“在过去10年中,在整个非洲143个天气雷达站对候鸟的探测,以及通过在当地进行的多次监测工作收集到的近50年的数据......公民科学参与者也做出了很大贡献,分析北美繁殖鸟类调查数据,这是北美鸟类长期、大规模数据的主要来源。”可知,本段主要介绍了研究的数据来源,故选C。

 (3)考查推理判断。根据最后一段中的“What our birds need now is an historic, hemispheric effort that unites people and organizations with one common goal: bringing our birds back.”可知,鸟类现在需要的是一项历史性的、半球性的努力,把人们和组织团结起来实现一个共同目标:把鸟类带回来,所以解决这个危机需要国际合作,故选D。

 【点评】本题考点涉及段落大意,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇新闻报道。考生需要根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

3.阅读理解  

    Attitudes toward new technologies often fall along generational lines. That is, generally, younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological change. It is not always the case, though. When you look at attitudes toward driverless cars, there doesn't seem to be a clear generational divide. The public overall is split on whether they'd like to use a driverless car. In a study last year, of all people surveyed, 48 percent said they wanted to ride in one, while 50 percent did not.

    The fact that attitudes toward self-driving cars appear to be so steady across generations suggests how transformative the change to driverless cars could be. Not everyone wants a driverless car now-and no one can get one yet—but among those who are open to them, every age group is similarly involved.

    Actually, this isn't surprising. Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies, driverless cars promise real value to these age groups in particular. Older adults, especially those with limited mobility or difficulty driving on their own are one of the classic use-cases for driverless cars.

    This is especially interesting when you consider that younger people are generally more interested in travel-related technologies than older ones.

    When it comes to driverless cars, differences in attitude are more pronounced based on factors not related to age. College graduates, for example, are particularly interested in driverless cars compared with those who have less education: 59 percent of college graduates said they would like to use a driverless car compared with 38 percent of those with a high-school diploma or less.

    Where a person lives matters, too. More people who lived in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas.

    While there's reason to believe that interest in self-driving cars is going up across the board, a person's age will have little to do with how self-driving cars can become mainstream. Once driverless cars are actually available for sale, the early adopters will be the people who can afford to buy them.

(1)What happens when a new technology appears?            

A.It farther widens the gap between the old and the young.

B.It usually draws different reactions from different age groups.

C.It often leads to innovations in other related fields.

D.It contributes greatly to the advance of society as a whole.

(2)What does the author say about the driverless car?            

A.It will not necessarily reduce road accidents.

B.It has given rise to unrealistic expectations.

C.It does not seem to create a generational divide.

D.It may start a revolution in the car industry.

(3)Why does the driverless car appeal to some old people?            

A.It adds to the safety of their travel.

B.It saves their energy.

C.It arouses their interest in life.

D.It helps with their mobility.

(4)What is likely to affect one's attitude toward the driverless car?            

A.The location of their residence.

B.The amount of training they received.

C.The length of their driving experience.

D.The field of their special interest.

【答案】 (1)B

(2)C

(3)D

(4)A   

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了老年人和年轻人对无人驾驶汽车的态度上并没有表现出明显的代沟以及影响人们对无人驾驶汽车的态度的几个因素。

 (1)考查细节理解。根据第一段中的"generally, younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological change."可知,一般来说,在技术变革的前沿,年轻人往往比老年人多,由此可知,新技术的出现通常会引起不同年龄组的不同反应,故选B。

 (2)考查细节理解。根据第一段中的"generally, younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological change. It is not always the case, though. When you look at attitudes toward driverless cars, there doesn't seem to be a clear generational divide."可知,一般来说,在技术变革的前沿,年轻人往往比老年人多,不过,情况并不总是这样,当你看到人们对无人驾驶汽车的态度时,似乎并没有明显的代沟,故选C。

 (3)考查推理判断。根据第三段中的"driverless cars promise real value to these age groups in particular. Older adults, especially those with limited mobility or difficulty driving on their own are one of the classic use-cases for driverless cars."可知,无人驾驶汽车尤其能为老年人带来真正的价值,老年人,特别是那些行动不便或独自驾驶困难的人,是无人驾驶汽车的典型使用案例之一,由此可知,无人驾驶汽车对一些老年人有吸引力是因为它有助于他们的行动,故选D。

 (4)考查细节理解。根据倒数第二段中的"Where a person lives matters, too. More people who lived in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas."可知,一个人居住的地方也会影响他对无人驾驶汽车的态度,住在城市和郊区的人比住在农村的人更愿意尝试无人驾驶汽车,故选A。

 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科技类阅读,考生需要准确掌握细节信息,同时根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

4.阅读理解  

    Our plan was to drive into Cambridge, catch the 7:34 train to Liverpool Street Station, then to separate and meet again for lunch. We should have arrived at Liverpool at 9:19, but due to a typical London fog, the train had to move along so slowly that it was not until 10:30 that it got there. In spite of our late arrival, Joan, my wife's sister, decided that she would go to see the Crown Jewels in the Tower of London while we went shopping. It was only after her sister had disappeared into the fog that my wife realized that we hadn't decided where we should meet for lunch. Since I had our three tickets for the concert in my pocket, this was indeed a problem. There seemed to be nothing we could do except taking a taxi to the Tower of London, and try to find her there. Needless to say, we didn't find her.

    It was now one o'clock, and the concert began at 2:30. "Perhaps she will think of waiting outside the concert hall," suggested my wife hopefully. By this time the fog was so thick that road traffic had to stop, and the only way to get there was by underground railway. Hand in hand we felt our way along the road to where we thought the nearest station should be. An hour later we were still trying to find it. Just as I was about to lose my temper completely when we met a blind man tapping his way confidently through the fog. With his help we found Tower Hill tube station just fifty yards down the road.

    By now it was far too late even to try to get to the concert hall before the performance began at 2:30, so we decided to return to Cambridge. It took seven long hours instead of the usual two to make that journey. Nor were we able to get any food and drink on the train. Tired and hungry we finally reached home at ten, opening the door to the sound of the telephone bell. It was Joan; she had seen the Crown Jewels, had managed to get another ticket for concert, and had had a wonderful dinner at a restaurant near the hotel where she decided to stay for the night. Now she was ringing to discover whether we had had an equally successful day.

(1)Why was Joan separated from her sister and her brother-in-law?            

A. they could not see each other because of the fog.

B. Joan had not seen Crown Jewels.

C. They planned to do different things until lunch time.

D. The writer didn't want to go to the concert.

(2)What did the writer plan to do in the afternoon?            

A. Go to the concert.                                            B. See the Crown Jewels.

C. Return to Cambridge.                                       D. Go shopping.

(3)The reason why they didn't all meet for lunch was that _______.            

A. They lost their way in the fog

B. they forgot to make necessary arrangement

C. they waited at different places and didn't meet each other

D. the couple couldn't find the underground station

(4)It's quite clear that for Joan the trip to London had been ________.            

A. spilt by the fog            B. quite tiring            C. rather disappointing            D. very enjoyable

【答案】 (1)C

(2)A

(3)B

(4)D   

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者一伙人到伦敦游玩的故事。由于安排不当,导致当天的活动很是混乱。

 (1)考查细节理解。根据第一段中的“Our plan was to drive into Cambridge, catch the 7:34 train to Liverpool Street Station, then to separate and meet again for lunch”可知,他们分开的原因在于他们决定各自做自己的事情,然后中午午餐时相聚。故选C。

 (2)考查细节理解。根据第一段中的“Since I had our three tickets for the concert in my pocket, this was indeed a problem”,可知作者计划去听音乐会。故选A。

 (3)细节理解。根据第一段中的“It was only after her sister had disappeared into the fog that my wife realized that we hadn't decided where we should meet for lunch. ”可知此前他们并没有做好安排。故导致午饭时没能聚到一起。故选B。

 (4)考查细节理解。根据最后一段中的“It was Joan; she had seen the Crown Jewels, had managed to get another ticket for concert, and had had a wonderful dinner at a restaurant near the hotel where she decided to stay for the night”可知Joan玩得很尽兴。故选D。

 【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,结合题目要求,从而选出正确答案。

5.阅读理解   

    Nhon Ly, a 55-year-old Vietnamese-born professional bodybuilder from California has been awarded the "real-life Master Roshi" for his unbelievable similarity to the popular Dragon Ball Z anime(日本动漫) character.

    Ly certainly doesn't look like any other typical 55-year-old man. In fact, he looks a lot better than most guys in their 20s, with his lean(瘦且健康的), strong muscles and youthful attitude. But he's absolutely not the only 50-something man who has the strong muscle in the world.  What really sets Nhon Ly apart from all the rest is his unbelievable similarity to Dragon Ball Z character Master Roshi, also known as the Turtle Hermit, in his "final form". And he apparently liked the comparison so much that he even set his Instagram handle as @master_ roshi_ real_ life.

    According to Madness Media, Ly immigrated to the United States in 1980, at the age of 16. He got a job as a pedicurist(修脚师) at a nail salon, and worked his way up to salon owner. Although he has achieved so much, bodybuilding has always been his biggest love. He has competed in several professional bodybuilding events, with his most notable results being the 4th place at the 2011 US Championship, the 7th place at the 2012 edition, and the 5th place at the 2015 Nationals.

    Even at 55, Nhon Ly continues to train hard in the gym in order to keep his Master Roshi look. He also likes to share photos and videos with his 40,000 fans, many of whom are Dragon Ball Z fans. They routinely post a large quantity of comments, thanking him for training Goku, who is the main character in Dragon Ball media, and asking him to train them in the art of bodybuilding.

(1)Why is Nhon Ly called "real-life Master Roshi"?            

A. He looks extremely similar to Master Roshi.

B. He is quite good at training people like Goku.

C. He has the same life stories as Master Roshi.

D. He holds a special attitude to Dragon Ball Z.

(2)How does Nhon Ly feel about his "new name"?            

A. He finds it typical yet silly.                               B. He thinks it can be popular.

C. He is fond of it very much.                              D. He considers it embarrassing.

(3)Which of the following words can best describe Nhon Ly?            

A. Confident and wealthy.                                    B. Creative and ambitious.

C. Athletic and hardworking.                               D. Healthy and generous.

(4)What can be a suitable title for the text?            

A. Success Comes From Continuous Efforts and Dreams

B. Great Achievements of an Old but Still Positive Athlete

C. Unbelievable Life Experiences of an Anime Character

D. A 55-year-old Man Is Known for Looking Like Master Roshi

【答案】 (1)A

(2)C

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,55岁的职业健美运动员尼汉·莱因其与流行的《龙珠Z》中的动画人物龟仙人看起来相像而被授予“现实生活版的龟仙人”的称号。他看起来比20多岁的小伙子还要年轻健美,这源于他多年坚持不断的健身。

 (1)考查细节理解。根据第一段”Nhon Ly, a 55-year-old Vietnamese-born professional bodybuilder from California has been awarded the “real-life Master Roshi" for his unbelievable similarity to the popular Dragon Ball Z  anime( 日本动漫)  character.“55岁的Nhon Ly是一名出生于越南的职业健美运动员,来自加利福尼亚。他被授予“现实生活中的Roshi大师”称号,因为他和流行的龙珠Z动画人物有着令人难以置信的相似之处。可知,尼汉·莱被授予“现实生活版的龟仙人”的称号是因为他与《龙珠Z》中的动画人物龟仙人极其相像。故选A。

 (2)考查推理判断。根据第二段中的“And he apparently liked the comparison so much that he even set his Instagram handle as CcOmaster_ roshi_ real_ life.”他显然非常喜欢这种比较,甚至把自己的Instagram账号设为“roshi_ real_ life”。可推断,尼汉·莱非常喜欢他的“新名字”。故选C。

 (3)考查推理判断。根据第二段中的“In fact. he looks a lot better than most guys in their 20s. with his lean,strong muscles and youthful attitude.”事实上。他看起来比大多数20多岁的年轻人好得多,肌肉结实,有年轻的态度。;第三段中的“He got a job as a pedicurist(修脚师) at a nail salon, and worked his way up to salon owner.”他在一家美甲沙龙找到了一份修脚师的工作,并一步步成为美甲沙龙的老板;以及第四段“Even at 55, Nhon I_v continues to train hard in the gym in order to keep his Master Roshi look.“即使在55岁的时候,Nhon I_v仍然在健身房刻苦训练,以保持他的Roshi大师的形象。可推断,尼汉·莱体格健壮且勤奋。故选C。

 (4)考查主旨大意。纵观全文可知,本文讲述了55岁的职业健美运动员尼汉·莱因其与流行的《龙珠Z》中的动面人物龟仙人看起来相像而被授予“现实生活版的龟仙人”的称号。故选D。

 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

6.阅读理解  

    City trees grow faster and die younger than trees in rural forestry, a new study finds. Over their lifetimes, then, urban trees will likely absorb less CO2 from the air thah forest trees.

    As we all know, the earth would be freezing or burning hot without CO2. However, CO2 is a greenhouse gas, meaning it traps energy from the sun as/heat. That makes temperatures near the ground rise. Human activities, especially the widespread burning-of fossil(化石)fuels, have been sending extra greenhouse gases into the air. This has led to a rise in average temperatures across the globe.

    Studies had shown forests readily absorb CO2, but there hadn't been much data on whether city trees grow, die and absorb CO2 at the same rate as forest trees do. So some researchers decided to find out.

    To figure out how quickly trees were growing, researchers tracked their diameters (the width of their trunks) between 2005 and 2014. A tree's diameter increases as it grows, just as a person's waist size increases as they gain weight. About half the weight of a tree is carbon, research has shown. Most of the rest is water. Over the nine years' tracking, the researchers found city trees absorbed four times as much carbon from the air as forest trees. However, they were twice as likely to die. So over the lifetime of each type of tree, forest trees actually absorbed more CO2.

    City trees grew faster because they had less competition for light from their neighbors. In a forest, trees tend to grow close together, shading their neighbors. Street trees also benefit from higher levels of nitrogen (氮)in rainwater. Nitrogen helps plants grow. Waste gases from gas-burning cars also contain nitrogen, thus enriching city air with nitrogen. Later, rainwater may wash much of it to the ground. Some street trees may also have better access to water than trees in the country because the underground water pipes can leak.

(1)What can he known about CO2 from paragraph 2?            

A. It is one of the side effects of greenhouses.

B. It greatly accelerates the process of global warming.

C. It results from the widespread burning of fossil fuels.

D. It prevents the earth from becoming unsuitable to live on.

(2)Why did researchers track the diameters of trees?            

A. To know about their growth rates.                  B. To find out how much they weigh.

C. To check whether they were healthy.              D. To assess the carbon amounts in them.

(3)What advantage do city trees have over forest trees?            

A. They are more likely to access growth promoters.

B. They can enjoy more water coming from the air.

C. They can enjoy more shade from neighbors.

D. They are better at competing for light.

(4)What will probably be talked about if the passage is continued?            

A. How urban trees can live longer.                     B. Why city living makes trees die young.

C. How trees respond to dry soil conditions.      D. Why faster-growing trees absorb more CO2.

【答案】 (1)D

(2)A

(3)A

(4)B   

【解析】【分析】本文是一篇说明文,一项新的研究发现:与长在森林中的树木相比,城市里的树木长得更快,但死得更早。

 (1)考查推理判断。根据第二段中的“the earth would be freezing or burning hot without CO2.”可知,如果没有二氧化碳,地球将会极冷或极热。可以推断,二氧化碳可以防止地球变得不适合居住。故选D。

 (2)考查细节理解。根据第四段中的“To figure on how quickly trees were growing, researchers tracked their diameters.”可知,研究人员监测树木的直径是为了了解树木的生长速度。故选A。

 (3)考查细节理解。根据最后一段中的“Street trees also benefit from higher levels of nitrogen (氮)in rainwater. Nitrogen helps plants grow. Waste gases from gas-burning cars also contain nitrogen, thus enriching city air with nitrogen. Later, rainwater may wash much of it to the ground.”可知,与生长在森林中的树木相比,城市里的树木长得更快是因为它们无需与邻近的树木争夺光照,也能得到更多的氮量,还更容易得到水。光、氮和水都可以促进树木的生长。由此可以推断,城市里的树木比森林中的树木更可能获得生长促进剂。故选A。

 (4)考查推理判断。文章首句就提到了一项新的研究结果:城市里的树木比森林中的树木长得更快,但死得更早;文章第三段说到“以前有研究表明森林会吸收二氧化碳,但是城市里的树木的生长、死亡和吸收二氧化碳的速度是否跟森林中的树木一样,这方面的数据不多。因此一些研究人员决定弄清楚”;文章第四段再次介绍了他们的研究发现:城市里的树木比森林中的树木长得更快,但死得更早;文章最后一段介绍了城市里的树木比森林中的树木生长得更快的几个原因。由此可以推断,文章接下来很可能就要介绍城市里的树木死得更早的原因。故选B。

 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

7.阅读理解  

    Garbage sorting has become a hot issue around China, especially after Shanghai began carrying out a regulation on July 1.

    Beijing, as a forerunner in environmental protection, has thus been expected to follow suit. The capital of the country has long been campaigning for sorting and recycling household waste, as part of its environmental drive for sustainable growth, local media reported.

    The current regulation gives garbage sorting responsibilities to government departments, property management groups and other organizations. It also gives rules for companies, outlining how they're responsible for waste collection, transportation and treatment. Only individuals are not subject to responsibilities.

    The long-awaited revision will soon change the situation, "Taking out the trash without sorting it properly will be illegal," said Sun Xinjun, director of the Beijing Commission of Urban Management. In Shanghai, violators are now fined up to 200 yuan ($30)for trash-sorting violations. The maximum fine in Beijing will not be less than that, he said.

    The Beijing city government first set out to promote garbage sorting in 2009. Authorities have since called on citizens to sort their household waste into four types-recyclable waste, kitchen trash, dangerous waste and others-and leave it in a corresponding dustbin or trash can. Blue-colored dustbins signify items within are recyclable, green represents kitchen trash, red corresponds to dangerous materials and grey to other waste.

    To promote the awareness of garbage sorting and expand the base of participants, authorities have employed workers to help residents on the spot. With intelligent devices, those who throw in recyclable waste at given sites will be rewarded with bonus points, which can be used to buy daily goods. At some communities, there are no color-coded dustbins. Instead, a scheduled garbage collection service is offered to help improve the environment. In other communities, workers offer a door-to-door service to collect recyclables or kitchen waste.

    Beijing Environmental Sanitation Engineering Group has been promoting new garbage sorting facilities such as recycling cabinets and smart kitchen waste trash cans since 2016, Xinhua News Agency reported. Nearly 26,000 metric tons of household waste is generated across Beijing on a daily basis and 29 terminal garbage disposal facilities are working at full capacity. Nearly 9.3 million tons of household waste was processed in the city last year.

(1)According to the passage, which dustbins should some used coke cans be thrown into?            

A. Grey-colored dustbins.                                     B. Red-colored dustbins.

C. Green-colored dustbins.                                  D. Blue-colored dustbins.

(2)We can learn from the passage that ________.            

A. new technology has been applied to help deal with garbage

B. Beijing carried out a more severe rule on garbage sorting than Shanghai

C. the change of the current regulation has aroused objection among citizens

D. the amount of household waste in Beijing is far from something disturbing

(3)What is the best title for the text?            

A.How to Sort Garbage in China

B.The Current Regulation in Beijing

C.Garbage Collection in Beijing

D.Waste Recycling Project Counts

(4)The passage can be sorted as ________.            

A.a book review

B.a travel brochure

C.an environment report

D.a geography essay

【答案】 (1)D

(2)A

(3)C

(4)C   

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了垃圾分类在北京的实施情况。

 (1)考查细节理解。根据倒数第三段中的“Blue-colored dustbins signify items within are recyclable,”可知,蓝色垃圾箱装的是可回收垃圾,而用过的可乐罐属于可回收垃圾,应投入蓝色垃圾箱内,故选D。

 (2)考查细节理解。根据倒数第二段中的“With intelligent devices, those who throw in recyclable waste at given sites will be rewarded with bonus points”可知,有了智能设备,那些将垃圾投入到指定垃圾箱的市民将获得奖励积分,由此可知,新技术已应用于帮助处理垃圾,故选A。

 (3)考查主题大意。通读全文,特别是根据第二段中的“Beijing, as a forerunner in environmental protection, has thus been expected to follow suit.”可知,本文主要介绍了垃圾分类在北京的实施情况,故选C。

 (4)考查推理判断。通读全文可知,本文主要介绍的是垃圾分类在北京的实施情况,这属于环保话题,因此文章可能是一份环境报告,故选C。

 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇环保类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,同时根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正确答案。

8.阅读理解  

    Researchers in Australia have discovered an effective new method to capture the atmospheric carbon dioxide that is damaging our planet and transform it into something solid, making it much easier to store.

    Carbon capture isn't new, but previous methods call for the gas to be compressed into liquid and then injected underground. Widespread usage of that technology has been locked by economic and environmental concerns due to possible leaks. Instead, in a study published in Nature Communications, the group details their sustainable and cost-effective plan for transforming CO2 into coal.

    This new process involves a liquid metal catalyst(催化剂)that is efficient in conducting electricity. CO2 gas is dissolved in a container with some liquid. Once electricity charge is introduced, the CO2 begins to turn into solid pieces of carbon, which can be collected and stored.

    What makes this particularly unique is that the entire process can occur at room temperature. Previous experiments have only shown a gas to solid conversion at extremely high temperature, which made it impossible on a large scale. Now, the researchers are hoping that their work will be used to create even further when it comes to carbon storage.

    In an interesting side benefit, the solid carbon also works as an electrode(焊条), which opens up a world of possibilities. "A side benefit of the process is that the carbon can hold electrical charge, becoming a super battery, so it could potentially be used as a part in future vehicles," explains Dr. Dorna Estrafilzadeh, a researcher. "The process also produces fuel as a by-product, which could also have industrial applications."

(1)What can we know about the previous carbon capture methods?            

A. People have to inject liquid to the gas.

B. The previous methods can be done easily.

C. The previous methods are not very popular.

D. People have widely accepted previous methods.

(2)What is the special part of the new method?            

A. It needs electricity to make the process efficient.

B. It can be done in any kind of container.

C. It doesn't need extreme temperature.

D. It can produce much solid carbon.

(3)What can we infer from the last paragraph?            

A. The method will make fossil oil disappear.

B. The method will influence the future industry.

C. The method will make developed countries more powerful.

D. The method will be used to make new vehicles.

(4)What is the best title for the passage?            

A. How to change carbon into CO2.

B. A new carbon capture technology.

C. A new technology to get useful carbon.

D. Australia makes the world cleaner than before.

【答案】 (1)C

(2)C

(3)B

(4)B   

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了一种新的碳捕获技术的原理,优点和对未来工业的影响。

 (1)考查细节理解。根据第二段中的“Widespread usage of that technology has been locked by economic and environmental concerns due to possible leaks.”可知之前技术的广泛应用受到了经济和环境方面的。故选C。

 (2)考查细节理解。根据第四段中的“What makes this particularly unique is that the entire process can occur at room temperature.”可知新技术独特的地方是整个过程可以在室温条件下进行。故选C。

 (3)考查推理判断。根据最后一段中的“which opens up a world of possibilities; it could potentially be used as a part in future vehicles和 which could also have industrial applications”可知这种技术的产物开辟了很多新的可能,可以被变成超级电池为未来车辆供能,过程中的副产品可以作为燃料应用到工业中,由此推测该技术会对未来的工业产生巨大影响。故选B。

 (4)考查主旨大意。根据第一段中的“Researchers in Australia have discovered an effective new method to capture the atmospheric carbon dioxide ”和下文讲述的内容可知,本文主要介绍了一种新的碳捕获方法的原理和优点及其影响。故选B。

 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科技类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

9.阅读理解  

    Standing desks have become common across Silicon Valley, offering health benefits to those willing to work on their feet. However, due to their high price, they have failed to catch on until now. Recently, Ikea has brought out Bekant convertible(可变换的) standing desk that can become a normal desk at the touch of a button. The $500 adjustable desk can transform from a standard desk to a standing one, and Ikea hopes it could make the standing desk mainstream.

    Experts say that changing from a seated to a standing desk can improve productivity. Similar desks have become a common sight at tech firms such as Google, where some employees have even installed treadmill (跑步机) and bicycle desks.

    The desk is not the first "convertible" on the market. As early as 2013, Stir Kinect brought out an adjustable desk. The $3,0 Stir Kinect desk has a motor to raise and lower itself, changing it into a standing desk or a traditional desk. The desk can even be programmed to move up and down slightly, making it appear to take a gentle breath to remind the user to change their positions. To move between sitting and standing positions, owners simply double tap on the screen. The desk can learn the user's preferences over time and suggest the best seating position.

    The Stir Kinect desk was created by a team of ex-Apple and Disney engineers. It has a built-in touch screen to control and track movement, and can tell users exactly how many calories they burn by standing during their working day. It also has devices containing power points and USB ports for charging phones, to keep cables hidden.

    "Ikea's height-adjustable desk is great for opening up the lower end of the market, " said JP Labrosse, founder and CEO of Stir.

(1)What is the text mainly about?            

A. Ikea has brought out an adjustable standing desk.

B. Silicon Valley offered health benefits to officials.

C. Google formed their tech firms to design bicycle desks.

D. The Stir Kinect desk will become mainstream in the market.

(2)Which of the following is TRUE according to the text?            

A. Before Bekant desk, similar adjustable desks have been widely used.

B. The seated desks will take the place of the standing desks in the future.

C. Compared to the Stir Kinect desk, the Bekant desk is much cheaper.

D. The adjustable desks were designed by the Apple and Disney Company.

(3)The Stir Kinect desk______.            

A. can breathe in and breathe out by pressing the button once

B. can charge phones by using a device containing power point

C. can tell you how many calories you need for a walk

D. can advise you to do more exercise at a proper time

(4)What can we infer from the last sentence given by JP Labrosse?            

A. Ikea's adjustable desk will be popular with average people.

B. Ikea will have to sell furniture at a lower price in the future.

C. This height adjustable table can only be found in Ikea.

D. It is not necessary for Ikea to open up the market at all.

【答案】 (1)A

(2)C

(3)B

(4)A   

【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,站立式办公桌在美国硅谷已经比较常见,宜家近日推出了一款名为BEKANT的可调节的站立式办公桌,这种桌子对愿意站立式工作的人健康有益。

 (1)考查主旨大意。根据第一段可知,站立式办公桌在美国硅谷已经比较常见,对愿意站立式工作的人健康有益。宜家近日推出了一款名为BEKANT的可调节的站立式办公桌,使用者只需按一下按钮便可将其从普通高度调节至站立式高度。宜家希望这款办公桌占领市场,成为主流,故选A。

 (2)考查推理判断。根据第一段可知“Bekant convertible standing desk”售价为$500;而第三段中是Stir Kinect desk售价为$3,0,故选C。

 (3)考查细节理解。根据第四段中的"It also has devices containing power points and USB ports for charging phones, to keep cables hidden."Stir Kinect还设置了充电接口以及USB接口,可用于手机充电,故选B。

 (4)考查推理判断。根据最后一段中的“Ikea's height-adjustable desk is great for opening up the lower end of the market,”宜家的可调节办公桌有助于打开低端市场,故选A。

 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇新闻报道,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

10.阅读理解  

    Microsoft announced this week that its facial-recognition system is now more accurate in identifying people of color, touting (吹嘘)its progress at tackling one of the technology's biggest biases (偏见).

    But critics, citing Microsoft's work with Immigration and Customs Enforcement, quickly seized on how that improved technology might be used. The agency contracts with Microsoft for cloud-computing tools that the tech giant says is largely limited to office work but can also include face recognition.

    Columbia University professor Alondra Nelson tweeted, "We must stop confusing 'inclusion' in more 'diverse' surveillance (监管)systems with justice and equality."

    Facial-recognition systems more often misidentify people of color because of a long-running data problem: The massive sets of facial images they train on skew heavily toward white men. A Massachusetts Institute of Technology study this year of the face-recognition systems designed by Microsoft, IBM and the China-based Face++ found that facial-recognition systems consistently giving the wrong gender for famous women of color including Oprah Winfrey, Serena Williams, Michelle Obama and Shirley Chisholm, the first black female member of Congress.

    The companies have responded in recent months by pouring many more photos into the mix, hoping to train the systems to better tell the differences among more than just white faces. IBM said Wednesday it used 1 million facial images, taken from the photo-sharing site Flickr, to build the "world's largest facial data-set" which it will release publicly for other companies to use.

    IBM and Microsoft say that allowed its systems to recognize gender and skin tone with much more precision. Microsoft said its improved system reduced the error rates for darker-skinned men and women by "up to 20 times," and reduced error rates for all women by nine times.

    Those improvements were heralded(宣布)by some for taking aim at the prejudices in a rapidly spreading technology, including potentially reducing the kinds of false positives that could lead police officers misidentify a criminal suspect.

    But others suggested that the technology's increasing accuracy could also make it more marketable. The system should be accurate, "but that's just the beginning, not the end, of their ethical obligation," said David Robinson, managing director of the think tank Upturn.

    At the center of that debate is Microsoft, whose multimillion-dollar contracts with ICE came under fire amid the agency's separation of migrant parents and children at the Mexican border.

    In an open letter to Microsoft chief executive Satya Nadella urging the company to cancel that contract, Microsoft workers pointed to a company blog post in January that said Azure Government would help ICE "accelerate recognition and identification." "We believe that Microsoft must take an ethical stand, and put children and families above profits," the letter said.

    A Microsoft spokesman, pointing to a statement last week from Nadella, said the company's "current cloud engagement" with ICE supports relatively anodyne(温和的)office work such as "mail, calendar, massaging and document management workloads." The company said in a statement that its facial-recognition improvements are "part of our going work to address the industry-wide and societal issues on bias."

    Criticism of face recognition will probably expand as the technology finds its way into more arenas, including airports, stores and schools. The Orlando police department said this week that it would not renew its use of Amazon. com's Rekognition system.

    Companies "have to acknowledge their moral involvement in the downstream use of their technology,"

    Robinson said. "The impulse is that they're going to put a product out there and wash their hands of the consequences. That's unacceptable."

(1)What is "one of the technology's biggest biases" in Paragraph 1?            

A. Class bias.                                                          B. Regional difference.

C. Professional prejudice.                                    D. Racial discrimination.

(2)What can we know about the improvement of facial-recognition technology?            

A. Justice and equality have been truly achieved.

B. It is due to the expansion of the photo database.

C. It has already solved all the social issues on biases.

D. The separation of immigrant parents from their children can be avoided.

(3)What is the focus of the face-recognition debate?            

A. Data problems.        B. The market value.        C. The application field.        D. A moral issue.

(4)What is David Robinson's attitude towards facial-recognition technology?            

A. Skeptical.                         B. Approval.                         C. Optimistic.                         D. Neutral.

(5)We can infer from the last paragraph that Robinson thinks _____.            

A. companies had better hide from responsibilities

B. companies deny problems with its technical process

C. companies should not launch new products on impulse

D. companies should be responsible for the new product and the consequences

(6)Which can be the suitable title for the passage?            

A. The wide use of Microsoft system                   B. Fears of facial-recognition technology

C. The improvement of Microsoft system           D. Failure of recognizing black women

【答案】 (1)D

(2)B

(3)D

(4)A

(5)D

(6)B   

【解析】【分析】本文是一篇议论文,微软面部识别技术改进了肤色识别,宣布其人脸识别技术将会更加精确,但是人们却认为它会带来更大的问题,希望微软把道德置于其利润之上,并且能够为产品以及其带来的后果负责。

 (1)考查推理判断。根据第一段”Microsoft announced this week that its facial-recognition system is now more accurate in identifying people of color, touting (吹嘘)its progress at tackling one of the technology's biggest biases (偏见).“可知微软面部识别技术改进了肤色识别,吹嘘它可以解决该技术最大的偏见,由此可以推断该项技术在人种肤色上有偏见,也就是种族歧视。故选D。

 (2)考查细节理解。根据第五段中的”The companies have responded in recent months by pouring many more photos into the mix, hoping to train the systems to better tell the differences among more than just white faces.“可知那些公司通过在原有照片中加入更多的照片,通过训练系统,从而提升系统的识别能力,即通过扩充照片数据库来提升系统的识别能力。故选B。

 (3)考查推理判断。根据第九段中的”At the center of that debate is Microsoft, whose multimillion-dollar contracts with ICE came under fire amid the agency's separation of migrant parents and children at the Mexican border.“;和第十段中的”We believe that Microsoft must take an ethical stand, and put children and families above profits“可知对微软人脸识别技术的争论中心是,它会把墨西哥边缘的移民父母和孩子分开,且人们认为微软必须坚守道德底线,将儿童和家庭置于其利润之上,故推断目前对于脸部识别技术争论的焦点是道德问题。故选D。

 (4)考查推理判断。根据最后一段中的 "The impulse is that they're going to put a product out there and wash their hands of the consequences. That's unacceptable."可知Robinson认为他们推出了一种产品然后对其后果撒手不管,这是让人难以接受的。故推断Robinson对人脸识别技术是不支持的。故选A。

 (5)考查推理判断。根据最后一段中的 "The impulse is that they're going to put a product out there and wash their hands of the consequences. That's unacceptable."可知Robinson认为他们推出了一种产品然后对其后果撒手不管,这是让人难以接受的。故推断Robinson认为公司应该对自己的产品和产品带来的后果负责到底。故选D。

 (6)考查主旨大意。纵观全文可知,本文讲述了人们怀疑改进之后的人脸识别技术会带来更多的问题,比如种族歧视和置墨西哥孩子的利益于不顾。故选B。

 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科技类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

11.阅读理解  

    Dear young poets, TIME For Kids has a challenge for you: Write a rhyming poem and enter it in the TFK Poetry Contest. It must be a poem that does not copy another poet's works.

    How to enter: This contest will begin 12 pm on April 14, 2019 and will end 12 pm on June 14, 2019. To enter online, visit timeforkids.com/2019poetrycontest and follow instructions to submit the following: (a) an original and previously unpublished poem; (b) the entrant's first name only and e-mail address; (c) a parent's e-mail address. Limit one entry per person or e-mail account.

    Judging: All entries will be judged by poet Kenn Nesbitt, based on the following criteria: creativity and originality (50%), use of language and rhyme (25%) and appropriateness to contest theme (25%). Winners will be notified by e-mail during the month of July and must respond within five days.

    Eligibility (参赛资格):Open to legal citizens of the United States who are primary school students and are 8 to 13 years old at time of entry.

    Prizes: Our judge will select four semifinalists, from whom one grand-prize winner and three finalists will be chosen. The one grand-prize winner will receive an online class visit from Kenn Nesbitt. All the semifinalists will receive a signed copy of Bigfoot Is Missing, which is worth about $ 275. The semifinalists' poems will be published at timeforkids.com.

(1)How long will the Poetry Contest last?            

A. One month.                 B. Two months.                 C. Three months.                 D. Four months.

(2)What does the Poetry Contest value most?            

A.Whether the poem is novel.

B.Whether the poem is humorous.

C.Whether the poem is written in rhyme

D.Whether the poem is suitable for the contest theme.

(3)What can the finalists get?            

A.A $ 275 bonus.

B.An online class visit.

C.The position of assistant editor.

D.A signed copy of Bigfoot Is Missing.

【答案】 (1)B

(2)A

(3)D   

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一项由TIME For Kids举办的诗歌比赛:如何参赛,如何评判,参赛者资格,如何评选获奖等相关信息。

 (1)考查细节理解。根据第二段中的“This contest will begin 12 pm on April 14, 2019 and will end 12 pm on June 14, 2019.”本次比赛将于2019年4月14日下午12点开始,2019年6月14日下午12点结束。可知,此次比赛历时2个月。故选B。

 (2)考查细节理解。根据第三段中的“All entries will be judged by poet Kenn Nesbitt, based on the following criteria: creativity and originality (50%), use of language and rhyme (25%) and appropriateness to contest theme (25%).”所有参赛作品将由诗人Kenn Nesbitt根据以下标准进行评判:创造力和原创性(50%),语言和韵律的使用(25%)和主题的适当性(25%)。可知,创新性占据50%,可以推断出此次比赛看重创新性。故选A。

 (3)考查细节理解。根据最后一段中的“All the semifinalists will receive a signed copy of Bigfoot Is Missing, which is worth about $ 275. The semifinalists' poems will be published at timeforkids.com.”所有的半决赛选手都会收到一份签名版的《大脚怪》,价值约275美元。半决赛选手的诗作将在timeforkids.com上发表。参加半决赛的选手包含决赛选手,故选D。

 【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读。考生需要准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。

12.阅读理解   

    If you follow these insider tips, your photos will look like you had the place to yourself at the popular tourist attractions.

    Vatican Museums: Vatican City

    The Vatican draws more than five million people each year, and queues can reach four hours during peak season. Christie Hudson, senior communications manager at Expedia, recommends, choosing a skip-the-1ine tour. "This not only lets you avoid the ticket counter, but also includes the use of a private partner entrance." Extra time to visit the Sistine Chapel? Yes!

    Bamboo Forest: Kyoto, Japan

    Bamboo Forest is the most worthy sight in Kyoto. If you're longing to enjoy the pathways and take pictures in total quietness, Kyoto Arashiyama Travel Guide recommends hitting the famous Bamboo Grove Path as early in the morning as possible—think 7 a.m. if you're up for it. Don't miss these hidden treasures you can only witness in Japan.

    Chichen Itza: Yucatán, Mexico

    Home to E1 Castillo and the Temple of the Warriors, Chichen Itza is a must-see. Want to beat the rush? Schedule an early tour that takes place before a site opens to the public. Led by an archaeologist guide, it's full of fascinating insights and facts—without tons of pack-wearing tourists.

    Louvre Museum: Paris, France

    The Louvre is one of the most popular museums on the planet. If waiting around in line to get in isn't the way you prefer to spend your time in Paris, consider purchasing a reserved ticket. This will give you entry to the pyramid within a half-hour window. The Louvre is also open until 9:45 p. m. on Wednesdays and Fridays, if you're up for some late-night art visits.

(1)What is recommended at Vatican Museums by Christie Hudson?            

A. Queuing four hours.                                        B. Jumping the waiting line.

C. Taking a skip-the-line tour.                              D. Visiting the Sistine Chapel.

(2)Which of the following are available for early tourists to avoid the rush?            

A. Vatican Museums and Bamboo Forest.           B. Chichen Itza and Bamboo Forest.

C. Bamboo Forest and Louvre Museum.             D. Chichen Itza and Louvre Museum.

(3)Who might this passage be intended for?            

A. Visitors interested in museums.                       B. Guides at the tourist attractions.

C. People at the ticket counter.                            D. Tourists to beat the rush.

【答案】 (1)C

(2)B

(3)D   

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个旅游景点,提供给“赶在高峰之前到达的游客”。

 (1)考查细节理解。根据Vatican Museums:Vatican City部分中的“The Vatican draws more than five million people each year,and queues can reach four hours during peak season.Christie Hudson,senior communications manager at Expedia,recommends,choosing a skip-the-1ine tour.”可知,Christie Hudson在Vatican Museums中推荐aking a skip-the-line tour.故选C。

 (2)考查推理判断。根据Bamboo Forest:Kyoto,Japan部分中的“...Kyoto Arashiyama Travel Guide recommends hitting the famous Bamboo Grove Path as early in the morning as possible和Chichen Itza:Yucatán,Mexico中Want to beat the rush? Schedule an early tour that takes place before a site opens to the public.”可知,为避免高峰Chichen Itza 和Bamboo Forest是为早期游客提供的。故选B。

 (3)考查推理判断。根据第一段“If you follow these insider tips,your photos will look like you had the place to yourself at the popular tourist attractions.”可知,这篇文章可能是写给“为赶在高峰之前到达的游客”。故选D。

 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇广告类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

文档

最新高考英语 阅读理解试题(附答案)

最新高考英语阅读理解试题(附答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解   Eatingredmeatislinkedtocancerandheartdisease,butaretherisksbigenoughtojustifygivingupjuicyburgersanddelicioussteaks?Probablynot,accordingtoresearcherswhorevieweddatafrom12clinicaltrialsinvolvingabout54,000people.I
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top