
一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)
1.阅读理解
John is a middle school student. He is sixteen years old now. One day he had a terrible cold and a fever. He felt bad and couldn't eat anything. So he went to see a doctor. The doctor gave him a bottle of medicine. These are the words on the bottle of the medicine.
Cold medicine
You must shake(摇晃)it before you take it. Take it three times a day after meals.
Dose(剂量):
Age: over 15 2 teaspoons(茶匙)a day
8—14 1 teaspoon a day
5—7 1/2 teaspoon a day
The children under 4 years old can't take this medicine.
Please put it in a cold place. Use it before December 1st,2008.
(1)John should take _________a day.
A. 1 teaspoon B. 2 teaspoons C. 1/2 teaspoon D. 4 teaspoons
(2)John should keep the medicine in ________.
A. any place B. hot water C. a cold place D. the sun
(3)When children are ________years old, they can't take this medicine.
A. eight B. thirteen C. twelve D. two
(4)John will ________ the rest of the medicine after December is, 2008.
A. have to throw away B. begin to take
C. take two times a day D. take three times more
(5)How many times a day should you take the medicine after meals?
A. One B. Two C. Three D. Four
【答案】 (1)B
(2)C
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】【分析】大意:本文介绍了约翰患感冒发烧看医生。医生给了他一瓶药,药瓶上介绍了药的使用说明和注意事项。
(1)细节题。根据 He is sixteen years old now. over 15 2 teaspoons(茶匙)a day 可知,约翰16岁,应该每天吃两茶匙药,故选B。
(2)细节题。根据Please put it in a cold place.可知,此药应放在阴凉的地方冷藏,故选C。
(3)细节题。根据The children under 4 years old can't take this medicine.可知,此药4岁以下不能吃,故选D。
(4)细节题。根据Use it before December 1st,2008.可知,药有效期到2008年12月1日,2008年121日以后此药过期,应扔掉,故选A。
(5)细节题。根据Take it three times a day after meals.可知,此药患者应该一天吃三次,故选C。
【点评】考查阅读理解。细节题、推断题、词义猜测题和主旨题是阅读理解题中常考题型。细节题需要从文中寻找答案。
2.阅读理解
My daughter Eyen is ten years old. She is in Grade Three in a primary school. She is a cute girl though she has some strange ideas sometimes.
One day she asks me, "Mum, what is your favorite subject?" I think for a while and answer," It is difficult to tell. I love singing, so music is my favorite. And I am good at English. My history teacher also says I am excellent. Well, I can say I don't like Science. But Science is important for us, you know. So you must do well in it. What is your favorite subject, Eyen? Tell me something about your subjects, dear."
I like Chinese. It is easy. I like English because my English teacher likes me very much. I can't stand Maths. It is serious and sad."
"Do you mean your Maths teacher is serious and sad?"
"No, it is Maths, not the Maths teacher."
"Why do you think so?"
"Because Maths has so many problems! Isn't it sad all day?"
(1)Eyen is ______ years old. She is a ________.
A. ten; middle school student B. nine; middle school student
C. nine; primary school student D. ten; primary school student
(2)The mother doesn't like ______ though it is important.
A. music B. Maths C. English D. Science
(3)The girl thinks _____ is serious and sad.
A. Her Maths teacher B. Maths C. her Chinese teacher D. Chinese
(4)Why doesn't the girl like Maths?
A. Because it is too easy B. Because it is difficult to learn
C. Because there aren't many problems in it. D. Because her teacher doesn't like her at all.
(5)Which subject does Eyen like?
A. Chinese and Maths B. Chinese and English
C. English and Maths D. music and English
【答案】 (1)D
(2)D
(3)B
(4)B
(5)B
【解析】【分析】文章大意:作者的女儿和作者在谈论她喜欢和不喜欢课程及其原因。
(1)细节理解题,根据 My daughter Eyen is ten years old. She is in Grade Three in a primary school. 可知伊恩十岁了,是一个小学生,故答案是D。
(2)细节理解题,根据 Well, I can say I don't like Science. But Science is important for us, you know. 可知,尽管科学很重要,但是伊恩的妈妈却不喜欢,故答案是D。
(3)细节理解题,根据 I can't stand Maths. It is serious and sad." 可知,伊恩认为数学很严肃又令人难过,故答案是B。
(4)细节理解题,根据 Because Maths has so many problems! Isn't it sad all day? 可知伊恩认为数学有很多问题,所以她认为数学难学,故答案是B。
(5)细节理解题,根据 I like Chinese. It is easy. I like English because my English teacher likes me very much. 可知,伊恩喜欢语文和英语,故答案是B。
【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解一种题型,该题型比较简单,一般可以直接从短文中找到答案。
3.阅读理解
Everyone should have a dream. What if it comes true? —MaYun
These words have encouraged lots of people to work hard. They may also tell us why Ma succeed.
The 54-year-old man had a dream. He wanted to make a difference. He worked hard and founded Alibaba. The company changed the way people shop. It grew to be one of the world's biggest companies. It also helped Ma become one of the richest people in China.
However, Ma wanted to do more. On September 10, he said he would retire from his company next year. He would turn to education.
Ma is always interested in education. Before he entered the business world, he was an English teacher. He taught in a college in Hangzhou for six years.
With much money now, Ma wants to focus on charity(慈善). He creates a foundation (基金会) to make education better in rural China. His name on Sina Weibo is "a spokesman for village teachers."
"I love teaching," Ma said. "It's something I think I can do much better than being a CEO."
(1)Which of the following is NOT related to(和…有关)Alibaba?
A. It changed the way people shop.
B. It made education better in rural China.
C. It grew to be one of the world's biggest companies.
D. It helped Ma become one of the richest people in China.
(2)What does the underlined word "retire" in paragraph 4 mean?
A. start doing the job B. do more jobs C. stop doing the job D. go on doing the job
(3)Why does Ma create a foundation?
A. To make more money. B. To make education better in villages
C. To speak for village teachers D. To give the money to the poor.
(4)What can we infer(推断)from the article ?
A. Ma entered the business world because he didn't want to be an English teacher.
B. Ma will turn to education because he didn't do well in business.
C. Ma will retire from his company because he wants to have a rest.
D. Ma will make education better in rural China with the help of a foundation.
【答案】 (1)B
(2)C
(3)B
(4)D
【解析】【分析】文章大意:短文介绍了马云的奋斗经历。
(1)细节理解题,根据He worked hard and founded Alibaba. The company changed the way people shop. It grew to be one of the world's biggest companies. It also helped Ma become one of the richest people in China.可知阿里巴巴改变了人们的购物方式,成为世界上醉倒的公司之一,也帮助马云成为了中国最富的人之一,所以,阿里巴巴与中国的农村教育无关。故答案是B。
(2)词义猜测题,根据文章内容可知,阿里巴巴是网上购物公司,而后来又说他将转向教育,说明他不在原来的公司干活了,故答案是C。
(3)细节理解题,根据He creates a foundation (基金会) to make education better in rural China.可知,他创立基金的目的是为了是农村教育更好,故答案是B。
(4)逻辑推理题,根据 He creates a foundation (基金会) to make education better in rural China. 可知,在慈善基金的帮助下会让农村教育变得更好,故答案是D。
【点评】本文涉及细节题、逻辑推理题和词义猜测几种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;逻辑推理题需要联系上下文,按照一定的逻辑推理方式推断出需要的信息;词义猜测题则需要结合具体语境猜测出单词的意思。
4.根据短文内容,选择正确答案。
D
Mr. King works very long hours every day. He usually gets up at 5:30. He brushes his teeth quickly and goes to his workplace (工作地点) at once. Then he runs with some kids. After that he takes a shower. He eats his breakfast at 7:00. His work starts at 8:10. He is good at math and many boys and girls learn math from him. All the kids like him very much. He often talks or plays games with the kids. He usually goes to bed after 22: 00. He is often very tired but he likes his job and loves the kids. He doesn't work on weekends. Mr. King likes reading at home on weekends. Sometimes some kids' parents come to his home to talk about their kids. When Monday comes, Mr. King gets busy again.
(1)Mr. King works ______.
A. on Monday and Tuesday B. on weekends
C. from Sunday to Thursday D. from Monday to Friday
(2)Mr. King has a shower ______.
A. at 5:00 B. at 7:00 C. after he brushes his teeth D. after he runs
(3)Mr. King is good at ______.
A. English B. math C. history D. science
(4)Which of the following is NOT true?
A. Mr. King usually gets up early. B. Mr. King is usually goes to bed at 22:00.
C. Mr. King likes reading on weekends. D. Mr. King works at a school.
【答案】 (1)D
(2)D
(3)B
(4)B
【解析】【分析】短文大意:金先生每天工作时间很长,他早上5:30起床,迅速地刷牙,马上就去他的工作地点,然后带着孩子们跑步,之后淋浴,7:00吃早饭,8:10开始工作。他通常在22:00以后才上床睡觉。金先生经常很疲倦,但是他喜欢他的工作,也喜欢他的孩子们。
(1)根据文章内容 Mr. King works very long hours every day. He doesn't work on weekends. 可知金先生周末不上班,故选D。
(2)根据 Then he runs with some kids. After that he takes a shower. 可知金先生跑完步淋浴,故选D。
(3)根据 He is good at math and many boys and girls learn math from him. 可知金先生擅长数学,故选B。
(4)根据文章内容如 He usually goes to bed after 22: 00. 可知金先生22:00以后才上床睡觉,故选项B错误。
【点评】本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考查细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。
5.阅读理解
There are 100 chicks sitting quietly in a circle. Suddenly, each chick freely pecks(啄) the chick to its left or right. What is the expected number of unpecked chicks? Can you solve it?
Leo (the 13—year—old boy) gave the right answer, 25, in just 0.9 of a second. He got this question in the final round of the Raytheon Maths counts competition. Thanks to that correct answer, he won it this year. Last year, he was second.
"I was surprised that I won," he said. "I was kind of worried that was the wrong answer."
This year, more than 100,000 students took part in the competitions. And 224 students entered the final round. Leo will receive a ﹩20,000 college scholarship and free trip to US Space Camp.
Leo is talented at Maths. And unlike other students, he studies at home. His mother Mary quit her job as a writing teacher to home—school her son. She thought traditional school couldn't meet his needs. He often asks his mother to write difficult Maths problems so that he can solve them.
When Leo was 8, he started taking college classes. Even on vacation, he still tries to learn Maths. He once asked his parents to take him to a Maths library at the University of Texas. People around him regard him as a Maths genius.
(1)What is paragraph 1about?
A. Chicks are fighting with each other.
B. A Maths question for competitors.
C. Chicks like to play freely.
D. A number of chicks are expected to leave.
(2)Leo won the competition this year because .
A. he got the right answer in the final round
B. he had taken part in it the year before
C. he felt relaxed in the competition
D. he was taught by his own mother
(3)Which of the following is TRUE about Leo?
A. He was sure he would win the competition.
B. He once wanted to go to a usual library.
C. After the competition, he will take a trip to US Space Camp
D. He was a student at the University of Texas at the age of eight.
(4)Why did Leo's mother quit her job?
A. She didn't like working as a teacher.
B. She wanted to teach Leo by herself.
C. Leo couldn't take good care of himself.
D. Leo was not welcomed by traditional schools.
(5)What do you think of Leo?
A. Brave B. Gentle C. Friendly D. Clever
【答案】 (1)B
(2)A
(3)C
(4)B
(5)D
【解析】【分析】主要讲了数学天才Leo参加了雷神数学计算竞赛。
(1)细节题。根据What is the expected number of unpecked chicks? Can you solve it?未啄小鸡的预期数量是多少?你能解出来吗?可知给选手的一道数学题。故答案选B。
(2)细节题。根据Leo (the 13﹣year﹣old boy) gave the right answer, 25, in just 0.9 of a second.He got this question in the final round of the Raytheon Maths counts competition.13岁的小男孩Leo在0.9秒内给出了正确答案25,他在雷神公司数学计数竞赛的最后一轮中得到了这个答案,可知他在最后一轮中得到了正确的答案,故选A。
(3)细节题。根据 Leo will receive a $20,000 college scholarship and free trip to US Space Camp.Leo将获得2万美元的大学奖学金和免费的美国太空营之旅,可知比赛结束后,他将去美国太空营。故答案选C。
(4)细节题。根据His mother Mary quit her job as a writing teacher to home-school her son. She thought traditional school couldn't meet his needs.他的母亲玛丽辞掉了写作教师的工作,在家教育她的儿子,她认为传统学校不能满足他的需要,可知她想自己教儿子,故答案选B。
(5)细节题。根据Leo (the 13﹣year﹣old boy) gave the right answer, 25, in just 0.9 of a second.He got this question in the final round of the Raytheon Maths counts competition.13岁的小男孩Leo在0.9秒内给出了正确答案25,他在雷神公司数学计数竞赛的最后一轮中得到了这个答案,可知Leo是聪明的。故答案选D。
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
6.阅读下面短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Nancy's hobby is collecting sharpeners (卷笔刀). She spends a lot of time on it after school. She has been collecting more than one hundred sharpeners. They are all different in colour and size.
Nancy likes sharpeners with animals on them. In this way, she learns the names of many animals. She also borrows books on animals from her school library. She learns a lot about them from books.
Sometimes Nancy has many sharpeners of the same kind. She gives them to her friends. Then they give her other different sharpeners in return. Nancy has many e-friends in many countries. She sends them sharpeners of her country. In return, they send her sharpeners of their countries. Nancy's father also gives her sharpeners. He brings them home from his friends for free.
Many of Nancy's friends collect other things. Some collect coins and others collect matchboxes (火柴盒) or stamps. But all of them say that Nancy's collection is the most interesting of all.
(1)Nancy spends a lot of time on her hobby ________.
A. before school B. in class C. after school D. during her holidays
(2)________ Nancy's sharpeners are different in colour and size.
A. All of B. Some of C. Many of D. Most of
(3)Sometimes Nancy has many sharpeners of the same kind, she ________.
A. keeps them B. throws them away C. sells them D. gives them to her friends
(4)What DON'T Nancy's friends collect?
A. Sharpeners B. Coins C. Matchboxes and stamps D. Both B and C
(5)How does Nancy collect sharpeners? Which of the following is WRONG?
A. Her friends give her some.
B. Her e-friends send her some.
C. Her father buys her some.
D. Her father's friends give her some.
【答案】 (1)C
(2)A
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】【分析】文章大意:主要介绍了Nancy的爱好——收集卷笔刀。
(1)细节理解题。根据第一段中“She spends a lot of time on it after school.”可知,南希是在放学后收集卷笔刀的。故选C。
(2)细节理解题。根据第一段中“They are all different in color and size.”可知,南希的所有卷笔刀的颜色和尺寸都是不同的。故选A。
(3)细节理解题。根据第三段中“Sometimes Nancy has many sharpeners of the same kind. She gives them to her friends.”可知,她将相同的卷笔刀送给了她的朋友们。故选D。
(4)细节理解题。通过最后一段中“Some collect coins and others collect matchboxes (火柴盒) or stamps.”可知,其他人收集硬币,火柴盒和邮票,不收集卷笔刀,故选A。
(5)理解归纳题。根据第三、四段可知,南希收集卷笔刀的方式有:和朋友互换;笔友送她;爸爸的朋友送她。文中并未提到爸爸给她买卷笔刀。故选C。
【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。
7.阅读下面短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A farmer loses his watch in the barn (谷仓). He is worried because the watch has many stories for him.
After looking carefully everywhere for a long time, he can't find it Then he asks for help of a few children playing outside the barn. He says, "If you find my watch, I can give you a lot of money."
Hearing this, the children run into the barn to look for the watch, but they can't find it. Then, a little boy says he wants to look for it again.
The farmer looks at him and asks him to look for it again. After a few minutes, the little boy comes out with the watch in his hand! The farmer is happy and surprised. He asks the boy about it.
"I do nothing," answers the boy, "I just sit on the ground and listen. In the silence, I hear the ticking (滴答声) of the watch and then find it."
(1)What does the farmer think of his lost watch?
A. New. B. Old. C. Expensive. D. Important.
(2)Where do the children play?
A. Outside the barn. B. Inside the barn. C. On the road. D. In the yard.
(3)Who finds the lost watch at last?
A. The farmer. B. The farmer's son. C. A little boy. D. A nice girl.
(4)What do you think of the little boy?
A. Bad. B. Funny. C. Clever. D. Friendly.
(5)Which of the following is NOT true?
A. The farmer likes his watch very much.
B. The farmer asks some children to help him.
C. The little boy finds the watch outside the barn.
D. The little boy finds the watch by hearing the ticking of the watch.
【答案】 (1)D
(2)A
(3)C
(4)C
(5)C
【解析】【分析】文章大意:一个农民把手表丢失在谷仓里了,怎么也找不到。后来答应给一些孩子们钱,让孩子们帮着去找,但是也没有找到了手表,它是通过听手表的滴答声找到的。
(1)逻辑推理题,根据He is worried because the watch has many stories for him. 可知在农民心中他认为他的手表很重要,故答案是D。
(2)细节理解题,根据 hen he asks for help of a few children playing outside the barn. 可知孩子们在谷仓外面玩,故答案是A。
(3)细节理解题,根据 After a few minutes, the little boy comes out with the watch in his hand! 可知,最后小男孩找到了手表,故答案是C。
(4)逻辑推理题,根据 "I do nothing," answers the boy, "I just sit on the ground and listen. In the silence, I hear the ticking (滴答声) of the watch and then find it." 可知孩子很有想法,说明孩子很聪明,故答案是C。
(5)正误判断题,根据 Hearing this, the children run into the barn to look for the watch, but they can't find it. Then, a little boy says he wants to look for it again. 可知他们是在谷仓内找手表,所以应该是在谷仓内找到的,所C的叙述是错误的,故答案是C。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题、正误判断题和逻辑推理题。细节理解题要可以直接从文中寻找答案;逻辑推理题需要联系上下文,推断出需要的信息;正误判断题属于细节理解题的一种,也需要根据文章内容进行判定。
8.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
The seasons on Earth
The Earth that we live on is moving all the time. The Earth turns around itself once every 24 hours. This gives us day and night. The Earth also travels around the Sun once every year. This gives us the four seasons. We have spring and summer when our part of the Earth leans (倾斜) towards the Sun. We have autumn and winter when our part of the Earth leans away from the Sun.
In many places on Earth, there are four seasons in a year. But in some places there are only two seasons. For example, near the North Pole (北极) there are only winter and summer. The winter nights are long. For more than two months you can't see the Sun, even at noon. The summer days are long. For more than two months the Sun never sets, and there is no night. In the tropics (热带地区) there are also two seasons: a rainy season (wet season) and a dry season.
(1)It takes the Earth ________ to turn around itself once.
A. a day B. a week C. a month D. a year
(2)We have ________ because the Earth travels around the Sun.
A. 24 hours B. day and night C. one week D. four seasons
(3)When our part of the Earth leans away from the Sun, we have ________.
A. winter and spring B. spring and summer
C. summer and autumn D. autumn and winter
(4)There is/are only ________ in the tropics.
A. spring and summer B. autumn and winter
C. a wet season and a dry season D. a rainy season and a wet season
【答案】 (1)A
(2)D
(3)D
(4)C
【解析】【分析】文章大意:本文介绍了地球上不同地方的季节。
(1)细节题。根据 The Earth turns around itself once every 24 hours.可知地球自转一圈需要花费24小时即一天,故选A。
(2)细节题。根据 The Earth also travels around the Sun once every year. This gives us the four seasons.可知地球绕着太阳转,产生了四季,故选D。
(3)细节题。根据 We have autumn and winter when our part of the Earth leans away from the Sun. 可知地球远离太阳时,我们地球有秋季和冬季,故选D。
(4)细节题。根据 In the tropics (热带地区) there are also two seasons: a rainy season (wet season) and a dry season. 可知在热带地区只有雨季和旱季,故选C。
【点评】考查阅读理解应注意文章的细节。
9.根据短文内容, 完成下列各题。
C
Jack's friend Sally isn't fine these days.
One day she asks Jack for help. And she tells (告诉) Jack about her eating habits. For breakfast, she always eats some bread. For lunch, she always has some chicken. She likes eating ice-cream and a hamburger in the evening.
“They're not healthy for you, Sally,” Jack says.
“I know, but I like them,” Sally says.
“What about vegetables? Do you like eating carrots?” Jack asks.
“No, I don't,” Sally says.
“Sally, don't eat ice-cream. You must eat some vegetables and fruit. They are good for you.” Jack says.
“I think you're right,” Sally says.
In the next days, Sally always eats vegetables and fruit. And she is well now.
(1)Sally is Jack's .
A. sister B. cousin C. friend D. aunt
(2)What food doesn't Sally like?
A. Chicken. B. Hamburgers. C. Carrots. D. Bread.
(3)文中画线单词“They”指代的是什么?
A. Chicken and ice-cream. B. Bread and chicken.
C. Bread and hamburgers. D. Vegetables and fruit.
(4)What can we know from this passage?
A. Sally doesn't have breakfast. B. Sally has rice and salad for lunch.
C. Jack helps Sally to do sports. D. Jack thinks ice-cream is not healthy.
(5)What's the best title for this passage?
A. Jack's Food B. Sally's Food C. Vegetables and Fruit D. Have Good Eating Habits
【答案】 (1)C
(2)C
(3)D
(4)D
(5)D
【解析】【分析】(1)根据Jack's friend Sally isn't fine these days.可知选C。
(2)根据Do you like eating carrots?” Jack asks. 和回答“No, I don't,” Sally says. 可知选C。
(3)根据You must eat some vegetables and fruit. They are good for you.可知选D。
(4)题干:从这篇文章中我们可以知道什么?根据For breakfast, she always eats some bread. 可排除A;根据For lunch, she always has some chicken. 可排除B;根据Jack和Sally的对话可知两人谈论的是食物,故排除C;根据“Sally, don't eat ice-cream.”可知答案为D。
(5)题干:这篇文章的最好标题是什么?根据In the next days, Sally always eats vegetables and fruit. And she is well now.可知答案为D。
【点评】此题考查阅读选择。先在文章中找到和题干相关的信息,再进行判断分析。
10.阅读下列短文,从每题所给的(A、B、C和D)四个选项中选出最佳选项。
Fazila is a 14-year-old girl in Kabul, Afghanistan. Her family is not rich and Fazila's life is difficult, but she is happy because she is a student at a school in Kabul.
The school is called "Skateistan" and it's the first skateboarding(滑板)school in Kabul. Skateistan has a big indoor skate park and some classrooms with computers. Children can study English, IT, Maths, Art and Music. There's a special "Back to School" programme for children who are not at sch001. There are separate school days for boys and girls because girls and boys don't do activities together in Afghanistan. And there are also special classes for the disabled(残疾的)children.
After the lessons, there is a 55-minute skateboarding lesson for all the girls in Fazila's class. Now Fazila is very good at skateboarding and she is also a teacher at Skateistan. "Life is hard for me because my family is poor." says Fazila "But when I'm at Skateistan, I'm in a nice place."
(1)How is Fazila's life?
A. Difficult. B. Happy. C. Rich. D. Nice.
(2)According to the passage, which of the following is Right for Skateistan?
A. Students only study English, IT, Math, Art and Music
B. There are different classes for different kinds of children in the school.
C. The school is only for girls but not for boys.
D. There are skate parks and classrooms in the school.
(3)What does the underlined word ''separate" in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 合作的 B. 流行的 C. 单独的 D. 古老的
(4)How long is a skateboarding lesson?
A. About half an hour. B. About an hour C. About two weeks. D. About one year
(5)According to the passage, we can infer(推断)that .
A. Fazila thinks skateboarding is boring B. Fazila has a big family
C. Fazila wants to leave his family D. Fazila likes her school very much
【答案】 (1)A
(2)B
(3)C
(4)B
(5)D
【解析】【分析】主要讲了Fazila的学校——Skateistan。
(1)细节题。根据Fazila's life is difficult可知她的生活是困难的,故选A。
(2)细节题。根据And there are also special classes for the disabled(残疾的)children.可知对于残疾人也有特殊的课,故选B。
(3)细节题。根据because girls and boys don't do activities together in Afghanistan.可知女孩和男孩不一起做活动,即单独做活动。故选C。
(4)细节题。根据there is a 55-minute skateboarding lesson可知课程时间是55分钟,即一小时左右,故选B。
(5)细节题。根据 "But when I'm at Skateistan, I'm in a nice place." 可知她喜欢这个学校,故选D。
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
