最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

【人教新课标】2012届高三英语一轮复习精品同步练习:选修8 Unit 4 Pygmalion

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-25 13:44:05
文档

【人教新课标】2012届高三英语一轮复习精品同步练习:选修8 Unit 4 Pygmalion

Unit4PygmalionⅠ.多项选择1.Doyouapproveoftheideathatsuccesscanbemeasured________moneyalone?A.incaseofB.intermsofC.intheopinionofD.infavorof解析:选B。考查介词短语。intermsof根据,按照;incaseof万一……;intheopinionof依……的看法;infavorof赞成,支持。句意:你赞同成功可以只用金钱来衡量的观点吗?2.—Don’t________
推荐度:
导读Unit4PygmalionⅠ.多项选择1.Doyouapproveoftheideathatsuccesscanbemeasured________moneyalone?A.incaseofB.intermsofC.intheopinionofD.infavorof解析:选B。考查介词短语。intermsof根据,按照;incaseof万一……;intheopinionof依……的看法;infavorof赞成,支持。句意:你赞同成功可以只用金钱来衡量的观点吗?2.—Don’t________
Unit 4 Pygmalion

Ⅰ.多项选择

1.Do you approve of the idea that success can be measured________money alone?

A.in case of           B.in terms of

C.in the opinion of              D.in favor of

解析:选B。考查介词短语。in terms of根据,按照;in case of万一……;in the opinion of依……的看法;in favor of赞成,支持。句意:你赞同成功可以只用金钱来衡量的观点吗?

2.—Don’t __________ your friends’ trust or you will lose friendship.

—What you said is right.

A.satisfy                      B.excite

C.witness                      D.betray

解析:选D。句意:“不要辜负朋友对你的信任,否则,你会失去友谊。”“你说得对。”betray“背叛”,符合句意。satisfy“使满意”;excite“使激动,使兴奋”;witness“当场见到;目击”。

3.He went back to the hall to try his__________at finding his lost gold watch,but never found it.

A.fortune                      B.best

C.result                      D.hard

解析:选A。try one’s fortune at doing sth.意为“碰运气做某事”。若选B项,应用try one’s best to do sth.。

4.Because of their continuous failures,my enthusiasm for Chinese football team gradually__________.

A.faded away                  B.ran out

C.gave up                      D.died out

解析:选A。fade away逐渐消失;消退。run out用完,其主语通常是物;give up放弃;die out灭绝。

5.—What did he come here for?

—He came here especially to________your acquaintance.

A.take                      B.get

C.make                       D.produce

解析:选C。 make one’s acquaintance意为“结识某人;与……相识”。

6.(2011年阳泉质检)—Where is Frank?

—He is __________ his planting done in the garden before the rain comes.

A.taking                      B.hoping

C.getting                      D.giving

解析:选C。本题考查动词用法。get sth.done使得某事被做。四个词中只有get可以跟过去分词作宾补。

7.This naughty boy is really __________,which makes his mother upset.

A.attractive                  B.active

C.troublesome                  D.anxious

解析:选C。考查形容词词义辨析。troublesome令人烦恼的。attractive吸引人的;active活跃的;anxious焦虑的。

8.He never __________ to help those in trouble because he was a kind-hearted man.

A.handled                      B.hurried

C.hesitated                  D.determined

解析:选C。考查动词词义辨析。句意:帮助那些有困难的人,他从来都不犹豫,因为他是一个善良的人。handle处理;hurry匆忙;determine决定,都与语境不符。

9.I wanted to go to Greece,and my wife wanted to go to Spain,so we __________ on Italy.

A.resigned                  B.compromised

C.promised                  D.disguised

解析:选B。考查动词词义辨析。resign听任,顺从;compromise以折中方法解决争论;promise许诺;disguise伪装。根据句意,B为最佳答案。句意为:我想去希腊,可我妻子想去西班牙,于是我们折中了一下,去意大利。

10.In their efforts to persuade us to buy that product,shopkeepers have made a close study of human nature and have __________ all our little weaknesses.

A.divided                      B.arranged

C.classified                  D.separated

解析:选C。考查动词词义辨析。classify意为“把……分类”。句意:在商家向我们推销商品的努力中,他们已经研究了人的本性和弱点。

Ⅱ.完成句子

1.The idea ________________(似乎被淡忘了)and the club was never formed.(fade)

解析:考查动词用法。“淡忘”应表达为fade out,该短语是不及物动词短语,无被动语态形式。

答案:seemed to fade out

2.The cave ________________(也许永远不会为人所知)had not the entrance been spotted by French pot-holer,Berger.(discover)

解析:考查情态动词的用法。might have done sth意为“可能做了某事”。

答案:might never have been discovered

3.I don’t know why the woman ________________(甘心忍受) her husband’s cruelty to her in the past few years.(term)

解析:考查动词时态与动词短语。“甘心忍受某事”可表达为come to terms with sth.,由in the past few years可知用现在完成时。

答案:has come to terms with

4.In terms of quality,the product of our company is ________________(比其他公司的好).(superior)

解析:考查形容词和代词的指代用法。superior是一个无比较结构的形容词,“比……好”应表达为be superior to;为避免重复用that指代the product。

答案:superior to that of other companies

5.I explained to her that last night it was already eleven p.m. ________________(飞机起飞),so I didn’t ring to disturb her. (take)

解析:考查状语从句。由句意可知要使用连词when,“起飞”应表达为take off,据此可知答案。 

答案:when the plane took off

6.I didn’t know his telephone number otherwise I ________________(会给他打电话).(telephone)

解析:考查otherwise引导的虚拟结构,本句是对过去时间的虚拟,因此要用完成体结构。

答案:would have telephoned him

7.He ________________(仍拿不定主意)over whether to join the expedition.(hesitate)

解析:考查动词时态。由语境可知,hesitate是目前持续着的动作,因此用现在进行时。

答案:is still hesitating

8.________________(无论他多么晚),his mother would wait for him to have dinner together.(however)

解析:考查however引导的让步状语从句,其结构是:However + adj./adv.+其他。

答案:However late he was

9.Not until the teacher explained it again ________________(我们才理解)the sentence.(sense)

解析:考查倒装。Not until从句置于句首,主句部分倒装。“理解”应表达为make sense of.

答案:did we make sense of

10.They soon realized that,unless carefully ______________(处理),the situation would become even worse.(deal)

解析:考查句子省略。“处理”应表达为deal with;本句的主、从句主语一致,即they与deal with有语态上的被动关系,故使用过去分词。

答案:dealt with

Ⅲ.完形填空

Words:360 难度系数:☆☆ 建议用时:12′

(2011年皖南八校联考)One day I pulled up to my apartment building and noticed there was a father and daughter __1__ some things from a moving truck.Normally I’m shy away from contact with __2__.That particular day,though,something was in me;I can’t explain __3__,but I felt like I should just help these people,even __4__ something as seemingly unimportant as unloading a truck.So I __5__ and introduced myself,welcomed them to the town,and asked them to give me a(n)__6__ to put some proper shoes on.After I had flip-flops(夹趾拖鞋)on,I went over and helped them move all of their __7__ into the apartment.

After we finished,we talked some and I got to know my new __8__.It might seem unimportant,but it seems like people are less __9__ and friendly to their neighbors these days;I wanted to __10__ that,at least in my small __11__ block.So we did talk,and they’re from Florida,just like me.

At that __12__ time in my life,I was going through a really difficult __13__ with my girlfriend of 7 years.I didn’t feel like helping anyone or doing anything __14__,but I figured why not?And I’m glad I did.Also,as __15__ would have it,their daughter is my age(college student)and we each had a mutual(相互的)__16__in one another.This developed into a friendship,and in the coming months,probably more.

The __17__ was the act itself,though.I got to know my new neighbors and made some new friends in the __18__.And I felt really good about it.Since then,I’ve tried __19__ my comfort zone to perform other unplanned acts of __20__.So far,so good.I’d encourage everyone else to do the same!

1.A.stealing           B.burdening

C.unloading              D.packing

解析:选C。根据下文from a moving truck及something as seemingly unimportant as unloading a truck可知是从车上卸东西。

2.A.teachers                  B.strangers

C.friends                  D.parents

解析:选B。新来的邻居,应该属于陌生人。句意:通常我都不愿意和陌生人接触。

3.A.which                      B.why

C.what                  D.when

解析:选C。根据前文something was in me所以本空格内应该是指something。句意:我内心有某种东西,我不能解释是什么(东西),故用what。

4.A.with                      B.about

C.for                      D.on

解析:选A。此处的介词,应该和前边的动词help构成搭配,意思为“帮助某人某事”。help somebody with something是符合这个意思的固定搭配。此题难点在于很多同学看不出与动词help的联系。

5.A.came up                  B.came on

C.came out              D.came back

解析:选A。come up来,走近。come on[祈使语气]跟我来!来吧!快点来!进步,发展;come out出来;(花)开出,(书等)出版;come back回来,想起来,复原,恢复。

6.A.moment                  B.hand

C.hour                  D.break

解析:选A。根据句意:给我点时间去换鞋。

7.A.treasure                  B.goods

C.furniture                  D.belongings

解析:选D。treasure珍贵的东西;goods货物;furniture家具;belongings所有物、财产、行李。根据语境,新搬来的邻居,应该包含所有物。

8.A.neighbors                  B.girlfriend

C.students                  D.classmates

解析:选A。根据句意可知应该是和新邻居交谈。

9.A.open                      B.afraid

C.curious                  D.lucky

解析:选A。be open to是“愿意接受……的”意思。

10.A.change                  B.accept

C.receive                  D.observe

解析:选A。句意:我决定改变这种情况。

11.A.house                  B.school

C.apartment              D.company

解析:选C。apartment block意为“公寓大楼”,句意:至少在我这个公寓大楼里要改变这种现状。

12.A.particular                  B.common

C.normal                  D.usual

解析:选A。根据上文照应“Normally I’m shy away from contact with __2__.That particular day,though,something was in me”可知是在叙述那particular day发生的事情,所以答案为particular。

13.A.breakout                  B.breakup

C.breakthrough              D.breakdown

解析:选B。breakup分离,分手,。

14.A.primitive                  B.positive

C.meaningless              D.important

解析:选B。根据文章意思可知作者由于失恋不愿意去帮助别人或者去做一些积极向上的事。

15.A.luck                      B.accident

C.success                  D.result

解析:选A。as luck would have it为固定词组“碰巧”。

16.A.choice                  B.habit

C.love                  D.interest

解析:选D。根据后面介词in可知答案首选interest。

17.A.award                  B.chance

C.reward                  D.prize

解析:选C。reward回报。句意:但是回报正是这个行为本身。

18.A.game                  B.process

C.program              D.direction

解析:选B。in the process在这过程中。

19.A.expanding              B.decreasing

C.reducing              D.closing

解析:选A。comfort zone“一个让人感觉舒适而满意的环境”这里指,自己的交往范围。expand扩大(范围等);使增加;扩张;使膨胀。

20.A.success                  B.courage

C.kindness              D.consideration

解析:选C。acts of kindness意为“善举”。

Ⅳ.阅读理解

Words:455 难度系数:☆☆ 建议用时:7′

Isaac Stern was more than a great violin player.He was one of the most honored musicians in the world, an international cultural ambassador.And he was also a teacher and activist.For more than sixty years, Mr.Stern performed excellent music.He performed in concerts around the world and on recordings.

Isaac Stern was born in 1920 in Ukraine.His parents moved to California the following year.He began taking violin lessons after hearing a friend play the instrument.Later, he began studying music at the San Francisco Conservatory(旧金山音乐学院).He progressed quickly.When he was sixteen, he played with the San Francisco Symphony Orchestra.The next year, he performed in New York and was praised by music critics.

Isaac Stern became one of the busiest musicians of his day.He played more than one hundred concerts a year.He also became one of the most recorded musicians in history.Isaac Stern also supported artistic development and freedom.

In 1979, Isaac Stern visited China.He met with Chinese musicians and students.He taught them about classical Western music.His visit was made into a film.It is called From Mao to Mozart:Isaac Stern in China.It won an Academy Award for best documentary film.

In 1984, Isaac Stern received the Kennedy Center Honors Award for his gifts to American culture through music.He expressed his thoughts about the part that music plays in life.He said music is an important part of a civilized life.He said people need music as much as they need bread.

Isaac Stern died in 2001 at the age of eighty-one.He was a major influence on music in the twentieth century.He leaves the world richer with his many recordings.

【解题导语】 本文主要介绍了著名的小提琴演奏家Isaac Stern的一些经历。

1.What did Isaac Stern think of music?

A.Necessary.        B.Difficult.

C.Entertaining.                  D.Interesting.

解析:选A。推理判断题。根据文章倒数第二段的最后两句话“He said music is an important part of a civilized life.He said people need music as much as they need bread.”可知。

2.The passage mentioned Isaac Stern’s visit to China mainly to __________.

A.encourage people to develop the international relationship

B.advise the readers to take up music

C.introduce more achievements of Isaac Stern

D.show he acted as an international cultural ambassador

解析:选D。推理判断题。根据文章的上下文以及文章第一段的第二句话“He was one of the most honored musicians in the world,an international cultural ambassador.”可知。

3.Which of the following statements is TRUE about Isaac Stern?

A.He was born in California in the 1920s.

B.He had visited many countries to advertise his recordings.

C.He played less than one hundred concerts in all.

D.His excellent music life lasted over 60 years.

解析:选D。细节理解题。根据文章第二段的第一句话“Isaac Stern was born in 1920 in Ukraine.”可知A项不正确;根据文章第一段第二句:“He was one of...ambassador.”可知他访问了很多的国家是为了国际之间文化的交流,而不是为了宣传自己的专辑,所以B项不正确;根据文章第三段的第二句话“He played more than one hundred concerts a year.”可知C项不正确;根据上下文可知,他从16岁的时候就开始表演,81岁的时候去世,所以他的音乐人生经历了60多年,所以D项是正确的。

4.From the passage, we can infer that __________.

A.Isaac Stern influenced the culture in the 20th century a lot

B.Isaac Stern was one of the most active musicians of his day

C.Isaac Stern was so busy that he couldn’t spare time to educate the youth

D.Isaac Stern led a rich life in his later life

解析:选B。推理判断题。根据文章中他的音乐经历可以推知他是他所在的年代里最活跃的音乐家之一。

5.What will be the best title for the passage?

A.Isaac Stern and the awards he got

B.Isaac Stern’s life of pursuing music

C.Isaac Stern:one of the most honored musicians

D.Isaac Stern’s visit to China

解析:选C。主旨大意题。根据文章的上下文以及文章大意可知。

.精品资料。欢迎使用。

文档

【人教新课标】2012届高三英语一轮复习精品同步练习:选修8 Unit 4 Pygmalion

Unit4PygmalionⅠ.多项选择1.Doyouapproveoftheideathatsuccesscanbemeasured________moneyalone?A.incaseofB.intermsofC.intheopinionofD.infavorof解析:选B。考查介词短语。intermsof根据,按照;incaseof万一……;intheopinionof依……的看法;infavorof赞成,支持。句意:你赞同成功可以只用金钱来衡量的观点吗?2.—Don’t________
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top