最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

高一入学考试英语试题

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-25 12:57:50
文档

高一入学考试英语试题

福建省南安市第一中学2020-2021学年高一入学考试英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读选择Inmanybigcities,alotofoldpeoplekeepbirds,cats,dogsandotheranimalsintheirhouses.Theseanimalsarefriendlytotheoldpeopleandneverleavethem.Sotheoldpeoplelovethem
推荐度:
导读福建省南安市第一中学2020-2021学年高一入学考试英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读选择Inmanybigcities,alotofoldpeoplekeepbirds,cats,dogsandotheranimalsintheirhouses.Theseanimalsarefriendlytotheoldpeopleandneverleavethem.Sotheoldpeoplelovethem
福建省南安市第一中学2020-2021学年高一入学考试英语试题

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、阅读选择

 In many big cities, a lot of old people keep birds, cats, dogs and other animals in their houses. These animals are friendly to the old people and never leave them. So the old people love them and see them as their good friends or families.

It’s not difficult to keep these lovely animals at home. But you have to take them to animal hospitals to give them needles (注射), so they won’t get ill or they will make people ill. Now there are lots of animal food stores here and there. People can buy good animal food for their animals there. Old people can buy animal food on the phone or on the Internet. But it’s a little more expensive.

Sometimes it’s kind of dirty and dangerous to keep animals. They sometimes look dirty and smell terrible and can be dangerous. For example, an old woman in Shanghai lost her life on the street for her pet dog.

Maybe old people in big cities have many reasons to keep these nice and clever animals. They may feel lonely when their children leave. And these pets can be their great helpers. They are their good friends and help them in many things.

1.Old people love these animals because they are _________.

A.nice and lovely            .can be great helpers

C.are not difficult to keep .are friendly to them

2.If people don’t give the animals needles, the animals may ________.

A.be ill .run away

C.not eat food  .make people unhappy

3.What does the passage mainly talk about?

A.How to keep pets. .Pet animals in big cities.

C.Old people and their pet animals. .Friendly and nice pet animals.

From: Wendy and Jack Brown

Date: September 22, 2014

To: 8th and 9th graders at R.L.S. Junior School

Subject: Bonjour!

Bonjour! (That means hello in French.)

We hope you all had a great summer. Ours was a lot of fun. We have seen so many new things and met so many wonderful people. The French gave us a warm welcome and helped us get used to living here soon. We have so many things to share with all of you. We are going to send you more emails, but here are the best parts of our holiday in France so far.

We had a fantastic time seeing the Tour de France this summer. It is the most famous bicycle race in the world. The riders travel more than two thousand miles in about a month! We got a quick look at the riders as they sped past! After the race, our family rented bikes, and rode along part of the route that the cyclists used.

A few of you asked whether the French really eat snails(蜗牛). The answer is yes. We went out to dinner the other day, and our parents ordered some. We each tried one and it didn’t taste too bad. The snails, called escargots, are served with lots of butter. They feel a little rubbery when you bite into them, but they don’t really have much taste. Mum’s favourite food here is the French pastries. Dad loves the red wine. Our favourite is the fresh bread from the shop down the street.

We went to visit the Eiffel Tower a few weeks ago. We went all the way to the top. It was a sunny day, so we could see for miles and miles into the distance. Dad doesn’t like heights, so he stayed at the bottom of the tower and took pictures from the ground.

We miss all of you a lot. Write back to us and let us know what is new at home.

Au revoir! (Can you guess what that means in French?)

Wendy and Jack Brown

4.What do the Browns think of French people?

A.Friendly. .Funny.

C.Welcome. .Popular.

5.Jack’s favourite food in France is       .

A.tasty snails .French pastries

C.fresh bread .red wine

6.Which of the following is NOT true according to the email?

A.Wendy and Jack got used to the life in France soon.

B.Tour de France is the best-known bicycle race in the world.

C.The Browns have seen many wonderful things in France.

D.The Browns went to the top of the Eiffel Tower together.

7.Wendy and Jack wrote this email to       .

A.tell a story about riding bicycles in France

B.tell a story about their experiences in France

C.advise the readers to try escargots in France

D.advise the readers to visit France in summer

 Everybody in this world is different from one another. But do you know that understanding differences can help you better manage your money?

As we grow up, we gradually develop a set of our own values or beliefs. These are influenced by society, our family, the education we receive and so on. Once this value system is set up, it’s not easy to change later in life.

Financial (金融) experts say that everyone also has their own belief of how to manage their finances. This is part of our value system and it has a great impact on the way we look after our money.

According to our different values, experts put us in three categories. They are: the ant, the cricket and the snail.

The ant—works first

Just like ants who work heart and soul in summer in order to store food for winter, these people don’t care about enjoying the moment. They work very hard and save money they earn so that they can enjoy life when they get old and retire. The ant loves to save but they could make more out of their money if they were willing to invest(投资) in some funds and stocks with low risk.

The cricket—fun first

The cricket wants to enjoy everything now and doesn’t think too much about the future. They even borrow money when they really want something. Many young people now belong to this group. These people have little savings. When they get old, they might have problems. They should learn to save and buy insurance(保险).

The snail—lives under pressure(压力)

The snail refers to people who make life difficult for themselves. They take big long-term loans (贷款)from the bank in order to buy things such as luxury(奢华的) houses. They are happy to take big loans even though they are not sure they can afford it. This can cause problems in the future. They should plan more carefully.

8.People with the character of the snail would like to _______.

A.enjoy life at the moment without thinking much about the future

B.live a luxury life at all costs

C.put work before everything else.

D.take the risk of investing a large sum of money

9.Our beliefs and values are affected by the following except ______.

A.society .money

C.education .our family

10.This passage mainly talks about _______.

A.the reaction between man and insects

B.the problems with dealing with money

C.the insects in nature

D.the spending nature of people

11.Which of the following has the character that the author prefers?

A.The ants .The cricket

C.The snail .None of the above

 My students often tell me they don’t have “enough time” to do all their schoolwork. My reply is often brief—You have as much time as the president. I usually carry on a bit about there being 24 hours in the day for everyone, and suggest that “not enough time” is not an acceptable explanation of not getting something done.

Once in graduate school, I tried to excuse myself to one of my professors by saying that I was working hard. His answer to me was, “That’s irrelevant. What’s important is the quality of your work.” Since then I have had time to think about the “hard worker” dodge (伎俩), and I have come to some conclusions — all relevant to the issue of how much time we have.

If you analyze(分析) the matter, you can identify(确定) two parts of the problem: There is, of course, the matter of “time”, which we can think of as fixed. Then there is the problem of “work” during that time. But, as my professor suggested, it’s not how hard one works but the quality of the product that is important.

That led me to a new idea: the quality of the work. That concept is perhaps best explained by a sign I once saw on the wall in someone’s office---Don’t work harder but work smarter. There’s a lot of sense in that idea.

If you can’t get more time, and few of us can, the only solution(解决方法) is to improve the quality of the work. That means thinking of ways to get more out of the same time than we might otherwise get. That should lead us to an analysis of our work habits. Since “work” for students usually means “homework”, the expression “work habits” should be read as “study habits”.

Then, as a smart student, you will seek to improve those skills that you use in study, chiefly reading and writing. If you learn to read better and write better, there are big benefits that pay off in all your studies.

12.From the passage, we know that the author is ______ .

A.a poet .a editor

C.an educator .an director

13.We can infer from the first two paragraph that we students _____ .

A.have enough time .can meet the president

C.get something done well .should accept the explanation

14.The underlined sentence in Paragraph 2 means_________.

A.That is impossible .That is not acceptable

C.That is unbearable .That is not important

15.The main purpose of writing the passage is to give_______.

A.advice .encouragement

C.criticism .information

二、完形填空

One evening, Mr. Green was driving in his car along a lonely country road. He had    16    to a bank where he had drawn $ 50. At the loneliest part of the road a man in    17    clothes stopped him and asked for a lift. Mr. Green allowed him    18   and drove on. As he talked to the man, he    19   that the man had been in    20    for robbery(抢劫) and had broken out of prison that very evening. Mr. Green was very    21    about his 50 dollars.

Suddenly he saw a police car and had a    22    idea. He had just reached a small town where the speed limit was 30 miles per hour. He drove the car as    23    as possible. A moment later, the police car overtook(超过) him and    24    him to stop. Mr. Green    25    to tell the policeman about the escaped robber, but the man put a gun to his   26   . The policeman took out a    27    and demanded Mr. Green’s name and    28   . Mr. Green asked to be taken to the police station but was     29   .

Mr. Green started up his    30    again. As he drove out of the town, the man wanted to    31    “ Thank you for the lift. You’ve been so    32    to me. This is the least I can do for you in    33   .” The man handed Mr. Green the    34    , which he stole from the    35    pocket while Mr. Green was being criticized(批评).

16.A.driven .been .gone .visited

17.A.dirty .good .warm .beautiful

18.A.out .off .down .in

19.A.told .said .learnt .remembered

20.A.school .prison .office .forest

21.A.happy .pleased .excited .worried

22.A.strange .bright .foolish .sad

23.A.fast .slowly .carefully .soon

24.A.begged .invited .ordered .advised

25.A.hoped .agreed .decided .thought

26.A.face .head .pocket .back

27.A.notebook .gun .wallet .menu

28.A.age .address .birth date .birth place

29.A.refused .invited .welcome .accepted

30.A.idea .plan .gun .car

31.A.get on .get down .get out .get up

32.A.kind .well .polite .bad

33.A.turn .time .return .surprise

34.A.money .pen .notebook .gun

35.A.policeman’s .driver’s .prisoner’s .robber’s[

三、根据所给汉语意思完成句子

36.We are going to have a basketball game _______(对着) Class Three on Sunday.

37.A: What’s your _________(最喜欢的) sport?

B: Basketball, of course.

38.Kangkang, Michael, please don’t _______(吵架). Michael doesn’t do well in soccer but he did his best.

39.A: Shall I take you to the ________(医院)?

B: No, thank you. I’ll go home and have a rest.

40.I’m reading an article about ________(抽烟) in the newspaper.[

41.These days many people have the flu. So what should we do ________(阻止)it?

42.A: Do you like classical music?

B: No, I don’t like it at all. It’s too _______(严肃).

43.A terrible earthquake _______(侵袭) Yushu in Qinghai Province early this morning.

44.Mr. Brown feels _________(沮丧) because he couldn’t get a ticket to The Sound of Music.

45.Li Hong is very ________(严格) with herself.

46.If we are not ________(自信) about ourselves, we may feel upset or nervous.

47.Let’s find out some _________(信息) about the cost.

48.While you were enjoying your trip to Mount Tai, I was busy ________(准备) for my exams.

49.Tian anmen Square can _______(容纳) one million people.

50.If we break the traffic rules, we may get a _______(罚单) and even be in danger.

四、用单词的适当形式完成短文

 English Around the World

There are more than 3,000 languages 51.(speak)in the world. Of all these languages, English is the most 52.(wide) used. Recent 53.(survey) show that more than 500 million people speak English as their mother tongue.

From its roots in England, the language was spread around the world 54.English traders and English governments in new lands. One of these new lands 55.(become) the United States of America. The population of the United States is 309 million, 56.(make) it the country with the 57.(large) number of native English speakers.

About 300 million people speak English as their second language. There are even more people, like some in Europe as well as in China and Japan, 58. study English as a foreign language.

English has become the base language for international business, for the world’s airlines and even for the Internet. Whatever language people speak, they need  59.(know) some English if they work in these fields. 60. is clear that the English language is becoming more important.

五、提纲类作文

61.English weekly 向高一学生征文,主题是:“三年后的我”,请根据下列要点和你的畅想写一篇80字左右的征文,你的作文应含有:

1.学校,学习生活

2.业余生活

3.未来职业畅想

可适当添加情节以使行文完整

书写要求:字迹干净,全面整洁,给人以美感。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

1.D

2.A

3.C

【分析】

本文是一篇说明文。主要讲述了老人们与他们养的小动物之间的关系。小动物很温顺,可以陪伴缺乏孩子们照顾的孤独的老人。老人们买动物粮食十分方便,也可以给它们注射药物以防滋生病毒,但是养小动物也会带来一定麻烦。

1.细节理解题。由第一段“These animals are friendly to the old people and never leave them. So the old people love them and see them as their good friends or families.”可知,老人们喜欢动物们的友好。故选D。

2.细节理解题。由第二段“But you have to take them to animal hospitals to give them needles (注射), so they won’t get ill or they will make people ill.”可知,动物必须要接受药物注射,避免它们生病或者让人们患病。故选A。

3.主旨大意题。通读全文可知,主要讲述了老人们与他们养的宠物之间的故事。故选C。

4.A

5.C

6.D

7.B

【分析】

本文是一篇信件类记叙文。主要讲述了“我们”在法国的趣事,主要包括参观环法自行车赛,品尝蜗牛等法国美食以及攀登艾菲尔铁塔等。“我”写下一封信向朋友分享喜悦与趣事。

4.细节理解题。由“The French gave us a warm welcome and helped us get used to living here soon. ”可知,当“我们”到达法国时,法国人热烈地欢迎我们,并且帮助我们适应当地的生活,可推测知,法国人很友好。故选A。

5.细节理解题。由“Our favourite is the fresh bread from the shop down the street.”可知,“我”最喜欢的是小面包。故选C。

6.细节理解题。由“Dad doesn’t like heights, so he stayed at the bottom of the tower and took pictures from the ground.”可知,由于父亲恐高,他留在塔底等着“我们”所以并没有一起上去,故D错误。故选D。

7.主旨大意题。文章主要讲了“我们”在法国的趣闻,其中包括三件十分有趣的经历。而这封信件也是为了分享喜悦与见闻而发给朋友的。故选B。

8.B

9.B

10.D

11.D

【分析】

本文是一篇说明文。主要讲述了人们形成的不同的金融消费习惯。主要分为蚂蚁,蟋蟀,蜗牛三类,各具特点。

8.细节理解题。由最后一段“They take big long-term loans (贷款)from the bank in order to buy things such as luxury(奢华的) houses. ”可知,蜗牛类人喜欢贷款购物,过着奢华的生活。故选B。

9.细节理解题。由第二段“These are influenced by society, our family, the education we receive and so on. ”可知,我们的价值观与信仰受社会,家庭,教育等影响,与金钱无关。故选B。

10.主旨大意题。由全文可知,根据人们不同的金融消费习惯,可以大概分为三种各具特色的类型,并依次介绍了不同的消费支出习惯。故选D。

11.推理判断题。本文是一篇客观的说明文。以客观的角度介绍三种不同类型,并不含个人支持喜好。故选D。

【名师点睛】文章细节的理解可以细化为:是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。

3.D【解题剖析】题目需要选出一项不符合的,即“三正一误”,则需对应原文内容,找到不符合的。由原文“These are influenced by society, our family, the education we receive and so on. ”可知,直接提到了A,B,C三项,与D项无关,故D项正确。

12.C

13.C

14.D

15.A

【分析】

本文是一篇记叙文。主要讲述了在我们工作学习过程中更重要的是其质量,不在乎时间长短与努力程度,只有想办法提高质量才能获得更好回报。

12.细节理解题。由第一段“My students often tell me they don’t have “enough time” to do all their schoolwork. ”可知,“我”有很多学生,可推知“我”是一名教育者。故选C。

13.细节理解题。由“and suggest that “not enough time” is not an acceptable explanation of not getting something done.”以及“What’s important is the quality of your work.”可知,时间不够并不能作为借口,关键是要做有质量的事情。故选C。

14.推理判断题。由下一句“What’s important is the quality of your work.”可知,强调更重要的是什么,对比可推测指此句指这不重要。故选D。

15.主旨大意题。由全文大意可知,通过讲述学生和自己的经历,主要想劝诫学生们找到更有效的方法,弥补时间上的不足,提高工作学习的质量,取得更好的结果。故选A。

16.B

17.A

18.D

19.C

20.B

21.D

22.B

23.A

24.C

25.A

26.D

27.A

28.B

29.A

30.D

31.C

32.A

33.C

34.C

35.A

【解析】本文是一篇记叙文。主要讲述了Mr. Green和一个抢劫和之间的故事。Mr. Green无意中搭载了一名抢劫犯,他为了告诉特意超速想引起注意。但是并未发觉,Mr. Green只好和抢劫犯一起离开。最后为了感谢Mr. Green,抢劫犯偷来了的笔记还给了Mr. Green。

16.drive,驾驶;be,存在;go,走,到达;visit,参观。此处指Mr. Green去过一趟银行取钱出来,have been to 指去过;have gone to指正在那里。结合语境故选B。

17.dirty,脏的;good,好的;warm,暖和的;beautiful漂亮的。由“he ___4___that the man had been in ___5___ for robbery(抢劫) and had broken out of prison that very evening. ”可知,陌生男子是抢劫犯还越狱,可推知他穿着不干净。故选A。

18.out,向外,往外;off,离开;down,向下,往下;in,进入,在……内。由“At the loneliest part of the road a man in ___2___ clothes stopped him and asked for a lift. ”可知,有一个陌生人请求载他一程,因此Mr. Green让他上车。故选D。

19.tell,讲述;say,说;learn,学习,认识到;remember记住。由下文对陌生男子情况的了解可知此处是认识到。故选C。

20.school,学校;prison,监狱;office,办公室;forest森林。由后文“had broken out of prison”可知,该男子越狱出来,可知他被关在监狱里。故选B。

21.happy,高兴的;pleased,愉悦的;excited,兴奋的;worried,担忧的。由“He had ___1___ to a bank where he had drawn $ 50.”可知,Mr. Green刚刚从银行取钱,而又得知身边男子是抢劫犯,不免有些担忧。故选D。

22.strange 奇怪的,陌生的; bright 明智的,明亮的;foolish 愚蠢的;sad悲伤的。由下文知Mr. Green特意加快车速让追上,他认为这是一个明智的主意。故选B。

23.fast 快速地;slowly 缓慢地;carefully小心仔细地;soon不久,很快。由“A moment later, the police car overtook(超过) him and ___9___ him to stop. ”可知,拦下车子,说明Mr. Green违规,可推知是加快车速导致超速。故选A。

24. beg请求,乞讨;invite邀请;order要求,命令;advise建议。此处指Mr. Green超速违反交通规则,命令他下车。故选C。

25.hope希望;agree同意;decide决定;think认为,思考。由“Mr. Green asked to be taken to the police station but was  ___14___.”可知,Mr. Green想被带回局,他想揭发身边的抢劫犯。故选A。

26.face 脸部;head头部;pocket口袋;back背部,后面的。由上下文可知,Mr. Green被威胁,并不知道有人用对着他,特推测知是在身体不易发现的部位。故选D。

27.notebook笔记本;gun 手;wallet  钱包;menu菜单。结合上下文需要记录Mr. Green的信息,因此拿出笔记本。故选A。

28. age年龄;address 地址;birth date出生日期;birth place出生地点。了解Mr. Green的具体相关信息,为了方便联系到他,一般是询问住址。故选B。

29. refuse拒绝;invite邀请;welcome欢迎;accept接受。由后文可知Mr. Green继续开车上路,因此他没有被带回局。故选A。

30. idea主意,想法;plan 计划,打算;gun手;car汽车。由“As he drove out of the town”可知,Mr. Green继续开车驶离了镇子,故此处指发动车子。故选D。

31.get on上车; get down 下来;get out 离开,出去;get up起床,建造。由上下文可知,抢劫犯只是想搭载一程,现在出了城镇,他也要下车离开了。故选C。

32.kind 和蔼的,宽容的;well健康的,好地;polite有礼貌的;bad坏的,差的。由“This is the least I can do for you in ___18___.”可知,抢劫犯想为Mr. Green做点什么,因此可推知他认为Mr. Green对他很好,为人和蔼。故选A。

33.turn转身,转弯;time 时间;return 返回,归还;surprise惊喜。由“Thank you for the lift. You’ve been so ___17___ to me. ”可知,抢劫犯感谢Mr. Green载他一程,他反过来想为Mr. Green做点什么。In turn反过来,符合题意。故选C。

34.money钱;pen笔;notebook 笔记本;gun手。结合全文可知,上文让Mr. Green填写了信息,为了回报Mr. Green,抢劫犯偷来了拿给他。故选C。

35.policeman’s的;driver’s司机的;prisoner’s 犯人的;robber’s抢劫犯的。结合上一问可知,抢劫犯把笔记给了Mr. Green,而这原本应该在那里。故选A。

【名师点睛】完形填空的技巧:(1)词语之间的习惯搭配,即固定搭配;(2)背景知识或生活常识,就是根据生活经验;(3)根据上下文提示,即上下文语境;(4)词语或词义复现。在做完形填空时时,要清楚每个单词的词形及意思,反复阅读,体会作者想要表达的内容,选出最恰当的表达。

8.A【解题剖析】此题适用联系上下文方法。在做完形填空时,若有部分空无法立即选出合适答案,可先跳过,也许在后文能够找到解题线索。结合上文Mr. Green想到的自认为好的办法,以及限速提示和后文追上他们做调查,都暗示了Mr. Green想要引起注意,供出车上抢劫犯的信息。可知是故意开快加速。这一小空无法直接定位答案,还需联系上下文找出符合题意的最佳答案。

36.against

37.favo(u)rite

38.fight

39.hospital

40.smoking

41.to prevent

42.serious

43.struck

44.disappointed

45.strict

46.confident

47.information

48.preparing

49.hold

50.fine

【解析】根据每一小题给的中文提示以及句子结构填空。

36.句意为星期日我们将举办一场对抗三班的篮球赛。由句子结构知此处缺少介词,结合中文意思可知该空填against。

37.句意为你最喜欢的体育运动是什么?由中文意思可知,最喜欢的为favo(u)rite。

38.句意为Kangkang,Michael你们不要吵架了。Michael虽然足球不好但是他已经尽力了。此处缺少动词,结合中文意思可知该空填fight。

39.句意为我要送你去医院吗?由中文意思可知,医院为hospital。

40.句意为我正在阅读一篇报纸上关于抽烟的文章。由于该空前为介词,故应填名词或动名词形式,结合中文意思可知该空填smoking。

41.句意为这些天有很多人得了流感,所以我们要怎么做来组织它呢?To do不定式可表示目的,该空意为为预防流感,结合中文意思可知该空填to prevent。

42.句意为你喜欢古典音乐吗?不,我不喜欢。我认为它们太严肃了。该处缺少形容词作表语,结合中文意思知该空填serious。

43.句意为今早一场严重的地震侵袭了青海省玉树市。strick意为袭击,与earthquake连用表示地震发生,整句时态为过去式,故该空填struck。

44.句意为Mr.Brown感到很沮丧因为他没有The Sound of Music的票。feel为系动词,后可接形容词表状态,结合中文意思可知该空填disappointed。

45.句意为Li Hong对她自己很严格。该空缺少形容词作表语,结合中文意思可知该空填strict。

46.句意为如果我们对我们自己不自信,就会感到不安或者紧张。该空缺少形容词作主语,结合中文意思可知该空填confident。

47.句意为让我们找出一些关于这个花费的信息。由中文意思可知,信息为information。

48.句意为当你享受去泰山的旅行时,我正忙着准备我的考试。该句为while引导的状语从句,主句与从句谓语动词皆用v-ing形式,结合中文意思可知该空填preparing。

49.句意为天安门广场可以容纳一百万人。由中文意思可知,容纳为hold。

50.句意为如果我们违反了交通规则,我们可能会得到一张罚单甚至陷入危险当中。由中文意思可知,罚单为fine。

51.spoken

52.widely

53.surveys

54.by

55.became

56.making

57.largest

58.who

59.(to) know

60.It

【分析】

本文是一篇说明文。主要讲述了英语被广泛应用的情况。英语被广泛传播到世界各地,成为了世界上应用最广泛的语言。英语还被许多国家当作第二语言,也被广泛应用到国际贸易,航空事业,互联网领域中。

51.考查非谓语动词。此处指有超过三千种语言被人们说,过去分词spoken作定语修饰language。故该空填spoken。

52.考查副词。widely,广泛地;此处指英语应用范围广,副词修饰动词。故该空填widely。

53.考查名词。由谓语动词show可知,为保持主谓一致,主语应填复数surveys。

54.考查介词。此处指英语被英语国家商人与英语国家带到了新。by通过,经由,符合题意。故该空填by。

55.考查时态。由“From its roots in England”可知,追溯过去,应用一般过去时态,故填became。

56.考查非谓语动词。由于该处与前一分句统一主语且缺少连接词,故该空应填现在分词形式做结果状语。故该空填making。

57.考查形容词。句意:美国有3.09亿人口,是以英语为母语的人最多的国家。根据句意及空前的“the”修饰可知,此处为最高级。故该空填largest。

58.考查定语从句。该句为定语从句,先行词“more people”指人,从句缺少主语,用who引导定语从句,故填who。

59.考查动词。need可作为实意动词,即为need to do sth, need也为情态动词,即为need do sth。故该空填(to)know。

60.考查代词。此处缺少主语且由整句可知缺少形式主语,用it做形式主语。故填it。

【点睛】

短文填空解题技巧:通读短文知大意,看整体全面了解。

1.与阅读理解题和其它类型的完形填空一样,首先要通读短文,了解文章的大意。

2. 复读短文抓信息,前后照应巧猜词。3. 反复推敲多分析,慎重答题讲合理。

4. 认真复查全文,把握整体和词形。做完以后,再认真读一遍,检查所填写的单词是否与文章要求相符,文章是否通顺,前后是否呼应,有无句型结构及语法错误。

5.became【解题剖析】选题填空需要依据所给单词结合上下文,进行合理的变形。由原文“From its roots in England, the language was spread around the world _____4_____English traders and English governments in new lands.”可知,事情追溯到过去,应该用一般过去时态,故become变形为became。

61.I often imagine what my life will be in three years. I will be admitted to Tsinghua University, and my dream major will be English Literature because I fancy studying English, and I have a good knowledge of English.

Speaking of my leisure time, I will make full use of it to improve myself, such as taking regular exercises and reading more books in the library to keep physically and mentally healthy. I’ll have more time to do whatever I like. Traveling around the country is also one of my dreams, because it can broaden my horizons.

When it comes to my dream job, I expect to be a website designer for the following reasons: First, it is obvious that the Internet has become a part of modern life. I will make contributions to the progress of society for being a website designer. Second, I’m keen on computers and designing, which will support me to go through any difficulties.

【解析】  这是一篇提纲类作文。文章内容要点已经给出。主要是想象自己未来生活的,包括学校学习生活,业余生活,未来职业畅想的。同学们在写这篇文章时,要注意以下几点:1. 通篇以一般将来时态为主。2.  要点要齐全。但是不要对要点进行简单的罗列。可以使用适当的连接词,使上下文行文流畅,衔接自然流程。3. 因为是要描写三年后的自己,所以要根据现状以及自己的愿望,学习,业余生活与职业畅想要符合逻辑,结合自身实际,写出具有说服力的要点。

【范文亮点】

 一、二、三段分别从学习、业余生活以及工作设想三个方面展开叙述,要点清晰明了,层次分明。

2.采用了状语从句(Traveling around the country is also one of my dreams, because it can broaden my horizons.)和主语从句(what my life will be in three years.)等高级句式。

3.采用了be admitted to ;speaking of ;make full use of;such as ;when it comes to ;make contributions to;go through 等高级短语,使文章富有亮点。

文档

高一入学考试英语试题

福建省南安市第一中学2020-2021学年高一入学考试英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读选择Inmanybigcities,alotofoldpeoplekeepbirds,cats,dogsandotheranimalsintheirhouses.Theseanimalsarefriendlytotheoldpeopleandneverleavethem.Sotheoldpeoplelovethem
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top