
一、单选题(20题)
1.Sean has formed the habit of joggingthe tree-lined avenue for two hours every day()
A.between B.along C.below D.with
2.—Hi,John.Howwastheconcert?
—Wonderful!MaryandDavidperformed_______andimpressedus()
A.flexibly B.specifically C.faithfully D.nervously
3.Last year he learned()he had expected because he worked a lot harder
A.twice as much as
B.twice as many as
C.twice more than
D.twice as more as
4.The shy girl felt quite()and uncomfortable when she could not answer the interviewer’s question
A.amused B.sensitive C.curious D.awkward
5.Everything into consideration, the candidates ought to have another chance()
A.is taken B.taken C.to be taken D.taking
6.The ability to use a language can be only by the act of using the language()
A.acquitted B.required C.inquired D.acquired
7.let's walk to the shops instead of taking the car,___()
A.shall we B.don't we C.will we D.won't we
8.It is necessary that he the task by the end of next week()
A.fulfill B.will fulfill C.will have fulfilled D.fulfills
9.Our visitors decided to stay in our city for _____ two days as they wanted to have a look around()
A.other B.the other C.another D.other’s
10.There was a traffic jam, but she ______ get to the destination in time()
A.could B.might C.ought to D.was able to
11.Faced with all the difficulties, the girl her mother for help()
A.turned over B.turned from C.turned to D.turned up
12.Where do you normally have your hair()
A.being done B.do C.to be done D.done
13.it was not his responsibility to do that, he said he would help()
A.Although B.As C.Since D.Unless
14.It's good to know our pet will be well cared for by our kind-hearted neighbor while we travel on business()
A.what B.whose C.which D.that
15.It is estimated _______ an automated highway will be able to handle 10,000 vehicles per hour()
A.that B.whether C.when D.what
16.Heworkstoohard.That’s_____iswrongwithhim()
A.how B.where C.why D.what
17.—Have you got any idea for the summer vacation?
—I don’t mind where we go()there’s sun, sea and beach
A.as if B.as long as C.now that D.in order that
18.of March is my sister's birthday()
A.The twenty-one
B.Twenty-one
C.The twenty-first
D.Twenty-first
19.The first question we will discuss is _____ we should go there so early tomorrow()
A.whether B.where C.what D.whom
20.We arranged to meet at the station but she did not()
A.break up B.turn up C.bring up D.set up
二、选词填空题(10题)
21.3.____
22.
Students at university can learn and make friends 1 will last a life time.However,the cost of studying is on the rise.This increase means that most students can get into money trouble 2 they do not know how to manage their money. It is not just the course fees.Students must also 3 for room and board.In addition,they may spend money 4 clothes,travel,and other things. Thus,students need to budget 5 .At most universities teachers can give students suggestions on how to spend their money.The first thing they suggest is to write down your 6 ,for example,the money you will get from your family or a part-time job.Then list all of your expenses.Put your expenses into two 7 : those that change (food,books,travel),and those that will stay the same (tuition,room and board).Add together all of your expenses. When you do this,you find it is 8 to plan out your budget.This means you can save your money,rather than trying to 9 from others.As you can see,there is more to learn at university than just 10 is taught in the classroom.
____
23.
Researchers have found that people who go to concerts,shows and museums can live longer than 1 who do not.Experts from University College London have been examining the lifestyles of over 6,700 British people 2 15 years.They 3 how often the people went out and what kinds of events they attended.They found that people over 50 years old 4 regularly went to concerts were about 30 percent 5 likely to die over the next 14 years.The researchers said the over 50s could extend their life 6 engaging with the arts.In addition to living longer concertgoers could also have more fun. The UK Health Secretary Matt Hancock believes there could be a lot of 7 in the research.He said arts and culture could 8 things like mental health,aging and loneliness.He 9 announced plans for the UK’s National Health Service to use the arts to help people live a healthier life.One researcher said,“Our results highlight the importance of 10 to explore new social factors that affect our health.” 1.____
三、情景对话(10题)
24.70.____()
25.73. ____()
26.W: Good morning, Mr. Zhang. I am Chen Hua, and I’ll be interviewing you. How are you today?
M:___1_____
W: Can you tell me something about your experiences in this kind of work?
M: Well, for many years, I managed a department for the Redstone Company in London. Now I work part-time because I also go to school at night. I’m getting a business degree.
W: Oh, how interesting. ___2_____
M: I’ll finish school in a few months,and I’d like a full-time position with more responsibility.
W: And why would you like to work for our company?
M:___3_____
W: Could you please tell me about your special skills and interests?
M: Of course, I’m good at computers and I can speak French. I used to take French classes at the local college. ____4____
W: Can you give me any references?
M: Yes, certainly. You can talk to Mr. Wang, my boss, at the Redstone Company. I could also give you the names and numbers of several of my teachers.
W: All right, Mr. Zhang.____5____
M: Yes, I wonder when I’ll be informed about my application for the job?
W: Well, we’ll let you know as soon as possible. Let’s keep in touch. Thank you very much for your coming.
M: Thank you
1()
A.I am fine. Thank you
B.Would you like to ask me any questions?
C.And I like travelling a lot
D.Because I know your company’s work, and I like it
E.Tell me, why do you want to leave your present job
27.Nathan: There is a festival in June in our country. It’s Father’s Day. 1
Li Fei: Yes, it’s on the fifth day of the fifth lunar(阴历) month. We call it Dragon Boat Festival.
Nathan: 2
Li Fei: We make and eat zongzi and hold dragon boat races.
Nathan: 3Why do you celebrate Dragon Boat Festival?
Li Fei: Oh, it is a story about Qu Yuan. He lived about two thousand years ago. His job was to give advice to the emperor. But he wasn’t trusted and often got punishment. So he jumped into the Miluo River and died.
Nathan: 4 Was the day that Qu Yuan died on the fifth day of the fifth lunar month in that year?
Li Fei: 5From then on, Chinese people began to eat zongzi and have dragon boat races on that day to memorize him
1()
A.Is there a Chinese festival in June, too?
B.Yes, you are very smart
C.It sounds very interesting
D.What do you usually do on that day in China?
E.What a pity!
28.2()
A.We can go there by bike.
B.Why not ask someone else to join us?
C.Where to go?
D.How about going on a trip?
E.We can just lie on the grass having a good rest
29.8.____()
30.68.____()
31.67.____()
32.73.____()
33.3()
A.Where did you buy it?
B.You look so attractive
C.Are there any other colors?
D.I see, thank you
E.Since her birthday is coming
四、翻译(10题)
34.It's against the law to make false claims so they try to mislead you with the truth
35.我们向李先生学习,因为他有丰富的工作经验
36.人们相信科学家们最终会找到治愈癌症的方法
37.面对这样艰巨的任务,我们最好按照会上提出的建议去办
38.The data tell us that what matters most for happiness is not having a lot of things but having healthy values
39.The 16-year-old girl decided to travel abroad on her own despite her parents'strong opposition
40.Everybody should be aware that you are losing something while you get something
41.令我们惊讶的是,结果比我们预计的要好得多
42.鉴于以上所述,我认为大学生有必要参加社会实践
43.One’s success depends on his determination to a great extent
五、阅读理解(10题)
44.The old Volkswagen Beetle —The Bug — is making a comeback. People who own them are planning to keep them forever. People who don’t own them are paying high prices when they can find one for sale. It’s more remarkable when you realize that VW doesn’t even make them anymore!
A spokesman for Volkswagen of America says there were about five million Bugs on American roads in 1977.That was the last year they were shipped to AmericVW estimates that about four million of them are still running and running and running.
Used car dealers say they can’t keep Bugs on their lots these days. They feel it’s because these cars have a history of reliable, inexpensive transportation. The cars average about 30 miles per gallon of gas.
But all hasn’t been smooth going for the Bugs. The heating system is poor. and since it travels very close to the ground, larger cars tend to splash it with winter’s snow and mud.Some in the safety field consider the Beetle as defenseless against heavier cars. But the National Highway Traffic Safety Administration has nothing that shows any problem with them at all
American people like to have a Bug()
A.because it is no more in production
B.because it is reliable and energy-saving
C.because it is remarkable and easy to drive
D.because it is safe
45.Your life depends on heat. The sentence means()
A.in the cold season human beings will die
B.one usually builds his life on fire
C.the more heat one has , the better
D.it is impossible for man to live without heat
46.Feel out of sorts in the second paragraph could be best replaced by()
A.put things in order
B.be in a bad mood
C.search for tranquilizers
D.need a mood-raiser
47.How much do you have to pay if you buy a book of $10 in New York()
A.$10.8 B.$10.08 C.$18 D.$10
48.Passage Three
If you listen to American music, watch American television or magazines, you will probably agree that the most popular subject of these forms of entertainment is love. Romantic love always finds an audience in the United States. Falling in love, solving the problems of love, and achieving the happy ending—the big wedding are subjects of interest to the adult as well as the teenage public. Millions of Americans celebrate Valentine's Day with special cards and gifts that announce their love to their mates, their friends, their co-workers and their families. Popular songs tell us that all the world loves a lover. A popular saying is Love conquers all. Numerous columns in magazines and newspapers offer advice to the lovelorn, those with difficulties of the heart. To most Americans, romantic love is essential to a happy life.
Not only do Americans believe in romantic love but they also believe that it is the best basis for marriage. Despite the high divorce rate in the United States, young men and women continue to marry on the basis of romantic love.
Americans consider marriage a private arrangement between the two people involved. Young Americans feel free to choose their own marriage partners from any social, economic, or religious background. The man or woman may have strong ties with parents, brothers, or sisters, but when he or she falls in love, the strongest feelings are supposed to be for the loved one. When an American couple marries, they generally plan to live apart from both sets of parents and build their own independent family structure
What is the most popular subject of all forms of entertainment()
A.Marriage B.Love C.Family D.Friendship
49.In the third paragraph, the phrase with the upper hand means __________()
A.being low in spirit
B.having only one hand
C.being active
D.being passive
50.The word they underlined in Line 4, Par 2 refers to()
A.older people B.new things C.children D.interests
51.Which of the following statements is most important according to the passage()
A.Your job must suit your interest
B.Your job must set a pattern of life
C.Your job must offer you a high salary
D.Your job must not ruin your talents
52.Which of the following statements about insulin (Par3) is TRUE()
A.It can help the survival of brain cells
B.It can resist the ageing of brain cells
C.It can help resist ADDLs
D.It can deteriorate our memory
53.Which of the following would be the best title for the passage()
A.My Landlady
B.The Boarder
C.Family Relationships in Canada
D.Nursing Homes and the Aged
六、作文题(1题)
54.Directions: For this part, you are required to write a short essay entitled Is Failure a Bad Thing? You should write in about 100 words following the outline given below.
1. 有人认为失败是坏事;
2. 有人认为失败是好事;
3. 你的看法
参
1.B肖恩已经养成了每天沿着绿荫大道慢跑两小时的习惯。
[考点]词义辨析
【精析】Bbetween:在……之间;below:在下面;with:和,关于;along:沿着,一起。根据句意可知,选B
2.A句意:——喂,约翰,音乐会怎么样?——太精彩了!玛丽和大卫活灵活现的表演给我们留下了深刻的印象。单词辨析题。flexibly:灵活地;specifically:特别地、明确地、具体地;faithfully:忠实地、如实地;nervously:焦急地、提心吊胆地。根据句意可知应该选择A
3.A去年学到的东西是预期的两倍,因为他付出了更多的努力。
[考点]固定用法
【精析】A英语中常用的倍数表达法为A+be+倍数+as+形容词或副词的原级+as+BA+be+倍数+形容词或副词的比较级+than+B或者A+be+倍数+the size/length/height…of+B。另外,学到的东西是不可数的,故应用much来修饰。故选A
4.DD amused:愉悦的,顽皮的;sensitive:敏感的,易受伤害的,易受影响的;curious:好奇的,有求知欲的;awkward:尴尬的,笨拙的。根据句意可知,选D
5.B如果把一切都考虑进去,应该再给这些候选人一次机会。
[考点]非谓语动词
【精析】B分析句子结构可知,空处应用非谓语动词,逗号前面的部分为主格结构。根据句意可知,Everything与take之间为逻辑上的动宾关系,所以应用过去分词,表示被动。故选B
6.D只有通过语言的实际运用,才能获得使用语言的能力。
[考点]词义辨析
【精析】Dacquit:宣判……无罪;require:要求,需要;inquire:询问,调查;acquire:获得,习得。根据句意可知,选D
7.A
8.A他有必要在下周之前完成这份工作。
[考点]虚拟语气
【精析】A在It is+形容词+that从句的结构中,that从句一般应用虚拟语气,即谓语动词用should+动词原形的形式,should可以省略。这类形容词包括:necessary, important, natural, desirable, essential, imperative, urgent, preferable, vital, advisable等。故选A
9.C我们的访问者决定在我们的城市再多待两天,因为他们想到处转转。
[考点]固定用法
【精析】C another意为又一,再一,另一,可与数字加复数名词连用。本题中的another two days意为另外两天
10.D句意:遇上交通堵塞了,但是她还是能及时到达目的地。本题考查的主要是选项A和D的辨析,be able to与can的主要区别在于前者表示客观的能力,后者主观色彩更浓。本题根据时态及全句的内容可以看出这是个客观的事实,因此应选D
11.C面对所有的困难,女孩向她的母亲寻求帮助。
[考点]词义辨析
【精析】Cturn over:翻阅,把……翻过来;turn 与from不构成固定搭配;turn to:求助于;turn up:露面,(尤指失去后偶然)被发现。根据句意可知,选C
12.D你通常在哪里做头发?
[考点]非谓语动词
【精析】D句中的have为使役动词,其后的宾语your hair与do之间是逻辑上的动宾关系,所以应用过去分词形式,表被动。另外,也可将have sth. done视为固定短语,意为使某事被(别人)做。故选D
13.A尽管做那件事并不是他的职责所在,他仍说他会帮忙。
[考点]词义辨析
【精析】Aalthough:尽管,虽然;as:因为,随着;since:因为,既然;unless:如果不,除非。根据句意可知,选A
14.D我们的宠物在我们出差时会被好心的邻居照顾得很好,知道这个真好。
[考点]宾语从句
【精析】D分析句子结构可知,know后面是宾语从句,且从句中不缺少任何成分,所以应用that引导。what引导名词性从句时在从句中要充当成分;which在名词性从句中意为哪一个,应有选择范围;whose在名词性从句中作定语修饰名词。故选D
15.A据估计,这种自动公路每小时能够允许一万辆汽车通行。
[考点]主语从句
【精析】A分析句子结构可知,It是形式主语,真正的主语是空处引导的主语从句,从句成分和意义完整,所以应用只起连接作用而没有词义的that。whether在主语从句中意为是否;when在主语从句中作时间状语;what在主语从句中作主语、宾语等成分。故选A
16.D句意:他工作太努力了,那就是他不对的地方。本题考查表语从句。此处为what引导的表语从句,而且what在从句中作主语
17.B
18.C三月二十一日是我妹妹的生日。
[考点]数词的用法
【精析】C把多位数基数词改为序数词时,只需将个位数改为序数词。另外,句中又是特指三月的某一天,要用定冠词the。故选C
19.AA分析句子结构可知,本句考查的是表语从句的引导词,又因从句结构完整,故本题应选不作成分,但能引导从句的whether, B、C、D项均需在从句中充当一定的成分。另外,由句意也可判断出此处应选意为是否的关联词
20.B我们原计划在车站见面,但她没有出现。
[考点]词义辨析
【精析】B break up:打碎,结束,解散;turn up:出现;bring up:提出,教育,培养;set up:建立。根据句意可知,选B
21.D
K根据空后的名词短语15 years可知,空处应填介词。符合要求的选项有C、K。句意:15年来,来自伦敦大学学院的专家们一直在调查超过6,700名英国人的生活方式。故选K。
22.H
H分析句子结构可知,空处应填引导词,引导一个定语从句,修饰指人的先行词friends。符合要求的选项只有H。句意:学生在上大学时可以学习并交到将持续一生的朋友。故选H。
23.JA.studied(v.学习,研究)B.continuing(v.继续,持续) C.by(prep.通过)D.who(pron.引导定语从句) E.whose(pron.引导定语从句)F.improve(v.改进,改善) G.truth(n.事实,)H.ignored(v.忽视,不予理睬) I.recently(adv.最近,不久前)J.those(pron.那些) K.for(prep.表示一段时间)L.less(adv.更少,较少) J分析句子结构可知,空后的who引导一个定语从句,空处为其先行词,所以空处应填指人的名词或代词。符合要求的选项只有J。those在此处指代上文中的people,此处表达的是“不去(音乐会、演出和博物馆)的那些人”。故选J。
24.B
25.E
26.A
27.A
28.C
29.A由空前的I played volleyball.(我打排球。)及男生的提问What position did you play?(你打什么位置?)可知,空处应是女生表示对排球的喜爱。故选A。I would have to say volleyball is my favorite.意为我不得不说排球是我最喜爱的运动
30.B
31.D
32.E
33.E
34.作虚假声明是违法的,所以他们试图用事实来误导你
35.We learn from Mr. Li, because he has rich working experience
36.People believe that scientists will eventually find a cure for cancer
37.Faced with such a difficult task, we had better act on the suggestion made at the meeting
38.数据显示,对于幸福来说最重要的不是拥有很多东西,而是拥有健康的价值观。【精析】本句是个复合句。The data tell us that…为常用句型,意为数据显示,数据表明,其后跟宾语从句。在宾语从句中,what引导主语从句,而not…but…结构为常考句型,表示不是……而是……。matter为动词,意为有关系,要紧,healthy values意为健康的价值观
39.尽管父母强烈反对,这个16岁的女孩还是决定自己出国旅游
40.每个人都应该意识到:当你得到某些东西的时候,也在失去某些东西
41.To our surprise, the result was much better than we had expected.【精析】令我们惊讶的是应译为to our surprise,比……要好得多应译为be much better than,结果可译为result,预计可译为expect。翻译时,应注意句子的时态
42.Considering the above-mentioned, I think it is necessary for college students to participate in social practice
43.一个人的成功很大程度上取决于他的决心
44.B[考点]推理判断题
【精析】B题干大意为:美国人喜欢拥有一辆甲壳虫汽车。由文章第三段前两句话:经销商认为他们不能大批量拥有甲壳虫汽车的原因(它有一个可靠的、经济的运输系统)可知,美国人看中的就是它的可靠和节能。所以本题选B。注意本题A选项是对文章第一段的一种曲解,属于偷换概念。因为第一段中所指的people并非就是本题干中的American people
45.D[考点]推理判断题
【精析】D从文章第一段倒数第二、三句话In fact, every living thing depends on it. Without heat, every living thing would be frozen to death.可得知,人类生活之所以依赖于热量,是因为没有热量人类将会被冻死,即无法生存。故选D
46.B[考点]词语理解题
【精析】B根据第二段最后一句So next time you feel out of sorts, don't head for the drug-store, try the following approach.可知,feel out of sorts意为心情不佳。B项心情不好符合题意。故选B
47.A[考点]推理判断题
【精析】A根据表格第三行第二列中的…you have to pay a special 8% tax on everything you buy in New York.可知,在纽约买的所有东西都要缴纳8%的税。所以10美元的书,缴纳8%的税之后应支付10.8美元。故选A
48.B[考点]事实细节题
【精析】B题干的大意是:所有形式的娱乐中最流行的主题是什么?根据第一段第一句…the most popular subject of these forms of entertainment is love.可知,爱情是所有这些娱乐形式最流行的主题。故选B
49.C[考点]词语理解题
根据第三段第七句The one with the upper hand is often the person who takes the initiative.可知,占上风的人往往是积极主动的人,与选项C(积极主动,活跃)意思相近。故选C
50.BB词语理解题。题干的大意是:第二段第三行画线的单词they指的是。从文中第二段第四句可知,生活总是会给孩子的世界增加一些新的东西,而老年人已经对这些新东西失去了兴趣,因为对他们来说这些东西是众所周知的。所以they指代的是new things,故选项B正确
51.A事实细节题。答案在第二段第一句话:In choosing a career you should first consider the type of work which will suit your interest.因此A为正确答案
52.A[考点]事实细节题
【精析】A题干大意是:关于胰岛素(第三段),下列说法中哪个是正确的?根据第三段第三句Our bodies produce insulin that is necessary for the survival of brain cells…可知,由我们自身产生的胰岛素对脑细胞的存活是有必要的。由此可知,胰岛素有助于脑细胞的存活。故选A
53.B[考点]主旨大意题
【精析】C题干的大意是:哪一项是文章最合适的题目?通读全文可知本文讲述的是关于作者在加拿大留学期间所寄宿在的一个家庭中发生的事情,反映出了外国家庭中人们之间的关系与中国家庭的不同。故只有C项最合适
54.Is Failure a Bad Thing?It is quite usual that one meets failure, for one’s life can never be plain sailing. However, different people hold different attitudes towards failure.On the one hand, some people think failure is a bad thing with the reason that it makes people frustrated and discouraged, which may lead people to lose heart and confidence. On the other hand, others hold the opinion that failure is not a bad thing. They consider failure is valuable in people’s life because failure is beneficial to people’s overall development and enriches people’s experiences.As far as I am concerned, I support the latter opinion. Failure is really a terrible thing but it is also the mother of success. If one draws lessons from failure, in most cases he will get success in the future. If one holds a positive attitude towards failure, he will overcome difficulties and frustrations to win victory.In conclusion, as long as we make good use of failure and draw lessons from it, failure is a good thing. Only by doing this can we succeed in the end
