
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
1.The Biggest Stadiums in the World
People have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 8 A.Q., the Romans built the Colosseum, which remains the world's best known stadium are continues to inform contemporary design. Rome's Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50,000 people. However, that was small fry compared with the city's Circus Maximus, which accommodated around 250,000 people.
These days, safety regulations-not to mention the modern sports fan's desire for a good view and a comfortable seat-tend to keep stadium capacities(容量) slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.
For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by the World Atlas list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.
All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.
• Rungrado 1st of May Stadium, Pyongyang, D. P. R-Korea. Capacity. 150,000. Opened. May 1, 19.
• Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U.S. Capacity: 107,601. Opened. October 1, 1927.
• Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U.S. Capacity: 106,572. Opened: September 17, I960.
• Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. Capacity: 104,944. Opened: October 7, 1922.
• Kyle Field, College Station, Texas, U.S. Capacity: 102,512. Opened: September 24, 1927.
1. How many people could the Circus Maximus hold?
A. 104,944. B. 107,601.
C. About 150,000. D. About 250,000.
2. Of the following stadiums, which is the oldest?
A. Michigan Stadium. B. Beaver Stadium.
C. Ohio Stadium. D. Kyle Field.
3. What do the listed stadiums have in common?
A. They host big games. B. They have become tourist attractions
C. They were built by Americans. D. They are favored by architects
2. When almost everyone has a mobile phone, why are more than half of Australian homes still paying for a landline(座机)
These days you'd be hard pressed to find anyone in Australia over the age of 15 who doesn't own a mobile phone. In fact plenty of younger kids have one in their pocket. Practically everyone can make and receive calls anywhere, anytime.
Still, 55 percent of Australians have a landline phone at home and only just over a quarter(29%) rely only on their smartphones, according to a survey(调查). Of those Australians who still have a landline, a third concede that it's not really necessary and they're keeping it as a security blanket - 19 percent say they never use it while a further 13 percent keep it in case of emergencies. I think my home falls into that category.
More than half of Australian homes are still choosing to stick with their home phone. Age is naturally a factor(因素)-only 58 percent of Generation Ys still use landlines now and then, compared to 84 percent of Baby Boomers who've perhaps had the same home number for 50 years. Age isn't the only factor; I'd say it's also to do with the makeup of your household.
Generation Xers with young families, like my wife and I, can still find it convenient to have a home phone rather than providing a mobile phone for every family member. That said, to be honest the only people who ever ring our home phone are our Baby Boomers parents, to the point where we play a game and guess who is calling before we pick up the phone (using Caller ID would take the fun out of it).
How attached are you to your landline? How long until they go the way of gas street lamps and morning milk deliveries?
1. What does paragraph 2 mainly tell us about mobile phones?
A. Their target users. B. Their wide popularity.
C. Their major functions. D. Their complex design.
2. What does the underlined word "concede" in paragraph 3 mean?
A. Admit. B. Argue. C. Remember. D. Remark.
3. What can we say about Baby Boomers?
A. They like smartphone games. B. They enjoy guessing callers' identity.
C. They keep using landline phones. D. They are attached to their family.
4. What can be inferred about the landline from the last paragraph?
A. It remains a family necessity. B. It will fall out of use some day.
C. It may increase daily expenses. D. It is as important as the gas light.
3. You've heard that plastic is polluting the oceans—between 4.8 and 12.7 million tonnes enter ocean ecosystems every year. But does one plastic straw or cup really make a difference? Artist Benjamin Von Wong wants you to know that it does. He builds massive sculptures out of plastic garbage, foreing viewers to re-examine their relationship to single-use plastic products.
At the beginning of the year, the artist built a piece called "Strawpocalypse," a pair of 10-foot-tall plastic waves, frozen mid-crash. Made of 168,000 plastic straws collected from several volunteer beach cleanups, the sculpture made its first appearance at the Estella Place shopping center in Ho Chi Minh City, Vietnam.
Just 9% of global plastic waste is recycled. Plastic straws are by no means the biggest source(来源) of plastic pollution, but they've recently come under fire because most people don't need them to drink with and, because of their small size and weight, they cannot be recycled. Every straw that's part of Von Wong's artwork likely came from a drink that someone used for only a few minutes. Once the drink is gone, the straw will take centuries to disappear.
In a piece from 2018, Von Wong wanted to illustrate (说明) a specific statistic: Every 60 seconds, a truckload's worth of plastic enters the ocean. For this work, titled "Truckload of Plastic," Von Wong and a group of volunteers collected more than 10,000 pieces of plastic, which were then tied together to look like they'd been dumped(倾倒) from a truck all at once.
Von Wong hopes that his work will also help pressure big companies to reduce their plastic footprint.
1. What are Von Wong’s artworks intended for?
A. Beautifying the city he lives in. B. Introducing eco-friendly products.
C. Drawing public attention to plastic waste. D. Reducing garbage on the beach.
2. Why does the author discuss plastic straws in paragraph 3?
A. To show the difficulty of their recycling. B. To explain why they are useful.
C. To voice his views on modern art. D. To find a substitute for them.
3. What effect would "Truckload of Plastic" have on viewers?
A. Calming. B. Disturbing
C. Refreshing D. Challenging.
4. Which of the following can be the best title for the text?
A. Artists' Opinions on Plastic Safety
B. Media Interest in Contemporary Art
C. Responsibility Demanded of Big Companies
D. Ocean Plastics Transformed into Sculptures
4. During an interview for one of my books, my interviewer said something I still think about often. Annoyed by the level of distraction(干扰) in his open office, he said, "That's why I have a membership at the coworking space across the street —so I can focus." His comment struck me as strange. After all, coworking spaces also typically use an open office layout(布局). But I recently came across a study that shows why his approach works
The researchers examined various levels of noise on participants as they completed tests of creative thinking. They were randomly divided into four groups and exposed to various noise levels in the background, from total silence to 50 decibels(分贝), 70 decibels, and 85 decibels. The differences between most of the groups were statistically insignificant; however, the participants in the 70 decibels group—those exposed to a level of noise similar to background chatter in a coffee shop-significantly outperformed the other groups. Since the effects were small, this may suggest that our creative thinking does not differ that much in response to total silence and 85 decibels of background noise.
But since the results at 70 decibels were significant, the study also suggests that the right level of background noise—not too loud and not total silence—may actually improve one's creative thinking ability. The right level of background noise may interrupt our normal patterns of thinking just enough to allow our imaginations to wander, without making it impossible to focus. This kind of "distracted focus" appears to be the best state for working on creative tasks.
So why do so many of us hate our open offices? The problem may be that, in our offices, we can't stop ourselves from getting drawn into others' conversations while we're trying to focus. Indeed, the researchers found that face-to-face interactions and conversations affect the creative process, and yet a coworking space or a coffee shop provides a certain level of noise while also providing freedom from interruptions.
1. Why does the interviewer prefer a coworking space?
A. It helps him concentrate. B. It blocks out background noise.
C. It has a pleasant atmosphere. D. It encourages face-to-face interactions.
2. Which level of background noise may promote creative thinking ability?
A. Total silence. B. 50 decibels.
C. 70 decibels. D. 85 decibels.
3. What makes an open office unwelcome to many people?
A. Personal privacy unprotected. B. Limited working space.
C. Restrictions on group discussion. D. Constant interruptions.
4. What can we infer about the author from the text?
A. He's a news reporter. B. He's on office manager.
C. He's a professional designer. D. He's a published writer.
二、七选五
5.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项
According to Jessica Hagy, author of How to Be Interesting, it's not difficult to make yourself interesting at a dinner party.
①_____, if you're out of your comfort zone or if you're wandering into somebody's house for the first time. So the main thing is just to show up and be adventurous, trying different foods and talking to strangers.
People love to talk about themselves. If you can start the conversation with a question other than "What do you do for a living?", you'll be able to get a lot more interesting conversation out of whomever it is you're talking to. ②_____. it can bring in "I have this old, broken-down vehicle" or "I rode the bus with these crazy people who were laughing at silly jokes in the back." It just opens up conversation.
③_____? If you can't take their wine away, you should certainly try to take away their soapbox(讲台). If you're the host, you can ask them to help you in the kitchen with something and just remove them from the situation. ④_____.
And what about that other dinner-party killer: awkward silence? If you're faced with an awkward silence at a dinner party, the only thing that always gets everyone talking again is to give the host a compliment(赞扬). ⑤_____. Just quickly turn around and say, "This cake is extremely delicious and you have to tell me all about it."
So being interesting at a dinner party isn't that hard.
A. How do you know the host
B. The first step is to go exploring
C. If you ask the question "How did you get here?"
D. Be prepared to have awkward conversations with strangers
E. Or turn the conversation into a topic where they have little to say
F. What about that person who has had too much to drink or won't stop talking
G. He or she is the person who is feeling the weight of that awkwardness the most
三、完形填空
6.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Simply saying thank you doesn't seem enough in certain situations. I was considering this while working as a 1 Just a few weeks ago. And it came to me then how much easier it would be if we had a range of words that express different 2 of gratitude (感谢).
My thoughts were soon 3 . We had a woman patient who was 4 from a knee replacement operation. One afternoon, while
5 to get into bed she collapsed(倒下) from what was 6 discovered to be a heart attack. The collapse was disastrous, 7 the emergency medical team and good teamwork. But she recovered, though 8 ,and was ready for discharge(出院) after four weeks.
She was 9 for everything that the medical and nursing team had done for her. On her day of discharge, we shared in her 10 at her recovery. As she was 11 she was eager to say 12 to each of us in the nursing team. When she 13 one nurse, she tried to press a five-pound note into her hand. My colleague 14 to accept it, saying that we were all just 15 our job. The patient looked puzzled, and then 16 : "Oh this isn't for the 17 I had. I take that as a 18 .No, this is for setting my hair yesterday.''
And there you have it. To many people, 19 lives is part of the job but styling hair is an 20 and should be rewarded.
1. A. cleaner B. chemist C. nurse D. doctor
2. A. grades B. meanings C. needs D. expectations
3. A. brushed aside B. put to the test
C. brought under discussion D. taken into account
4. A. departing B. escaping C. retiring D. recovering
5. A. attempting B. choosing C. pausing D. promising
6. A. eventually B. fortunately C. casually D. secretly
7. A. assessing B. requiring C. forming D. proving
8. A. slightly B. accidentally C. slowly D. happily
9. A. grateful B. thoughtful C. sorrowful D. fearful
10. A. surprise B. delight C. curiosity D. disappointment
11. A. operating B. thinking C. hesitating D. leaving
12. A. sorry B. hello C. goodbye D. yes
13. A. reached B. consulted C. introduced D. persuaded
14. A. wished B. pretended C. failed D. refused
15. A. enjoying B. doing C. securing D. starting
16. A. repeated B. recited C. replied D. reported
17. A. courage B. patience C. duty D. care
18. A. goal B. given C. push D. greeting
19. A. risking B. changing C. saving D. building
20. A. honour B. ability C. opening D. extra
四、语法填空
7.阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Ecotourism is commonly regarded as low impact(影响) travel to undisturbed places. It is different from traditional tourism because it allows the traveler to become ①_____(educate) about the areas - both in terms of geographical conditions and cultural characteristics, and often provides money for conservation and benefits the ②_____ (develop) of the local areas.
Ecotourism has ③_____ (it) origin with the environmental movement of the 1970s. It was not widely accepted as a travel concept ④_____ the late 1980s. During that time, increasing environmental awareness made it desirable.
Due to ⑤_____ growing popularity of environmentally-related and adventure travel, various types ⑥_____ trips are now being classified as ecotourism. Actually, a true eco-friendly trip must meet the following principles:
● Minimize the impact of ⑦_____ (visit) the place.
● Build respect for and awareness of the environment and cultural practices.
● Provide ⑧_____ (finance) aid and other benefits for local peoples.
● Make sure that the tourism provides positive experiences for both the visitors and the hosts.
Komodo National Park, officially recognized in 1980, is popular for ecotourism because of its unique biodiversity. ⑨_____ (activity) there range from whale watching to hiking(远足) and accommodations aim ⑩_____ (have) a low impact on the natural environment.
五、短文改错
8. 假定英语课上老师要求同桌之间交换作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I love doing housework. I always assist my parents in doing the dish after meals. I also water the flowers in the yard and tidying up my own bedroom whatever necessary. In my opinion, students can benefit a lot doing some housework. Firstly, doing housework was helpful for us to be a responsible person. Also, it gives our parents more time to do what they are like and it improves the family relationship. What's most, doing housework can be a form of mentally relaxation from study. That's our view on housework. And hopes this can inspire more thinking on the topic!
六、书面表达
9. 你校将举办英语演讲比赛。请你以Be smart online learners为题写一篇发言稿参赛,内容包括:
1.分析优势与不足;
2.提出学习建议。
注意:
1.词数100左右;
2.题目和首句已为你写好。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
七、听力题
10.What is the man doing?
A. Asking the way.
B. Giving directions.
C. Correcting a mistake.
11.What dress size does the woman want?
A.8. B.10. C.12.
12.What is the woman likely to do?
A. Make a phone call.
B. Handle the problem.
C. Have a rest.
13.Which tour does the man seem to be interested in?
A. The evening tour.
B. The half-day tour.
C. The full-day tour.
14.Where are the speakers?
A. At a canteen.
B. At a clinic.
C. At a bank.
15.听下面材料,回答以下小题。
1. What does the woman think of the match?
A. Entertaining.
B. Discouraging.
C. Boring.
2. What do the speakers plan to do on Tuesday afternoon?
A. Watch a game.
B. Play tennis.
C. Go to the cinema.
16.听下面材料,回答以下小题。
1. What does the man advise Mrs.White to do?
A. Go on a diet.
B. Do more exercise.
C. Get enough sleep.
2. Which can be included in Mrs. White's breakfast?
A. Eggs.
B. Sausages.
C. Porridge.
3. What is the man?
A. A teacher.
B. A physician.
C. A chef.
17.听下面材料,回答以下小题。
1. How does Nancy look to Daniel?
A. Confused. B. Excited. C. Anxious.
2. Why does Daniel mention his performance in a play?
A. To comfort Nancy.
B. To express his regret
C. To show his pride.
3. What is Nancy going to do next week?
A. Take a school test
B. Have a check-up.
C. Go in for a competition.
4. What does Daniel offer to do for Nancy?
A. Rewrite her lines.
B. Drive her to the theatre.
C. Help her with the practice.
18.听下面材料,回答以下小题。
1. What was Prof. Stone's grandfather afraid of?
A. Leaving his home.
B. Parting from his son.
C. Taking early retirement.
2. What does old age mean to many elderly Americans?
A. Lack of moral support.
B. Loss of self-worth.
C. Change of living habits.
3. What will Prof Stone talk about next concerning elderly people?
A. Public services they ask for.
B. Health care available to them.
C. Contributions they can make.
19.听下面材料,回答以下小题。
1. What does the speaker's mother want her to be?
A. A confident person.
B. A warm-hearted person.
C. A humorous person.
2. Why did the speaker feel lonely in her childhood?
A. She often traveled by herself
B. Her family moved frequently.
C. Her mother was busy working.
3. What does the speaker mainly talk about?
A. Importance of home schooling.
B. Mother-daughter relationship.
C. A role model in her family.
参
1.答案:1-3 DCA
解析:1.细节理解题。根据文章第一段最后一句However, that was small fry compared with the city's Circus Maximus, which acommodated around 250,000 people.“然而,与这座城市容纳了大约25万人的Circus Maximus相比,这微不足道。”可知,Circus Maximus 可容纳约25万人。故选D。故正确答案为D。
2.推理判断题。根据文章倒数第四段Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U.S. Capacity: 107,601. Opened: October 1, 1927.可知, Michigan Stadium开业于1927年10月1日。根据文章倒数第三段Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U.S. Capacity: 106,572. Opened: September 17, 1960.可知, Beaver Stadium开业时间为1960年9月17日。根据文章倒数第二段Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. Capacity: 104,944. Opened: October 7, 1922.可知, Ohio Stadium开业于1922年10月7日。根据文章最后一段Kyle Field, College Station, Texas, U.S. Capacity: 102,512. Opened: September 24, 1927.可知, Kyle Field开业于1927年9月24日。故可知,存在时间最长的是Ohio Stadium。故选C。故正确答案为C。
3.细节理解题。根据文章第四段All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.“所有这些体育场仍在运作,仍在开放,仍在举办世界上最大的体育赛事。”可知,列出的这些体育馆仍然会举办大型的比赛。故选A。故正确答案为A。
2.答案:1-4 BACD
解析:1.主旨大意题。根据文章第二段These days you'd be hard pressed to find anyone in Australia over the age of 15 who doesn't own a mobile phone. In fact plenty of younger kids have one in their pocket. Practically everyone can make and receive calls anywhere, anytime.“如今,在澳大利亚,你很难找到一个15岁以上没有手机的人。事实上,很多年纪更小的孩子都有一个。几乎每个人都可以在任何时间、任何地点打电话和接听电话。”可知,不论年龄大小,几乎每个人都有手机,他们可以随时随地通话。故本段主要描述了手机广受欢迎,B符合题意。A意为“它们的目标用户。” C意为“它们的主要功能。” D意为“它们复杂的设计。”均不符合题意。故正确答案为B。
2.猜测词义题。根据划线词所在句中they're keeping it as a security blanket — 19 percent say they never use it while a further 13 percent keep it in case of emergencies“他们将其作为一种安全保障——19%的人表示他们从未使用过固定电话,另有13%的人保留固定电话以防紧急情况”。可知,他们认为电话并不是必须的。故此处指“三分之一的人承认固定电话并不是必须的”。A意为“承认”,符合题意。B意为“争论”,C意为“记得”,D意为“评论”,均不符合题意。故选A。故正确答案为A。
3.推理判断题。根据文章第四段倒数第二句中compared to 84 percent of Baby Boomers who've perhaps had the same home number for 50 years “相比之下,84%的婴儿潮一代可能已经使用一样的固定号码50年了”。根据文章第五段最后一句中to be honest the only people who ever ring our home phone are our Baby Boomers parents“老实说,唯一打电话给我们家的人是我们婴儿潮时期出生的父母”可知,婴儿潮那一代是较多使用手机,且坚持使用固定电话的一代。C意为“他们一直用固定电话。”符合题意。A意为“他们喜欢智能手机游戏。” B意为“他们喜欢猜测来电者的身份。” D意为“他们依恋他们的家庭。”均不符合题意。故正确答案为C。
4.推理判断题。根据文章第一段When almost everyone has a mobile phone, why are more than half of Australian homes still paying for a landline(座机)? “当几乎每个人都有手机时,为什么超过一半的澳大利亚家庭还在为固定电话付费?”结合文章内容可知,本文主要探讨了座机在澳大利亚的使用现状以及它存在的必要。根据文章最后一段How attached are you to your landline? How long until they go the way of gas street lamps and morning milk deliveries? “你有多喜欢你的座机?它们还要多久才能走上煤气路灯和早晨送牛奶的道路?”本句暗指座机其实大有作用。D意为“它和煤气灯一样重要。”符合题意。A意为“它仍然是家庭必需品。” B意为“它总有一天会废弃的。” C意为“这可能会增加日常开支。”均不符合题意。故正确答案为D。
3.答案:1-4 CABD
解析:1.细节理解题。根据文章第一段最后一句He builds massive sculptures out of plastic garbage, forcing viewers to re-examine their relationship to single-use plastic products.可知, Von Wong用塑料垃圾制作雕塑让观看者重新审视他们与一次性塑料产品的关系,即能引起公众对塑料垃圾的关注,C项符合题意。故正确答案为C。
2.推理判断题。根据文章第三段第一句Just 9% of global plastic waste is recycled.及第二句中because of their small size and weight, they cannot be recycled及最后一句Once the drink is gone, the straw will take centuries to disappear.可知,该段讲了塑料吸管很难回收的现状以及其原因,也描述了塑料吸管要花很长的时间才能降解。所以A项“来展示它们回收的困难。”,符合题意。故正确答案为A。
3.推理判断题。根据文章第四段第一句In a piece from 2018, Von Wong wanted to illustrate a specific statistic: Every 60 seconds, a truckload's worth of plastic enters the ocean. 可知, Von Wong 制作这个名为Truckload of Plastic的作品的目的是为了展示人类排放塑料垃圾的速度之快——每60秒,就有一卡车的塑料进入海洋,所以在参观这一雕塑时,参观者显然是会感到令人不安的(disturbing),故B项符合题意。故正确答案为B。
4.主旨大意题。这篇文章讲述了Von Wong通过用塑料垃圾制成的大量雕塑,来表达了人类产生塑料垃圾会对环境造成影响,并希望人类能够减少塑料垃圾的产生。所以D项“海洋塑料变成雕塑”,符合文意。A项“艺术家们对塑料安全的看法”,文章没有谈及塑料安全,不符文意。故正确答案为D。
4.答案:1-4 ACDD
解析:1.细节理解题。根据文章第一段第二句Annoyed by the level of distraction(干扰) in his open office, he said, "That's why I have a membership at the coworking space across the street—so I can focus."可知,他更喜欢共同办公空间的原因是在那里他可以更集中,A项符合题意。故正确答案为A。
2.细节理解题。根据文章第三段第一句But since the results at 70 decibels were significant, the study also suggests that the right level of background noise—not too loud and not total silence—may actually improve one's creative thinking ability.可知,70分贝的环境能提高一个人的创造性思维能力,C项符合题意。故正确答案为C。
3.细节理解题。根据文章最后一段第二句The problem may be that, in our offices, we can't stop ourselves from getting drawn into others' conversations while we're trying to focus.可知,很多人讨厌开放式办公室的原因是会被其他人打扰,D项“不断的打扰”符合题意。故正确答案为D。
4.推理判断题。根据文章第一句During an interview for one of my books, my interviewer said something I still think about often. “在一次关于我的一本书的采访中,我的采访者说了一些我至今还经常想起的话。”可知,作者发布过书籍,所以他可能是一个出版过作品的作家,D项符合题意。故正确答案为D。
5.答案:①-⑤ BCFEG
解析:①根据下文if you're out of your comfort zone or if you're wandering into somebody's house for the first time. So the main thing is just to show up and be adventurous, trying different foods and talking to strangers.可知,如果你走出了自己的舒适区,或者你第一次走进别人的房子。所以最主要的事情就是去尝试,去冒险,尝试不同的食物,和陌生人交谈。B项意为“第一步是去探险”,引出下文,符合语境。故正确答案为B。
②根据上文 If you can start the conversation with a question other than "What do you do for a living?", you'll be able to get a lot more interesting conversation out of whomever it is you're talking to.和下文it can bring in "I have this old, broken-down vehicle" or "I rode the bus with these crazy people who were laughing at silly jokes in the back."可知,上文提到如果你能以一个问题开始对话,而不是“你以什么为生?”,你就能从和你谈话的人口中得到很多有趣的话题。下文提到它可以带来“我有一辆老旧的破车”或者“我和一群疯狂的人一起坐公交车,他们在后面笑着愚蠢的笑话。”可知填空处与一个问题有关。C项意为“如果你问‘你是怎么到这儿来的?’”,承上启下,符合语境。故正确答案为C。
③根据下文If you can't take their wine away, you should certainly try to take away their soapbox(讲台). 可知,如果你不能拿走他们的酒,你当然应该试图带走他们的讲台。F项意为“那些喝了太多酒或不停说话的人怎么办”,引出下文,符合语境。故正确答案为F。
④根据上文If you're the host, you can ask them to help you in the kitchen with something and just remove them from the situation.可知,如果你是主人,你可以让他们到厨房帮你做点什么,然后把他们赶出去。E项意为“或者把谈话转到他们没什么好说的话题”,承接上文,符合语境。故正确答案为E。
⑤根据上文If you're faced with an awkward silence at a dinner party, the only thing that always gets everyone talking again is to give the host a compliment(赞扬).和下文Just quickly turn around and say, "This cake is extremely delicious and you have to tell me all about it."可知,上文提到如果你在晚宴上遭遇了尴尬的沉默,唯一能让大家再次交谈的方法就是赞美主人。下文提到你只需快速转过身,说:“这块蛋糕非常美味,你必须告诉我关于它的一切。”G项意为“他或她是最能感受到尴尬的人”,承上启下,符合语境。故正确答案为G。
6.答案:1-5 CABDA 6-10 ABCAB 11-15 DCADB 16-20 CDBCD
解析:1.本题主要考查名词词义辨析及语境。A项,cleaner “更清洁的”。B项,chemist “化学家”。C项,nurse “护士”。D项,doctor “医生”。根据下文第三段第四、五句中When she 13 one nurse, she tried to press a five-pound note into her hand. My colleague 14 to accept it“当她……一个护士,她想把一张五英镑的钞票塞到她手里。我的同事……接受它”由此可知,作者是护士(nurse)。故正确答案为C。
2.本题主要考查名词词义辨析及语境。A项,grade “程度;成绩”。B项,meaning “意义;含义”。C项,need “需要”。D项,expectation “期望”。根据句意,然后“我”意识到,如果我们有一系列表达不同程度(grade)感激的词汇,事情会简单得多。”故正确答案为A。
3.本题主要考查动词词组。A项,brush aside “扫除;漠视;不顾”。B项,put to the test “接受考验”。C项,bring under discussion “引起讨论”。D项,take into account “考虑到”。根据设空前my thoughts可知,“我的想法”很快就接受到了考验(put to the test)。故正确答案为B。
4.本题主要考查动词词义辨析及语境。A项,depart “离开;出发”。B项,escape “逃避,避免”。C项,retire “退休;撤退”。D项,recover “恢复;弥补;重新获得”。根据可知,此处是 who 引导的定语从句,先行词是 a woman patient,且这位病人刚做完膝盖置换手术,由此可知,是一位在手术恢复(recover from)中的病人。故正确答案为D。
5.本题主要考查动词词义辨析及语境。A项,attempt “试图”。B项,choose “选择”。C项,pause “ 暂停”。D项,promise “允诺”。根据设空后to get into bed可知,这位病人在试图(attempt)爬上床的时候摔倒。故正确答案为A。
6.本题主要考查副词词义辨析及语境。A项,eventually “最终”。B项,fortunately “幸运地”。C项,casually “偶然地”。D项,secretly “秘密地”。根据设空后 discovered to be a heart attack 以及前文 she collapsed (倒下) 可知,她倒下的原因最终(eventually)被证实为是心脏病发作。故正确答案为A。
7.本题主要考查动词词义辨析及语境。A项,assess “评定”。B项,require “需要”。C项,form “组成”。D项,prove “证明”。根据上文可知,病人置换膝盖手术恢复期间突发心脏病,造成的结果是灾难性的, the emergency medical team and good teamwork.根据文意可知,此处应是需要(require)紧急医疗小组和良好的团队合作。故正确答案为B。
8.本题主要考查副词词义辨析及语境。A项,slightly “轻微地”。B项,accidentally “意外地”。C项,slowly “缓慢地”。D项,happily “快乐地”。根据设空后 and was ready for discharge (出院) after four weeks. “四周后她才可以出院。”可知,她恢复缓慢(slowly)。故正确答案为C。
9.本题主要考查形容词词义辨析及语境。A项,grateful “感谢的”。B项,thoughtful “ 深思的”。C项,sorrowful “悲伤的”。D项,fearful “可怕的”。根据上文 and was ready for discharge (出院)after four weeks.“准备四周后出院”可知,她很感激医疗和护理团队为她所做的一切。be grateful for “对……心存感激”。故正确答案为A。
10.本题主要考查名词词义辨析及语境。A项,surprise “惊奇”。B项,delight “高兴”。C项,curiosity “好奇”。D项,disappointment “失望”。根据设空前 On her day of discharge “在她出院那天”,由此可知“我们”分享了她康复的喜悦(delight)。故正确答案为B。
11.本题主要考查动词词义辨析。A项,operate 意为“操作”。B项,think 意为“思考”。C项,hesitate 意为“犹豫”。D项,leave 意为“离开”。结合句意,当她要离开(leave)的时候,她渴望与“我们”护理团队中的每一个人告别。故正确答案为D。
12.本题主要考查词义辨析。A项,sorry 意为“抱歉”。B项,hello 意为“你好”。C项,goodbye 意为“再见”。D项,yes 意为“是的”。结合句意,当她要离开的时候,她渴望与“我们”护理团队中的每一个人告别(goodbye)。故正确答案为C。
13.本题主要考查动词词义辨析。A项,reach 意为“到达”。B项,consult 意为“咨询”。C项,introduce 意为“介绍”。D项,persuade 意为“说服”。结合句意,当她走到(reach)一个护士跟前时,她试图把一张五英镑的钞票塞到她手里。故正确答案为A。
14.本题主要考查动词词义辨析。A项,wish 意为“希望”;B项,pretend 意为“假装”;C项,fail 意为“失败”;D项,refuse 意为“拒绝”。结合句意,我的同事拒绝(refuse)接受,说“我们”只是在做自己的工作。故正确答案为D。
15.本题主要考查动词词义辨析。A项,enjoy 意为“享受”。B项,do 意为“做”。C项,secure 意为“获得;保护”。D项,start 意为“开始”。结合句意,我的同事拒绝接受,说“我们”只是在做(do)自己的工作。故正确答案为B。
16.本题主要考查动词词义辨析。A项,repeat 意为“重复”。B项,recite 意为“背诵”。C项,reply 意为“答复”。D项,report 意为“报道”。结合句意,病人看起来很困惑,然后回答(reply)说:“哦,这不是为了我在这得到的关心”。故正确答案为C。
17.本题主要考查名词词义辨析。A项,courage 意为“勇气”。B项,patience 意为“耐心”。C项,duty 意为“责任”。D项,care 意为“关心”。结合句意,病人看起来很困惑,然后回答说:“哦,这不是为了我在这得到的关心(care)”。故正确答案为D。
18.本题主要考查词义辨析。A项,goal 意为“目标”。B项,given 意为“赠与的;给的”。C项,push 意为“推”。D项,greet 意为“问候”。结合句意,你们对我的关心是医院规定的(given)。故正确答案为B。
19.本题主要考查动词词义辨析。A项,risk 意为“冒险”。B项,change 意为“改变”。C项,save 意为“节省;挽救”。D项,build 意为“建造”。结合句意,对许多人来说,拯救(save)生命是工作的一部分,但做发型是一项额外的工作,应该得到奖励。故正确答案为C。
20.本题主要考查词义辨析。A项,honour 意为“荣耀”。B项,ability 意为“能力”。C项,opening 意为“打开”。D项,extra 意为“额外的”。结合句意,对许多人来说,拯救生命是他们工作的一部分,但做发型是一项额外的(extra)工作,应该得到奖励。故正确答案为D。
7.答案: educated; development; its; until; the; of; visiting; financial; Activities; to have
解析:①本题主要考查过去分词。分析句子结构,空前become为连系动词,其后应接过去分词作表语,表示事情发生的最后结果,故填入动词educate的过去分词形式 educated。故正确答案为 educated。
②本题主要考查名词。分析句子结构,此处使用了“the+名词+of”的固定搭配,表示“……的”,故填入名词 development,其意为“发展”时不可数,用在此处表示“当地的发展”。故正确答案为 development。
③本题主要考查物主代词。分析句子结构,设空处应填入形容词性物主代词修饰空后名词origin,故填入its。故正确答案为 its。
④本题主要考查介词。结合句意,直到20世纪80年代末,它才被广泛接受为一种旅游理念。结合下文 During that time, increasing environmental awareness made it desirable. “在此期间,不断提高的环境意识使其成为可取之选。”可知,生态旅游起源于20世纪70年代,但直到80年代末才被接受,表示“直到……才”应使用介词 until。故正确答案为 until。
⑤本题主要考查冠词。分析句子结构,此处表示特指空后的 growing popularity of environmentally-related and adventure travel “与环境有关的旅游和冒险旅游日益流行”,故应使用定冠词 the 修饰。故正确答案为 the。
⑥本题主要考查介词。分析句子结构,various types of 为固定搭配,意为“各类;各种各样的”,故填入介词of。故正确答案为of。
⑦本题主要考查现在分词。the impact of...为固定搭配,意为“……的影响”,其中 of 为介词,故设空处应填入动词的现在分词形式 visiting。故正确答案为 visiting。
⑧本题主要考查形容词。分析句子结构,设空处应填入形容词修饰空后名词aid,故填入 financial,意为“经济的;财务的”。故正确答案为 financial。
⑨本题主要考查名词。分析句子结构,设空处应填入名词作主语,由句中谓语动词aim可知,本句主语应为复数形式,故填入activities,意为“活动”,注意句首单词首字母需大写。
故正确答案为Activities。
⑩本题主要考查不定式。aim to do sth. 为固定搭配,意为“想要做某事;指望做某事”,故应填入动词不定式形式to have。故正确答案为 to have。
8.答案:
I love doing housework. I always assist my parents in doing the after meals. I also water the flowers in the yard and up my own bedroom necessary. In my opinion, students can some housework. Firstly, doing housework helpful for us to be a responsible person. Also, it gives our parents more time to do what they like and it improves the family relationship. What's , doing housework can be a form of relaxation from study. That's view on housework. And this can inspire more thinking on the topic!
解析:1.本题主要考查固定搭配。文章第二句。结合文意,吃完饭,“我”总是帮父母洗碗碟。do the dishes 为固定词组,意为“清洗餐具”,此处 dish 必须使用名词的复数形式 dishes。故正确答案为将 dish替换为 dishes。
2.本题主要考查动词时态。文章第三句。结合文意,“我”还会给院子里的花浇水、整理“我”自己的卧室。此处使用一般现在时态,表示“我”平常会做的事情。且连词 and 前半句动词为原形,后半句的动词 tidy 也应当保持一致,使用原形。故正确答案为将 tidying 替换为 tidy。
3.本题主要考查连词。文章第三句。结合文意,“我”还会给院子里的花浇水、在任何需要的时候整理“我”自己的卧室。分析句子结构可知,附加的部分为省略句,此处应为关系词 whenever 引导的时间状语从句,完整句为whenever it is necessary,意为“每当需要的时候”。whatever 引导的是名词性从句,但本句主干结构完整,并无缺少的名词性成分。故正确答案为将 whatever 替换为 whenever。
4. 本题主要考查固定搭配。文章第四句。结合文意,学生可以从做家务中受益很多。benefit sth. from (doing) sth. 为固定用法,意为“从(做)某事收益……”,此处介词 from 不可省略。故正确答案为在 doing 之前添加 from。
5. 本题主要考查动词时态。文章第五句。结合文意,做家务有助于我们成为一个有责任心的人。此处主语为 doing housework,因此 be 动词应相应地使用第三人称单数形式。这是作者认为的客观事实,应使用一般现在时态,而非过去时。故正确答案为将 was 替换为 is。
6. 本题主要考查动词。文章第六句。结合文意,同时,它给我们的父母更多的时间去做他们喜欢做的事,促进家庭关系。like 意为“喜欢”时为实义动词,前面不能加 be 动词。故正确答案为将 are 删除。
7. 本题主要考查固定搭配。文章倒数第三句。结合文意,另外,做家务可以是一种学习之外的精神放松方式。what's more 为固定词组,意为“而且,另外”,符合文意。故正确答案为将 most 替换为 more。
8. 本题主要考查形容词。文章倒数第三句。结合文意,另外,做家务可以是一种学习之外的精神放松方式。分析句子结构可知,relaxation 为名词,用形容词修饰。mentally 为副词,其形容词形式为 mental,意为“精神的”,符合文意。故正确答案为将 mentally 替换为 mental。
9. 本题主要考查形容词性物主代词。文章倒数第二句。这篇文章是“我”在发表关于做家务的意见,因此应该是“我(my)”的观点,而非“我们(our)”的观点。故正确答案为将 our 替换为 my。
10. 本题主要考查祈使句。文章最后一句。结合文意,并且,希望这可以激发更多关于这个话题的思考。这句话为 hope 引导的祈使句,指希望得到积极、有利的结果,hope 为原形。故正确答案为将 hopes 替换为 hope。
9.答案:略
解析:
10.答案:A
解析:
11.答案:C
解析:
12.答案:C
解析:
13.答案:B
解析:
14.答案:B
解析:
15.答案:1-2 AB
解析:
16.答案:1-3 ACB
解析:
17.答案:1-4 CACC
解析:
18.答案:1-3 ABC
解析:
19.答案:1-3 ABB
解析:
