英语试题
一、完形填空(共20小题;每小题l.5分,满分30分)
Born in 1963 in Sierra Visa, Arizona, USA, Jessica learned to live her life with her feet. Born without arms, she faced many __1__.
There were many questions at the time about whether Jessica would be able to live a “__2__”life. However, Jessica's father said he __3__ had a tear about her birth condition. He had full confidence in her potential.
With the __4__ of her parents and family, Jessica became confident in herself as an adult and continued to __5__ the world with her feet.
As a child, Jessica studied dance in her hometown. When her first __6__ arrived, she asked to be put in the back row. Her dance teacher told her there was no __7__row.
Tentatively she took the stage with the other students and performed her __8__. When she finished, the applause from the audience gave her encouragement and__9__ to continue dancing for 14 years. __10__, Jessica earned her first Black Belt in the International Taekwondo Federation at the age of 14.
After __11__ from high school, Jessiea attended the University of Arizona __12__ she earned a bachelor's degree in psychology. When talking about her degree, she frequently __13__ that psychology trusts the way people think has a greater __14__ on their lives than a physical limitation.
Jessica's most famous accomplishment was learning how to __15__. It took three states, four airplanes, two flight instructors and a discouraging year to __16__ the right aircraft: a 1946 415C Ercoupe Airplane. She __17__the Guinness World Record __18__ being the first person certified to fly an airplane with only her feet.
Jessica now __19__ a motivational speaker. She travels the world sharing her story and __20__ people to be creative and innovative.
1.A.challenges B.Trouble C.advantages D.influences
2.A.unique B.Special C.normal D.unusual
3.A.frequently B.Never C.ever D.certainly
4.A.argument B.Understanding C.opposition D.support
5.A.decorate B.Explore C.explode D.establish
6.A.performance B.Image C.exhibition D.appearance
7.A.back B.Front C.edge D.middle
8.A.line B.Emotion C.routine D.behavior
9.A.sympathy B.Sorrow C.doubt D.confidence
10.A.Unfortunately B.Delightedly C.Disappointedly D.Hopefully
11.A.admitting B.Entering C.graduating D.settling
12.A.which B.When C.what D.where
13.A.dreamed B.Ignored C.explained D.refused
14.A.symbol B.Frustration C.evidence D.impact
15.A.board B.Fly C.seat D.launch
16.A.find B.Lose C.cancel D.seek
17.A.experienced B.Scheduled C.received D.praised
18.A.for B.Against C.beyond D.within
19.A.describes as B.regards as C.treats as D.works as
20.A.amazing B.Encouraging C.enjoying D.astonishing
二、阅读理解(共5小题;每小题2分,满分10分)
If you want to keep fit, please refer to the following:
Move More
Make it a daily to find ways to move your body.21.________Climb stairs instead of taking the elevator.Walk your dog; play with your kids. It doesn’t have to be an hour in the gym or a 45minute dance class. But that’s great when you’re up to it.At the same time, move more.
Quit Smoking
Ever since 1960 when it was announced that smoking was harmful to health, Americans have been reducing their use of tobacco products. Just recently, we’ve seen more and more teens smoking. Could it be the Hollywood influence?22. ________Take care! Warn your children against smoking.
23.________
While recent studies show a glass of wine or one drink a day can help protect against heart disease, more than that can cause other health problems such as liver and kidney(肝肾) disease and cancer.
Reduce Stress
Easier said than done, stress comes in many ways. 24.________Spend 30 minutes a day doing something you like such as walk on the beach or in a park, read a good book, visit a friend, listen to relaxed music and watch a funny movie.
Protect Yourself from Pollution
If you can’t live in a smogfree environment, at least avoid smokefilled rooms. 25.________Exercise indoors in air conditioning when air quality is good.
A. Avoid Excessive Drinking
B.There are many things you can do to move your arms and legs.
C.Think carefully about what you will do.
D.Exercise outside when the smog rating is low.
E.It seems that the stars in every movie smoke cigarettes.
F.Keep a Positive Mental Outlook
G.Some techniques given by experts are thought to be positive thoughts. |
On October,16,2003,the first Chinese astronaut Yang Liwei landed 26.___ (safe) in the Shen zhou V capsule in Inner Mongolia after making 14 orbits of the earth. He took 27.____ from Jiuquan in northwest China. It was such an important historical 28._________(achieve) that China became the third nation
29____ send a man into space. After hearing the good news,Premier Wen Jiabao called the Control Centre 30___ (offer) his congratulations. Besides,many countries around the world sent messages of 31. ____ (congratulation).Yang 32____ (he) was also excited. He said it was a great moment 33____ history of China and also the greatest day of his life.
While 34.___(travel) in space,Yang took many photographs of planet earth and spoke to two astronauts aboard the International Space Station,35. ____ is orbiting the earth.
26. 27. 28. 29. 30.
31. 32. 33. 34. 35.
第三部分:答案解析
一、完形填空
语篇解读:本文讲述了天生没有手臂的杰西卡在家人的鼓励下,努力用双脚探索世界,学会舞蹈,甚至学会开飞机并获得吉尼斯世界纪录的故事。她还周游世界分享她的故事,鼓励人们要努力开创未来。
1.A.challenges B.trouble
C.advantages D.influences
答案:A challenges意为“挑战”;trouble意为“麻烦”;advantages意为“优势”;influences意为“影响”。根据此空前的Born without arms可知杰西卡天生没有手臂,所以她要面对很多挑战,故A项正确。
2.A.unique B.special
C.normal D.unusual
答案:C unique意为“独特的”;special意为“特别的”;normal意为“正常的”;unusual意为“不同寻常的”。根据第一段可知杰西卡天生没有手臂,需要学会依靠脚来生活,所以此处表示对于她是否能过上正常的生活存在很多疑问,故C项正确。
3.A.frequently B.never
C.ever D.certainly
答案:B frequently意为“频繁地”;never意为“从未,决不”;ever意为“永远,曾经”;certainly意为“当然”。 根据此空前的转折副词however和下一句“He had full confidence in her potential”可推断此处表示杰西卡的父亲说他对女儿的出生状况从未流过一滴眼泪,他相信她的潜力,故B项正确。
4.A.argument B.understanding
C.opposition D.support
答案:D argument意为“争论”;understanding意为“理解”;opposition意为“反对,敌对”;support意为“支持”。根据语境可知此处表示在父母和家庭的支持下,杰西卡变得对自己充满自信,故D项正确。
5.A.decorate B.explore
C.explode D.establish
答案:B decorate意为“装饰”;explore意为“探索,探测”;explode意为“爆炸”;establish意为“建立”。根据第一段中“...Jessica learned to live her life with her feet”可知此处表示杰西卡继续用双脚探索世界,故B项正确。
6.A.performance B.image
C.exhibition D.appearance
答案:A performance意为“表演”;image意为“图像,形象”;exhibition意为“展览,显示”;appearance意为“外貌”。根据此空后的“she asked to be put in the back row.”可推断此处表示在她第一次表演舞蹈的时候,她要求被安排在后排,故A项正确。
7.A.back B.front
C.edge D.middle
答案:A 根据此空前的“...be put in the back row”和下段中“Tentatively she took the stage with the other students...”可知她的舞蹈老师告诉她没有后排,故A项正确。
8.A.line B.emotion
C.routine D.behavior
答案:C line意为“路线”;emotion意为“情感”;routine意为 “例行程序”;behavior意为“行为”。根据语境可知此处表示她和其他学生一起在舞台上按部就班地表演节目,故C项正确。
9.A.sympathy B.sorrow
C.doubt D.confidence
答案:D sympathy意为“同情”;sorrow意为“悲伤”;doubt意为“怀疑”;confidence意为“自信”。根据语境可知此处表示观众的掌声给了她鼓励和继续跳舞的信心,故D项正确。
10.A.Unfortunately B.Delightedly
C.Disappointedly D.Hopefully
答案:B unfortunately意为“不幸地”;delightedly意为“高兴地,欣喜地”;disappointedly意为“失望地”;hopefully意为“有希望地,有前途地”。根据此空后的“Jessica earned her first Black Belt in the International Taekwondo Federation at the age of 14”可知这是令人高兴的事,故B项正确。
11.A.admitting B.entering
C.graduating D.settling
答案:C 根据此空后的“Jessica attended the University of Arizona”可知此处表示杰西卡高中毕业后, 上了亚利桑那州大学,graduate from意为“从……毕业”,为固定结构,故C项正确。
12.A.which B.when
C.what D.where
答案:D 分析句子成分可知,先行词是the University of Arizona,定语从句中缺少地点状语,故用where引导定语从句。
13.A.dreamed B.ignored
C.explained D.refused
答案:C dream意为“梦想”;ignore意为“忽略,忽视”;explain意为“解释”;refuse意为“拒绝”。根据此空后的“psychology trusts the way people think has a greater __14__ on their lives than a physical limitation”可知此处表示当谈论她的学位的时候,她经常解释说心理学相信人们思考的方式对他们的生活的影响比身体的局限要大,故C项正确。
14.A.symbol B.frustration
C.evidence D.impact
答案:D symbol意为“标志,象征”;frustration意为“挫折,沮丧”;evidence意为“证据”;impact意为“影响,效果”。have a greater impact on...意为“对……有更大的影响”,为固定结构,符合语境。
15.A.board B.fly
C.seat D.launch
答案:B board意为“登机”;fly意为“飞行”;seat意为“使……就座”;launch意为“发行”。根据下句“It look three states, four airplanes, two flight instructors and a discouraging year to __16__the right aircraft”可知她最著名的成就是学会了飞行,故B项正确。
16.A.find B.lose
C.cancel D.seek
答案:A 根据上文可知杰西卡天生没有手臂,所以飞行对她来说,首先得找到合适的飞机,故A项正确。
17.A.experienced B.scheduled
C.received D.praised
答案:C experience意为“经历,体验”;schedule意为“安排”;receive意为“收到,获得”;praise意为“表扬”。根据此空后的the Guinness World Record可知此处表示她获得了吉尼斯世界纪录,故C项正确。
18.A.for B.against
C.beyond D.within
答案:A for意为“为了,因为”;against意为“反对”;beyond意为“超过”;within意为“在……之内”。根据此空后的“being the first person certified to fly an airplane with only her feet”可知此处说明她获得吉尼斯世界纪录的原因,故A项正确。
19.A.describes as B.regards as
C.treats as D.works as
答案:D describe as意为“描述为”;regard as意为“认为是”;treat as意为“对待,把……看作”;work as意为“担任”。根据此空后的a motivational speaker可知此处表示杰西卡现在是励志演讲者,故D项正确。
20.A.amazing B.encouraging
C.enjoying D.astonishing
答案:B amaze意为“使惊讶”;encourage意为“鼓励”;enjoy意为“欣赏,享受”;astonish意为“使惊讶”。根据语境可知此处表示她周游世界分享她的成长故事,鼓励人们要有创造力,故B项正确。
21.B 22.E 23.A 24.G 25.D
语法填空
26.safely 27.off 28. Achievement 29.to 30.to offer 31.himself 32.who 33. in 34.traveling 35.which
第一部分:双向细目表
命制人:杨礼芬 审核人:廖琪
题号 | 分值 | 考点 | 识记 | 理解 | 简单运用 | 综合运用 | 难易程度 |
1 | 1.5 | 冠词 | √ | 易 | |||
2 | 1.5 | 形容词最高级辨析 | √ | 易 | |||
3 | 1.5 | 动词词义辨析 | √ | 易 | |||
4 | 1.5 | 动词辨析 | √ | 中 | |||
5 | 1.5 | 名词词义辨析 | √ | 中 | |||
6 | 1.5 | 介词辨析 | √ | 易 | |||
7 | 1.5 | 形容词、词组运用 | √ | 易 | |||
8 | 1.5 | 名词辨析 | √ | 易 | |||
9 | 1.5 | 名词辨析 | √ | 易 | |||
10 | 1.5 | 固定搭配 | √ | 中 | |||
11 | 1.5 | 名词辨析 | √ | 易 | |||
12 | 1.5 | 动词辨析 | √ | 中 | |||
13 | 1.5 | 动词辨析 | √ | 易 | |||
14 | 1.5 | 代词运用 | √ | 易 | |||
15 | 1.5 | 固定搭配 | √ | 易 | |||
16 | 1.5 | 动词运用 | √ | 易 | |||
17 | 1.5 | 副词辨析 | √ | 易 | |||
18 | 1.5 | 副词运用 | √ | 中 | |||
19 | 1.5 | 连词运用 | √ | 易 | |||
20 | 1.5 | 固定搭配 | √ | 易 | |||
21 | 2 | 通篇理解 | √ | 中 | |||
22 | 2 | 细节理解 | √ | 中 | |||
23 | 2 | 语境理解 | √ | 中 | |||
24 | 2 | 细节理解 | √ | 中 | |||
25-35 | 15 | 词语运用 | √ | 中 |
命题人:罗婷 审题人:廖 琪