第5卷
1、 Staying at the best Universal Studios hotels is a great way to not only double your fun but also help you stay dose to all the action and fun happening around. Now, you can simply not miss out on any of those unforgettable rides, shows, movie sets and attractions. Offering good accommodations at affordable prices, Universal Studios hotels in the world are just a short drive away from the amusement park itself. These hotels offer the best value for money. Great shopping outlets and family style restaurants make them more popular with visitors.
Four Points Orlando
Located steps from Universal Orlando, it offers family package of service and much more. It also provides the best music, dinner and entertainment for the entire family.
Best Western Orlando Gateway Hotel
Offering free scheduled shuttle transportation to Universal Studios, it is a pet-friendly hotel, just a short drive away from the Walt Disney World Resort in Florida.
Beverly Garland
Close to Universal Studios Hollywood, it covers 7 tree-shaded acres, with 225 rooms, which is a great place to stay. It is considered to be very comfortable and great value for money.
Coast Anabelle Hotel
Close to Burbank Airport, Beverly Hills, the staff here is very friendly and accommodating. As one of the best Universal Studios hotels, the rooms are more than adequate and make for a comfortable stay.
Universal Port Hotel
Rated 3. 5 stars out of 5, another of the Universal Studios hotels, it is located in the Osaka Bayside neighborhood. Very close to Universal Studios Japan, the rooms are great and very quiet and comfortable.
1.What do all the hotels mentioned above have in common?
A.They all offer free three meals.
B.They are close to Universal Studios.
C.They attract visitors by live shows.
D.Their theme is about the entertainment.
2.Which hotel allows guests to bring dogs in?
A.Best Western Orlando Gateway Hotel.
B.Four Points Orlando.
C.Beverly Garland.
D.Coast Anabelle Hotel.
3.What can we know about Universal Port Hotel?
A.It is the most expensive.
B.It is near to an airport.
C.It lies in Japan.
D.It is a five-star hotel.
2、When he tells people that he is deaf, Oliver Stabbe is called a liar. "The idea that deaf people cannot speak is a very offensive assumption, " the sophomore(大二学生)said.
Stabbe’s experience speaks of many of the misunderstandings about deaf people and the struggles they face — things commonly found right in Rochester. This city is home to 90,000 deaf people, a significant slice of the more than 1. 1 million national population. The percentage of deal people here is higher than the national average t due in part to RITs National Technical Institute for the Deaf, the first technological college in the world created specifically for the deaf and hard of hearing.
"Really, there seems to be an embarrassment in communicating with deaf people," said sophomore Stephen Davis, another deaf student. This awkwardness might arise because non-deaf people just don't know how to do so without possibly offending someone. "I guess they think saying ‘deaf’ is offensive,but it really isn’t and deaf people don’t get upset about it, " Davis said. He noted that the biggest issue he's had when communicating with other students is their anxiety about communicating.
Deaf or hard-of-hearing students also face frustrations(令人心烦的事)on their end when interacting with others. "Sometimes people talk about you, maybe to a non-deaf friend standing beside me, as if I’m not there," Davis said. "That’s depressing." As Davis put it, "We don’t see ourselves as the disabled, so the awkwardness is only one-sided."
Stabbe advised that those communicating should not make assumptions about others’ preferences or ability. If you have a question, ask. A moment of awkwardness is absolutely worth it if you are being educated about an important topic.
1. Why are there more deaf people in Rochester?
A. Deaf people have some privileges here. B. Deaf people may get better job opportunities here.
C. Deaf people meet fewer struggles here. D. A professional school for the deaf appeals to them.
2. What may embarrass people when communicating with the deaf according to Davis?
A. They are afraid of upsetting the deaf. B. They are unwilling to communicate.
C. They don’t know any simple gestures. D. They don’t challenge enough assumptions.
3. What kind of person is Stephen Davis?
A. Sensitive and talkative. B. Reasonable and reliable.
C. Outspoken and aggressive. D. Confident and intelligent.
4. What can be the best title of the text?
A. We can hear your heart B. "Deaf" is not a bad word
C. Deaf people are not liars D. Embarrassment is one-sided
3、It’s the year 2140 and two kids ride their surfboards in the heart of Manhattan, near the point where Sixth Avenue meets Broadway. If you are familiar with this junction you will know it is far from the US’s current coastline. But in Kim Stanley Robinson’s novel New York 2140, Manhattan is flooded after continuous climate change causes the sea level to rise by 15. 25m.
Robinson’s 2017 climate fiction novel belongs to a new kind of novel, which tells "the story of the next century". It might be helping readers across the world comprehend the situation in which we currently find ourselves.
Climate change is an indescribable crisis to make sense of. Drop some poisonous chemicals in a river now and you will see dead fish within days,but what do you witness when you release(释放)carbon dioxide(CO2)?
"This is where fiction comes in :it brings the abstract data closer to home by focusing on the faces and stories in these futures. Show readers a detailed account of a climate-changed future, " says Robinson, and they have an easier time imagining it."Science fiction gets people thinking in a way that another report on climate change doesn’t, "says Shelley Streeby, a professor of Literature and Ethnic Studies at UC San Diego. "It helps people feel not only about what might be coming, but also about the present. It is about taking certain conditions that exist nowadays, extending them into the future and throwing a bunch of characters into their midst. "
In the search to adopt climate change as a topic, writers are doing what they do best:trying to tell a good story. Sometimes they write with a touch of optimism as they negotiate the current crisis. But even with this optimism, these writers want to make sure the world knows they, at least, are paying attention.
1. What is the function of the first paragraph?
A. To give background on a story. B. To promote the novel New York 2140.
C. To lead to the topic of climate fiction. D. To show the influence of climate change.
2. How does the author show the climate change crisis is "indescribable"?
A. By inferring. B. By comparing. C. By analyzing. D. By imagining.
3. What’s Streeby’s attitude toward science fiction?
A. Approving. B. Cautious. C. Negative. D. Doubtful.
4. Which is the best title for the text?
A. Climate Crisis: No Longer a Forecast B. The Future World: More Promising
C. New York 2140: A New Type of Novel D. Climate Fiction: A Reminder of Climate Change
4、It is easy to understand the difference between some homophones (同音异形异义词). But other homophones are difficult, even for native English speakers. One set of commonly confusing homophones are the words bear and bare.
Of course, as a noun, a bear is a large, heavy animal with thick hair and sharp claws. But the word bear can also be a verb. It can mean “to accept or get through something,” usually something difficult. The verb bear is often used with the modal verb can and a negation(否定). Using this structure, “cannot bear” sometimes means “strongly dislike.” If you travel to a very cold place in the middle of winter, you might say, “I cannot bear the cold weather.” Bear can also mean “to assume or accept something, such as a cost or responsibility.” For example, “The man must bear full responsibility for his actions.” Bear can also sometimes mean “to carry.” For example, Americans often talk about the “right to bear arms,” or the right of citizens to possess a gun. Sometimes, people make jokes about this expression. They replace the meaning of bear in this example with its meaning as a noun. The phrase then means that people have a right to possess a bear’s arm.
Bare is mostly used as an adjective. It means “not having a covering” or “not covered by clothing, shoes or something else.” If you just moved to a new home, the walls could still be bare. And, if you take your shoes and socks off before entering a room, you will have bare feet. As a verb, bare is similar to its adjectival meaning. To bare means “to remove the covering from something.” It can also mean “to show or expose.” For example, an angry animal might bare its teeth. The past tense of bare is bared.
1.What’s the function of the first paragraph?
A.Introducing the homophones. B.Analyzing the homophones.
C.Introducing the topic of the passage. D.Telling the differences between bear and bare.
2.How many meanings does the word bear have when it is a verb?
A.3. B.4. C.5. D.6.
3.What does he want to tell us if someone says he has the right to possess a bear’s arm?
A.He has the right to get an arm of a bear. B.He has the right to sell a bear’s arm.
C.He has the right to kill a bear. D.He has the right to have a gun.
4.What might the animal decide to do when it bares its teeth?
A.It might attack a person. B.It might show his respect for people.
C.It might want to have a covering. D.It might remove the covering from its body.
5、 Schools consume a large amount of energy, which has a bad effect on the environment, ①___________, there are lots of ways that you can help your school save energy. Look for simple changes your school can make and band together with others to make an even bigger effect.
②___________. Even something as simple as turning off the lights when you leave a room can help to save energy. Turn off the lights in classrooms that are not being used and in other areas, such as empty bathrooms and unoccupied multi-purpose rooms.
Use natural light when the sun is bright. It may not always be necessary for you to have the lights on in your classroom. There may be a time of day when the sun is especially bright and enough for what you are doing in your classroom. ③___________.
Set up a recycling station at your school. Recycling is a great way to save energy because it reduces the need to produce new materials. ④___________, then ask your school principal if you can set one up.
Get others involved. ⑤___________. Either as an individual or as a team, you can create and put up signs around your school. Try using signs that remind people of things they can do to save energy and also some signs that raise awareness of saving energy.
A. Post signs about conserving energy
B. Whether you are a teacher or a student
C. If your school does not have one
D. Turn off your computer when it's not used
E. Shut down the lights when rooms are not in use
F. Other times of day you might only need half of the lights
G. If your school’s garbage company offers recycling services
6、 Paul was my neighbor and primary school classmate. He would take wonderful panda face cookies to school every year as his birthday 1 . I would always follow him when he shared the cookies with the other classmates. Somehow, one cookie 2 long enough for me to show it to my mother. She got the 3 from Paul's mother and bought the special cookie cutter(切割工具) at Morley Brothers, our local hardware shop.
Over the years, my mother and I would 4 to make these cookies. After I got married, I bought my own cookie cutter and the cookies remained a 5 for New Year. Later, my mother gave me her cutter. I 6 both of the panda face cookie cutters because Morley Brothers had closed and we never saw anything even 7 these panda faces.
One year, the two cutters were waiting to be handwashed and 8 for another year, after I made the cookies. Well, my oldest daughter decided to help by loading the dishwasher. You guessed it. . . 9 ,the two treasured plastic cutters, came out totally 10 . I knew that if I could not 11 them, a long-standing tradition would come to a 12 .
After several telephone enquiries, I learned a woman named Pat Kimbrel had 13 the hardware business from her grandmother. I was 14 ! Immediately, I called and eventually I got four panda face cookie cutters.Now the family tradition is 15 in both our and our daughters' houses.
1.A.benefit B.wish C.treat D.game
2.A.appeared B.expanded C.sold D.survived
3.A.recipe B.permission C.reward D.present
4.A.manage B.continue C.expect D.struggle
5.A.program B.challenge C.must D.memory
6.A.guarded B.accepted C.spared D.equipped
7.A.combining B.resembling C.representing D.suiting
8.A.set down B.saved on C.put away D.brought up
9.A.Obviously B.Surprisingly C.Hopefully D.Unfortunately
10.A.invalid B.unusable C.invaluable D.unavailable
11.A.copy B.identify C.replace D.share
12.A.fall B.head C.deal D.stop
13.A.taken over B.taken up C.taken down D.taken to
14.A.shocked B.touched C.concerned D.excited
15.A.observed B.inspired C.learnt D.taught
7、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
When Sarasota students took ① bite of a freshly picked watermelon or mango, they knew the fruit came from a five-acre farm right in Sarasota instead of thousands of miles away,② (fresh) and more nutritional.
The Sarasota Farm to School program is ③ ( actual) part of an initiative (倡议)headed by the Florida Department of Agriculture and Consumer Services,④ (plan) to increase Florida-based produce served in schools and offer healthier choices to students. In addition to nutritional value it offers, the program is ⑤ ( education) as well, allowing students to get involved in the agricultural side of working in the gardens.
Students from the program come out each Monday ⑥ ( harvest) crops that will eventually go to 67 Sarasota County cafeterias. The farm is crowded ⑦ various kinds of fruits, squash, sunflowers and corn. For now,the farm is in its first growing season. Crops that ⑧ (grow) in May are just starting to be harvested. Outside of the farm,students are engaging in(参与)some taste tests with ⑨ they get from the gardens. It’s through these tasting sessions that either a student or a farmer can get some ⑩ (inform) about what crops should populate the farm.
8、假定你是李华。在你全家外出度假时,你的英国朋友Tim 把你的宠物狗Bark照顾得很好,请你给他写一封电子邮件表示感谢,并承诺送他一只刚出生的小狗(puppy)。内容包括:
1. 表达感谢;
2. 赠送礼物。
注意:
1. 词数80左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
__________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________
9、阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
Alice had just been appointed in the multinational bank. After one month of severe training, today was her first day to go to work.
She got up a bit earlier than usual, and decided to skip her gym workout as she did not want to risk being tired or getting late to her office on her first day. She went through her morning routine and spent a lot of time in selecting what to wear. None of her dresses seemed to appeal to her — they were either a little too casual or too dull and she definitely wanted to make an impression right from the start. Finally she settled on the white embroidered (刺绣的)dress.
She waved bye to her mom and set off cheerfully towards the bus stop. But she saw a bus leaving the stop just as she crossed the street. Now she would have to wait for a good 15 minutes. 15 minutes passed and then 30 minutes and there was no sign of the bus. "It must be stuck in heavy traffic," a kind lady who was also waiting for the bus told her. Hearing that, Alice got anxious. She had to reach her office on time. Then she saw a taxi approaching but when she tried to stop it, the taxi driver sped by without even taking a glance at her. Alice was wondering what she could do.
It was then that a car stopped near her and a man waved to her. The driver asked her where she was going and after Alice told him that she was going to the bank at Nariman Point, the man said, "Oh, my office is in the nearby building. Can I give you a lift?" Alice hesitated for a moment and got into the car. They exchanged names and began to talk for a while. Then the driver switched on the radio and was absorbed in the song. Alice looked out of the window and imagined her first day at work, worrying whether she was capable of the new job, and if she could get along well with her colleagues. After about ten minutes, Alice realized they were not on the familiar route to her office.
Paragraph 1 :
She began to worry that she might get into the car of a bad man.
__________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2 :
Then the car turned around a corner and Alice saw the tall building where her office was unexpectedly.
__________________________________________________________________________________________________________________
答案以及解析
1答案及解析:
答案:1.B; 2.A; 3.C
解析:1.考查推理判断。根据第一段中的"Universal Studios hotels in the world are just a short drive away from the amusement park itself"可知,这些宾馆离环球影城只有很短的开车路程,据此可推断B项正确。
2.考查细节理解。在Best Western Orlando Gateway Hotel段落中有"it is a pet-friendly hotel, just a short drive away from the Walt Disney World Resort in Florida"信息,这说明这家宾馆允许客人带狗狗入住。
3.考查细节理解。在Universal Port Hotel段落中有"it is located in the Osaka Bayside neighborhood"信息表明该宾馆在日本。
2答案及解析:
答案:1.D 2.A 3.D 4.B
解析:1. D【命题意图】考查细节理解。
【解题思路】根据第二段中的"The percentage of deaf people here is higher than the national average, due in part to RITs National Technical Institute for the Deaf, the first technological college in the world created specifically for the deaf and hard of hearing"可知,这里耳聋者的百分比高于全国平均水平,部分原因是这里有世界上第一所专门为耳聋和有听力障碍的人设立的学院,答案为D。
2. A【命题意图】考查细节理解。
【解题思路】根据第三段中的"This awkwardness might arise because non-deaf people just don't know how to do so without possibly offending someone"(这种尴尬可能会出现,因为不聋的人不知道如何与耳聋的人聊天而又不冒犯对方)"可知,与耳聋的人聊天会出现尴尬是因为不聋的人害怕让耳聋的人不高兴。
3. D【命题意图】考查推理判断。
【解题思路】根据第三段中Davis通过细心观察得出结论可推知, 他是一个聪明的人;根据第四段中的"We don’t see ourselves as the disabled, so the awkwardness is only one-sided"可知,他不认为自己是 残疾人,由此推断他是一个很自信的人。
4. B【命题意图】考查标题判断。
【解题思路】根据上下文可知,耳聋者Oliver Stabbe和Stephen Davis认为"聋"不是一件令人难以启齿的事,与他们聊天出现尴尬是不聋的人单方面造成的,故B项("聋"并不是不好的词)最能概 括文章的主旨。
3答案及解析:
答案:1.C 2.B 3.A 4.D
解析:1. C【命题意图】考查推理判断。
【解题思路】根据第一段的内容可知,本段主要描绘了罗宾逊的小说《纽约2140》中的故事情节,再结合第二段的第一句话及下文对气候小说的描述可知,作者主要借助《纽约2140》来引出下文对气候小说的介绍,故选C。
2. B【命题意图】考查写作手法。
【解题思路】根据第三段的第一句话"Climate change is an indescribable crisis to make sense of"可知,气候变化的危机是难以现解、难以描述的。两结合后面所举的例子"Drop some poisonous chemicals in a river now and you will see dead fish within days, but what do you witness when you release(释放)carbon dioxide( CO2 ) " 可知,为了说明气候变化带来的危机是难以描述的,作者通过对比的方式举例说明:往河里投放有毒化学物质,几天内你就可以看到鱼儿死去了,但是释放二氧化碳,你可能什么都看不到。故选B。
3. A【命题意图】考查观点态度。
【解题思路】根据第四段中的"Science fiction gets people thinking in a way that another report on climate change doesn't" " It helps people feel not only about what might be coming, but also about the present"可知, Streeby认为科幻小说让人们以另一种方式思考气候变化,这是有关气候变化的报告所不具备的,科幻小说有助于人们预测未 来,也有助人们感知当下。由此可判断,Streeby对科幻小说是持赞成态度的。
4. D【命题意图】考查标题判断。
【解题思路】通读全文可知,本文主要讲述了气候小说从更加生 动的角度向人们展示未来气候变化带来的问题,从而帮助人们更好地理解气候变化的后果,引导人们更加关注当前的环境。故D 项作本文标题最佳。
4答案及解析:
答案:1.C; 2.B; 3.D; 4.A
解析:1.推理判断题。第一段主要讲了有的同音异形异义词好区别有的不好区别,其中常见的易混同音异形异义词是bear 和 bare。而下文就是介绍bear 和 bare两个词,由此可以推出第一段是为了引出主题。故选C项。
2.细节理解题。从第二段可以看出bear作为动词有to accept or get through something;strongly dislike; to assume or accept something, such as a cost or responsibility; to carry四个意思。故选B项。
3.细节理解题。根据第二段的最后四句话“For example, Americans often talk about the “right to bear arms,” or the right of citizens to possess a gun. Sometimes, people make jokes about this expression. They replace the meaning of bear in this example with its meaning as a noun. The phrase then means that people have a right to possess a bear’s arm.”可知应选D项。
4.推理判断题。根据最后一段倒数第二句话“For example, an angry animal might bare its teeth.”可知当动物生气的时候才露出牙齿,由此推出当它露出牙齿的时候可能会攻击人。故选A项。
5答案及解析:
答案:BEFCA
解析:本文是说明文,从四个方面阐述学生在校园中如何节约能源、保护环境。
1. B 考查细节支撑。根据句子的结构判断,空处是一个从句,七个选项中只有B、C和G三个选项符合要求。根据语境可知,此处表示"不管你是老师还是学生,总有许多可以帮助你们学校节约能源的方法"。故答案为B。
2. E考査段落主旨。本段主要讲述在离开教室等地方的时候关灯以便节约能源。本段中的一些提示词,如"turning off the lights" "Turn off the lights"等也暗不了本题的答案。
3. F 考查细节支撑。本段主要讲述当教室内光线充足时使用自然光。空前句子中的times of day与F项中的Other times of day形成对应关系。
4. C考查细节支撑。本段谈论在学校内设置回收站回收可循环使用的材料。C选项中的one指代主题句中的a recycling station。
5. A考查细节支撑。根据下文的提示词"put up signs" "using signs" "some signs"可以判断答案为A。
6答案及解析:
答案:1.C; 2.D; 3.A; 4.B; 5.C; 6.A; 7.B; 8.C; 9.D; 10.B; 11.C; 12.D; 13.A; 14.D; 15.A
解析:1.每年保罗生日的时总会带精美的熊猫饼干到学校作为他生日的款待(treat)。
2.根据下文中的"to show it to my mother"可知,有一年,作者总算是把一块儿饼干留下了,并拿给母亲看,survive"幸存符合语境。appear "出现";expand "膨胀";sell"出售"。
3.根据下文提及的作者的母亲购买饼干模具及制作饼干的内容可知,此处指作者的母亲向保罗的母亲要了饼干的制作方法。recipe"烹饪法,食谱”,符合语境。
4.根据语境可知,许多年来,作者和母亲继续(continue)做着饼干。manage” 勉力完成";expect"期待";struggle"努力"。
5.根据语境可此处指对作者来说,在新年制作熊猫饼干已经成为必做之事。must”必须做(或看、买等)的事"。
6.根据下文中的"Morley Brothers had closed" "the two treasured plastic cutters"可知,作者对两个熊猫饼干模具爱护有加,因为作者当初购买模具的五金店Morley Brothers已停业了,而作者再也没有见过任何与它们形似的模具。guard"保卫,保护符合语境。accept"接受";spare"拨出,留出";equip"装备"。
7.此处表示作者再也没有见过任何与它们形似的模具。 resemble"看起来像符合语境。
8.根据下文中的"for another year, after I made the cookies"可知, 作者做完饼干后,原打算手洗这些模具,然后把它们收起来以便来年再用。put away"将……收起,把……放回原处符合语境。set down"记下,登记";save on"节省,节约";bring up"提出"。
9.根据语境可知,不幸的是,这两个珍贵的塑料模具取出后根本没法儿用了(可能被洗碗机洗得变形了)。obviously ”显然,明显地";surprisingly "惊人地"; hopefully "有希望地"; unfortunately"不幸地"。
10.参见上题解析。invalid"无效的";unusable"不能使用的"; invaluable"极宝贵的";unavailable"难以获得的"。
11.作者知道如果她不更换它们的话,长久以来的传统就会中断。replace"更换符合语境。copy"复制";identify "识别"; share"分享"。
12.参见上题解析。come to a stop"停止,暂停”,符合语境。come to a head"(使)事情达到紧要关头,需要当机立断";come to a deal”达成协议"。
13.作者通过多次电话询问得知,一个叫Pat Kimbrel的女人接管了那家五金店的五金制品生意。take over"接管,接任符合语境。take up "开始从事";take down "记下,取下" ; take to"喜欢上 ,对……产生好感"。
14.作者想要更换自己家不能用的饼干模具,既然经过多方打听发现能找到卖家,当然会很激动、很兴奋。excited"激动的,兴奋的符合语境。shocked"震惊的";touched"受感动的”; concerned"担心的"。
15.此处指现在,这一家庭传统在作者家和作者女儿们家传承。observe”遵守,奉行符合语境。
7答案及解析:
答案:a;fresher;actually;planning;educational;to harvest;with;were grown;what;information
解析:1.考查冠词。此处bite是可数名词,表示"(咬下的)一口 "。根据语境可知,此处表示泛指,故填不定冠词a。
2.考查比较级。根据句点和空后的"and more nutritional"可知, 空处填所给词的比较级形式。
3.考查副词。此处修饰整个句子,故用副词actually作状语, 表示"事实上"。
4.考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处作伴随状语, 故用非谓语动词,plan"计划"与句子主语program是逻辑上的主谓关系,故用现在分词作伴随状语。注意:不要受前面作定语的过去分词短语的影响而误以为此处也要填过去分词。
5.考查形容词。上文提到这个项目提供nutritional value, 此处描述的是它的教育价值,故空处应该填跟nutritional —样词性的形容词educational "教疗的,具有教育意义的"。
6.考查非谓语动词。空处作目的状语,故用不定式。此处 harvest是动词,表示"收割(庄稼)"。
7.考查介词。根椐k crowded with"充满"短语可知,空处应该填介词with。
8.考查时态、语态和主谓一致。分析句子结构可知,that引导定语从句修饰主句主语Crops。根据从句中的时间状语"in May" 和主句中的"are just starting to be harvested"可知,从句表示过去种植的庄稼,故用一般过去时;定语从句主语that与grow是被动关系,故用被 动语态;且that指代前面的Crops,故从句谓语动词用复数形式。
9.考查宾语从句。分析句子结构可知,空处引导从句作介词的宾 语;再结合句意可知,应填what表示"……的事物"。
10.考查名词。根据空前的"get some"和空后的"about"可知,此处填所给词的名词形式information。
8答案及解析:
答案:
Dear Tim,
I'm writing to express my sincere gratitude for the kindness you have shown while taking care of my pet dog Bark.
With your help, I needn’t worry about whether Bark would be looked after well when on vacation. Of course, it turns out Bark was given thorough consideration, which, without doubt, made Bark chubby and even more lovely. I know you like dogs very much. After thinking twice, nothing is better than presenting a puppy as a gift in order to reciprocate your favor.
Thank you again for your attending to Bark. Hope you will like the puppy.
Yours,
Li Hua
解析:
本题要求写一封感谢信,首先要表达对朋友的感谢,其次点明赠送对方礼物作为答谢。人称以第一人称和第二人称为主,提及宠物狗时则用第三人称。因文中需描述过去和将来的事情,时态选择比较灵活,可尽量多样化。
【名师点评】范文语言凝练,结构完整,重点突出。全文逻辑清晰明了 :其中的亮点词汇和高级表达为其增添不少色彩。
亮点词汇:gratitude,turn out,thorough,reciprocate;
高级表达方式:
① 从句的使用:the kindness you have shown while taking care of my pet dog Bark (定语从句),it turns out Bark was given thorough consideration,which... lovely (主语从句和非性定语从句);
② 省略句:while taking care of my pet dog Bark, when on vacation;
③ 插入语:without doubt;
④ 比较级:nothing is better than。
9答案及解析:
答案:Paragraph 1 :
She began to worry that she might get into the car of a bad man. So she asked cautiously whether they were going to her bank. The driver said that they took a new shortcut, as there was usually heavy traffic on the other one at this hour, and continued his song. That made some sense and Alice didn't say anything more. Another fifteen minutes passed, and the road was even stranger for her. I hat man was driving speedily and Alice became more and more anxious. She decided that when the car next stopped at the traffic lights she would jump out.
Paragraph 2:
Then the car turned around a corner and Alice saw the tall building where her office was unexpectedly. She breathed a sigh of relief. Within minutes, they reached the gate of the building. "Here we are!" the driver pulled up and said. Alice got out of the car, her face turning red. She felt quite sorry for having doubled the driver. She believed there were indeed more kind people in the world. She said, "Thank you very much!", with a big smile, and hurried to her office with great expectation. She knew she would have a good day.
解析: