最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

高考英语阅读理解练习

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-23 18:40:12
文档

高考英语阅读理解练习

高考英语阅读理解练习Technologicalchangeiseverywhereandaffectseveryaspectoflife,mostlyforthebetter.However,socialchangesthatarebroughtaboutbynewtechnologyareoftenmistakenforachangeinattitudes.Anexampleathandistheinvolvementofparentsinthelivesoftheirchildrenwho
推荐度:
导读高考英语阅读理解练习Technologicalchangeiseverywhereandaffectseveryaspectoflife,mostlyforthebetter.However,socialchangesthatarebroughtaboutbynewtechnologyareoftenmistakenforachangeinattitudes.Anexampleathandistheinvolvementofparentsinthelivesoftheirchildrenwho
高考英语阅读理解练习

  Technological change is everywhere and affects every aspect of life,mostly for the better.However,social changes that are brought about by new technology are often mistaken for a change in attitudes.

  An example at hand is the involvement of parents in the lives of their children who are attending college.Surveys(调查) on this topic suggest that parents today continue to be “very” or “somewhat” overlyprotective even after their children move into college dormitories.The same surveys also indicate that the rate of parental involvement is greater today than it was a generation ago.This is usually interpreted as a sign that today's parents are trying to manage their children's lives past the point where this behavior is appropriate.

  However,greater parental involvement does not necessarily indicate that parents are failing to let go of their “adult” children.

  In the context(背景)of this discussion,it seems valuable to first find out the cause of change in the case of parents' involvement with their grown children.If parents of earlier generations had wanted to be in touch with their collegeage children frequently,would this have been possible?Probably not.On the other hand,does the possibility of frequent communication today mean that the urge to do so wasn't present a generation ago?Many studies show that older parents—today's grandparents—would have called their children more often if the means and cost of doing so had not been a barrier.

  Furthermore,studies show that finances are the most frequent subject of communication between parents and their college children.The fact that college students are financially dependent on their parents is nothing new;nor are requests for more money to be sent from home.This phenomenon is neither good nor bad;it is a fact of college life,today and in the past.

  Thanks to the advanced technology,we live in an age of bettered communication.This has many implications well beyond the role that parents seem to play in the lives of their children who have left for college.But it is useful to bear in mind that all such changes come from the technology and not some imagined desire by parents to keep their children under their wings.

  文章大意:科学的发展总是带来好的变化吗?其实不然。本文作者说明了与过去相比,现在的父母对孩子更加保护,这不只是因为父母的态度变化了,技术的发展也起到了推波助澜的作用。

  1.The surveys inform us of________.

  A.the development of technology

  B.the changes of adult children's behavior

  C.the parents' overprotection of their college children

  D.the means and expenses of students' communication

  答案:C 细节理解题。根据第二段第二句Surveys on this topic suggest that parents today continue to be “very” or “somewhat” overlyprotective even after their children move into college dormitories.可知,现在的父母对于已经上了大学的孩子过度保护,这也是文章主要讨论的问题。故选C项。

  2.The writer believes that________.

  A.parents today are more protective than those in the past

  B.the disadvantages of new technology outweigh its advantages

  C.technology explains greater parental involvement with their children

  D.parents' changed attitudes lead to college children's delayed independence

  答案:C 推理判断题。根据文章第四段内容可知,父母对孩子的过分保护与新技术的发展是有关的。故选C项。

  3.What is the best title for the passage?

  A.Technology or Attitude

  B.Dependence or Independence

  C.Family Influences or Social Changes

  D.College Management or Communication Advancement

  答案:A 主旨大意题。第一段是文章的中心段,点出文章的主题:导致人们行为变化的是科学的发展还是人们态度的改变。从第二段起,作者就从父母与孩子关系的今昔不同加以说明,结论是科技让一些父母对孩子过度呵护成为可能。故选A项。

  高考英语阅读理解练习2:

  Science has a lot of uses. It can uncover laws of nature, cure diseases, make bombs, and help bridges to stand up. Indeed science is so good at what it does that there's always a temptation(诱惑) to drag it into problems where it may not be helpful. David Brooks, author of The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character,and Achievement, appears to be the latest in a long line of writers who have failed to resist the temptation.

  Brooks gained fame for several books. His latest book The Social Animal, however, is more ambitious and serious than his earlier books. It is an attempt to deal with a set of weighty topics. The book focuses on big questions: What has science revealed about human nature? What are the sources of character? And why are some people happy and successful while others aren't?

  To answer these questions, Brooks surveys a wide range of disciplines(学科).Considering this, you might expect the book to be a dry recitation of facts. But Brooks has structured his book in an unorthodox(非常规的),and perhaps unfortunate, way. Instead of introducing scientific theories, he tells a story, within which he tries to make his points,perhaps in order to keep the reader's attention.So as Harold and Erica, the hero and heroine in his story, live through childhood, we hear about the science of child development, and as they begin to date we hear about the theory of sexual attraction. Brooks carries this through to the death of one of his characters.

  On the whole,Brooks's story is acceptable if uninspired. As one would expect, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance,the chapter in which Harold discovers how to think on his own. While Harold and Erica are certainly not strong or memorable characters, the more serious problems with The Social Animal lie elsewhere. These problems partly involve Brooks's attempt to translate his tale into science.

  文章大意:本文讲述了当今许多作家如布鲁克斯喜欢往他们的书里插入并不适用的科学理论,以增加书的吸引力,同时对其作品进行了评论。

  9.The author mentions the functions of science at the beginning of the passage to________.

  A.illustrate where science can be applied

  B.demonstrate the value of Brooks's new book

  C.remind the reader of the importance of science

  D.explain why many writers use science in their works

  答案:D 推理判断题。根据文章第一段第三句及第四句可知,科学功能强大,以至于人们很容易将科学和那些与之无关的问题扯到一起,许多作家就没能抵制住科学的诱惑而往他们的书里插入科学理论。故选D项。

  10.According to the author, which of the following could be a strength of the book?

  A.Its strong basis. B.Its convincing points.

  C.Its clear writing. D.Its memorable characters.

  答案:C 细节理解题。根据文章最后一段第一句及第二句可知,布鲁克斯的书缺乏创意但还能接受,公平地说,他的文章大部分很清楚,一些章节与其他章节相比脱颖而出。故一本书只要能清楚地叙述就是这本书的优势,故选C项。

  11.What is the author's general attitude towards the book?

  A.Contradictory. B.Supportive.

  C.Cautious. D.Critical.

  答案:D 推理判断题。根据文章最后一段第四句及第五句可知,布鲁克斯对书中的主人公刻画不够深刻,部分更严重的问题在于他试图将他的故事译成科学语言。从作者的语气可看出作者对该书持批判态度,故选D项。

  12.What is the author likely to write about after the last paragraph?

  A.Problems with the book.

  B.Brooks's life experiences.

  C.Death of the characters.

  D.Brooks's translation skills.

  答案:A 推理判断题。根据文章最后一段第五句可知,布鲁克斯的书中部分更严重的问题在于他试图将他的故事译成科学语言,故接下来作者会阐述该书其他的问题。故选A项。

文档

高考英语阅读理解练习

高考英语阅读理解练习Technologicalchangeiseverywhereandaffectseveryaspectoflife,mostlyforthebetter.However,socialchangesthatarebroughtaboutbynewtechnologyareoftenmistakenforachangeinattitudes.Anexampleathandistheinvolvementofparentsinthelivesoftheirchildrenwho
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top