
第一部分听力(共两节,满分20分)
1.(1分)what will Dorothy do on the weekend?
A.go out with her friend
B.work on her paper
C.make some plans.
2.(1分)What was the normal price of the T﹣shirt?
A.﹩15.
B.﹩30.
C.﹩50.
3.(1分)What has the woman decided to do On Sunday afternoon?
A.To attend a wedding.
B.To visit an exhibition.
C.To meet a friend.
4.(1分)When does the bank close on Saturday?
A.At l:00pm.
B.At 3:00pm.
C.At 4:00pm.
5.(1分)Where are the speakers?
A.In a store.
B.In a classroom.
C.At a hotel.
6.(2分)听第6段材料,回答第6、7题.
6.What do we know about Nora?
A.She prefers a room of her own.
B.She likes to work with other girls.
C.She lives near the city center.
7.What is good about the flat?
A.It has a large sitting room.
B.It has good furniture.
C.It has a big kitchen.
8.(2分)听第7 段材料,回答第8,9题.
8.where has Barbara been?
A.Milan
B.Florence.
C.Rome
9.what has Barbara got in her suitcase?
A.shoes
B.stones
C.books.
10.(3分)听第8段材料,回答第10至l2题.
l0.Who is making the telephone call?
A.Thomas Brothers.
B.Mike Landon.
C.Jack Cooper.
11.What relation is the woman to Mr.Cooper?
A.His wife.
B.His boss.
C.His secretary.
12.What is the message about?
A.A meeting.
B.A visit to France.
C.The date for a trip.
13.(4分)听第9段材料,回答第13至l6题.
13.Who could the man speaker most probably be?
A.A person who saw the accident.
B.The driver of the lorry.
C.A police officer.
14.What was Mrs.Franks doing when the accident took place?
A.Walking along Churchill Avenue.
B.Getting ready to cross the road.
C.Standing outside a bank.
15.When did the accident happen?
A.At about 8:00 am.
B.At about 9:00 am.
C.At about 10:00 am.
16.How did the accident happen?
A.A lorry hit a car.
B.A car ran into a lorry.
C.A bank clerk rushed into the street.
17.(4分)听第l0段材料,回答第17至20题.
17.What is the talk mainly about?
A.The history of the school.
B.The courses for the term.
C.The plan for the day.
18.Where can the visitors learn about the subjects for new students?
A.In the school hall.
B.In the science labs.
C.In the classrooms.
19.What can students do in the practical areas?
A.Take science courses.
B.Enjoy excellent meals.
C.Attend workshops.
20.When are the visitors expected to ask questions?
A.During the lunch hour.
B.After the welcome speech.
C.Before the tour of the labs.
第二部分英语知识运用(共两节,满分15分)第一节单项填空(共15小题;每小题l分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
21.(1分)﹣Have you finished reading Jane Eyre?
﹣N0,I _my homework all day yesterday.( )
A.was doing B.would do C.had done D.do
22.(1分)The workers _ the glasses and marked on each box"This Side UP".( )
A.carried B.delivered C.pressed D.packed
23.(1分)I'll spend half of my holiday practicing English and_half learning drawing.( )
A.another B.the other C.other's D.other
24.(1分)As a child,Jack studied in a village school,is named after his grandfather.( )
A.which B.where C.what D.that
25.(1分)Mary made coffee_her guests were finishing their meal.( )
A.so that B.although C.while D.as if
26.(1分)I have seldom seen my mother_pleased with my progress as she is now.( )
A.so B.very C.too D.rather
27.(1分)Mrs.White showed her students some old maps_from the library.( )
A.to borrow B.to be borrowed
C.borrowed D.borrowing
28.(1分)When you are home,give a call to let me know you_safely.( )
A.are arriving B.have arrived C.had arrived D.will arrive
29.(1分)Just be patient.You_expect the world to change so soon.( )
A.can't B.needn't C.may not D.will not
30.(1分)The little boy won't go to sleep_his mother tells him a story.( )
A.or B.unless C.but D.whether
31.(1分)一Everybody is going to climb the mountain.Can I go too,mum?
﹣Wait till you are old enough,dear.( )
A.will you? B.Why not?
C.I hope so. D.I'm afraid not.
32.(1分)The discovery of gold in Australia led thousands to believe that a fortune.( )
A.is made B.would make
C.was to be made D.had made
33.(1分)We haven't discussed yet_we are going to place our new furniture.( )
A.that B.which C.what D.where
34.(1分)With Father's Day around the corner,I have taken some money out of the bank_presents for my dad.( )
A.buy B.to buy
C.buying D.to have bought
35.(1分)﹣Was he sorry for what he'd done?
﹣.( )
A.No wonder B.Well done C.Not really D.Go ahead
第二节完形填空(共1小题;每小题l.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
36.(30分)It was a busy morning,about 8:30,when an elderly gentleman in his 80s came to the hospital.I heard him saying to the nurse that he was in a hurry for all appointment(约会)at 9:30.
The nurse had him take a(36) in the waiting area,(37) him it would be at least 40minutes(38) someone would be able to see him.I saw him(39) his watch and decided,since I was (40) busy﹣my patient didn't(41) at the appointed hour,I would examine his wound.While taking care of his wound,I asked him if he had another doctor's appointment.
The gentleman said no and told me that he(42) to go to the nursing home to eat breakfast with his(43) .He told me that she had been(44) for a while and that she had a special disease.I asked if she would be (45) if he was a bit late.He replied that she (46) knew who he was,that she had not been able to(47) him for five years now.I was(48) , and asked him,"And you(49) go every morning,even though she doesn't know who you are?"
He smiled and said,"She doesn't know me,but I know who she is."I had to hold back(50) as he left.
Now I(51) that in marriages,true love is(52) of all that is.The happiest people don't (53) have the best of everything; they just(54) the best of everything they have.(55) isn't about how to live through the storm,but how to dance in the rain.
| 36.A.breath | B.test | C.seat | D.break |
| 37.A.persuading | B.promising | C.understanding | D.telling |
| 38.A.if | B.before | C.since | D.after |
| 39.A.taking off | B.fixing | C.looking at | D.winding |
| 40.A.very | B.also | C.seldom | D.not |
| 41.A.turn up | B.show off | C.come on | D.go away |
| 42.A.needed | B.forgot | C.agreed | D.happened |
| 43.A.daughter | B.wife | C.mother | D.sister |
| 44.A.late | B.well | C.around | D.there |
| 45.A.lonely | B.worried | C.doubtful | D.hungry |
| 46.A.so far | B.neither | C.no longer | D.already |
| 47.A.recognize | B.answer | C.believe | D.expect |
| 48.A.moved | B.disappointed | C.surprised | D.satisfied |
| 49.A.only | B.then | C.thus | D.still |
| 50.A.curiosity | B.tears | C.words | D.judgment |
| 51.A.realize | B.suggest | C.hope | D.prove |
| 52.A.agreement | B.expression | C.acceptance | D.exhibition |
| 53.A.necessarily | B.completely | C.naturally | D.frequently |
| 54.A.learn | B.make | C.favor | D.try |
| 55.A.Adventure | B.Beauty | C.Trust | D.Life. |
第三部分阅读理解(共5小题;每小题6分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
56.(6分)Shakespeare's Birthplace and Exhibition of Shakespeare's World
Welcome to the world﹣famous house where William Shakespeare was born in l5and where he grew up.The property(房产)remained in the ownership of Shakespeare's family until 1806.The House has welcomed visitors traveling from all over the world,for over 250years.
◆Enter through the Visitors' Centre and see the highly﹣praised exhibition Shakespeare's World,a lively and full introduction to the life and work of Shakespeare.
◆Stand in the rooms where Shakespeare grew up.
◆Discover examples of furniture and needlework from
Shakespeare's period.
◆Enjoy the traditional(传统的)English garden,planted with trees and flower mentioned in the poet's works.
The Birthplace is within easy walking distance of all the car parks shown on the map; nearest is Windsor Street(3minutes'Walk).
㊣The House may present difficulties but the Visitors' Centre,its exhibition,and the garden are accessible (可进入的)to wheelchair users.
⊙The Shakespeare Coffee House(opposite the Birthplace).
56.How much is the admission for a family of two grown﹣ups and two children?
A.£9.80.
B.£12.00.
C.£14.20.
D.£16.40.
57.Where is the nearest parking place to Shakespeare's Birthplace?
A.Behind the exhibition hall.
B.Opposite the Visitors' Centre.
C.At Windsor Street.
D.Near the Coffee House.
58.A wheelchair user may need help to enter .
A.the House
B.the garden
C.the Visitors' Centre
D.the exhibition hall.
59.(8分)EDGEWOOD﹣Every morning at Dixie Heights High School,customers pour into a special experiment:the district's first coffee shop run mostly by students with special learning needs.
Well before classes start,students and teachers order Lattes,Cappuccinos and Hot Chocolates.Then,during the first period,teachers call in orders on their room phones,and students make deliveries.
By closing time at 9.20a.m.,the shop usually sells 90 drinks.
"Whoever made the chi tea,Ms.Schatzman says it was good,"Christy McKinley,a second year student,announced recently,after hanging up with the teacher.
The shop is called the Dixie PIT,which stands for Power in Transition.Although some of the students are not disabled,many are,and the PIT helps them prepare for life after high school.
They learn not only how to run a coffee shop but also how to deal with their affairs.They keep a timecard and receive paychecks,which they keep in check registers.
Special﹣education teachers Kim Chevalier and Sue Casey introduced the Dixie PIT from a similar program at Kennesaw Mountain High School in Georgia.
Not that it was easy.Chevalier's first problem to overcome was product﹣related.Should schools be selling coffee?What about sugar content?
Kenton County Food Service Director Ginger Gray helped.She made sure all the drinks,which use non﹣fat milk,fell within nutrition (营养) guidelines.
The whole school has joined in to help.
Teachers agreed to give up their lounge (休息室) in the mornings.Art students painted the name of the shop on the wall.Business students designed the paychecks.The basketball team helped pay for cups.
59.What is the text mainly about?
A.A best﹣selling coffee.
B.A special educational program.
C.Government support for schools.
D.A new type of teacher﹣student relationship.
60.The Dixie PIT program was introduced in order to .
A.raise money for school affairs
B.do some research on nutrition
C.develop students' practical skills
D.supply teachers with drinks
61.How did Christy McKinley know Ms.Schatzman's opinion of the chi tea?
A.She met her in the shop.
B.She heard her telling others.
C.She talked to her on the phone.
D.She went to her office to deliver the tea.
62.We know from the text that Ginger Gray .
A.manages the Dixie P1T program in Kenton County
B.sees that the drinks meet health standards
C.teaches at Dixie Heights High School
D.owns the school's coffee shop.
63.(8分)Along the river banks of the Amazon and the Orinoco there lives a bird that swims before it can fly,flies like a fat chicken,eats green leaves,has the stomach of a cow and has claws (爪) on its wings when young.They build their homes about 4.6m above the river,an important feature (特征) for the safety of the young.It is called the hoatzin.
In appearance,the birds of both sexes look very much alike with brown on the back and cream and red on the underside.The head is small,with a large set of feathers on the top,bright red eyes,and blue skin.Its nearest relatives are the common birds,cuckoos.Its most striking feature,though,is only found in the young.
Baby hoatzins have a claw on the leading edge of each wing and another at the end of each wing tip.Using these four claws,together with the beak (喙),they can climb about in the bushes,looking very much like primitive birds must have done.When the young hoatzins have learned to fly,they lose their claws.
During the drier months between December and March hoatzins fly about the forest in groups of 20 to 30 birds,but in April,when the rainy season begins,they collect together in smaller living units of two to seven birds for producing purposes.
63.What is the text mainly about?
A.Hoatzins in dry and rainy seasons.
B.The relatives and enemies of hoatzins.
C.Primitive birds and hoatzins of the Amazon.
D.The appearance and living habits of hoatzins.
.Young hoatzins are different from their parents in that .
A.they look like young cuckoos
B.they have claws on the wings
C.they eat a lot like a cow
D.they live on river banks
65.What can we infer about primitive birds from the text?
A.They had claws to help them climb.
B.They could fly long distances.
C.They had four wings like hoatzins.
D.They had a head with long feathers on the top.
66.Why do hoatzins collect together in smaller groups when the rainy season comes?
A.To find more food.
B.To protect themselves better.
C.To keep themselves warm.
D.To produce their young.
67.(8分)Science can't explain the power of pets,but many studies have shown that the company of pets can help lower blood pressure (血压) and raise chances of recovering from a heart attack,reduce loneliness and spread all﹣round good cheer.
Any owner will tall you how much joy a pet brings.For some,an animal provides more comfort than a husband/wife.A 2002study by Karen Allen of the State University of New York measured stress (紧张) levels and blood pressure in people﹣half of them pet owners﹣while they performed 5minutes of mental arithmetic (算术) or held a hand in ice water.Subjects completed the tasks alone,with a husband/wife,a close friend or with a pet.People with pets did it best.Those tested with their animal friends had smaller change in blood pressure and returned most quickly to baseline heart rates.With pets in the room,people also made fewer math mistakes than when doing in front of other companions.It seems people feel more relaxed (放松)around pets,says Allen,who thinks it may be because pets don't judge.
A study reported last fall suggests that having a pet dog not only raises your spirits but may also have an effect on your eating habits.Researchers at Northwestern Memorial Hospital spent a year studying 36fat people and their equally fat dogs on diet﹣and﹣exercise programs; a separate group of 56people without pets were put on a diet program.On average,people lost about I1pounds,or 5% of their body weight.Their dogs did even better,losing an average of 12pounds,more than 15% of their body weight.Dog owners didn't lose any more weight than those without dogs but,say researchers,got more exercise overall﹣mostly with their dogs﹣and found it worth doing.
67.What does the text mainly discuss?
A.What pets bring to their owners.
B.How pets help people calm down.
C.People's opinions of keeping pets.
D.Pet's value in medical research.
68.We learn from the text that a person with heart disease has a better chance of getting well if
A.he has a pet companion
B.he has less stress of work
C.he often does mental arithmetic
D.he is taken care of by his family
69.According to Allen,why did the people do better with pets around when facing stressful tasks?
A.They have lower blood pressure.
B.They become more patient.
C.They are less nervous.
D.They are in higher spirits.
70.The research mentioned in the last paragraph reports that
A.people with dogs did more exercise
B.dogs lost the same weight as people did
C.dogs liked exercise much more than people did
D.people without dogs found the program unhelpful.
71.(10分)There were smiling children all the way.Charily they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway,wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang.Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives.This is the simple village people of Malaysia.I was moved.
I had always traveled to Malaysia by plane or car,so this was the first time I was on a train.I did not particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread.I looked about the train.There was not one familiar face.I sighed and sat down to read my Economics.
It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia.Johore Baru was just another city like Singapore,so I was tired of looking at the crowds of people as they hurried past.As we went beyond the city,I watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green.Then the first village came into sight,Immediately I came alive; I decided to wave hack.
From then on my journey became interesting.I threw my magazines into the waste basket and decided to join in Malaysian life.Then everything came alive.The mountains seemed to speak to me.Even the trees were smiling.I stared at everything as if I was looking at it for the first time.
The day passed fast and I even forgot to have my lunch until I felt hungry.I looked at my watch and was surprised that it was 3:00pm.Soon the train pulled up at Butterworth.I looked at the people all around me.They all looked beautiful.When my uncle arrived with a smile,I threw my arms around him to give him a warm hug (拥抱).I had never done this before.He seemed surprised and then his weather﹣beaten face warmed up with a huge smile.We walked arm in arm to his car.
I looked forward to the return journey.
71.The author expected the train trip to be
A.adventurous
B.pleasant
C.exciting
D.dull
72.What did the author remember most fondly of her train trip?
A.The friendly country people.
B.The mountains along the way.
C.The crowds of people in the streets.
D.The simple lunch served on the train.
73.Which of the following words can best take the place of the word"relish"in the second paragraph?
A.choose
B.enjoy
C.prepare for
D.carry on
74.Where was the writer going?
A.Johore Baru.
B.The Causeway.
C.Butterworth.
D.Singapore.
75.What can we learn from the story?
A.Comfort in traveling by train.
B.Pleasure of living in the country.
C.Reading gives people delight.
D.Smiles brighten people up.
第四部分写作(共两节,满分10分)第一节短文改错(共1小题;每小题l分,满分10分)(注意:在试题卷上作答无效)此题要求改正所给短文中的错误.对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉.此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词.此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词.注意:原行没有错的不要改
76.(10分)It was a chance of a lifetime to win the first (76)
prize on the Story Writing Show.All I had to do (77)
was to write a story or present it.My teachers (78)
have been telling me how great my writing was. (79)
So if they had said was true,I would have a chance (80)
of winning the prize.What were better,I had useful (81)
help.There was Uncle Chen,gentleman living (82)
near my house,who was a very much famous writer. (83)
He agreed to reading my story and give me some (84)
advices on how to write like a real writer. (85) .
第二节书面表达(满分25分)
86.(25分)假设你是育才中学学生会李华.你校将举办一次英语演讲比赛(speech contest),希望附近某大学的外籍教师Smith女士来做评委.请参照以下比赛通知给她写一封信.
注意:词数100左右.
**************************************
Dear Ms.Smith,
With best wishes,
Li Hua.
2010年全国统一高考英语试卷(新课标Ⅰ)
参与试题解析
第一部分听力(共两节,满分20分)
1.(1分)(2010•山东)what will Dorothy do on the weekend?
A.go out with her friend
B.work on her paper
C.make some plans.
2.(1分)(2010•山东)What was the normal price of the T﹣shirt?
A.﹩15.
B.﹩30.
C.﹩50.
【解答】B
3.(1分)(2010•山东)What has the woman decided to do On Sunday afternoon?
A.To attend a wedding.
B.To visit an exhibition.
C.To meet a friend.
【解答】A
4.(1分)(2010•山东)When does the bank close on Saturday?
A.At l:00pm.
B.At 3:00pm.
C.At 4:00pm.
【解答】B
5.(1分)(2010•山东)Where are the speakers?
A.In a store.
B.In a classroom.
C.At a hotel.
【解答】C
6.(2分)(2010•山东)听第6段材料,回答第6、7题.
6.What do we know about Nora?
A.She prefers a room of her own.
B.She likes to work with other girls.
C.She lives near the city center.
7.What is good about the flat?
A.It has a large sitting room.
B.It has good furniture.
C.It has a big kitchen.
【解答】AC
8.(2分)(2010•新课标Ⅰ)听第7 段材料,回答第8,9题.
8.where has Barbara been?
A.Milan
B.Florence.
C.Rome
9.what has Barbara got in her suitcase?
A.shoes
B.stones
C.books.
10.(3分)(2010•山东)听第8段材料,回答第10至l2题.
l0.Who is making the telephone call?
A.Thomas Brothers.
B.Mike Landon.
C.Jack Cooper.
11.What relation is the woman to Mr.Cooper?
A.His wife.
B.His boss.
C.His secretary.
12.What is the message about?
A.A meeting.
B.A visit to France.
C.The date for a trip.
【解答】B CA
13.(4分)(2010•新课标Ⅰ)听第9段材料,回答第13至l6题.
13.Who could the man speaker most probably be?
A.A person who saw the accident.
B.The driver of the lorry.
C.A police officer.
14.What was Mrs.Franks doing when the accident took place?
A.Walking along Churchill Avenue.
B.Getting ready to cross the road.
C.Standing outside a bank.
15.When did the accident happen?
A.At about 8:00 am.
B.At about 9:00 am.
C.At about 10:00 am.
16.How did the accident happen?
A.A lorry hit a car.
B.A car ran into a lorry.
C.A bank clerk rushed into the street.
17.(4分)(2010•新课标Ⅰ)听第l0段材料,回答第17至20题.
17.What is the talk mainly about?
A.The history of the school.
B.The courses for the term.
C.The plan for the day.
18.Where can the visitors learn about the subjects for new students?
A.In the school hall.
B.In the science labs.
C.In the classrooms.
19.What can students do in the practical areas?
A.Take science courses.
B.Enjoy excellent meals.
C.Attend workshops.
20.When are the visitors expected to ask questions?
A.During the lunch hour.
B.After the welcome speech.
C.Before the tour of the labs.
第二部分英语知识运用(共两节,满分15分)第一节单项填空(共15小题;每小题l分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
21.(1分)(2010•新课标Ⅰ)﹣Have you finished reading Jane Eyre?
﹣N0,I_my homework all day yesterday.( )
A.was doing B.would do C.had done D.do
【分析】句意:﹣﹣你看完≤简爱≥了吗?
﹣﹣﹣没有,昨天一天我都在做家庭作业.
【解答】答案A. was/were doing,表示过去的某个时间点或时间段正在做某事,根据句意,我没有读完简爱,我昨天一天一直在写家庭作业.故选A.
22.(1分)(2010•新课标Ⅰ)The workersthe glasses and marked on each box"This Side UP".( )
A.carried B.delivered C.pressed D.packed
【分析】句意:工人将玻璃杯包装起来,在每个包装箱上标上"此面朝上".
【解答】答案D. carry"拿,携带";deliver"递送,发表,给…接生";press"压";pack"包装".根据常识和句意,先把玻璃杯"包装起来"再标上"此面朝上".故选D.
23.(1分)(2010•新课标Ⅰ)I'll spend half of my holiday practicing English and half learning drawing.( )
A.another B.the other C.other's D.other
【分析】我将用一半的假期练习英语,另一半学绘画.
【解答】答案B.
本题主要考查代词.选项A another 3个及3个以上中的另一个;选项B the other两个中的另一个;选项C other's 一般没有这种说法;选项D other其它的.根据句意,应该是两个中的另一个,故选B.
24.(1分)(2010•新课标Ⅰ)As a child,Jack studied in a village school,is named after his grandfather.( )
A.which B.where C.what D.that
【分析】句意为:当Jack是孩子的时候,他在一所村校上学,这所学校是以他爷爷命名的.
【解答】答案:A. 题干中含有的从句是非性的定语从句,所以不能用that,what不能引导定语从句,故排除C,从句中缺少主语,应该用关系代词,所以排除where.所以本题选A.
25.(1分)(2010•新课标Ⅰ)Mary made coffee_her guests were finishing their meal.( )
A.so that B.although C.while D.as if
【分析】玛丽趁客人们在用餐的时候煮了咖啡.
【解答】答案C.本题考查连词.选项A so that 以便,为了,用来引导目的状语从句;选项B although尽管;选项C while在…期间,当…时候,用来引导时间状语从句;选项D as if(=as though)仿佛,好像,用来引导方式状语从句.通过句意可知C项正确.
26.(1分)(2010•新课标Ⅰ)I have seldom seen my motherpleased with my progress as she is now.( )
A.so B.very C.too D.rather
【分析】句意为:我从来没见过妈妈像现在一样对我的进步如此满意.
【解答】答案:A 如此满意的语义,只有so pleased…as 能表达出来吧,as是像…一样,too表示"太…",rather 确实满意,像现在一样对我确实满意,这样的表达不符语境.所以选择A.
27.(1分)(2010•新课标Ⅰ)Mrs.White showed her students some old maps_from the library.( )
A.to borrow B.to be borrowed
C.borrowed D.borrowing
【分析】句意:怀特夫人向她的学生展示了她从图书馆借来的一些旧地图.
【解答】答案C. from the library做后置定语,修饰old maps 根据句意,borrow与old maps 之间是被动关系,所以用过去分词表示被动或完成,故选C.
28.(1分)(2010•新课标Ⅰ)When you are home,give a call to let me know you_safely.( )
A.are arriving B.have arrived C.had arrived D.will arrive
【分析】当你到家后,打个电话告诉我你已经安全到家.
【解答】答案B.
本题主要考查动词时态.根据题意可知,这里要表达"回家后打电话确认已经安全到达",所以应该用现在完成时,答案为B项.A项和D项均表示将来,没有"完成"之意,所以排除;C项为过去完成时,不符合题意,所以排除.故选B.
29.(1分)(2010•新课标Ⅰ)Just be patient.Youexpect the world to change so soon.( )
A.can't B.needn't C.may not D.will not
【分析】句意:耐心点,你不能期待世界变得如此之快.
【解答】答案A. can't"不能,不可能";needn't"不需要,没必要";may"一般用于肯定句中,表示可能";will"意愿或习惯性动作".根据句意,要耐心点,你"不能"期望世界变得如此之快,故选A.
30.(1分)(2010•新课标Ⅰ)The little boy won't go to sleephis mother tells him a story.( )
A.or B.unless C.but D.whether
【分析】小男孩不愿睡觉,除非妈妈给他讲个故事.
【解答】答案B.本题主要考查连词,unless 引导条件状语从句,意思是除非,如果不="if not"; A or 或,或者;还是;不然,否则; C but但是,表转折;D whether 是否、不管…(还是…)习惯用语whether or not.根据句意,应该选B.
31.(1分)(2010•新课标Ⅰ)一Everybody is going to climb the mountain.Can I go too,mum?
﹣Wait till you are old enough,dear.( )
A.will you? B.Why not?
C.I hope so. D.I'm afraid not.
【分析】句意:﹣每个人都去爬山了.妈妈我也能去吗?
﹣恐怕不行.亲爱的,等到你年龄足够大的时候再去.
【解答】答案D.
A项"Will用于第二人称表示征求对方的意见";
B项"为什么不?"表示同意对方的观点;
C项"我希望如此";
D项"我恐怕不行";
根据句意"亲爱的,等到你年龄足够大的时候再去"可知,孩子的妈妈不让孩子去爬山.因此D项符合语境,故选D.
32.(1分)(2010•新课标Ⅰ)The discovery of gold in Australia led thousands to believe that a fortune.( )
A.is made B.would make
C.was to be made D.had made
【分析】句意:在澳大利亚金子的发现导致成千上万的人相信在那里他们将会发财.
【解答】答案:C.本题采用排除法.根据主句的谓语动词led(lead﹣led)可知这里是一般过去时,所以从句也应该用过去时,排除A.这里fortune表示财富,make fortune发财,make与fortune之间构成动宾关系,fortune在从句中作主语,故用被动语态,排除B、D.was to be made是过去将来时的被动式,故选C.
33.(1分)(2010•新课标Ⅰ)We haven't discussed yet_we are going to place our new furniture.( )
A.that B.which C.what D.where
【分析】句意:我们还没有商量好把新家具放在哪里.
【解答】答案D. discuss后面是宾语从句,在宾语从句中we are going to place our new furniture是完整的句子,根据句意,我们还没有商量好把新家具放在"where".故选D
34.(1分)(2010•新课标Ⅰ)With Father's Day around the corner,I have taken some money out of the bank_presents for my dad.( )
A.buy B.to buy
C.buying D.to have bought
【分析】句意:父亲节到来之际,我从银行取了一些钱给父亲买礼物.
【解答】答案B.根据句意,我从银行里取钱的"目的是"为了给父亲买礼物,所以用不定式表示目的状语,而to have done 表示不定式的动作发生在主句之间,不符合题意,故选B.
35.(1分)(2010•新课标Ⅰ)﹣Was he sorry for what he'd done?
﹣.( )
A.No wonder B.Well done C.Not really D.Go ahead
【分析】﹣﹣﹣﹣他为他所做的事道歉了吗?
﹣﹣﹣﹣﹣没有.
【解答】答案C.
A项"难怪,…不足为奇";
B项"做得真棒";
D项 通常意为"说吧!做吧!"
C项 根据句意:上文"他为他所做的事道歉了吗"下文意思为事实上"没有",因此要表达否定意义,C项符合语境.Not really,意为"不很"或者表示语气很强的否定,意为"真的没有""的确没有".
故选C.
第二节完形填空(共1小题;每小题l.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
36.(30分)(2010•新课标Ⅰ)It was a busy morning,about 8:30,when an elderly gentleman in his 80s came to the hospital.I heard him saying to the nurse that he was in a hurry for all appointment(约会)at 9:30.
The nurse had him take a(36) seat in the waiting area,(37) telling him it would be at least 40minutes(38) before someone would be able to see him.I saw him(39) looking at his watch and decided,since I was (40) not busy﹣my patient didn't(41) turn up at the appointed hour,I would examine his wound.While taking care of his wound,I asked him if he had another doctor's appointment.
The gentleman said no and told me that he(42) needed to go to the nursing home to eat breakfast with his(43) wife .He told me that she had been(44) there for a while and that she had a special disease.I asked if she would be (45) worried if he was a bit late.He replied that she (46) no longer knew who he was,that she had not been able to(47) recognize him for five years now.I was(48) surprised , surprised and asked him,"And you(49) still go every morning,even though she doesn't know who you are?"
He smiled and said,"She doesn't know me,but I know who she is."I had to hold back(50) tears as he left.
Now I(51) realize that in marriages,true love is(52) acceptance of all that is.The happiest people don't (53) necessarily have the best of everything; they just(54) learn the best of everything they have.(55) Life isn't about how to live through the storm,but how to dance in the rain.
| 36.A.breath | B.test | C.seat | D.break |
| 37.A.persuading | B.promising | C.understanding | D.telling |
| 38.A.if | B.before | C.since | D.after |
| 39.A.taking off | B.fixing | C.looking at | D.winding |
| 40.A.very | B.also | C.seldom | D.not |
| 41.A.turn up | B.show off | C.come on | D.go away |
| 42.A.needed | B.forgot | C.agreed | D.happened |
| 43.A.daughter | B.wife | C.mother | D.sister |
| 44.A.late | B.well | C.around | D.there |
| 45.A.lonely | B.worried | C.doubtful | D.hungry |
| 46.A.so far | B.neither | C.no longer | D.already |
| 47.A.recognize | B.answer | C.believe | D.expect |
| 48.A.moved | B.disappointed | C.surprised | D.satisfied |
| 49.A.only | B.then | C.thus | D.still |
| 50.A.curiosity | B.tears | C.words | D.judgment |
| 51.A.realize | B.suggest | C.hope | D.prove |
| 52.A.agreement | B.expression | C.acceptance | D.exhibition |
| 53.A.necessarily | B.completely | C.naturally | D.frequently |
| 54.A.learn | B.make | C.favor | D.try |
| 55.A.Adventure | B.Beauty | C.Trust | D.Life. |
【解答】36.C 考查名词辨析.根据"in the waiting area",护士让他坐下在候诊室等候,故选C.
37.D 考查名词辨析.根据语境可知,护士告诉他至少要等40分钟.故选D.
38.B 考查连词辨析.根据语境可知,在有人给他看病之前至少要等40分钟.故选B.
39.C 考查动词短语辨析.taking off除去; fixing 安装; looking at看; winding绕.根据语境可知,告诉他时间之后,他看了看表.故选C.
40.D 考查连词辨析.根据"my patient didn't 36 at the appointed hour"可知,我会检查他的伤口说明我不忙.故选D.
41.A 考查动词短语辨析.turn up出现;show off炫耀; come on 快点; go away走开.根据句意可知,我不忙的原因是我的病人不会按时到.Turn up表示出现.故选A.
42.A 考查动词辨析.根据语境可知,他拒绝了我和医生预约的建议,而告诉我说他需要和妻子一起吃早餐.故选A.
43.B 考查名词辨析.根据true love is 22 of all that is推断,应是他应看的是他的妻子,故选B.
44.D 考查副词辨析.根据上下文语境可知,她在那里有一段时间了,故选D.
45.B 考查形容词辨析.根据文意可知,如果他晚一点儿,我问他,他妻子会不会很着急的等他.故选B.
46.C 考查短语及上下文的呼应.根据句意可知,他已经不能够认识他五年了,他已经不能够再认识他了.故选C.
47.A 考查动词辨析.根据文意,他不能认识,辨认出他是谁.故选A.
48.C 考查形容词辨析.根据语境可知,我听到这个消息的时候应该是震惊的,因为我完全没有想到会是这样的情况.故选C.
49.D 考查副词辨析.only 仅仅; then那时;thus这样; still仍然.根据句意可知,你仍然每天早晨去吗?故选D.
50.B 考查名词辨析.根据语境可知,我被他的精神感动了,所以我是强忍住tears泪水.故选B.
51.A 考查动词辨析.根据语境可知,我突然一下意识到下面的一个道理.是从他们的故事中领悟到的.故选A.
52.C 考查名词辨析.真爱就是对于所有一切的接受.本题点明了文章的主旨,老人不管妻子患病与否都始终不离不弃,所以是接受了一切,无论好坏.故选C.
53.A 考查副词辨析.根据语境可知,最幸福的人并不一定是一个拥有所有最好东西的人.故选A.
54.B 考查动词辨析."make the best of"意为"充分利用".根据语境可知,最幸福的人没有必要拥有所有,但是会充分利用他们所有的.故选B.
55.D 考查名词辨析.根据语境可知,生活并不是要经历暴风雨,而是要学会苦中作乐.故选D.
第三部分阅读理解(共5小题;每小题6分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
56.(6分)(2010•新课标Ⅰ)Shakespeare's Birthplace and Exhibition of Shakespeare's World
Welcome to the world﹣famous house where William Shakespeare was born in l5and where he grew up.The property(房产)remained in the ownership of Shakespeare's family until 1806.The House has welcomed visitors traveling from all over the world,for over 250years.
◆Enter through the Visitors' Centre and see the highly﹣praised exhibition Shakespeare's World,a lively and full introduction to the life and work of Shakespeare.
◆Stand in the rooms where Shakespeare grew up.
◆Discover examples of furniture and needlework from
Shakespeare's period.
◆Enjoy the traditional(传统的)English garden,planted with trees and flower mentioned in the poet's works.
The Birthplace is within easy walking distance of all the car parks shown on the map; nearest is Windsor Street(3minutes'Walk).
㊣The House may present difficulties but the Visitors' Centre,its exhibition,and the garden are accessible (可进入的)to wheelchair users.
⊙The Shakespeare Coffee House(opposite the Birthplace).
56.How much is the admission for a family of two grown﹣ups and two children? B
A.£9.80.
B.£12.00.
C.£14.20.
D.£16.40.
57.Where is the nearest parking place to Shakespeare's Birthplace? C
A.Behind the exhibition hall.
B.Opposite the Visitors' Centre.
C.At Windsor Street.
D.Near the Coffee House.
58.A wheelchair user may need help to enter A .
A.the House
B.the garden
C.the Visitors' Centre
D.the exhibition hall.
【分析】本文是应用文中的广告类,文中作者向我们介绍了参观莎士比亚诞生地及有关莎士比亚生平与著作展览的相关信息.
【解答】56.B 细节理解题.根据第二个表格中的"Family£12.0 (2 adults+up to 3 children)"可知,一家人(2个成年人+至多3个小孩)需要£12.0,故选B.
57.C 细节理解题.根据第二个表格右边第一段最后几个单词"nearest is Windsor Street (3 minutes' walk)."可知,温莎街是莎士比亚出生地最近的停车处,故选C.
58.A 逻辑推理题.根据第二个表格右边第二段的"The House may present difficulties but the Visitors' Centre,its exhibition,and the garden are accessible(可进入的) to wheelchair user."可知,对于坐轮椅的游客来说,可能进入房子有些困难,但是游客中心,展览厅还有花园都可以进入,故选A.
59.(8分)(2010•新课标Ⅰ)EDGEWOOD﹣Every morning at Dixie Heights High School,customers pour into a special experiment:the district's first coffee shop run mostly by students with special learning needs.
Well before classes start,students and teachers order Lattes,Cappuccinos and Hot Chocolates.Then,during the first period,teachers call in orders on their room phones,and students make deliveries.
By closing time at 9.20a.m.,the shop usually sells 90 drinks.
"Whoever made the chi tea,Ms.Schatzman says it was good,"Christy McKinley,a second year student,announced recently,after hanging up with the teacher.
The shop is called the Dixie PIT,which stands for Power in Transition.Although some of the students are not disabled,many are,and the PIT helps them prepare for life after high school.
They learn not only how to run a coffee shop but also how to deal with their affairs.They keep a timecard and receive paychecks,which they keep in check registers.
Special﹣education teachers Kim Chevalier and Sue Casey introduced the Dixie PIT from a similar program at Kennesaw Mountain High School in Georgia.
Not that it was easy.Chevalier's first problem to overcome was product﹣related.Should schools be selling coffee?What about sugar content?
Kenton County Food Service Director Ginger Gray helped.She made sure all the drinks,which use non﹣fat milk,fell within nutrition (营养) guidelines.
The whole school has joined in to help.
Teachers agreed to give up their lounge (休息室) in the mornings.Art students painted the name of the shop on the wall.Business students designed the paychecks.The basketball team helped pay for cups.
59.What is the text mainly about? B
A.A best﹣selling coffee.
B.A special educational program.
C.Government support for schools.
D.A new type of teacher﹣student relationship.
60.The Dixie PIT program was introduced in order to C .
A.raise money for school affairs
B.do some research on nutrition
C.develop students' practical skills
D.supply teachers with drinks
61.How did Christy McKinley know Ms.Schatzman's opinion of the chi tea? C
A.She met her in the shop.
B.She heard her telling others.
C.She talked to her on the phone.
D.She went to her office to deliver the tea.
62.We know from the text that Ginger Gray B .
A.manages the Dixie P1T program in Kenton County
B.sees that the drinks meet health standards
C.teaches at Dixie Heights High School
D.owns the school's coffee shop.
【分析】本篇文章讲的是在Dixie Heights High School,里面开了一家咖啡店是由那些有特殊学习需要的学生来经营的一个实验试点.
【解答】59.B 主旨大意题. 本篇文章讲的是在Dixie Heights High School,里面开了一家咖啡店是由那些有特殊学习需要的学生来经营的一个实验试点.根据文章所讲的,故选B项.
60.C 推理判断题.根据文章的第五段和第六段"Although some of the students are not disabled,many are,and the PIT helps them prepare for life after high school."和"They learn not only how to run a coffee shop but also how to deal with their affairs.They keep a timecard and receive paychecks,which they keep in check registers."可知,这家咖啡店的开展主要是为了培养学生的实践能力,故选C项.
61.C 细节判断题.根据第四段中"after hanging up with the teacher.","hang up 是挂断电话的意思",故选C项.
62.B 推理判断题. 根据文章倒数第二段中"Kenton County Food Service Director Ginger Gray helped.She made sure all the drinks,which use non﹣fat milk,fell within nutrition guidelines."可知,饮品符合健康标准,故选B项.
63.(8分)(2010•新课标Ⅰ)Along the river banks of the Amazon and the Orinoco there lives a bird that swims before it can fly,flies like a fat chicken,eats green leaves,has the stomach of a cow and has claws (爪) on its wings when young.They build their homes about 4.6m above the river,an important feature (特征) for the safety of the young.It is called the hoatzin.
In appearance,the birds of both sexes look very much alike with brown on the back and cream and red on the underside.The head is small,with a large set of feathers on the top,bright red eyes,and blue skin.Its nearest relatives are the common birds,cuckoos.Its most striking feature,though,is only found in the young.
Baby hoatzins have a claw on the leading edge of each wing and another at the end of each wing tip.Using these four claws,together with the beak (喙),they can climb about in the bushes,looking very much like primitive birds must have done.When the young hoatzins have learned to fly,they lose their claws.
During the drier months between December and March hoatzins fly about the forest in groups of 20 to 30 birds,but in April,when the rainy season begins,they collect together in smaller living units of two to seven birds for producing purposes.
63.What is the text mainly about? D
A.Hoatzins in dry and rainy seasons.
B.The relatives and enemies of hoatzins.
C.Primitive birds and hoatzins of the Amazon.
D.The appearance and living habits of hoatzins.
.Young hoatzins are different from their parents in that B .
A.they look like young cuckoos
B.they have claws on the wings
C.they eat a lot like a cow
D.they live on river banks
65.What can we infer about primitive birds from the text? A
A.They had claws to help them climb.
B.They could fly long distances.
C.They had four wings like hoatzins.
D.They had a head with long feathers on the top.
66.Why do hoatzins collect together in smaller groups when the rainy season comes? D
A.To find more food.
B.To protect themselves better.
C.To keep themselves warm.
D.To produce their young.
【分析】本文讲述了在亚马逊和奥里诺科河的河岸生活的一种鸟类,文章介绍了它的生活习性,外貌特征和气候对其生活的影响.
【解答】63.D.主旨大意题.纵观全文,文章主要讲的是hoatzin麝雉,这种鸟类的外貌以及生活习性.故选D.
.B..细节理解题.根据第一段has claws(爪)on its wings when young,和第三段可知,hoatzin在幼年期是有爪子的,而长大学会飞之后就没有了.故选B.
65.A.推理预测题.根据文章第三段"Using these four claws,together with the beak (喙),they can climb about in the bushes,looking very much like primitive birds must have done"可知,原始鸟和小麝雉一样有爪子帮助他们攀登.故选A.
66.D.细节理解题.根据文章最后一段"when the rainy season begins,they collect together in smaller living units of two to seven birds for producing purposes."可知,他们聚集在一起要生产下一代.故选D.
67.(8分)(2010•新课标Ⅰ)Science can't explain the power of pets,but many studies have shown that the company of pets can help lower blood pressure (血压) and raise chances of recovering from a heart attack,reduce loneliness and spread all﹣round good cheer.
Any owner will tall you how much joy a pet brings.For some,an animal provides more comfort than a husband/wife.A 2002study by Karen Allen of the State University of New York measured stress (紧张) levels and blood pressure in people﹣half of them pet owners﹣while they performed 5minutes of mental arithmetic (算术) or held a hand in ice water.Subjects completed the tasks alone,with a husband/wife,a close friend or with a pet.People with pets did it best.Those tested with their animal friends had smaller change in blood pressure and returned most quickly to baseline heart rates.With pets in the room,people also made fewer math mistakes than when doing in front of other companions.It seems people feel more relaxed (放松)around pets,says Allen,who thinks it may be because pets don't judge.
A study reported last fall suggests that having a pet dog not only raises your spirits but may also have an effect on your eating habits.Researchers at Northwestern Memorial Hospital spent a year studying 36fat people and their equally fat dogs on diet﹣and﹣exercise programs; a separate group of 56people without pets were put on a diet program.On average,people lost about I1pounds,or 5% of their body weight.Their dogs did even better,losing an average of 12pounds,more than 15% of their body weight.Dog owners didn't lose any more weight than those without dogs but,say researchers,got more exercise overall﹣mostly with their dogs﹣and found it worth doing.
67.What does the text mainly discuss? A
A.What pets bring to their owners.
B.How pets help people calm down.
C.People's opinions of keeping pets.
D.Pet's value in medical research.
68.We learn from the text that a person with heart disease has a better chance of getting well if A
A.he has a pet companion
B.he has less stress of work
C.he often does mental arithmetic
D.he is taken care of by his family
69.According to Allen,why did the people do better with pets around when facing stressful tasks? C
A.They have lower blood pressure.
B.They become more patient.
C.They are less nervous.
D.They are in higher spirits.
70.The research mentioned in the last paragraph reports that A
A.people with dogs did more exercise
B.dogs lost the same weight as people did
C.dogs liked exercise much more than people did
D.people without dogs found the program unhelpful.
【分析】本文属于说明文阅读,作者主要向我们介绍了科学不能解释宠物对我们的影响,比如有宠物的陪伴可以帮助降低血压,提高心脏病恢复的机会,并且可以感到放松,拥有一只宠物狗也会改变你的饮食习惯,使你得到更多的锻炼.
【解答】67.A 主旨大意题,通读全文可知本文主要讲述了宠物给它们的主人带来的好处,故选A.
68.A 细节理解题,根据第一段but many studies have shown that the company of pets can help lower blood pressure (血压) and raise chances of recovering from a heart attack,reduce loneliness and spread all﹣round good cheer.可知许多研究表明宠物的陪伴能帮助降低血压,提高心脏病恢复的机会,故选A.
69.C 细节理解题,根据第二段It seems people feel more relaxed (放松)around pets,says Allen,who thinks it may be because pets don't judge.可知艾伦认为人们与宠物在一起时会更放松,不紧张,因此面对压力时做的更好,故选C.
70.A 推理判断题,根据最后一段Dog owners didn't lose any more weight than those without dogs but,say researchers,got more exercise overall﹣mostly with their dogs﹣and found it worth doing.可知养狗的人们会更多的锻炼,故选A.
71.(10分)(2010•新课标Ⅰ)There were smiling children all the way.Charily they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway,wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang.Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives.This is the simple village people of Malaysia.I was moved.
I had always traveled to Malaysia by plane or car,so this was the first time I was on a train.I did not particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread.I looked about the train.There was not one familiar face.I sighed and sat down to read my Economics.
It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia.Johore Baru was just another city like Singapore,so I was tired of looking at the crowds of people as they hurried past.As we went beyond the city,I watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green.Then the first village came into sight,Immediately I came alive; I decided to wave hack.
From then on my journey became interesting.I threw my magazines into the waste basket and decided to join in Malaysian life.Then everything came alive.The mountains seemed to speak to me.Even the trees were smiling.I stared at everything as if I was looking at it for the first time.
The day passed fast and I even forgot to have my lunch until I felt hungry.I looked at my watch and was surprised that it was 3:00pm.Soon the train pulled up at Butterworth.I looked at the people all around me.They all looked beautiful.When my uncle arrived with a smile,I threw my arms around him to give him a warm hug (拥抱).I had never done this before.He seemed surprised and then his weather﹣beaten face warmed up with a huge smile.We walked arm in arm to his car.
I looked forward to the return journey.
71.The author expected the train trip to be D
A.adventurous
B.pleasant
C.exciting
D.dull
72.What did the author remember most fondly of her train trip? A
A.The friendly country people.
B.The mountains along the way.
C.The crowds of people in the streets.
D.The simple lunch served on the train.
73.Which of the following words can best take the place of the word"relish"in the second paragraph? B
A.choose
B.enjoy
C.prepare for
D.carry on
74.Where was the writer going? C
A.Johore Baru.
B.The Causeway.
C.Butterworth.
D.Singapore.
75.What can we learn from the story? D
A.Comfort in traveling by train.
B.Pleasure of living in the country.
C.Reading gives people delight.
D.Smiles brighten people up.
【分析】本文通过自己乘坐火车是遇见一群友好的马来西亚人,虽然素不相识,但是他们对着我微笑,使得作者旅程变得有趣,也改变了作者对人生的看法.
【解答】71.D.推理预测题.根据第二段前3行I had always traveled to Malaysia by plane or car,so this was the first time I was on a train.I did not particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread.可知我带了很多的书去读,说明我以为这次旅行很乏味.故选D.
72.A.细节理解题.根据文章第一段前3行There were smiling children all the way.Charily they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway,wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang.可知沿途很有友好的马来西亚人在向我们微笑挥手.故选A.
73.B.推理预测题.根据第二段2,3行I did not particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread.可知我不是很喜欢这样的长途旅行,所以我带了很多的书,说明该词是指喜欢enjoy,故选B.
74.C.细节理解题.根据文章最后一段"Soon the train pulled up at Butterworth"可知,最终火车停到了北海.故选C.
75.D.主旨大意题.根据文章第一段前3行"There were smiling children all the way.Charily they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway,wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang."提到,一路上都是微笑的孩子,整个家庭整个家园也在挥手微笑,以及最后一段最后2行"I had never done this before.He seemed surprised and then his weather﹣beaten face warmed up with a huge smile.We walked arm in arm to his car."可知,作者从未给叔叔拥抱,这次的给予也让叔叔露出笑容,说明本文讲述的是微笑的巨大作用.故选D.
第四部分写作(共两节,满分10分)第一节短文改错(共1小题;每小题l分,满分10分)(注意:在试题卷上作答无效)此题要求改正所给短文中的错误.对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉.此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词.此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词.注意:原行没有错的不要改
76.(10分)(2010•新课标Ⅰ)It was a chance of a lifetime to win the first (76) √
prize on the Story Writing Show.All I had to do (77) in
was to write a story or present it.My teachers (78) and
have been telling me how great my writing was. (79) had
So if they had said was true,I would have a chance (80) what
of winning the prize.What were better,I had useful (81) was
help.There was Uncle Chen,gentleman living (82) a
near my house,who was a very much famous writer. (83) much
He agreed to reading my story and give me some (84) read
advices on how to write like a real writer. (85) advice .
【分析】改错题要注意代词,连词以及词性、人称的转化.
做好短文改错题,可以从以下三方面去考虑:1.快速阅读短文,如抓住中心思想,从整体上对短文有个了解. 2.充分运用语言的基础知识,从句型结构、词的变化、词类选择、词的搭配、习惯用法出发,进行分析判断,尽快找出错误在何处. 3.重视整体和语境,从上下文关系中找出表达连接关系或逻辑关系的词或词组,判断是递进关系还是转折关系,是因果关系还是让步关系.
76.正确
77.on→in in在…里面,在节目之中,用on与题目不符,所以用in.
78.or→and or用于否定句和一般疑问句当中,所以要改为and
79.have→had 整篇文章采用的过去式,前后时态要保持一致,所以要改为had
80.so if∧what what做if从句后面said的宾语,所以要加上what
81.were→was what做主语时后面的谓语要用单数形式,所以要改为was
82.a∧gentleman 可数名词前面要加定冠词,所以要加上a
83.much very much一般放在句尾,very作为副词修饰形容词就足够了,所以要删掉much
84.reading→read agree to do sth 是固定搭配,所以要改为read
85.advices→advice advice是不可数名词,所以要改为advice
第二节书面表达(满分25分)
86.(25分)(2010•新课标Ⅰ)假设你是育才中学学生会李华.你校将举办一次英语演讲比赛(speech contest),希望附近某大学的外籍教师Smith女士来做评委.请参照以下比赛通知给她写一封信.
注意:词数100左右.
**************************************
Dear Ms.Smith, I'm Li Hua,Chairman of the Student Union of Yucai Middle School,which is close to your university.I'm writing to invite you to be a judge at our English speech contest to be held in Room 501 in our school on June 15.It will start at 2:00 pm and last for about three hours.Ten students will deliver their speeches on the given topic"Man and Nature".Wehope that you will accept our invitation if it is convenient for you.Please call me at 44876655 if you have any questions.
I am looking forward to your reply.
With best wishes,
Li Hua.
【分析】本文为应用文,根据对通知图片的理解写一封信,希望附近某大学的外籍教师Smith女士来做校英语演讲比赛评委.写作要点:演讲主题;时间;地点;参赛选手;联系人及方式.既是提纲作文又是图画类作文.基本时态为一般将来时,人称以第一、三人称为主.重要短语:be close to (接近,靠近…),invite sb to do sth(邀请某人做某事…),deliver speeches (发表演讲),accept our invitation(接受邀请),It is convenient for sb (对…来说方便),spend money doing(做某事花费钱),look forward to…(期望…),write to…(写信给).
【解答】I'm Li Hua,Chairman of the Student Union of Yucai Middle School,which is close to your university.【高分句型】I'm writing to invite you to be a judge at our English speech contest to be held in Room 501 in our school on June 15.【高分句型】(地点) It will start at 2:00 pm and last for about three hours.(时间)Ten students will deliver their speeches on the given topic"Man and Nature". (参赛选手、主题)We hope that you will accept our invitation if it is convenient for you.【高分句型】Please call me at 44876655 if you have any questions.(联系方式)
I am looking forward to your reply.
With best wishes,
Li Hua
