最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

高一英语必修一 unit1

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-23 23:03:53
文档

高一英语必修一 unit1

课时作业(一)Unit1FriendshipSectionⅡWarmingup&Reading—LanguagePoints(本栏目内容,在学生用书中以形式分册装订!)Ⅰ.单句语法填空1.Theyarediscussinghowtobuildupa____________(power)government.答案:powerful2.Pleasecleanthe____________(dust)windowsafterclass.答案:dusty3.Thepoorwomanisso____
推荐度:
导读课时作业(一)Unit1FriendshipSectionⅡWarmingup&Reading—LanguagePoints(本栏目内容,在学生用书中以形式分册装订!)Ⅰ.单句语法填空1.Theyarediscussinghowtobuildupa____________(power)government.答案:powerful2.Pleasecleanthe____________(dust)windowsafterclass.答案:dusty3.Thepoorwomanisso____
课时作业(一) Unit 1 Friendship

Section Ⅱ Warming up & Reading—Language Points

(本栏目内容,在学生用书中以形式分册装订!)

Ⅰ.单句语法填空

1. They are discussing how to build up a____________(power) government.

答案: powerful

2.Please clean the____________(dust) windows after class.

答案: dusty

3.The poor woman is so____________(concern) about her son’s safety   that she couldn’t sleep well all night.

答案: concerned

4.To be honest,I don’t think you’ll get the work________(finish) on time.

答案: finished

5.Hearing what Father had said,the crying child soon calmed________.

答案: down

6.I once studied some Japanese at college,but I’m afraid that I’ve________(entire) forgotten it now.

答案: entirely

7.If you add________ all the numbers,you’ll find you have made more progress.

答案: up

8.Little Jim________(ignore) his teacher’s suggestion so he made the same mistake again.

答案: ignored

9.While________(walk) his dog in the park yesterday afternoon,Bob heard someone shouting for help in the distance.

答案: walking

10.—Do you know our town?

—No.This is the first time that I________________(come) here.

答案: have come

Ⅱ.选词填空

add up,calm down,go through,face to face,at dusk,set dow 

1.You’re too excited.We will discuss the problem when you____________.

答案: calm down

2.Peter has lost his job,and the family is________________a very difficult time.

答案: going through

3.I’ve talked to him on the phone but I’ve never actually met him __________________.

答案: face to face

4.The writer used to________________all his important thoughts in his diary.

答案: set down

5.When we________________the numbers,we realized we had spent too much.

答案: added up

6.The hike took me 3 hours,and finally I was back ______________________.

答案: at dusk

Ⅲ.完成句子

1.He picked up a wallet while________________(步行回家时).

答案: (he was) walking home

2.__________________________________________(是英语老师) told us an interesting story in class yesterday.

答案: It was my English teacher who/that

3.To be honest,it was the first time that I______________________________________(看这么好的一部电影).

答案: had seen such a good film

4.________________________________________(曾经有一段时期) we didn’t get along well with each other.

答案: There was once a time when

5.It is the third time that he______________________________(被警告) of the danger in the job.

答案: has been warned

6.—I was really anxious about you.

—I’m terribly sorry.I________________(本不应该离开家) without a word.

答案: shouldn’t have left home

Ⅳ.课文缩写语法填空

I wonder ①________it is because I haven’t been able to be outdoors for so long that I have grown so crazy about ②________to do with nature.I can well remember that there was a time ③________a deep blue sky,the song of the birds,moonlight and flowers could never have kept me ④________(spellbind).That ⑤________(change) since I was there.For example,one evening when it was so warm,I stayed awake ⑥________purpose until half past eleven in order to have a good look at the moon by myself.But ⑦________the moon gave far too much light,I didn’t dare open a window.Another time five months ago,I happened to be upstairs until the window had to ⑧________(shut).The dark,rainy evening,the wind,the thundering clouds held me ⑨________(entire) in their power;it was the first time in a year and a half ⑩________I had seen the night face to face.

答案: ①if/whether ②everything ③when ④spellbound

⑤has changed ⑥on ⑦as ⑧be shut ⑨entirely ⑩that

Ⅴ.完形填空

When I was in primary school,I got into a major argument with a boy in my class.I can’t__1__what it was about,but I have never forgotten the__2__I learned that day.

I was __3__that I was right and he was wrong—and he was sure that I was wrong and he was right.The__4__decided to teach us a very important lesson.She__5__both of us up to the__6__of the classroom and__7__him on one side of her desk and me on__8__.In the middle of her desk was a large,round object.I could__9__see that it was black.She asked the boy what__10__the object was.“White,” he answered.

I couldn’t believe he said the object was white,__11__it was obviously black!Another__12__started  between  my classmate and me,this__13__about the color of the object.

The teacher told me to go to stand where the boy was standing and told him to come to stand where I had been.We changed__14__,and now she asked me what the color of the object was.I__15__to answer,“White.” It was an object with two __16__colored sides,and from his side it was white.__17__from my side was the color black.

My teacher taught me a very important lesson that day:You must__18__in the other person’s shoes and look at the__19__ through their eyes in order to__20__understand their  views.

语篇解读 多年前我得到的那个教训让我至今铭记在心。

1.A.think      B.suppose  

C.remind          D.remember

解析: 从下文的never forgotten可知,我记不清为何争吵。

答案: D

2.A.lesson      B.lecture

C.class       D.text

解析: 从下文可知,多年前的那天我得到了一个教训,至今铭记在心。

答案: A

3.A.told        B.wished

C.convinced         D.allowed

解析: be convinced=be sure,意为“确信,深信”。从下文可知,当时我坚信自己是正确的,对方是错误的。

答案: C

4.A.officer       B.teacher  

C.doctor       D.parent

解析: 下文提到了The teacher,My teacher,可知应选B项。

答案: B

5.A.told       B.came  

C.brought       D.woke

解析: bring指“带……到某处”。其他选项不符合文意。

答案: C

6.A.back        B.front

C.middle        D.side

解析: 从下文的her desk可知,老师把我们带到讲桌旁,讲桌应在教室前面,故选B项。

答案: B

7.A.planted       B.placed

C.had        D.fixed

解析: place意为“放置,安置”。根据下文内容可知,老师让我们分别站(安置、放)在讲桌的两边。其他几个选项都不符合文意。

答案: B

8.A.the other      B.one another

    C.each other        D.that one

解析: 从上文on one side of her desk可推知我站到那个同学的对面,即讲桌的另一边,应是the other (side)。

答案: A

9.A.happily       B.fortunately

C.clearly        D.nearly

解析: 从下文的obviously和文意可知,从我这边能很清晰地看到它是黑色的,故选择clearly。

答案: C

10.A.width        B.shape   

C.color       D.size

解析: 从black和white可知,老师在问物体的颜色。

答案: C

11.A.when         B.unless 

C.until        D.if

解析: 从上下文可知,(我看到)它明明是黑色的,而我的同学却说它是白色的,我难以置信;所以A项when符合文意。

答案: A

12.A.fight         B.argument

C.conversation       D.game

解析: 从文意和上文的argument可知,我们不同意对方的意见,又开始争吵了。

答案: B

13.A.time        B.year   

C.month        D.day

解析: 由上文又开始了新的争吵可知,time是正确的,这一次是关于这个物体的颜色。其他选项显然与文意不符。

答案: A

14.A.places        B.seats

C.attitudes        D.glasses

解析: 由上句的内容可知,我们交换了位置。

答案: A

15.A.needed       B.could 

C.hoped        D.had

解析: 根据语境,我们两人互相交换了位置,我看到了事物的另一面,不得不承认是白色的,即我的同学刚才看到的颜色。

答案: D

16.A similarly       B.differently

C.beautifully      D.surprisingly

解析: 由下文的from his side it was white和from my side was the color black可知,物体两面的颜色不同,故differently正确。

答案: B

17.A.Still       B.Since   

    C.Only        D.Also

解析: still仍然;since自……以来;only只是,不过;also而且。通过上文可知,从他那面看,物体是白色的,只是从我这面看它是黑色的。只有only符合文意。

答案: C

18.A.seat       B.stand   

C.lie       D.put

解析: stand in the other person’s shoes站在别人的立场上。stand符合文意。

答案: B

19.A.situation       B.movement

C.condition         D.behavior

解析:  situation局面,情况,局势;movement运动,活动;condition状况;behavior行为。结合语境可知situation合适。

答案: A

20.A.unexpectedly       B.suddenly

C.quietly        D.truly

解析: 通过上文可知,只有当你站在别人的立场上,从他们的角度看问题时,你才能真正理解他们的观点,故选D项。

答案: D

Ⅵ.阅读理解

Senior year is supposed to be the best year of my high school life.But for a while,it seemed like the most stressful.At the beginning of the school year,I knew that I was going to have to pick a college and a major,and I thought that I was going to major in journalism (新闻学).I had already taken many college tours.But one day I thought about it and asked myself,“Do you really want to be a journalist?Do you really enjoy writing that much to make it your career?”

I didn’t know the answers to my own questions,and I felt lost.My college research had focused on journalism.Now that I doubted my major,I began to doubt the colleges as well.I feared that all that time spent visiting colleges was then a waste.

After realizing this,I started to get really stressed.My friends kept telling me what they wanted to be and which college they wanted to go to.It seemed as though everyone had their lives planned out while I was still not certain what my major would be.

One day in October,I was on the train with some friends and they were all discussing their dream colleges and how eager (渴望的) they were for the majors they chose.One of my friends told us that she had known she wanted to do nursing since her sophomore (高中二年级的) year.I felt jealous—I wasn’t even thinking about the college two years ago.Then someone asked me,“Mel,what college do you want to go to?”

I_was_caught_off_guard.“Uh,what?” I said,trying to buy some time.

Then another friend jumped in,“Yeah,Mel,what major are you going to study?”

“Um,I’m not really sure,” I said.“I haven’t decided yet.”

The world seemed to stop moving for my two friends.“What?How couldn’t you know yet?”

语篇理解 本文主要讲述了作者高中时期对选择大学专业及上哪所大学所产生的困惑。

1.From the passage we can learn that________.

A.the author knew the answers to her own questions

B.the author was interested in journalism at first

C.the author thought that all that time spent visiting colleges was useful

D.the author’s friends never told her what they wanted to do in the future

解析: 细节理解题。由第二段第二句可知选B。其它三项都与原文不相吻合。

答案: B

2.The writer felt________because her friends were already thinking about colleges two years ago.

A.angry        B.happy

C.satisfied       D.jealous

解析: 细节理解题。由第四段I felt jealous—I wasn’t even thinking about the college two years ago.可知选D。

答案: D

3.The underlined sentence “I was caught off guard” means the author________.

A.didn’t know how to answer the question

B.didn’t understand her friends

C.was hit by her friends

D.couldn’t leave her guard then

解析: 推理判断题。由文章下一句话“Uh,what?”I said,trying to buy some time.以及前文提到的作者对自己的专业和学校比较迷茫,可知作者对朋友的问题有些不知所措。

答案: A

4.The last paragraph mainly deals with________.

A.how surprised the friends were

B.how happy the author was

C.how important the author’s choice was

D.how jealous the author was

解析: 主旨大意题。通读本段作者和朋友的对话可知最后一段主要讲述了朋友们的吃惊态度。

答案: A

文档

高一英语必修一 unit1

课时作业(一)Unit1FriendshipSectionⅡWarmingup&Reading—LanguagePoints(本栏目内容,在学生用书中以形式分册装订!)Ⅰ.单句语法填空1.Theyarediscussinghowtobuildupa____________(power)government.答案:powerful2.Pleasecleanthe____________(dust)windowsafterclass.答案:dusty3.Thepoorwomanisso____
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top