最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

青海省2012高考英语总复习训练测试题(4)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-23 23:46:42
文档

青海省2012高考英语总复习训练测试题(4)

2012版高考英语总复习训练测试题(4)Ⅰ.单词拼写1.The________(大多数)ofthestudentsinmyclassarefromthecountry.2.Thetemperatureofthe________(全球)hasrisenasaresultofpollution.3.Withsomanypeople________(交流)inEnglish,it’simportantforustolearnEnglishwell.4.Canyouimaginethedifficul
推荐度:
导读2012版高考英语总复习训练测试题(4)Ⅰ.单词拼写1.The________(大多数)ofthestudentsinmyclassarefromthecountry.2.Thetemperatureofthe________(全球)hasrisenasaresultofpollution.3.Withsomanypeople________(交流)inEnglish,it’simportantforustolearnEnglishwell.4.Canyouimaginethedifficul
2012版高考英语总复习训练测试题(4)

Ⅰ.单词拼写

1.The ________(大多数)of the students in my class are from the country.

2.The temperature of the ________(全球)has risen as a result of pollution.

3.With so many people ________(交流)in English,it’s important for us to learn English well.

4.Can you imagine the difficulty we had ________(理解)each other?

5.After the American War,American became an i________ country.

6.The e________ “Thank you” and “Please” are important in our daily life.

7.English plays an important part in ________(国际)trade.

8.Can you manage to s________ in a forest alone?

9.Do you like c________ music or pop music?

10.It is known to all that China is a d________ country while Japan is not.

答案:1.majority 2.globe 3.communicating 4.understanding 5.independent 6.expressions 7.international 8.survive 9.classical 10.developing

Ⅱ.短语填空

fond of;all the time;hunt for;drop sb. a line;for the first time;make yourself at home;stay up;in total

1.The young couple was overjoyed when they were invited to the palace ball ________.

2.Mr.Brown had his house repaired yesterday and the repairs came to over £500 ________.

3.“Please sit down and ________.I’ll get some drinks,” Jane said to her friend.

4.“Don’t forget to ________ when you get to New York,” Mrs.Williams said to her daughter.

5.They felt depressed because it had been raining ________ for weeks.

6.Detectives are ________ thieves who broke into a warehouse yesterday.

7.You’ve got to go to school tomorrow.I don’t want you to ________ too late.

8.Over the years,we have grown ________ the house and don’t want to leave.

答案:1.for the first time 2.in total 3.make yourself at home

4.drop me a line 5.all the time 6.hunting for 7.stay up 8.fond of

Ⅲ.完成句子

1.He has to learn ________________ (收集淡水),hunt for food,and make fire.(how)

2.The lesson we can learn from Chuck and all the others ________________ (结交了不同寻常朋友) is that friends are teachers.(unusual)

3.How did these differences come about? There is ________________ (没有直截了当的答案) this question.(answer)

4.Businessmen and tourists often come to China ________________ (但不会说) Chinese.(without)

答案:1.how to collect water 2.who have unusual friends

3.no quick answer to 4.without being able to speak

Ⅳ.单项填空

1.The street singer managed to ________ a small group of curious passers­by in front of the supermarket.

A.store   B.accumulate   C.collect   D.gatherwww.xkb1.com

解析:这几个词都有“积累;收集;积聚”的含义,其中store侧重于“储藏;收藏”;accumulate“积累;堆积”,主要用于sb. accumulate(vt.)sth.或者sth.accumulate(vi.);collect强调分门别类地进行处理式的收集;gather用作及物动词“(使)……聚集(在一起)”。

答案:D

2.Don’t worry,Mum!We didn’t fight with each other—we just ________ about who should play the toy first.

A.talked      B.discussed     C.argued      D.struggled

解析:根据句子意思,“我们并没有打架,只是争论谁应该先玩这个玩具。”只有C项符合题意。talk about sth.“谈论某事”;discuss about sth.“讨论某事”;struggle for sth.“为……而奋斗”。

答案:CXkb1.com

3.Red and black are colours that ________ him perfectly.

A.meet      B.match      C.suit       D.fit

解析:这四个词都可做及物动词,意为“适合;符合”。meet指满足(需要);符合(要求),例如:meet the demand,meet the situation等;match指的是两者之间一一相对应,相符合;suit是指款式、花色、程度的“适合”;而fit指的是尺码、大小的“适合”。

答案:C

4.He managed to ________ his old computer ________ a new one.

A.change;into            B.change;with

C.change;for             D.change;from

解析:change A into B意为“把A变成B”,通常变化前后两者为不同性质的东西。change A with B意为“和B交换A”。change A for B指的是“用A换取B”。change X from Y,X来自于Y。

答案:C

5.After repeating the same work day after day,she is ________ it and wants to change the situation.

A.tired out                    B.tired from

C.tired with                   D.tired of

解析:根据句子意思“在日复一日从事相同的工作后,她已经对这项工作感到厌烦并想改变这种形势。”be tired of对……厌烦;be tired out=be worn out,为不及物动词;be tired from=be tired with “因为……而疲劳”。

答案:D

6.—I’ve read another book this week.

—Well,maybe ________ is not how much you read but what you read that counts.

A.this      B.that      C.there      D.it

解析:第二句句意为“重要的不是你读了多少本书而是你读到了什么”。这是一个强调句型,强调句型的基本结构为:It+is(was)+被强调部分+that/who+其余部分。

答案:D

7.The CDs are on sale!Buy one and you get ________ completely free.

A.other      B.others      C.one      D.ones

解析:句意:这些CD唱片减价销售!买一送一。选项A不能单独用作宾语,要么前加定冠词the,要么后接复数名词。若选B或D项,则表示有其他很多东西都免费赠送,这样不符合语境;选one表示泛指同类某一事物,符合语境需要。

答案:C

8.Jim went to answer the phone.________,Harry started to prepare lunch.

A.However             B.Nevertheless

C.Besides              D.Meanwhile

解析:句意:Jim去接电话了。与此同时,Harry开始做午饭。A然而;B虽然如此;C除此之外;D与此同时。根据前后句逻辑关系,应选择表示并列关系的D。

答案:D

9.Compared with his sister,Jerry is even more ________ to,and more easily troubled by,emotional and relationship problems.

A.sceptical           B.addicted

C.available           D.sensitive

解析:选项A意为“怀疑的”,常与介词of或about搭配;选项B意为“上瘾的;入迷的”;选项C意为“可利用的”;选项D意为“敏感的”。根据语境知道,Jerry对情感和人事关系问题很敏感。

答案:D

10.From their ________ on the top of the TV Tower,visitors can have a better view of the city.

A.stage                 B.position

C.condition             D.situation

解析:句意:从他们在电视塔顶的位置,游客们可以更好地看到这个城市。本题考查名词语义辨析。stage阶段;舞台;position位置;地位;姿势;condition条件;环境;情形;situation形势;环境。

答案:B

文档

青海省2012高考英语总复习训练测试题(4)

2012版高考英语总复习训练测试题(4)Ⅰ.单词拼写1.The________(大多数)ofthestudentsinmyclassarefromthecountry.2.Thetemperatureofthe________(全球)hasrisenasaresultofpollution.3.Withsomanypeople________(交流)inEnglish,it’simportantforustolearnEnglishwell.4.Canyouimaginethedifficul
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top