最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

辽宁省2021年高一下学期期中考试英语试题有答案

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-24 10:49:42
文档

辽宁省2021年高一下学期期中考试英语试题有答案

辽宁省某校2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题一、阅读选择 1.    The LondonUnderground(TheTube)    The mainsourceofpublictransportinLondonrevolvesaroundtheUnderground(ortheTubeasitisknowntoLondoners).Thisnetworkof121inescangetyoutomostplacesinthecenterofthecityquickly.   
推荐度:
导读辽宁省某校2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题一、阅读选择 1.    The LondonUnderground(TheTube)    The mainsourceofpublictransportinLondonrevolvesaroundtheUnderground(ortheTubeasitisknowntoLondoners).Thisnetworkof121inescangetyoutomostplacesinthecenterofthecityquickly.   
辽宁省某校2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题

一、阅读选择

 

1.     The London Underground (The Tube)

    The main source of public transport in London revolves around the Underground(or the Tube as it is known to Londoners). This network of 121ines can get you to most places in the center of the city quickly.

    It's almost necessary to get an Oyster Card or a Travelcard. Single tickets are priced starting at the intentionally absurd (荒谬的) price of £ 4.80 (Zone 1﹣3),  if you pay cash. Using an Oyster card,  a single fare is £ 2.30 if you are traveling within the central Zone 1.

    On hot days it is also advisable to take a bottle of water with you as Underground trains are not air﹣conditioned.

    Last trains leave central London at around 00: 30 weekdays,  23: 30 Sundays. First trains leave the suburbs at around 5: 00.

    The Bus System

    Outside the center of London,  Tube stations are farther apart,  so buses help fill the gaps. Also,  the bus offers a cheaper alternative,  even if it is a slower journey.

    Cash fares for London buses have been abolished ﹣ you cannot pay cash. A bus fare costs £ 1.50 if using only buses,  the fare is capped at £ 4.40 per day for Oyster or contactless users.

    Light Rail and Trains

    You can think of the Docklands Light Railway (DLR) and the Tramlink as extensions of the Underground,  Travelcards purchased at Tube Stations in East London. The DLR connects with a number of the other train services (including connections at Tower Hill or Bank Stations) and can be used to reach Greenwich,  Canary Wharf,  and Stratford.

    River Services

    There are a number of different routes along the River Thames. The faster commuter services operate all day from Greenwich Pier to Embankment and from Putney and Chelsea harbour to Blackfriars during Peak Hours only. These routes will pass a number of places of interest including the Houses of Parliament and London Bridge. A return fare from Putney to Blackfriars will cost about 12 pounds.

    National Rail

    Once you leave Central London or if you are traveling South of the River Thames,  the best public transport option will often be National Rail. There are numerous connections to the Rail System from the Tube. Travelcards can be used for travel on the National Rail (but not the Heathrow Express). Oyster cards can be used up to Zone 6 except certain services including Heathrow Express,  Heathrow Connect and HSI.

  

(1)When taking the London Underground,________.

A. you should buy tickets with cash

B. you can save more money with a single ticket

C. you can go to any place in London quickly

D. you are advised to take a bottle of water along on hot days.

 

(2)An Oyster card or contactless card user will pay no more than________per day using only buses to travel around London.

A. £ 4.80   .

 

(3)If you use river services along the River Thames, you will pass________.

A. London Bridge   .

 

(4)To travel South of the River Thames, it is recommended that you use________.

A. The London Underground

C. The DLR and the Tram .

 

2.     It doesn't take a lot to live a healthy live. That parents often have family meals with their children ranks first.

    A Harvard study found that families that eat together are twice as likely to eat their five servings of fruits and vegetables a day as families who don't eat together. Families also eat less fried food when they eat together. Finally,  children who regularly eat with family have diets higher in fiber,  calcium,  iron,  and vitamins B6,  B12,  C and E.

    During family meals,  parents can set a good example of healthy eating that children may follow. They also display polite table manners. Family meals teach children important skills.

    When a family eats together,  kids can learn about nutrition and healthy eating. In many studies of school﹣aged children,  those who eat family meals have a higher level of nutrition knowledge.

    When a family eats together,  kids learn about food safety,  like hand washing before eating.

    Children who have company at meals are slimmer than those who eat alone. That's because they eat less,  eat more slowly,  and talk more. This is a good way to ________ obesity in children.

    Family meals can help children build vocabulary. Studies showed kids who ate with their families performed better at school and had a broader vocabulary. Family meals offer an opportunity for conversations where kids learn vocabulary﹣building words to help them read and communicate better.

    Children gain a better sense of belonging within the family when they eat together with their parents at home. Family meals offer a time for a family to come together as a group and develop a feeling of belonging. That sense of belonging leads to better self﹣esteem(自尊). In conclusion,  family meals are very important.

  

(1)The writer wants to tell us that________.

A. eating together with family is a good chance to teach children

B. it's more favorable for children to eat with their families

C. it's desirable for children to eat more regularly

D. enjoying family meals is equal to eating a big and delicious dinner.

 

(2)Which of the following statements is NOT true?________

A. Having a company meal is easy to become fatter and fatter.

B. In the mealtime, parents should set a good example of healthy eating.

C. Family meals can help children with a higher level of nutrition knowledge.

D. Family meals can make children form a good habit of eating..

 

(3)What does the underlined word "deter" in Paragraph 6 mean?________

A. find   .

 

(4)What is the passage mainly about?________

A. Why family is important to kids.

B. How to eat in a healthy way.

C. How to raise children well.

D. Why family meals are important.

 

3. 

A storm hit Houston, Texas, on Tuesday. It brought heavy rains and rising flood-waters. By Tuesday night, some parts of the city had received 10 inches of rain. Police and firefighters helped people move to safe places. They also saved people from cars and buses that were stuck on roads timely.

Certain areas around Houston were hit really hard. In just four hours, more than seven inches of rain fell in Sugar Land in the southwest of Houston. Cars could not pass through any of the areas main roadways. On Twitter, Sugar Land city officials asked people to get to high ground.

Tuesday's rain hit parts of Texas that Hurricane Harvey had already damaged almost two years ago. Hurricane Harvey in August, 2017 was the second most costly hurricane in US history. It caused $125 billion worth of damage in Texas. In the Houston area, 36 people died and about 150, 000 homes were flooded.

A spokesman for the Harris County Office of Homeland Security and Emergency  Management spoke with the Houston Chronicle. The spokesman said that this week's rain is "not in any way a Harvey-level event."

But the worst may not be over yet. People will have a break from the heavy rain on Wednesday. According to the National Weather Service, the Texas Gulf Coast will continue to experience heavy rain later in the week."Today should be our quietest over the next few days for rainfall," said Don Oettinger, a National Weather Service meteorologist (气象学家).

Houston Fire Chief Samuel Peia warned: "As there is too much water on the ground, these are perfect conditions for flash floods, so we hope people are careful of what they're doing and encourage them to stay home. There's no sense in putting yourself, firefighters or anybody in danger needlessly."

 

(1)What are Paragraphs I and 2 mainly about?

A.Flood damage in Houston.

B.Flood prevention in Houston.

C.Heavy floods hitting Houston.

D.People fighting floods in Houston.

 

(2)What do we know about Hurricane Harvey?

A.It caused no deaths or injuries. 

B.It did a lot of damage to Texas.

C. It was less serious than this week's rain.

D. It was the biggest hurricane on record.

 

(3)What can we learn from the weather report of the National Weather Service?

A.Pine days are coming.

C.A hurricane is unavoidable.

 

(4)What did Samuel suggest local people do?

A.Stay indoors. 

C.Give up needless things.

 

4.     Most of the new diseases we humans have faced in the past several decades have come from animals. The more we come into contact with wild animals,  the more we risk a so﹣called disease "spillover" from animals to humans.

    "As people move and wildlife move in response to a changing environment,  humans and wildlife and animals will come in contact more regularly, " said Jeanne Fair from the Los Alamos National Laboratory in New Mexico. Fair argues that by shifting(转移)animal habitats,  climate change will also make the opportunities for disease spillover more frequent. "Everything is sort of shifting and will shift into the future as the environment changes through climate change, " Fair said.

    Scientists,  including climatologists and epidemiologists on Fair's team at Los Alamos,  are beginning to model how changes to the climate will impact the spread of infectious diseases. It's early days for this kind of research,  but previous studies suggest that extreme weather has already played a role in at least one outbreak. Scientists say drought and deforestation have combined to force bats out of rainforests and into orchards(果园)in Malaysia to find food. Those bats,  a common disease reservoir,  then passed the Nipah virus through pigs to humans for the first time in the late 1990s.

    "We're going by the past data to really predict what's going to happen in the future, " Fair said,  "And so,  anytime you increase that wildlife﹣human interface(界面),  that's sort of an emerging disease hot spot. And so,  that's just increasing as we go forward."

    Jeffrey Shaman,  head of the climate and health program at Columbia University's public health school,  argues we don't yet know whether climate change will cause a net increase in infectious disease rates globally. For example,  mosquitos carry disease that affects millions of people across the world every year. As their habitats expand in some parts of the world,  they might contract diseases elsewhere. Shaman says what we know for certain about climate change is that it will make it harder to predict where disease outbreaks will pop up.

    摘自《The Week》

  

(1)How does climate change affect the spread of disease according to Fair?________

A. By breaking animals' habits.

B. By increasing animals' varieties.

C. By promoting animals' breeding.

D. By changing animals' living environment..

 

(2)What is the example of bats for in paragraph 3?________

A. Explaining the influence of Nipah virus.

B. Proving the harm of bats to human beings.

C. Showing the effects of climate change on disease.

D. Presenting scientists' early study about the cause of disease..

 

(3)What could be the best title for the text?________

A. Climate Change and Disease Spillover

B. Animals' Interaction with Humans

D. Early Studies about Extreme Weather

C. Scientists' Prediction for Disease Outbreaks.

二、七选五

 

     Many scientists believe our love of sugar may be an addiction(瘾).When we eat or drink sugary food,  the sugar enters our blood and influences parts of our brain that make us feel good. Then the good feeling goes away,  leaving us wanting more. All delicious food do this,  but sugar has a specially strong effect.

    "It seems like every time I study an illness and trace a path to the first cause,  I find my way back to sugar, " says scientist Richard Johnson. One﹣third of adults in the world have high blood pressure and up to 347 million have too much sugar in their blood. Why?  "Sugar,  we believe,  is one of the ________,  if not the main culprit' says Johnson.

    Early humans often had very little food,  so our bodies learned to be very good at storing sugar as fat.In this way,  we had energy stored for when there was no food. But today,  most people have more than enough. So the very thing that once saved us may now be killing us.

    So what is the solution?  It's easy to see that we need to eat less sugar.The trouble is, in today's world,  it's very difficult to avoid.More and more foods are filled with it Some producers even use sugar to replace taste in foods that are advertised as low in fat. This may make the food appear as healthier, but large amount of sugar are often added.

    But there are those who are fighting back against sugar. Many schools are replacing sugary desserts with healthier food like fruit. Other schools are growing their own food in gardens,  or building places for students and others in the community to exercise. The battle has not yet been lost.

  

(1)What is this article mainly about ?________

A. Our addiction to sugar. .

C. Illness caused by sugar. . bad sugar..

 

(2)The underlined word ________ in Paragraph 2 is the closest in meaning to________.

A. serious diseases

C. sweet foods .

 

(3)According to the passage, why is it so hard to avoid sugar?________

A. We like candy too much.

B. It gives us needed energy.

C. It's in so many foods and drinks.

D. We get used to eating it at school..

 

(4)In which page of a newspaper will this passage be found?________

A. Education. . . .

三、完形填空

 

     Ask people to name the world's tallest peak and anybody with sound general knowledge will name Mount Qomolangma. But quiz them on its exact __and many will be not sure.

    In 1975, Chinese surveyors __ that Mount Qomolangma (Mount Everest) was 8848. 13 meters high. As __ improved, satellites, photoelectricity, radars and gravity measurement technologies were __ to get more exact figures. Of course, someone still had to carry __ to what is the world's rooftop.

    In 2005, a Chinese team scaled Qomolangma and found that it was not as high as that, as they __ the height to be 8844. 43 meters. Scaling Qomolangma is no __ task. The average air temperature there is -29 degrees Celsius, even four degrees_____ than in Antarctica. The snow there is 4 —5 meters thick and hurricane-like __ blow all the time. Team members were training to __the extreme conditions.

    In a nutshell, measuring the Qomolangma's height is a tall order, __ huge amounts of money and human resources, But it is worth the_____. Qomolangma is the perfect __ for observing crustal (地壳的)movements. And changes to the peak's height could __ whether the two plates are heading toward or away from each other.

    Besides, the condition of snow and other natural materials at the top is an indicator of upcoming climate change on the Tibet-Qinghai Plateau. That's __ measuring the Qomolangma's height is so significant. Put to good use, it can benefit mankind.  

(1)

A.location  

 

(2)

A.determined  

 

(3)

A.condition  

 

(4)

A.employed  

 

(5)

A.weapons  

 

(6)

A.changed  

 

(7)

A.glorious  

 

(8)

A.colder  

 

(9)

A.snows  

 

(10)

A.cope with  

 

(11)

A.wasting  

 

(12)

A.effort  

 

(13)

A.channel  

 

(14)

A.measure  

 

(15)

A.where  

四、用单词的适当形式完成短文

 

  Every day has the potential to be a good and,in some cases,a great day for you.Few of us get up in the morning (61)________ (think) that we want this to be a bad day.Yet in many cases the day turns that way because of a person or an event that we worry about.

Think about those small events which can throw you off balance and affect your whole day(62)________ (negative).Who(63)________ (steal) your day?Was ()________ a boss,an unruly child,an erratic (难以预料,无常的)driver on the way to work,getting (65)________"F"on a history paper,or an (66)________ (polite) waiter at lunch that did?

Every day numerous people or events can prevent us from having a good day,if we let them.The key is that we should adopt a positive attitude towards life.We cannot control (67)________ happens to us in many cases,but we can control how we react (68)________ these events.

Lao-tzu,a Chinese philosopher,(69)________ (say),"He who conquers others is strong; he who conquers (70)________ is mighty." 

五、提纲类作文

 

  假如你是李华,你的英国朋友Tom将来中国旅游,发邮件向你询问中英日常生活肢体语言的异同。请你回复邮件,内容包括:

1. 表示欢迎;

2. 不同点:在中国,与长辈交谈时,低头避免直视等;

3. 相似点:见面握手,微笑等。

注意:

1. 写作词数应为80左右;

2. 请按如下格式作答。

Dear Tom,

______

Yours,

Li Hua

六、读后续写

 

  

阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

Jenny was the only child in her home. She had a quarrel with her mother that afternoon and she ran out of the house angrily. She couldn't help crying sadly when she thought of the scolding from her mother. Having wandered aimlessly in the street for hours, she felt a little hungry and wished for something to eat, but it was not even possible for her, since she had nothing with her. She stood beside a stand for a while, watching the middle-aged seller busy doing his business. However, with no money in hand, she sighed and had to leave.

The seller behind the stand noticed the young girl and asked, "Hey, girl, you want to have the noodles?"

"Oh, yes... but I don't have money on me..." she replied.

"That's nothing. I'll treat you today," said the man, "Come in."

The seller brought her a bowl of noodles, whose smell was so attractive. Jenny thanked the man and started to gobble up(狼吞虎咽)the delicious food...then cried silently.

"What is it?" asked the man kindly.

"Nothing, actually I was just moved by your kindness!" said Jenny as she wiped her tears, "Even a stranger on the street will give me a bowl of noodles, while my mother drove me out of the house. She showed no care for me. She is so mean and cruel!"

Hearing the words, the seller smiled, "Girl, do you really think so? I only gave you a bowl of noodles and you thanked me a lot. But it is your mother who has raised you since you were a baby. Can you number the times that she has cooked for you? Have you expressed your thanks to her?"

Jenny sat there, speechless and numb with shock; she remembered her mother's familiar face and weathered hands. "Why did I not think of that? A bowl of noodles from a stranger made me feel grateful, but I have never thanked my mum for what she has done for me."

On the way home, Jenny made up her mind to make an apology to her mother for her rudeness as soon as she arrived home.

注意:

1. 所续写短文的词数应为150左右;

2. 至少使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;

3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1:

Approaching the doorway, Jenny took a deep breath. ______

Paragraph 2:

Her mother came back home, which called her mind back. ______

参与试题解析

辽宁省某校2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题

一、阅读选择

1.

【答案】

D

B

A

D

【考点】

完形综合

阅读理解综合

【解析】

本文是一篇广告布告类阅读,伦敦公共交通的主要来源围绕地下,这个12行的网络可以让您快速到达市中心的大多数地方,本文主要介绍了伦敦不同的公共交通设施.

【解答】

(1)D. 细节理解题.根据第一部分关于伦敦地铁的描述中it is also advisable to take a bottle of water with you as Underground trains are not air﹣conditioned可知,因为地铁没有空调,所以带上一瓶水.故D项正确.

(2)B.细节理解题.根据The Bus System中的 A bus fare costs £ 1.50 if using only buses, the fare is capped at £ 4.40 per day for Oyster or contactless users.可知,使用Oyster卡或非接触式卡的用户每天只需支付4.40英镑,如果乘坐公共汽车前往伦敦旅行.故选B.

(3) A.细节理解题.根据river service中的These routes will pass a number of places of interest including the Houses of Parliament and London Bridge可知,这些路线将通过一些名胜古迹,包括the Houses of Parliament和London Bridge.故选A..

(4) D.细节理解题.根据National Rail中的这句话if you are traveling South of the River Thames, the best public transport option will often be National Rail如果你是在河的南部旅行,最好的公共交通选择往往是国家铁路.故选D项.

2.

【答案】

B

A

C

D

【考点】

议论文阅读

日常生活类阅读

【解析】

这是一篇议论文.文章讲述了,一项研究表明:在一起吃饭的家庭比不在一起吃饭的家庭,对孩子有更积极的影响,其积极影响体现在多个方面.

【解答】

(1)B.写作意图题.由第二段中的"A Harvard study found that families that eat together are twice as likely to eat their five servings of fruits and vegetables a day as families who don't eat together."(哈佛大学的一项研究发现,一起吃饭的家庭每天吃五份水果和蔬菜的可能性是不在一起的家庭的两倍.)和"Finally, children who regularly eat with family have diets higher in fiber, calcium, iron, and vitamins B6, B12, C and E."(最后,经常和家人一起吃饭的孩子,其膳食纤维、钙、铁和维生素B6、B12、C和E含量较高.)以及下文告诉我们小孩子和家人一起共餐的许多好处,可推断出作者想要告诉读者孩子们和家人一起吃饭更有好处.故选B.

(2)A.细节理解题.由第三段首句"During family meals, parents can set a good example of healthy eating that children may follow."(在家庭聚餐期间,父母可以树立孩子们可以效仿的健康饮食的好榜样.)可知B项正确;由第四段首句"When a family eats together, kids can learn about nutrition and healthy eating."(当一家人一起吃饭时,孩子们可以学习营养和健康饮食.),可知C项正确;由第三段中的"They also display polite table manners."(他们还表现出礼貌的餐桌礼仪.)和第五段首句"When a family eats together, kids learn about food safety, like hand washing before eating."(当一家人一起吃饭时,孩子们会学习食品安全,比如饭前洗手.)可知D项正确;A项未提及.故选A.

(3)C.词义猜测题.由第六段中的"Children who have company at meals are slimmer than those who eat alone."(吃饭有伴的孩子比单独吃饭的孩子苗条.),可知这是阻止小孩肥胖的好方法;由此可知,划线单词 "deter"的意思是"阻止".A. find发现;B. replace代替;C. prevent阻止;D. improve提高.故选C.

(4)D.主旨大意题.由第二段首句"A Harvard study found that families that eat together are twice as likely to eat their five servings of fruits and vegetables a day as families who don't eat together."(哈佛大学的一项研究发现,一起吃饭的家庭每天吃五份水果和蔬菜的可能性是不在一起的家庭的两倍.),第三段首句"During family meals, parents can set a good example of healthy eating that children may follow."(在家庭聚餐期间,父母可以树立孩子们可以效仿的健康饮食的好榜样.),第四段首句"When a family eats together, kids can learn about nutrition and healthy eating."(当一家人一起吃饭时,孩子们可以学习营养和健康饮食.),第五段首句"When a family eats together, kids learn about food safety, like hand washing before eating."(当一家人一起吃饭时,孩子们会学习食品安全,比如饭前洗手.),第六段首句"Children who have company at meals are slimmer than those who eat alone."(吃饭有伴的孩子比单独吃饭的孩子苗条.),第七段首句"Family meals can help children build vocabulary."(家庭聚餐可以帮助孩子们建立词汇量.)和第八段首句"Children gain a better sense of belonging within the family when they eat together with their parents at home."(当孩子们在家里和父母一起吃饭时,他们会获得更好的家庭归属感.)可知作者从一起吃饭的好处表明和家庭聚餐很重要.故选D.

3.

【答案】

【考点】

记叙文阅读

史地常识类阅读

【解析】

此题暂无解析

【解答】

此题暂无解答

4.

【答案】

D

C

A

【考点】

社会文化类阅读

议论文阅读

【解析】

本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了研究表明气候变化可能会影响疾病的爆发率,因为气候变化会改变动物的生存环境,让动物传播疾病.

【解答】

(1)D.细节理解题.根据文章第三段 Scientists say drought and deforestation have combined to force bats out of rainforests and into orchards(果园)in Malaysia to find food. 科学家说,干旱和森林砍伐结合在一起,迫使蝙蝠走出雨林,进入马来西亚的果园寻找食物.可知气候变化通过改变动物的生存环境影响疾病的传播;故选D.

(2)C.推理判断题.根据文章第三段Scientists say drought and deforestation have combined to force bats out of rainforests and into orchards(果园)in Malaysia to find food. Those bats, a common disease reservoir, then passed the Nipah virus through pigs to humans for the first time in the late 1990s.科学家据说干旱和森林砍伐迫使蝙蝠离开雨林进入马来西亚的果园寻找食物.这些蝙蝠是一种常见的疾病库,然后在20世纪90年代末首次通过猪将尼帕病毒传给人类.可知第3段中蝙蝠的例子 显示气候变化对疾病的影响;故选C.

(3)A.标题归纳题.作者通过这篇文章主要向我们描述了研究表明气候变化可能会影响疾病的爆发率,因为气候变化会改变动物的生存环境,让动物传播疾病.可知这篇课文最好的标题是气候变化与疾病蔓延;故选A.

二、七选五

【答案】

A

D

C

D

【考点】

科普知识类阅读

【解析】

本文主要讲述了吃糖带来的危害以及如何避免这种危害.

【解答】

(1)A.主旨大意题.根据第一段中Many scientists believe our love of sugar may be an addiction(瘾).When we eat or drink sugary food, the sugar enters our blood and influences parts of our brain that make us feel good. Then the good feeling goes away, leaving us wanting more.可知许多科学家认为,我们对糖的热爱可能是一种上瘾.当我们吃或喝含糖的食物时,糖进入我们的血液,影响我们大脑中使我们感觉良好的部分.然后这种良好的感觉消失,让我们想要更多.因此可知本文主要讲述了有关我们对糖的上瘾的情况.故选A.

(2)D.词义猜测题.根据第二段中One﹣third of adults in the world have high blood pressure and up to 347 million have too much sugar in their blood. Why? "Sugar, we believe, is one of the culprits, if not the main culprit"says Johnson.可知.世界上三分之一的成年人患有高血压,高达3.47亿人的血液中含有过多的糖.为什么?"我们相信,糖是罪魁祸首之一,如果不是主要______的话,"约翰逊说.根据前后文以及结合选项可知此处 culprit指的是引起问题的原因.故选D.

(3)C.细节理解题.根据第四段中The trouble is,in today's world, it's very difficult to avoid.More and more foods are filled with it 可知问题是,在当今世界,这是很难避免的.越来越多的食物中含有糖.故选C.

(4)D.主旨大意题.通读全文,尤其是根据第二段中 "It seems like every time I study an illness and trace a path to the first cause, I find my way back to sugar," says scientist Richard Johnson. One﹣third of adults in the world have high blood pressure and up to 347 million have too much sugar in their blood. Why? "Sugar, we believe, is one of the culprits, if not the main culprit' says Johnson.可知科学家理查德约翰逊(Richard Johnson)说:"似乎每次我研究一种疾病并找到第一种病因的途径,我都会找到回到糖的途径.世界上三分之一的成年人患有高血压,高达3.47亿人的血液中含有过多的糖.为什么?"我们相信,糖是罪魁祸首之一,如果不是主要原因的话"约翰逊说.因此可知本文主要讲述了吃糖带来的危害.因此这篇文章应该在报纸的健康版面中见到.故选D.

三、完形填空

【答案】

D

A

B

A

C

B

B

D

C

A

D

A

B

C

C

【考点】

说明文写作

说明文阅读

【解析】

(1)考查名词词义辨析。句意:但如果你问他们它的确切高度,很多人都不会确定。A. location位置;B. appearance外貌

; C. area地区;D. height高度。根据下文的1975年以及2005年对珠峰高度的测量可知,此处指的是对其高度的精确测量。故选

D.

(2)考查动词词义辨析。句意:1975年,中国测量员确定珠穆朗玛峰(Mount Qomolangma)为8848.13米高。A.

determined确定;B. assumed假设;C. estimated估计;D. admitted承认。 根据下文As(3)________ improved, satellites,

photoelectricity, radars and gravity measurement technologies were(4)________ to get more exact figures. 应用先进的科技去进行进

一步的测量可知,此空指的是中国的测量员确定珠峰的高度是8848.13米。故选A.

(3)考查名词词义辨析。句意:随着技术的进步,卫星、光电、雷达和重力测量技术被用来获得更精确的数据。A.

condition条件;B. technology技术;C. society社会;D. economy经济。 根据下文的satellites, photoelectricity, radars and gravity

measurement technologies were(4)________ to get more exact figures. 可知,卫星、光电、雷达和重力测量技术都是科技。故选B.

(4)考查动词词义辨析。句意:随着技术的进步,卫星、光电、雷达和重力测量技术被用来获得更精确的数据。A.

employed运用;B. expected期望;C. approached接近;D. inspired鼓舞。根据下文的to get more exact figures可知,这些高科

技被运用到测量珠峰精确的高度中。故选A.

(5)考查名词词义辨析。句意:当然,仍然要有人要携带一些设备到世界屋脊。 A. weapons武器;B. vehicles交通工具;C.

instruments设备;D. packages包裹。根据常识可知,测量是需要设备仪器的,此处指的是需要携带一些设备登山。故选C.

(6)考查动词词义辨析。句意:2005年,一个中国团队测量了珠穆朗玛峰,发现它并没有那么高,因为他们计算的高度是

8844.43米。 A. changed改变;B. calculated计算;C. extended延伸;D. expanded扩大。根据上文In 2005, a Chinese team

scaled Qomolangma and found that it was not as high as that以及下文the height to be 8844.43 meters. 可知,此处指的是中国

登山队在2005年计算的珠峰的高度是8844.43米。故选B.

(7)考查形容词词义辨析。句意:攀登珠穆朗玛峰并非易事。A. glorious光荣的;B. easy容易的;C. admirable令人钦慕的

; D. tough艰难的。根据下文The average air temperature there is 29 degrees Celsius, even four degrees(8)________ than in

Antarctica. 可知,攀登珠峰并不是一件容易的事。故选B.

(8)考查形容词词义辨析。句意:那里的平均气温为-29摄氏度,甚至比南极洲低4摄氏度。A. colder更冷的;B. hotter更

热的;C. higher更高的;D. lower更低的。根据29 degrees Celsius可知,此处表示珠峰的温度比南极洲还要低4摄氏度。故选D.

(9)考查名词词义辨析。句意:那里的雪有4-5米厚,像飓风一样的风一直在吹。A. snows雪;B. rains雨;C. winds风

; D. snowflakes雪花。根据下文的blow可知,此处表示风。故选C.

(10)考查动词短语词义辨析。句意:队员们正在接受为极端条件而战的训练。 A. cope with应付;B. fight for与。. …斗争

; C. take on承担;D. carry out实施。根据the extreme conditions. 可知,此处表示登山队员们正在训练的目的是为了应付珠峰的

极端条件。故选A.

(11)考查动词词义辨析。句意:简而言之,测量珠穆朗玛峰的高度是一项艰巨的任务,涉及大量的资金和人力资源,但

值得付出努力。A. wasting浪费;B. spending花费;C. overcoming克服;D. involving涉及。根据huge amounts of money and

human resources可知,测量珠峰的高度需要投入大量的人力和物力。故选D.

(12)考查名词词义辨析。句意:简而言之,测量珠穆朗玛峰的高度是一项艰巨的任务,涉及大量的资金和人力资源,但

值得付出努力。 A. effort努力;B. loss损失;C. harvest丰收;D. achievement成就。根据下文的Put to good use, it can benefit

mankind,如果使用得当,它可以造福人类可知,这项任务值得去努力做。故选A.

(13)考查名词词义辨析。句意:珠穆朗玛峰是观察地壳运动的最佳窗口。 A. channel频道;B. window窗口;C. solution解

决办法;D. entrance入口。根据下文observing crustal(地壳的)movements. 可知,珠峰是观测地壳运动的最住窗口。故选B.

(14)考查动词词义辨析。句意:峰顶高度的变化可以表明两个板块是朝着相向还是反方向运动。A. measure测量;B.

foresee预见;C. indicate表明;D. expose暴露。珠峰两次测量高度的化,这就表明两个板块是朝着相向还是反方向运动。故选

c.

(15)考查连接词词义辨析。句意:这就是为什么测量珠穆朗玛峰的高度是如此重要。A. where哪里;B. how怎样;C.

why为什么;D. whether是否。本句在讲述测量珠峰高度的重要性。所以本句为why引导的表语从句。故选C.

【解答】

此题暂无解答

四、用单词的适当形式完成短文

【答案】

thinking,negatively,stole,it,an,impolite,what,to,said,himself

【考点】

说明文语法填空

【解析】

本文介绍了保持好心情的方法.

在某些情况下,每一天都有可能成为对你来说是美好的一天.我们中很少有人早上起来想这是一个糟糕的一天,但在很多情况下,由于一个人或一件我们担心的事件,这一天就会变成这样.想想那些小事情会让你失去平衡,消极地影响你一整天.谁偷了你的一天?是一个老板,一个任性的孩子,一个不稳定的司机在上班的路上,得到一个"F"的历史试卷,或午餐时一个不礼貌的服务员吗?每天都有无数的人或事阻止我们度过美好的一天,如果我们让他们过的好,关键是我们应该对生活采取积极的态度.在许多情况下,我们无法控制发生在我们身上的事情,但我们可以控制我们对这些事件的反应.中国的哲学家老子说,"战胜自己才是强大的."

【解答】

61.thinking.考查非谓语动词.think that we want this to be a bad day 做Few of us get up in the morning 的伴随状语,且think和Few of us 是主动关系,所以用thinking.

62.negatively.考查副词.修饰动词短语 affect your whole day用副词.

63.stole.考查动词的时态.根据后句的Was 可知这个问题用一般过去时态,所以用过去式.

.it.考查代词.代指让你不愉快的事,用it.

 65.an.考查冠词.F的读音以元音开头è,所以用an.

 66.impolite.考查单词变形.根据上文可知说的是给人带来负面情绪的一些事,所以这里是指"一个没有礼貌的服务员". 

67.what.考查宾语从句.We cannot control 的宾语从句 happens to us in many cases缺少主语,所以用what,表示发生在我们身上的事.

68.to.考查动词短语.react是不及物动词,用react to sth表示"对…做出反映".

69.said.考查动词的时态.根据前面的叙述可知谓语动词用过去时态.

70.himself.考查代词.he 即是 conquers的主语,又是  conquers的宾语,所以用反身代词.

五、提纲类作文

【答案】

Dear Tom.

Hearing that you will come to China, I'd like to extend my warmest welcome.

Body language varies from culture to culture. For instance, when talking to the elderly in China, we usually look down to avoid eye contact as a sign of respect. On the other hand, some gestures have the same meaning. We favour shaking hands, smiling or nodding the head to greet someone, just as you do.

I hope my introduction can be helpful to you. Wish you a good journey.

Yours,

Li Hua

【考点】

提纲类

【解析】

此题暂无解析

【解答】

Dear Tom.

Hearing that you will come to China, I'd like to extend my warmest welcome.

Body language varies from culture to culture. For instance, when talking to the elderly in China, we usually look down to avoid eye contact as a sign of respect. On the other hand, some gestures have the same meaning. We favour shaking hands, smiling or nodding the head to greet someone, just as you do.

I hope my introduction can be helpful to you. Wish you a good journey.

Yours,

Li Hua

六、读后续写

【答案】

Paragraph 1: Approaching the doorway. Jenny took a deep breath. When she knocked at the door, she found the door was locked and her mother was not in. Tired and sad, she sat down in front of the house. "Where could my mother be?" she wondered, "was she still angry with me?" Again, the scene of the quarrel appeared in her mind. She remembered her rudeness to her mother. Realizing that all the scolding from her mother was due to the fact that her mother really cared a lot about her, she felt rather ashamed, and tears began to roll down her cheeks.

Paragraph 2: Her mother came back home, which called her mind back. She raised her head and saw the familiar face of her mother. "Here you come! I've been looking for you," she said, tired and relieved. Jenny couldn't help throwing herself into her mother's arms. "Mum, I'm so sorry and thank you for all you have done for me." She expressed her sincere apology and great gratitude. Hearing this, her mother smiled patting her back gently.

【考点】

读后续写

【解析】

此题暂无解析

【解答】

Paragraph 1: Approaching the doorway. Jenny took a deep breath. When she knocked at the door, she found the door was locked and her mother was not in. Tired and sad, she sat down in front of the house. "Where could my mother be?" she wondered, "was she still angry with me?" Again, the scene of the quarrel appeared in her mind. She remembered her rudeness to her mother. Realizing that all the scolding from her mother was due to the fact that her mother really cared a lot about her, she felt rather ashamed, and tears began to roll down her cheeks.

Paragraph 2: Her mother came back home, which called her mind back. She raised her head and saw the familiar face of her mother. "Here you come! I've been looking for you," she said, tired and relieved. Jenny couldn't help throwing herself into her mother's arms. "Mum, I'm so sorry and thank you for all you have done for me." She expressed her sincere apology and great gratitude. Hearing this, her mother smiled patting her back gently.

文档

辽宁省2021年高一下学期期中考试英语试题有答案

辽宁省某校2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题一、阅读选择 1.    The LondonUnderground(TheTube)    The mainsourceofpublictransportinLondonrevolvesaroundtheUnderground(ortheTubeasitisknowntoLondoners).Thisnetworkof121inescangetyoutomostplacesinthecenterofthecityquickly.   
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top