最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

辽宁省沈阳市和平区2020-2021学年七年级上期末考试英语试题

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-24 10:51:09
文档

辽宁省沈阳市和平区2020-2021学年七年级上期末考试英语试题

【区级联考】辽宁省沈阳市和平区2020-2021学年七年级上期末考试英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、单选题1.Oneof______placesinHongKongisOceanPark.A.interesting.moreinterestingC.mostinteresting.themostinteresting2.It’stoohotandthereare______peoplehere.Ican
推荐度:
导读【区级联考】辽宁省沈阳市和平区2020-2021学年七年级上期末考试英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、单选题1.Oneof______placesinHongKongisOceanPark.A.interesting.moreinterestingC.mostinteresting.themostinteresting2.It’stoohotandthereare______peoplehere.Ican
【区级联考】辽宁省沈阳市和平区2020-2021学年七年级上期末考试英语试题

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、单选题

1.One of ______ places in Hong Kong is Ocean Park.

A.interesting .more interesting

C.most interesting .the most interesting

2.It’s too hot and there are ______ people here. I can’t breathe.

A.too many .too much

C.many too .much too

3.Come here, Tim. I ______ you something exciting!

A.tell .am going to tell .am telling .told

4.The hotels on the Moon will need a large amount of air ______ people there can breathe.

A.that .because .in order .so that

5.—The plane leaves the airport at 3 p.m. We must hurry.

—______.We have enough time.

A.OK .Good idea

C.That’s all right .Don’t worry

6.______ 15 October 2003, Yang Liwei went into space in the Shenzhou V spaceship.

A.On .In .At .During

7.If you ______ in the dictionary, you will find out the word’s meaning.

A.put it on .look it up

C.look for it .take it off

8.I couldn’t find my favourite red jacket. I wanted to buy ______ one.

A.other .another

C.the other .others

9.My first stamp has a picture of ______ old Chinese stone bridge on it.

A.an .a .the ./

10.They love reading. These books are ______.

A.they .them .theirs .their

二、完型填空

Sam and Helen’s grandparents collect    11    everything. There are eight doorbells on their front door!

“This silver doorbell is my    12   ,” said Helen. She pushed    13    and soon Grandpa opened the door/

“Come in, my dear grandson and granddaughter!” he said.

“   14    started collecting doorbells Grandpa?” asked Helen.

“Your grandma,” he answered. “She loves    15   . And I like collecting newspapers.”

They went inside and saw newspapers    16   .

“Hello children!” called Grandma. “Let’s    17    some tea.”

The children    18    her into the living room and saw lots of toys there. There was    19    space for the children to sit down.

“   20    toys are these?” asked Helen.

“They’re    21   ,” said Grandma. “We    22    like collecting toys.”

“But remember,” said Grandpa, “we have a lot of    23    time! You have your school work to do,    24    you shouldn’t spend too much time    25    things!”

11.A.almost .hardly .all .hard

12.A.like .good .like best .favourite

13.A.he .her .it .them

14.A.When .Who .Where .What

15.A.you .toys .doorbells .newspapers

16.A.here .there .here and there .now and then

17.A.have .eat .to smell .feeling

18.A.helped .asked .listened to .followed

19.A.hardly any .hardly no .almost some .nearly any

20.A.Who .Whose .Which .How

21.A.we .our .us .ours

22.A.all .both .every .either

23.A.busy .useful .important .free

24.A.because .or .if .so

25.A.collect .to collect .collecting .collected

三、阅读单选

The first person to walk on the Moon

July 1969, millions of people around the world watched and listened as the American astronaut Neil Armstrong became the first world watched and person to walk on the Moon.

The mission(太空飞行任务) to the Moon was named Apollo 11 because it was the eleventh mission the American launched. Apollo was the Greek and Roman god of the Sun. The Moon is around 380,000 kilometres from the Earth, and the spacecraft took three days to get there.

There were there astronauts on the Apollo spacecraft, but only two of them, Armstrong and Buzz Aldrin, walked on the Moon. The third astronaut, Michael Collins, stayed in the spacecraft. Armstrong and Aldrin collected lots of Moon rocks so that scientists on Earth could study them. They also took some amazing photos. This mission was a very important step in the history of mankind(人类).

26.The first person to walk on the Moon was ______.

A.Apollo .Armstrong .Aldrin .Collins

27.It took ______ to get to the Moon from the Earth by spacecraft.

A.11 days .380 days .3 days .2 days

28.American called the mission Apollo 11 because ______.

A.Apollo was the god of the Moon

B.Armstrong walked with Apollo

C.Americans liked Apollo

D.it was the 11th mission the Americans launched

29.Armstrong and Aldrin ______ when they walked on the Moon.

A.collected some stamps and walked

B.drew many pictures and listened to the radio

C.collected rocks and took photos

D.took pictures and watched TV

30.The best title of the article is ______.

A.Neil Armstrong .Apollo 11

C.The first person to walk on the Moon .The 11th American mission

Club            Photography Club 

Teacher        Miss Yang

Day            Every Monday

Place        Room 307

Time        From 3:30 p.m. to 4:30 p.m.

Activity        Last week: took some photos in a park

This week: watch a filmClub            Basketball Club 

Teacher        Mr. Zhang

Day            Every Thursday

Place        In the playground

Time        From 12:45 p.m. to 1:30 p.m.

Activity        Last week: played a game with students from another school

This week: watch a basketball match on TV

31.Students can attend the Photography Club ______.

A.this Monday .Last Thursday .every Monday .next Thursday

32.According to the notes, students can play basketball ______.

A.in Room 307 .in the playground .in a park .on TV

33.Last week, the students in the Photography club ______.

A.took some photos .watch a film .played a game .watch a match

34.It takes the students ______ to play in the Basketball Club.

A.one hour .45 minutes .90 minutes .two hours

35.If you are tall and strong, and have time on Thursdays, you can attend ______.

A.Photography Club .Basketball Club .Both .All

Many parents today worry about their children’s diets(饮食).Then what is a healthy diet for children? Miss Jones from Happy Children Hospital gives the following advice:

◆Children shouldn’t eat food with too much salt, because it can cause high blood pressure(高血压)

◆Children should eat food with less fat, oil and sugar. They should not eat too much junk food.

◆Fruit and vegetables are rich in vitamins(维生素). Children need to eat fruit and vegetables often.

◆Water is important to everyone. Children need to drink enough water every day.

◆Children need to eat breakfast every day. It is good for their bodies and minds.

36.Miss Jones is possible a _______.

A.doctor .teacher .shop assistant .a waitress

37.What does the underlined word “junk food” mean in Chinese?

A.绿色食品 .垃圾食品 .天然食品 .营养食品

38.According to Miss Jones, children should drink ______ every day.

A.enough juice .enough water .enough coffee .enough milk

39.Which kind of food is rich in vitamins?

A.Water. .Junk food. .Sugar. .Fruit and vegetables.

40.What is the best title of the passage ?

A.Bad Habits. .Junk Food

C.Advice on a Healthy Diet .An Unhealthy Lifestyle.

四、回答问题

A trip to the Space Museum

Saturday, 12 October

Meet at the school gate at 9 a.m.

Leave school at 9:15 a.m.

Bus to the Space Museum

Arrive at 9:45 a.m.

Return at 3:30 p.m.

A trip to the Space Museum

Saturday, 12 October

Meet at the school gate at 9 a.m.

Leave school at 9:15 a.m.

Bus to the Space Museum

Arrive at 9:45 a.m.

Return at 3:30 p.m.

41.Where are we going?

____________________________________________________________________________________

42.Where are we going to meet?

____________________________________________________________________________________

43.How will we go there?

____________________________________________________________________________________

44.How long will it take to get there?

____________________________________________________________________________________

45.When are we going to come back?

____________________________________________________________________________________

I am a middle school student and I am a very smart girl. But I am a shopaholic.(购物狂). I love shopping very much.

I don’t have any friends. I don’t like chatting(聊天)with my classmate, either. I am lonely. My father is a policeman and my mother is a doctor. They are very busy. So when I am free, I go shopping. This makes me feel better. I often buy thing that I don’t really need. I also shop on the Internet. Shopping becomes a very important part in my life. My parents give me enough pocket money at the beginning of each month. But there is no money in my purse just two weeks after they give me the money. I spend too much money in shopping. So I have to borrow(借)money from my classmates to buy lunch. I never tell my parents about this. I know this is bad, but what shall I do?

46.What’s the girl’s favourite hobby?

____________________________________________________________________________________

47.When does the girl go shopping?

____________________________________________________________________________________

48.Where does she often buy things?

____________________________________________________________________________________

49.How long can she use her pocket money after her parents give it to her?

____________________________________________________________________________________

50.Who does she borrow money from?

____________________________________________________________________________________

五、多任务混合问题

Shanghai is one of the largest cities in the world. If you like sightseeing, you will love(A)it!

People’s Square

People’s Square is in the centre of Shanghai. It is a (B)large public area with green grass, fountains and birds. If you visit People’s Square, you can also see famous buildings around it, (C)such as the Shanghai Grand Theatre and the Shanghai Museum.

The Bund

The Bund is where old Shanghai (D)__________ new Shanghai. If you walk along the Bund, you will see many old buildings. The Pudong New Area, just across the Huangpu River, has many modern buildings. At night, these tall buildings(E)照亮了天空 in every direction.

Yu Garden

Yu Garden is a traditional garden. If you enjoy history and natural beauty, you will love this(F)__________.(G)There are a lot of beautiful buildings, bridges and ponds. You can also buy different snacks just outside the garden.

51.文中划线部分(A)指代的是:_________________________________________

52.写出文中划线部分(B)和(C)的同义词或近义词:_______ ___________________

53.在文中(D)和(F)的空白处分别填入适当的单词:_________ ___________________

54.将文中划线部分(E)译成英语:___________________________________5将文中划线部分(C)改写为:Yu Garden __________ __________ beautiful buildings, bridges and ponds.

December 25th is Christmas Day. In most countries it is the most important(重要的) day in the year. All the people(A)come back to their homes. On Christmas Day bells ring everywhere. The ringing(B)______ tells people Christmas is coming. People sing and dance day and night.(C)They all have a good time.

Most families buy, a Christmas tree for their children. And here are some presents in the tree(D)here and there. People also put presents in children’s stockings(长统袜). In many places, Father Christmas himself brings presents to them. He is a kind man and in(E)______ clothes. There is a big bag on his back. In(F)it there are a lot of presents(礼物). Parents usually warn the small children not to try to look at Father Christmas, or he will not(G)留给他们任何东西. When they wake, they will find their stockings filled with presents. Children are very excited on Christmas morning and always wake up early.

55.写出文中划线部分(A)和(D)的同义词或近义词:___________ _____________

56.在文中(B)和(E)的空白处分别填入适当的单词:________________ __________

57.将文中划线部分(C)改写为:They all ________________ ___________________.

58.文中划线部分(F)指代的是:__________________________________________

59.将文中划线部分(G)译成英语:___________________________________________

六、用单词的正确形式完成短文

下列素材取自牛津英语教材。阅读图文,然后根据其内容从方框中选出可以填入短文空白处的正确短语。

left for,    took pictures,    got up,    on the beach,    went on a long walk.

Last Sunday, my friends and I went on an adventure with the Hiking Club. I 60. really early on Sunday morning.

I hurried to school. When we were all there, we 61. Lucky Island.

When we got to Lucky Island, we 62. and saw some pretty flowers. After the hike, we were very hungry! We sat 63. and ate our lunch. After that, we played games and .. 

We really enjoyed ourselves. Finally it was time to go home.

七、材料作文

65.某英文报纸开辟中学生专栏,讨论假期旅行的问题。请你以I think it’s ______ to have a trip为题写篇小短文,词数80-100。步骤与要点如下:

1.确定主题,并在文中说明原因;

2.围绕主题,进行叙述;

3.讲述一段与主题有关的故事或经历。

要求:

1.补全标题;(参考词汇:interesting, very nice, bad, useless, useful)

2.字迹工整,内容完整连贯,语言准确规范;

3.鼓励写出真情实感,对紧扣主题的适当发挥不予扣分;

4.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不能直接引用原文中的句子;

5.作文中不要出现考生的真实校名和姓名。

I think it’s ______ to have a trip

____________________________________________________________________________________________

1.D

【解析】

【详解】

句意:最有趣的地方之一是海洋公园。interesting“有趣的”,为多音节形容词的原级,比较级为more interesting;最高级为the most interesting,形容词的最高级前必须加定冠词the。“one of the +形容词最高级+名词复数”意思是“最……之一”,故答案为D。

2.A

【解析】

【详解】

句意:天气太热了,这里人太多了。我不能呼吸。A. too many太多,修饰可数名词复数;B. too much太多,修饰不可数名词;C. many too表达错误;D. much too修饰形容词或副词。people为集体名词,当“人民”讲,单复数相同,此处用作名词复数形式,故答案为A。

【点睛】

too many, too much和much too在使用时容易混淆。这三个词语的主要区别在于它们的中心词以及它们所修饰的词不同。三者之中的前一个词都是修饰词,用来加强语气,后一个词是中心词。因此,在使用时只需要考虑后一个词的用法就行了。分述如下:

too many的中心词是many, 用法与many相同,用来修饰复数可数名词。例如:They bought too many eggs yesterday. 昨天他们买了太多的鸡蛋。

too much的中心词是much,用法与much相同,用来修饰不可数名词。例如:She spent too much money on clothes. 她花太多钱买衣服。I'm afraid that I've given you too much trouble. 恐怕我太麻烦你了。

另外,too much还可作名词性短语,用作宾语,也可作副词性短语,在句中用作状语,修饰动词。例如:I have too much to do every day, so I am very busy.我每天都有很多事情要做,所以我很忙。Don't eat too much. 不要吃得太多。

much too的中心词是too, 用法与too相同,用来修饰原级形容词或副词。例如:I'm afraid that this cap is much too big for me. 这顶帽子我戴恐怕太大了。It's much too cold outside. You'd better put on your overcoat.外面太冷了,你最好把大衣穿上。

3.B

【解析】

【详解】

句意:过来,蒂姆。我要告诉你一些令人兴奋的事情!A. tell一般现在时;B. am going to tell一般将来时;C. am telling现在进行时;D. told一般过去时。Come here, Tim.是告诉蒂姆到这边来,有令人兴奋的事情要告诉他,动作还没有发生,时态为一般将来时,故答案为B。

4.D

【解析】

【详解】

句意:月球上的旅馆需要大量的空气,以便那里的人们可以呼吸。A. that可以引导宾语从句或定语从句;B. because引导原因状语从句;C. in order“按次序”,后面不能跟从句;D. so that引导目的状语从句。结合句意可知,此处是so that引导的目的状语从句,故答案为D。

5.D

【解析】

【详解】

句意:——飞机下午3点离开机场,我们必须快点。——别担心,我们有足够的时间。A. OK好的;B. Good idea好主意;C. That’s all right没关系;D. Don’t worry不要担心。根据“We have enough time. 我们有足够的时间”判断,前面是告诉对方不要着急,还有一些时间,故答案为D。

6.A

【解析】

【详解】

句意:2003年10月15日,杨利伟乘坐神舟五号飞船进入太空。on用在具体的某一天的前面,也可以用于具体某一天的早晨、下午或晚上;in用在某年、某月的前面;at用在具体时刻的前面;during在……期间,2003年10月15日是具体的某一天,前面用介词on,故答案选A。

【点睛】

时间介词at,on,in的用法:at放在几点钟前,指具体的某一时刻。例如:at one o’clock在1点钟。on作为时间介词,常与“日期”,“星期几”搭配,用于具体的某一天前或者上午、下午、晚上有形容词作定语修饰时,例如:on Thursday,on a cold afternoon在一个寒冷的下午。in用于年、月、季节等的前面,常与表示“一段时间”的时间名词搭配。例如:in 2017,in May,in winter。

7.B

【解析】

【详解】

句意:如果你查字典,你会查出这个单词的意思。A. put it on穿上;B. look it up查询,在字典中查阅;C. look for it寻找;D. take it off脱下。结合句意可知,答案为B。

8.B

【解析】

【详解】

句意:我找不到我最喜欢的红色夹克。我想再买一个。A. other其它的,后面通常加名词;B. another(三个以上的)另一个;C. the other(其中的)另一个,常与one连用,指两者中的另一个,也可以后跟名词,表示特指;D. others相当于other+复数名词,泛指“另外几个,其余的”。结合语境,another one泛指另一件夹克,答案为B。

9.A

【解析】

【详解】

句意:我的第一张邮票上有一座古老的中国石桥的图片。不定冠词a/an表示泛指,定冠词the表示特指,一座古老的中国石桥的图片表示泛指,old的发音是以元音音素开头,前面用不定冠词an,故答案为A。

【点睛】

冠词是一种虚词,一般用于名词前面表示特指或者泛指某一个。冠词的应用都有一定规则,熟记这些规则是解题的关键。不定冠词用在名词前,表示泛指。定冠词用在名词前表示特指。在专有名词及表示泛指的复数名词前一般不要冠词,叫做零冠词。需注意的是不定冠词的用法是看单词的首音素,不是看单词的首字母,如:useful首字母是元音,但是词首音素是辅音音素,故不定冠词用a;hour首字母是辅音,但是词首音素是元音音素,故用不定冠词an。

10.C

【解析】

【详解】

句意:他们喜欢读书。这些书是他们的。A. they主格;B. them宾格;C. theirs名词性物主代词;D. their形容词性物主代词。they只能用作句子的主语,排除A;their后面必须跟名词,排除D;这些书是它们,不符合题意,此处用theirs指代their books,故答案选C。

【点睛】

人称代词分为主格和宾格,主格用作主语,宾格用作宾语。如:He is a teacher.(主格) Let me help you.(宾格);物主代词分为形容词性物主代词和名词性物主代词,形容词性物主代词用作定语,修饰名词,如my book, his father(形容词性物主代词)。名词性物主代词=形容词性物主代词+名词。如:His hands are dirtier than mine. (my hands)

11.A

12.D

13.C

14.B

15.C

16.C

17.A

18.D

19.A

20.B

21.D

22.B

23.D

24.D

25.C

【分析】

短文大意:山姆和海伦的祖父母喜欢收集东西,祖母喜欢收集门铃,祖父喜欢收集报纸,他们都喜欢收集玩具。祖父母的前门上面有八个门铃。山姆和海伦进屋后看见到处都是报纸,客厅里有很多玩具,他们几乎没有地方坐下。祖父母告诉海伦不要在收集上花费太多时间,因为有功课要做。

11.句意:山姆和海伦的祖父母几乎收集了所有的东西。A. almost几乎;B. hardly几乎不;C. all所有的;D. hard艰难的。根据下文的句子There are eight doorbells on their front door!可知,山姆和海伦的祖父母爱好收集,all有点太过绝对,故答案选A。

12.句意:这个银色的门铃是我最喜欢的。A. like喜欢;B. good好的;C. like best最喜欢;D. favourite最喜欢的。my后跟名词,favourite可以用作名词,指最喜欢的人或物。答案为D。

13.句意:她按了按门铃,很快爷爷就开门了。A. he他;B. her她,她的;C. it它;D. them它们。it指代前面提到的银色的门铃,答案为C。

14.句意:谁开始收集门铃,爷爷?A. When何时;B. Who谁;C. Where哪儿;D. What什么。根据答语“Your grandma,”可知,问句中的疑问词用who,答案为B。

15.句意:她喜欢门铃。A. you你;B. toys玩具;C. doorbells门铃;D. newspapers报纸。根据前面的内容可知,门铃是海伦的祖母收集的,因此说她喜欢收集门铃,答案为C。

16.句意:他们走进来,看到四处都是报纸。A. here这儿;B. there那儿;C. here and there到处;D. now and then时不时地。此处缺少的是地点状语,四处都是报纸说明收集的报纸多,比较符合题意,故答案为C。

17.句意:我们喝点茶吧。A. have有;B. eat吃;C. to smell闻起来;D. feeling感觉。Let’s后跟动词原形,have tea喝茶,故答案为A。

18.句意:孩子们跟着她进了起居室,在那里看到了许多玩具。A. helped帮助;B. asked 询问;C. listened to听;D. followed跟随。结合句意可知,答案为D。

19.句意:孩子们几乎没有地方坐下。A. hardly any几乎没有B. hardly no双重否定表示肯定;C. almost some几乎有一些;D. nearly any几乎。因为起居室里有许多玩具,几乎没有空余的地方可坐下,表示否定含义,hardly“几乎不”,表示否定,后面不能再用否定词no,故答案选A。

20.句意:这些是谁的玩具?A. Who谁;B. Whose谁的;C. Which哪一个;D. How如何。此处缺少定语,whose和which都可以作定语,根据答语可知,问句是询问玩具的所有者,故答案为B。

21.句意:它们是我们的。A. we“我们”,代词主格;B. our“我们的”,形容词性性物主代词;C. us“我们”,代词宾格;D. ours“我们的”,名词性物主代词。表达的句意为“它们是我们的玩具”,ours=our toys,故答案为D。

22.句意:我们都喜欢收集玩具。A. all所有的;B. both两者都;C. every 每个;D. either(两者之中)任何一个。we是指海伦的祖父母,是指两个人,故答案为B。

23.句意:我们有很多空闲时间!A. busy忙碌的;B. useful有用的;C. important重要的;D. free有空的。free time空闲时间,后面说海伦有学业在身,不应该花太多时间收集东西,而他们之所以可以进行收集物品,是因为他们有空闲时间,故答案为D。

24.句意:因此你不应该花太多时间收集东西!A. because因为;B. or或者;C. if如果;D. so因此。结合语境理解,前后句是因果关系,“前因后果”,故答案为D。

25.句意:因此你不应该花太多时间收集东西!A. collect动词原形;B. to collect动词不定式;C. collecting分词或动名词;D. collected过去式。spend some time doing sth.花费时间做某事,故答案选C。

26.    B    

27.    C    

28.    D    

29.    C    

30.    C    

【解析】

【分析】

短文大意:1969年7月,美国宇航员尼尔·阿姆斯特朗成为世界上第一个在月球上观看和行走的人。此次任务命名为“阿波罗11号”,共有三名宇航员执行此次任务,这一使命是人类历史上非常重要的一步。

26.细节理解题。根据短文开头的句子“July 1969, millions of people around the listened as the American astronaut Neil Armstrong became the first world watched and person to walk on the Moon.”可知,尼尔·阿姆斯特朗成为世界上第一个在月球上行走的人。故答案为B。

27.细节理解题。根据短文中的句子“The Moon is around 380,000 kilometres from the Earth, and the spacecraft took three days to get there.”可知,乘坐宇宙飞船从地球登上月球要花费3天时间。答案为C。

28.细节理解题。根据第二段开头的句子“The mission(太空飞行任务)to the Moon was named Apollo 11 because it was the eleventh mission the American launched.”可知,此次飞往月球的任务称作“阿波罗11号”因为是美国发射的第十一次月球飞行任务。答案为D。

29.细节理解题。根据文中句子“Armstrong and Aldrin collected lots of Moon rocks so that scientists on Earth could study them. They also took some amazing photos.” 阿姆斯特朗和奥尔德林收集了许多月球岩石,以便地球上的科学家研究它们。他们还拍了一些精彩的照片。答案为C。

30.标题归纳题。短文的第一句是文章的主题句,介绍了阿姆斯特朗成为世界上第一个在月球上行走的人,完成了人类历史上非常重要的一步。故答案选C。

31.C

32.B

33.A

34.B

35.B

【解析】

【分析】

本文介绍的是摄影俱乐部和篮球俱乐部的相关信息。包括教授的老师,活动的时间,活动的地点以及活动内容。

31.细节理解题。根据左边表格中的信息Day: Every Monday可知,每个周一学生们可以参加摄影俱乐部,答案为C。

32.细节理解题。根据右边表格中的信息Place: In the playground可知,学生打篮球的地点是操场上,答案为B。

33.细节理解题。根据左边表格中的信息Activity Last week: took some photos in a park可知,上周,摄影俱乐部的学生拍了一些照片,答案为A。

34.细节理解题。根据右边表格中的信息Time : From 12:45 p.m. to 1:30 p.m.可知,学生们在篮球俱乐部打篮球的时间为45分钟。答案为B。

35.细节理解题。根据表格内容可知,参加摄影俱乐部的时间是每周一,参加篮球俱乐部的时间是每周四,周四有时间,只能参加篮球俱乐部,故答案为B。

36.A

37.B

38.B

39.D

40.C

【解析】

【分析】

文章大意:这是一篇健康环保类阅读,短文中作者主要针对许多父母对孩子饮食问题的担忧所提出的一些建议,旨在引导孩子们正确饮食,健康成长。

36.细节理解题。根据第一段最后一句Miss Jones from Happy Children Hospital gives the following advice(建议)快乐儿童医院的琼斯小姐给出了以下建议。推断她应该是医院的医生;故选A。

37.词义猜测题。根据短文第二条建议Children should eat food with less fat, oil and sugar孩子们应该少吃脂肪、油脂和糖果。可知孩子们该吃少脂肪、油脂和少糖的食物,所以不应该吃的是垃圾食品,故选B。

38.细节理解题。根据短文第四条建议Children need to drink enough water every day孩子们每天需要喝足够的水。可知孩子们该喝足够的水,故选B。

39.细节理解题。根据短文第三条建议Fruit and vegetables are rich in vitamins(维生素),水果和蔬菜含有丰富的维生素,可知蔬菜和水果富含维生素,故答案选D。

40.标题归纳题。根据第一句Many parents today worry about their children's diets. Then what is a healthy diet for children? 现在很多父母担心孩子的饮食,那么什么是健康的饮食呢?可知本文的一个核心话题就是给孩子们的饮食提供一些合理的建议,故答案选C。

【点睛】

标题归纳题是阅读理解中常见的一个题型,这类题主要是测试学生对一篇文章或一段文字的深层理解程度及在速读中准确把握文章主旨大意的能力。一般针对某一语段或某一语篇的主题标题或目的设题。这类题通常围绕一个中心思想展开,一些文章一开头便展示出文章的中心思想,第一段常常是内容的梗概,同时又表达了中心思想,也有一些文章的中心思想贯穿全文,并没有用一句话明确表达出来,这就要求学生学会归纳概括。每个段落往往也由一个主题句或几个陈述句构成,它们在句中的位置不同,有时在开头,首先点明本段大意,有时在结尾,总结本段大意。例如第5小题,从文章第一句就可以知道本文的一个核心话题就是给孩子们的饮食提供一些合理的建议,故答案选C。

41. To the Space Museum.    

42. At the school gate.    

43. By bus.    

44. Half an hour.    

45. At 3:30 p.m.    

【解析】

【分析】

短文介绍了学校组织的一次太空博物馆之旅。具体介绍了活动时间,集合地点及时间,交通方式以及返回的时间。

41.根据A trip to the Space Museum可知,参观的地点为太空博物馆,故答案为To the Space Museum.

42.根据Meet at the school gate at 9 a.m.可知,集合地点为学校大门口,故答案为At the school gate.

43.根据Bus to the Space Museum可知,乘坐公交车去太空博物馆,故答案为By bus.

44.根据Leave school at 9:15 a.m. Arrive at 9:45 a.m.可知,上午9:15离开学校,上午9:45到达。共用半个小时的时间,故答案为Half an hour.

45.根据Return at 3:30 p.m.可知,下午三点半返回,故答案为At 3:30 p.m.

46.Her favourite hobby is shopping.

47.When she is free.

48.On the Internet.

49.Two weeks.

50.She borrows money from her classmates.

【分析】

作者是一名中学生,非常喜欢购物,没有朋友,也不喜欢和同学聊天。爸爸是,妈妈是医生。作者有空的时候就去购物,也喜欢在网上购物。购物成为作者生活中非常重要的一部分。父母给的零花钱两周就花光了,不得不向同学借钱买午饭。

46.问题:这个女孩最喜欢的爱好是什么?根据文中句子But I am a shopaholic.(购物狂). I love shopping very much.可知,女孩最喜欢购物,故答案为Her favourite hobby is shopping.

47.问题:这个女孩什么时候去购物?根据文中句子So when I am free, I go shopping.可知,作者一有空就去购物,故答案为When she is free.

48.问题:她经常在哪里买东西?根据文中句子I often buy thing that I don’t really need. I also shop on the Internet.可知,作者经常在网上购物,故答案为On the Internet.

49.问题:她父母给她零用钱后,她能用多久?根据文中句子But there is no money in my purse just two weeks after they give me the money.钱两周后就花完了,故答案为Two weeks.

50.问题:她向谁借钱?根据文中句子So I have to borrow(借)money from my classmates to buy lunch.可知,作者经常向同学借钱,故答案为She borrows money from her classmates.

51. Shanghai     

52. big like    

53. meets  garden    

54. light up the sky  has  many    

【解析】

【分析】

上海是世界上最大的城市之一,短文重点介绍了上海人民广场、外滩和豫园三个地方,是旅游观光的好去处。

51.根据前面的句子Shanghai is one of the largest cities in the world.上海是世界上最大的城市之一。如果到上海观光,你就会喜欢那里的美景,it指代前面提到的上海,故答案为Shanghai。

52.large大的,同义词为big;such as“例如”,常列举同类人或物中的几个例子,for example一般只举同类人或物中的“一个”为例,like表示列举,可和such as互换。

53.句意:外滩是老上海与新上海的交汇处。meet有“连接,交接”之意,一般现在时,注意动词用三单形式meets。根据前面的句子 Yu Garden is a traditional garden. 豫园是一个传统的公园。如果你喜欢历史和自然美,你会喜欢这个公园,此处指garden。

54.light up“点亮,照亮”,主语these tall buildings为复数形式,动词用原形,light up the sky)照亮了天空;There are a lot of beautiful buildings, bridges and ponds.有许多漂亮的建筑物、桥梁和池塘。Yu Garden用作句子的主语时,用have/has表示“有”,Yu Garden是第三人称单数,谓语动词用has。a lot of许多,大量,修饰可数名词时相当于many。

55. return   everywhere    

56. bell  red    

57. enjoy  themselves    

58. the big bag    

59. leave them anything    

【解析】

【分析】

本文大意:12月25日是圣诞节,在大多数国家它是一年中最重要的节日。所有的人都回家和父母或孩子们过节。他们过的很开心。多数家庭给孩子买圣诞树,也给孩子买礼物放在袜子里。很多地方父母扮演成圣诞老人给孩子们带来礼物,孩子们非常开心。

55.come back回来,return也有“返回”的意思。here and there“四处,到处”,相当于everywhere。

56.On Christmas Day bells ring everywhere.圣诞节的钟声到处响起。钟声告诉人们圣诞节即将来临。根据tells判断,此句的主语为名词单数形式,指前面提到的钟声,钟声告诉人们圣诞节即将来临。意思是“钟声告诉人们圣诞节即将来临。” B处的答案为bell。圣诞老人的形象是身穿红色的外衣,故E处的答案为red。

57.句意:他们都玩得很开心。have a good time=enjoy oneself过得愉快。反身代词oneself要与主语they保持一致,they的反身代词为themselves。故答案为enjoy themselves。

58.句意:它的里面有很多礼物。根据前面的句子There is a big bag on his back.他背上有个大袋子。因此it代指前面提到的大袋子,答案为the big bag。

59.will 后跟动词原形,leave“留下”,用作谓语时,后跟代词宾格形式,此句是否定句,anything用于否定句和一般疑问句,故答案为leave them anything。

60.got up   

61.left for

62.went on a long walk

63.on the beach

.took pictures    

【分析】

作者介绍了上个星期天与朋友们一起去参加徒步旅行俱乐部的冒险活动。目的地是幸运岛。

60.句意:星期天早上我起得很早。作者和朋友们要去一个徒步旅行俱乐部探险,因此早晨要早起,答案为got up。

61.句意:当我们都到齐的时候,我们出发前往幸运岛。leave for动身前往……,for后跟目的地,结合句意可知,答案为left for。

62.句意:当我们到达幸运岛时,我们走了很长一段路,看到了一些漂亮的花。因为作者他们是徒步旅行,要走很长一段路,沿途看到了一些漂亮的花,答案为went on a long walk。

63.句意:我们坐在海滩上吃午饭。此处缺少地点状语,根据所提供的选项判断,答案为on the beach。

.句意:之后,我们玩游戏,拍照。根据图片和句意可知,答案为took pictures。

65.I think it’s wonderful to have a trip

I like traveling, I think it’s wonderful to have a trip ,it can relax myself. At the same time, I can learn a lot from it.

Last summer holiday, my parents took me to Beijing. It was a wonderful trip. We got there by train. On the first day, we went to the Great Wall. Lots of people from different countries like climbing the Great Wall. Though I felt tired when I reached the top of the Great Wall, I was very happy and excited. The next day we took a taxi to Tian’an Men Square to see the flag rising. Then we went to the Summer Palace, Tian Tan, North Lake and Xiang Hill. We took many photos there and had a wonderful time. I really enjoyed the trip to Beijing.  

I know more about the history of China from this trip. I will never forget this unforgettable and meaningful trip.

【解析】

【详解】

这是一篇命题作文,考生首先要阅读前面的提示认真审题,补全作文的标题,确定文章的中心和写作内容。列出简单写作提纲,确定句子的时态,关键单词等问题。结合材料内容可知本文主要是一般过去时态,人称为第一人称。注意不要遗漏要点,同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。温馨提醒:考生必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。

文档

辽宁省沈阳市和平区2020-2021学年七年级上期末考试英语试题

【区级联考】辽宁省沈阳市和平区2020-2021学年七年级上期末考试英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、单选题1.Oneof______placesinHongKongisOceanPark.A.interesting.moreinterestingC.mostinteresting.themostinteresting2.It’stoohotandthereare______peoplehere.Ican
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top