
题型有:1.
Unlike the carefully weighed and planned compositions of Dante, Goethe’s writings always have a sense of immediacy and enthusiasm. He was a constant experimenter with life, with ideas and with forms of writing. For the same reason, his works seldom have the qualities of finish or formal beauty which distinguish the masterpieces of Dante and Virgil. He came to love the beauties of classicism, but it was never an essential part of his make-up. Instead, the urgency of the moment, the spirit of the thing, guided his pen. As a result, nearly all his works have serious flaw of structure, of inconsistencies, of excesses and redundancies and extremities. In a large sense, Goethe represents the fullest development of the romanticism. It has been argued that he should not be so designated because he so clearly matured and outgrew the kind of romanticism exhibited by Wordsworth, Shelley, and Keats. Shelley and Keats died young; Wordsworth lived narrowly and abandoned his early attitudes. In contrast, Goethe lived abundantly and developed his faith in the spirit, his understanding of nature and human nature, and his reliance on feelings as man’s essential motivating force. The result was an all-encompassing vision of reality and a philosophy of life broader and deeper than the partial visions and attitudes of other romanticists. Yet the spirit of youthfulness, the impatience with close reasoning or “logic chopping” , and the continued faith in nature remained his to the end, together with an occasional waywardness1 and impulsiveness and a disregard of artistic or logical propriety, which savor strongly of romantic individualism. Since so many twentieth century thoughts and attitudes are similarly based on the stimulus of the Romantic Movement. Goethe stands as particularly the poet of the modern man as Dante stood for medieval man and as Shakespeare for the man of the Renaissance.
1. The title that best expresses the ideas of this passage is________.
A.Goethe and Dante
B.The Characteristics of Romanticism
C.Goethe, the Romanticist
D.Goethe’s Abundant Life
正确答案:C
解析:文章通过分析歌德诗歌的艺术特点来说明他是浪漫主义诗人的代表(Romanticist)。C项正合题意。 知识模块:阅读理解
2. Goethe’s work shows a lack of________.
A.a vision of reality
B.repetitions
C.formal polish
D.knowledge of Shakespeare
正确答案:C
解析:根据第一段末尾:“As a result,nearly all his works have serious flaw of structure,of inconsistency,of excesses and redundancies and externalities”可知,歌德的诗歌在结构、连贯性方面存在缺陷,并且过于冗长,因此他的诗歌缺乏规范的修饰。故正确答案为C。 知识模块:阅读理解
3. A characteristic of romanticism NOT mentioned in this passage is________.
A.interest in nature
B.modernity of ideas
C.youthful attitude
D.simplicity of language
正确答案:D
解析:根据第二段对浪漫主义诗歌特点的描述可知,D项中“语言的简洁”没有被提及,因此D为正确答案。A项中“对自然的兴趣”,B项中“观点的现代性”,C项中“年轻的精神”均在文章中提到。 知识模块:阅读理解
4. Goethe is called the poet of the modern man because________.
A.he developed his faith
B.he lived longer than Shelley and Keats
C.he presents many twentieth-century ideas
D.his work has serious flaws
正确答案:C
解析:原文第二段倒数第二句:“…since so many twentieth century thoughts and attitudes are similarly based on the stimulus Romantic Movement,Gotte Stands,as particularly the modern man…”,因为二十世纪的思想和态度是建立在以歌德为代表的浪漫主义的基础上,所以歌德也被看做是现代人。因此正确答案为C。 知识模块:阅读理解
5. According to this passage, Goethe________.
A.stimulated many modern ideas
B.disliked Dante and Virgil
C.should be called a classicist
D.was illogical
正确答案:A
解析:根据文章最后内容可推断,很多现代的思想观点都是在以歌德为代表的浪漫主义运动的刺激下产生的,也就是说在某种程度上,是歌德促进了这些现代思想的产生。因此A为正确答案。 知识模块:阅读理解
Real policemen, both in Britain and in the United States, hardly recognize any resemblance between their lives and what they see about themselves on TV. The first difference is that a policeman’s real life revolves round the law. Most of his training is in criminal law. He has to know exactly what actions are crimes and what evidence can be used to prove them in court. He has to know nearly as much law as a professional lawyer. Most television crime drama is about finding the criminal. As soon as he is arrested, the story is over. In real life, finding criminals is seldom much of a problem. Except in very serious cases like murders and terrorist attacks where—failure to produce results will affect the reputation of the police—little effort is spent on searching. The police have an elaborate machinery which eventually shows up most wanted men. Having made an arrest, a detective really starts to work. He has to prove his case in court and to do that he often has to gather a lot of evidence. He will spend most of his working life typing millions of words on thousands of forms about hundreds of people who act guilty of crimes. A third big difference between the drama detective and the real one is the unpleasant moral twilight in which the real one lives. Detectives are subject to two opposing pressures; first as members of a police force they always have to behave with absolute legality; secondly, as expensive public servants they have to get results. They can hardly ever do both. Most of the time some of them have to break the rules in small ways.
6. It is essential for a policeman to be trained in criminal law so that he can______.
A.arrest criminals in the street
B.justify his arrests in court
C.know as much law as a professional lawyer
D.justify himself on TV
正确答案:B
解析:文章第二段中“Most of his training is in criminal law.He has to know exactly what actions are crimes and what evidence can be used to prove them in court.”其中选项B正是此句的意思,只是换了一种说法。 知识模块:阅读理解
7. Only when very serious cases like murders and terrorist attacks occur, will the police______.
A.show up their elaborate machinery
B.fail to produce results
C.spend a lot of effort in finding the criminals
D.pay attention to their reputation
正确答案:C
解析:文章第三段中已知,“In real life,finding criminals is seldom much of a problem.Except in very serious cases like murders and terrorist attacks where—failure to produce results will affect the reputation of the police—little effort is spent on searching.”一般情况下找到罪犯不成问题,只有在非常重大的案件时,才需要花费更多的努力来寻找罪犯。此句的关键是把except读出来。 知识模块:阅读理解
8. “Most wanted men” in the third paragraph refers to______.
A.the most dangerous criminals
B.most of the witnesses wanted
C.the majority of those the police are searching for
D.the men the police are most interested in arresting
正确答案:C
解析:第三段中“The police have an elaborate machinery which eventually shows up most wanted men.”和上文结合起来可推出C是正确答案。 知识模块:阅读理解
9. The real detective lives in an unpleasant moral twilight because he______.
A.is an expensive public servant
B.often feels rather depressed
C.is obliged to break the law in order to preserve it
D.must always behave with absolute legality
正确答案:C
解析:从文章最后一句话中“as expensive public servants they have to get results.They can hardly ever do both.Most of the time some of them have to break the rules in small ways.”可知C为正确答案。 知识模块:阅读理解
10. Which of the following statements is true according to this passage?
A.In real life, finding criminals is one of the policemen’s greatest problems.
B.The detective’s work is over once the arrest has been done.
C.The policeman spends a great deal of time finding evidence to support his arrests.
D.The policeman devotes most of his working life to searching for criminals.
正确答案:C
解析:从文章第三段“He has to prove his case in court and to do that he often has to gather a lot of evidence.”因此正确答案为C。 知识模块:阅读理解
A number of recent studies suggest that children are experiencing a high degree of anxiety over the prospect of nuclear war. I am sure there are children who are deeply concerned, even terrified, by the perceived threat of nuclear destruction, but I wonder whether this is not caused in part by the way they are exposed to this subject. If we are going to do research, I think some of it should extend to the emotional health of parents who bring their children up with these fears. Some of the most ardent disarmament proponents seem to be sorely lacking in common sense when it comes to child-rearing: The young ages of some of these frightened children indicate that they are receiving their nuclear-war information directly from their parents long before they are able to read books, magazines or newspapers on the subject, or even before they would voluntarily choose to view televised reports and programs on the subject. No one can be comfortable expecting the prospect of nuclear war. It is a global problem that does exist, must be acknowledged and should be addressed by individuals and their governments. But life cannot stop in the meantime; children must have their childhood if they are to grow into emotionally healthy adults. Can they really do so if they are preoccupied with death; if in response to concerns thrust upon them by their misguided parents, they place the fear of nuclear war before every other concern in their lives?
11. Why does the author say that some of the most ardent disarmament proponents “ seem to be lacking in common sense when it comes to child-rearing” ?
A.Because it is harmful to the emotional growth of the young children to tell them so many terrifying scenes.
B.Because they probably have no children of their own.
C.Because they are not aware that their efforts will prove useless.
D.Because they often differ in opinions as to how they should raise their children.
正确答案:A
解析:文章提到“The young ages of some ofthese frightened children indicate that they arereceiving their nuclear—war information directlyfrom their parents long before they are able to readbooks,magazines or news-papers on the subject,or even before they would voluntarily choose toview televised reports and programs on thesubject.”故选A。 知识模块:阅读理解
12. Which of the following is the source from which pre-school children learn about nuclear war?
A.Newspapers and magazines.
B.Books.
C.TV reports and programs.
D.Their parents.
正确答案:D
解析:根据文章第二段中“If we are going todo research,I think some of it should extend tothe emotional health of parents who bring theirchildren up with these fears.”可知是父母过早地给学前儿童灌输了对于核战争的恐慌。 知识模块:阅读理解
13. The author implies that so much exposure to the threat of nuclear war will cause the children______.
A.to be mentally unhealthy
B.to commit suicide during their childhood
C.to distrust their parents
D.to fear everything
正确答案:A
解析:文章第三段开头“No one can becomfortable expecting the prospect of nuclearwar.”而后又提到“But life cannot stop in themeantime;children must have their childhood ifthey are to grow into emotionally healthy adults.”因此可判断A是正确答案。 知识模块:阅读理解
14. The last sentence of this passage implies that______.
A.children in the United States have misguided their parents
B.children in the United States thrust upon their parents great concern over their future
C.children deeply concerned about death can not grow into emotionally healthy adults
D.children should be taught to place the fear of nuclear war before every other concern
正确答案:C
解析:根据此话的前一句“But life cannotstop in the meantime;children must have theirchildhood if they are to grow into emotionallyhealthy adults.”可知正确答案是C。 知识模块:阅读理解
15. The best title of the passage would be______.
A.Save Our Children in a Proper Way
B.Is Nuclear War So Terrible?
C.Why Terrify Our Children?
D.The Prospect of Nuclear War
正确答案:C
解析:从文章结构可以看出,文章最先列举一个现象,而后又解释了这个现象的原因,在文章末尾处提出作者的观点,以反问来强调作者的意图。所以C更能成为文章的题目。 知识模块:阅读理解
There is no doubt that adults, and even highly educated adults, vary greatly in the speed and efficiency of their reading. Some proceed very slowly throughout; others dash along too quickly and then have to regress. Poor readers in particular may lack the ability to vary their manner of reading according to the type of reading matter and to their intentions in reading it. A good reader can move at great speed through the text of a novel or similar light reading matter. He may be able to skim a page, picking up a word or two here and there, and gain a general idea of what the text is about without really reading it. In reading more difficult material, with the intention of taking in the whole of it, he will proceed more slowly, but even then he will vary his pace, concentrating on the key words and passages, perhaps re-reading them several times and pass more quickly over the remainder. A less efficient reader tends to maintain the same speed whatever the material he reads. Consequently, even light reading matter gives him little pleasure because he reads so slowly. But this pace may be too fast for really difficult material, which requires special concentration at difficult points. A type of reading which necessitates careful attention to detail is proof-reading, in which the reader, in order to detect misprints in a sample print, has to notice not so much the meaning of what he reads as the exact shape and order of letters and words in the text. This is extremely difficult for most people, since they are accustomed to overlooking such details. In fact, considerable practice is required to practise this task efficiently and it can be done only be reading very slowly, and by paying comparatively little attention to the general meaning of the text.
16. The author claims that there is a difference in reading speed________.
A.among readers who have different experience
B.among all the readers
C.between the poorly educated and the highly educated
D.among the highly educated people
正确答案:B
解析:根据文章前几句可知本文针对的对象应该是所有的readers(读者),无论其有无经验。因此正确答案为B。 知识模块:阅读理解
17. A good reader is a reader who________.
A.concentrates on the wonderful part of the article
B.always reads slowly and carefully
C.changes his speed according to the kind of text
D.changes his speed according to the interesting of the text
正确答案:C
解析:从第一段中间部分对优秀读者的描写可知,出色的读者可根据不同的阅读材料并以不同的阅读速度对其进行阅读。故选C。 知识模块:阅读理解
18. The author says that when reading a novel, a good reader can quickly read________.
A.every part of the book
B.the most wonderful part in the book
C.the major part in the book
D.the scientific part of the book
正确答案:B
解析:从第一段中:“…a novel or similar light reading matter.He may be able to skim a page,picking up a word or two here and there…”可推知,优秀读者在阅读小说类消遣读物时,常常是抓住精彩的部分进行阅读。故选B。 知识模块:阅读理解
19. The last two sentences of the first paragraph mean that________.
A.a reading speed too slow for a difficult book is just right for a non-serious one
B.a reading speed too slow for a non-serious book may be too fast for a difficult one
C.a reading speed too fast for difficult material is just right for a non-serious book is also too slow for a difficult one
D.a reading speed too slow for a non-serious book is also too slow for a difficult one
正确答案:B
解析:第一段最后两句意思是:阅读消遣类小说即使阅读速度慢也不会给你带来多大乐趣;而以这种速度去读较有难度且需认真思考的文章,速度就太快了。因此B符合句意,为正确答案。 知识模块:阅读理解
20. Which of the following can be the title of the passage?
A.Reading and listening.
B.Difference between highly educated and poorly educated.
C.Practice reading skill.
D.Difference in the speed and efficiency of reading.
正确答案:D
解析:纵观全文可知,作者主要讨论了阅读速度及效率的问题。因此正确答案为D。 知识模块:阅读理解
A number of recent studies suggest that children are experiencing a high degree of anxiety over the prospect of nuclear war. I am sure there are children who are deeply concerned, even terrified, by the perceived threat of nuclear destruction, but I wonder whether this is not caused in part by the way they are exposed to this subject. If we are going to do research, I think some of it should extend to the emotional health of parents who bring their children up with these fears. Some of the most ardent disarmament proponents seem to be sorely lacking in common sense when it comes to child-rearing: The young ages of some of these frightened children indicate that they are receiving their nuclear-war information directly from their parents long before they are able to read books, magazines or newspapers on the subject, or even before they would voluntarily choose to view televised reports and programs on the subject. No one can be comfortable expecting the prospect of nuclear war. It is a global problem that does exist, must be acknowledged and should be addressed by individuals and their governments. But life cannot stop in the meantime; children must have their childhood if they are to grow into emotionally healthy adults. Can they really do so if they are preoccupied with death; if in response to concerns thrust upon them by their misguided parents, they place the fear of nuclear war before every other concern in their lives?
21. Why does the author say that some of the most ardent disarmament proponents “seem to be lacking in common sense when it comes to child-rearing”?
A.Because it is harmful to the emotional growth of the young children to tell them so many terrifying scenes.
B.Because they probably have no children of their own.
C.Because they are not aware that their efforts will prove useless.
D.Because they often differ in opinions as to how they should raise their children.
正确答案:A
解析:文章提到“The young ages of some of these frightened children indicate that they are receiving their nuclear—war information directly from their parents long before they are able to read books,magazines or news—papers on the subject,or even before they would voluntarily choose to view televised reports and programs on the subject.”故选A。 知识模块:阅读理解
22. Which of the following is the source from which pre-school children learn about nuclear war?
A.Newspapers and magazines.
B.Books.
C.TV reports and programs.
D.Their parents.
正确答案:D
解析:根据文章第二段中“If we are going to do research,I think some of it should extend to the emotional health of parents who bring their children up with these fears.”可知是父母过早地给学前儿童灌输了对于核战争的恐慌。 知识模块:阅读理解
23. The author implies that so much exposure to the threat of nuclear war will cause the children______.
A.to be mentally unhealthy
B.to commit suicide during their childhood
C.to distrust their parents
D.to fear everything
正确答案:A
解析:文章第三段开头“No one can be comfortable expecting the prospect of nuclear war.”而后又提到“But life cannot stop in the meantime;children must have their childhood if they are to grow into emotionally healthy adults.”因此可判断A是正确答案。 知识模块:阅读理解
24. The last sentence of this passage implies that______.
A.children in the United States have misguided their parents
B.children in the United States thrust upon their parents great concern over their future
C.children deeply concerned about death can not grow into emotionally healthy adults
D.children should be taught to place the fear of nuclear war before every other concern
正确答案:C
解析:根据此话的前一句“But life cannot stop in the meantime;children must have their childhood if they are to grow into emotionally healthy adults.”可知正确答案是C。 知识模块:阅读理解
25. The best title of the passage would be______.
A.Save Our Children in a Proper Way
B.Is Nuclear War So Terrible?
C.Why Terrify Our Children?
D.The Prospect of Nuclear War
正确答案:C
解析:从文章结构可以看出,文章最先列举一个现象,而后又解释了这个现象的原因,在文章末尾处提出作者的观点,以反问来强调作者的意图。所以C更能成为文章的题目。 知识模块:阅读理解
