最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2020年山东省高考英语模拟试卷含答案

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-24 08:45:00
文档

2020年山东省高考英语模拟试卷含答案

高考英语模拟试卷题号IIIIIIIVVVI总分得分一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AHowcanIexhibitintheAtriumGalleryTheAtriumGalleryprovidesaspaceforexhibitingarangeofcreativework,especiallytheworkofourstudentsandstaff.Weaimtopromoteaprogrammeofhighqualityartexhibitionswhichreflectcr
推荐度:
导读高考英语模拟试卷题号IIIIIIIVVVI总分得分一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AHowcanIexhibitintheAtriumGalleryTheAtriumGalleryprovidesaspaceforexhibitingarangeofcreativework,especiallytheworkofourstudentsandstaff.Weaimtopromoteaprogrammeofhighqualityartexhibitionswhichreflectcr
 高考英语模拟试卷 

题号IIIIIIIVVVI总分
得分
一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)

A

How can I exhibit in the Atrium Gallery The Atrium Gallery provides a space for exhibiting a range of creative work, especially the work of our students and staff. 

We aim to promote a programme of high quality art exhibitions which reflect creative activity and research interests. 

Proposals to exhibit 

We select exhibitions by proposal submission. Selected exhibitions showcase innovative, ambitious new work that contributes to the School's learning and research activities, and is a source of pleasure and inspiration to students, staff, visitors and the wider LSE community. 

You must be a student or member of staff at LSE at the time of the proposed exhibition. LSE Arts has no dedicated source of funding, therefore we will ordinarily expect proposals to come with a minimum level of funding, to cover core exhibition costs. 

Proposals will be judged termly for exhibition the following academic term. There is a high demand for our gallery space, so please list your first choice of dates and any alternate dates that would also work. 

Proposal Submission Timescales 

The deadline for exhibition proposals for Summer term 2019 is Friday 18 January 2019. The committee will review applications and successful applicants will be notified (通知) by the week informed on Monday 11 February 2019. Exhibitions will be on display from 29 April to 14 June 2019 inclusive. 

Not all applications will be successful. Successful proposals will generally be exhibited the term after receiving the proposal. 

Complete our exhibition proposal form by downloading the exhibition proposal form and sending to arts@ lse. ac.uk with accompanying images. 

If you have any queries, please do not hesitate to contact us at arts@ lse.ac.uk.

1.Why does the Atrium Gallery provide a space for exhibitions? ______ 

A. To collect money    B. To promote itself.

C. To entertain visitors    D. To encourage creativity

2.What must a student do to exhibit in the Atrium Gallery? ______ 

A. Pay the gallery.    B. Submit his proposal.

C. Adjust his schedule.    D. Contribute his works.

3.When will the successful applicants get the results? ______ 

A. 29 April 2019.    B. 14 June 2019.

C. 18 January 2019.    D. 11 February 2019.

B

When my father married my mother in 1943 he gave my mother a 1937 crown coin and told her to keep it in the back of her purse and not spend it. This would mean that she always felt that she was protected and would always have money if she really needed it. 

When I was married in 1970 my husband who had heard this story obtained a 1937 crown for me and I have always kept it in my wallet and I have always had enough for my needs. 

A friend recently fell on hard times partly through external (外部的) circumstances and partly through poor planning. Friends and I have loaned her money, paid her bills, even given her food and tried to teach her budget techniques, but none of them has been a solution. She has just slipped deeper and deeper into financial trouble and depression. 

Last week she looked pale and unwell, very depressed and hopeless. I then thought about how the crown, a reminder of another's care and love, had protected me so I went to the bank for a ﹩100 dollar bill. I told my friend the story and asked her to keep the ﹩100 in the back of her wallet. It turned out that she didn't have a wallet so she put the money in a little pencil case where she kept her coins. She immediately felt better. "I feel rich and thank you for being a good friend" she said and we were both a bit teary. 

The reason for passing this on is not to praise any generosity on my part but to show the power of "random acts of kindness". I went home and remembered a little wallet I had that I'd never used and thought "I'll give that to my friend." I opened it and inside found ﹩100. The universe is very just and if your heart is open the reward always comes.

4.What did the 1937 crown coin from the author's father mean to her mother? ______ 

A. His concern for her.

B. His pity and protection for her.

C. His care and love for her.

D. His pride and respect for her.

5.Where did the author's friend keep the ﹩100 dollar-bill? ______ 

A. In the back of her wallet.

B. In a little pencil case.

C. In the pocket of her raincoat.

D. In the layer of her suitcase.

6.What can he inferred from the last Paragraph? ______ 

A. The author became rich all of a sudden.

B. The author's friend would receive a wallet as a gift.

C. The author's friend was not touched by her story.

D. The author felt uncomfortable when receiving the bill.

7.What can be the best title for the text? ______ 

A. A hard life    B. The help to a friend

C. A crown coin    D. A gift from my father

C

Who can think of the race between the tortoise and the rabbit when it comes to the greatest races? Sure, that race only took place in ancient Aesop's mind, but while the great modern races can teach us a lot about commitment, perseverance (毅力) and the virtues of having a rather large engine, "The Tortoise and the Rabbit" may tell us everything about animals and even vehicles on this planet. 

In a study published this week, Adrian Bejan, a professor of mechanical engineering, concludes that no one should be surprised that the tortoise wins over the seemingly speedier rabbit. In fact, after analyzing the reported speeds of land-air-and-water-based animals, Bejan concludes that the worlds well-known speedsters are actually among the slowest when their movements are averaged out over the course of a lifetime. 

The study builds on Bejan's previous research showing that an animals speed increases with mass regardless of species. And that principle can also be extended to non-living things, like aircraft. 

After studying data from historical airplane models, Bajan noted the speed of each model increased with its size, too. That doesn't sound right. What about the modern jet fighter? How is that relatively small craft not faster than a clumsy large transport plane? 

Again, Bejan harks back to the tortoise. That transport plane spends lots of time in the air, moving regularly across long distances. The fighter jet, on the other hand, may fly across the sky occasionally, but-like the rabbit-it's often found resting on the ground. 

The slow and steady transport plane wins the marathon of life. 

But like so many good stories, Aesop's tale offers even more than a lesson in perseverance. 

At one point, the rabbit asks the tortoise how he expects to win a race at such a slow pace. 

The tortoise-ever focused-doesn't respond But it's the rabbits own words that provide the moment to reflect on, especially in modem times. 

"There is plenty of time to relax," Until there isn't.

8.Why is the story "The Tortoise and the Rabbit" mentioned? ______ 

A. To warm people not to be proud.

B. To introduce a unique phenomenon.

C. To help put forward the author's idea.

D. To show the importance of perseverance.

9.What has Bejan proved in his research? ______ 

A. Airplanes improve in speed.

B. Speed has nothing to do with size.

C. Speed matters most in the animal world.

D. Animals' speed and mass go hand in hand.

10.What lesson does the author want to teach us? ______ 

A. We shouldn't look down on others

B. We should put our time to good use.

C. Staying focused during races is important.

D. People should often reflect on themselves.

11.What is the main idea of the passage? ______ 

A. Life is just like a race.

B. Nearly all races are the same

C. Quickness is not all advantage in a race.

D. The slow but steady are always winners.

D

Breakdancing is set to make its first debut (亮相) as an Olympic sport at Paris 2024, Tony Estanguet, head of the Paris organizing committee, said on February 21st. Skateboarding, sport climbing and surfing, which have already been added to the programme for the 2020 Tokyo Olympics, have been invited to return in Paris four years later. 

Tony Estanguet said the choices responded to a need to make the Olympics "more urban" and "more artistic". We have chosen to present the International Olympic Committee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to youth and completely in line with our vision. They reflect perfectly Paris 2024's identity. 

Breakdancing is an example of a sport "Which can be played anywhere and anytime in urban and other environment." It appeared at the 2018 Youth Olympics in Buenos Aires in the form of head-to-head "battles". In competitive breakdancing, "breakers" face off in "battles" against each other, either as individuals or teams. Breakdancers use a mix of physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics (杂技). 

The IOC had announced that the number of competitors at Paris 2024 would be restricted to 10, 500, which limited the opportunity to add sports. But the organizers said the inclusion of the four sports in Paris would not necessitate the construction of permanent facilities and would involve just 248 competitors, of which 32 would he in breakdancing. The surfing events are likely to be held in established surf centres such as Biarritz or Lacanau in southwest France. 

The inclusion still need to be rubberstamped by the IOC, which is expected to decide on which sports to add in Paris after next years' Tokyo Games.

12.What do we know about breakdancing? ______ 

A. It involves multiple skills.

B. It's limited to group competition.

C. It will show up in Paris 2024.

D. It never appeared in the world events.

13.Why have Paris organizers chosen the four sports? ______ 

A. Because they attract young people.

B. Because they perfectly reflect Paris' identity

C. Because they make Paris more urban and artistic.

D. Because they can be played anytime and anywhere.

14.What can we learn from Paragraph 4? ______ 

A. 10, 500 competitors will compete for the new sports.

B. More surf centers will be specially designed for Paris 2024.

C. The IOC will reject the proposal because of inadequate facilities.

D. The inclusion won't require additional competition space to he built.

15.Which is closest in meaning to the underlined word "rubberstamped" in the last paragraph? ______ 

A. approved    B. canceled    C. submitted    D. designed

二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)

Unit the 1980s, scientists were trained to ignore animal pain, according to the belief that the ability to feel pain was associated only with higher consciousness. However, today, scientists view humans as a species of animals, and largely accept that many species are capable of some level of self-awareness. (1) 

If you hit another person in the face, you can estimate their pain level by what they do or say in response. (2) Gradually, scientists have developed a set of indicators of pain response in non-human animals. Demonstrating a response to a negative stimulation and displaying protective behavior of injured areas are two major signs. 

(3) Some researchers argue lobsters (龙虾) are too dissimilar to vertebrates (脊椎动物) to feel pain. Nonetheless, lobsters do satisfy all of the standards for a pain response. Lobsters guard their injuries, and learn to avoid dangerous situations. They are even believed to possess some level of consciousness. In result, today most scientists agree that injuring a lobster causes physical pain. 

Due to growing evidence that the lobsters may feel pain, it is now illegal to boil lobsters alive or keep them on ice in some countries. Even in locations where boiling lobsters remains legal, many restaurants prefer more humane methods. (4) To satisfy picky diners, more restaurants rule out the cruel cooking methods. 

Currently, the most humane tool for cooking a lobster is the CrustaStun. This device electrocutes (电击) a lobster. (5) The following process of cooking is sure to cause no pain. In contrast, it takes about 2 minutes for a lobster to die from boiling water during which time pain lasts. 

A. But huge disagreement exists. 

B. The creature instantly loses consciousness in half a second. 

C. It beats the former method by saving chefs' effort in cleaning the creature. 

D. It's difficult to assess pain in other species because we cannot communicate as easily. 

E. People are coming to realize that other species might also enjoy the luxury of emotion. 

F. Except for moral consideration, many chefs believe stress negatively affects the flavor (味道) of the meat. 

G. Legal prohibition becomes the major consideration for restaurants when choosing a cooking method.

16. A. A        B. B        C. C        D. D        E. E        F. F        G. G

17. A. A        B. B        C. C        D. D        E. E        F. F        G. G

18. A. A        B. B        C. C        D. D        E. E        F. F        G. G

19. A. A        B. B        C. C        D. D        E. E        F. F        G. G

20. A. A        B. B        C. C        D. D        E. E        F. F        G. G

三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)

Last spring,I was fortunate to be chosen to participate in an exchange study program.In my application letter,I was careful to(21)how much I wanted to see France; evidently,my excitement really came through in my words.Once I (22)that I was going,all I could think about was the fun of foreign travel and making all sorts of new and(23)friends.While traveling was inspiring and meeting people was(24),nothing about my term in France was what I (25). 

The moment I arrived in Paris,I was (26) by a nice French couple who would become my host parents.My entire experience was joyous and exciting(27) I received some shocking news from my program coordinator(协调人):there had been a death in my host parents'extended family.They had to travel outside France for several weeks.That afternoon,I had to (28)out of one family's house into another.The exchange coordinator told me I'd have a (29)this time and asked whether I could share a bedroom with an English speaker.To avoid the temptation(诱惑) to(30)my native language,I asked not to be(31)with an English-speaking roommate.When I got to my new room,I (32) myself to my new roommate Paolo,a Brazilian the same age as I,whom I was surprised to find playing one of my favorite CDS!In just a few hours,we knew we'd be good friends for the rest of the(33). 

I left France with many (34),so when people asked me what my favorite part of the trip was,they are always(35)to hear me talk about my Brazilian friend Paolo and scores of weekdays in class,weeknights on the town,and weekends (36)France we enjoyed together.I love how people(37)seem so different,but end up being so(38).The most valuable lesson I gained from studying in France wasn't just to respect the friend people (39)to respect all people,for your next best friend could be just a continent away.I would recommend an exchange program to anyone who wants to experience foreign cultures and gain meaningful (40).

21. A. discuss    B. express    C. announce    D. argue

22. A. approved    B. knew    C. warned    D. denied

23. A. stubborn    B. anxious    C. universal    D. interesting

24. A. boring    B. upsetting    C. exciting    D. promising

25. A. expected    B. liked    C. doubted    D. feared

26. A. sponsored    B. witnessed    C. greeted    D. supported

27. A. until    B. when    C. since    D. while

28. A. move    B. travel    C. walk    D. rush

29. A. housekeeper    B. leader    C. roommate    D. colleague

30. A. learn    B. appreciate    C. speak    D. master

31. A. combined    B. fitted    C. involved    D. placed

32. A. added    B. introduced    C. devoted    D. adapted

33. A. term    B. week    C. month    D. vacation

34. A. presents    B. suitcases    C. stories    D. dreams

35. A. surprised    B. disturbed    C. embarrassed    D. concerned

36. A. analyzing    B. exploring    C. describing    D. investigating

37. A. need    B. shall    C. must    D. can

38. A. generous    B. independent    C. similar    D. distant

39. A. and    B. but    C. or    D. so

40. A. instructions    B. friendships    C. facts    D. data

四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)

41.Qian Zhongshu was a Chinese scholar and writer, known for his wit and erudition(博学). Despite failing in mathematics, Qian (1) ( success) entered the Department of Foreign Languages under Tsinghua University in 1929 because of his (2) ( excellence) performance in Chinese and English languages. In Tsinghua, he met his wife Yang Jiang, who was to become a successful playwright and translator, and (3) ( marry) her in 1935. In the same year, Qian received government sponsorship (4) ( promote) his studies abroad. Together with his wife, Qian headed for the University of Oxford in Britain. After (5) ( spend) two years at Exeter College, he received a bachelor of literature. He studied for one more year in the University of Paris in France, and he didn't return to China (6) 1938. 

Qian lived in Shanghai from 1941to 1945, (7) was then under Japanese occupation. At that time he devoted (8) ( he) to writing and many of his works were written or published then. A collection of short (9) ( essay), Writing in the Margins of Life, was published in 1941. His most celebrated work Fortress Besieged appeared in 1947. On the Art of Poetry, written (10) classical Chinese was issued in 1948.

五、短文改错(本大题共1小题,共10.0分)

42.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.

删除:把多余的词用斜线(\)划掉.

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.

Dear Tom,

    I'm glad to hear that you are considering make up with Peter. If I were you, I would consider a bike for a birthday present.

    As far as I know, Peter is always in poor health, so he should take more exercises by riding a bike to have his body build up. Meanwhile, you can often go out by bike together, which was helpful in rebuilding your friendship. Besides, taking a bike is environmentally friendly means of transport. It is convenient to get around as well. Apart from giving him a gift, and you can also adopt other means, such as traveling, seeing a movie, having dinner and going shopping. No matter how you do, being sincere is the most important. Don't hesitate, and trying to take action. I really hope that we can make up and be good friends forever.

    Best wishes!

Li Hua

六、书面表达(本大题共1小题,共25.0分)

43.假定你是学校英语报的兼职编辑李华.最近该报开设了 Your Feelings专栏(column).请用英语写一篇短文介绍开设该专栏的目的(交流情感)、专栏内容(有关心理健康的文章及解答心理问题)并号召同学们投稿.

注意:

1. 词数100左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯.

答案和解析

1.【答案】

【小题1】D

【小题2】B

【小题3】D

【解析】(1)D 考查细节理解.根据第一段中的"The Atrium Gallery provides a space for exhibiting a range of creative work中庭画廊提供了展示一系列创意作品的空间."可知画廊提供了一个空间的原因是为了鼓励激发大家的创造力,故选D. 

 (2)B 考查细节理解.根据第三段中的"We select exhibitions by proposal submission.我们通过提案选择展览"可知画廊通过提交方案来选择展览.学生想要展出作品必须提交方案,故选B. 

 (3)D 考查细节理解.根据倒数第四段中的"The committee will review applications and successful applicants will be notified (通知) by the week informed on Monday 11 February 2019.委员会将审查申请,并于2019年2月11日星期一前通知(通知)成功的申请人."可知申请成功者会在2019年2月11日得知结果.故选D.

本文是一篇应用文,对伦敦政治经济学院学生关于艺术展览建议的征集,希望学生们完成表格并上传邮件,成功采用的提议将被展览.

本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,结合题目要求,从而选出正确答案.

4.【答案】

【小题1】C

【小题2】B

【小题3】B

【小题4】C

【解析】1. C.细节题.根据文章第一段内容,When my father married my mother in 1943, he gave my mother a 1937 crown coin and told her to keep it in the back of her purse and not to spend it. This would mean that she always felt that she was protected and would always have money if she really needed it.1943年我父亲和我母亲结婚时,他给了我母亲一枚1937年的皇冠硬币,并告诉她把它放在钱包的后面,不要花掉它.这意味着她总是觉得自己受到了保护,如果她真的需要的话,她总是有钱的.结合选项,故选C. 

2.B.细节题.根据文章第五段内容, It turned out that she didn't have a wallet, so she put the money in a little pencil case where she kept her coins.碰巧她没有钱包,所以她把钱放在一个小铅笔盒里,把硬币放在那里.结合选项,故选B. 

3.B.细节题.根据文章最后一段内容,I went home and remembered a little wallet I had that I'd never used, and thought, "I'll give that to my friend. " I opened it, and inside, found ﹩100.我回到家,想起了一个我从未用过的小钱包,心想:"我会把它给我的朋友的."我打开钱包,发现里面有100.由此可知,作者打算送给他朋友一个小钱包,结合选项,故选B. 

4.B.主旨题.根据文章内容,我的一位朋友陷入了经济危机,我们帮她的方法都不起效.我想起了我一直放在钱包里的皇冠硬币,它如同护身符一样让我衣食无忧.于是,我给了这位朋友一张百元的钞票,也让她放在钱包里,希望带给她信心和好运.没想到,我的善意给我带来了回报……结合选项,故选B.

我的一位朋友陷入了经济危机,我们帮她的方法都不起效.我想起了我一直放在钱包里的皇冠硬币,它如同护身符一样让我衣食无忧.于是,我给了这位朋友一张百元的钞票,也让她放在钱包里,希望带给她信心和好运.没想到,我的善意给我带来了回报.

做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

8.【答案】

【小题1】C

【小题2】D

【小题3】B

【小题4】D

【解析】1.C.推理判断题.根据第一段最后一句 "The Tortoise and the Rabbit" may tell us everything about animals and even vehicles on this planet.与第二段内容可知,作者提出龟兔赛跑的故事是为了引出文章话题--慢但是坚持不懈的选手往往会获得成功.故选C. 

2.D.细节理解题.根据第三段第一句 The study builds on Bejan's previous research showing that an animals speed increases with mass regardless of species.可知Bejan研究表明动物的块头越大速度越快.且第四段中Bajan noted the speed of each model increased with its size, too.可以推断mass意为"团;块",指大小,故选D. 

3.B.推理判断题.根据文章倒数第一段  "There is plenty of time to relax," Until there isn't.可知兔子以为有很多的时间可以休息因此松懈,直到自己错了最佳时机,故可推测作者想让大家学到的教训是要充分利用时间才能在竞技场中获胜,故选B. 

4.D.主旨大意题.根据倒数第五段 The slow and steady transport plane wins the marathon of life.与文章通过讲述龟兔赛跑的故事引出话题:研究表明在比赛中慢但是稳定前进的一方往往会获得胜利,故选D.

这是一篇说明文.研究人员发现在比赛中获胜的往往是慢但是稳定坚持的选手,并从科学的角度分析了龟兔赛跑中乌龟胜利的必然性.

考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

12.【答案】

【小题1】A

【小题2】A

【小题3】D

【小题4】A

【解析】1.A.细节理解题.根据第三段Breakdancers use- a mix of physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics(杂技),霹雳舞演员使用-结合了体操或杂技元素的身体和艺术技能的混合.可知它涉及多种技能,故选A. 

2.A.细节理解题.根据第二段We have chosen to present the International Olympic Committee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to youth and completely in line with our vision.我们选择让这四项运动出现在国际奥林匹克委员会(IOC),因为它们有创造力,吸引青年并完全符合我们的视野.故选A. 

3.D.细节理解题.根据第四段But the organizers said the inclusion would not necessitate the construction of permanent facilities.但组织者表示,列入该名单并不意味着需要建设永久性设施.可知这个项目不需要额外的竞争空间;选D. 

4.A.主旨大意题.由后面which is expected to decide on which sports to add in Paris after next year's Tokyo Games,在明年的东京奥运会之后,组委会将决定在巴黎增加哪些项目,可推前面是说入选者还需要得到组委会通过,故选A.

本文介绍了霹雳舞、滑板,冲浪和攀登这四项运动最近被列入奥运会项目.

做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

16.【答案】

【小题1】E

【小题2】D

【小题3】A

【小题4】F

【小题5】B

【解析】1.E.推理判断题.根据文章前文However, today, scientists view humans as a species of animals, and largely accept that many species are capable of some level of self-awareness然而,今天,科学家们把人类看作是一种动物,并且在很大程度上接受了许多物种具有一定程度的自我意识的观点.可知人们开始意识到,其他物种也可能享受到情感的奢侈.故选E 

2.D.推理判断题.根据下文 "Gradually, scientists have developed a set of indicators of pain response in non-human animals.渐渐地,科学家们开发出了一套非人类动物疼痛反应的指标‘.可知此处应填"评估其他物种的痛苦是困难的,因为我们不能很容易地交流.".故选D. 

3.A.推理判断题.根据上文 "Lobsters guard their injuries, and learn to avoid dangerous situations‘龙虾保护自己的伤口,并学会避免危险的情况.可知此处应填"他们甚至被认为拥有某种程度的意识".故选A. 

4.F.细节理解题.根据上文 "Even in locations where boiling lobsters remains legal, many restaurants prefer more humane methods‘即使在煮龙虾仍然合法的地方,许多餐馆也更喜欢更人道的方法.可知此处应填"除了道德上的考虑,许多厨师认为压力会对肉的味道产生负面影响.".故选F. 

5.B.细节理解题.根据下文"The following process of cooking is sure to cause no pain.下面的烹饪过程肯定不会引起疼痛‘.可知此处应填"该生物在半秒内立即失去意识".故选B.

本文是一篇选句填空,文章主要介绍了在20世纪80年代,科学家们被训练去忽略动物的疼痛,因为他们相信感觉疼痛的能力只与更高的意识有关.然而,今天,科学家们将人类视为动物的一个物种,并在很大程度上接受了许多物种具有某种程度的自我意识的观点.人们开始意识到,其他物种也可能享受情感的奢侈.

"七选五"这样的题型,主要目的在于"考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握.解题时最主要的两个步骤就是1.理清文章的逻辑和结构,2.在所给的原文中找出关键词或者说是线索词.文章的整体思路能帮助你在答案中筛选出符合逻辑的选项,关键词则能帮助你确定更多的细节,排除相近的选项.这些技巧多练练就能孰能生巧.

21.【答案】

【小题1】B

【小题2】B

【小题3】D

【小题4】C

【小题5】A

【小题6】C

【小题7】A

【小题8】A

【小题9】C

【小题10】C

【小题11】D

【小题12】B

【小题13】A

【小题14】A

【小题15】A

【小题16】B

【小题17】D

【小题18】C

【小题19】B

【小题20】B

【解析】16--20 BBDCA 21-25 CAACC  26-30 DBAAA 31-35 BDCBB 

21.B.利用句间的逻辑关系.A.discuss讨论;B.express 表达;C.announce通知;D.argue争论 

根据In my application letter(在我的申请信中),可知作者应该是‘表达'自己的愿望,故选项B正确. 

22.B.利用句间的逻辑关系.A.approved同意;B.knew 知道;C.warned警告;D.denied否认 

根据前句可知作者在申请参加这个项目,所以,I …that I was going应该是我‘知道'了我要去,故选项B正确. 

23.D.把握句内逻辑关系.A.stubborn固执的;B.anxious 急切的;C.universal宇宙的;D.interesting有趣的 

根据making all sorts of new and  …friends 可知作者是在谈论交什么样的朋友,故选项D正确. 

24.C.利用句间的逻辑关系.A.boring无聊的;B.upsetting 令人苦恼的;C.exciting令人兴奋的;D.promising有希望的.根据前句我们可知作者是盼着能交到新朋友,所以这里meeting people (见到许多人),一定是‘令人兴奋的',故选项C正确. 

25.A.利用上下文的线索.A.expected 预期的;B.liked喜欢的;C.doubted  怀疑的;D.feared害怕的.根据下文我们知道接待他的家庭发生变故,他不得不临时更换寄宿家庭,因此应该是与‘预期'不符,故选项A正确. 

26.C.把握句内逻辑关系.A.sponsored 赞助;B.witnessed目睹;C.greeted迎接;D.支持. 根据句意可知他到达法国后,将成为他寄宿家庭的‘父母'自然应该是去‘迎接'他,故选项C正确. 

27.A.利用句间的逻辑关系.A.until  直到…;B.when 当…时候;C.since 自从…;D.while在…期间.根据句意可知他一直感觉很开心‘直到'令人震惊的消息传来,故选项A正确. 

28.A.利用句间的逻辑关系.A.move 搬家;  B.travel 旅行;C.walk 散步;D.rush冲进(出).根据前句可知原来的寄宿家庭要出国,那他一定是要‘搬出去'到另一家去,选项A正确. 

29.C.利用句间的逻辑关系.A.housekeeper管家;B.leader领导;C.roommate室友;D.colleague同事.根据后面的share a bedroom(共用一间卧室)可知应该是会有一个‘室友',故选项A正确. 

30.C.利用上下文线索.A.learn学习;B.appreciate欣赏;C.speak 说,讲;D.精通.根据上文我们知道作者是到法国做交换生的,学习法语应该是此行的目的之一,所以他不想有一个讲英语的室友,怕自己禁不住诱惑而‘讲'自己的母语--英语,故选项C正确. 

31.D e初中Net化学czhx.cooco.net.cna 

.把握句间内的逻辑关系.A.combined 组合;B.fitted配合;   C.involved涉及;      D.placed安置.根据前面说了想要避免讲母语的诱惑,所以这里应该是要求不要与讲英语的室友‘安排'在一起,故选项D正确. 

32.B.短语语义.A.added      添加;B.introduced介绍;C.devoted致力于…;D.adapted适应.根据句意可知,作者是把自己‘介绍'给新的室友,故选项A正确. 

33.A.利用上下文线索.A.term       学期;B.week星期;C.month月份;D.vacation假期.根据第一段末句的my term in France可知作者在法国要待一个学期,故选项A正确. 

34.C.利用上下文线索.A.presents 礼物;B.suitcases       旅行箱;C.stories     故事;D.dreams梦想.根据下文可知人们是在‘听'作者讲他的经历,所以他一定是带着很多‘有趣的故事'离开的法国,故选项C正确. 

35.A.利用句间的逻辑关系.A.surprised 感到惊奇的;B.disturbed 不安的;   C.embarrassed 尴尬的;         D.concerned关心的.根据句意我们知道当别人问起他的这次旅行经历的时候,作者讲的却是他和巴西朋友之间的事情,所以人们一定会感到‘很奇怪',故选项A正确. 

36.B.利用句内的逻辑关系.A.analyzing 分析; B.exploring     探险;C.describing描述;D.investigating调查.整句话都是在谈论作者和室友在法国期间所做的事情,当然也会包括‘探险猎奇',故选项B正确. 

37.D.利用句间的逻辑关系.A.need需要      B.shall   将,会; C.must必须; D.can可能.根据句意,可知作者是说‘看似不同的人,结果却有可能变得非常相似',这里表示的一种‘可能性',故选项D正确. 

38.C.把握句内的逻辑关系.A.generous       慷慨的;B.independent 的;C.similar   相似的;D.遥远的. 句子的前半句用了different,后半句以but开头,明显与前面是转折关系,故选项C正确. 

39.B.固定句型表达.A.and 并且;  B.but  但是;C.or    或者;D.so. 所以.‘not …but…'(不是…而是…)是一个常用的句型,意思是,不能单单要尊重法国人,而是要尊重所有的人,转折意思明显,故选项A正确. 

40.B.利用上下文线索.A.instructions指令;B.friendships友谊;C.facts事实;D.data数据.文中作者用了大量的笔墨来叙述他和巴西室友的友谊,这对他来说应该是最有意义的东西了,故选项B正确.

本文为记叙文,题材为人物故事类.讲述的是作者参加交换学习项目去法国的一次经历.

做完形填空首先要通读全文,了解大意,一篇完形填空的文章会有许多空格,所以,必须先通读一遍,才能大概了解文章内容,千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致,选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等.这篇完型要多注意:填空时多联系上下文,注意固定搭配,答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确.

41.【答案】

【小题1】successfully

【小题2】excellent

【小题3】married

【小题4】to promote

【小题5】spending

【小题6】until

【小题7】which

【小题8】himself

【小题9】essays

【小题10】in

【解析】1.successfully,考查副词,此处应使用副词修饰谓语动词entered. 

2. excellent,考查形容词,此处应使用excellence的形容词形式excellent修饰名词performance. 

3. married,考查谓语动词,根据时间状语in 1935可知应使用一般过去时married. 

4. to promote,考查不定式,此处应使用动词不定式作目的状语. 

5.spending,考查动名词,after是介词,后接动词应使用其动名词形式spending. 

6. until,考查连词,根据句子意思"直到1938年他才回到中国",因此使用until引导时间状语从句. 

7. which,考查定语从句,句子先行词是Shanghai,引导非性定语从句应使用which. 

8. himself,考查代词,devote oneself to doing sth."致力于做某事",因此使用he的反身代词. 

9. essays,考查名词,essay是可数名词,应使用其复数形式. 

10. in,考查介词,此处指以古文写的,使用短语be written in,因此使用in.

短文主要介绍了钱钟书和杨绛的故事,他们一路的求学历程和在文学上取得的成就.

对于语法填空这类题,一是懂得分析句子结构,二是知道充当各个句子成分的词类或词性,从语法上确定答案,当然,对于某些固定搭配也要牢记,在平时的学习中要多积累这些词汇或短语,对于句子使用的时态语态也要通过语境进行确定.

42.【答案】Dear Tom, 

    I'm glad to hear that you are considering  make up with Peter. If I were you, I would consider a bike  for a birthday present. 

    As far as I know, Peter is always in poor health, so he should take more  exercises by riding a bike to have his body  build up. Meanwhile, you can often go out by bike together, which  was helpful in rebuilding your friendship. Besides, taking a bike is∧ environmentally friendly means of transport. It is convenient to get around as well. Apart from giving him a gift, and you can also adopt other means, such as traveling, seeing a movie, having dinner and going shopping. No matter  how you do, being sincere is the most important. Don't hesitate, and  trying to take action. I really hope that  we can make up and be good friends forever. 

解析 

1. make---making.考察非谓语动词.做  considering 的宾语,用动名词,所以用making. 

2.  for---as.考查固定短语.consider…as是固定短语"认为…是…". 

3.exercises---exercise.考察名词.本句的exercise表示"锻炼",所以是不可数名词,不用复数,所以用exercise. 

4. build ---built.考察非谓语动词.做have his body的宾补,表示"被增强" ,用过去分词built. 

5. was---is.考查时态.本文的叙述是一般现在时,所以用is. 

6. is后加an.考察冠词.表示"一个环保的交通方式",修饰名词短语environmentally friendly means of transport,用an. 

7.去掉and.考察句子结构.  Apart from giving him a gift是状语, 所以you can also adopt other means是一个简单句,不需要连词,所以去掉and. 

8. how ---what.考察单词辨析.和 No matter 一起引导让步状语从句,做从句 you do的宾语,用what. 

 9. trying --- try.考察谓语动词.在Don't hesitate-后,用并列的谓语动词,所以和Don't hesitate一致,用try. 

10.we ---you.考察代词.根据 上文的that you are considering  make up with Peter. 可知做can make up 的主语,用第二人称you

【解析】是作者给朋友汤姆的一封信,介绍了要和彼得和好需要的方法.例如考虑给他买一辆自行车作为生日礼物.告诉他,不管怎么做,真诚是最重要的.

短文改错考查涉及面广,但却有所侧重.考查点测试频率最高的是动词,涉及动词考查的有时态、语态、非谓语动词形式、情态动词和动词的用法等.此外,还考查名词、介词、代词、冠词、形容词、副词、连词等,还涉及到句型结构、行文逻辑、固定搭配等.

43.【答案】We are teens and so much is changing around and inside us. Maybe we are happy and confident one minute but become sad and confused the next. We can learn how to cope with all kinds of feelings. This is why we set up a column called Your Feelings【高分句型一,why引表语从句】.【要点一,设立专栏的原因】 

        In this column, there are articles that give information about how to keep mental health【高分句型二,that引导定语从句】. Moreover, you can express yourselves freely and raise any problems that trouble you. We have invited some best psychologists to help your problems.【要点二,专栏内容】 

        Please continue to focus on us and we welcome contributions to the column.【要点三,号召投稿】

【解析】【高分句型一】 This is why we set up a column called Your Feelings.这就是为什么我们要建立一个叫做"你的感受"的专栏.why引表语从句. 

【高分句型二】  In this column, there are articles that give information about how to keep mental health.在本专栏中,有一些文章提供了有关如何保持心理健康的信息.that引导定语从句.

英语写作是一项主观性较强的测试题.它不仅考查学生的写作基础而且还考查学生在写作过程中综合运用语言的能力.在撰写时要注意主谓语一致,时态呼应,用词贴切等.要提高英语写作水平,需要两方面的训练:一是语言基础方面的训练,要有扎实的造句、翻译等基本功,即用词法、句法等知识造出正确无误的句子;二是写作知识和能力方面的训练以掌握写作方面的基本方法和技巧.

文档

2020年山东省高考英语模拟试卷含答案

高考英语模拟试卷题号IIIIIIIVVVI总分得分一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AHowcanIexhibitintheAtriumGalleryTheAtriumGalleryprovidesaspaceforexhibitingarangeofcreativework,especiallytheworkofourstudentsandstaff.Weaimtopromoteaprogrammeofhighqualityartexhibitionswhichreflectcr
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top