
第Ⅰ卷(共35分)
Ⅰ.单项选择。从每小题所给的四个选项中选出能够完成或回答这一小题的最佳答案。(共20道小题,每小题1分,共20分)
1.Jack's hobby is to play chess.
A. a
B. an
C. the
D. /
解析:本题考查的是play的用法。
①表示“玩”,后接“牌、游戏、棋类”等名词。此时这些名词前不用冠词。
②表示“打(踢)球”、“参加(体育活动、比赛)”等。此时表示球类名词前不加冠词。
③表示“吹、拉、弹、演奏”,此时乐器名词前要加定冠词。
答案:D
2.Robert Hunt sometimes advises the students common problems.
A. in
B. about
C. with
D. for
解析:本题考查的是advise的用法。advise sb. about/on sth. 向某人就某事提出建议
答案:B
3.Yesterday Lucy told us such good that we are all amazed at it.
A. news
B. ideas
C. suggestion
D. answer
解析:本题考查的是such ……that……的用法。
①选项A(news)是不可数名词,因此在good前面不能加不定冠词a,而且符合句意,故正确。
②选项B (ideas)与后面的it矛盾,故错误。
③选项C (suggestion)是可数名词,因此要在good前面加不定冠词a,故错误。
④选项D (answer)是可数名词,因此要在good前面加不定冠词a,而且与句意不符,故错误。
答案:A
4.—I’m waiting for the mail. Do you know it will arrive?
—Usually it comes by 4:00 p.m.
A. how
B. where
C. when
D. what
解析:本题考查的是宾语从句的用法。根据答语Usually it comes by 4:00 p.m.可以判断使用when作引导词。
答案:C
5.—How is Susan?
—Oh, I see her because she lives abroad.
A. always
B. often
C. almost
D. hardly
解析:本题考查的是单词辨析。always 一直;often经常;almost几乎;Hardly几乎不。根据答语because she lives abroad.可知用hardly。
答案:D
6.This camera is too expensive. I’d like a one.
A. cheap
B. cheaper
C. cheapest
D. more expensive
解析:本题考查的是形容词比较级的用法。根据题意可以判断:后面的one是与前面的camera比较,因此用cheaper。
答案:B
7. The meat on the plate so delicious. Let's try it together.
A. smells
B. sounds
C. sees
D. feels
解析:本题考查的是感官动词做系动词的用法。smell闻起来;sound听起来;look看起来;feel感觉起来;taste尝起来。see看,后面不能直接跟形容词。根据句意可知用smells。
答案:A
8.You return the book now. You can keep it until next week if you like.
A. have to
B. can’t
C. mustn’t
D. needn’t
解析:本题考查的是单词辨析。have to必须;can’t不能;mustn’t一定不要;needn’t不必。根据You can keep it until next week if you like可知用needn’t。
答案:D
9.They heard the party was because of exam.
A. put on
B. put up
C. put off
D. put down
解析:本题考查的是短语辨析。put on穿上;put up张贴;put off推迟;put down放下。根据句意可知用put off。
答案:C
10.A smile nothing, but gives much.
A. costs
B. spends
C. cost
D. spend
解析:本题考查的是单词辨析。spend花费,主语是人,经常与on连用;cost花费,主语是物; 主语A smile是单数名词,因此谓语动词要使用第三人称单数形式; 故本题选costs.
答案:A
11.The traffic signs warn people after drinking.
A. to drive
B. not to drive
C. driving
D. don’t drive
解析:本题考查的是不定式的否定形式。Warn sb. to do sth警告某人干某事;Warn sb. not to do sth警告某人不要干某事;
答案:B
12.—How many times Carl to the Great Wall?
—Only once.
A. does ;go
B. did; go
C. has; gone
D. has; been
解析:本题考查的是现在完成时。现在完成时常与表示次数的单词(once, twice, three times,etc.)连用.通过问答,可知:去了长城回来了,因此用has been.
答案:D
13.We to start at once, or we will miss the train.
A. tell
B. have told
C. are told
D. told
解析:本题考查的是被动语态。根据句意可知,主语We不是动作的执行者,而是动作的承受者,因此要使用被动语态。
答案:C
14.The movie is so interesting that I don’t seeing it again tomorrow.
A. enjoy
B. mind
C. keep
D. finish
解析:本题考查的是mind doing sth的结构。don’t mind doing sth.不介意干某事。
答案:B
15.—Listen! There someone at the door.
—It must be your sister.
A. is; knocking
B. is; knock
C. are; knocking
D. are; knock
解析:本题考查的是现在分词。不定代词someone是单数,因此要用there is;Listen!提示下面的动作正在发生;现在分词knocking做定语修饰someone.
答案:A
16.At school, we are taught knowledge how to behave well.
A. neither; nor
B. either; or
C. not only; but also
D. not; but
解析:本题考查的是关联词的辨析。neither……nor……既不……也不……;
either……or……要么……要么……;
not only……but also……不但……而且……;
not……but……不是……而是……
答案:C
17.My parents are always worried about what will happen if I .
A. succeeded
B. won’t succeed
C. will fail
D. fail
解析:本题考查的是条件状语从句。If 引导的条件状语从句的谓语动词使用一般现在时,主句的谓语动词使用一般将来时。
答案:D
18.I’m going to graduate from my school soon, but I’ll it forever.
A. be friends with
B. be thankful to
C. keep away from
D. fall in love with
解析:本题考查的是短语辨析。Be friends with与……交朋友;be thankful to感激……;keep away from远离,回避;fall in love with爱上……
答案:B
19.I wonder .
A. how will you celebrate Thanksgiving
B. that the Water Festival is really fun.
C. what do people eat on the Mid-Autumn Festival
D. whether you will make resolution on New Year’s Day
解析:本题考查的是宾语从句。宾语从句要用陈述语序。
wonder后面可以连接
答案:D
20.—My cousin has a sore throat.
—She’d better .
A. drink water with honey
B. see a dentist
C. take a shower
D. get an X-ray
解析:本题考查的是日常交际用语。drink water with honey喝加蜂蜜的水 ;see a dentist看牙医;take a shower冲澡;get an X-ray拍X光。
答案:A
Ⅱ.阅读理解 阅读下面短文,作出正确判断或选出最佳答案。A篇为判断正(√)误(×)题,B、C篇为选择题(共15道小题,每小题1分,共20分)
A
An important part of learning something is making sure you plan your time and use it well. If you want to remember
things well, you need to review information you’ve learned. Try to follow the advice:
| DO | DON’T |
| ●Make a study timetable at least three weeks before your exams and follow time to relax and have fun. ●Review little and often. ●While you’re studying, have short regular breaks. A short break every 45 minutes is good idea. Stand up and walk around— you will feel more awake. ●Try making a weekly plan showing what you do every day(school, travel, meals, etc). You might see where you’re wasting time that you could use to study or read. | ●Study for hours every night a week before your exam! Studying for hours the night before will make you tired and your brain won’t work well. ●Study for a long period of time without a break. You probably won’t remember information very well if you do this ●Worry too much. If you feel nervous, you won’t learn as well as if you’re relaxed. |
解析:由第一句:An important part of learning something is making sure you plan your time and use it well.可知是正确的。
答案:√
22. Make sure to review as much as possible every time.
解析:由左栏第二句:Review little and often. 可知是错误的。
答案:×
23. You’ll feel more awake after a 45-minute break while studying.
解析:由左栏第三句:A short break every 45 minutes is good idea. Stand up and walk around— you will feel more awake.可知是错误的。
答案:×
24. If you worry too much, you can’t learn well.
解析:由右栏第三句: If you feel nervous, you won’t learn as well as if you’re relaxed.可知是正确的。
答案:√
25. You should stay up late the night before exams.
解析:由右栏第一句: Studying for hours the night before will make you tired and your brain won’t work well.可知是错误的。
答案:×
B
Dear Alan,
Guess what? I have a chance to choose my new place to live in! I’m excited and a little nervous. Could you please give me some help?
I’m not sure whether I will live in a house or in an apartment. On the one hand, a house will be too big for just one person, so maybe I should rent an apartment. On the other hand, if I rent a house, I could find someone else to share with me. The only problem is that a house full of people might be too noisy for me. I prefer to have my own space. The city has some nice apartments, but they are also too expensive. However, if I could find a two-bedroom apartment and get a roommate, that would make it more affordable. I just need to search for a roommate who is neat and quiet. You know I can’t live with someone who is loud and messy. I don’t have a car, so I also need to think carefully about the location. I probably need to look for somewhere near a bus stop or an underground station. That way I will have more time to study and spend less time traveling.
I’m looking forward to your reply.
Love, Victor
26. Victor feels excited because .
A. he has a new house to live in
B. he can decide where to live
C. he is going to see Alan
D. Alan helped him out with his problem
解析:由第一段第二、三句: I have a chance to choose my new place to live in! I’m excited and a little nervous.可知选项B是正确的。
答案:B
27. Victor wants to share the house with a(an) person.
A. neat and quiet
B. outgoing and messy
C. neat and loud
D. quiet and messy
解析:由第二段第八句: I just need to search for a roommate who is neat and quiet.可知选项A是正确的。
答案:A
28. If Victor finds a roommate, he will .
A. waste money
B. buy a car
C. save money
D. have more time to study
解析:由第二段第八句: I just need to search for a roommate who is neat and quiet.可知选项A是正确的。
答案:C
29. Victor doesn’t have a car, so he wants .
A. a two bed-room apartment
B. to ask Alan for help
C. to have his own space
D. a place with convenient traffic
解析:由第二段第十一句: I probably need to look for somewhere near a bus stop or an underground station.可知选项D是正确的。
答案:D
30. According to the passage, the underlined word “traveling” means in Chinese.
A. 观光旅行
B. 路途奔波
C. 广为流传
D. 跋山涉水
解析:由第二段最后一、二句: I probably need to look for somewhere near a bus stop or an underground station. That way I will have more time to study and spend less time traveling.可知选项B是正确的。
答案:B
C
When he was a teenager, Hunter Adam was very unhappy and he spent many years in a special hospital for people with mental(心理的) health problems.
When he left the hospital, Adam decided to become a doctor, so he went to a medical school in Virginia, USA. But when he was there, he did things in a different way. For example, he didn’t like the doctor’s white coats, so he wore shirts with flowers on them when he visited his patients and he tried to make them laugh. The doctors at the medical school didn’t like Adams because he was too different.
But Adams believed that people in hospital need more than medicine. He saw unhappy and lonely people, and he tried to help them as patients, but as people too. He spent a lot of time with children in the hospital and often dressed up like a clown to make the children laugh
When he finished medical school and become a doctor, Adams opened his own hospital, called “the Gusundheit Institute”,together with some other doctors. They wanted it to be a place with a different way of working with sick people.
Hunter Adams became famous during the 1980s, and in 1988, Universal Pictures made a film about his life. It was very successful. In the film, Robin Williams played Adams. Williams said,:”hunter is a really warm person, who believes that patients need a doctor who is a friend. I enjoyed playing him.”
31. When did Adams have mental health problems?
A. after he left medical school
B. during the 1980s
C. When he was a teenager boy
D. after the film came out
解析: 由第一段: When he was a teenager, Hunter Adam was very unhappy and he spent many years in a special hospital for people with mental health problems.可知选项C是正确的。
答案:C
32. Why did the doctors at the medical school dislike Adams?
A. because he was a warm person
B. because he had mental health problem
C. because he was a clown
D. because he wasn’t the same as others
解析: 由第一段: When he was a teenager, Hunter Adam was very unhappy and he spent many years in a special
hospital for people with mental health problems.可知选项D是正确的。
答案:D
33. The Gusundheit Institute
A. was a hospital
B. belonged to Universal Pictures
C. could make films
D. was a medical school
解析: 由第四段:Adams opened his own hospital, called “the Gusundheit Institute”,可知选项A是正确的。
答案:A
34. According to the passage, which statement is NOT true?
A. Adams wore shirts instead of white uniforms when visiting patients
B. Robin Williams believed that patients need a doctor who is a friend.
C. In Adams’ opinion, not only medicine was needed for patients
D. Robin Williams was an actor
解析: 由最后一段:hunter is a really warm person, who believes that patients need a doctor who is a friend.亚当斯相信病人需要一个能和自己做朋友的医生,而不是罗宾·威廉斯。故选B。
答案:B
35. The passage mainly tells us about
A. how to cheer up patients
B. people with mental health problems
C. a film about Adams
D. a doctor named Hunter Adams
解析: A. how to cheer up patients如何逗病人;文中提到此事,但不是文章的主旨。
B. people with mental health problems有心理疾病的人;显然文章并未讲述这一主题。
C. a film about Adams一部关于亚当斯的电影;不是文章的主题。
D. a doctor named Hunter Adams一位名叫享特·亚当斯的医生;这是文章的主题,文中5段展开叙述,层
层深入,把享特·亚当斯比较完整地呈现在读者面前。故选D。
答案:D
第Ⅱ卷(共55分)
Ⅲ.综合填空(共20道小题,每小题1分,共20分)
A.用所给词的适当形式填空。每词限用一次。(6分)
not plan没有计划, solve解决, enjoy喜爱, write写, fill填满, discover发现
1.Laura usually beautiful music to get relaxed.
解析:usually通常,频率副词,常用于一般现在时,因此填enjoys
答案:enjoys
2.Be careful! She the cup with hot water.
解析:Be careful! Listen !等提示下文用现在进行时来描述正在发生的事情。
fill sth. with sth. 填满
答案:is filling
3.In the future, humans more secrets of nature.
解析:in the future未来,用于一般将来时;宾语secrets of nature(自然之谜)应该与动词discover(发现)搭配。
答案:will discover
4.To our surprise, the problem by the expert three days ago.
解析:three days ago三天前,用于一般过去时 主语the problem(这个问题)应该与动词solve(解决)搭配;主语the problem(这个问题)是动作solve的承受者,因此用被动语态。
答案:was solved
5. to your parents is a good way to communicate with them.
解析:本题考查的是非谓语动词做句子主语的结构,通常使用动名词。
答案:Writing
6. —Where are you going on vacation this summer?
— I it yet.
解析:yet多用于现在完成时的否定句中。题中it代指Where are you going on vacation this summer这件事,应该与plan(计划)搭配。
答案:haven’t planned
B.根据句意和所给汉语,完成句子。每空一词。(6分)
1.My uncle has taught (自己)French since the year before last.
解析:本题考查的是反身代词。My uncle(him)→himself
答案:himself
2.We have nothing (反对)running.
解析:本题考查的是介词。running(名词)应与介词连用。
答案:against
3.In the famous competition, (获胜者)always get very good prize.
解析:本题考查的是名词。谓语动词是动词原形,因此前面的名词是复数形式。
答案:winners
4.Town Cinema has the (最差的)service in our city.
解析:本题考查的是形容词的最高级。bad→worse→worst
答案:worst
5.You will not make progress (除非)you study hard.
解析:本题考查的是连词。Unless 引导的是条件状语从句,主句多用否定形式。
答案:unless
6.When you visit a foreign country, it is important to know how to ask for help (礼貌地)
解析:本题考查的是副词。polite→politely
答案:politely
C.选择恰当的单词填空。每词限用一次。(有两个多余的选项)(8分)
older更老, educated受教育, after之后, opinions观点, it形式主语, younger更年轻, eighteen十八, however然而, manage应对, before之前
Should teenagers be asked to move out when they start working? People in different countries have different
.In many Western countries, teenagers are allowed to move out at the age of . Their parents believe that they should be to care for themselves from an early age. In this way, when they start working, they can their own lives. In most Asian societies, ,it is not common for teenagers to move out. Chinese parents believe that is better for children to live with parents who can take care of them. But the young should then look after their parents when they get . That is why many Chinese adults continue to live with their parents, even they get married.
首先确定多余的选项在两对反义词中产生:after↔before; older↔younger
第一空:
解析:确定词性是名词,选项中只有opinions 是名词.
答案:opinions
第二空:
解析:根据at the age of 可以确定其词性是数词,选项中只有eighteen是数词.
答案:eighteen
第三空:
解析:根据前面的should be 与后面的不定式,可以确定其词性是动词,而且是被动语态,选项中只有一个过去分词educated.
答案:educated
第四空:
解析:根据情态动词,可以确定其词性是动词,而且是动词原形,选项中只有manage是动词原形.
答案:manage
第五空:
解析:根据前后的逗号,可以确定其词性是连词,根据上下文,确定是表示转折的连词。选项中只有however是表示转折的连词.
答案:however
第六空:
解析:根据“it’s adj. for sb. to do sth.”结构,只有it可以做形式主语,因此确定填it.
答案:it
第七空:
解析:根据系动词get可以确定其词性是形容词,根据句意确定是older,而不是younger.
答案:older
第八空:
解析:根据they get married可以确定其词性是连词,引导时间状语从句,根据句意确定是after,而不是before.
答案:after
Ⅳ.阅读表达(共20分)
A
请根据图表和文字信息,完成短文。每空不超过两个词。(每空1分,共5分)
Amount of Electricity Used
This graph show the amount(数量) of electricity used in a small city. It is clear that the city uses more electricity in
than in . In summer, people use the most electricity at 12 p.m. This is probably
the high temperature at noon. In winter, people use the most electricity at . The graph also shows the amount of electricity used from 6 a.m. to 12 p.m. The amount of electricity use decreases (减少)from 6 p.m. to 12 a.m.
第一空:
解析:根据前面的in确定词性是名词,由图表可看出是winter.
答案:winter
第二空:
解析:根据前面的in确定词性是名词,由图表可看出是summer.
答案:summer
第三空:
解析:对照前句(In summer, people use the most electricity at 12 p.m.)与本句可知,本句是解释前句提到的用电量最多的原因。
答案:because of
第四空:
解析:根据前面的at确定词性是名词,表示某个时间点,由图表可看出是6p.m.
答案:6p.m
第五空:
解析:根据后句中的decrease(减少),可以确定第五空的词性是动词,而且意思与其相反,因此可以确定是increase(增加)。
答案:increases
B
阅读下面短文,按要求完成各项任务。(共8分)
Where is the true home of hamburger?
The kind of beef we see in hamburgers , minced(切碎)beef, was possibly invented by Mongolians over 800 years ago. But who first put the beef between pieces of bread and called it a hamburger? Three different cities in the United States all say that they were the first to invent America’s favorite food.
Some people say that Fletcher Davis, from Athens, invented hamburgers. “Old Dave,” as people called him, was selling minced beef sandwiches in his lunch bar as early as the 1880s. Some years later, they say that a group of Germans called①his sandwich a “hamburger” because people from the German city of Hamburger ate this kind of beef.
Other people believe that the hamburger came from a different American city.②coincidentally, its name was also Hamburg. The Menches brothers were selling pork sandwiches at a fair in 1885, but when there was no more pork, they used minced beef and gave it a new name, the “hamburger”.
The third possible inventor of the hamburger was Charlie Nagreen, also known as “Hamburger Charlie,” from Seymour. He said that in 1885 he invented the world’s first hamburgers. Seymour now celebrates the invention of the hamburger every year. In 19, it was the home of the world’s largest ever burger—over 2,500kg!
任务一 请根据短文内容,完成句子。每空一词。(2分)
1.There are three American cities in this passage. They are Athens, And .
解析:第三段的第二句:its name was also Hamburg.
第四段的第一句:Charlie Nagreen, also known as “Hamburger Charlie,” from Seymour.
答案:Hamburg;Seymour
2.When there was no more at the1885 fair, the Menches brothers used minced beef .
解析:第四段的最后一句:when there was no more pork, they used minced beef.
根据句意可知:牛肉代替猪肉,instead意为:代替,而且可以放在句尾。
答案:pork;instead
任务二 请根据短文内容,用英语表达 ①处划线单词his 所指代的内容。(1分)
解析:第二段的第一句:Some people say that Fletcher Davis, from Athens, invented hamburgers.
答案:Fletcher Davis
任务三 请根据短文内容,猜测②处划线单词coincidentally 的中文意思。 将其字母代号填写在答题卡上。
(1分) A 幸运地 B 碰巧地 C 相反地
解析:第三段的第二句:its name was also Hamburg. 这里的also表明:德国有个城市叫hamburger,美国也有一个城市叫hamburg. 因此可以猜出coincidentally 的中文意思是:碰巧的
答案:B
任务四 请根据短文内容, 回答问题。(1分)
How often is the invention the hamburger celebrated in Seymour? .
解析:第四段的第三句:Seymour now celebrates the invention of the hamburger every year.
答案:Every year
任务五 请从文中找出与Mongolians possibly invented minced beef a long time ago. 意思相近的句子。(1分)
解析:第一段的第一句:The kind of beef we see in hamburgers, minced beef, was possibly invented by Mongolians over 800 years ago.(我们看到的汉堡包里的这种牛肉,碎牛肉,可能是蒙古人800年前发明的)
答案:The kind of beef we see in hamburgers,minced beef,was possibly invented by Mongolians over 800 years ago.
任务六 请用英语简要概括出本文的主旨大意,不超过10个词。(2分)
It ‘s mainly about .
解析:课文标题Where is the true home of hamburger?
第一段的最后一句:Three different cities in the United States all say that they were the first to invent America’s favorite food.
答案:the true home of hamburger
C
阅读下面短文,按要求完成各项任务。(共7分)
The power of humor
An old saying goes ”Laughter is the best medicine.” It’s true that laughter is really good for our health. So, the next time you’re feeling stressed, try to laugh a lot, ①develop a sense of humor and watch funny films.
The Comic Relief charity, an organization that helps people in need, uses laughter to raise money. Every two years in spring, many English people put on a red nose, make a fool of themselves and do ”silly” things to make themselves and others laugh. Examples of silly things you can do are:
▲Invite friends round to your house to watch funny films. They have to pay to watch the films—those with the most comfortable chairs pay more—and for food and drinks.
▲Hold a talent show at school and ask your friends and teachers to sing, dance or tell jokes. Sell tickets for the show to the rest of the school.
▲Have a red nose party at your house. All your friends come dressed in red—including red nose—and you serve red food and drinks. If they don’t wear red, they have to pay a fine.
▲Get the students in your school to make funny sculptures(雕塑)using all kinds of materials. Sell tickets to your Red Nose Day exhibition and part of the money goes to Comic Relief.
The organization has helped people for more than 20 years. And how much have they collected since the first Red Nose Day? Over£600 million!② . In New Zealand, for example, people have made big red noses which they put on the front of cars and even buildings.
任务一 请根据短文内容,把相关的信息匹配。将Ⅱ栏的字母代号填写在横线上。(每小题1分,共3分)
1. C 2. B 3. A
Ⅰ Ⅱ
1. the Comic Relief charity A. pay a fine
2. in New Zealand B. big red nose on buildings
3. a red nose party C. raise money
1. 解析: The Comic Relief charity, an organization that helps people in need, uses laughter to raise money.
答案:raise money
2. 解析:In New Zealand, for example, people have made big red noses which they put on the front of cars and even buildings.
答案:big red noses
3. 解析:Have a red nose party at your house. If they don’t wear red, they have to pay a fine.
答案:pay a fine
任务二 请根据短文内容,将①处划线词组 develop a sense of humor 译成汉语。(1分) 养成幽默感
解析:develop a sense of humor
↓ ↓ ↓ ↓ ↓
句子成分: 谓语动词 定语 宾语 后置定语
翻译主干: 培养 感觉
翻译分支: 一种 幽默的
整理语序: 培养幽默感
任务三 请根据短文内容,对下面句子做出正(T)误(F)判断。(1分) T .
Comic Relief can’t get all the money from the Red Nose Day exhibition
解析:Sell tickets to your Red Nose Day exhibition and part of the money goes to Comic Relief. 部分善款归喜剧慈善会与Comic Relief can’t get all the money from the Red Nose Day exhibition(喜剧慈善会没有全部得到从红鼻子日展览筹得的善款)是吻合的,因此是正确的。
答案:T
任务四 请根据短文内容,回答问题。(1分)
Why do many English people do “silly” things sometimes? .
解析:第二段的第二句:do ”silly” things to make themselves and others laugh.
答案:To make themselves and others laugh
任务五 选择合适的句子填入②处,使文章合理通顺。 将句子的字母代号填写在答题卡上。(1分)
A. So more charities have been opened around the world.
B. Red Nose Day has become something special for English people.
C. The idea of Red Nose Day has traveled to other countries, too.
解析:第二段的第二句:many English people put on a red nose指出红鼻子日在英国盛行。
最后一段的最后一句:In New Zealand,for example, people have made big red noses which they put on the front of cars and even buildings.提到新西兰人们把红鼻子贴到轿车的前脸上,甚至建筑物上。 综上可见:连接句是The idea of Red Nose Day has traveled to other countries, too.
答案:C
Ⅴ.书面表达(共15分)
现在,很多中学生被近视困扰,请就此现象写一篇短文谈谈你的看法。
内容包括:1. 造成近视的原因;
2. 近视对学习或生活的影响;
3. 你认为应该如何保护视力?(至少两条建议)
要求:1. 字数80-100字。开头已给出,不计入总字数。
2. 文中不得出现真实的校名与人名。
参考词汇: eyesight n. 视力 nearsighted adj. 近视的
have good eyesight 视力好 have bad eyesight 视力差
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案:
参考范文一:
Quite a lot of students have become nearsighted now. I think the main reason is that students don’t have a good habit while studying. Bad eyesight brings trouble to our life and study. For example, if we leave our glasses at home, we can’t take notes in class. We will feed uncomfortable when we swim with glasses. Here is my advice: on the one hand, teenagers shouldn’t study for hours without breaks because our eyes need to relax. On the other hand, having sports and doing eye exercise are also helpful.
It’s very important to have good eyesight. So let’s take good care of our eyes.
参考范文二:
Quite a lot of students have become nearsighted now. There are many reasons. Some students often play computer
Games for long. Some keep their eyes too close to the books while reading and some often read in poor light.
If we are nearsighted, you may lose some good chances for your dream jobs like pilots and policemen. So it’s important to protect your eyes. First, you shouldn’t play computer games or watch TV too much. Second, you’d better take breaks after reading or doing homework for a long time. Third, you’re supposed to do eye exercises regularly. If you can do like this, you will have a good eyesight!
