最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

高中英语阅读理解专项练习(带答案解析)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-24 12:12:04
文档

高中英语阅读理解专项练习(带答案解析)

高中英语阅读理解专项练习(带答案解析)一、阅读理解WhattoExpectfromYourFreshYearofHighSchoolWelcometoyourfreshyearofhighschool!Juniorhighisnowbehindyou,andnowyouenterawholenewworld.Thenwhatshouldyouexpectfromyourfreshyearofhighschool?Knowingthiscanhelpyoureducethestressandan
推荐度:
导读高中英语阅读理解专项练习(带答案解析)一、阅读理解WhattoExpectfromYourFreshYearofHighSchoolWelcometoyourfreshyearofhighschool!Juniorhighisnowbehindyou,andnowyouenterawholenewworld.Thenwhatshouldyouexpectfromyourfreshyearofhighschool?Knowingthiscanhelpyoureducethestressandan
高中英语阅读理解专项练习(带答案解析)

一、阅读理解

What to Expect from Your Fresh Year of High School

Welcome to your fresh year of high school! Junior high is now behind you, and now you enter a whole new world. Then what should you expect from your fresh year of high school? Knowing this can help you reduce the stress and anxiety.

Be confident about yourself.

Seniors seem really big. The seniors will walk in with a swagger (趾高气扬). They have an understanding of the school that you don’t, and you can see it in their confidence and excitement about being at the top of the high school ladder. However, there are two things to remember. They were once where you were and one day you will be one of those seniors.

Learn to learn.

Your coursework will increase significantly, and expectations from your teachers will be much greater. You’ll have more homework, more papers, and harder exams. Learning how to study well is very important in high school.

Catch as many opportunities as possible.

One of the great things about high school is that there are so many opportunities to get involved in activities that interest you. Getting involved in after-school activities allows you to meet new people, find out what you’re interested in, and explore more of who you are.

Be more organized.

With all the new opportunities, you will need to be more organized during your fresh year. It’s not always easy to balance homework, tests, papers, after-school activities, chores, and more. If you start learning how to balance it all now, you’ll be in a better position when you get to college and adulthood.

1.What can we know about the seniors in high school?

A.They are much stronger than the freshmen.

B.They have known the best about the high school.

C.They seem very excited about coming graduation.

D.They are confident about where they are at school.

2.What does the writer think is the great thing about high school?

A.Increased coursework. .Interesting opportunities.

C.Well-organized activities. .Greater expectations from the teachers.

3.What can be inferred from the passage?

A.Taking a balance can help you be way ahead of others.

B.Seniors can help you with your confidence in your fresh year.

C.Interesting after-school activities can help you explore yourself.

D.Learning to learn well can hardly be achieved after high school.

If you wish to lose weight, there are so many fitness programs and weight loss diets to choose from. Here are some plans that might help you achieve this.

The Diet Solution Program is based on a scientific approach. The weight loss diet is not a quick fat loss method, which stresses that losing weight is never a quick process. This makes the program one of the safest dieting plans that you can turn to today.

Fat Burning Furnace brings a new approach to the weight loss problem. The program comes with a large and detailed set of workout exercises that are specifically designed to in-crease and improve your metabolic rate (代谢速率). Fat Burning Furnace uses workouts that are about 20-30 minutes. They train the whole body and don’t require special equipment, which is good because you don’t have to spend hundreds of dollars on running machines or other fit-ness machines.

Fat Loss 4 Idiots is a diet-based weight loss program. The guide is dead against weight loss drugs. Moreover, because it’s a diet-based program that aims to help you lose weight, you won’t need to spend any money on gym equipment.

Xtreme Fat Loss Diet is designed around a special dieting and exercising routine that is made up of several special fitness and diet programs. This dieting and exercising routine is repeated 5 times, each needing 5 days. These days make up a unique combination of a special workout technique and eating plan that will help you improve your leptin (消瘦素). Leptin controls the rate and degree of hunger that the body experiences, and helps to reduce the physical desire for food.

4.Why is The Diet Solution Program one of the safest dieting plans?

A.It mainly depends on weight loss drugs.

B.It is a method that is based on science and has a slow process.

C.It can help people lose weight quickly.

D.It needs working out.

5.Which word can best describe both Fat Burning Furnace and Fat Loss 4 Idiots?

A.Disappointing.

B.Cheap.

C.Hard.

D.Interesting.

6.How long do people need to improve leptin if they choose Xtreme Fat Loss Diet?

A.2 days.

B.5 days.

C.7 days.

D.25 days.

The 20-year-old student will be the first person to compete in the final of the Miss England contest without make-up in its nearly 100-year history, in an attempt to show girls they don’t have to wear it to feel beautiful.

Ms. Raouf, from south London, won a special “bare-face” round of the competition last week, strengthening her place in the final between 40 contestants on 17 October. But while previous winners of this round have returned to wearing make-up for the final, she will not. And if she wins, she says she will leave it off for the Miss World competition, hoping to “inspire the world”.

“I wanted to prove we have a choice,” she tells BBC News. Since last week’s bare-face round, Ms. Raouf has been “overwhelmed” by positive messages on social media. At her early age, Ms. Raouf was “significantly insecure”, and found comparing herself to the “unrealistic standard of beauty” shown on social media had a negative impact on her mental health. But as she got older she gained confidence-and she thinks taking part in the beauty contest, while “very scary” at the time, has increased this.

Ms. Raouf does not object to wearing make-up in general, and will still do so on other occasions. She only wants girls to place more value on their “inner beauty” rather than comparing themselves to others. “When you wear that amount of make-up you’re just concealing yourself. Remove all those layers and you’ll see who you truly are,” she adds.

Miss World was first organized in 1951 in the UK. Some of the rules of entry for the competition have not been changed since then. Miss England hopefuls cannot be older than 27 in their year of entry, and are not allowed to be married or have given birth to children. In 2018, Veronika Didusenko, who had been crowned Miss Ukraine, said the rules needed to change after she had her title taken away for being a mother.

Altering entry rules is difficult but not impossible. Some netizens commented, “Some contestants, Ms. Raouf included, use their platform to do something good in the world.”

7.Ms.Raouf won’t wear make-up in the final of the Miss England contest in order to              .

A.prove girls’ natural charms

B.show her objection to make-up

C.get a better place in the final

D.challenge the competition rules

8.What does the underlined word “this” in paragraph 3 refer to?

A.The negative impact.

B.Her sense of insecurity.

C.Her confidence.

D.Her objection to make-up.

9.Who is qualified for the Miss World competition in the UK?

A.Sopher, 26, an engineer who is pregnant.

B.Laura, 23, a teacher at St Mary’s School Ascot.

C.Marbella, 28, a graduate from Glasgow University.

D.Jennifer, 25, a housewife who looks after all the household duties.

10.Which of the following can best describe Ms. Raouf?

A.Bold and confident.

B.Responsible and talented.

C.Honest and considerate.

D.Outgoing and determined.

Ever since the fall of the Venetian Republic in 1797, locals have complained that Venice, its former capital, is being overrun by visitors. Having spent decades trying to attract tourists, the city council is now rethinking its approach.

Earlier this year, the city proclaimed that visitors who enter Venice are demanded to pay a fee ranging from 3 to 10 euros in the peak season when the city is very crowded, unless they have booked the ticket into Venice beforehand. This regulation will come into effect in January 2023.

It is not only Venetians who think there are too many tourists. In Amsterdam, locals are fed up with drunk visitors leaving a trail of litter. Some of the protests even attacked tourist buses and left the graffiti saying “tourists go home, refugees welcome.” The word “over-tourism” is created to describe the consequences of having too many tourists. Even so, the rise in the number of the tourists is not the real problem. Says Alex Dichter of McKinsey, “People in 99% of countries in the world are crying out for more tourists, not fewer.” He explains, “The problem is that these tourists are all traveling to the same places.”

This has surprised many in the travel industry. The spread of the Internet was meant to disperse (分散) tourists by making less well-known places easier to find. Analyst at Skift, a travel website, attribute it to the rise of the “bucket list”, which featured a “list of things to do before I kick the bucket.” And the result is obvious —— tourists are all directed to the same “must see” places.

Local authorities are working on strategies to cope. An extreme reaction is to ban tourists entirely or to limit visitor numbers. A more subtle approach is to make changes to taxes and charges. Tourists staying in the city center pay a higher tax rate than those staying far away. Thordis, Iceland’s tourist minister says, another part of the answer is to spread visitors out by making different marketing campaigns or improving tourist attractions for unfavorable seasons.

Venice is currently improving its infrastructures to encourage tourists to visit more than just the main sights. Traditionalists may refuse to build any new infrastructure in beautiful old cities. But more links can benefit locals and visitors alike. One Chinese tourist thought this was a good idea, “I might be able to see more of the history that way.”

11.According to Paragraph 2, who is going to pay the extra fee?

A.A visitor who spends a night in Venice in the peak season.

B.A visitor who comes in the off season with friends.

C.A visitor who buys the entrance ticket upon arrival in hot seasons.

D.A visitor who comes in the hot season with reservations.

12.According to Alex Dichter, which statement is TRUE?

A.Most of the countries are demanding fewer tourists.

B.The locals in Amsterdam welcome the visitors.

C.People are travelling to various places.

D.People all tend to go to the same places for sightseeing.

13.What does the underlined phrase in Paragraph 4 mean?

A.Get a job. .Get married.

C.Pass away. .Graduate from university.

14.Which of the following can be an effective measure against over-tourism according to Thordis?

A.Preventing the visitors from coming in peak seasons.

B.Charging the visitors more fees when crowded.

C.Building a hot spring in the remote cold area.

D.Constructing more infrastructures in popular scenic spots.

In China, in order to ease the pressure on parents’ wallets, education is free until children reach the age of about 15. So why is it that more than half of a typical family’s spending goes on education? The answer is cramming classes: a financial burden so great that it is often said to discourage couples from having children at all. Now officials are doing their part. It appears to relieve the pressure on people’s wallets.

But parents are not sure whether it will work. As many of them see it, cramming is not optional. Exams for entry to senior high schools are fiercely competitive. Then comes the dreaded Gaokao: the university-entrance exam on which a child’s future depends. No wonder the industry’s growth has been rapid. One firm, Zuoyebang (“help with homework”) says it offers live-streaming classes to more than 170m active users each month.

But officials are worried about its social impact. The birth rate is the lowest in decades and China is ageing fast. They also say that school children are overstressed. Urban pupils attend cramming classes for more than 10 hours a week, according to Deloitte, an accountancy firm.

While as the People’s Daily, an official newspaper, reported this month, the market for such services is in “endless chaos”. It listed problems ranging from misleading advertising to high prices and the use of unqualified teachers.

Government’s new regulations of clamping down on cram schools sent shivers through the industry. New Oriental, one of China’s biggest cramming companies, saw its share price on the New York Stock Exchange drop below $8, from a high of more than $19 in February. On June 9th the education ministry said a new government department would be set up to oversee such businesses, including both online courses and lessons in the classroom. There is also a widespread speculation, including in state media, that the new rules will impose limits on when firms can offer classes. They may, for example, prohibit classes after a certain time in the evening, during the summer holidays or at weekends.

Some analysts think the government may have another motive. Many of the companies belong to China’s tech giants, including Alibaba and Tencent, which have already attracted government’s attention for dominating markets and expanding into finance and other areas. Targeting the cramming business could be another way of breaking their wings. Parents wonder whether they will benefit. Some are concerned that the new rules will leave them with no choice but to use private tutors, which could prove even more costly.

15.Why do cramming schools enjoy great popularity among Chinese students?

A.The exams are so demanding that they have no choice.

B.The live-streaming classes offered are really appealing.

C.Entering senior high schools makes them less competitive.

D.Government officials are worried about their performance.

16.What is NOT a problem put forward by the People’s Daily with the cram school market?

A.High fees. .Experienced tutors.

C.Improper advertising. .Chaotic management.

17.What can we infer about the parents’ attitude towards the new regulations?

A.Supportive. .Indifferent. .Skeptical. .Critical.

18.What is the main idea of this passage?

A.China’s tech giants control the market.

B.China says no to the cramming business.

C.Gaokao imposes too much burden to students.

D.New Oriental is the biggest cramming company.

Best Tourist Spots in 2022!

Nepal

It’s nearly impossible to discuss Nepal without talking about Mount Everest. But this Himalayan nation has so much more on offer for travelers who aren’t climbing the world’s highest mountain. In the remote region of Mustang (which means “fertile plain”), trekkers can explore the high desert and meet locals at home-stays along the way, dining on Nepali specialties.

Holiday season:October & November

Norway

Norway is consistently included on lists of the world’s happiest countries. So what’s their secret? Mette-Marit, one of the country’s royals, has one answer: “We love being outside in nature.” If you want to fill yourself with peaceful energy, head to Bøkeskogen, the world’s northernmost beech forest.

Holiday season:July & August

Cook Islands

This group of 15 islands in the South Pacific was at the top of many tourists’ wish lists for 2022 and beyond. What’s on offer? Water sports like snorkeling, diving and fishing, not to mention a look at the native Maori community in Te Vara Nui Village.

Holiday season:from July to September

Mauritius

Mauritius is in the Indian Ocean about 700 miles east of Madagascar. Here are some reasons to visit this underrated African getaway, courtesy of CNN contributor Tony Smart: “It’s inhabited by a multi-racial, peaceful people, covered in great golf courses, offering a great number of water sports, luxurious resorts, an old colonial capital, great food, one of the world’s best botanical gardens, good nightlife, and great sightseeing.”

Holiday season:from May to October

Sri Lanka

Endless beaches, timeless ruins, welcoming people, cheap prices, fun trains, famous tea and delicious food make Sri Lanka an ideal destination. The country is moving forward quickly as more and more people are attracted by its beauty. Discover a favourite beach, meditate in a 2000-year-old temple, exchange smiles while taking a walk in a village, marvel at birds and wildflowers, try to keep count of the little dishes that come with your rice and curry.

Holiday season:from December to March

19.Which of the following activities is not available in Mauritius?

A.Playing golf. .Enjoying food.

C.Going sightseeing. .Climbing Mount Everest.

20.Which place can be the best choice if one wants to enjoy his holiday during the Chinese Spring Festival?

A.Nepal. .Sri Lanka. .Cook Islands. .Mauritius.

21.Where can we most probably find this text?

A.In a travel brochure. .In an adventure novel.

C.In a history book. .On a culture website.

Lindsay couldn’t go to her gym after Beijing shut down indoor sports facilities in May because of a coronavirus outbreak. So she started cycling and soon fell in love with the sport. “I realized a racing bicycle was quite different from a regular bike,” she said. “It’s very fast and exciting, and I couldn’t stop anymore.”

Bicycles have long been a means of transport in China and once outnumbered cars on city streets. Now cycling is also increasingly seen as a sport by the urban middle class that has benefited from China’s growth into the world’s second largest economy. Biking events organized by Beijing cycling club Qiyi totaled about 10,000 participants over the past year, with about 50% of them regulars. Nationwide, at least 20 million people are participating in the sport, according to the Chinese Cycling Association.

The pandemic has played a role, with authorities moving quickly to close non-essential businesses, including gyms, during outbreaks under a strict zero-COVID approach. Cycling, which can be done individually as well as in groups, has largely been free from restrictions that limit gathering. For cyclist Yang Lan, the reason why she loves cycling is that the sport provides an escape from the daily life in the coronavirus era. “With the pandemic, it seems to be the only way for us to run away from the terrible city life and pace,” she said.

People will have more choices for sports and entertainment when the pandemic is over. But Feng Baozhong, the vice president of the Chinese Cycling Association says that he expects cycling to remain popular. Because it’s driven by China’s growing economy, growth of the sports industry and increasing concern about health due to COVID-19. “The pursuit of health will not disappear,” he said, “and the popularity of cycling is also a sign of the public’s awareness of environmental protection and pursuit of a low-carbon lifestyle.”

22.How many people in the Qiyi club take part in cycling activities regularly?

A.More than 10,000. .Around 10,000.

C.Around 5,000. .Around 20,000,000.

23.Why does Yang Lan love cycling?

A.She enjoys cycling alone.

B.She likes participating in cycling activities.

C.She can get a break from the city life.

D.She saves money by riding to work.

24.What can we infer from Paragraph 4?

A.People are paying more attention to health issues.

B.China’s economy is getting worse due to the pandemic.

C.The sports industry is in crisis during the lockdown.

D.Other sports will replace cycling when the pandemic is over.

25.What is the most suitable title for the passage?

A.Pandemic Harms Cycling .Pandemic Fuels Cycling

C.Cycling Boosts Sports Industry .Cycling Means a Low-carbon Lifestyle

What a Scoop! Readers’ Favorite Ice-Cream Shops

From pear and cheese in Edinburgh to pomegranate ripple at Ventor, our reporters show off the coolest licks.

Mary’s Milk Bar in the Grassmarket is popular with locals and visitors, and is the perfect pit stop for people dashing between fringe festival shows. Flavors change every day, with pear and cheese among the regulars. You can grab your ice and walk up the Vennel Steps for breathtaking views of Edinburgh castle.

Aisha

“Che buono! The best gelato (ice cream) outside Naples!” exclaimed my son’s Italian girlfriend on her first visit to Delphini’s. Giovanni grinned and gave her an extra, free scoop. Every day there’s a queue outside this shop in this progressive south Devon town. Delphini’s gelato is made out of organic local milk and cream. What’s more, it is dairy-free, making it a good option for vegans in Totnes. Flavors change daily and they do free tasting.

Kate

Shepherds Ice Cream Shop in Abergavenny is a Wes Anderson-styled drop-in. It’s all made locally from goat-milk, the business is run by two generations of a family that has some sort of tradition around a golden scoop. Shepherds often pop up with a vintage ice-cream trailer at festivals and events around the UK. It’s my family’s year-round Friday treat.

Alexia Tucker

Crave Ices at Ventnor invents new flavors constantly. Always over 20 choices, plenty of sweet, creamy ones, but also salty, alcoholic and non-dairy delights. Recent highlights include pomegranate ripple, whisky marmalade (over-18s only!). Once I mentioned a flavor I’d enjoyed the previous year. They made some especially for me so I could have it again before I left for home.

Lucy Marder

26.What are the similarities between Mary’s Milk Bar and Delphini’s?

A.They both serve milk-free ice cream.

B.They offer customers a taste for free.

C.They update the menu of ice cream on a daily basis.

D.They set up a great many mobile stands at festivals.

27.What do we know about Shepherds Ice Cream Shop?

A.It is a family-run business with a unique tradition.

B.It’s a must-visit shop for vegetarians.

C.It offers customers lots of choices.

D.It attaches great importance to customers’ feedbacks.

28.Where can you get the ice cream with alcohol?

A.At Mary’s Milk Bar. .At Delphini’s.

C.At Shepherds Ice Cream Shop. .At Crave Ices.

二、七选五

Death is a part of life and it’s natural to grieve (悲伤) when an animal you love dies. Grieving is the emotional response to death. ____29____

A pet is part of the family, so when they die it can be very difficult and upsetting for everyone who love them. It’s OK to feel sad, angry, numb or to feel hard to believe they’re no longer alive. You may have lots of feelings but there’s no right way to feel or to grieve. As people are all different, the length of time it takes for you to feel less sad may not be the same as for someone else. ____30____ Dipti Solanki, who helps people with their grief, says, “Your feelings matter and are normal after you lose a pet. They can feel really big and overwhelming.”

____31____ Solanki says, “It’s really important that you talk about feeling sad, afraid or if you have any questions, because once you do you will start to feel calmer and less alone. ____32____” Talking about your pet helps to keep their memory alive as you remember the time you spent together. It also lets other people know that you want to talk about your pet.

Remembering the funny things your pet did and the happy times you shared can be of great help. ____33____. Print out photos of your pet and frame them or make them into a collage (拼贴画) to display. You can draw or paint a picture of them. Or write a story about something you did together or how they made you feel.

A.It doesn’t mean pets are not important.

B.There’s no rush and you can take your time.

C.It is an important part of the healing process.

D.As well as talking about them, you can get creative.

E.After you share your feelings they become easier to deal with.

F.It’s better to talk than keep your thoughts and feelings bottled up.

G.They have been a part of your life so it’s a big change to get used to

Many people get nervous before taking a test. Some of them are so consumed by anxiety that they actually defeat themselves, performing poorly in the exam even when they know the material they are being tested on. But there are ways to help calm your nerves and be prepared. _______34_______

Take plenty of time to prepare for each test

Use materials to get used to the test’s structure and guidelines. Look up the available instructions on taking computer- and paper-based tests for each exam. ______35______ Instead, it is a better idea to have a long-term study plan. Try to make a timetable for your study which lasts for a few months.

Use sample questions and exercises

Examples of actual questions and previously used topics are often available, as well as sample tests. Use these to get as much practice as you can before taking the real exam.

______36______

Practice taking the test —— even if you’re taking it at home. Allow yourself only the time given for the actual test. Practice working through sections as quickly and effectively as possible, identifying and focusing on areas where you need to improve.

Take advantage of all the resources available to you

The more you know about a test and how it is scored, the more efficiently you can deal with it. With the development of technology, you have access to so many extra resources that are designed to help you get the most out of your studies. You can explore everything from the websites and online learning tools. _______37_______

Follow the directions carefully

This one is critical. _______38_______ Don’t worry if you don’t know an answer —— concentrate on each question and do the best you can, but don’t spend too much time on any one item either. Be aware of your time, making sure you have enough to answer every question. If you have extra time at the end, then you can go back to check your answers.

A.Create a similar test situation.

B.Improve your test efficiency.

C.It is highly recommended to use the Internet as a resource.

D.Studying all night before your test is definitely not advisable!

E.You may panic when you see the test if you don’t prepare all along.

F.Try these tips to make sure that you’re in a good state of mind on test day.

G.You are expected to read all of the instructions thoroughly and completely before beginning.

Whether they are furry, feathered or scaly (多鳞的), the non-human members of your family help you in more ways that you knōw. ____39____ .

They keep you active. If you have a dog, chances are that you’re walking it at least 30minutes a day, and likely more — an activity that goes a long way towards keeping you fit.

They boost your immune system. Growing up indoors in disinfected spaces later causes our bodies to over-react to harmless substances, making us more allergic. As is often the case, pets have muddy paws, abundant furs and affection for licking (舔) us. ____40____.

They lower your risk of a fatal heart attack. Researchers found that cat owners had a 30per cent lower risk of dying of a heart attack. ____41____. The researchers assumed — and most cat owners would agree — that cats’ unbothered nature has a calming effect. Spending time with any pet lowers stress, an important contributor to heart disease.

They help you manage a chronic disease. ____42____, animals always keep their owners busy — and that can be a good thing for chronic disease sufferers of all types. When distracted from the pain. they will perceive less pain, and therefore they are in less pain.

____43____. Studies have shown that pet ownership is beneficial for people with depression, anxiety, PTSD.and other long-term mental health conditions. Pet owners themselves report that their animal pals benefit them mentally a lot, like providing emotional support and helping them form social bonds.

A.They also improve your mental health

B.They contribute a lot to our strong body

C.With the considerate care from the owners

D.Here are some ways that your pet pal benefits you

E.With their regular tasks of feeding, walks and play

F.They introduce more bacterial diversity that our body adapts to

G.But you may wonder how it comes about without taking a cat for walks

参:

1.D    2.B    3.C

【导语】这是一篇应用文。文章介绍了到了高中后对自己的学习生活应有的期待。

1.细节理解题。根据Be confident about yourself.部分的“The seniors will walk in with a swagger (趾高气扬). They have an understanding of the school that you don’t, and you can see it in their confidence and excitement about being at the top of the high school ladder. However, there are two things to remember. They were once where you were and one day you will be one of those seniors.(高年级的学生会昂首阔步地走进来。他们对学校有一种你所不了解的理解,你可以从他们的自信和兴奋中看到这一点。然而,有两件事需要记住。他们曾经也和你一样,总有一天你会成为其中的一员)”可知,高中高年级的学生对他们的现状很自信。故选D。

2.细节理解题。根据Catch as many opportunities as possible.部分的“One of the great things about high school is that there are so many opportunities to get involved in activities that interest you. (高中最棒的事情之一是有很多机会参与你感兴趣的活动)”可知,作者认为高中最棒的事情是有很多令人感兴趣的机会。故选B。

3.推理判断题。根据Catch as many opportunities as possible.部分的“Getting involved in after-school activities allows you to meet new people, find out what you’re interested in, and explore more of who you are.(参与课后活动可以让你结识新朋友,了解你感兴趣的东西,了解更多你是谁)”推知,有趣的课后活动可以帮助你探索自己、更了解自己。故选C。

4.B    5.B    6.D

【导语】本文是一篇说明文,作者为想要减肥的人推荐了四类饮食健康锻炼项目以便供他们选择。

4.细节理解题。根据第二段“The Diet Solution Program is based on a scientific approach. The weight loss diet is not a quick fat loss method, which stresses that losing weight is never a quick process.(饮食解决方案是基于科学的方法。减肥饮食不是一种快速减脂的方法,它强调减肥从来都不是一个快速的过程。)”可知,,The Diet Solution Program是一科学的且过程缓慢的减肥方法。故选B。

5.细节理解题。根据第三段的最后一句“They train the whole body and don’t require special equipment, which is good because you don’t have to spend hundreds of dollars on running machines or other fit-ness machines.(他们训练全身,不需要特殊的设备,这很好,因为你不需要花几百美元在跑步机或其他健身机器上。)”和第四段 “Moreover, because it’s a diet-based program that aims to help you lose weight, you won’t need to spend any money on gym equipment.(此外,因为这是一个以节食为基础的计划,旨在帮助你减肥,你不需要花任何钱在健身器材上。)”可知,Fat Burning Furnace和Fat Loss 4 Idiots项目都是便宜的减肥项目。故选B。

6.细节理解题。根据最后一段“This dieting and exercising routine is repeated 5 times, each needing 5 days. These days make up a unique combination of a special workout technique and eating plan that will help you improve your leptin (消瘦素).(这样的节食和锻炼重复5次,每次需要5天。这些日子组成了一个特殊的锻炼技巧和饮食计划的独特组合,将帮助你提高瘦素。)”可知,这种节食和运动日程需要一个为期五天的被重复5次的周期,即25天。故选D。

7.A    8.C    9.B    10.A

【导语】这是一篇新闻报道。文章主要讲述为了向女孩们展示她们不化妆就很美,Ms. Raouf决定在英国小姐的决赛上不化妆。

7.细节理解题。根据第一段“The 20-year-old student will be the first person to compete in the final of the Miss England contest without make-up in its nearly 100-year history, in an attempt to show girls they don’t have to wear it to feel beautiful.(这位20岁的学生将是近百年历史上第一位不化妆参加英国小姐大赛决赛的人,这是为了向女孩们展示她们不需要化妆就能感觉到美丽)”可知,Ms. Raouf去参加Miss England contest决赛而不化妆是为了向证明女孩的自然美。故选A。

8.词句猜测题。根据第三段的“But as she got older she gained confidence-and she thinks taking part in the beauty contest, while “very scary” at the time, has increased this.(但随着年龄的增长,她获得了自信,虽然当时“非常可怕”,但她认为参加选美比赛增加了这一点)”可知,this指代上文的confidence,即参加选美比赛增加了她的自信。故选C。

9.细节理解题。根据倒数第二段的“Miss England hopefuls cannot be older than 27 in their year of entry, and are not allowed to be married or have given birth to children.(Miss England 候选人在入学年份不得超过27岁,不得结婚或生育子女)”并结合选项可知,作为圣玛丽学校的教师且现年23岁的劳拉符合Miss England 的要求。故选B。

10.推理判断题。根据第一段“The 20-year-old student will be the first person to compete in the final of the Miss England contest without make-up in its nearly 100-year history, in an attempt to show girls they don’t have to wear it to feel beautiful.(这位20岁的学生将是近百年历史上第一位不化妆参加英国小姐大赛决赛的人,这是为了向女孩们展示她们不需要化妆就能感觉到美丽)”可知,Ms. Raouf在英国小姐决赛时不会化妆,由此推知她很勇敢。根据第三段的“But as she got older she gained confidence-and she thinks taking part in the beauty contest, while “very scary” at the time, has increased this.(但随着年龄的增长,她获得了自信,虽然当时“非常可怕”,但她认为参加选美比赛增加了这一点)”推知,Ms. Raouf很有自信。故选A。

11.C    12.D    13.C    14.C

【导语】这是一篇说明文。世界各地的热门旅游景点面临着过度旅游的问题,各地正在采取各种措施缓解这一问题。

11.细节理解题。根据第二段第一句“Earlier this year, the city proclaimed that visitors who enter Venice are demanded to pay a fee ranging from 3 to 10 euros in the peak season when the city is very crowded, unless they have booked the ticket into Venice beforehand.”(今年早些时候,该市宣布,进入威尼斯的游客必须在旺季支付3至10欧元不等的费用,因为旺季城市非常拥挤,除非他们事先预订了威尼斯的门票。)可知,在旺季抵达时购买入场券的游客将支付额外费用。故选C。

12.细节理解题。根据第三段最后一句“The problem is that these tourists are all traveling to the same places.”(问题是这些游客都去了同一个地方。)可知,人们都倾向于去同样的地方观光。故选D。

13.词句猜测题。根据第四段第三句中的“list of things to do”(要做的事情清单)和第四句中的“the same “must see” places”(同样“必看”的地方)可知,此处是指一生中必须要做的事情,也就是去世之前必须要做的事情,所以kick the bucket意为“去世”。故选C。

14.细节理解题。根据第五段最后一句“Thordis, Iceland’s tourist minister says, another part of the answer is to spread visitors out by making different marketing campaigns or improving tourist attractions for unfavorable seasons.”(冰岛旅游索迪斯表示,另一部分解决办法是通过开展不同的营销活动或改善不利季节的旅游景点来分散游客。)可知,索迪斯认为,在偏远寒冷地区修建温泉是防止过度旅游的有效措施。故选C。

15.A    16.B    17.C    18.B

【导语】本文是一篇新闻报道。文章报道了中国取缔补习班的新规定,并分析了中国补习班市场以及人们对新规定的看法。

15.细节理解题。根据第二段的“Exams for entry to senior high schools are fiercely competitive. Then comes the dreaded Gaokao: the university-entrance exam on which a child’s future depends. No wonder the industry’s growth has been rapid.(高中入学考试竞争激烈。接下来是可怕的高考:孩子的未来取决于高考。难怪该行业增长如此之快)”可知,补习班在中国学生中享有极大的受欢迎度是因为考试要求太高了,所以他们别无选择。故选A。

16.细节理解题。根据第四段“While as the People’s Daily, an official newspaper, reported this month, the market for such services is in “endless chaos”. It listed problems ranging from misleading advertising to high prices and the use of unqualified teachers.(而正如中国官方报纸《人民日报》本月报道的那样,此类服务市场正处于“无休止的混乱”中。报告列出的问题包括误导性广告、高昂的价格和使用不合格的教师)”可知,人民日报提到的补习班市场的问题有:管理混乱,高费用,误导性广告。故选B。

17.推理判断题。根据最后一段的“Parents wonder whether they will benefit. Some are concerned that the new rules will leave them with no choice but to use private tutors, which could prove even more costly.(家长们不知道他们是否能从中受益。一些人担心新规定会让他们别无选择,只能请家教,而家教的费用可能会更高)”可知,家长们对新规定持怀疑的态度,不知道是否能够从中受益。故选C。

18.主旨大意题。根据第一段的“Now officials are doing their part. It appears to relieve the pressure on people’s wallets.(现在,们正在尽自己的责任。这似乎减轻了人们的钱包压力)”和第五段首句“Government’s new regulations of clamping down on cram schools sent shivers through the industry.(取缔补习班的新规定让整个行业不寒而栗)”以及全文内容可知,本文讲述中国取缔了补习班的新规定,并分析了中国补习班市场以及人们对新规定的看法。故选B。

19.D    20.B    21.A

【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了2022年最佳旅游景点。

19.细节理解题。根据Mauritius部分中“It’s inhabited by a multi-racial, peaceful people, covered in great golf courses, offering a great number of water sports, luxurious resorts, an old colonial capital, great food, one of the world’s best botanical gardens, good nightlife, and great sightseeing(这里居住着多种族、爱好和平的人民,有许多高尔夫球场,提供大量的水上运动,豪华的度假村,古老的殖民首都,美味的食物,世界上最好的植物园之一,丰富的夜生活和绝佳的观光。)”可知,在Mauritius可以打高尔夫,享受美味的食物以及去观光。D选项未提及。故选D。

20.细节理解题。根据题干中的“ if one wants to enjoy his holiday during the Chinese Spring Festival(如果一个人想在中国春节期间享受他的假期。)”可将答案定位到Sri Lanka部分。该部分中“Holiday season:from December to March(旅游季:从12月到3月)”可知,中国春节期间恰好是Sri Lanka的旅游季。故春季假期去斯里兰卡度假是最佳选择。故选B。

21.推理判断题。通读文章,文章介绍了2022年最佳旅游景点。故推测文章出自于一本旅游手册。故选A。

22.C    23.C    24.A    25.B

【导语】这是一篇新闻报道。在新冠疫情背景下,当局在疫情暴发期间关闭包括健身房在内的非必要企业,这促使更多的人爱上了自行车骑行运动。

22.细节理解题。根据第二段第三句“Biking events organized by Beijing cycling club Qiyi totaled about 10,000 participants over the past year, with about 50% of them regulars.”(在过去的一年里,由北京自行车俱乐部奇艺组织的自行车活动共有约10000名参与者,其中约50%是常客)可知,奇艺俱乐部约5000(10000*50%)人定期参加自行车活动。故选C。

23.细节理解题。根据第三段第三句“For cyclist Yang Lan, the reason why she loves cycling is that the sport provides an escape from the daily life in the coronavirus era.”(对于自行车运动员杨兰来说,她之所以喜欢骑自行车,是因为这项运动提供了一种逃离冠状病毒时代日常生活的方式)可知,杨兰喜欢骑自行车是因为她可以从城市生活中得到休息。故选C。

24.推理判断题。根据第四段第三句“Because it’s driven by China’s growing economy, growth of the sports industry and increasing concern about health due to COVID-19.”(因为这是由中国经济的增长、体育产业的增长以及新冠肺炎引起的对健康的日益关注所推动的)推知,人们越来越关注健康问题。故选A。

25.主旨大意题。根据第一段第一句“Lindsay couldn’t go to her gym after Beijing shut down indoor sports facilities in May because of a coronavirus outbreak.”(5月,由于冠状病毒爆发,北京关闭了室内体育设施,林赛无法去健身房)和第三段第一句“The pandemic has played a role, with authorities moving quickly to close non-essential businesses, including gyms, during outbreaks under a strict zero-COVID approach.”(疫情起到了一定作用,当局在严格的0-COVID方法下,迅速采取行动,在疫情暴发期间关闭包括健身房在内的非必要企业)以及第三段最后一句中的“With the pandemic, it seems to be the only way for us to run away from the terrible city life and pace”(随着疫情,这似乎是我们逃离可怕的城市生活和节奏的唯一途径)可知,文章主要是讲在新冠疫情的背景下,越来越多的人爱上了自行车骑行运动。B项“疫情增加骑行”可以作为本文的最佳标题。故选B。

26.C    27.A    28.D

【导语】这是一篇应用文,文章介绍了几家受欢迎的冰淇淋店。

26.细节理解题。由文中第二段的“Flavors change every day(口味每天都变化)”和第三段的“Flavors change daily and they do free tasting.(口味每天都在变化,他们会免费品尝)”可知,两家店的共同点是冰淇淋口味每天都有变化,即:每天都更新冰淇淋的菜单,故选C。

27.细节理解题。由文中第四段的“the business is run by two generations of a family that has some sort of tradition around a golden scoop(这家店由两代人经营,他们对金勺有着某种传统)”可知,Shepherds冰淇淋店是一个有着独特传统的家族企业,故选A。

28.细节理解题。由最后一段中“Always over 20 choices, plenty of sweet, creamy ones, but also salty, alcoholic and non-dairy delights.(总是超过20种选择,很多甜的,奶油的,但也有咸的,酒精和非乳制品的乐趣)”可知,Crave Ices有含酒精冰淇淋,故选D。

29.C    30.B    31.F    32.E    33.D

【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种对宠物去世感到悲伤的现象,并就怎样面对这种悲伤给出了一些建议。

29.上文“Death is a part of life and it’s natural to grieve (悲伤) when an animal you love dies. Grieving is the emotional response to death.(死亡是生命的一部分,当你所爱的动物死亡时,悲伤是很自然的。悲伤是对死亡的情感反应。)”提到了悲伤的问题,C选项中part是关键词,与上文构成顺承关系,所以C选项“这是治愈过程中很重要的一部分”承接上文,符合语境。故选C项。

30.上文“As people are all different, the length of time it takes for you to feel less sad may not be the same as for someone else.(因为每个人都是不同的,你感到不那么悲伤的时间长度可能和别人不一样。)”提到了悲伤的时间长度问题,B选项中no rush是关键词,与上文构成顺承关系,所以B选项“不用着急,你可以慢慢来”承接上文提到的时间问题,符合语境。故选B项。

31.下文“It’s really important that you talk about feeling sad, afraid or if you have any questions, because once you do you will start to feel calmer and less alone.(当你谈起悲伤、害怕或有任何问题时,这一点非常重要,因为一旦谈起,你就会开始感到平静,不再那么孤单。)”提到了说出你心中的想法的好处,所以F选项“与其把你的想法和感受憋在心里,不如把它说出来。”能引起下文并概括下文内容,符合语境。故选F项。

32.上文“because once you do you will start to feel calmer and less alone.(因为一旦谈起,你就会开始感到平静,不再那么孤单)”提到了说出想法后的感受,E选项“当你分享了你的感受之后,它们就变得更容易处理了。”与上文呼应,承接上文内容。故选E项。

33.上文“Remembering the funny things your pet did and the happy times you shared can be of great help.(记住你的宠物做过的有趣的事情和你们分享的快乐时光会有很大的帮助。)”提到了记住一些有趣事情,D选项中talking about them是关键词,them指代上文的funny things构成顺承关系,所以D选项“除了谈论它们,你还可以发挥创造力。”能承接上文,符合题意

34.F    35.D    36.A    37.C    38.G

【导语】本文是说明文。文章主要介绍一些确保考试当天的精神状态良好的建议。

34.根据下文“Take plenty of time to prepare for each test”(花大量时间准备每次考试),“Use sample questions and exercises”(使用示例问题和练习),“Take advantage of all the resources available to you”(利用所有可用资源)和“Follow the directions carefully”(仔细遵循指示)可知,文章接下来介绍的是一些确保考试当天的精神状态良好的建议。选项F“试试这些小贴士,以确保你在考试当天的精神状态良好。”符合语境,引出下文。故选F。

35.根据标题“Take plenty of time to prepare for each test”(花大量时间准备每次考试)和下文“Instead, it is a better idea to have a long-term study plan. Try to make a timetable for your study which lasts for a few months.”(相反,有一个长期的学习计划是一个更好的主意。试着为你的学习制定一个持续几个月的时间表。)可知,这里建议学生们要有一个长期的学习计划,而不是考前突击。选项D“考试前通宵学习绝对不可取!”和上下文意思一致。故选D。

36.空处为本段小标题,根据下文“Practice taking the test —— even if you’re taking it at home. Allow yourself only the time given for the actual test.”(练习参加考试——即使你是在家参加考试。只给自己实际考试的时间。)可知,这里建议学生们要把平时的每次练习都当成正规考试来看待。选项A“创建类似的测试情况。”符合本段主旨,可以作为小标题。故选A。

37.根据上文“You can explore everything from the websites and online learning tools.”(你可以从网站和在线学习工具中探索一切。)可知,这里建议利用网络进行学习。选项C“强烈建议将网络用作资源。”和上文意思一致。故选C。

38.根据标题“Follow the directions carefully”(仔细遵循指示)可知,这一段是建议按照指示说明来做。选项G“在开始之前,您应彻底阅读所有说明。”和上文意思一致。故选G。

39.D    40.F    41.G    42.E    43.A

【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了养宠物的好处。

39.由后文“They keep you active.(它们让你保持活跃)”,“They boost your immune system. (它们能增强你的免疫系统 )”和“They lower your risk of a fatal heart attack.(它们降低了你致命心脏病发作的风险)”等可知,后面主要讲养宠物的益处。由此可知,D项Here are some ways that your pet pal benefits you(以下是你的宠物朋友让你受益的一些方法)符合文意,有启下作用。故选D项。

40.由前文“They boost your immune system. Growing up indoors in disinfected spaces later causes our bodies to over-react to harmless substances, making us more allergic. As is often the case, pets have muddy paws, abundant furs and affection for licking (舔) us.(它们能增强你的免疫系统。在经过消毒的室内长大后,会导致我们的身体对无害物质产生过度反应,使我们更加过敏。通常情况下,宠物有泥泞的爪子,丰富的皮毛,喜欢舔我们)”可知,此段的中心思想是宠物增强人们的免疫系统。通过对比,先说在过度干净的环境里生活会造成人体免疫低下,再说宠物与我们的接触并不洁净。由此可知,下一句是说这会提高我们的免疫力。F选项They introduce more bacterial diversity that our body adapts to(它们引入了我们身体适应的更多细菌多样性)进一步说明了它们是通过何种方式来提高我们免疫力的,符合文意。故选F项。

41.由前文“They lower your risk of a fatal heart attack. Researchers found that cat owners had a 30per cent lower risk of dying of a heart attack. (它们降低了你致命心脏病发作的风险。研究人员发现,养猫的人死于心脏病的风险降低了30%)”可知,养猫可以帮助人减少心脏病,此段作者以科学家关于猫咪的发现为证据,来服务于段落中心。选项前一句是研究发现。选项后俩句中“calming effect”,“lowers stress”可见主要讲述为何养猫能降低心脏病发作。那么本空起衔接功能。由此可知,G选项But you may wonder how it comes about without taking a cat for walks(但你可能想知道,不带猫散步,它是怎么来的)符合文意,其中出现了关键词cat,与段落主旨相符,it指代上句的科学发现。故选G项。

42.由后文“animals always keep their owners busy — and that can be a good thing for chronic disease sufferers of all types. When distracted from the pain. they will perceive less pain, and therefore they are in less pain.(动物总是让主人忙碌——这对所有类型的慢性病患者都是一件好事。当因疼痛而分心时。他们会感觉到更少的痛苦,因此他们的痛苦更少)”可知,动物让人们忙碌可以减少痛苦。由此可知,E项With their regular tasks of feeding, walks and play(他们的常规任务是喂食、散步和玩耍)符合文意,其内容和后文keep their owners busy相对应。故选E项。

43.由后文“Studies have shown that pet ownership is beneficial for people with depression, anxiety, PTSD. and other long-term mental health conditions. Pet owners themselves report that their animal pals benefit them mentally a lot, like providing emotional support and helping them form social bonds.(研究表明,养宠物对抑郁症、焦虑症、PTSD患者有益。以及其他长期的心理健康状况。宠物主人自己也报告说,他们的动物朋友在精神上给他们带来了很多好处,比如提供情感支持,帮助他们建立社会关系)”可知,此段主要介绍的是养宠物对人心理健康方面的各种影响。由此可知,A项They also improve your mental health(它们还能改善你的心理健康)符合语境,A选项也有承上启下的作用,上段主要说对于身体健康的保护,这段转向心理健康。故选A项。

文档

高中英语阅读理解专项练习(带答案解析)

高中英语阅读理解专项练习(带答案解析)一、阅读理解WhattoExpectfromYourFreshYearofHighSchoolWelcometoyourfreshyearofhighschool!Juniorhighisnowbehindyou,andnowyouenterawholenewworld.Thenwhatshouldyouexpectfromyourfreshyearofhighschool?Knowingthiscanhelpyoureducethestressandan
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top