最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2020-2021学年北京市石景山区中考二模英语试卷及答案

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-24 10:12:54
文档

2020-2021学年北京市石景山区中考二模英语试卷及答案

北京市石景山区中考二模英语试卷(带解析)一、单选题(共13小题)1.Mikelosthiskey.______couldn’tentertheroom.A.HeB.SheC.TheyD.It2.—WhereisJenny?—Sheisdoingherhomework______theclassroom.A.ofB.onC.inD.to3.—______doyougotothegym?—TwiceaweekA.HowoftenB.HowsoonC.HowmanyD.Howlong4.Becare
推荐度:
导读北京市石景山区中考二模英语试卷(带解析)一、单选题(共13小题)1.Mikelosthiskey.______couldn’tentertheroom.A.HeB.SheC.TheyD.It2.—WhereisJenny?—Sheisdoingherhomework______theclassroom.A.ofB.onC.inD.to3.—______doyougotothegym?—TwiceaweekA.HowoftenB.HowsoonC.HowmanyD.Howlong4.Becare
北京市石景山区中考二模英语试卷(带解析)

一、单选题(共13小题)

1.Mike lost his key. ______ couldn’t enter the room.

A.He B.She C.They D.It

2.

— Where is Jenny?

— She is doing her homework ______ the classroom.

A.of B.on C.in D.to

3.

— ______ do you go to the gym?

— Twice a week

A.How often B.How soon

C.How many D.How long

4.Be careful with the knife, ______ you’ll be hurt.

A.so B.or

C.but D.because

5.John ______ leave for New York tomorrow, but I’m not sure.

A.must B.may C.could D.need

6.

— Have ______ cup of coffee, please.

— Thank you.

A.others B.other

C.another D.the other

7.What a nice day! We decide ______ out for a picnic.

A.go B.going C.went D.to go

8.We are sure one day the air in Beijing will be much ______ than today.

A.clean B.cleaner

C.cleanest D.the cleanest

9.He ______ TV when I called him last night.

A.watches B.watched

C.will watch D.was watching

10.

— Hi, Nancy. Shall we go to France for the long holiday?

— Sorry, Kate and I ______ there twice.

A.be B.were

C.have been D.will be

11.All of us ______ very happy if you can come with us.

A.will be B.are

C.be D.were

12.

— Alice, you ______ on the phone.

— I’m coming. Thanks.

A.want B.wanted

C.are wanting D.are wanted

13.

— Can you tell me ______?

— Just try to use it, I think.

A.how can I learn English well

B.how I can learn English well

C.how could I learn English well

D.how I could learn English well

二、完形填空(共1小题)

14.  It was a cold afternoon in winter. My oldest son, Stephen, was at school, and Reed, my husband, at work. My         little ones were sitting around the kitchen table. Tom was perfecting a paper plane, while Sam was         on an oil painting.

  But Laura, our only daughter, sat quietly and was         in her project. Every once in a while she would ask how to         the name of someone in our family, then carefully form the letters one by one. Next, she would add flowers with small items. She finished off each with a sun in the upper right hand corner. Holding them at eye level, she let out a long sigh (叹息) of        .

  “What are you doing, Honey?” I asked. She looked quickly at her brother before looking back at me. “It’s a         .” she said, covering up her work with her hands.

  Next, she put her work into a box. When she had finished, she disappeared up the stairs.

  It wasn’t until later that evening that I           a “mailbox” taped onto the doors to each of our bedrooms. There were little notes saying that she loved all of us. She hadn’t         Sam or baby Paul. They are pages of colored scenes including flowers with happy faces. “He can’t read yet,” she whispered (低声说), “         he can look at the pictures.” Each time I received one of my little girl’s gifts, it         my heart. I was touched at how carefully she paid attention to what wrong happened to us. When Stephen lost a baseball game, there was a letter telling him she thought he was the best ballplayer in the whole world. After I had a         day, there was a message thanking me for my efforts.

  This same little girl is grown now, driving off every day to the state college, but some things about her have        changed. Yesterday I found a love note next to my bedside. “Thanks for always being there for me, Mom,” it read, “I’m glad that we’re the best friends.”

There are angels among us. I know I live with one.

1.A. two              B. three             C. four            D. five

2.A. working          B. getting           C. holding         D. putting

3.A. absent           B. lost              C. bored           D. upset

4.A. complete         B. afford            C. spell           D. check

5.A. satisfaction     B. carefulness       C. tiredness       D. regret

6.A. goal             B. dream             C. wish            D. surprise

7.A. realized         B. noticed           C. knew            D. predicted

8.A. cared            B. remembered        C. followed        D. forgotten

9.A. but              B. and               C. because         D. so

10.A. deepened        B. froze             C. broke           D. brightened

11.A. boring          B. different         C. hard            D. crazy

12.A. never           B. already           C. ever            D. Even

三、阅读理解(共4小题)

15.

1.The advertisements above are about ______.

  A. shopping        B. food         

  C. travel          D. hotels

2. If you go to Austria, you can ______.

  A. visit a village called Soll

  B. walk along its long beaches

  C. take a morning river boat trip

  D. buy many kinds of fruits on an island

3.Which place may be the hottest in the daytime?

  A. Soll.           B. Bangkok.     

  C. Kauai.          D. Hawaii.

16. 

  Hip hop or rap (说唱) music started on the street and in the clubs of the New York City in the 1970s. People rap to express how they feel about their lives and problems.

  Rapping in class.

  Would you like to rap in class? Well, actually hip pop music is played in more than 10,000 schools in the USA. Why? There is a new school program called “Flocabulary” in which teachers use texts and hip hop CDs to help teach different school subjects. The words of the songs are just what students are studying. This makes learning easy and fun. Students and teachers are excited about the good results it has had on exam marks. Mr. Lee, a teacher in a high school, said, “I’ve used hip hop songs in class, and I have never seen my students so crazy about history! You can’t imagine how well they remember what I teach! We even try to write our own songs.”

  Whose idea was Flocabulary?

  Blake Harrison, a high school student, was the first person to come up with the idea of Flocabulary. The word “Flocabulary” comes from the word “flow” and “vocabulary”. “Flow” is a rap word for “style”, or the way a rapper says the words of a song. “Vocabulary” means the words you have to learn in a language. How did he get the idea? Well, he realized he could remember the words of a hip hop song very easily. So, why not make lessons into songs? Today together with Alex Rappaport, a song writer, Blake produces hip hop songs for math, science and literature (文学). They are now used in schools with great success.

1. Rap music started ______ in the New York City in the 1970s.

   A. in a high school    B. in a music class

   C. on the street       D. in a CD shop

2.From the passage, we can learn “Flocabulary” is a program to ______.

  A. write rap music             B. remember the words of a song

  C. write our own songs         D. help teach school subjects

3.Blake has produced hip hop sings for school subjects EXCEPT ______.

  A.math          B. history        

  C. science       D. Literature

17. 

  When something goes wrong, it can be very satisfying to say, “Well, it’s so-and-so’s mistake.” or “I know I’m late, but it’s not my fault; the car broke down.” It is probably not your mistake, but once you form the habit of blaming (指责) somebody or something else for a bad situation, you are a loser. You have no power and could do nothing that helps change the situation. However, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner’s key to success.

  Winners are great at solving problems. For example, if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined more regularly. Or, you might start to carry along with you the useful phone numbers, so you could call for help when in need. For another example, if your colleague (同事) causes you problems on the job for being short of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. Ask to work with a different person, or don’t depend on the person. You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.

  This is what being a winner is all about – creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens. Winners don’t have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. They are just better at seeing those problems as challenges and chances to develop their own talents. So, stop focusing on “whose mistake it is.” Once you are confident about your power over bad situations, problems are just stepping stones for success.

1. What does the underlined word “remedy” probably mean?

  A. Avoid.          B. Accept.       

  C. Improve.        D. Consider.

2. When your colleague brings about a problem, you should ______.

  A. blame him for his being short of responsibility

  B. find a better way to deal with the problem

  C. tell him to find the cause of the problem

  D. ask a more able colleague for help

3. What can be the best title for the passage?

  A. A Winner’s Secret.         B. A Winner’s Chance.

  C. A Winner’s Problem.        D. A Winner’s Progress.

18.  I needed to buy a camera, one that was simply good at taking good snaps (快照). So I went on the net, spent 15 minutes reading product reviews on good websites, wrote down the names of three top recommendations (推荐) and headed for my nearest big camera store. There in the cupboard was one of the cameras on my list. And it was on special offer. Oh joy. I pointed at it and asked a salesgirl, “Can I have one of those?” “Do you want to try it first?" she said. It didn’t quite sound like a question. “Do I need to?” I replied. “There’s nothing wrong with it?” “No, no. But you should try it,” she said encouragingly. “Compare it with the others.”

  I looked across at the others: shelves of similar cameras placed along the wall, offering different prices. With so many models to choose from, it seemed that I would have to spend hours weighing X against Y, always trying to consider Z and possibly H at the same time. But when I had finished, I would still have only the same two certainties that I had entered the store with: first, soon after I carried my new camera out of the shop, it would be worth half what I paid for it; and second, my wonderful camera would very quickly be replaced by a new model.

  But something in the human soul whispers that you can beat these traps (陷阱) by making the right choice. In the end, I agreed to try the model I had chosen. The salesgirl seemed a kind girl. So I let her take out my chosen camera from the cupboard, show how it took excellent pictures of my fellow shoppers... and when she started to introduce the special features, I cut in to ask whether I needed to buy a carry-case and a memory card as well.

  Why do we think that new choices still offer us anything new? Perhaps it is because they offer a chance to avoid facing the fact that our real choices in this culture are far more limited than we would like to imagine.

1.The salesgirl insisted that the writer should ______.

  A. try the camera to see if there was anything wrong with it

  B. compare the camera he had chosen with the others

  C. get more information about different companies

  D. trust her and stop asking questions

2.What does the writer mean by “it would be worth half what I paid for it”?

  A. The camera was not good.

  B. He should get a lower price.

  C. The camera would soon fall in value.

  D. The price of the camera was too high.

3.The writer decided to try the model he had chosen because he ______.

  A. knew very little about it

  B. didn’t trust the salesgirl any more

  C. wanted to make sure he chose the best one

  D. wanted to take pictures of his fellow shoppers

4.It can be inferred from the passage that in the writer’s opinion, ______.

  A. salespersons are not always very kind

  B. people waste too much money on cameras

  C. cameras have become an important part of our daily life

  D. we don’t actually need so many choices when buying a product

四、信息匹配(共1小题)

19.  Reading books is a good hobby for all kinds of reasons.

  1.__________. You can always keep yourself pleasant if you like reading. This is especially useful when the weather is bad. It is a relaxing hobby too. You can really become lost in a book.

  Next, you can read a book almost anywhere: in a car, in a waiting-room, on a plane, in bed-even in the bath. 2.__________! Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and then start again.

  3.__________. If you read as a hobby you will get better and better at it. This means that you will read faster and will become better at understanding what you read. As your reading improves, you will probably find your schoolwork becomes much easier. Many school subjects depend on good reading and, as you read, you learn more and more.

  Some people say that reading is out of date. 4.__________. You have to be able to read to use a computer and, the better you read, the better your computer skills will be. Reading is hardly out of date!

  Good readers are most likely to be good writers, too. They are usually good at spelling as well, and have more things to write about. Reading books is a wonderful hobby, one of the best.

五、阅读填空(共1小题)

20.  Researchers have found that there are some basic things that you can do to become happier.

◆Self

  Yourself includes your education, your health, and your sense of purpose. It is important to take care of yourself and to connect the people around you. First, find a hobby. This gives you a chance to meet people with similar interests. You can also volunteer. Volunteering takes the focus off your own problems and makes you feel grateful for what you have.

◆Home

  Create a quieter, dark area where you can sit and relax. Paint your living room yellow – it can increase energy and improve mood (情绪). It also helps to own a pet. Pets can make their owners feel calm, and provide love and friendship.

◆Financial (财务的) life

  According to Ed Diener, the key to greater well-being is to have money, but not to want it too much. Try to spend money on things that give you long-lasting pleasure. Buy things that will enrich your life, such as music lessons and dinners with friends and family.

◆Social life

  Have friends that encourage you to eat right, to be active, to laugh, and to do your best. Meet with your friends regularly and share with them when you have more of something than you need. Support each other in difficult times.

◆Workplace

  Your office should be a place that you like. Find a job with people that you enjoy being around. That includes your boss. And do something that you feel strongly about. That is more important than money.

◆Community

  If possible, live near people who have about the same amount of money as you. This makes you less aware (意识到的) of what you don’t have. Live in a neighborhood where you feel safe and where you can walk a lot. Walking makes you healthier, and healthier people are happier people.

1.What does yourself include according to the passage?

2.How can we increase our energy and improve mood?

3.What is the key to greater well-being, according to Ed Diener?

4.Why should we live near people as rich as ourselves?

5.What does the passage mainly talk about?

六、书面表达(共1小题)

21.根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。信的开头和结尾已给出,其词数不计入所完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你的真实校名和姓名。

  假如你叫林星,最近和美国朋友Kate通过邮件谈论彼此的功课,她想了解你最喜欢的科目是什么,为什么喜欢以及你学好这门功课的方法。请你根据她的问题回复邮件。

提示词语: favourite, like, because, way, fun, helpful, advice

七、完成句子(共1小题)

22. 

1. 你愿意和我一块去看电影吗?

  ______ go to the cinema with me?

2. 你最好别总看电视,这对你的眼睛不好。

  _____ always watch TV. It’s bad for your eyes.

3.我和Mike都没去过加拿大。

  ______ Mike ______ I have been to Canada.

4. 请尽快读完这本书。

  Please _____.

5.我认为Sarah的父母不会阻止她帮助我学英语。

  I ______ my English.

答案部分

1.试题解析:

试题分析:句意:迈克丢了他的钥匙。他不能进入房间。麦克是个男名,做主语使用人称代词主格,故选A。

答案:A

   

2.考点:介词/介词短语

试题解析:试题分析:句意:—詹妮在哪而?—她在教室里做作业。短语“在教室里”英语表达为“in the classroom”,故选C。

答案:C

   

3.考点:疑问句/反义疑问句

试题解析:试题分析:句意:—你多长时间去一次体育馆?—一周两次。A. How often 询问频率;  B. How soon 多久,询问in+一段时间;C. How many 多少,询问可数名词的量;D. How long询问多长时间或物体的长度,for +时间段,根据句意及四个选项的意思,故选A。

答案:A

   

4.试题解析:

试题分析:句意:小心刀子,否则你会受伤。祈使句作条件状语,表顺承用and或then连接,表转折用or连接,根据句意此处表转折,故选B。

答案:B

   

5.考点:情态动词

试题解析:

试题分析:句意:约翰可能明天动身去纽约,但是我不确定。此处情态动词表推测,可能,故选B。

答案:B

   

6.考点:代词/不定代词

试题解析:试题分析:句意:—请再喝一杯咖啡吧。—谢谢。another表是不定数目中的另一个,再一,又一之意,一般代替或修饰单数名词,other泛指“其它的……,另外的……”,复数形式others,与the连用时表特指,故选C。

答案:C

   

7.试题解析:

试题分析:句意:多么好的天啊!我们决定外出野餐。“决定做某事”英语表达为“decide to do sth.”,故选D。

答案:D

   

8.试题解析:

试题分析:句意:我们确信有一天北京的空气比今天会清洁得多。形容词的一种句式:much +比较级+than,意思是“比……得多”,故选B。

答案:B

   

9.考点:过去进行时

试题解析:

试题分析:句意:昨天晚上当我给他打电话的时候,他正在看电视。表示在过去某个动作发生的时候,另一个动作正在进行,要用过去进行时,故选D。

答案:D

   

10.考点:现在完成时

试题解析:试题分析:句意:—喂, Nancy。我们去法国度长长的假日好吗?—对不起。我和凯特已去过那儿两次了。表示曾经去过某地,用have/has been to表示,故选C。

答案:C

   

11.考点:一般将来时

试题解析:

试题分析:句意:如果你能和我们一起来,我们所有人都很高兴。If引导的条件状语从句遵循主将从现的原则,故选A。

答案:A

   

12.考点:一般现在时

试题解析:试题分析:句意:—爱丽斯,电话有人找。—谢谢,我就来。根据句意,你在电话中被人找,所以用被动语态,故选D。

答案:D

   

13.考点:宾语从句

试题解析:试题分析:句意:—你能告诉我如何学好英语?—我认为,只要尽力去使用它。宾语从句要采用陈述句语序,排除A和C。选项D时态错误,根据句意,从句采用一般现在时,故选B。

答案:B

   

14.考点:人生百味类

试题解析:

试题分析:这篇短文介绍了作者的大儿子去上学了,丈夫上班,三个小孩子在厨房里各自干着各自的事情, 短文主要写了他们的女儿Laura正静静的沉醉在她的制作之中,她正在为家里的每个人制作着一个便条,便条表明了她对家人的爱,她就是这个家庭的天使,为这个家庭增添了快乐。

1.考查数词及语境的理解。句意:我的三个小孩子正坐在厨房的餐桌旁。根据下文内容,提到了Tom,Sam和Laura三个小孩子,故选B。

2.考查动词辨析及语境的理解。句意:汤姆正在完善一个纸飞机,萨姆正专心从事于一张油画的制作,短语work on sth. 从事于,故选A。

3.考查固定短语及语境的理解。句意:Laura,我们唯一的女儿,静静地坐着,沉浸于她的制作之中,短语“沉浸于……之中”英语为be lost in sth.故选B。

4.考查动词辨析及语境的理解。句意:每过一会,她就会问家里某个人的名字如何拼写,然后认真的把字母一个接一个的拼成。A. complete           完成;B. afford           负担;C. spell拼写;D. check检查。根据句意及四个选项的意思,故选C。

5.考查名词辨析及语境的理解。句意:她拿起来看了看,发出满意的叹息。A. satisfaction满意;B.carefulness细心;C. tiredness疲劳的;D. regret后悔。根据句意及四个选项的意思,故选A。

6.考查名词辨析及语境的理解。句意:在回头看我之前,她快速的看了看他的弟弟说,这是一个惊喜。根据后面小女孩所做的事情,让每个人都想不到,所以是个惊喜,故选D。

7.考查动词辨析及语境的理解。句意:晚上直到晚些时候,我注意到我们的每个门上都粘着一个“邮箱”。A. realized意识到;B. noticed           注意到;C. knew           知道;D. predicted预测,根据句意及四个选项的意思,故选B。

8.考查动词辨析及语境的理解。句意:她没有忘记给Sam 和婴儿Paul放一个。A. cared           关心;           B. remembered记着;           C. followed           跟随;D. forgotten忘记,根据句意及四个选项的意思,故选D。

9.考查连词及语境的理解。句意:她低声说:“他们还不会读,但是他们会看图画”,在前后句的意义表达上有一个转折,故选A。

10.考查动词辨析及语境的理解。句意:我每次收到女儿的礼物时 它都使我的心明亮。A. deepened深化;B. froze冻结;C. broke弄坏;D. brightened使明亮;根据句意及四个选项的意思,故选D。

11.考查形容词辨析及语境的理解。句意:当我度过困难的一天时,就有一封信感谢我的努力。A. boring厌烦的;B. different不同的;C. hard困难的;D. crazy疯狂的.根据句意及四个选项的意思,故选C。

12.考查副词辨析及语境的理解。句意:这个小女孩长大了,每天开车上州立大学,但是关于她的一些事情从来没有改变。根据句意可知选A。

答案:1.B2.A3.B4.C5.A6.D7.B8.D9.A10.D11.C12.A

   

15.考点:广告布告类

试题解析:

试题分析:这是三篇关于旅游的广告,第一篇是介绍的是澳大利亚,谈到了一个村庄,一个旅馆以及那里的气温;第二篇介绍的是泰国,在那可以坐船观光,气温很高,可高达40度;第三篇介绍的夏威夷,那里有美丽的海滩,也有高山和森林。

1.综合分析题。根据三篇短文内容分析可知都是关于旅游的,故选C。

2.细节理解题。根据第一篇广告第一句“Soll is a village in the mountains in western Austria. ”可知A正确。

3.细节理解题。根据三篇广告都提到了气温,进行比较可知Bangkok最热,故选B。

答案:1.C2.A3.B

   

16.考点:社会现象类

试题解析:试题分析:这篇短文主要讲述说唱音乐20世纪70年代开始于大街上,现在,它开始走进课堂,而且配上它之后,效果很好,进一步讲了Flocabulary的发起者是Blake,它用于学校的教学,取得了很大成功.

1.细节理解题。从短文第一句话“Hip hop or rap (说唱) music started on the street and in the clubs of the New York City in the 1970s.”可知说唱音乐20世纪70年代开始于大街上,故选 C。

2.细节理解题。从短文中这句话“There is a new school program called “Flocabulary” in which teachers use texts and hip hop CDs to help teach different school subjects.”可知Flocabulary”是用来帮助教学校不同科目的一个新程序,故选D。

3.细节理解题。从短文中这句话“Blake produces hip hop songs for math, science and literature”可知Blake没有为history配歌曲,故选 B。

答案:1.C2.D3.B

   

17.考点:教育类

试题解析:试题分析:这篇短文主要讲了获胜者的秘诀,当我们面对不利条件时,不是找各种各样的借口,而是面对问题,找出解决的办法,运用我们的创造技能和天赋,无论发生什么,我们都能成功。获胜者不是比我们遇到的困难少,他们只是更能正确看待这些问题。

1.语义猜测题。句意:然而,如果你停止关注责备谁,而是开始关注如何改善状况,当有事发生在你身上的时候,你可能会有巨大的力量。故选C。

2.细节理解题。从文中这句话“if your colleague (同事) causes you problems on the job for being short of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person.”可知如果你的同事为某事责备你,你就得想办法解决这些问题,故选 B。

3.标题归纳题。从整篇短文内容来看主要讲了获胜者的秘诀,文中这句话“This is the winner’s key to success.”也点到了标题,故选A。

答案:1.C2.B3.A

   

18.试题解析:

试题分析:作者去商店买一款自己从网上看到的相机,有一款正好打折,作者要看一看,售货员让他与别的产品比较一下,经过再三思量,作者还是买了自己选中的那一款,他认为买东西的时候,并不需要那么多的选择,相信自己。

1.细节理解题。从短文中这句话“Compare it with the others.”可知女售货员坚持让作者把他选的与其它的比较一下,故选B。

2.语义猜测题。根据语境,从这句话“ first, soon after I carried my new camera out of the shop, it would be worth half what I paid for it; and second, my wonderful camera would very quickly be replaced by a new model.”中作者面临两个问题,一是:买新款相机,它只有我预付款的一半的价格;二:买款别的。但划线部分意思是属于第一种情况,相机价值很快下滑,故选C。

3.结构分析题。从短文倒数第二段描述可看出,作者决定买自己选择的那一款,因为他认为自己选择的就是最好的,故选C。

4.分析归纳题。从短文最后一段可看出,作者的观点是,当我们买东西的时候,并不需要那么多的选择,所以作者决定买自己选择的那一款,故选D。

答案:1.B2.C3.C4.D

   

19.考点:阅读填空

试题解析:

试题分析:这段短文主要讲述读书对各种理由而言是一种好的爱好。首先读书是一种乐趣;你可以在任何地方读书;读书有用;读书没有过时,总之,读书有许多种好处。

1.结构分析题。从短文结构以及first可看出,选项C应该在此处,这一段也是在讲述读书的乐趣,故选C。

2.结构分析题。根据这一段的意思,你可以随地读书,只需要一本书,何时停何时开始是一种很方便的阅读,故选B。

3.结构分析题。第四段主要讲阅读有用,如果把阅读作为一种爱好,你就会越来越擅长阅读,许多科目都依赖良好的阅读习惯,读得越多,学的越好,故选E。

4.细节理解题。有人说阅读过时了 那不是真的。你读得越多,你的电脑技能就越好根据前后句意思故选A。

答案:1.C2.B3.E4.A

   

20.考点:阅读表达

试题解析:

试题分析:这篇短文主要列举了我们感到快乐六方面,那么如何做呢。一、自己照顾好自己,并与周围的人联系,包括自己的教育,健康和你的使命感。二、家 ;三、财务生活;四、社会生活;五、工作场所;六、社区。从这几方面怎么做,才能更快乐。

1.细节理解题。问句是:根据这篇短文,你自己包括哪些内容?从文中这句话“Yourself includes your education, your health, and your sense of purpose.”可知应该是:Your education, health, and your sense of purpose.

2.细节理解题。问句是:如何增加我们的能量和改善我们个情绪?从文中这句话“Paint your living room yellow – it can increase energy and improve mood . It also helps to own a pet.”可知应该是:By painting your living room yellow and owning a pet.

3.细节理解题。从文中这句话“According to Ed Diener, the key to greater well-being is to have money, but not to want it too much.”可知应该是:To have money, but not to want it too much.

4.结构分析题。从短文最后一段“If possible, live near people who have about the same amount of money as you. This makes you less aware of what you don’t have.”可知应该是:Financial quality with our neighbors makes us less aware of what we don’t have.

5.主题归纳题。根据短文内容分析,主要从六个方面介绍了如何做,我们才能更快乐,所以总结为:Six keys to happiness and how to make us happier.

答案:1.Your education, health, and your sense of purpose.2.By painting your living room yellow and owning a pet.3.To have money, but not to want it too much.4.Financial quality with our neighbors makes us less aware of what we don’t have.5.Six keys to happiness and how to make us happier.

   

21.试题解析:

试题分析:这是一封林星写给凯特的书信,信中主要从自己最喜欢的科目,为什么喜欢它,学习它有什么好方法,三方面来写。内容丰富,使用多种句型结构和丰富的词汇,语言通顺,语意连贯,具有逻辑性,是一篇很不错的作文。

【亮点说明】这篇作文内容丰富,使用多种句型结构和丰富的词汇,语言通顺,语意连贯。而且文中用到了许多好的词语not only…but also…;have fun;listen to ;western culture等,为作文增添了色彩。

答案:My favourite subject is English and I’m good at it.I like it because I can not only have fun in listening, speaking, reading and writing, but learn a lot about western culture.Here are my ways to learn it well. I often listen to English news and read English novels and magazines on the Internet, and I also watch English movies in the cinema. Do you think they are helpful? English is your mother language. Would you please give me more ideas to learn it better?

   

22.考点:完成句子

试题解析:试题分析:

1.考查固定句式:你愿意干……吗?Would you like to do sth.?所以此处应该填Would you like to 。

2.考查固定句式:你最好不要做某事,You’d better not do sth.,所以此处应该填You’d better not。

3.考查固定结构,连词neither…nor, 既不……也不……,此处连接并列主语,所以填Neither…nor 。

4.考查固定结构,尽快 as soon as possible ;完成做某事finish doing sth.,所以此处应该填finish reading the book as soon as possible。

5.考查否定前移和固定结构,阻止某人做某事stop sb. from doing sth.,当主句谓语动词是think时,宾语从句如果是否定形式,否定主句。所以此处应该填don’t think Sarah’s parents will stop her from helping me with。

答案:1.Would you like to2.You’d better not3.Neither…nor4.finish reading the book as soon as possible5.don’t think Sarah’s parents will stop her from helping me with

    

文档

2020-2021学年北京市石景山区中考二模英语试卷及答案

北京市石景山区中考二模英语试卷(带解析)一、单选题(共13小题)1.Mikelosthiskey.______couldn’tentertheroom.A.HeB.SheC.TheyD.It2.—WhereisJenny?—Sheisdoingherhomework______theclassroom.A.ofB.onC.inD.to3.—______doyougotothegym?—TwiceaweekA.HowoftenB.HowsoonC.HowmanyD.Howlong4.Becare
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top