
二上学期期末英语试卷(详解)一、单选(每题1分,共15分)
1. A.works hard
B.has a good education
C.studies well
【答案】【解析】Debbie is very intelligent and well educated! She studies in Chengdu Experimental Foreign Languages School.
B
考查词义。be well educated 意指 "受过良好教育的" ,A 选项works hard 指 "工作努
力" ,B 选项has a good education 指 "接受良好教育" ,与题干中横线语义相同,这两种表达方式都是指 "受过良好教育" , C 选项studies well 指 "学习好" ,与 "受过良好教育" 相比,语义上有较大偏差。故选B 。2. A.want to help
B.start to help
C.spend their time helping
【答案】【解析】Some of the volunteers give their time to help the sick people in the mobile hospitals. Then,they can choose to do some other things, for example, traveling.
C
考查词义及动词短语。原句横线上give their time to help 指”他们给出时间来帮
助”,而A 选项want to help 指”想要帮助”,与原句语义不同,B 选项start to help 指”开始帮助”,与原句语义不同,而C 选项spend their time helping 指"他们花费时间来帮助",其短语结构为:spend +时间段+doing sth 。只有C 选项与原句语义相同,因此选C 。3. A.didn't understand
B.didn't have any thoughts
C.didn't know
【答案】【解析】I had no idea it was Izzie, so I didn't stop.
C
考查词义。原句"had no idea"意指"未想到"、"想象不到",A 选项didn't understand
指"不明白",与原句语义不同,B 选项didn't have any thoughts 指"没有什么考虑或看
法",C 选项didn't know 指"不知道
4. A.at the age of 52
B.at 52 years old
C.of 52
【答案】【解析】Christopher Reeve was very ill and then he died in 2004 when he was 52 years old.
A
考查表达"在……年龄"时介词at 的用法。根据题意,我们知"when he was 52 years
old
years old 有语法错误,介词后面不能跟形容词,C 选项of 52表达错误,表年龄时,无
此表达方式。因此选A 。5. A.washes dishes
B.washes clothes
C.tidies the room
【答案】【解析】Who usually does the washing in your home?
B
考查词义。原文"does the washing"意指"洗衣服",根据题意,只有B 选项符合题
意,意为"洗衣服",A 选项"wash dishes"是洗盘子的意思,C 选项"tidies the room"是
清洁房间的意思。因此选B 。6. A.for; on
B.in; at
C.for; in
【答案】【解析】—This afternoon I will take a math test, I have to sit in the classroom 3 hours.
—What a long time! Math is difficult for us but good luck your test.
A
考查介词。I have to sit in the classroom 句子本身是完整的,后面的for +时间是用
来表示一种 "时间的长度" 作状语,good luck on/with sth 表示对某件事的祝愿,因此
选A 。7.—Do you know girl?
—Which one?
A: The girl in uniform.
A.a; a
B.the; a
C.the; an
【答案】【解析】B: She's Linda. She really likes playing volleyball.
B
考查冠词。根据题意,我们知道一方在询问 "那个女孩是谁" ,并非是泛指某个女
孩,而是特定的那个女孩,因此用定冠词the 修饰girl ;uniform 为单数名词,根据题
意,前面需是不定冠词,而uniform 发音开头以辅音开头,因此应为不定冠词a 。因此
选B 。8. A.come
B.be
C.work on
【答案】【解析】—Does your brother want to a magician, too?
—I'm not sure.
B
考查词义。本义意指 "……也想成为一名魔术师" ,而want to 后面动词需时动词原
形,因此填Be 动词最为贴切,其他词语语意不正确。因此选B 。9. A.A bit of
B.A bit
C.A lot
【答案】【解析】—How are you, Maria?
—I'm OK. stressed with my schoolwork.
B
考查固定词组。根据题意,我们知道I am OK, 说明压力并不大,因此排除C 选项,A
bit of 后面需跟名词,本题stressed 为有压力的,需副词来修饰,因此选A bit.因此选
B 。10.A.so
B.or
C.though
【答案】【解析】I prefer playing computer games, my parents and teachers think it's really a waste of time
and it's not good for my study!
C
考查连词。根据题意,后半句与前半句情感倾向相反,因此本题选有转折含义的连
词though ,意为 "虽然……,但是……" 因此选C 。
11. A.yuan; euro
B.dollars; euros
C.yuans; dollars
【答案】【解析】—How much are the two scarves?
—The black one is twenty-four . And the white one from Scotland is thirty .
B
考查货币单位的单复数形式,yuan 通常无复数形式,euro 欧元,有复数形式,dollar
美元,有复数形式,题干中横线前的数量词分别为twenty-four 和thirty ,后面名词需
为复数。因此本题选B 。12.A.by plane
B.on foot
C.in a car
【答案】【解析】The train to China is slow, so we went . The seats were comfortable and I could enjoy the
beautiful scenery in the air.
A
考查交通工具的表达方式及题意辨析。表示出行方式,三个选项表达都没有问题,
而根据题意,我们知道 "乘坐火车去中国很慢" ,可知需要速度更快的交通方式,而
后文提到 "可以欣赏空中风景" ,可知是乘坐飞机这种方式,因此选A 。13.A.easier
B.more interesting
C.more difficult
【答案】【解析】Perhaps things are now. Some old people can't use the modernized (现代化的)
machines at home.
C
考查比较级及题意辨析。根据题意,我们知道有些老年人不会使用家中的现代化机
器,可知 "或许事情越来越困难了" 。因此选C 。14.A.So what?
B.I don't believe it.
C.That's right.
【答案】【解析】—You know, Phil got 95% in German!
—What? He was always terrible at German.
B
考察句意辨析。根据题意,一方说Phil 德语考试正确率为95%,而另一方说Phil 德语常
常考得很差,因此另一方难以置信,B 选项意为 "我简直不敢相信。" ,最合此题。 A
选项So what 意为 "那又怎么样?" C 选项意为 "对的" ,都不符合本题意。故选B 。
15.A.took; is taking photos of
B.is taking; took photos of
C.took; took photos of
【答案】【解析】Just now Lucy the dog for a walk. And right now she it.
A
考查时态表达。just now 是一般过去时的标志,意为 "刚刚" ,因此此处谓语动词为
过去式took ,而right now 意为 "就在此刻" ,是现在进行时的标志,句子表达应为现
在进行时is doing sth. 因此选A 。二、完形填空(每题1分,共10分)
16.1.There was once a wise old lady who lived on a hill. All the children used to go and ask her
questions. She always gave them 1 answers.
There was a little boy among the children. One day he caught a little
bird and held it in his hands without anybody seeing it. Suddenly he had an
idea and asked his friends to 2 .
"Let's 3 the old lady, " he said. "I'll ask her what I'm holding in
my hands. Of course, she'll answer that I have a bird. Then I'll ask her if the
bird is alive or dead. If she says the bird is dead, then I'll 4 my hands
and let the bird fly away. If she says the bird is alive, I'll quickly 5 it and show her the dead bird. Either way, she'll be 6 "
The children agreed this was a clever plan. So 7 the hill
they all went to the old lady's house.
"Granny, we have a 8 for you, " they all shouted.
"What's in my hands? " the little boy asked.
"Why, of course it must be a bird, " the old lady replied. "But
is it alive or dead? " the boy asked 9 .
All the boys 10 her answer and got ready to laugh at her.
The old lady thought for a moment and then replied, "It's up to you, my child. If you're kind enough, it'll be alive."
A.funny
B.perfect
C.impolite
2.3.4.5.6.7.8.9.10.【答案】1 :2 :3 :4 :5 :6 :7 :8 :9 :10 :【解析】A.play with it
B.go back home
C.go with him A.play a trick on
B.make friends with
C.pay a visit to A.open
B.raise
C.shake A.save
B.free
C.kill A.right
B.wrong
C.wise A.up
B.down
C.across A.question
B.bird
C.present A.calmly
B.worriedly
C.excitedly A.listened to
B.waited for
C.thought of
BCAAC BAACB B 。funny 滑稽的;perfect 完美的;impolite 不礼貌的。结合文意可知她总能给出
孩子们完美的答案。
C 。 突然这个男孩有了一个想法,他叫上他的朋友们和他一起去。故C 项符合文
意。
A 。 结合下文内容可知这个小男孩想捉弄这位老妇人,故选A 。
A 。结合设空后的 "let the bird fly away" 可知此处是指,我将张开手。
C 。 结合设空后的 "show her the dead bird" 可知此处是指,我将立刻杀掉它。
B 。 不管她猜哪一种,她都是错的。故wrong 符合文意。
A 。 根据第一段中的 "There was once a wise old lady who lived on a hill" 可知老
妇人住在山上,所以孩子们需要到山上去。
A 。结合第一段中的 "All the children used to go and ask her questions" 可知此
处表示的是 "奶奶,我们有一个问题要问你" ,故question 符合文意。
C 。 calmly 平静地;worriedly 担忧地;excitedly 兴奋地。此处是指这个男孩兴奋
地问道,故C 项符合文意。
B 。此处表示所有的男孩都在等着她的回答并准备嘲笑她。故waited for 符合文
意。
三、阅读理解(每题2分,共10分)
17.When we think of paper, we think of newspapers and books. But there are many other uses.
Only half of the world's paper is used for books and newspapers.
A.to feel much better
B.to go for a walk
C.to keep their feet warm
D.to save a lot of money
(1)A.B.C.D.(2)A.not big and strong enough to live in
B.made for children to play in
C.made only for the rich people
D.not expensive and easy to build up
(3)A.use it for a long time
B.sell it to others
C.lend it to others
D.throw it away
(4)A.the history of paper
B.the types of paper
C.the use of paper
D.the development (发展)of paper (5)(1)(2)(3)(4)(5)【答案】(1)【解析】Paper is very good for keeping you warm. You have perhaps seen homeless men asleep on a large number of newspapers. In Finland, it is sometimes 40℃ in winter. The farmers wear paper boots in the snow. Nothing could be warmer.
Each year, more and more things are made of paper. We have had paper cups and plates for a long time. But now we hear that chairs, tables, and even beds can be made of paper. With paper boots and shoes, you can also wear paper hats, paper dresses, and paper raincoats. When you have used them once, you throw them away and buy new ones.
The latest use of paper houses. These are not small houses for children to play in, but real,big houses for people to live in. You can buy a house with three rooms for about 500 dollars.You can put it up by yourself in a few hours, and you can use it for about five years.
The farmers in Finland wear paper boots in winter .
Before we began to use peper to make chairs, tables and beds, .
we had paper cups and plates
we had no paper cups or plates
we could wear paper hats and paper dresses
we could buy paper boots and shoes in paper shops
The latest use of paper seems to be paper houses. These houses are .
After you use a paper raincoat, you may .
This article is about .
C
A
D
D
C
(2)(3)(4)(5)根据第二段The farmers wear paper boots in the snow. Nothing could be
warmer.可知与C 选项描述一致。
根据第三段We have had paper cups and plates for a long time.But now we
hear that chairs, tables and even beds can be made of paper.可知题干与A 选
项描述一致。
根据最后一段You can buy a house with three rooms for about 500 dollars.
You can put it up by yourself in a few hours, …可知与D 选项描述一致。
根据第四段最后you can also wear paper hats, paper dresses, and paper
raincoats. When you have used them once, you throw them away and buy
new ones. 可知与D 选项描述一致。
推理判断题,整篇文章读围绕着纸的用途,故选C 。
四、单词拼写(每题1分,共10分)
18.【答案】【解析】After one training, all of them can work in a company as a secretary. (year )
year's
考查名词所有格。由空格后training 可视为名词性质,空格处应为所有格形式,修饰
名词性质的training 。
19.【答案】【解析】Mark practices (play )magic tricks nearly every day, but he thinks it's boring.
playing
考查动词词组。由空格前practices 可知空格后动词应为doing 形式。
20.【答案】【解析】I have all my good friends here at my new house to celebrate my birthday. (twenty-
five )
twenty-fifth
考查基数词变序数词。由空格后birthday 为名词可知,空格处应为 "第25个" 之意,
故应填序数词twenty-fifth 。
21.Sam felt even (worry )when he knew the exam results.
【答案】【解析】more worried
考察比较级。根据空格前felt 为系动词,意为 "感到……" 可知空格处应为形容词性表
语,而空格前有even 一词,标志着空格处形容词应为比较级,故为more worried "更
加担心的" 。
22.【答案】【解析】Can I choose the that I like most and post them to my friends? (photograph )
photographs
考查名词单复数。根据空格后代词them (代指前文所提到的photographs ),可知
空格处名词应为复数形式。故为photographs "照片" 。
23.【答案】【解析】Unfortunately, my brother (fall )off the horse and broke his back.
fell
考察动词。根据题意以及并列连词and 后的动词broke 为过去式,可知这件事发生在
过去,空格处动词应为过去式,故为fell "摔倒" 。
24.【答案】【解析】In Britain, after students finish school, they don't have to go to university right now. They have
some other . (choose )
choices
考察名词。 根据空格前some other 为形容词,故空格处应该为名词性单词,choose
意为选择,其名词形式为choice ,而空格处完整句子为they have some other ,
主语是they 且形容词为some other ,故横线上名词性单词应为复数形式choices "选择"
。
25.【答案】【解析】Sorry, Mike isn't here right now! He (plan )for his winter holiday with Joe in the room.
is planning
考查现在进行时。根据空格前句子表达形式为现在进行时,而所描述对象Mike 相
同,故空格处谓语动词也应为现在进行时,is planning "正在计划" 。
26.I'm sort of . I only got 50% in Physics. I wanted at least 85%. (happy )
【答案】【解析】unhappy
考查形容词。根据空格前系动词am 以及题意可知,空格处应为形容词性表语,而空
格处后问描述的事项为负面情感事项,故空格处应为unhappy "不开心的" 。
27.【答案】【解析】My name's Marek. I'm . I'm just on holiday in Cambridge. (Brazil )
Brazilian 或 a Brazilian 或 a Brazilian
考察名词。根据空格前系动词am 以及题意可知,空格处可为名词性表语或形容词性
表语。填名词性表语时,应为a Brazilian 意为 "一个巴西人" ;填形容词性表语时,应为
Brazilian ,意为 "巴西人的" 。
五、句子转换(每题1分,共5分)
28.【答案】【解析】
Mike uses a washing machine to wash his clothes.
Mike his clothes a washing machine.
washes ; with
29.【答案】【解析】
Sarah is 50 kilograms. Susan is 54 kilograms.
Susan is Sarah.
heavier ; than
30.【答案】【解析】
She has to give her seat to the white person. (Change it into a negative sentence )
She doesn't have to give her seat to the white person.
31.Sam wanted to travel in and around Namibia with his brother. (Question to the underlined
part )
【答案】【解析】
What did Sam want to do with his brother?
32.【答案】【解析】
He fell off the horse and broke his back at the age of 42 .(Question to the underlined part )
When did he fall off the horse and break his back?
六、改错(10分)
33.【答案】【解析】I always had a nice cup of tea every morning in my country in Indonesia.
It makes me feel great in the morning. When I arrived in the early morning 1
for the first time at Sydney airport, the first thing that I looked for was a coffee
shop. Finally, I found nice coffee shop with many people queuing to order. I 2
waited in the queue and soon became the nine person in it. Then a very kind girl 3 asked me if she could help me. I said that she would like to have a cup of tea. 4
Then she asked me, "Would you like black or white tea? " I thought she was
asking a morning joke with me, but I said, "Red tea, please." With a very 5
unfriendly face the asked me again, "Black or white tea, please? " I found she
was angry, so I didn't say everything. I didn't know what really black or white tea 6 was. I only knew that drink tea is usually with or without sugar. 7
One day I had a cup of tea at the university tea room. There was a lady drinking
tea with milk in it. Then I asked her, "Can I speak that you are having a white tea? " 8 She smiled and said, "Yes, you can." In that moment, I understood that black tea 9 is no milk added and white tea is with milk. How big the differences of having tea 10 between Indonesian and Australian people is!
makes 改为made ;nice 前加一个a ;nine 改为ninth ;she 改为I ;but 改为so ;
everything 改为anything ;drink 改为drinking ;speak 改为say ;In 改成At ;differences
改为difference
1.根据文章整体可知,时态为一般过去时,故此处makes 应为made "使人……" 。
2.coffee shop 为可数名词且为单数,前面应有冠词,故应在形容词nice 前再加一个
冠词a ,用以修饰coffee shop 。
3.person 为单数,根据题意可知其前面应为序数词。the ninth 意为 "第九个" 。
4."我" 为自己买咖啡,而不是为她或其他人买咖啡。故应为I said that I would……。
5.连词前后语意有因果关系,而非转折关系,故but 改为so ,表示 "所以……" 。
6."so I didn't say " 为否定句,根据题意知, "我" 什么也没说,故应为
anything 。
7.这是一个复合句(宾语从句),从句中主语部分应为名词性质单词,故drink 应该
为drinking 。
8.speak 是说某种语言的意思,而这里意指 "某种说法" 、 "可以这样说" 、 "可以这
样表达" 的意思,故应改为say 。
9.in 通常对应的是较长的时间,如in the 21th century ,而在某个时刻,用介词at 。
10.本文只描述了两个国家饮茶的一个不同,且系动词为is, 故本句主语应为单数形
式。
七、单词填写(每题1分,共10分)
34.【答案】【解析】Nancy: Hi, Grace! Do you have any 1 for the summer holiday?
Grace: Of course. I'm going on a trip to the countryside.
Nancy: I also want to take a trip. And I'm thinking about making some money for my trip.Grace: Make money by 2 ? A great idea! Could you tell me 3 about it?
Nancy: I want to hold a fruit sale (售卖)in our neighborhood. And I will 4 the fruit by myself.
Grace: I'm 5 in your plan. I want to join you. When shall we start our sale?
Nancy: I'm going to start it when the exam is 6 . Then we will have more time.
Grace: What are we going to do first?
Nancy: We should make a poster first at school. Then more and more people will know about our fruit sale. Maybe our schoolmates will become our first 7 and buy our things.
Grace: Good idea! Let me make the poster. Once I was a designer in our school. I'm good at 8 posters.
Nancy: I'm going to the countryside to get the freshest fruit. Of course people 9 buying fresh fruit.
Grace: I can't 10 to do it! Let's try our best to make it !
plan ; yourself ; more ; sell ; interested ; over ; customers ; making ; like ; wait
八、首字母填空(每题1分,共15分)
35.【答案】【解析】
For the students in Britain, school life is busy but interesting. They learn normal s 1 on
the national curriculum like English, Maths, History, Geography etc, and they can also go to different clubs to do all kinds of a 2 . They usually meet at lunchtime or after school.Teachers and parents help to o 3 all these clubs, and all of them are free. Sarah and her best friend Caroline both love doing a 4 things, so Sarah choosed the pottery club, and Caroline is in the school orchestra to play the trombone. They really hope to have a p 5 club at school, and they all want to learn how to take nice photos. These clubs are p 6 with British teenagers, because they can have a lot of fun and develop their interests and hobbies.
But some young people have u 7 hobbies, which they can't do at school clubs. Claire,a girl a 8 15, whose hobby is beekeeping. She's got four beehives at the garden. Claire is never s 9 of going near them, but instead, she usually stays with the bees for a while after breakfast on the weekend. Her bees p 10 about 40 kilos of honey every summer. Claire plans to sell it to buy more beehives.
Some teenagers have no time to do what they like doing when they study at school, so after they finish school, before going to u 11 , they can take one year off to go travelling,learn something new or work as a volunteer. Harley Smith and Mike Colman are doing the things they like in another country. Harley Smith l 12 school at the age of 17 and chose to work for a bank in London at first. He made a lot of money. But three years ago, when he went to Koh Tao, he found it was a safe, quiet and relaxing place. At last, he made a d 13 to stay there and opencia hotel. Now he's busy every day, because he does almost everything, but he feels nice and comfortable. Mike Colernan is now in Namibia-the south of Africa, working as a volunteer to look after the p 14 in a hospital. He's helping the doctors and nurses and living with another five people. After he f 15 the two-month work, he will go to Qkavango Delta to see anirnals.
subjects ; activities ; organize ; artistic ; photographing ; popular ; unusual ; aging ;
scared ; produce ; Universities ; left ; decision ; patients ; finishes
九、选词填空(每题1分,共10分)
36.【答案】1 :2 :3 :4 :5 :6 :7 :8 :【解析】say tiring finally win nose eye hard keep she I real make
The 20-year-old swimmer Fu Yuanhui from Hangzhou 1 a bronze medal (铜牌)at the Olympic Games in Rio de Janeiro, Brazil. But it wasn't the medal that attracted (吸引)people. It was Fu's personality.
Climbing out of the pool after the semi-final (半决赛), Fu looked 2 and out of breath, and not very happy. She thought maybe her time was good enough to make the final.But the reporter told Fu she just swam a personal best! And Fu's reaction to (反应)this news 3 everyone fall in love with 4 .
Her 5 got big and she smiled, "Wow, I'm so fast!" she said. And she joked with the girl reporter that she had "mystical powers". Later, after the 6 race, it was the same reporter who again surprised Fu, telling her she won a bronze medal. "What? 7 ? " she said, "That's not so bad, then."
Fu worked 8 to get to the Olympics and her training was sometimes more "like death" than life. But she 9 , "though I did not win a gold medal, I surpassed (超越) 10 and I am happy with that. "
won ; tired ; made ; her ; eyes ; final ; Really ; hard ; said ; myself
先定词性,空格处缺一个动词,且根据文章描述,意为 "赢得铜牌" ,时态为一
般过去式,故为won 。
先定词性,空格处缺一个形容词,且根据文章描述,意为 "累且上气不接下气" ,
故为tired 。
先定词性,空格处缺一个动词,且根据文章描述,意为 "令大家爱上了这个……"
,时态为一般过去时,故为made 。
先定词性,空格处缺一个人称代词,且此处应为宾格形式,fall in love with sb.意
为爱上某人,根据文章前文,我们知道是 "Fu Yuanhui" ,she 的宾格形式为her 。故为
her 。
先定词性,空格处缺一个名词,根据上下文,此处在描述Fu Yuanhui 的面部器
官、表情等,我们选eye ,且应为复数形式,故为eyes 。
先定词性,空格处缺一个形容词,且根据文章描述,意为 "最后的比赛" ,故为
final 。
先定词性,空格处缺一个副词,可以单独放在此处成句,且表示疑问、惊讶
的,故为really 。
先定词性,空格处缺一个副词,用来修饰worked ,根据后问我们知道她训练得几
乎要 "死了" ,可知其训练辛苦,故选hard ,而hard 本身是副词,故为hard 。
9 :10 :先定词性,空格处缺一个动词,根据后文,我们看到一些话语表达,故此处应为
"说" ,选say 这个动词,而文章描述为一般过去时时态,故为said 。
先定词性,空格处缺一个名词或代词,作宾语。根据前后问,我们知道Fu
Yuanhui 要超越不是别人,而是自己,故选I ,而此处I 又作主语,故此处应为I 的反身
代词形式,故为myself 。
十、多选多(每题2分,共10分)
37.A.B.C.D.E.【答案】【解析】Anger is a kind of feeling. 1 . When your teacher gives you too much homework,
when your team loses an important game, when a friend borrows your favorite thing and then breaks it, you may get angry.
2 . For example, you breathe faster, your face turns red, and you may want to break something or hit someone, but sometimes you hide your anger. For example, you may hide it in your heart. The problem is that if you do this, you may get a headache or your stomach may hurt. In fact, it's not good to hide your anger, and it's normal for you to get angry sometimes.
3 . When you get angry, you can talk about it with adults, such as parents,teachers, etc.
4 . Here are some other things you can do when you start to feel angry:count from 1 to 100; give someone a hug go for a bike ride; think about good things, etc.
Remember that when you are angry, how you act can make everything better or worse. 5 .
Don't let your anger control you.
As soon as you find your problems, you may cry to relax.
Usually, your body will tell you when you are angry.
After doing that, you'll find those bad feelings can start to go away.
Many things can make you angry.
ECADB
1. 根据前文描述,说愤怒是一种感觉,且后文举了许多例子,说明什么样的事情会
让我们生气,故本处应为开启后文的一个总结性描述: "许多事情会让我们感到愤怒"
。故选E 。
2. 空格位于句首,根据后文我们看到的是人生气后的各种反应,故空格处应为对此现
象的一个概括描述,故选C 。
么,可知此处应为我们应对愤怒情绪时的一个态度或反应,故选A,我们不要被俘怒
情绪控制。
4. 根据前文描述,我们我们生气时我们可以做什么,比如找老师、同学抒发一下,很
自然,我们合理应对之后,就会有一个比较良好的结果,此处选D,意为 "做了这些
之后,我们会发现,那些不好的感觉渐渐消失了。"
5. 根据前文描述,说我们的反应会使事情更好或更糟糕,而一旦发现了问题所在,我
们会有什么表现。故选B。
十一、任务型阅读(每题1分,共5分)
38.Letter A
Young people should make the most of their time. It seems they will never be as free again.
So, my question is—why fill up all this free time with housework? Parents want their children to get high marks, be good at sports and be popular with other kids.
However, there is not enough time in the day to do these things and then do housework as well. It's not fair(公平的) to ask teenagers to give up their time to do boring housework.
Parents and children both have jobs. Parents' jobs are in the workplace. Their children's jobs are at school.
The only difference is that parents get paid and children don't. Parents say that they make their kids do housework to teach them responsibility(责任感). But this is just a trick. Parents trick their kids into doing housework because they are lazy.
Yours,
Overloaded
Letter B
Both parents and children have jobs. The parent's job is to go to work to earn money. The child's job is to go to school. But we all get hungry. Someone has to cook the meals and clean up afterward. We all wear clothes that get dirty. Someone has to wash them, iron them, and put them away. Children work from 9 until 4. Parents work from 8 until 6. Sure, after 4 o'clock, children have homework. But after 6, parents have homework too. They have to do the shopping, go to the bank, pay the bills, and help their kids with their own homework!
I think it's only fair that teenagers help out a bit at home. They may not like it, but it's good
for them. It teaches them how to look after themselves. This is really useful when they leave home to go to college or to live on their own.
(1)(2)(3)(4)(5)(1)(2)(3)(4)(5)【答案】(1)(2)(3)(4)(5)【解析】Sincerely,
Overworked
Answer the questions:
What is the writer's question in Letter A? (no more than 10 words )
How are parent's jobs different from children's jobs according to Letter A? (no more
than 10 words )
Why does Letter B say it's good for teenagers to help out a bit at home ? (no more than
15 words )
Who most probably wrote Letter B, a parent or a child ? (no more than 5 words )
What do the two letters both agree ? (no more than 10 words )
Why should parents do their housework when they are free?
Parents get paid while children don't.
It is useful for them to live on their own later.
A parent.
Both parents and children have jobs.
根据Letter A 首段so, my question is—why fill up all this free time with
housework?
根据Letter A 第三段开头。
根据Letter B 第二段整段。
根据文章推断,Letter B 是站在家长的角度来看待孩子做家务这件事的,故很
可能是一位家长写此信。
根据Letter A 第二段倒数第三句以及Letter B 文章首段首句可知。
十二、书面表达(10分)
39.Park School is collecting some information about all the clubs they have this term. Suppose
you are one of their students and write an article with 80-100 words for our school magazine about these clubs. Your article should include:
1. How many clubs do we have this term?
2. Which is the most popular club and tell why it is so popular? (At least 2 reasons.)
3. Which is the most unpopular club and give some good suggestions? (建议)to make it better.(At least 2 suggestions )
no play makes Jack a dull boy." Therefore, we can take part in these school club activites.
There are five school clubs in our school, such as reading club, swimming club, drawing club and so on. I think reading club is the most popular. Because it can enrich our knowledge and broaden our eyes. And the most unpopular club is drawing club. The reason is too hard for us. If we were taught by professional are teacher, it would be great. And parents can be involved in the activities, too.
The campus life is exciting for us, why not join us right now?
见答案。
