
一、完形填空(本大题共10小题,共10.0分)
Li Xinyu,a 20-year-old girl from Mianzhu,Sichuan Province,passed last year's gaokao.She became a(1) at Central China Normal University (华中师范大学)and began trying hard to realize her dreams in Wuhan.For Li,life isn't as(2)as it looks.
The Wenchuan earthquake happened in 2008 when Li Xinyu was only(3) years old.She lost her right hand in it(4)she didn't lose heart.After the earthquake,she learned to(5) with her left hand and before long she could do her schoolwork again.In the following years,Li got used to living and studying with only one hand. "I hope (6)can accept themselves,no matter how hard life is.Accept yourself first and then others will respect(尊重) you," said Li
She proved(证明)herself right by working hard at school.And finally she became(7)she was accepted by Law School of Central China Normal University,a top school in Wuhan.Li(8)many people who helped her,including Zhu Jiaqing,a man from Yangzhou who has been supporting her since 2008."I will grow up to be a person just like them and help more people in(9),"she said to the interviewer.
When talking about university (10),Li said she planned to read more books,make more friends and experience a bigger world.
1. A. teacher B. worker C. student
2. A. easy B. hard C. valuable
3. A. six B. seven C. eight
4. A. so B. but C. or
5. A. play B. cook C. write
6. A. everyone B. nobody C. someone
7. A. healthy B. patient C. successful
8. A. protected B. thanked C. forgot
9. A. need B. luck C. safety
10. A. service B. history C. life
二、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)
A
Welcome to learn English in Los Angeles!We can offer you great summer English courses.
The courses last for four,six or eight weeks.They start at the end of July.Our teachers are well trained and have a lot of experience.They teach English classes for four hours a day.You can work in small or large groups:it depends on your personal choice.We provide books,and we set tests every week to check your progress.There are also computers for personal study.
As well as learning English,we want you to experience life in the US.You can stay as a guest with an American family and take part in their daily life.You will have meals with the family and do some activities with them too.For many of our students this is the best part of the course.Many families form close friendships with the students and stay in touch with them.But if you prefer,of course,you can stay in a hotel.
There are many exciting things to do in Los Angeles.We plan activities every day after class.You can choose to take trips to Hollywood,Disneyland or San Francisco,or you can go shopping.
In a word,you are certain to get the best possible experience of English learning and life in the US.But you must pay for your course at least one month before it starts.Do not wait -- fill out our form and come to learn English in Los Angeles!
11.The longest course probably ends in ______ .
A. July B. August C. September D. October
12.Which of the following is NOT true about the teachers? ______
A. They are well trained.
B. They set tests every day.
C. They have a lot of experience.
D. They work for four hours a day.
13.For many students,the best part of the course is ______ .
A. going shopping
B. staying in a hotel
C. learning English
D. experiencing American family life
14.You will be asked to ______ if you want to learn English in Los Angeles.
A. fill out a form
B. work in small groups
C. take trips to Hollywood
D. pay for your course after class
15.The passage above is most probably ______ .
A. an advertisement (广告)
B. a travel guide
C. a language introduction
D. an entertainment(娱乐)report
B
Do you think that a snowshoe hare(雪鞋兔)wears snowshoes?Do you know what snow shoes are?Maybe you live in a warm place where it doesn't snow.You would then never need to wear snowshoes.
But the lovely snowshoe hares are wearing "snowshoes".They can be found in the forests in North America.They got their name because of the large size of their back legs.The legs stop them from sinking into the snow when they jump and walk.
Snowshoe hares are not rabbits.Although hares and rabbits are in the same animal family,they are a bit different.Hares are a little larger than rabbits,and they usually have longer legs and bigger ears.Rabbits can't see and have no fur(软毛)when they are born.They are able to see and get fur when they grow a little older.Hares,however,are born to see,fully furred and ready to run.
Snowshoe hares live in places where the winter is cold.Just like leaves of trees turning colour in autumn,snowshoe hares turn from brown to white during the winter,so they can be of the same colour as the snow and keep away from danger.They turn brown again in spring.It takes about ten weeks for them to fully change colour.The only part of the fur that doesn't change colour is the very tops of the ears,which stay black.
Snowshoe hares are active at night.When the sun goes down,they come out for dinner.Grasses and berries are their favourite foods.
16.A snowshoe hare is a hare that ______ .
A. wears snowshoes B. has big front legs
C. has large back legs D. lives in South America
17.The underlined word "sinking" in Paragraph 2 probably means " ______ " in Chinese.
A. 下陷 B. 弹起 C. 挖掘 D. 躲藏
18.Hares ______ when they are born.
A. can't see and have no fur B. can see and have fur
C. can't see but have fur D. can see but have no fur
19.What does Paragraph 4 mainly talk about? ______
A. The changes of colours of leaves.
B. The places where the winter is cold.
C. The danger that snowshoe hares face.
D. The changes of colours of snowshoe hares.
20.Which of the following is true? ______
A. Rabbits are a little smaller than hares.
B. Snowshoe hares are active in the daytime.
C. Snowshoe hares like grasses and leaves most.
D. Hares and rabbits are in different animal families.
C
As the saying goes,"It takes a village to raise a child."And one Massachusetts community certainly takes that to heart.
In the summer of 2016,Glenda and Raphael Savitz moved into their new home in Newton and had their daughter Samantha soon.Unluckily,Samantha was born deaf.But that didn't stop Samantha growing into an outgoing girl.When she was out,she tried to communicate with her neighbours.But they couldn't understand her because they didn't know sign language.It made them a little disappointed.
Instead of giving up,the neighbours decided to learn sign language together.They found a sign language teacher and took classes in Lucia's living room.Lucia has lived in Newton for over 20 years.She believes in the power(影响力)of community."Samantha is creating a reason for us to get together," she says.
It was not easy for the neighbours to learn sign language,but they enjoyed the process(过程).Before long,they could communicate with the little girl freely.Both Samantha and her parents were very happy."We are seeing changes in Samantha.We're just so thankful that we live here and we are surrounded(被围绕) by these wonderful people,"Samantha's mother says."I can't think of a better place for my daughter."
And they're not the only ones who say they're thankful."Samantha is doing something for us," say some neighbours."She has made our community closer."
21.What can we know about Samantha from Paragraph 2? ______
A. She was not an outgoing girl.
B. She couldn't make her neighbours understand her.
C. She didn't like communicating with her neighbours.
D. She was born before her parents moved to Newton.
22.From the passage we know that Lucia ______ .
A. came to Newton 20 years ago
B. doesn't believe the power of community is great
C. refused to let the teacher give lessons in her house
D. thinks the neighbours get together because of Samantha
23.The neighbours learned sign language ______ .
A. happily B. easily C. slowly D. badly
24.According to Samantha's mother, ______ .
A. Lucia is the only wonderful person
B. Newton is the best place for Samantha
C. no changes have taken place in Samantha
D. they are thankful that they have a good daughter
25.Which is the best title(题目)for the passage? ______
A. Who surrounded the family?
B. How did a family raise a child?
C. Who made the community closer?
D. How did the neighbours help a deaf girl?
三、阅读判断(本大题共5小题,共10.0分)
阅读下面短文,根据短文内容判断其后面所给句子的对错,并在答题卡上将所选的对应选项涂黑。选 Right涂A,选Wrong涂B。
We often say,"When in Rome,do as the Romans do."So when you eat Western food,do as Westerners do.Here are some things that you may need to know about eating together in the West.
In some Western countries,lunch is usually eaten at about 1 pm.Dinner is served around 7 pm or even later.In Spain it is usual to have lunch at 3 pm and dinner at 10 pm!
At the start of a meal,the French say"Bon appetite",and the Italians say"Buon appetito".But there is nothing similar to say in English"Enjoy your meal"is usually only said by the person who brings the food.
During the meal,you may be served by someone who asks,"Would you like some . .?"You can take it and say,"Thank you. "If you are given something you do not like,you can just say,for example,"I'm sorry.I don't eat meat",or "I don't eat fish".No one will be cross.
It is sometimes difficult to know when the meal is over.If you are invited to dinner by western friends,you will be expected to stay and talk around the dinner table long after the last dish is served,and it is not polite if you leave as soon as you finish eating.
26.When you eat Western food,always do as the Romans do. ______
A. Right. B. Wrong.
27.In Spain,people usually have dinner at 7 pm. ______
A. Right. B. Wrong.
28.The French and the Italians say similar words when they begin a meal. ______
A. Right. B. Wrong.
29.The person will be angry if you refuse the food that he or she gives you. ______
A. Right. B. Wrong.
30.When you finish eating Western friends' dinner,you'd better stay and talk for some time. ______
A. Right. B. Wrong.
四、任务型阅读-简答(本大题共1小题,共10.0分)
31.阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。
The human brain weighs about 1.4 kilograms,but it can hold much more information than most computers.However,there is another difference between humans and computers.Computers don't forget information they are given,but humans often do. No one remembers everything,and luckily we don't usually have to.But everyone can improve their memory if they want to.Here are some suggestions.
★Try to use new information at once.For example,if you meet someone who says"Hi!I'm Carlos. ",don't just say"Hello!"Repeat the person's name,and say "Hello,Carlos."
★Write out what you need to remember again and again.This will help you keep it in mind longer,especially for remembering formulas (公式)or facts.
★Always review information.If you bring what you've learned back to your mind, they become easier to remember.For example,before you go to sleep,it's a good idea to review the new things you learned that day.
★Discuss with a friend.It is always easier to remember things through discussions.You can have a discussion about what's right and what's wrong,and it will lead to the right answer.
★ 永远不要说你记忆力不好。You can always do something to help improve your memory.And everyone's memory gets better if they use it often enough.
(1) 将文中划线的英语句子译成汉语。 ______
(2) 回答问题:
If you want to remember a formula,what should you do according to Paragraph 3? ______
(3) 回答问题:
What does the underlined word "they" in Paragraph 4 refer to(指的是)? ______
(4) 从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。
People always remember things more easily through discussions. ______
(5) 将文中划线的汉语句子译成英语。 ______
五、阅读填空(本大题共1小题,共10.0分)
32.阅读下面短文,在空白处按要求填入适当的单词或括号内单词的正确形式。每空1个单词。
Do you often do housework at home?Would you like to do it?A new study says if you do housework at (1) (冠词)early age,you will have a wonderful life later.
You can learn a lot from (2) ( do)housework.While you're doing housework,you can learn to prepare (3) (meal),do cleaning,and keep a garden. (4) ( this) skills will help you in your future life.
Doing housework will help you (5) (learn) such skills as communicating with others and working in a team.
When you take part (6) (介词)your family life,you'll feel responsible(有责任感的).You are a part of your family,and (7) (certain) everyone in the"team"of the family must do his share.Doing housework can also make you grow as a person (8) (连词)build your sense of accomplishment(成就感).
Little by little,doing housework,such a simple thing,will make a big (9) (difference).And the earlier you start to do housework,the (10) ( good)your future will be.
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
六、书面表达(本大题共1小题,共20.0分)
33.假设你是一名中学生,今天早晨骑自行车上学时经历了一场交通事故。请你用英语简要叙述事故过程,并谈谈你的感受和今后的打算。主要内容提示如下:
1.自己边骑自行车边听音乐。
2.交通灯即将转为红灯时,一辆汽车突然出现。
3.汽车虽然及时停下,但自己摔下自行车并弄伤了手和膝盖。
4.自己的感受和今后的打算。
注意:
1.短文词数;80 左右。
2.短文必须包括以上要点,但可以适当增加内容,以使行文连贯。
3.短文中不得出现真实的人名和地名。
4.短文的开头已给出,不计入总词数。
I'm a middle school student.On my way to school this morning I had an accident.________
答案和解析
1~10.【答案】C、A、C、B、C、A、C、B、A、C
【解析】(1)C 考查名词。A.teacher老师 B.worker工人 C.student学生,根据passed last year's gaokao.She became a...at Central China Normal University,可知是指:去年的高考。她成了华中师范大学的一名学生,故选C。
(2)A 考查形容词。A.easy容易的 B.hard坚固的 C.valuable珍贵的,根据后文She lost her right hand她失去了右手,可知对她来说生活并不是像看起来那么容易,故选A。
(3)C 考查数词。A.six六 B.seven七 C.eight八,根据前文Li Xinyu,a 20-year-old girl ,以及The Wenchuan earthquake happened in 2008,可知今年是2021年,去年是2020年。李欣雨20岁通过高考,2008年地震时她只有八岁,故选C。
(4)B 考查连词。A.so因此 B.but但是 C.or或者,根据She lost her right hand in it...she didn't lose heart.可知是指:她失去了右手,但是她没有灰心。前后是转折关系,故选B。
(5)C 考查动词。A.play玩 B.cook烹饪 C.write写,根据before long she could do her schoolwork again,不久,她又能做作业了。可知她学习用左手写,故选C。
(6)A 考查不定代词。A.everyone每个人 B.nobody没人 C.someone某人,根据I hope...can accept themselves,no matter how hard life is.可知是指:我希望每个人都能接受自己,不管生活有多艰难。故选A。
(7)C 考查形容词。A.healthy健康的 B.patient耐心的 C.successful成功的,根据she was accepted by Law School of Central China Normal University,她被华中师范大学法学院录取。可知她成功了,故选C。
(8)B 考查动词。A.protected保护 B.thanked感谢 C.forgot忘记,根据Li thank many people who helped her,可知是指:李欣雨感谢许多帮助过她的人。故选B。
(9)A 考查名词。A.need需要 B.luck运气 C.safety安全,根据I will grow up to be a person just like them and help more people in...,可知是指:我会长大成为一个像他们一样的人,帮助更多需要帮助的人。故选A。
(10)C 考查名词。A.service服务 B.history历史 C.life生活,根据When talking about university life,Li said she planned to read more books,make more friends and experience a bigger world.可知是指:当谈到大学生活时,李说她计划读更多的书,交更多的朋友,体验更大的世界。故选C。
文章介绍了在2008年汶川地震中失去左臂的女孩李欣雨通过顽强的毅力和乐观的精神被华中师范大学录取的励志故事。
解答完形填空题需要快速阅读全文,了解文章大意,再带着选项去读,边读边做,注意联系上下文。
11~15.【答案】C、B、D、A、A
【解析】(1)C.推理判断题。根据The courses last for four,six or eight weeks.They start at the end of July.课程持续四、六或八周。它们在七月底开始。可以推断,最长的八周课程应该在九月份结束。故选C。
(2)B.推理判断题。根据We provide books,and we set tests every week to check your progress.我们提供书籍,每周设置测试来检查你的进度。可知,老师不是每天设置测试。故选B。
(3)D.细节理解题。根据You will have meals with the family and do some activities with them too.For many of our students this is the best part of the course.你将与家人一起吃饭,并与他们一起做一些活动。对于我们的许多学生来说,这是本课程最好的部分。可知,对许多学生来说,课程最好的部分是体验美国家庭的生活。故选D。
(4)A.细节理解题。根据Do not wait -- fill out our form and come to learn English in Los Angeles!别再等待,填好我们的表格,来洛杉矶学英语吧!可知,如果你想去洛杉矶学英语,你需要填表格。故选A。
(5)A.推理判断题。通读全文,根据Welcome to learn English in Los Angeles!We can offer you great summer English courses.欢迎来到洛杉矶学习英语!我们可以为你提供很棒的暑期英语课程。可知,这应该是一则洛杉矶英语课程的广告。故选A。
本文讲述了洛杉矶英语学校,详细介绍了学校的教学、住宿和活动等等。
阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解。根据所给问题选择正确选项完成试题。
16~20.【答案】C、A、A、D、A
【解析】(1)C.细节理解题。根据They got their name because of the large size of their back legs.可知,雪鞋兔是有很大的后腿的一种野兔。故选C。
(2)A.词义猜测题。根据The legs stop them from sinking into the snow when they jump and walk.可知,这种腿可以防止他们在跳跃和行走时陷进雪里。所以划线词意为"下陷"。故选A。
(3)A.细节理解题。根据Rabbits can't see and have no fur(软毛)when they are born.可知,兔子一出生就看不见,也没有毛。故选A。
(4)D.段落大意题。根据Just like leaves of trees turning colour in autumn,snowshoe hares turn from brown to white during the winter,so they can be of the same colour as the snow and keep away from danger.They turn brown again in spring.It takes about ten weeks for them to fully change colour.The only part of the fur that doesn't change colour is the very tops of the ears,which stay black.就像树叶在秋天变色一样,雪鞋兔在冬天从棕色变成白色,所以它们可以和雪一样的颜色,远离危险。它们在春天又变成褐色。它们需要大约10周的时间才能完全变色。唯一不变色的部分是耳朵的顶部,它是黑色的。可知,第四段主要在讲述雪鞋兔颜色的变化。故选D。
(5)A.细节判断题。根据Hares are a little larger than rabbits.可知,兔子比雪鞋兔小一点。故选A。
本文主要介绍了雪鞋兔。
答阅读题时,先弄清楚短文的主旨大意和文章的脉络,然后在文章中找到对应的信息,再和选项作对比,得出正确答案。
21~25.【答案】B、D、A、B、C
【解析】(1)B.细节理解题。根据第二段But they couldn't understand her because they didn't know sign language.但是邻居不懂她因为他们不懂手语。可知Samantha没法儿让邻居懂她。故选B。
(2)D.细节理解题。根据第三段"Samantha is creating a reason for us to get together," she says.她说:"Samantha正在为我们创造一个在一起的理由。"可知Lucia认为因为Samantha人们聚在了一起。故选D。
(3)A.细节推理题。根据第四段It was not easy for the neighbours to learn sign language,but they enjoyed the process(过程).邻居们学习手语并不容易,但他们很享受这个过程,推断邻居们高兴地学习手语。故选A。
(4)B.推理判断题。根据第四段"We're just so thankful that we live here and we are surrounded(被围绕) by these wonderful people."Samantha's mother says."I can't think of a better place for my daughter."我们很感激我们生活在这里,我们被这些了不起的人包围着,Samantha的母亲说。"我想不出对我女儿更好的地方了。"推断牛顿是适合Samantha最好的地方。故选B。
(5)C.文章标题题。根据最后一段And they're not the only ones who say they're thankful."Samantha is doing something for us," say some neighbours."She has made our community closer."他们并不是唯一一个说感恩的人。"Samantha正在为我们做一些事情,"一些邻居说。"她让我们的社区更加亲近。"判断本文最好的标题为"谁让社区更亲近?"故选C。
本文主要讲了Samantha耳聋,全村的人们学习手语和她沟通。
阅读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文,在原文中找出与题目对应的内容,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。
26~30.【答案】B、B、A、B、A
【解析】细节判断题。
(1)B.根据"So when you eat Western food,do as Westerners do.所以当你吃西餐时,要像西方人那样做。"可知你吃西餐时,一定要照罗马人的做法去做是错误的,要像西方人那样做。故答案为B。
(2)B.根据"In Spain it is usual to have lunch at 3 pm and dinner at 10 pm!在西班牙,通常在下午3点吃午饭,晚上10点吃晚餐!"可知在西班牙,人们通常在晚上7点吃晚餐是错误的,是晚上10点。故答案为B。
(3)A.根据"At the start of a meal,the French say"Bon appetite",and the Italians say"Buon appetito".用餐开始时,法国人说"祝你好胃口",意大利人说"祝你好胃口"。"可知法国人和意大利人在开始用餐时会说类似的话。故答案为A。
(4)B.根据"If you are given something you do not like,you can just say,for example,"I'm sorry.I don't eat meat",or "I don't eat fish".No one will be cross.如果有人给了你不喜欢的东西,你可以说,例如,"对不起。我不吃肉",或者"我不吃鱼"。没有人会生气的。"可知如果你拒绝他或她给你的食物,他会生气是错误的,是不会生气。故答案为B。
(5)A.根据"If you are invited to dinner by western friends,you will be expected to stay and talk around the dinner table long after the last dish is served,and it is not polite if you leave as soon as you finish eating.如果你被西方朋友邀请去吃饭,在上完最后一道菜后,你会被期望在餐桌上停留并交谈很长时间,如果你吃完就马上离开是不礼貌的。"可知当你吃完西方朋友的晚餐,你最好留下来聊一聊。故答案为A。
短文讲了当你吃西餐时,要像西方人那样做。详细地介绍了一些关于在西方一起吃饭的事情。
做好简单推理判断题。以具体事实为依据进行推理,做出判断。只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。
31.【答案】【小题1】没有人能记得所有的事情,幸运的是我们通常不必记得。
【小题2】Write out what you need to remember again and again.
【小题3】Things that you've learned.
【小题4】It is always easier to remember things through discussions.
【小题5】Never tell yourself that you have a bad memory.
【解析】(1)没有人能记得所有的事情,幸运的是我们通常不必记得。英译汉题题。remember记得;everything一切;luckily幸运地;usually通常;have to不得不,固定搭配。故答案为:没有人记得所有的事情,幸运的是我们通常不必记得。
(2)Write out what you need to remember again and again.细节理解题。根据Write out what you need to remember again and again.This will help you keep it in mind longer,especially for remembering formulas (公式)or facts.可知,要想记住公式,应该反复写出你需要记住的东西。故答案为:Write out what you need to remember again and again.
(3)Things that you've learned.词义猜测题。根据Always review information.If you bring what you've learned back to your mind, they become easier to remember.总是回顾信息。如果你把学到的东西带回脑海,它们就会更容易记住。可知,划横线的单词应该代指Things that you've learned。故答案为:Things that you've learned .
(4)It is always easier to remember things through discussions.同义句转换题。根据People always remember things more easily through discussions.人们总是通过讨论更容易记住事情。和It is always easier to remember things through discussions.通过讨论记住事情总是比较容易的。可知,这两者是同义句。故答案为:It is always easier to remember things through discussions.
(5)Never tell yourself that you have a bad memory.汉译英题。这是一个主从复合句,前面是一个祈使句的否定句,后面是一个以that引导的宾语从句。never永远不,从不;tell说,告诉;yourself你自己;have有;a bad memory糟糕的记忆力。故答案为:Never tell yourself that you have a bad memory.
本文主要针对如何提高记力提出了五条建议。
这是个综合型阅读题,题目中有英汉互译题、也有问答题,主要考查学生的阅读理解能力及知识运用能力。答题时细节理解题可直接根据文中细节得出答案;英汉互译题需要根据句意及汉英语言各自的语法习惯来翻译。
32.【答案】【小题1】an
【小题2】doing
【小题3】meals
【小题4】These
【小题5】learn
【小题6】in
【小题7】certainly
【小题8】and
【小题9】difference
【小题10】better
【解析】(1)an 考查冠词。根据if you do housework at...early age,可知是指:如果你从小就做家务。at an early age在早年。故填an。
(2)doing 考查动名词。根据You can learn a lot from...(do)housework,可知是指:你可以从做家务中学到很多东西。介词from接动名词,故填doing。
(3)meals 考查名词。根据you can learn to prepare...,可知是指:你可以学习做饭。此处是指一日三餐,用复数形式,故填meals。
(4)These 考查指示代词。根据...skills will help you in your future life.可知是指:这些技能会在你未来的生活中帮助你。are和复数形式these连用。故填These。
(5)learn 考查动词。根据Doing housework will help you...(learn) such skills,可知是指:做家务将有助于你学会这样的技能。help sb do sth帮助某人做某事。故填learn。
(6)in 考查介词。根据When you take part...(介词)your family life,可知是指:当你加入你的家庭生活。take part in参加。故填in。
(7)certainly考查副词。根据and...(certain) everyone in the"team"of the family must do his share,可知是指:当然,家庭"团队"中的每个人都必须尽自己的一份力。此处是副词修饰句子。故填certainly。
(8)and 考查连词。根据Doing housework can also make you grow as a person...(连词)build your sense of accomplishment,可知家务也能让你成长,建立你的成就感。前后是并列关系,故填and。
(9)difference 考查名词。根据Little by little,doing housework,such a simple thing,will make a big...,可知是指:一点一点地,做家务,这么简单的事情,将会有很大的不同。a接可数名词单数形式,故填difference。
(10)better 考查形容词比较级。根据the earlier you start to do housework,the...(good)your future will be.可知是指:你越早开始做家务,你的未来就会越好。the+比较级,the+比较级,越……,就越……,故填better。
文章介绍了我们应该做家务以及做家务的好处。
阅读文章,掌握文章大意,上下文联系,还要活运用语法知识,推出正确答案。
33.【答案】I'm a middle school student,On my way to school this morning I had an accident.I was riding my bike and listening to music on the road.(自己边骑自行车边听音乐)While the lights were changing to red,a car suddenly appeared round the corner.【高分句型一】(交通灯即将转为红灯时,一辆汽车突然出现) It wasn' t going fast,and stopped just in time,but I fell off my bike and hurt my left knee and right hand.(汽车虽然及时停下,但自己摔下自行车并弄伤了手和膝盖) How terrible !
I think we should obey the traffic rules and be careful on the road.When we ride the bike,think about the risk of an accident! 【高分句型二】We must stop at the red lights and don' t ride too fast,don' t listen to music while riding.(感受和今后的打算)
【解析】【高分句型一】
While the lights were changing to red,a car suddenly appeared round the corner.当灯变红时,一辆汽车突然出现在拐角处。While 引导的时间状语从句。
【高分句型二】
When we ride the bike,think about the risk of an accident!当我们骑自行车时,想想发生事故的风险!when引导的时间状语从句。
能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。
