
Questions52to56are based on the following passage.
What's the one word of advice a well-meaning professional would give to a recent college graduate?China"?India!Brazil!?How about trade?
When the Commerce Department reported last week that the trade deficit in June approached$50billion,it set off a new round of economic doomsaying.Imports,which soared to$200.3billion in the month,are subtracted in the calculation of gross domestic product.The larger the trade deficit,the smaller the GDP.Should such imbalances continue,pessimists say, they could contribute to slower growth.
But there's another way of looking at the trade data.Over the past two years,the figures on imports and exports seem not to signal a double-dip recession–a renewed decline in the broad level of economic activity in the United States–but an economic expansion.
The rising volume of trade–more goods and services shuttling in and out of the United States–is good news for many sectors.Companies engaged in shipping,trucking,rail freight,delivery and logistics(物流)have all been reporting better than expected results.The rising numbers signify growing vitality in foreign markets–when we import more stuff,it puts more cash in the hands of people around the world,and U.S.exports are rising because more foreigners have the ability to buy the things we produce andmarket.The rising tide of trade is also good news for people who work in trade-sensitive businesses,especially those that produce commodities for which global demand sets the price–agricultural goods,mining,metals,oil.
And while exports always seem to lag,U.S.companies are becoming more involved in the global economy with each passing month.General Motors sells as many cars in China as in America each month.While that may not do much for imports,it does help GM's balance sheet–and hence makes the jobs of U.S.-based executives more stable.
One great challenge for the U.S.economy is slack domestic consumer demand.Americans are paying down debt,saving more,and spending more carefully.That's to be expected,given what we've been through.But there's a bigger challenge.Can U.S.-based businesses,large and small,figure out how to get a piece of growing global demand?Unless you want to pick up and move to India,or Brazil,or China,the best way to do that is through trade.It may seem obvious,but it's no longer enough simply to do business with our friends and neighbors here at home.
Companies and individuals who don't have a strategy to export more,or to get more involved in foreign markets,or to play a role in global trade,are shutting themselves out of the lion's share of economic opportunity in our world.
52.How do pessimists interpret the U.S.trade deficit in June?A)It reflects Americans'preference for imported goods.
B)It signifies a change in American economic structure.
C)It is the result of America's growing focus on domestic market.
D)It could lead to slower growth of the national economy.
53.What does the author say about the trade data of the past two years?
A)It indicates that economic activities in the U.S.have increased.
B)It shows that U.S.economy is slipping further into recession.
C)It signals decreasing domestic demand for goods and services.
D)It reflects the fluctuations in the international market.
54.Who particularly benefit from the rising volume of trade?
A)People who have expertise in international trade.
B)Consumers who favor imported goods and services.
C)Producers of agricultural goods and raw materials.
D)Retailers dealing in foreign goods and services.
55.What is one of the challenges facing the American economy?
A)Competition from overseas.C)Slack trade activities.
B)People's reluctance to spend.D)Decreasing productivity.
56.What is the author's advice to U.S.companies and individuals?A)To import more cheap goods from developing countries.
B)To move their companies to where labor is cheaper.
C)To increase their market share overseas.
D)To be alert to fluctuations in foreign markets.每日一句(Daily Sentence)
Talking the talk is not as good as walking the walk.————喊破嗓子不如甩开膀子。
(注:这是李克强总理记者会的精彩语录,亲爱的,来学习一下下,写作可以用上哦!)
Words
1.subtract:[səb'trækt]vt.减去,扣除
2.pessimist:[ˈpesɪmɪst]n.悲观主义者,悲观者,厌世者
3.recession:[rɪˈseʃn]n.经济衰退,不景气
4.expansion:[ɪkˈspænʃn]n.扩张;扩充;扩大;发展
5.shuttle:['ʃʌtl]vt.以短程往复方式运送(货物等)
6.signify:['sɪɡnɪfaɪ]vt.意味;预示,表示…的意思
vi.具有重要性,要紧;辱骂
7.vitality:[vaɪˈtæləti]n.活力;生气;生命力;持久性
8.interpret:[ɪn'tɜ:prɪt]vt.解释;理解;诠释,体现;口译
9.reluctance:[rɪ'lʌktəns]n.不愿意,勉强
10.set off:出发;(使)开始;引起;点燃
11.well-meaning:adj.善意的,好心的
12.soar:[sɔ:(r)]vt.动词(数量、价值、水平、规模等)急升,猛涨
13.fluctuation:[ˌflʌktʃʊ'eɪʃn]n.波动,涨落,起伏
14.raw:[rɔ:]adj.生的,未加工的;无经验的,新近完成的
15.the lion's share:最大的份额题目解析
52.选[D]。题目问那些悲观者是怎样评论美国六月份的贸易逆差的?第二段都是说美国六月份以来的经济上的问题。本题需要定位到第二段最后一句话,这句话是以should开头的倒装句(省略if,将should提前),pessimists所说的growth 也就是国家的经济增长,A、B、C选项文中并没有明确提及。
53.选[A]。本题定位到第三段。第三段后一句话中就说明了答案:数据显示,进出口额并没有说明经济进入双重衰退的现象,后边的破折号重的内容十来解释double-dip recession的,关键在其后的but,.........而是经济的扩大。作者借此说明美国经济并没有萎靡,繁荣有所增长。B选项与原文意思相反,C选项说:它显示国内对产品和服务的需求下降,文中并没有提到,D:它反映了国际市场的波动性,原文只字未提啊!
54.选[C].题目问那些人会特别的从经济额增长中获益呢?本题有一定难度的,亲!首先,要谈及一个答题关键点,注意审题!!!!(╰_╯.......),题目中的particularly 是关键,看清这个就不会定位错误。第四段第一句就说,贸易额的增长对于很多行业还说都是一个好消息,而后边就聚了几个例子,但是这几个例子并没有体现出particularly这个隐含意义,第四段最后一句有一个词却说出了特别之意,especially.....,尤其是那些生产日常用品的人,破折号说明了是那些商品,矿产品(ming),金属(metals)和石油(oil)其实都属于原料产品(raw materials),所以答案显而易见,选C!
55.选[B]。题目问美国所面临的挑战是什么?本题定位到第六段第一句。第一句话说美国所面临的挑战是国内消费萎靡,后边对此做出了解释:美国人要还债,攒钱,花钱也变得小心了,这都说明美国居民不太愿意去消费花钱了。B选项的
reluctance正是不愿意,勉强的意思。
56.选[C]。题目问作者给美国公司和个人的建议是什么?本题定位到最后一段。Who引导的是定语从句,修饰前边的companies和individuals,做题时,这些修饰成分可以省略不看,分清句子主干即可,那些公司和个人如果没有扩大出口,扩大国外市场参与度,在国际贸易中站住脚,就不能分享世界经济的最大份额。第六段最后一句也指出,在本国和邻国做生意是不够的,也就是说,作者是建议他们要扩大海外市场。所以选择C啦!
