最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2019济南市中区八上期中英语试题答案解析

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-24 12:42:56
文档

2019济南市中区八上期中英语试题答案解析

2019市中区八上期中试题答案解析第I卷(选择题共60分)二.选择填空,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案。(30分)21.Vincelikestoplaythepiano.Hehas______pianolessoneveryday.A.aB.anC.theD./答案:A上一节钢琴课,考察冠词22.Youare14yearsoldnow.Youshouldwashclothesby______.A.youB.yourCyourselfD.yours答案:C应该你自己洗衣服用反身
推荐度:
导读2019市中区八上期中试题答案解析第I卷(选择题共60分)二.选择填空,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案。(30分)21.Vincelikestoplaythepiano.Hehas______pianolessoneveryday.A.aB.anC.theD./答案:A上一节钢琴课,考察冠词22.Youare14yearsoldnow.Youshouldwashclothesby______.A.youB.yourCyourselfD.yours答案:C应该你自己洗衣服用反身
2019市中区八上期中试题答案解析

第I卷(选择题  共60分)

二.选择填空,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案。(30分)

21. Vince likes to play the piano. He has ______ piano lesson every day.

 A. a                B.an                     C. the             D./

答案:A 

上一节钢琴课, 考察冠词

22. You are 14 years old now. You should wash clothes by ______ .

 A. you                B. your                 C yourself         D. yours 

答案:C 

应该你自己洗衣服用反身代词 考察反身代词

23. -Which is the best ______ store in town ? 

-I'd like to buy a shirt. 

A fruit                 B. vegetable             C. medicine         D. clothes 

答案:D

答句中shirt 衬衫 可知道是问衣服店 考察名词辨析

24.- Bob, can you pass me the dictionary in the bookcase? 

-Sorry, I'm afraid I can't _____ it. I am not tall enough. 

A. reach             B. read                  C. see              D. buy 

答案:A

后句说我不够高,可知前面是自己够不到,reach(伸手)够到;达到的意思 考察动词

25.-______ did you go last weekend? 

- I went to the beach. 

A. How             B. When             C. Where         D. Why

答案:C

答句我去了沙滩 可知道问句问你去了哪里 考察疑问词 

26. The two books are not the same. There are many ______ between them.

  A lessons             B. languages             C. differences     D. diaries

答案:C 

前句两本书不一样,他们有很多的差别不同点 考察名词辨析

27. Jim has many hobbies, ______ swimming, hiking and playing tennis.

A for example       B such as             C. such that        D.as a result

答案:B 

有很多爱好比如 注意A选项后跟句子;B跟名词动名词或者名词性短语

28. -Did you go to the movies with anyone ,Tony?

 -No, ______ went with me. 

A. someone         B.no one             C. everyone         D. anyone 

答案:B

有人跟你去看电影吗?没有人和我去 没有人是no one 考察不定代词

29. -What a beautiful bird it is!

 -Yes, it is ! But I ______ what you call this bird. 

A. hope                 B. wonder             C. want             D. think 

答案:B

多漂亮的鸟啊!是啊 但我想知道你怎么称呼这只鸟 考察动词辨析

A希望C想要D想;思考

30. -Did you have fun yesterday?

- ______ , we did many interesting activities. 

A. Of course            B. No problem            C. Not much         D. I'd love to 

答案:A

昨天开心吗? 当然我们做了好多有趣的事情 B不客气C没什么D我愿意

31. I'm ______ hungry, Mom. Give me another hamburger.

  A. still                 B. only                 C. also             D. hardly     

答案:A

我还(仍然)饿,妈妈再给我一个汉堡 B只 C也D几乎不(表否定=not)

32. In our class, Jenny is the ______ . She always makes everybody laugh.

  A. tallest                 B. youngest             C. quietest         D. funniest

答案:D

珍妮总是让所有人笑说明她是最有趣的 A最高B最年轻C最安静 考察最高级

33.- ______ is it from here to the Town Cinema ?

-About five kilometers

A. How long              B. How far            C. How much           D. How often

答案:B

这里离电影院有多远 A多长(提问长度/时间)C多少(不可数) ;多少钱  D多久一次(提问频率)

34. Your new coat is ______ mine. Mine is red but yours is green.

A strict with              B. worried about         C. similar to         D. different from

答案:D

你的外套和我的不一样,我的是红的你的是绿的A严格B担心C相似D不同 

考察固定搭配

35. Look at the two pictures ______ and find out the differences.

A. carefully              B. luckily              C. loudly            D. cheaply

答案:A

仔细看这两幅图片并且找出不同点A仔细B幸运地C大声地D便宜地 副词辨析

36. ______ you get good grades, l will buy a new phone for you

A. As good as              B. As soon as          C. As long as        D. as well as

答案: C 

只要你获得了好成绩,我就给你买新手机。

A想什么一样好(形容词好)B一…就…  D和什么一样好(副词好)

37. Which one the symbol of Halloween (万圣节)?

A. 火鸡(感恩节)        B.兔子(复活节)        C.南瓜灯            D. 圣诞老人

答案:C 

本题原本是图片题需要了解基本的西方文化知识开拓视野。

38. -Mike, what do you think of the movie?

- _______ I want to watch it again. 

A. Have a good day!                B. It's fantastic. 

  C. That will be very nice.            D. I’m afraid I have no time.

答案:B

你觉得这个电影咋样? 它太棒了 我想再看一遍。

A过的开心C那将会很棒D我恐怕没时间

39. Our English leacher likes to ask us to _______ stories in class.

A make up          B. put up            C. look up            D. dress up

答案:A

我们英语老师喜欢要求我们课堂上编故事A编造B搭起C查找D打扮

40.-Dad, which book should I choose?

- _______ You can choose what you like.

A. It's up to you.

B. I advise you to buy it.

C. I agree with you.

D. It’s too expensive

答案:A

爸我应该选哪本书?______ 你可以选你喜欢的

A由你定B我建议你买它C我同意你D它太贵了

三.完形填空,阅读短文,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。(10分)

There are many stories of Chinese parents helping their children with their homework on the internet. Some parents even joke they should start looking for new parents for their kids to keep ___41___ away from tutoring(辅导) their kids. Too much homework can be bad for the ___42___ of students and a medical case(病例) showed it’s not healthy for their parents ___43___.

A 33-year-old woman in Nanjing has a daughter. One night in late October, the daughter didn’t do her homework ___44___ just wasted a little time. The mother became really ___45___

And suddenly got acute cerebral infarction(急性脑梗塞). She was sent to the hospital ___46___. Luckily the mother got better after some time.

Many parents say they have ___47___ experience(经历). “I didn’t stop tutoring my son until I got myocardial infarction(心肌梗塞) when he was ___48___ the fifth grade. Since my life is more ___49___, I decided to let the homework go,” says a mother.

“I am tutoring my child now and I sometimes have a ___50___ of tiredness and anger. The teacher asked my son to finish an easy maths problem and write his name in ten minutes. And three minutes later, my son is ___51___ working on his name. I have to try my best to keep me from talking to him ___52___,” says another mother.

A survey shows that Chinese students ___53___ about three hours every day on their homework. Their homework is not just about knowledge from textbooks. Teachers also ask parents to help their children finish handcrafts(手工艺品) or to ___54___ teaching materials for school. These are really ___55___ work for Chinese parents. They are under great stress.

文章大意:年轻一代家长们对辅导孩子写作业感到很苦恼,一位母亲甚至因此得了急性脑梗塞,幸好及时送医,这位母亲很快恢复了。其他家长也有类似情况。一位母亲说直到她得了心肌梗塞,她才停止辅导孩子写作业。另一位母亲也说,孩子3分钟了还在写名字,她非常生气,只能努力不去看他。

41. A. itself       B. yourself       C. himself       D. themselves

【答案】D

【考点】反身代词

【解析】他们甚至开玩笑要去找另一对父母,以让他们自己远离教孩子写作业。所以填themselves(他们自己)

42. A. health       B. study        C. hobbies       D. exams

【答案】A

【考点】上下文衔接

【解析】根据后句说作业太多也会影响家长的健康,推测这里提到了孩子们的健康,由于health不可数,故填health(健康)即可

43. A. also       B. both            C. too             D. either

【答案】D

【考点】上下文衔接

【解析】根据句意,做作业太多也对家长的健康不好,故填“也”,这里是否定句,用either

44. A. so        B. and            C. but            D. if

【答案】B

【考点】连词

【解析】“女儿没有写作业”和“在拖延时间”,这里是一种承接的关系,用and连接

45. A. glad       B. angry            C. fresh            D. afraid

【答案】B

【考点】上下文衔接

【解析】由于女儿的行为使母亲很生气,所以引发了急性脑梗,故填angry(生气)

46. A. at once   B. at last        C. at least       D. at most

【答案】A

【考点】上下文衔接

【解析】后面说母亲很快康复,推测这里说立刻送往了医院,故填at once.

47. A. different  B. difficult       C. interesting   D. same

【答案】D

【考点】上下文衔接

【解析】家长们也有相同情况,用same

48. A. from       B. on        C. at             D. in

【答案】D

【考点】介词

【解析】在五年级的时候,故填in

49. A. famous   B. popular       C. important       D. meaningless

【答案】C

【考点】上下文衔接

【解析】因为生活更为重要,所以就让作业远离吧。

50. A. decision   B. advice        C. feeling           D. rest

【答案】C

【考点】上下文衔接

【解析】劳累和生气混杂起来是一种感觉,故填feeling(感觉)

51. A. still           B. ever        C. even            D. almost

【答案】A

【考点】上下文衔接

【解析】三分钟了,孩子还在写名字。这里填still(还)

52. A. quietly       B. quickly       C. loudly            D. comfortably

【答案】C

【考点】上下文衔接

【解析】前面孩子三分钟过去了还在写名字,家长很生气,所以要控制住自己不要大声说。

53. A. pay           B. spend        C. take            D. wait

【答案】B

【考点】动词固定搭配

【解析】spend… on,固定搭配

54. A. prepare      B. answer       C. appear           D. act

【答案】A

【考点】动词含义

【解析】为孩子准备学习材料,prepare(准备)

55. A. strange       B. necessary   C. pretty        D. heavy

【答案】D

【考点】上下文衔接

【解析】后面说家长压力很大,所以这里说这项工作对家长来说很沉重。

四.补全对话 阅读对话 从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案完成对话。(5分)

Henry: Hello, Bill. ___56___

Bill: I usually exercise. What about you, Henry?

Henry: ___57___ I like shopping.

Bill: I hardly ever go shopping myself, but sometimes I go shopping with my mother.

Henry: Some people think it is for girls, but I really like it. How about exercise?

Bill: ___58___ And I like playing basketball.

Henry: ___59___ That’s good! But I have a lot of homework to do everyday. I exercise only once a week.

Bill: That’s too bad. ___60___

Henry: Every day. I try to eat a lot of vegetables and fruit, and I look after my health.

Bill: Yes, a healthy lifestyle can help us to study better.

56. A. What are you doing on weekends?           B. What do you do on weekends?

C. How often do you exercise?            D. What did you do on the weekend?

【答案】B

【考点】上下文衔接

【解析】后文是我通常做锻炼,所以应该问周末做什么。

57. A. I always go shopping.                  B. I am shopping.

     C. I went shopping.                      D. I always play soccer.

【答案】A

【考点】上下文衔接

【解析】后文说我喜欢购物。

58. A. I go shopping twice a week.                B. I watches TV two hours a day.

     C. I study every evening.                 D. I exercises four times a week.

【答案】D

【考点】上下文衔接

【解析】上文问锻炼情况。

59. A. Of course.                            B. Really?

     C. That’s too bad.                       D. How come?

【答案】B

【考点】上下文衔接

【解析】表示惊讶。

60. A. How many times do you eat vegetables?     B. How much are these vegetables?

     C. How often do you eat vegetables?       D. How often do you watch TV?  

【答案】C

【考点】频率

【解析】对频率的提问要用how often。

五.阅读理解,阅读下列短文,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。(15分)

A

Two men are walking in the park. One is Mr. Brown, a worker, the other is Mr. Black. Mr. Brown is going to a chair. It is next to the road. Mr. Black is after him. Mr. Brown finds Mr. Black. Now Mr. Black begins to walk faster. Because he wants to get to the chair before Mr. Black. Now Mr. Black begins to walk faster because he also wants to get to the chair first. Then they both run. Mr. Black runs faster than Mr. Brown. So he gets to the chair first and sits down on it. Mr. Brown runs after Mr. Black. When he gets to the chair. He sees Mr. Black sitting on it. He is sorry to show a notice with the words “Wet Paint” to Mr. Black. Now Mr. Black knows why Mr. Brown is going to the chair.

61. Where are Mr. Brown and Mr. Black?

A. In the garden        B. On the chair        C. In the park            D. On the road

【答案】C

【考点】细节理解题

【解析】由本自然段的第一句话可知.“Two men are walking in the park.”

62. What are they doing? They are________

A. talking                B. walking to the chair    C. holding a notice        D. sitting on a chair

【答案】B

【考点】细节理解题

【解析】由本自然段的第一句话可知.“Two men are walking in the park.”

63. Where is the chair?

A. On the road   B. Across from the road C. In the road    D. Beside the road

【答案】D

【考点】细节理解题

【解析】由文中语句可知It is next to the road. 意思是在路边上,beside也是在旁边的意思。

. _______ get to chair first.

A. The worker            B. Mr. Brown            C. Mr. Black            D. A student

【答案】C

【考点】细节理解题

【解析】Mr. Black runs faster than Mr. Brown. So he gets to the chair first and sits down on it.

65. Mr. Brown goes to the chair because __________.

A. he wants to sit there

B. it is his chair

C. he wants to talk to Mr. Black on the chair

D. he wants to tell people “Wet Paint”

【答案】D

【考点】理解推断题

【解析】根据He is sorry to show a notice with the words “Wet Paint” to Mr. Black. Now Mr. Black knows why Mr. Brown is going to the chair.可知

                               B

Are you sorry for not going out during the National Day? If you stay at home at that time I think you are very lucky.(1) Why? Because there are too many people everywhere. In many places of interest in China it's too crowded to do anything.

   Look at the picture. It was too crowded(4) in the West Lake on October 1st 2014.(2) You even couldn’t take photos for you or your friends. All what we could see were people. There were about 13 people per meter by the lake. d(4)  My friend told me she could see nothing but many tourists on the Broken Bridge. “I couldn’t walk if the people in front of us didn't walk”’ she said. She showed us a photo of her near the West Lake. In the photo I hardly found her out because of the other people.

    So some people give the advice that we should not have the golden week any more. But other people say no about this advice. I love staying at home more than going out next National Day(3). What's your idea of it?

66. How does the writer feel about staying at home on National Day?

A. He thinks it is interesting to stay at home on National Day.

B. He thinks it is crowded to stay at home on National Day.

C. He thinks it is lucky to stay at home on National Day.

D. He feels sorry to stay at home on National Day.

【答案】C

【考点】细节理解

【解析】由第一段If you stay at home at that time I think you are very lucky. 这句话可知答案是C。

67. When is the golden week in the passage?

A. In October.         B. In May.        C. In January.         D. In April.

【答案】A

【考点】推理判断题

【解析】由第三段的第一、二句可推测出,其他人建议作者不要在黄金周出行,作者也答应了在下一个 国庆节不再出行,由此可以判断出,作者所说的黄金周 就是每年的十月国庆假期

68. What does the writer love to do next National Day?____

A. Go out.             B. Play with friends.    C. Stay at home.     D. Take photos.

【答案】C

【考点】推理判断题

【解析】由第二段的第二句可知,作者下一个国庆节期间会待在家中。

69. Which of the following is TRUE about the West Lake on October 1 2014?____

A. You could find yourself easily on the photos you took that day.

B. You could walk as you like by the West Lake.

C. There were about 30 people per meter.

D. There were so many people there that day.

【答案】D

【考点】推理判断题

【解析】由第二段的第二、二、四、五句可以推测出,十月一日这一天西湖的人特别多

the National Day 国庆节 tourist ?.游客 give the advice 提建议 the goden week 黄金周

70. Where do you think is the article from?

A. www.chinabus.com                    B. www.movies123.com

C. www.chinatourist.com                    D. www.storyhouse.com

【答案】C

【考点】推理判断题

【解析】本文讲述了作者在国庆假期期间出行的感受。A中国汽车网;B电影123网;C中国旅游网;D故事屋

C

Emily has a pen pal in England. Her name is Alice. They write to each other twice a month. In her last letter, Alice told Emily how she spent a week in Japan with her family. Here is Emily’s reply(答复).

Dear Alice,

Thank you for your last letter, I enjoyed reading it very much. It seemed that you had a more wonderful summer vacation than I did. I hope I can also go to Japan one day.

In this letter, I will tell you about my best friend. Her name is Kate. Kate has long brown hair and blue eyes and I have short black hair and black eyes. We are both 13 years old, but she is a little taller than me. She is always happy and very friendly.

We sit next to each other in class. She is good at math, and I do well in history. We often help each other with our schoolwork. We always go home together and play computer games for an hour. Kate thinks very quickly and she usually wins. Kate is learning to play the piano. I am learning to play the violin. We practice together every Monday and Wednesday. Now we can play very well.

Sometimes Kate stays the night at my house, or I stay the night at her house. We always have a good time. Have you ever stayed the night at your best friend’s house?

Write soon!

Love,

Emily

71. What did Alice write about in her last letter to Emily?

    A. Her family.        B. Her study.        C. Her best friend.        D. Her summer vacation.

【答案】D

【解析】It seemed that you had a more wonderful summer vacation than I did.

72. What does Emily do after she goes back from school?

    A. She watches TV.                    B. She plays sport.

    C. She does her homework.            D. She plays computer games.

【答案】D

【解析】We always go home together and play computer games for an hour.

73. How often does Emily practice the violin?

    A. Once a week.    B. Twice a week.    C. Once a month.        D. Twice a month.

【答案】B

【解析】We practice together every Monday and Wednesday.

74. Which is RIGHT about Emily and Kate?

    A. They are both good at history.        B. They can play the violin well.

    C. They are both thirteen years old.    D. They both have long brown hair.

【答案】C

【解析】We are both 13 years old

75. Which of the following is TRUE according to the letter?

    A. Emily and Kate are classmates.

    B. Kate hopes to go to Japan one day.

    C. Emily finds it hard to play the violin well.

    D. Emily and Kate live in the same neighborhood.

【答案】A

【解析】We sit next to each other in class.

导读

本文讲述了作者在国庆假期期间出行的感受,字里行间 表达出了作者不愉快的心情,作者认为我们不再有黄金周了,所以,他的观点是每年的国庆假期期间不冉出行。

第Ⅱ卷(非选择题  共35分)

六、选词填空(10分)

   A.阅读短文,从方框中选择适当的单词填空(每词限用一次)。

teeth        back        difficult        because        one

Americans enjoy Halloween(万圣节). Halloween started hundreds of years ago in Britain. People think that October 31st was the end of fall and the beginning of winter. At that time, ghost(鬼) came _____76_____ to see us in our world.

These days, Halloween is a time to have fun. People like playing games at Halloween parties. _____77_____ of these games is apple-bobbing(浮在水面上的苹果). People try to pick up apples with their _____78_____. The apples are in water. You can’t use hands, so it’s very _____79_____. The favorite Halloween activity for young children is “Trick or treat”. They go to houses in their neighborhood and say “Trick or treat”. People give them something nice to eat _____80_____ they don’t want the children to trick them!

答案:

76. back     come back 回来

77. One     one of + c.n.复数,表示“...之一”

78. teeth

79. difficult

80. because

B. 阅读短文,从方框中选择适当的动词,并用其适当形式填空,有的需要加动词或不定式符号(每词限用一次)。

interest        play        work        easy        sleep

In the eyes of many people, Kobe Bryant is not just a basketball _____81_____, but also a symbol of spirit(精神象征). What can we learn from him?

Practice hard for your goals. He got up before4 a.m. and then started to practice. Every day he only spent 4 to 6 hours _____82_____. He still kept practicing basketball when he got injured(受伤).

Believe yourself. He _____83_____ in basketball from a young age. He is never afraid of problems and he always thinks he will win the game.

Never stop working. These days he _____84_____ in his office to help with basketball because he wants to do more. He is trying to be a great person like Michael Jordan(迈克尔·乔丹). We can’t make dreams come true _____85_____. Kobe’s spirit teaches us to face difficulties in life. He says goodbye to basketball, but we will never forget him.

答案:

81. player    运动员

82. sleeping   spend some time doing sth. 花时间做某事

83. is interested    be interested in 对...感兴趣

84. works

85. easily

七. 连词成句 请根据所给词义和句末标点提示,重排完整、正确的句子 (10分)

86. talented, drawing, Tony, is, in

_____________________________________________________________

【答案】Tony is talented in drawing

【考点】连词组句

【解析】be talented in

87.truly, me, friend, cares, my, about

________________________________________________________________

【答案】My friend truly cares about me.

【考点】连词组句

【解析】care about

88. you, who, the, do, was, most, think, creative

________________________________________________________________

【答案】Who do you think was the most creative?

【考点】一般疑问句

【解析】最高级加the

. they, enjoyable, had, trip, last, an, summer

_____________________________________________________________

【答案】They had an enjoyable trip last summer.

【考点】连词组句

【解析】过去时。

90. doing, him, cousin, likes, same, his, this, things, as

__________________________________________________________

【答案】His cousin likes doing the same things as him.

【考点】连词组句

【解析】the same as

八.完成句子,根据汉语意思完成英语句子,每个空格填一个单词。(5分)

91. 你想尝试滑冰吗? 

Do you want to ______ ______?

【答案】try skating

92.你去过什么有趣的地方吗?

Did you go ______ ______?

【答案】anywhere interesting

93. 学习弹钢琴帮助他发挥出潜能。

Learning to play the piano helps to ______ ______the best in him.

【答案】bring out

94. 我的同学们告诉我要坚持下去!因此我继续前进。

My classmates told me to ______ ______,so I went on.

【答案】keep on

95. 每个人都应该认真对待自己的成败。 

Everyone should ______their own success or failure ______.

【答案】take seriously

IX. 阅读理解七选五,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(5分)

  You may feel comfortable with some people You spend an hour with them as if you have known them half a life. These people have something in common. And once we know what we can try to do it ourselves

  How is it done?    96     If you follow the skills, you'll make friends with people quickly.

 First of all, good talkers ask questions.   97   One well-known businesswoman says, "At business lunches, I always ask people what they did that morning. It's a common question, but it will get things going." From there you can move onto some other questions. And his answers will let you know how far you can go.

     98   This point seems clear, but it isn't. Your question should have a point and help to tell what sort of person you are talking to. And to find out, you really have to listen carefully.

  Real listening at least means some things.    99    If someone stick to(坚持) one point, it means he's really interested in it. Real listening also means not just listening to words, but to tones of voice. If the voice sounds boring, then, it's time for you to change the subject.

Finally, good talkers know well when to say goodbye. Remember to give him handshake and say, "I've really enjoyed meeti.ng you."    100   Let people know what you feel, they may walk away feeling as if they've known you half their life.

A. Almost everyone will answer a question

 B. Here are several skills that good talkers have.

 C. If you want to see that person again, don't keep it a secret.

 D. It is better to be a good listener than a good talker.

 E. Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers.

 F. It is important to be a good talker, so that other people will understand what we say.

 G. First, it means not to change the subject of the conversation.

答案:

【解析】

试题分析:在交流的过程中有的人让你感觉到舒服,经过一个小时的交流仿佛相识有半生之久。那么如何有好的交流技巧,短文介绍了几个方法:1.会问问题。2.做为好的交流者,要在问过问题之后,学会倾听。3.想再见面,就不要保守秘密。

96【答案】B

【解析】细节理解题。联系上文:你与一些人交流时可能会感觉到舒服。经过一个小时的交流,就好象是相互了解了。如何做到这些呢?这里有几点交流的技巧。通过阅读全文,下文都在介绍相关技巧,因此选择第二项。故选B

97【答案】A

【解析】细节理解题。联系上下文:首先,好的交流者会问问题。结合下文的解释了解,几乎每个人都会回答一个问题。故选A

98【答案】E

【解析】细节理解题。上文为第一点,下文又提到了第三点,因此本段是描述第二点技巧。好的交流者,问过之后,会倾听答案。因此选择第五项。故选E

99【答案】G

【解析】细节理解题。联系下文:如果一个人坚持这个话题,它意味着对他这个话题感兴趣。真正的交流者通过语气来判断,如果语气是无聊的,那么最好改变主题。从而推断为,首先,不要改变交流的主题。故选G

100【答案】C

【解析】细节理解题。联系上下文:当交流结束时,想继续了解,因此想见面,不要保守秘密。故选C

考点:社会现象类短文阅读。

文档

2019济南市中区八上期中英语试题答案解析

2019市中区八上期中试题答案解析第I卷(选择题共60分)二.选择填空,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案。(30分)21.Vincelikestoplaythepiano.Hehas______pianolessoneveryday.A.aB.anC.theD./答案:A上一节钢琴课,考察冠词22.Youare14yearsoldnow.Youshouldwashclothesby______.A.youB.yourCyourselfD.yours答案:C应该你自己洗衣服用反身
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top