最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

管理信息系统第九版全部习题(最新整理)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-25 17:13:42
文档

管理信息系统第九版全部习题(最新整理)

管理信息系统ManagementInformationSystems练习题2010年9月Chapter1TheInformationSystemsRevolution:TransformingBusinessandManagement(教材Chapter1)True-FalseQuestions1.Informationsystemsknowledgeisnotessentialforamanagerbecausethetechnologymovestooquicklyforhimorhert
推荐度:
导读管理信息系统ManagementInformationSystems练习题2010年9月Chapter1TheInformationSystemsRevolution:TransformingBusinessandManagement(教材Chapter1)True-FalseQuestions1.Informationsystemsknowledgeisnotessentialforamanagerbecausethetechnologymovestooquicklyforhimorhert
管理信息系统

Management Information Systems

练 习 题

2010年9月

Chapter 1 The Information Systems Revolution: Transforming Business and Management(教材Chapter1)

True-False Questions

1.Information systems knowledge is not essential for a manager because the technology moves too quickly for him or her to keep up with and run the business at the same time.

Answer:   False                      Difficulty:  Easy                       Reference:    p.4

2.IT is an abbreviation commonly used to refer to Internet technology.

Answer:   False                         Difficulty:  Easy       Reference: p.4

3.Information technology has become the largest component of capital investment for firms in the United States and many industrialized societies.

Answer:  True                         Difficulty:  Easy       Reference: p.4

4.In contemporary systems there is a growing interdependence between organizational business strategy, rules, and procedures and the organization's information systems. 

  Answer:   True                 Difficulty:  Medium              Reference: p.6

5.Often, what the organization would like to do depends on what its systems will permit it to do.

  Answer:   True                 Difficulty:  Medium              Reference: p.6

6.Some very large companies are now using Internet to conduct virtually every aspect of their business.

Answer:   True                Difficulty:  Easy                           Reference:  p.7

7.Governments on all levels are using Internet technologies to deliver information and services to citizens, employees, and businesses with which they work.

Answer:   True                Difficulty:  Easy                           Reference:  p.9

8.Major industrial powers are being transformed to knowledge- and information-based service economies and leaving manufacturing to the third-world countries.

Answer:  True                Difficulty:  Easy                           Reference:  p.11

9.Digital firms are more competitive and efficient because nearly all core business processes are digitally enabled.

  Answer:   True                Difficulty:  Medium              Reference: p.11

10.Knowledge is data that have been shaped into a meaningful form.

Answer:   False                Difficulty:  Hard                           Reference:  p.13

11.In an information system, input, processing, and output produce data.

Answer:   False                Difficulty:  Hard                           Reference: p.15

12.Feedback helps the organization evaluate input.

Answer:   True                Difficulty:  Medium              Reference: p.15

13.Formal systems are structured and are not easily changed.

Answer:   True                Difficulty:  Medium              Reference:  p.16

14.A formal information system can be a manual one.

 Answer:   True                Difficulty:  Easy                           Reference:  p.16

15.Information systems technology has become an array of technologies not limited to computers.

  Answer:   True                    Difficulty:  Easy              Reference: p.16

16.Information systems are designed to provide solutions to organizational problems.

 Answer:  True                Difficulty:  Medium              Reference: p.19

17.Most standard operating procedures are informal work practices.

  Answer:  False                Difficulty:  Easy                            Reference: p.21

18.Data workers process paperwork.

  Answer:  True                Difficulty:  Easy                            Reference: p.21

19.Knowledge workers are engineers or architects who design products or services.

  Answer:  True                 Difficulty:  Easy                            Reference: p.21

20.Organizational politics are the basis for conflict.

  Answer:   False                 Difficulty:  Easy                            Reference: p.21

21.Senior managers carry out the plans and goals of the organization.

  Answer:   False                 Difficulty:  Hard                            Reference: p.21

22.Each level of management has different information needs and information system requirements.

  Answer:   True                 Difficulty:  Medium               Reference: p.21

23.A network requires at least three computers.

  Answer:   False                 Difficulty:  Easy                             Reference: p.22

24.The two contemporary approaches to information systems are technical and behavioral.

  Answer:   True                 Difficulty:  Easy                             Reference: p.25

25.All information systems are behavioral systems.

Answer:   False                 Difficulty:  Hard                             Reference: p.26

26.To work properly, an information system must balance technology and human behavior and requirements, even if less-than-optimal technology must be used.

  Answer:   True                 Difficulty:  Easy                             Reference: p.27

27.Changes in company strategy usually do not require changes in the use of information technologies.

  Answer:   False                 Difficulty:  Easy                             Reference: p.27

Multiple Choice Questions

1.Information-intense products require:

A) computer information systems for their use.

B) Highly-educated users

C) A great deal of knowledge and training to produce.

D) High financial investments before any return on investment may be seen

Answer: C                                 Difficulty:  Easy                Reference:  p.11

2.When nearly all core business processes are digitally enabled,

A) The firm is more competitive and efficient

B) The firm no longer needs paper records

C) More employees will be required

D) Every employee must be computer literate

Answer: A                                  Difficulty:  Easy                Reference:  p.12

3.Data shaped into meaningful form are called:

A) A databank                                                 B) Feedback

C) Knowledge                                                 D) Information

Answer: D                                 Difficulty:  Easy                Reference:  p.13

4. __________________ systems depend on fixed definitions of data and procedures for collecting, storing, processing, disseminating, and using the data.

A) Informal                                                     B) Modern

C) Traditional                                                  D) Formal

    Answer:  D    Difficulty:  Easy    Reference: p.15

5.Input:

A) captures or collects raw data from within the organization or from the external environment.

B) allows the analysis of problems faced by the organization.

C) is data shaped into meaningful form.

D) converts raw data into meaningful form.

    Answer:  A    Difficulty:  Easy    Reference: p.15

6. __________________ use paper-and pencil-technology.

A) Manual systems                                       B) Reactionaries

C)    Most established companies                   D) Educational systems

     Answer:  A    Difficulty:  Easy    Reference: p.16

7.All information systems can be described as organizational and management solutions to:

A) conflict.                                                       B) technology requirements.

C) challenges posed by the environment.        D) the globalization of business.

Answer:  C    Difficulty:  Hard    Reference: p.19

8.The business perspective calls attention to the organizational and managerial nature of:

A)  the bureaucracy.                                          B) information systems.

C) computer technology.                                   D) knowledge gathering.

Answer: B    Difficulty:  Easy    Reference: p.19

9.Promoting the organization’s products and services is a business function of:

A)  manufacturing and production.                   B) accounting.

C)  human resources.                                         D) sales and marketing.

Answer:  D    Difficulty:  Easy    Reference: p.21

10.Creating products and services is a business function of:

A) manufacturing and production.                    B) finance.

C) accounting.                                                    D) sales and marketing.

    Answer:  A    Difficulty:  Easy    Reference: p.21

11.Managing the organization’s financial assets is a business function of:

A) manufacturing and production.                      B) finance.

C) sales and marketing.                                       D) accounting.

    Answer:  B    Difficulty:  Easy    Reference: p.21

12.Maintaining the organization’s financial records is a business function of:

A) manufacturing and production.                    B) sales and marketing.

C) human resources.                                          D) accounting.

    Answer: D    Difficulty:  Easy    Reference: p.21

13.Maintaining the organization’s labor force is a business function of:

A) finance.                                                        B) sales and marketing.

C) human resources.                                          D) accounting.

    Answer:  C    Difficulty:  Easy    Reference: p.21

14.This function is responsible for managing the firm's stocks and bonds. 

A) Finance                                                         B) Accounting 

C) Production                                                    D) Human resources

Answer: A                                    Difficulty:  Easy                   Reference:  p.21

15.Engineers or architects who design products or services are called:

A) data workers.                                                B) service workers.

C) information specialists.                                D) knowledge workers.

    Answer:  D    Difficulty:  Medium    Reference: p.21

16.Employees whose jobs are principally to use, manipulate, or disseminate information are all considered to be:

A)  clerical personnel.                                     B) data workers.

C)  operations personnel.                                D) mid-level managers.

    Answer:  B                            Difficulty: Medium                      Reference: p.21

17.The technical approach to information systems includes:

A) Only the information system itself

B) Hardware, software, and intra-organizational systems

C) People, hardware, and software

D) Computer science, management science, and operations research

Answer: D    Difficulty:  Easy    Reference: p.26

18.According to the _________________ perspective on information systems, the performance of the system is optimal when the technology and the organization create a good balance

A) Existing                                                       B) Universal

C) Sociotechnical                                             D) Technology infrastructure

Answer: C                                       Difficulty:  Easy                      Reference: p.27

19.Information systems are _____________________ systems.

A) behavioral                                                    B) sociotechnical

C) technical                                                       D) optimizing

    Answer:  B    Difficulty:  Medium    Reference: p.27

Chapter 2 Information Systems in the Enterprise(教材Chapter2)

True-False Questions

1.The principal purpose of operational-level systems is to develop goals and strategies.

Answer:  False                   Difficulty: Medium              Reference: p.40

2.At each level of the organization there are information systems supporting the major functional areas of the business.

Answer:  True                   Difficulty: Easy              Reference: p.41

3.A sales order entry system would be considered a management information system.

Answer:  False                   Difficulty: Medium              Reference: p.43

4.Transaction processing systems are the basic business systems that serve the operational level of the organization. 

Answer:  True                   Difficulty: Easy               Reference: p.43

5.Management information systems generally depend on underlying transaction processing systems for their data.

Answer:  True                   Difficulty: Easy                Reference: p.44

6.Management information systems are generally flexible and have a lot of analytical capability.

Answer:  False                   Difficulty: Medium                Reference: p. 45

7.Decision-support systems explicitly include user-friendly software.

Answer:  True                   Difficulty: Hard                Reference: p.46

8.ESS address nonroutine decisions requiring judgment, evaluation, and insight because there is no agreed-on procedure for arriving at a solution.

 Answer:  True                   Difficulty: Hard                Reference: p.47

9.Executive support systems serve the management level of the organization, address problems where the procedure for arriving at a solution may not be fully predefined in advance, and use internal information from TPS and MIS.  

 Answer:  False                         Difficulty: Easy                  Reference: p.47

10.Transaction processing systems work directly with all the other organizational systems. 

Answer:  False                  Difficulty: Hard                               Reference: p.48

11.The various types of information systems in an organization are tightly coupled.

 Answer:  False                         Difficulty: Medium                  Reference: p.48

12.Many businesses need systems that will integrate information for the various organizational levels and functions. 

Answer:  True                   Difficulty: Easy                  Reference: p.48

13.Integrating many different systems is extremely time consuming and complex.

 Answer:  True                   Difficulty: Easy                  Reference: p.48

14.At the operational level, sales and marketing systems assist in locating and contacting prospective customers, tracking sales, processing orders, and providing customer service support. 

Answer:  True                   Difficulty: Easy                  Reference: p.49

15.The accounting function is responsible for maintaining and managing the firm's financial records to account for the flow of funds in the firm. 

Answer:  True                   Difficulty: Easy                  Reference: p.52

16.Enterprise applications span the entire firm, integrating information from multiple functions and business processes to enhance the performance of the organization as a whole. 

Answer:  True                   Difficulty: Easy                  Reference: p.55

Multiple Choice Questions

1.Operational-level systems are information systems that support the:

A)  long-range planning activities of senior management.

B)  decision-making and administrative activities of middle managers.

C)  day-to-day processes of production and shipping only.

D)  elementary activities and transactions of the organization.

    Answer:  D        Difficulty: Easy    Reference: p.40

2.Management-level systems are information systems that support the:

A)  long-range planning activities of senior management.

B)  decision-making and administrative activities of middle managers.

C)  day-to-day processes of production and shipping only.

D)  elementary activities and transactions of the organization.

   Answer:  B        Difficulty: Easy    Reference: p.40

3.These systems typically provide periodic reports rather than instant information on operations: 

A) strategic-level systems.                            B) operational-level systems.

C) management-level systems.                     D) knowledge-management systems.

Answer: C                                 Difficulty: Easy                 Reference: p.40

4.Strategic-level systems are information systems that support the:

A)  long-range planning activities of senior management.

B)  knowledge and data workers in an organization.

C)  decision-making and administrative activities of middle managers.

D)   day-to-day processes of production.

    Answer:  A        Difficulty: Easy    Reference: p.41

5.ESS are:

A)  strategic-level systems.                           B) management-level systems.

C)  operational-level systems.                      D) knowledge-level systems.

   Answer:  A        Difficulty: Easy        Reference: p.42

6.MIS and DSS are:

A)  strategic-level systems.                           B) management-level systems.

C)  operational-level systems.                      D) knowledge-level systems.

   Answer:  B        Difficulty: Easy    Reference: p.42

7. ______________________ describe(s) information inputs to a DSS system.

A) Aggregate data                                        B) High-volume data

C)  Design specifications                              D) Analytic models and data analysis tools

   Answer:  D        Difficulty: Medium    Reference: p.42

 8. ______________________ describe(s) information inputs to an ESS system.

A) Aggregate data                                        B) High-volume data

C)  Design specifications                              D) Analytic models and data analysis tools

   Answer:  A        Difficulty: Medium    Reference: p.42

 9. ______________________ describe(s) information inputs to an MIS system.

A) Aggregate data                                        B) High-volume data

C)  Design specifications                              D) Analytic models and data analysis tools

   Answer:  B        Difficulty: Medium    Reference: p.42

 10.A hotel reservation system would be classified as a(n): 

A) transaction-level system. 

B) management-level system. 

C) operational-level system. 

D) strategic-level system. 

Answer: A    Difficulty: Easy    Reference: p.43

 11. ________________ usually serve managers interested in weekly, monthly, and yearly results, not day-to-day activities. 

A)  TPS                                                         B) Knowledge workers

C)  DSS                                                        D) MIS

   Answer:  D        Difficulty: Hard    Reference: p.45

 12.__________________ generally provides answers to routine questions that have been specified in advance and have a predefined procedure for answering them.

A)  TPS                                                         B) Knowledge workers

C)  DSS                                                        D) MIS

   Answer:  D        Difficulty: Hard    Reference: p.45

 13.The most advanced graphics software in any system used by management is normally found in: 

A) TPS.                                                          B) ESS. 

C) intranets.                                                   D) enterprise systems. 

Answer: B                                    Difficulty: Easy                   Reference: p.47

 14.Unlike other types of information systems, these systems are NOT designated primarily to solve specific problems: 

A) executive support systems.                       B) management information systems. 

C) decision-support systems.                         D) transaction processing systems. 

Answer: A                                    Difficulty: Medium                   Reference: p.47

 15.The major source of data for other systems are:

A)  TPS                                                          B) ESS

C)  DSS                                                         D) MIS

   Answer:  A        Difficulty: Hard    Reference: p.47

 16.Identifying customers for the firm’s products and preparing five-year forecasts are examples of:

A)  sales and marketing information systems.

B)  manufacturing and production information systems.

C)  finance and accounting information systems.

D)  human resources information systems.

   Answer: A        Difficulty: Easy    Reference: p.48

 17.Order processing, market analysis, and pricing analysis are examples of:

A)  sales and marketing information systems.

B)  manufacturing and production information systems.

C)  finance and accounting information systems.

D)  human resources information systems.

   Answer:  A        Difficulty: Easy    Reference: p.49

 18.Machine control,  production planning and facilities location are examples of:

A)  sales and marketing information systems.

B)  manufacturing and production information systems.

C)  finance and accounting information systems.

D)  human resources information systems.

   Answer:  B        Difficulty: Easy    Reference: p.50

 19.Budgeting, profit planning, and portfolio analysis are examples of:

A)  sales and marketing information systems.

B)  manufacturing and production information systems.

C)  finance and accounting information systems.

D)  human resources information systems.

   Answer:  C        Difficulty: Easy    Reference: p.52

 20.Compensation analysis and training and development are examples of:

A)  sales and marketing information systems.

B)  manufacturing and production information systems.

C)  finance and accounting information systems.

D)  human resources information systems.

   Answer:  D        Difficulty: Easy    Reference: p.53

 21.Tracking the status of orders and checking inventory availability are features of: 

A) supply chain execution systems. 

B) management information systems. 

C) distribution management. 

D) supply chain planning systems.

Answer: D                                 Difficulty: Easy                  Reference: p.57

Chapter 3 Information Systems, Organization, Management, and Strategy

(教材Chapter3)

True-False Questions

1.Managers will need to adjust both the organization and the technology to achieve optimal results.

 Answer: True                 Difficulty: Easy                          Reference: p.72

2.Organizations are social structures.

 Answer: True               Difficulty: Medium                    Reference: p.73

3.In the microeconomic definition of organizations, capital and labor are transformed by the firm through the production process into products and services.

 Answer: True               Difficulty: Easy                          Reference: p.73

4.Technological change does not change who owns and controls information, but does control who has the right to access and update that information.

 Answer: False                Difficulty: Hard    Reference: p.74

5.The technical and behavioral definitions of organizations are contradictory.

 Answer: False                Difficulty: Medium    Reference: p.74

6.All organizations develop standard operating procedures, politics, and cultures.

 Answer: True    Difficulty: Medium    Reference: p.75

7.Political resistance is one of the great difficulties in bringing about organizational change.

 Answer: True                Difficulty: Easy    Reference: p.76

8.Environments generally change faster than organizations do.

 Answer: True                Difficulty: Easy    Reference: p.77

9.Organizations generally have more features in common with each other than they have unique features.

 Answer: False                Difficulty: Easy    Reference: p.78

10.As the cost of information systems technology falls, it is substituted for labor.

 Answer: True                Difficulty: Easy    Reference: p.81

11.Information technology usually does not reduce internal management costs.

 Answer: False    Difficulty: Medium    Reference: p.81

12.Increasing use of Internet technology will probably result in simpler business processes, fewer employees, and much flatter organizations than in the past. 

Answer: True                Difficulty: Easy    Reference: p.85

13.Differentiation is a strategy useful at the business level. 

Answer:  True    Difficulty: Easy    Reference: p.90

14.The value chain model classifies all company activities as either primary or support.

Answer:  True                       Difficulty: Medium    Reference: p.91

15.Value webs are flexible and adapt quickly to changes in supply and demand. 

Answer:  True    Difficulty: Easy    Reference: p.91

16.Network economics is a strategic concept useful at the firm level.

Answer:  False                       Difficulty: Medium    Reference: p.98

17.Information partnership help firms gain access to new customers, creating new opportunities for cross-selling and trading products. 

Answer: True                Difficulty: Easy    Reference: p.99

18.Competitive forces model is an appropriate model used for analysis at the firm level.

Answer:  False                       Difficulty: Medium    Reference: p.99

19.The competitive forces model was created for today’s digital firm.

Answer:  False                       Difficulty: Hard    Reference: p.99

Multiple Choice Questions

1.All organizations become very efficient over time because individuals in the firm develop: 

A) routines for producing goods and services. 

B) long lasting friendships within the firm. 

C) better-educated employee groupings. 

D) deep rooted cultures. 

Answer: A                           Difficulty:    Hard                           Reference: p. 75

2.The set of fundamental assumptions about what products the organization should produce, how and where it should produce them, and for whom they should be produced is  

A) agency theory. 

B) behavioral model. 

C) rational model. 

D) organizational culture. 

Answer: D                            Difficulty: Easy                           Reference: p. 76

3.Information technology plays a critical role in helping organizations:

A) maintain the existing bureaucratic structure.       

B) work with nonroutine tasks.

C) developed better-educated employee groupings. 

D) perceive environmental change.

   Answer:   D              Difficulty: Medium    Reference: p. 77

4._____________________ are common features of all organizations.

A) Culture, standard operating procedures, and politics

B) Power, technology, and business processes         

C) Formal structure, function, and environments

D)   Environments, power, and tasks

    Answer:  A              Difficulty: Hard    Reference: p. 78

5.From an economic standpoint, information system technology can be viewed as a:

A) capital expenditure.

B) factor of production that can be freely substituted for capital and labor.

C) cost of doing business in any environment in today’s global economy.

D) transaction mediator.  

    Answer:  B                 Difficulty: Medium    Reference:    p. 81

6.The transaction cost theory states that the organization is a(n): 

A) entity that grows larger because it can conduct marketplace transactions internally more cheaply than it can with external firms in the marketplace. 

B) system of formal functions that include planning, organizing, coordinating, deciding, and controlling. 

C) system of management based on the observation of what managers actually doing their jobs. 

D) nexus of contracts among self-interested individuals who must be supervised and managed.

Answer: A    Difficulty: Medium    Reference:    p. 81

7.According to the transaction theory, firms traditionally grew in size:

A) because firms are organic in nature and organisms grow or die.

B) because their need for more employees grew as their number of transactions grew.

C) because of nepotism.

D) in order to reduce transaction costs.

    Answer:  D                 Difficulty: Medium    Reference:    p. 82

8.All company activities are classified as either primary or support by the: 

A) behavioral model.                                    B) competitive forces model. 

C) value web model.                                     D) value chain model.

Answer: D                                    Difficulty: Easy                    Reference: p. 91

9.The value chain model highlights the primary or support activities that add a margin of value to a firm's products or services where: 

A) they are directly related to the production and distribution of the firm's products and services. 

B) it becomes possible to extend the chain so that it ties together all the firm suppliers, business partners, and customers. 

C) information systems can best be applied to achieve a competitive advantage. 

D) brand loyalty may be created.

Answer: C                                   Difficulty: Easy                     Reference: p. 91

10.The ______________________ model is the model used to describe the interaction of external influences, specifically threats and opportunities, that affect an organization’s strategy and ability to compete.

A)  network economics                                   B)  competitive forces

C)  strategic transitions                                   D)  environmental conditions

    Answer:   B                               Difficulty: Medium            Reference: p. 99

11.This individual is credited with the development of the five forces competitive model. 

A) Henry Fayol                                               B) Max Weber 

C) Michael Porter                                           D) Michael Dell 

Answer: C                                   Difficulty: Medium            Reference: p. 99

Chapter 4 The Digital Firm: Electronic Business and Electronic Commerce (教材Chapter4)

True-False Questions

1.Internet technology can be used to run an entire business because its technology and standards enable information to flow seamlessly between different parts of the organization.

Answer:  True                 Difficulty: Medium    Reference: p.115

2.E-commerce greatly increases market entry costs for merchants.

 Answer:  False                 Difficulty: Medium    Reference: p. 115

3.Electronic data interchanges (EDI) are based on proprietary systems.

Answer:  True                 Difficulty: Medium    Reference: p.124

4.Private industrial networks rely on intranets to coordinate processes between a business and its suppliers and other key business partners.

Answer:  False                 Difficulty: Medium    Reference: p.125

5.M-commerce applications are especially popular in Europe, Japan, and South Korea.

Answer:  True                 Difficulty: Medium    Reference: p.120

6.In C2C electronic commerce, companies sell directly to each other without the use of a middleman.

Answer:  False                 Difficulty: Medium    Reference: p.120

7.Digital checks are more expensive than traditional credit cards; however they are much faster than traditional paper-based checking.

Answer:  False                 Difficulty: Medium    Reference: p.130

8.Alipay(支付宝) systems enable consumers to make instant online payments to merchants and other individuals based on value stored in a digital account.

Answer:  True                 Difficulty: Medium    Reference: p.129

9.An intranet typical uses a portal to provide a single point of access to internal systems and documents using a Web interface.

Answer:  True                 Difficulty: Medium    Reference: p.131

Multiple Choice Questions

1.Because e-commerce is ubiquitous it reduce

A) marketspace.                                                 B) transaction costs.

C) dynamic pricing.                                           D) price discrimination.

   Answer:  B                  Difficulty: Medium    Reference:    p.114

2.Pricing a product or service on the Internet according to changing supply and demand situations is referred to as

A) dynamic pricing.                                            B) personalization.

C) customization.                                                D) price discrimination.

Answer:  A                                 Difficulty: Medium            Reference:    p.117

3.A personal Web page that typically contains a series of chronological entries by its author, and linked to related Web pages is called a 

A) private industrial exchange.                           B) Blog.

C) social networking site.                                   D) electronic data interchange.

Answer:  B                                  Difficulty: Medium             Reference:    p.123

4.Web sites specifically designed for m-commerce are called 

A) wireless portals.                                             B) online syndicators.

C) private exchanges.                                         D) B2C e-commerce sites.

Answer:  A                                  Difficulty: Medium             Reference:    p.120

Chapter 6 IT Infrastructure and Platform (教材Chapter6)

True-False Questions

1.In client/server computing, the client is the user point of entry, whereas the server typically processes and stores shared data.

Answer:  True                  Difficulty: Easy                            Reference: p.191

2.SAP, PeopleSoft, and Oracle all develop enterprise application software.

Answer:  True                 Difficulty: Easy                  Reference: p.199

3.Replacing legacy systems is cost prohibitive and generally not necessary if these older systems can be integrated into a contemporary infrastructure.

Answer:  True                 Difficulty: Medium               Reference: p.203

4.Open-source software is free and can be modified by users, but the software cannot be redistributed by the user without additional licensing.

Answer:  False                 Difficulty: Easy                    Reference: p.209

5.Software that functions as a translation layer between two non-communicating applications so they can work together is called middleware.

Answer:  True                 Difficulty: Medium               Reference: p.212

6.Large-scale enterprise software systems provide a single, integrated, worldwide software system for firms at a cost much more than they would pay if they developed it themselves.

Answer:  False                 Difficulty: Medium               Reference: p.216

7.Application service providers do not provide services such as the use of software applications to small and medium-sized companies.

Answer:  False                 Difficulty: Medium                Reference: p.216

8.Scalability refers to the decision of whether a firm should rent or buy enterprise software packages.

Answer:  False                 Difficulty: Medium                Reference: p.218

9.IT infrastructure costs include costs for technology consulting, education, and training.

     Answer:  True                 Difficulty: Easy                              Reference: p.220

10.The total cost of owning technology resources includes costs for hardware and software upgrades, maintenance, technical support, and training.

Answer:  True                 Difficulty: Medium               Reference: p.220

Multiple Choice Questions

1.Which of the following is not identified as one of the five stages of evolution in computing platforms? 

A) general-purpose mainframe and minicomputer computing

B) personal computers

C) client/server networks

D) wireless computers

   Answer:  D                Difficulty: Medium    Reference: p.1

2.The first personal computers appeared in the: 

A) 1940s                                                           B) 1960s

C) 1970s                                                           D) 1980s

   Answer:  C                               Difficulty: Medium               Reference: p.191

3.The assertion that the number of components on a chip with the smallest manufacturer costs per component doubles every two years is called                    .

A) The law of mass digital storage                  B) Moore’s law

C) Metcalfe’s law                                             D) Porter’s law

   Answer:  B               Difficulty: Easy    Reference: p.194

4.Which of the following is not one of the seven major components of IT infrastructure?

A) Enterprise software applications                 B) Data management and software

C) Personal productivity software                   D) Internet platforms

   Answer:  C               Difficulty: Easy    Reference: p.199

Chapter 7 Managing Data Resources (教材Chapter7)

True-False Questions

1.A computer system organizes data in a hierarchy that starts with bits and bytes.

      Answer:  True                  Difficulty: Easy                           Reference: p.230

2.A record consists of a grouping of characters into a word or group of words.

      Answer:  False                  Difficulty: Easy                           Reference: p.230

3.The most basic logical data element is a field. 

Answer:  False                  Difficulty: Easy                           Reference: p.230

4.Every record in a file should contain at least one key field.

Answer:  True                  Difficulty: Easy                           Reference: p.230

5.The presence of duplicate data in multiple data files is called program-data dependence.

Answer:  False                  Difficulty: Medium                     Reference: p.232

6.In a traditional file environment, any change in data requires a change in all programs that access the data.

Answer:  True                  Difficulty: Easy                            Reference: p.233

7.The DBMS acts as an interface between the application programs and the physical data files.

Answer:  True                  Difficulty: Easy                Reference: p.233

8.DBMS separate the logical and physical views of the data.

Answer:  True                  Difficulty: Medium               Reference: p.233

9.Structured Query Language is the standard data manipulation language for relational database management systems.

Answer:  True                  Difficulty: Medium                  Reference: p.234

10.A record in a relational database is called a tuple.

Answer:  True                  Difficulty: Easy                            Reference: p.236

11.In a relational database, the three basic operations used to develop useful sets of data are select, form, and join.

Answer:  False                  Difficulty: Easy                            Reference: p.236

12.The most popular type of DBMS today for PCs as well as for larger computers and mainframes is the hierarchical DBMS.

Answer:  False                  Difficulty: Medium              Reference: p.236

13.The relational database model has low flexibility.

Answer:  False                  Difficulty: Easy                           Reference: p.240

14.Data warehouses use only internal data sources.

Answer:  False                   Difficulty: Medium              Reference: p.245

15.Information for targeted marketing is often gathered through data mining.

Answer:  True                   Difficulty: Medium                  Reference: p.246

16.Data mining is a collection of information from internal and/or external sources organized specifically for decision-making purposes.

Answer:  False                   Difficulty: Medium               Reference: p.246

17.Data mining is used to find patterns in small sets of data.

      Answer:  False                   Difficulty: Easy               Reference: p. 246

18.Political resistance is one challenge in changing the current DBMS or going into a new one.

Answer:  True                   Difficulty: Medium               Reference: p.250

Multiple Choice Questions

1.A student, an order, and a book are all examples of a(n): 

A)  attribute.                                                    B) key field.

C) field.                                                           D) entity. 

   Answer: D                Difficulty: Easy    Reference:p.230

2.A file is a group of the same type of :

A) records                                                     B) fields

C) characters                                                 D) bytes

   Answer: A                 Difficulty: Easy    Reference:p.230

3.A person, place or thing about which information is kept in a database is called an:

A) records                                                     B) entity

C) tuple                                                         D) field

   Answer: B                               Difficulty: Easy                         Reference:p.230

4.When different functional areas maintain their files independently, it can result in:

A) data security                                            B) data redundancy

C) data dependency                                      D) data sharing

   Answer:  B              Difficulty: Easy    Reference:p.232

5.           minimizes redundant date when a relational database is being modeled.

A) normalization                                          B) scalability

C) data mining                                             D) visualization

   Answer:  A                               Difficulty: Easy                              Reference:p.241

6.On-line analytical processing is another term for:

A) normalization                                           B) multidimensional data analysis

C) distributed processing                              D) asymmetry

   Answer: B                  Difficulty: Easy    Reference:p.244

7.The older logical database model that organizes data in a treelike structure is the:

A) hierarchical DBMS.                                   B) SQL DBMS.

C) relational DBMS.                                       D) network DBMS.

    Answer: A                 Difficulty: Easy    Reference: p.239

8.The older logical database model that is useful for depicting many-to-many relationships is the:

A) hierarchical DBMS.                                  B) SQL DBMS.

C) relational DBMS.                                      D) network DBMS. 

     Answer: D                 Difficulty: Easy    Reference: p. 239

9.The type of logical database model that treats data as if they were stored in two-dimensional tables is the:

A) hierarchical DBMS.                                   B) SQL DBMS.

C) relational DBMS.                                       D) network DBMS.

     Answer: C                 Difficulty: Easy    Reference: p. 236

Chapter 8  Telecommunications, Networks, and the Internet(教材Chapter8)

True-False Questions

1.A switch is a device that connects multiple computers into a network in which multiple communications links can be in operation simultaneously. 

Answer:  True                 Difficulty: Easy                 Reference: p.268

2.The network operating system is responsible for managing communication on a LAN and for coordination network resources.

     Answer:  True                 Difficulty: Medium              Reference: p.268

3.In the acronym TCP/IP, the IP refers to the Internet Protocol that handles the movement of data between computers. 

Answer:  False                 Difficulty: Easy                Reference: p.269

4.High speed telecommunications channels only use fiber optics.

     Answer:  False                 Difficulty: Medium              Reference: p.271

5.Domain name system converts IP addresses to domain names.

     Answer:  True                 Difficulty: Easy                Reference: p.277

6.Local area networks are mainly used to connect computers and other information processing devices within a large city or metropolitan area. 

Answer:  False                 Difficulty: Medium              Reference: p.272

7.An intranet is an internal organizational Internet that is guarded against outside access by special security hardware and/or software called a firewall. 

Answer:  True                 Difficulty: Medium              Reference: p.286

Multiple Choice Questions

1.A LAN:

A) is a central switching system that handles a firm’s voice and digital communications.

B) links all computers in a closed loop in a manner that passes data in one direction from one computer to another.

C) links all computers and other devices to a central host computer, through which all communications must pass.

D) connects computers and peripheral devices located close to each other, often in the same building.

     Answer:  D               Difficulty: Easy    Reference: p. 272

2.A wide area network:

A) gives equal power to all computers on the network and is used primarily in small networks.

B) spans a large geographical distance, and may consist of a variety of media technologies.

C) is a private, multipath, data-only, third-party-managed network that multiple organizations use on a subscription basis.

D) routes and manages communications on the network and coordinates network resources.

      Answer:  B                Difficulty: Medium    Reference: p. 273

3.The two or three letter suffixes on a domain name, such as .com and .edu are called:

A) root domains

B) top-level domains

C) second-level domains

D) third-level domains

     Answer: B                 Difficulty: Easy    Reference: p.277

4.         is the communications standard used to transfer pages on the Web.

A) HTTP

B) HTML

C) XML

D) URLs

     Answer: A                 Difficulty: Easy    Reference: p.282

Chapter 10 Redesigning the organization with IS(教材Chapter14)

True-False Questions

1.Organizations should develop an information systems plan that supports their overall business plan. 

 Answer: True                Difficulty: Hard    Reference:  p. 496

2.Enterprise analysis determines the information requirements of an organization by first determining the organization's critical success factors.

 Answer: False                Difficulty: Medium    Reference:  p. 496

3.The weakness of the CSF approach is that it produces an enormous amount of data.

 Answer: False                Difficulty: Medium    Reference:  p. 498

4.The CSF approach to system development relies on interviews with key managers.

 Answer: True                Difficulty: Medium    Reference:  p. 499

5.An organizational change involving a paradigm shift is low risk and high return.

 Answer: False                Difficulty: Medium    Reference:  p. 500

6.The most common form of IT-enabled organizational change is business process reengineering.

 Answer: False                Difficulty: Medium    Reference:  p. 500

7.One of the most important strategic decisions that a firm can make is deciding how to use computers to improve business processes.

Answer: False                Difficulty: Medium            Reference: p. 502

8.Before reengineering, management must understand and measure the performance of existing processes as a baseline.

 Answer: True                Difficulty: Medium    Reference:  p. 502

9.New information systems are always built as a solution to some problem the organization believes it faces. 

Answer: True                Difficulty: Easy    Reference:  p. 506

10.Systems development activities usually take place in sequential order.

      Answer: True                Difficulty: Easy                         Reference:  p. 506

11.The feasibility study is included in the systems analysis.

 Answer: True                Difficulty: Easy    Reference:  p. 506

12.Systems design details how a system will meet the information requirements as determined by the systems analysis.

 Answer: True                 Difficulty: Easy    Reference:  p. 507

13.The oldest method for building information systems is prototyping.

 Answer: False                 Difficulty: Medium    Reference:  p. 516

14.The systems lifecycle methodology emphasizes formal specifications and division of labor.

 Answer: True                 Difficulty: Easy    Reference:  p. 516

15.Prototyping is an alternative to the traditional systems lifecycle.

 Answer: True                 Difficulty: Easy    Reference:  p. 517

16.The first step in prototyping is to identify the user’s basic requirements.

 Answer: True                 Difficulty: Easy    Reference:  p. 517

17.Prototyping is best suited for the design of end-user interface.

 Answer: True                  Difficulty: Easy    Reference:  p. 517

18.End-user-developed systems can be completed more rapidly than those developed through the conventional systems lifecycle.

 Answer: True                  Difficulty: Easy    Reference:  p.519

19.If a software package solution is selected, the organization will lose its total control over the system design process.

 Answer: True                  Difficulty: Medium    Reference:  p. 521

20.Using an outsourcer to develop or operate applications can be dangerous because the results can give the outsourcer a competitive advantage.

 Answer: True                  Difficulty: Hard    Reference:  p.522

Multiple Choice Questions

1.Which of the following is a road map indicating the direction of systems development, the rationale, the current situation, new developments to consider, the management strategy, the implementation plan, and the budget? 

A) Project plan                                                  B) Request for proposal 

C) Information systems plan                             D) Strategic plan

Answer: C                                Difficulty: Easy             Reference:    p.496

2.Two principal methodologies for establishing the essential information requirements of the organization as a whole are:

A) enterprise analysis and critical success factors.

B) strategic analysis and rationalization of procedures.

C) paradigm shift and business systems planning.

D) enterprise analysis and reengineering.

Answer: A                                Difficulty: Easy              Reference: p.496

3.In a process/data class matrix,  ________________ form the column headings, and ____________ are listed in the rows.

A) processes, data classes                                   B) data classes, processes

C) data classes, logical application groups         D) logical application groups, data classes

Answer:  B                               Difficulty: Medium              Reference: p.498

4.The principal method used in CSF analysis is: 

A) personal interviews.                                       B) public forums. 

C) brainstorming sessions.                                  D) questionnaires. 

Answer:A                                Difficulty: Medium             Reference:    p.499

5.The aggregation process and the analysis of the data are the primary weaknesses of:

A) CSF.                                                               B) logical application groups.

C) enterprise analysis.                                         D) process/data class matrices.

Answer:  A                      Difficulty: Easy                      Reference: p.500

6.The most common form of IT-enabled organizational change is:

A) rationalization of procedures.                         B) paradigm shifts.

C)  business process reengineering.                     D) automation.

Answer:  D                               Difficulty: Easy                          Reference:    p.500

7.The radical redesign of business processes is:

A) rationalization of procedures.                         B) paradigm shifts.

C)  business process reengineering.                     D) automation.

     Answer:  C                               Difficulty: Easy                          Reference:    p.501

8.The streamlining of standard operating procedures to eliminate obvious bottlenecks is: 

A) rationalization of procedures.                          B) paradigm shifts.

C)  business process reengineering.                      D) automation.

Answer:  A                                Difficulty: Easy             Reference: p.500

9.When the nature of the organization itself is radically reconceptualized, the result is:

A) rationalization of procedures.                          B) paradigm shifts.

C)  business process reengineering.                      D) automation.

     Answer:  B                                Difficulty: Easy              Reference: p.501

10.Who needs what information, where, when, and how" describes the most basic description of: 

A) information requirements.                                B) a feasibility study. 

C) total quality management.                                D) systems development processes. 

Answer: A    Difficulty: Easy                      Reference: p.507

11.The _________________________ decide(s) the system specifications to deliver the functions identified during the systems analysis.

A) systems designer                                               B) user information requirements

C) programming team                                            D) managerial end user

Answer:  A                  Difficulty: Easy    Reference: p.507

12.The entire system-building effort is driven by:

A)    systems analysis.                                           B) user information requirements.

C)    the database design.                                      D) the feasibility study.

      Answer:  B                   Difficulty: Easy    Reference: p.508

13.In the phased approach conversion strategy, the new system: 

A) is tested by an outsourced company. 

B) replaces the old one at an appointed time. 

C) is introduced to a limited area until it is proven to work properly. 

D) is introduced in stages or parts. 

Answer: D                                 Difficulty: Easy             Reference:    p.510

14.After the new system is installed and conversion is complete, the system is said to be in: 

A) service.                                                           B) production. 

C) review.                                                           D) postimplementation. 

Answer: B                                 Difficulty: Easy             Reference:    p.511

15.Prototyping replaces unplanned work with: 

A) end-user practices.                                         B) system analysis. 

C) hard-copy analysis.                                        D) planned iteration. 

Answer: D                               Difficulty: Medium             Reference:    p.517

Chapter 11 Understanding the Business Value of Systems and Managing Change (教材Chapter15)

True-False Questions

1.All capital budgeting methods rely on measures of cash flow into and out of the firm.

 Answer:  True                 Difficulty: Easy    Reference:  p.537

2.Most information systems are seriously out of date in two to four years.

   Answer:  False                  Difficulty: Medium    Reference:  p.539

3.The scoring model is a quick method for arriving at a decision on alternative systems.

 Answer: True                 Difficulty: Easy    Reference:  p.544

4.A poorly designed user interface can spell failure for an entire system.

 Answer:  True                 Difficulty: Easy    Reference:  p.549

5.Relying on purely technical considerations can result in a system that fails to serve organizational needs.

Answer:  True                 Difficulty: Medium    Reference:  p.549

6.The implementation process always requires organizational change.

 Answer:  True                 Difficulty: Easy    Reference:  p.551

7.Lack of management support is a major reason for system failures.

 Answer:  True                 Difficulty: Easy    Reference:  p.553

8.A highly structured project will run a much greater risk of failure than will a highly unstructured project.

 Answer:  False                 Difficulty: Medium    Reference:  p. 553

Multiple Choice Questions

1.Information systems are considered: 

A) short-term capital investment projects. 

B) as a measure of cash flow. 

C) long-term capital investment projects. 

D) a means for lowering enterprise costs. 

Answer: C    Difficulty: Easy    Reference:    p.536

2.The scoring model requires: 

A) real options pricing models. 

B) that the profitability index be low. 

C) the ability of managers to be flexible enough to make a small capital investment to create future opportunity. 

D) experts who understand the issues and the technology. 

Answer: D                               Difficulty: Medium             Reference:    p.545

3.The four main problem areas in system failure are:

A) hardware, software, Web format, and cost.

B) operations, design, software, and Web format.

C) operations, data, design, and software.

D) design, data, cost, and operations.

Answer: D               Difficulty: Medium    Reference:    p.548

4.The implementation process always involves:

A) another project team.                                     B) downsizing. 

C) organizational change.                                   D) internal integration manipulation.

Answer: C                              Difficulty: Medium            Reference:    p.551

5.Communications problems between end users and designers are one reason why: 

A) users are driven out of the implementation process. 

B) so much user training is required. 

C) the implementation process requires written procedures. 

D) cost overruns are so large.   

Answer: A                              Difficulty: Medium             Reference:     p.552

6.The level of project risk is influenced by: 

A) management cooperation, project size, and project costs. 

B) project structure, level of technical expertise of the project team, and project size. 

C) project timeline, project size, and end-user cooperation. 

D) project costs, level of technical expertise of the project team, and management cooperation. 

Answer:B                              Difficulty: Medium            Reference:    p.553

文档

管理信息系统第九版全部习题(最新整理)

管理信息系统ManagementInformationSystems练习题2010年9月Chapter1TheInformationSystemsRevolution:TransformingBusinessandManagement(教材Chapter1)True-FalseQuestions1.Informationsystemsknowledgeisnotessentialforamanagerbecausethetechnologymovestooquicklyforhimorhert
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top