一、词汇选择题
1. 选出每题中不同类的单词。
(1)
A.fork
(2)
A.badminton
(3)
A.sunny
(4)
A.grass
(5)
A.yesterday
二、单选题
Summer is ________ and ________ in China. ( )
A.sunny; snowy
C.sunny; hot
I want to see a film. So I'm going to the ________. ( )
A.hospital
My father is ________ than my grandmother. ( )
A.older
—What colour is your skirt? ( )
—It’s ________.
A.blue
—________ did you go last winter holiday? ( )
—We went to Sanya.
A.How
三、看图完成句子
The rabbit is ________ than the squirrel.
I went to a forest park and went ________ there last Saturday.
I didn't like winter before because I couldn't go ________ outside on cold days.
—What did you do last weekend? —I ________ my ________.
四、选内容补全对话/短文
Snow White was afraid. She ran deep into the forest. There she (1) a small house. There were no people in it. In the house there was a table and seven small (2). She was hungry, so she (3) some food on the table. The kitchen was not clean, so she (4) the kitchen. Then she felt tired. She went to the (5). There were seven small beds in it. She put them together and made a big bed. First she (6) a story book and (7) TV. Then she (8). When she woke up, she saw seven little men in the room. They (9) happy to see her, and she (10) with them in the forest.
A.stayedB.wereC.ateD.cleanedE.readF.watchedG.chairsH.bedroomI.sleptJ.saw
Jim: Good morning, Ann. (1)
Ann: I'm going to the bookstore.
Jim: I'm going there too. (2)
Ann: Some English books. (3)
Jim: I will buy some science books.
Ann: Good. Look! (4) Let's get on.
Jim: After you.
Ann: (5)A.The bus is coming here.B.Where are you going?C.What books are you going to buy?D.Thank you.E.What about you?
五、阅读选择
I was very angry last Sunday, because I found out my son Peter lied! Early in the morning he went out. He said he was going to the library with his friend Bill. But I saw Bill in the supermarket with his mum 30 minutes later. Oh, my god! Where did Peter go and what was he doing? I was worried and angry. I ran out and looked for him everywhere.
At about 11 o'clock, I found him in the park. When I saw him, he was selling(卖) flowers. Why did he sell flowers there? I ran to him. He was surprised(惊讶的) to see me. Then he said to me. “I'm sorry, Dad! I think I need some money.”
“But what for?” I was still angry! Then he said sadly, “My good friend Amy is ill. She needs a lot of money and we want to help her. That's why I'm selling flowers to make money. I hope she will be better soon.”
(1)Dad found Peter in the ________. ( )
A.library
C.park
(2)Dad was very ________ when he saw Peter at about eleven o'clock. ( )
A.worried
(3)The underlined(划线) word “lied” means(意思是) ________. ( )
A.撒谎 赚钱 贩卖
(4)Peter made money because he wanted to ________. ( )
A.help Amy
(5)From the passage(交章) we can know Peter is a ________ boy. ( )
A.polite
六、阅读判断
Hangzhou is a big city in Zhejiang. There are many tall buildings and big shops. It is smaller than Shanghai, but it is more beautiful. Because there are many mountains. And there is a beautiful lake in Hangzhou. I often go there every year.
Last weekend. I went to Hangzhou with my good friend Sarah. First, we visited the Science Museum. We played different games and did some experiments(实验). Then we visited the Nature Museum. It is next to the Science Museum. There were no games or experiments, but we really learned a lot.
There is a cinema and a bookstore near the museums. In the afternoon, we saw a cartoon film “Spiderman(蜘蛛侠) 3” in the cinema. We were so excited because it was a 3D film. The Spiderman just flew in front of you! But we didn't have time to visit the bookstore, because our train was at 4 o’clock.
(1)Shanghai is bigger than Hangzhou. (________)
(2)There are many mountains in Shanghai. (________)
(3)The Science Museum is next to the Nature Museum. (________)
(4)They played games in the Nature Museum. (________)
(5)They read books in the bookstore and came home in the evening. (________)
参与试题解析
小学英语-有答案-浙江省嘉兴市南湖区人教PEP版六年级下册期末检测英语试卷
一、词汇选择题
1.
【答案】
B
B
C
A
C
【考点】
类别分类
词性分类
【解析】
(1)A选项叉,B选项飞机,C选项盘子,AC选项是餐具,B选项是交通工具,故选B.
(2)A选项羽毛球,B选项买,C选项足球,AC选项是名词,B选项是动词过去式,故选B.
(3)A选项阳光充足的,B选项多云的,C选项有趣的,AB选项是表示天气的形容词,C选项不是表示天气的形容词,故选C.
(4)A选项草,B选项猴子,C选项恐龙,BC选项是动物,A选项是植物,故选A.
(5)A选项昨天,B选项明天,C选项有时,AB选项是时间副词,C选项是频度副词,故选C.
【解答】
此题暂无解答
二、单选题
【答案】
C
【考点】
系动词
看图完成句子
看图作答
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:在中国夏天是________ 和________。选项A晴朗的;下雪的。选项B温暖的;多风的。选项C晴朗的;炎热的。根据中国的气候常
识可知:在中国夏天是晴朗的和炎热的。故选C.
【答案】
B
【考点】
系动词
一般过去时,动词过去式
疑问副词
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:我想看电影。所以我打算去________。A医院;B电影院;Cl博物馆;根据上句句意可知是要去电影院,故选B.
【答案】
B
【考点】
系动词
一般过去时,动词过去式
疑问副词
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:我的爸爸比我的奶奶年轻。由单词than可知应该用比较级,爸爸和奶奶进行比较,爸爸应该比较年轻,older较老的
, younger较年轻的。故选B.
【答案】
A
【考点】
日常用语、谚语
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:—你的裙子是什么颜色的?—它是________。A选项蓝色的,B选项新的,C选项便宜的,What colour对颜色提问,故选A.
【答案】
B
【考点】
疑问副词
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:—去年寒假你去了________? —我们去了三亚。A怎样;B哪里;C为什么;根据答语可知问句是询问去了哪里,故选B.
三、看图完成句子
【答案】
heavier
【考点】
名词
一般过去时,动词过去式
人称代词
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:兔子比松鼠________。根据所给图片可知兔子比松鼠重,heavy重的,形容词,后面有than(比),要用比较级
heavier, heavier than比。. .. 重,故答案为heavier.
【答案】
camping
【考点】
动词短语
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:上周六我去了森林公园并在那________。根据图片可知是野营go camping,故答室为camping.
【答案】
cycling
【考点】
动词短语
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:以前我不喜欢冬天因为我不能在冷的天气去外面骑自行车。此题考查固定短语go cycling去骑行,故答案为cycling.
【答案】
washed,clothes
【考点】
动词短语
一般过去时,动词过去式
【解析】
此题暂无解析
【解答】
句意:—上周末你做什么了?—我洗我的衣服了。此题考查固定短语washclothes洗衣服,因为前面是一般过去时,回答也要用
一般过去时,故答案为washed; clothes.
四、选内容补全对话/短文
【答案】
(1)J
(2)G
(3)c
(4)D
(5)H
(6)E
(7)F
(8)1
(9)B
(10)A
【考点】
判断正误
看图作答
翻译能力
【解析】
(1)
句意:白雪公主很害怕。她跑入森林。在那里她________ 一间小房子。根据语境可知:在那里她看到一间小房子。saw看到,符合题
意,故选J.
(2)
句意:在房子里有一张桌子和七________。根据语境和童话知识可知:在房子里有一张桌子和七把椅子。chairs椅子,符合题意,故
选G.
(3)
句意:她饿了,所以她________ 桌子上的食物。根据语境可知:她饿了,所以她吃了桌子上的食物。ate吃,符合题意,故选C.
(4)
句意:厨房不干净,所以她________ 厨房。根据语境可知:厨房不干净,所以她打扫了厨房。cleaned打扫,符合题意,故选D.
(5)
句意:然后她感到疲倦。她去了________。根据语境可知:然后她感到疲倦。她去了卧室。bedroom卧室,符合题意,故选H.
(6)
句意:首先,她________ 一本故事书和________ 电视。根据语境可知:首先,她读了一本故事书和看电视。read读,符合题意,故选E.
(7)
句意:首先,她读了一本故事书和________ 电视。根据语境可知:首先,她读了一本故事书和看电视。watched看(电视),符合题
意,故选F.
(8)
句意:然后她________。当她醒来时,她看到房间里有七个小矮人。根据语境可知:slept睡觉,符合题意,故选I.
(9)
句意:他们很高兴见到她,而她则和他们一起________ 在森林里。根据语境可知句子是一般过去时,主语是They,系动词用were,选
项B符合题意,故选B.
(10)
句意:他们很高兴见到她,而她则和他们一起________ 在森林里。根据语境可知:他们很高兴见到她,而她则和他们一起居住在森林
里。stayed居住,符合题意,故选A.
【解答】
此题暂无解答
【答案】
(1)B
(2)c
(3)E
(4)A
(5)D
【考点】
交通工具
【解析】
A. 公共汽车来了。
B. 你要去哪里?
C. 你打算买什么书?
D. 谢谢你。
E. 那你呢?
(1)
答语句意是我要去书店。可知问去哪里,选项BWhere are you going?你要去哪里?符合题意,故选B.
(2)
答语句意是一些英语书,可知问买什么,选项CWhat books are you going to buy?你打算买什么书?符合题意,故选C.
(3)
答语句意是我要买一些科学书籍。可知问你呢,选项EWhat about you?那你呢?符合题意,故选E.
(4)
上句句意是看!可知是说公共汽车,选项AThe bus is coming here. 公共汽车来了。符合题意,故选A.
(5)
上句句意是你先来。对别人的礼貌表示谢谢,选项DThank you. 谢谢你。符合题意,故选D.
【解答】
此题暂无解答
五、阅读选择
【答案】
C
B
A
A
B
【考点】
文中细节
系动词
名词
【解析】
(1)句意:爸爸在________ 找到了彼得。根据短文内容At about 11 o'clock. I found him in the park. 大约11点钟,我在公园里找到他
。park公园,符合题意,故选C.
(2)句意:在十一点钟见到彼得时,爸爸非常________。根据短文内容"But what for? " I was still angry! "那是为了什么?”我还是很生气
! angry生气,符合题意,故选B.
(3)句意:带下划线的“Tied"一词的意思是________。 根据短文内容I was very angry last Sunday, because I found out my son Peter
lied!上个星期天,我非常生气,因为我发现我的儿子彼得说谎。撒谎,符合题意,故选A.
(4)句意:彼得之所以赚钱是因为他想________。根据短文内容My good friend Amy is ill. She needs a lot of money and we want to
help her. That's why I'm selling flowers to make money. 我的好朋友艾米病了。她需要很多钱,我们想帮助她。这就是为什么我
卖花来赚钱的原因。helpAmy帮助艾米,符合题意,故选A.
(5)句意:从交章中我们可以知道彼得是一个________ 男孩。根据短文内容彼得卖花挣钱帮助艾米治病,说明他是乐于助人的孩子
。helpful乐于助人的,符合题意,故选B.
【解答】
此题暂无解答
六、阅读判断
【答案】
(1)T
(2)F
(3)T
(4)F
(5)F
【考点】
情景交际
【解析】
(1)题干句意:上海比杭州更大。根据It is smaller than Shanghai. 可知题干正确,故答案为T.
(2)题干句意:在上海有很多大山。根据Because there are many mountains. 可知是杭州有很多大山。故题干错误,故答案为F.
(3)题干句意:科学博物馆紧挨着自然博物馆。根据Then we visited the Nature Museum. It is next to the Science Museum. 可知题
干正确,故答案为T.
(4)题干句意:他们在自然公园做游戏了。根据First, we visited the Science Museum. We played different games and did some
experiments(实验). 可知他们在科学博物馆做了不同的游戏。故题干错误,故答案为F.
(5)题干句意:他们在书店里读书,晚上回家了。根据But we didn't have time to visit the bookstore. 可知他们没有时间参观书店
。故题干错误,故答案为F.
【解答】
此题暂无解答