最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

新目标英语九年级Unit 7教师版

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-25 16:32:37
文档

新目标英语九年级Unit 7教师版

Unit7Teenagersshouldbeallowedtochoosetheirownclothes拜师学艺---词汇短语碎碎念1.allow[v.]“允许,准许”,用法:allowsb.todosth.允许某人做某事Jack’sparentsallowhimtogooutwithhisfriendstonight.allowdoingsth.允许做某事Wedon’tallowsmokinginpublic.beallowedtodosth.被允许做某事Teenagersarenotall
推荐度:
导读Unit7Teenagersshouldbeallowedtochoosetheirownclothes拜师学艺---词汇短语碎碎念1.allow[v.]“允许,准许”,用法:allowsb.todosth.允许某人做某事Jack’sparentsallowhimtogooutwithhisfriendstonight.allowdoingsth.允许做某事Wedon’tallowsmokinginpublic.beallowedtodosth.被允许做某事Teenagersarenotall
Unit 7 Teenagers should be allowed to choose their own clothes

拜师学艺---词汇短语碎碎念  

1. allow[v.] “允许,准许”,用法:

  allow sb. to do sth. 允许某人做某事

   Jack’s parents allow him to go out with his friends tonight.

  allow doing sth. 允许做某事

   We don’t allow smoking in public.

  be allowed to do sth. 被允许做某事

   Teenagers are not allowed to drink.

2. be worried about=worry about 固定短语,意为“为......担心”

 ♦worry[v.] 担心

  worried[adj.] 感到担心的

Mothers are always worried about their children.

=                                   

3. safe[adj.] 安全的           

  safely[adv.]安全地

  safety[n.] 安全,安全性  

小试牛刀:用safe的正确形式填空。 

 ①Most foods that we eat are _______for birds.

 ②For you and other’s ________, please do not smoke inside the plane.

 ③Jane has arrived in America _______.

4. 辨析:job & work

job 可数名词

作“工作”讲时, 指零散的、具体的工作

work不可数名词作“工作,劳动”讲时,不指某项具体工作
【一言辨异】

He looked for work for several months and at last he found a job.

他一连找了好几个月的工作,最后找到一份。  

小试牛刀:

用job或work的适当形式填空。

1.他有一份给小船刷油漆的工作。

  He has a ______of painting the boat.

2.你在三个小时内完成了一天的工作。

  You have done a day’s______in three hours.

答案: job, work

7. 辨:bring & fetch & take

  

bring带来,拿来(从别处带到说话处)Bring your friend to the party.
take拿走,带走(离开说话者或被带到另一个具体的位置Take the letter to the post office.
fetch去取来(既包括“去”,又包括“来”)I ask her to fetch me an evening paper.

小试牛刀:选用bring,fetch,take,填空。

1. Will you please           the child to his mother?

2. Next time don’t forget to         me a copy of your work.

3. Please          the letter to the post office.

4. Please           me the newspapers in that room.

答案:take, bring, take fetch

8.agree[v.] “同意,赞同”                                                                 

  agree with sb. 表示“同意某人的观点、意见”

  I agree with what you said.

【拓展】

 agree to sth. “表示一方提出一项建议、安排、计划等,另一方同意协作。”

   I agree to their arrangement.

 agree on sth. “经过协商后,在某件事上达成一致”

   We agreed on this matter.

 agree to do sth. “同意做某事”

   Ma Yun agrees to donate(捐赠)all his money.

 ④agree +(that) 从句, “同意,赞同......”

  Finally, she agreed that I was right.

小试牛刀:

①Jack同意把自行车借给我。_______________________________________________.

②老板赞同我是一个可靠的(reliable)人。___________________________________.

③美国同意了中国的提议。_________________________________________________.

④我们在吃什么的问题上达成一致。_____________________________________.

9.make one’s own decisions=make decisions for oneself “某人自己做决定”

 Teenagers should be allowed to make their own decisions.

 Teenagers should be allowed to make decisions for themselves.

10. educate[v.] “教育,教导,培训”

   education[n.] “教育”

   educational[adj.] “教育的,有教育意义的”

11.manage[v.] “应付(困难局面),完成、成功做到(困难的事)”

   manage sth./sb.

     His mother knows how to manage him when he is crying.

   manage to do sth.=succeed in doing sth.

     We managed to get to the airport in time.

      =                               

   ♦manager[n.]  “经理,老板”

management[n.] “经营,管理”

12. 辨析 happen & take place

happen“发生”,一般用于偶然或突发事件An accident happened in that street this morning.
take place“发生,举行,举办”,用于经事先安排而发生的事情The awards ceremony will take place on Monday.
注:二者都不能用于被动语态!

13. care[v.] “关心,照顾,在意”,用法:

care about     +sth.“关注,在意,担忧” He cares about the environment problem.

               +sb. “关心,关怀”       You don’t care about me at all!

care for+sb. “照顾;喜欢”

  Lily spends years caring for her sick mother. (Lily好几年来都在照顾她生病的母亲。)

  I don’t care for that color. (我不喜欢那个颜色。)

take care “小心,当心”=         =          

  Take care not to make any mistakes.

take care of “照顾”=          

  Take care of yourself.

小试牛刀:

1.Don’t_______what others say. Do what you like.

A.take care      B.care for

C.care about     D.take care of

2.——I bought a dog yesterday; but I don't know how to _______ it.        

 ——You can ask the vet (兽医) for _______.   

A.take care of; advices            B. care for; advice          

C. look out; advices              D. care about; advice

答案:C B

14.choice[n.] “选择”

  常用词组: make a choice /make one’s choice做选择

              You must make a choice between banana and apple.

            have no choice but to do“除了做某事,别无选择;只好做某事”

              I have no choice but to accept the fact.

【拓展】

choose[v.] ①choose+名词,“选择.....”    Choose the right answer

         ②choose+to do, “选择去做......”Instead of staying at home,I choose to go for a walk.   

15.get in the way of “挡......的路”“妨碍......”

Playing computer games can get in the way of his study.

小试牛刀:

Some parents worry their children’s hobbies may______their schoolwork.

A.get the way of             B.get on the way of

C.get on well with            D.get in the way of

答案:D

摩拳擦掌---课文句子萌萌哒

1. I don’t think sixteen-year-olds should be allowed to drive. 

   我认为不应该允许16岁的青少年开车。

宾语从句“否定转移”:not从宾语从句的谓语动词的前面,转移到了主句谓语动词的前面。

转移条件:主句主语是第一人称(I, we)。

          宾语从句跟在think, believe, suppose(猜想), expect等词后。

          主句谓语是一般现在时

  I think you are right.          I don’t think you are right.

我认为你是对的。          我认为你是不对的。

  I believe he will come.         I don’t believe he will come.

我相信他会来。              我相信他不会来的。

【拓展】该类句子的反义疑问句,附加问的肯否看主句,主谓看从句。

I don’t think he is clever, is he?

I don’t suppose he cares, dose he?

小试牛刀:

同义句转换

  She doesn’t do well in Chinese, I think.

  I ______think she ______well in Chinese.

I don’t think the newly-directed film by Zhao Wei is as interesting as people say, _______?

  A. do you       B. isn’t it       C. is it      D. don’t you

答案:don’t ,dose , C

2. Sixteen-year-olds should be allowed to get their ears pierced.

   十六岁的青少年应该被允许扎耳洞。

  get their ears pierced 意为“扎耳洞”

 ♦ get/have(使役动词)+sth.+done “使某事被做”

   I get my bicycle repaired yesterday.

   You should have your eyes tested.

小试牛刀:

(2013.黑龙江)He wants to get his TV______.

    A. repairing      B. repaired       C. to repair

He got his hair ______.

A. cutting        B. cut           C. to cut

答案:B, B

3. When I was a tiny baby crying all night, my mom sang to me and stayed by my side.

  当我是一个整夜哭闹的小婴儿时,妈妈为我唱歌,并陪伴在我身边。

  “crying”作后置定语,修饰 “the tiny baby”.

♦现在分词做后置定语:被修饰名词与分词动词为主动关系

                     表示该动作正在进行,或与主句动作同时发生,或是经常性动作。

  Do you know the boy riding a bike?

  The lady standing by the window is my mother.

小试牛刀:

(2013.贵州)——who’s the boy in white T-shirt_____under the tree?

            —— My friend Tommy.

            A. stand      B. to stand    C. stood   D. standing

答案:D

4. I should not be told what to do! 我不需要(你)告诉我做什么!

  what to do 意为“做什么”,此处为“疑问词+动词不定式”结构,在句中作宾语。

  I can’t decide which to choose.

  I don’t know where to go.    

【拓展】特殊疑问词引导的宾语从句,从句用陈述语序。

 I wonder what your hobby is.

 The warmhearted girl showed me where the hotel is.

 

小试牛刀:

①Have you decided ________for Australia?

   A. when will you leave     B. when do you leave

   C. you will leave when     D. when you will leave

②Can you tell me _________ ?

   A. where does Tom live    B. where did Tom live

   C. Tom lives where       D. where Tom lives

答案:D,D

5. I regret talking back, not listening to Mom. 我懊悔跟妈妈顶嘴,没有听她的话。

regret[v.], 意为“遗憾,懊悔,惋惜”,后面可接:名词、代词、动词-ing、动词不定式、从句。

I deeply regret what I said.

If you don’t do it now, you will only regret it.

辨析regret doing & regret to do

regret doing对做过的事情感到遗憾、后悔(已做)I regret telling her the secret.
regret to do对要做的事情感到遗憾(未做)I regret to tell you that you don’t pass the exam.
【拓展】

辨析:  forget to do                          

        forget doing                          

        remember to do                        

        remember doing                      

小试牛刀:

——The light in the office is still on. 

——Oh,I forgot_____ 

A .turning it off     B. to turn it off

C. turn it on        D. to turn it on

答案:B

6. He should stop wearing that silly earring. 他应该停止戴那个愚蠢的耳环。

辨析:stop doing & stop to do

stop doing “停止做某事”, 指停止正在做的事情

He stopped doing his homework.
stop to do“停下来去做某事”,指停止正在做的去干另一件事情He stopped to do his homework.
小试牛刀:

Dad, you have worked for three hours. Stop _______and have a rest, please.

A. to work      B. working      C. work       D. works 

答案:B

7. And we know how much he loves running. 而且我们知道他是有多喜欢跑步。

   how much 在此处用于表示程度,意为“多么”。

   You never know how much I miss my parents.

【拓展】how much 引导的特殊疑问句:

①询问数量,意为“多少”后接不可数名词。

 How much milk is there in the glass?

②询问价格,意为“多少钱”。

 How much is the telephone?

小试牛刀:

There are no words to describe _________ I miss my hometown.

A.how much    B. how many     C.how soon     D.how long 

答案:A

8. My parents have always taught me how important it is to work hard at school and enter university. 我的父母一直教导我在校努力学习和进入大学是多么重要。

①teach[v.] 意为“教,教导”,用法:

  teach sb. sth. “教某人某事”。She teaches us English.

  teach sb. to do sth. “教某人做某事”。My father taught me to swim when I was young.

②how 引导的感叹句,其结构为:how +形容词/副词+主语+谓语!

  How clever the boy is!

  How fast he runs!

【拓展】由what引导的感叹句结构:

①what+a/an+形容词+可数名词单数形式(+主语+谓语)!

 What an interesting book it is!

 What a talented singer he is !

②what+形容词+可数名词复数形式/不可数名词(+主语+谓语)!

 What beautiful flowers they are!

 What fine weather it is today!

小试牛刀:

①_______terrible accident it was!

A. How     B. What     C. What a

②_______ useful advice she gave you ! You should listen to her.

A. How      B. What     C. What a

答案:C, B

9. Only then will I have a chance to achieve my dream.

   只有那样,我才有实现梦想的机会。

 ♦only then在句中做状语。当only后加副词、介词短语、状语从句地方在句首作状语表示强调时,其后句子通常发生部分倒装。

Only then did I realize I had lost my way.

Only in this way can we solve the problem.

Only after being asked three times did he come to the meeting.

注:若果only后跟主语,则不用倒装。

Only three people were hurt in the car accident.

小试牛刀: 

Only by studying hard ______hope to improve her English.

A. She can   B.she did   C.can she    D.did she

答案:C

融会贯通---重点语法过过手

含有情态动词的被动语态

含情态动词的被动语态是说明某个被动性动作所反映出的感情或态度。初中阶段学习可用于被动语态的情态动词有:    can be done: 能够被......

                          may be done: 可以被......

                          must be done: 必须被......

                          need be done: 需要被...... 

                          should be done: 应该被.....

1.含有情态动词被动语态的结构:情态动词+be+及物动词的过去分词。

Teenagers should be allowed to choose their own clothes.

This work must be done at once.

2.含有情态动词的被动语态基本句式:

 ①肯定句式:情态动词+be+及物动词的过去分词。

   The children should be allowed to go to the movies with friends on Friday nights.

 ②否定句式:情态动词后加not。

   Waste paper should not be thrown here.

  注:must表示 “必须”时否定式用 needn’t.

                                (否)

   The work must be done at once.               The work needn’t be done at once.

 ③一般疑问句:情态动词提前。

   Should it be done by Xiao Ming?

 ④特殊疑问句:特殊疑问词+一般疑问句。

   When must the work be done?

   Where should the book be put?

3.含情态动词的主动句与被动句之间的转换:

 ①主变宾,宾变主。

②情态动词+动词原形     情态动词+be +动词过去分词。

 ③后面加 “by......”(可有可无)

Parents should encourage fourteen-year-olds to make their own decisions.

Fourteen-year-olds should be encouraged to make their own decisions(by their parents).

小试牛刀:

1. 根据要求完成句子。

 ①Teenagers should be allowed to play with friends at night.(改为否定句)

   Teenagers______ ______ ______to play with friends at night.

 ②We should look after the children carefully. (改为被动句)

   The children ______ ______ ______ ______ ______.(改为一般疑问句)

   ______the children______ ______ ______ ______.

 ③The book should be put on the shelf. (对划线部分提问)

   ______ _______ the book ______ ______.

2. 单项选择。

 ①Food safety is very important. More rules should ______ in China.

   A.make       B.be making      C.be made

 ②Teenagers_______allowed to drive.

   A.should not be     B.should be not    C.not should be

 ③——It’s difficult to get to the other side of the river.

   ——I think a bridge ______over the river.

  A.should be built   B.should build  C.will build  D. Has built

答案:shouldn’t be allowed; should be looked after carefully; Should, be looked after carefully;

      Where should, be put.                                                     

      C, A, A
      

 

初出茅庐---课堂随练蒙蒙的

.用括号内所给单词的适当形式填空。

1. Teenagers shouldn’t get their ears ________.(pierce)

2. How many books can be _________(borrow) from the library every week?

3. I __________(agree) with you—I think it’s a bad idea.

4. We were worried about the children’s ________(safe).

5. The sigh says “No _______(smoke)”.

6. My father works in a hotel and he is the hotel________(manage).

7. In the old ________(social) farmers lived a hard life.

8. They are talking about Chinese _______(educate).

. 单项选择。

1. You’d better get your hair ______. It is too long.

A.cut      B.cuts      C.cutting     D.to cut

2. Children should_______ get on well with others.

A.teach how to       B.be taught how

C.be taught how to    D.taught how to

3. The little boy is not _______to go to school.

A.old too    B.too old    C.enough old    D.old enough

4. When Miss Green began to ______something, the two boys stopped ______and became quiet.

A.speak; speaking       B.talk; speaking

C.say; talking           D.tell; to say

5. If you spend too much time on computer games, you’ll ______nothing.

A.achieve    B.teach     C.obey        D.follow

6. Football is my favorite sport. You’ll never know ______I love it.

A.how much           B.how soon

C.how long           D.how many

7. What will happen if he______to the party?

A.will come            B.comes

C.won’t come           D.is coming

8. I think exercising everyday is good_______our health.

A.for    B.to      C.with       D.at

9. I think ______are old enough to make their own decisions.

A.sixteen-year-old      B.sixteen-years-old

C.sixteen-years-olds     D.sixteen-year-olds

10.——I have finished my homework.

   ——________.

A. So do I       B. So have I

C. So I do        D. So I have

答案:. pierced; borrowed; Disagree; safety; smoking; manager; society; education

        . ACDCA  ABADB

   登峰造极---家庭作业碉堡鸟

.按要求完成句子。

1. He is sure he can make his dream come true.

   He is sure he can ______ ______ ______.

2. Jack failed his math test.(改为同义句)

   Jack failed______ ______ his math test.

3. We should change the old rules.(改为被动句)

   The old rules______ ______ ______.

4. Students are allowed to choose their own seats by teachers.(改为主动句)

   Teachers ______ ______students_____ ______their own seats.

5. We shouldn’t waste water.(改为被动句)

   Water ______ ______ ______ by us.

. 单项选择。

1. You shouldn’t ______until 12:00 pm. It’s bad for your health.

A.come up     B.stay up     C.stand up      D.put up

2. ——My brother and I will go to the library tomorrow.

  ——______. Shall we go together.

A. So do I         B. So am I

C. So have I        D. So will I

3. There are some things you should know if you are______about the exam.

A.outgoing     B.serious       C.creating       D.follow

4. I failed in the exam last term and only then _____the importance of study. 

A.I realize          B. do I realize

C.did I realize       D.I had realized

5. ——Will you go to the dinner party tonight?

  ——I won’t go unless Sue ______.

A.will be invited     B.could be invited

C.invited           D.is invited

6. Oh, look at the hall. It’s ______to hold hundreds of people.

A.tall enough    B.big enough    C.too tall    D.too big   

7. It’s raining now. I would like to watch TV at home ______playing soccer outside.

A.instead       B. instead of     C.because of   D.because

8. ——I don’t know ______next.

  ——You’d better finish your homework first.

A.what to do    B.how to do   C.when to do    D.where to do

9. I regret ______her what I thought. That made her really sad.

A.talking back     B.telling    C.to talk back    D.to tell

10. I think the poor health will be _____of your study. You should try to exercise more.

A.on the way     B.by the way   C.in the way    D.out of the way

.补全对话,一空一词

A: Hi ,Judy. Tomorrow we are going to visit Sanxingdui Museum. Do you feel excited about it?

B: Yes. We haven’t had a trip for a term so far. I even couldn’t fall asleep when I heard about the

       1              

A:    2   could I. I have looked forward to the visit for a long time. I’m going to take my 

      3    with me.

B: Are we allowed to take photos in the museum?

A: I’m not sure about that. If I don’t   4   a flash, I think it will be OK.

B:I think so. Taking photos with a flash is not allowed because they want to   5   the old things 

 on show. 

A: Anyway, I will bring it though the    6    in the museum are strict.

B: Are we allowed to eat and drink in the museum?

A:It’s said that visitors ,    7   students like us, are not allowed to eat or drink anything when 

  you are in the hall.

B: Oh, that will be boring without any food.

A: And visitors are not allowed to talk   8   during the visit.

B: That’s for sure. Making noise in public always makes others uneasy.

A: We have to watch the old things in order,    9   the guide all the time. We are not allowed to 

  leave the group.

B: I think that’s necessary, or you’ll know    10   about the museum.

1.2.3.4.5.
6.7.8.9.10.
.完成表格。

    Stephen Hawking, a world famous British physicist, will write a children's book with his daughter. Hawking said the book will be “a bit like Harry Potter” but without the magic. “It explains the wonders of the universe(宇宙),” said Hawking, while he was on a visit to Hong Kong last week.

    Hawking, , is probably the world's most famous scientist after Albert Einstein. He is an expert on black holes. He has put his whole life into digging into the beginning (and the end) of the universe.

    “My goal is simple,” Hawking once said. “It is to completely understand the universe, why it is as it is and why it is there at all.”

     Hawking has a bad illness that stops him from moving or talking. For a period of time, he had no way to communicate except by blinking(眨眼).

     Now he sits on a wheelchair with a computer by his side. To communicate, he moves two fingers to control the computer's mouse. He selects his words from the screen, which are then spoken by a voice synthesizer(音响合成器).

    “I have had the disease for most of my life,” Hawking once said. “Yet it has not stopped me from being successful at my work.”

     Although Hawking is such a disabled man, he made great achievements. He has received many awards and prizes for his work over the years. This includes winning the Albert Einstein Award. It is the highest achievement in theoretical physics(理论物理).

NameStephen Hawking
6._______He is a scientist
IllnessHe can’t 7.________________.
CommunicationHe communicates by 8._____________

9._______

bookIt is about the wonders of the universe. It will be finished
achievementBecause of his work, he has got many awards and prizes.
highest achievementHe 10.___________.
答案:. achieve his dream; to pass; should be changed; should allow, to choose; shouldn’t be  

        wasted.

      . BDBCD BBABC

      . arrangement; Neither; camera; use; protect; rules; or; loudly; following; nothing. 

      . 6. Job; 7. move and talk; 8. By blinking and moving two fingers; 9.Achievement; 

         10. won the Albert Einstein Award.

文档

新目标英语九年级Unit 7教师版

Unit7Teenagersshouldbeallowedtochoosetheirownclothes拜师学艺---词汇短语碎碎念1.allow[v.]“允许,准许”,用法:allowsb.todosth.允许某人做某事Jack’sparentsallowhimtogooutwithhisfriendstonight.allowdoingsth.允许做某事Wedon’tallowsmokinginpublic.beallowedtodosth.被允许做某事Teenagersarenotall
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top