本卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。满分150分,考试时间120分钟。
第Ⅰ卷(选择题 共115分)
第一部分:听力(共两节,满分30分)
略
第二部分:基础知识运用(共两节,满分45分)
第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21.It is that you enjoy helping others rather than being helped ________ matters.
A.it B.what
C.which D.that
答案:D 本题是一个强调句的结构,强调的是句子的主语,其中主语是一个主语从句。还原成普通句式为:That you enjoy helping others rather than being helped matters.故选D。
22.I'm afraid I can't help ________ Lucy from Lily because I only met the twins once before.
A.to tell B.telling
C.to judge D.judging
答案:A 考查固定句式。can't help to do sth.不能帮忙做某事;can't help doing sth.情不自禁做某事。tell...from...把……和……区别开;judge from... 通过……判断。句意:我不能帮忙把露西和莉莉区分开,因为我之前只见过这对双胞胎一次。故选A。
23.We can't always ________ the traditions handed down to us from the past, for some may not be suitable nowadays.
A.observe B.possess
C.realise D.challenge
答案:A 考查动词辨析。observe遵守;possess拥有;realise实现;challenge 挑战。根据题意可知应选A。
24.If you want to be ________ success, please remember that failure is the mother of ________ success.
A.the; a B./; a
C.a; / D.the; the
答案:C success表示“成功的人或事”时,为可数名词;而当success表示“成功”这一抽象概念时,为不可数名词。根据题意选C。
25.The woman is known ________ a singer and she is most known ________ singing pop songs, which are known ________ many young people.
A.to; for; as B.as; for; to
C.for; to; as D.as; to; for
答案:B 考查固定短语。be known as...以……身份而著名,作为……而闻名;be known for... 因为……而闻名,后面接出名的原因;be known to...为……所知,为……所了解。
26.It is known that Americans love to try something new ________ because of the belief that the newer may be the better.
A.mostly B.hardly
C.nearly D.almost
答案:A 考查副词辨析。mostly主要地;hardly几乎不;nearly几乎;almost几乎,差不多。根据题意可知应选A。
27.When he saw some policemen coming, he ________ in the opposite direction at once.
A.took off B.took down
C.took in D.took away
答案:A 考查动词词组辨析。take off溜走,起飞,脱下;take down拆除,记录下;take in接受,理解,欺骗;take away拿走。据句意选A。
28.The applicant is ________ prepared to answer the questions put forward and she is almost an expert in the field.
A.no more than B.no less than
C.more than D.little more than
答案:C 考查短语辨析。more than在此不表示比较,而是“非常”之意。no more than仅仅,只有;no less than不少于,不亚于;little more than刚超过,此三者均不合题意。
29.—Dick, would you like to go for a picnic with us tomorrow?
—All right, ________ you are going, so will I.
A.when B.since
C.if D.for
答案:B 考查连词用法。答语意为“好的,既然你们去,我也去。”since在此意为“既然”,引导原因状语从句,表示双方都知道的原因。
30.—If you don't do as the professor ordered, that would mean ________ a lot of labour.
—Really? But I don't mean ________ any labour.
A.wasting; to waste B.to waste; to waste
C.wasting; wasting D.to waste; wasting
答案:A mean doing sth.意味着做某事;mean to do sth.打算做某事。根据题意选A。
31.Although she doesn't like her stepmother in her heart, ________ she goes to see her for the love of her father.
A.so far B.as a result
C.now and then D.in case
答案:C 考查短语辨析。so far迄今为止;as a result结果;now and then 不时,时而;in case以防。根据题意可知应选C。
32.Native Americans from the southeastern part of ________ is now the United States believed that the universe ________ they lived was made up of three worlds.
A.that; in which B.which; in that
C.where; in that D.what; in which
答案:D 第一空中what引导介词of后的宾语从句,并且在宾语从句中作主语。第二空中in which在定语从句中作地点状语。
33.The man was asked to appear in court to ________ a photograph which was considered an important evidence.
A.produce B.refuse C.reduce D.introduce
答案:A 考查动词辨析。produce出示,展式;refuse拒绝;reduce减少;introduce介绍,推行。根据题意“出示一张作为重要证据的照片”可知应选A。
34.I looked at the bill and found that including the wine, the bill was ¥180 ________.
A.after all B.in all C.at all D.above all
答案:B 考查短语辨析。after all毕竟;in all总计;at all根本,究竟;above all首先。根据题意“账单总计是180元”可知应选B。
35.The plan finally arrived, ________which were all Chinese who had been to Hawaii for their holidays, ________ my uncle and father.
A.from; included B.boarding; including
C.aboard; including D.aboarding; included
答案:C aboard在(船、飞机、火车等)上,aboard which相当于aboard the plane。including为介词,需通常放在被包括的内容之前,included通常放在被包括的内容之后,故选C。
第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从36~55各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。
I was riding my son's scooter (踏板车) home from the library while he was accompanying me on his bicycle. I was wearing a heavy backpack loaded full of __36__ which I borrowed. Suddenly the scooter hit a rock and I was __37__ from it and landed flat on my face onto the road. My __38__son, who was 8 years old, __39__to my side to help me and __40__ stood next to me holding both his bike and the scooter asd I tried to __41__.
I then realized that my front tooth was lying on the sidewalk beside me! Not wanting to __42__my son, I tried to get up and __43__him that I was OK. As I tried to __44__, my head was spinning (眩晕) and I felt terrible, __45__I bent down and put my head between my knees. Cars were speeding past us on the main road, unaware of my little __46__.
As I was sitting on the road, an old gentleman came up to us and __47__ asked if I was OK and if he could do anything to help. I used his cellphone to call my husband to drive over and __48__us up and told the gentleman I really was __49__ for his help. He walked off, but I could see him __50__us from a distance to see that we were really OK. Since I was still shaken up by the __51__ when my husband came, I did not have the __52__ to ask for the gentleman's name or address. __53__, I simply thought of him as the __54__“good man”.
So, the __55__, kind stranger—THANK YOU! I will do my best to pay your kindness forward to others.
36.A.toys B.food C.stones D.books
答案:D 上一句提到他们从图书馆中出来,所以作者的背包中装满了“书(books)”。
37.A.pushed B.thrown C.prevented D.freed
答案:B 踏板车碰在了石头上,作者被“甩(thrown)”了出去。
38.A.naughty B.interesting C.concerned D.proud
答案:C 根据本句后面作者儿子的表现可知他对作者很“关心(concerned)”。
39.A.rushed B.pointed C.referred D.contributed
答案:A 作者的儿子非常关心作者,“跑(rushed)”到作者身边。
40.A.gradually B.merrily C.strangely D.bravely
答案:D 根据本句后面的内容可知尽管他年龄很小,但表现得很“勇敢(bravely)”。
41.A.fight back B.get up C.fall apart D.step down
答案:B 作者当时摔到了地上,所以是想尽力“起来(get up)”。从第二段第二句也可得到提示。
42.A.surprise B.excite C.frighten D.disappoint
答案:C 上一句提到作者摔掉了一颗牙齿,而作者的儿子年龄又很小,所以作者不想“吓着(frighten)”孩子。
43.A.remind B.persuade C.encourage D.praise
答案:B 作者想尽力站起来并尽力使儿子相信自己没事,让儿子不必担心。persuade使(某人)相信。
44.A.think B.help C.call D.stand
答案:D 根据上一句可知作者想“站(stand)”起来。
45.A.so B.or C.if D.but
答案:A 本句的前半部分提到作者头晕得厉害,感觉不舒服,所以才弯下腰来,故选so。
46.A.drama B.road C.son D.secret
答案:A 车辆在他们身边匆匆驶过,没人注意到发生在作者身上的事。 drama在句中是指“戏剧性的事件”。
47.A.finally B.firstly C.repeatedly D.simply
答案:C 那位年老的绅士“反复(repeatedly)”询问作者怎么样了,是不是需要帮助。
48.A.take B.pick C.get D.shake
答案:B 作者用老人的手机给丈夫打电话,让他开车来接他们。pick sb. up指“开车接人”。
49.A.responsible B.polite C.sorry D.grateful
答案:D 老人对作者非常关心,让作者用了手机,因此作者对他的帮助是非常“感激的(grateful)”。
50.A.guiding B.comforting C.paying D.watching
答案:D 老人走开后仍然放心不下,还在远处“注视着(watching)”我们。
51.A.gentleman B.distance C.accident D.mistake
答案:C 当作者的丈夫到来时,作者仍然没有从“事故(accident)”中恢复过来。
52.A.courage B.thought C.desire D.patience
答案:B 作者当时没有想到询问那位老人的姓名或地址。
53.A.Indeed B.Otherwise C.Afterwards D.Besides
答案:C afterwards后来。
54.A.real B.thankful C.famous D.satisfied
答案:A 后来作者只能把那位老人当作是“真正的(real)”好人,并尽力为别人做一些善事。
55.A.nameless B.homeless C.careless D.hopeless
答案:A 作者不知道老人的名字,故选nameless(不知名的)。
第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
The Edinburgh(爱丁堡)international film festival, after 60 years as one of the city's cultural focus in August, will move to June from next year. Artistic director Hannah McGill said the festival needed more breathing space.
“There are huge advantages to having all these cultural events in one place and time,” she said. “But there is limited space. It's_like_when_a_child_has_a_birthday on_Christmas_Day—it all_comes_on_top_of_each_other.”_
Ms McGill said that the film festival wanted to use extra places to organize events and conferences which Edinburgh is too crowded to provide in August. She spoke of her difficulty, for example, at being unable to hold an exhibition as part of the film festival because of limited space.
However, Jon Morgan, director of the Edinburgh Fringe festival, deprecated the film festival's move which suggested the city was overburdened in August. “There are still hundreds of spaces that aren't used, and there is still room for it to expand,” he said.
The move to June made sense. It would allow more air between it and the London film festival, providing for more distinctive(有特色的) programming. “June will give us the breathing space to expand and create our own identity, allowing us to further develop our position as one of the world's most innovative(创新的)and challenging annual film events,” she said.
The festival organisers thought that the move to June would not reduce audience, saying filmlovers would visit Edinburgh in early summer. Ginnie Atkinson, the festival's managing director, said: “ Our audience is very filmfocused. Last year we asked in our market research whether they would come if we were the only show in town and they said yes.”
56.The passage intends to tell us that Edinburgh international film festival ________.
A.needs improving
B.enjoys great success
C.needs more breathing space
D.will move to “quieter” June
答案:D 主旨大意题。文章第一段就指出了本文的主题——爱丁堡电影节明年要从八月提前到六月。
57.The underlined sentence in the second paragraph suggests that ________.
A.having two important events in one place and time has many advantages
B.having two important events in one place and time will cause pressure
C.wonderful things always go hand in hand
D.having a birthday on Christmas Day is a lucky thing
答案:B 句意理解题。由第一段可知,艺术总监Hannah McGill 说电影节需要喘息的机会,有足够的活动空间;第二段又指出在同一地点和时间多种文化活动会因为有限的空间而造成压力,作者接着打个比喻,同样也是说明了这一问题。
58.Which of the following is NOT TURE according to the passage?
A.The Edinburgh international film festival is held every other year.
B.Jon Morgan thought there was still room for Edinburgh to expand.
C.The move can allow Edinburgh to further improve international fame.
D.this change won't reduce the audiences.
答案:A 正误判断题。由文章倒数第二段中 “annual film events”可知是每年举行一次,故A项表述错误,符合题意。其他三项均可从文中找到正确的依据。
59.The underlined phrase “deprecated” in Paragraph 4 probably means ________.
A.disagreed to B.approved of
C.supported D.held
答案:A 词义猜测题。由However和“There are still hundreds of spaces that aren't used, and there is still room for it to expand,he said.”可以推测出Jon Morgan不同意爱丁堡电影节时间的变动, 故答案为A。
60.We can infer from the passage that ________.
A.the move to June will affect the number of people who visit Edinburgh
B.the festival is one of the world's most innovative and challenging and film events
C.the festival has been one of Edinburgh 's cultural focuses for 60 years
D.It is generally believed that August is a busy month to the cultural circles in Edinburgh
答案:D 推理判断题。由文章第二段和第三段可知,八月份爱丁堡要举行各种各样的文化活动,由此可推出对文艺界来说,八月份是一个繁忙的月份。A项与最后一段第一句不符;B、C两项文中有明确表述,不是推出的结论。
B
People turn to magic(魔力)chiefly as a form of insurance—that is, they use it along with actions that actually bring results. For example, hunters may use a hunting charm(咒语). But they also use their hunting skills and knowledge of animals. The charm may give hunters the extra confidence they need to hunt even more successfully than they would without it. If they shoot a lot of game(猎物), they credit the charm for their success. Many events happen naturally without magic. Crops grow without it, and sick people get well without it. But if people use magic to bring a good harvest or to cure a patient, they may believe the magic was responsible.
People also tend to forget magic's failures and to be impressed by its surface successes. They may consider magic successful if it appears to work only 10 per cent of the time. Even when magic fails, people often explain the failure without doubting the power of the magic. They may say that the magician made a mistake in reciting the spell or that another magician cast a more powerful spell against the magician.
Many anthropologists(人类学家) believe that people have faith in magic because they feel a need to believe in it. People may turn to magic to reduce their fear and uncertainty if they feel they have no control over the outcome of a situation. For example, farmers use knowledge and skill when they plant their fields. But they know that weather, insects, or diseases might ruin the crops. So farmers in some societies may also plant a charm or perform a magic rite to ensure a good harvest.
61.From the passage, we can learn that the writer of the passage may be ________.
A.a hunter B.a farmer
C.a magician D.an anthropologist
答案:D 本题考查把握作者态度的能力。有些人为什么相信魔法咒语呢?魔法咒语真的灵验吗?这些人相信魔法咒语是因为他们缺乏自信。作者以人类学家的科学眼光分析了这种社会现象。
62.Which of the following can best serve as the title of the passage?
A.Magic And Hunting.
B.Magic And Farming.
C.Why Magic Works?
D.Why People Believe in Magic?
答案:D 本题考查概括文章主旨大意的能力。全文主要介绍了人们为什么相信咒语。
63.The underlined word “spell”(Paragraph 2) most likely means________.
A.magic words B.magic events
C.words or expressions D.magicians
答案:A 本题考查根据上下文猜测词义的能力。同形异义词需要根据上下文语境确定其具体意义,不可受原先熟悉词义的约束。文中第二段的“spell”与“拼写”无关而是指“咒语”,相当于上文的charm。
.People believe in magic because ________.
A.magic powers are greater than natural powers
B.magic can turn dreams into reality
C.they are not sure of themselves
D.magic can bring good results
答案:C 细节理解题。根据第三段第二句话,人们相信魔法咒语是因为人们需要相信它。当人们无法控制情况的后果时,就可能转向寻求魔法咒语来减轻自己的恐惧或不安,也就是人们缺乏自信。
65.Which of the following statements is NOT ture according to the passage?
A.Even though magic fails ,believers in magic will explain the reason.
B.Believers in magic usually overstate the power of magic.
C.People use magic to reduce their uncertainty and give them extra confidence.
D.Magic can solve problems people can't deal with in a natural way.
答案:D 正误判断题。D项意思为:咒语可以解决人们用自然的方式不能解决的问题。但由文章内容可知,咒语只是人们解决问题时的一种寄托和心理安慰,并不能真正地帮助解决问题,故D项表述错误。其他三项均可以从文中找到相应的依据。
C
Isn't it cool to surf(冲浪) in summer? You catch a wave and enjoy the ride with skill and gift Surfing is not only our favorite sports, though. A group of penguins(企鹅) enjoy the sport as much as we do. And they show their excitement and skills in the new animated film Surf's Up, which came out on June 6, in the US.
Cody loves the sport. Cody's idol(偶像) is Big Z, a great penguin surfing king. Cody doesn't like a brother and a mother who is not supportive. He really wants to get away. Cody believes that winning will bring him the admiration and respect. When Mikey Abromowitz, a talent scout (星探), comes to Antarctica to look for talented penguins for a surfing competition.
Cody's really excited, but, during his show, there are no waves and he didn't_make_it. But he knows he can't give up. He runs after Mikey's whale. And he begs until Mikey agrees to take him.
There Cody meets Lani, the island's beautiful lifeguard, as well as his main rival (对手), the surfing champion(冠军)Evans. The cocky Evans shows no respect for Big Z, which makes Cody angry. For this, he challenges(挑战) Evans to a surfing match, only to suffer a terrible defeat.
Lani takes Cody to the island doctor. As they spend time together, Cody realizes that this doctor is really Big Z himself. When he learns this, Cody begs him to train him and make him a better surfer.
Cody begins to find his own way. Cody improves his skills with the help of Big Z and discovers that a true winner isn't always the one who comes in first.
66.The passage is written mainly to ________
A.introduce a new animated film—Surf's Up
B.teenage penguin Cody Maverick's life
C.winning can bring you good luck and respect
D.how to be a good surfer as a penguin
答案:A 写作目的题。由第一段可知,本文是动画影片《冲浪企鹅》的介绍,作者写这篇文章目的就是让读者了解影片的故事情节,故答案为A。
67.Which of the following statements about Big Z is NOT TRUE?
A.He was a great penguin surfing king.
B.He worked as a doctor after he left his career.
C.He was loved by teenage penguin Cody Maverick.
D.He didn't promise to help Cody with surfing although he begged.
答案:D 正误判断题。由最后一段中 “Cody begins to find his own way. Cody improves his skills with the help of Big Z…”可知,Big Z答应了帮助Cody提高冲浪的技能,使他成为了一名优秀的冲浪选手,故D项表述错误,符合题意,为正确答案。其他三项文中有明确表述。
68.The underlined part “didn't make it” in the third paragraph probably means ________.
A.was not successful
B.can't continue surfing
C.feels very sad
D.can't breathe freely
答案:A 词义猜测题。由didn't make it后 “But he knows he can't give up. He runs after Mikey's whale. And he begs until Mikey agrees to take him.,可知didn't make it此处的意思应为 “(比赛)失败; 没有获得成功”, 故A项为正确答案。
69.Which of the following statements about penguin Cody Maverick is NOT supported by the passage?
A.He likes surfing and lives in Antarctica.
B.He gets along well with his brother and mother.
C.He is defeated by Evans in a surfing match.
D.At first, he thinks winning will win him the respect of others.
答案:B 细节理解题。由第二段中 “Cody doesn't like a brother and a mother who is not supportive. He really wants to get away”可知他与家人相处得不好, 故B项表述错误, 符合题意, 为正确答案。其他选项文中均有明确表述。
70.From the story of the film, we can infer the message(寓意) of the film is ________.
A.the competition for surfing is hard
B.true winners don't have to come in first
C.humans and animals should live together peacefully
D.if you decide to do something, you should do it best
答案:B 归纳概括题。这部电影讲述了企鹅Cody Maverick浪尖励志的故事。企鹅Cody Maverick原先认为获胜能赢得尊敬和崇拜,后来他看到冲浪冠军 Evans 自大自傲,不把冲浪大师Big Z放在眼里,Cody Maverick与他挑战,来维护Big Z的荣誉。他虚心好学,恳求Big Z训练培养他,最后他明白了:真正的赢者并不总是一定获得第一,应该还具有谦虚,好学,尊敬长辈的品质。故答案为 B项。
D
It was Thanksgiving morning . I was busy preparing the traditional Thanksgiving turkey when the doorbell rang. I opened the front door and saw two small children in rags huddling together on the top step.
“Any old papers, lady?” asked one of them.
I was busy. I wanted to say “no” until I looked down at their feet. They were wearing thin little sandals(凉鞋), wet with heavy snow.
“Come in and I'll make you a cup of hot cocoa.”
They walked over and sat down at the table. Their wet sandals left marks upon the floor. I served them cocoa and bread to fight against the cold outside. Then I went back to the kitchen and started cooking.
The silence in the front room struck me. I looked in. The girl held the empty cup in her hands, looking at it. The boy asked in a flat voice, “Lady, are you rich?”
“Am I rich? Pity, no!”
I looked at my wornout slipcovers(椅套). The girl put her cup back in its saucer(茶碟)carefully and said, “Your cups match your saucers.” They left after that, holding their papers against the wind. They had reminded me that I had so much for which to be grateful.
Plain blue china cups and saucers were only worth five pence. But they matched.
I tasted the potatoes and stirred(搅动)the meat soup. Potatoes and brown meat soup, a roof over our heads, my man with a regular job ? these matched, too.
I moved the chairs back from the fire and cleaned the living room. The muddy marks of little sandals were still wet upon my floor. Let them be for a while, I thought, just in case I should begin to forget how rich I am.
71.Which of the following would be the best title for the text?
A.Lady, are you rich?
B.A story of Thanksgiving Day.
C.Don't forget how much you are rich.
D.Do cups and saucers match well?
答案:A 主旨大意题。小男孩的问话 “Lady, are you rich?” 和小女孩的话 “Your cups match your saucers”引起了作者对富裕的深刻思考, 改变了她原先对幸福的片面认识,因此用Lady, are you rich?作为标题最为合适, 最能体现文章的主题——对富裕的再思考和正确认识。
72.The writer let the two children come in and served them well because ________.
A.she wanted to sell old papers to them
B.she wanted to invite them to her thankgiving party
C.she showed great pity and care on them
D.she had the same experience as them in the past
答案:C 细节理解题。由 I was busy. I wanted to say “no” until I looked down at their feet. They were wearing thin little sandals(凉鞋), wet with heavy snow.可以推断出作者这样做是出于对他们的怜悯和同情。故C项为正确答案。
73.Which of the following statements is WRONG according to the passage?
A.The girl thought the writer was rich just because she wanted to make the writer happy.
B.The writer had thought she wasn't rich because her supplies were not expensive.
C.If cups and saucers match well, they are a best pair even though cheap.
D.After hearing what they said, the writer seemed to understand what a rich life was.
答案:A 判断正误题。小女孩认为作者富裕,因为作者的茶杯和茶托很相配,这不是她想有意的奉承作者,而是小女孩对富裕的观点:只要物与物之间,人与人之间相互协调,和谐相处, 即使很简陋,很平淡, 也是富裕的、幸福的。故A项表述错误,背离了文意。其他三项文中均有表述或暗示。
74.The writer left the muddy marks of little sandals on the floor for a while to ________.
A.show that she was a kindhearted lady
B.remind her that she shouldn't forget how rich she was
C.leave room for readers to think about what being rich is
D.prove that she had understood what meant being rich
答案:B 细节理解题。由最后一段中 “Let them be for a while, I thought, just in case I should begin to forget how rich I am.” 可知正确答案为B项。
75.It can be inferred from the text that whether you are rich depends on________.
A.how much money you have made
B.what attitude you have had towards life
C.the way you help others
D.your social relationship
答案:B 推理判断题。本文通过这两个孩子的故事, 是
想告诉我们每个人的富裕观和幸福观各不相同, 真正的富裕不是你拥有多少好东西, 不是你有多高的地位, 而是你对生活的态度, 用一颗平常之心来经营生活。
第Ⅱ卷(非选择题 共35分)
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
In a classroom in any country, the teacher teaches more than art or history or language. He or she teaches what is known as the “hidden course”— the culture of that country.
In a society such as the United States, people with different history, culture and language join together and they highly value individualism (个人主义). Their education, as a part of the society, also values this greatly. Teachers try to make each student special. Students do not have to memorize a lot of information,instead, they work individually and find answers by themselves. There is often discussion in the classroom. At an early age students learn to form their own ideas and opinions. Their education encourages personal thought. The importance is placed on how to arrive at an answer and not simply to get the correct answer.
In most Asian countries, people have the same language, history, and culture. Perhaps for this reason, the education there shows society's value in group goals and purposes rather than individualism. Children in China and Japan often work together and help each other on homework. In the classroom, the teaching methods are often very traditional. The teacher says, and the students listen. There is not much discussion. Instead, the students repeat rules of information that they have been taught in order to keep them in mind.
In many ways these differences come from different educational psychology (心理学). In Western countries teachers are taught to nurture (培养) students. They make it easier for the students to learn for themselves. In the Orient,_however, teachers often feel that their task is to pass knowledge to students, or the students can't learn anything.
76.What does the passage mainly tell us? (within 20 words)
________________________________________________________________________
答案:The passage mainly tells us that the education in the west differs from that in the orient.
77.What does the underlined word “Orient” in the last paragraph mean in English? (within 5 words)
________________________________________________________________________
答案:Asian/Eastern countries
78.What do the people in the West value? And what about the people in Asia? (within 20 words)
________________________________________________________________________
答案:In the West, they highly value individualism. In most Asian countries, people show society's value in group goals.
79.In what way do teachers in Western countries teach students differently from the teachers in the Orient? (within 20 words)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
答案:In Western countries teachers are taught to nurture students, while in the Orient, teachers pass knowledge to students.
80.Which kind of education do you prefer? Why ? ( within 20 words)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
答案:Open.
第二节:书面表达(满分25分)
现在有一种谬论说“考上大学也不好找或找不到工作,还不如不上大学”。以下是某网站对高中学生“为什么上大学?”做的问卷调查情况,请你结合表格中所提供的信息,写一篇短文,谈谈你的看法。
回答 | 答卷比例 |
找一份好工作 | 20% |
为了钱,为了房子 | 20% |
为了父母,家人的幸福 | 15% |
为国家和社会的责任感 | 10% |
建立自我发展的平台 | 5% |
其他 | 30% |
1.不需要面面俱到,更不要逐条翻译,注意发表自己的观点。
2.句子通顺,行文连贯。
3.词数:100左右。
4.参考词汇:问卷调查questionnaire survey
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
参考范文:
Recently, a website organized a questionnaire survey about why people go to university. According to the survey, we know that different students have different ideas.
Fifteen percent of the students go to university in order to help their parents and relatives live a happy life. One fifth of them go to university to earn more money and buy a house. Only five percent of the students are for the purpose of realizing their selfdevelopment.
Naturally some students have other opinions. But I agree with those students who go to university in order to improve themselves and with those who want to find a good job. Finally, no matter who we are, we must do as the students do who show their sense of responsibility to our country and society.