最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

七年级英语下册阅读理解题集锦经典

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-26 00:18:33
文档

七年级英语下册阅读理解题集锦经典

七年级英语下册阅读理解题集锦经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Frankismybrother.Heistwenty-oneyearsold.Heisawaiter.HeworksinGreenRestaurant.Heworksveryhard.Andheiskindtopeople.SohisbossMr.Greenlikeshimverymuch.Everyweekendhealwaysgetssomemoneyfromhisboss.ButFran
推荐度:
导读七年级英语下册阅读理解题集锦经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Frankismybrother.Heistwenty-oneyearsold.Heisawaiter.HeworksinGreenRestaurant.Heworksveryhard.Andheiskindtopeople.SohisbossMr.Greenlikeshimverymuch.Everyweekendhealwaysgetssomemoneyfromhisboss.ButFran
七年级英语下册阅读理解题集锦经典

一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)

1.阅读理解

    Frank is my brother. He is twenty-one years old. He is a waiter. He works in Green Restaurant. He works very hard. And he is kind to people. So his boss Mr. Green likes him very much. Every weekend he always gets some money from his boss. But Frank isn't happy because he doesn't like his job. He thinks it's boring. He likes singing. He sings very well and he can sing songs in English. So he wants to be a singer. He likes Jay Chou best and he likes his English song Thousands of Miles Apart.    

(1)Mr. Green is _______.            

A. a waiter              B. a bank clerk              C. the boss of Green Restaurant              D. a singer

(2)Frank always gets some _______ from Mr. Green on weekends.            

A. delicious food                            B. clothes                            C. money                            D. work

(3)Frank thinks his job is very ________.            

A. busy                             B. dangerous                             C. boring                             D. exciting

(4)Frank doesn't like _______.            

A. his boss                             B. Jay Chou                             C. singing                             D. his job

(5)Which of the following is NOT true?            

A. Frank doesn't work hard                                  B. Jay Chou can sing English songs

C. Mr. Green likes Frank                                       D. Frank wants to be a singer

【答案】(1)C

(2)C

(3)C

(4)D

(5)A  

【解析】【分析】作者向大家介绍了哥哥的年龄、工作和性格特点,虽然老板对他很好,但哥哥喜欢唱歌,总觉工作枯燥。

(1)答案:C。细节判断题。根据文中的He is a waiter. He works in Green Restaurant. He works very hard. And he is kind to people. So his boss Mr. Green likes him very much.可知答案为C。

(2)答案:C。细节理解。根据文中第三行…he always gets some money from his boss.可知  C正确。

(3)答案:C。细节 理解题。文中倒数第二行He thinks it's boring.可知C正确。

(4)答案:D。细节理解题。文中第三行…he doesn't like his job.可得出D为正确选项。

(5)答案:A。细节理解题。根据文中第二行开头He works very hard.可知A错。

【点评】对于人物介绍类的阅读应当抓住主要人物的经历,可从时间、事件上把握,理清人物的主要事件、思想、情感、工作成绩等。这是阅读把握文本的基础,只有在全面了解文本内容的基础之上才能更好地探究题目所要求的深层含义。如第1,2题考查主要事件,我们可以换成这样的表达方式,1.Who is Mr. Green? 2. What does Frank always get from Mr. Green on weekends?第3,4题考查作者的思想、情感,可以这样表达:What does Frank think of his job?/What is Frank's  attitude towards his job? 第5题考查工作成绩,同样可以说成:From the passage we can know that Frank____?这些(who,when,where,what,how,why)都是阅读记叙文时要把握的基本细节,关注文中这些信息,就很容易做题。

2.阅读理解  

    One night, a young woman was driving along a country road. It was dark and rainy. Suddenly she saw an old woman by the side of the road, holding up her hand as if she wanted a lift(搭车). 

   "I can't leave her out in such bad weather," the young woman said to herself. She stopped her car and opened the door. 

   "Do you want a lift?" she asked. The old woman nodded and climbed into the car. After a while, she talked with the old woman. But the old woman didn't say anything. The old woman only nodded or shook(摇)head. She tried again." Bad weather for the time of the year" she said.  The old woman nodded. 

    Then the young woman noticed that the old woman's hands, which were large and hairy (多毛的). Suddenly she realized(意识到)that" she" was a man! She stopped the car." I can't see out of the rear screen(后视镜)," she said. "Would you please help me clean it?

   "The old woman" nodded and opened the door. As soon as "she" was out of the door, the young woman drove off as fast as she could. 

When she got to the next village, she stopped. She noticed "the old woman left "her" handbag behind. She picked it up and opened it. Inside was a gun(). 

(1)When the young woman talked with "her" the old woman" only nodded or shook "her head. Because "she" ____________________.            

A. didn't want the young woman to hear "her" voice

B. didn't want to trouble the young woman any more

C. was so tired that "she" didn't want to talk with her

D. was worried that the young woman saw "her' hands

(2)When the young woman found something unusual, she _____________________.            

A. drove away as fast as possible                         B. thought of an idea

C. jumped out of the car quickly                         D. drove her car to a village

(3)The young woman asked "her" to clean the rear screen because she wanted to _____________.            

A. see more clearly(清晰地)                                  B. drive fast and well

C. make "her" speak                                             D. throw "her" out

(4)From the story we can see that the young woman was ___________________.            

A. kind and clever       B. beautiful and smart       C. shy and foolish       D. strong and helpful

(5)What do you think "the old woman" may be?            

A. A policeman.                 B. A bus driver.                 C. A robber(强盗).                 D. A poor man.

【答案】 (1)A

(2)B

(3)D

(4)A

(5)C   

【解析】【分析】大意:本文讲述一位好心的女士开车时,看见路边有一位老人想打车,由于天气不好,女士于是搭这位老人一程,当老人进入车上后,女士和老人攀谈中发现异常,老人是男扮女装,女士猜到她可能遇到了坏人,于是假装叫老人下车帮自己擦后视镜之际不车开走了,当她到达另一村时发现老人把他的手提包落在自己的车里,于是打开看见里面竟然有一只。

 (1)推断题。根据Then the young woman noticed that the old woman's hands, which were large and hairy (多毛的). Suddenly she realized(意识到)that" she" was a man! 可知,女士和老人说话时,老人只是点头,而不说话,因为老人是男扮女装,怕女士认出自己的声音,所以只是点头,故选A。

 (2)细节题。根据I can't see out of the rear screen(后视镜)," she said. "Would you please help me clean it? 可知,女士想到了一个主意,故选B。

 (3)细节题。根据 "The old woman" nodded and opened the door. As soon as "she" was out of the door, the young woman drove off as fast as she could.可知,因为她想把“她”扔出车,故选D。

 (4)推断题。由 "I can't leave her out in such bad weather," the young woman said to herself. 可知,女士很善良,根据 I can't see out of the rear screen(后视镜)," she said. "Would you please help me clean it? 可知女士很睿智,故选A。

 (5)推断题。老人男扮女装,而且持有支,可推出他可能是一名强盗,故选C。

 【点评】考查阅读理解能力,细节题、推断题是阅读理解题中常考题型。细节题要从文中寻找答案。推断题需要根据上下文,推断出需要的信息。

3.阅读理解  

    When a fire happens, what should you do? You may be worried, but you must keep calm (平静的). 

    Call 119 for help. Tell them where the fire is. Then try to tell others about the fire. You can shout or use the fire alarm (报警器).

    Next, you must get out quickly. Don't try to take away things. Go out through a window if you are on the ground floor.

    If you can't get out of the burning building, just stay with others in one room. Close the door. Put clothes around it closely. Then open the window and call for help.

    Don't use a lift (电梯). The lift may stop at any time. You have to run down the stairs (楼梯) quickly. You can take a piece of wet cloth with you. Put it over your mouth. The water in it can protect you from the smoke and fire.

(1)How may you feel at first if a fire happens?            

A. Happy and excited.

B. Worried and afraid.

C. Interested and sad.

D. Surprised and sad.

(2)What shouldn't you do when a fire happens?            

A. Call 119 for help.

B. Try to get out quickly.

C. Run down the stairs quickly.

D. Take your things in the burning building away quickly.

(3)The underlined word "it" in the last paragraph of the passage refers to       .            

A. A piece of wet cloth                    B. A lift                    C. A glass of water                    D. Smoke

(4)Why shouldn't we use a lift when a fire happens?            

A. Because it takes a lot of time to the ground floor.

B. Because it may stop at any time.

C. Because you may take the fire into the lift.

D. Because it can't run as fast as(和……一样快) you.

(5)Which of the following is NOT RIGHT?            

A. When a fire happens, we need to keep clam.

B. You must tell them where to catch fire when you call 119 for help.

C. Go out through the window quickly when a fire happens.

D. Stay with others in one room and close the door if you can't get out of the burning building.

【答案】 (1)B

(2)D

(3)A

(4)B

(5)C   

【解析】【分析】文章大意:当火灾发生时首先要保持镇静人,然后报警,再告诉其他人,接着要尽快离开,如果你出不去,你应该跟别人待在一间房子里,关闭好门,然后打开窗户求救。不要乘坐电梯,电梯可能随时停止运行。用一块湿布捂住嘴快速下楼,湿布里的水可以保护你不会受到烟熏火燎。

 (1)细节理解题,根据  You may be worried 可知,当火灾发生时,你会担惊受怕,故答案是B。

 ​​​​​​​(2​​​​​​​)细节理解题,根据 Don't try to take away things. 可知当火宅发生时不要带走东西,故答案是D。

 ​​​​​​​(3​​​​​​​)细节理解题,根据 You can take a piece of wet cloth with you. Put it over your mouth.  可知it指代的是湿布,故答案是A。

 ​​​​​​​(4​​​​​​​)细节理解题,根据 The lift may stop at any time.  可知,电梯可能会随时停运,故答案是B。

 ​​​​​​​(5)细节理解题,根据 Go out through a window if you are on the ground floor. 可知,如果在一楼可以跳窗户,但是并不是所有的楼层都可以跳窗户,因此C的叙述是错误的,故答案是C。 

【点评】考查阅读理解题,本文涉及到了细节理解题和正误判断题,细节理解题比较简单可直接从文中找到答案,正误判断题也属于细节理解题的一种题型,需要根据文中细节内容进行正误判定。

4.阅读理解  

    Maria lived near a forest. She often played with the animals in the forest. They were all her friends. 

    One day, Maria walked into the forest to play with her animal friends. But to her surprise, the forest was very quiet and the animals weren't there! Maria hurried back to tell her parents. Her parents returned to the forest with Maria. The forest was still very quiet. But Maria's father noticed a little monkey behind a big tree. The monkey was dying (快要死的)!They tried to save him. But the monkey was too weak. Before he died, the monkey told them the truth():a ghost wanted to get the forest, so he asked all the animals to go away. 

    Maria and her parents were very angry. They decided to drive the ghost away. They asked their friends and neighbours to help them. The ghost was strong but the people were stronger. At last, the ghost left and the animals returned to the forest happily. 

(1)Maria had lots of ________ friends.            

A. boy                                   B. girl                                   C. plant                                   D. animal

(2)One day the forest was quiet and Maria ________ why.            

A. didn't know               B. didn't think about               C. noticed               D. asked the animals

(3)The little monkey ________ at last.            

A. helped Maria to find other animals                B. walked away

C. died because he was too weak                       D. was well again

(4)What do the underlined words “drive…away” mean in Chinese?            

A. 开车                                     B. 离开                                     C. 赶走                                     D. 杀死

【答案】 (1)D

(2)A

(3)C

(4)C   

【解析】【分析】大意:文章介绍了住在森林附近的Maria发现森林里的动物朋友都不见了,一只濒死的猴子告诉她有个幽灵想要霸占森林,最后在父母和邻居的帮助下,幽灵被赶走了,动物们都回来了。

 (1)细节理解题。根据第一段 She often played with the animals in the forest. They were all her friends. 可知,Maria有很多动物朋友。故选D。

 (2)推理判断题。根据第二段 B Maria hurried back to tell her parents. Maria赶回家告诉父母,可知Maria并不知道原因。故选A。

 (3)细节理解题。根据第二段 They tried to save him. But the monkey was too weak. 他们尝试救他,但猴子太虚弱了,可知猴子最后因为太虚弱死了。故选C。

 (4)词义猜测题。根据后文 At last, the ghost left.幽灵最后离开了,可知Maria和她父母决定赶走幽灵并成功了,drive away意为赶走。故选C。 

【点评】考查阅读理解,首先快速浏览、分析问题,抓住关键词;其次带着问题通读全文,了解文章大意,找到依据,确定答案;最后再检查一遍,确保答案正确。

5.阅读理解  

    It was a Monday morning. As the teacher walked into the classroom, he heard a whisper, “Here's the teacher. I'm sure this boring fellow (家伙) is going to talk about how to use commas (逗号). ” It was a boy's voice and the teacher knew who he was. However, the teacher didn't get angry. He said nothing about it but he really began to talk about how to use commas, and then he wrote the following sentence on the blackboard, “Nick says the teacher is a boring fellow. ”

    The class laughed and Nick's face turned red. “Now,” said the teacher, “I'll tell you the importance of commas. ” He put two commas in the sentence, and then read, “ Nick, says the teacher, is a boring fellow. ”

    The whole class laughed again. Nick felt very surprised at first, then his face became much redder. Finally he couldn't help (情不自禁) laughing with the other students, too. 

(1)What subject did the teacher teach the students?            

A. Maths.                                 B. Music.                                 C. English                                 D. Art.

(2)What kind of boy was Nick like?            

A. A tall boy.                 B. A healthy boy.                 C. A good boy.                 D. A naughty boy.

(3)I think Nick liked to have ________ lessons.            

A. boring                               B. interesting                               C. no                               D. strange

(4)“Nick says the teacher is a boring fellow. ” is ________ “Nick, says the teacher, is a boring fellow. ” in the meaning.            

A. the same as          B. kind of different from          C. as same as          D. quite different from

【答案】 (1)C

(2)D

(3)B

(4)D   

【解析】【分析】本文介绍了Nick被老师教训的的故事。

 (1)细节题。根据 he wrote the following sentence on the blackboard 他在黑板上写下来下面这句话,可知他是英语老师,故选C。

 (2)推理题。根据全文对Nick捉弄老师的描述可知,他是个淘气的孩子,naughty,淘气的,故选D。

 (3)推理题。根据 I'm sure this boring fellow  is going to talk about how to use commas我肯定这个无聊的家伙要讲关于如何使用逗号的内容, 可知他认为老师无聊,是因为他喜欢有趣的课,interesting,有趣的,故选B。

 (4)细节题。根据 Nick says the teacher is a boring fellow Nick说老师是个无聊的家伙,是指老师无聊, Nick, says the teacher, is a boring fellow ,Nick,老师说道,(他)是个无聊的家伙,是指Nick无聊,可知这两个句子不同,be different from,与......不同,故选D。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题两种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信。

6.阅读理解  

    Angelo Casimiro made something new at the age of fifteen. 

    Casimiro made a device(装置). It can charge(给……充电)your cellphone as you walk! When you run, jump or walk, a pair of discs(唱片)inside the shoes can produce electricity. It can be used to charge your phone or any other devices with a USB port!

    People have to move a lot if they use the device to charge. Those who like travelling in the wild will love it. It takes about eight hours' jogging to charge a lithium-ion(锂离子)battery and two hours' playing basketball will only give the cellphone about 10 minutes' charge. 

    A device called SolePower is a kind of insole(鞋垫)that can produce electricity. SolePower is like Casimiro's device, but it can fully charge a cellphone after over a four-kilometre walk. So there's a lot for Casimiro to do to make his invention(发明)better. 

    Anyway, Casimiro's device is quite good. After all, his invention started something new, right?

(1)In Casimiro's deveice,           can produce electricity when people walk.            

A. a pair of discs              B. a pair of socks              C. the shoe's top              D. the shoe's heel

(2)Which of the following will probably need the device most?            

A. Secretaries(秘书).                 B. Travellers.                 C. Businessmen.                 D. Engineers.

(3)It will take them about               to charge a lithium-ion battery if people use the device.            

A. eight hours' jogging                                        B. two hours' playing basketball

C. four hours' jogging                                          D. eight hours' walk

(4)What can Casimiro do to make his invention better according to the writer?            

A. Make the discs smaller.

B. Make it charge more quickly.

C. Make the shoes lighter.

D. Make the shoes more comfortable.

(5)What does the writer think of Casimiro's invention?            

A. Boring.                                B. Bad.                                C. Great.                                D. Perfect.

【答案】 (1)A

(2)B

(3)A

(4)B

(5)C   

【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是Angelo Casimiro在十五岁的时候制作了一些新东西,这是一个当你步行时给你的手机充电的装置。但是人们必须移动很多才能使用这种装备充电。 SolePower是一种能发电的鞋垫,它和Cssimiro的设备很像,在步行四公里后就能充满手机。因此要使Casimiro的发明更好还需要做更多。

 (1)细节理解题。根据 Casimiro made a device(装置). It can charge(给……充电)your cellphone as you walk! When you run, jump or walk, a pair of discs(唱片)inside the shoes can produce electricity. 可知在鞋里有一对圆盘能产生电。故选A。

 (2)细节理解题。 People have to move a lot if they use the device to charge. Those who like travelling in the wild will love it. 可知旅游者对此很感兴趣。故选B。

 (3)细节理解题。根据  It takes about eight hours' jogging to charge a lithium-ion(锂离子)battery and two hours' playing basketball will only give the cellphone about 10 minutes' charge. 可知得花费8个小时的慢跑才能给锂电子充电。故选A。

 (4)推理判断题。根据 It takes about eight hours' jogging to charge a lithium-ion(锂离子)battery and two hours' playing basketball will only give the cellphone about 10 minutes' charge.可知充电很慢,所以得改进,使充电更快些。故选B。

 (5)细节理解题。根据 Anyway, Casimiro's device is quite good.可知作者认为Casimiro's的装置是很好的。故选C。 

【点评】此题考查阅读理解。在做题前先阅读短文,理解短文大意。然后审题,弄清题意,对于细节理解题,我们要带着问题阅读短文,从短文的细节中找到问题答案。对于推理判断题,我们要根据作者的观点和文章的细节,找出问题的正确答案。

7.阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。  

    I'm Lin Min. My sister Lin Li is a teacher, but she isn't in Beijing with us. She works in a small school in Yushu in Qinghai. She works very hard. Every morning after breakfast, she goes to four of her students' homes and brings them to school. At eight o'clock, the students have the first morning class. After four classes, they have lunch at school. During the lunch time, Lin Li tells some stories to them. The students like listening to her stories. The afternoon classes start at 13: 00 and finish at 16: 00. After school, Lin Li sends the four students back to their homes and gets home at 17: 00. In the evening, she doesn't watch TV or play computer games. She usually checks her students' homework. Then she goes to bed at 22:00

    Lin Li wants to do more things for her students. She is a great teacher, isn't she?

(1)Lin Li goes to some of her students' homes in the morning ___________.            

A. to visit their parents

B. to tell stories to them

C. to bring them to school

D. to check their homework

(2)What does Lin Li do in a day?  

①she watches news on TV.

②She tells stories to her students.

③she plays computer games.

④she checks her students' homework.

⑤she sends some students back to their homes.

A. ①②③                                B. ②③④                                C. ②④⑤                                D. ③④⑤

(3)Lin Li stays at school for about ____________ hours.            

A. six                                    B. eight                                    C. ten                                    D. twelve

(4)What's the passage mainly about?            

A. Lin Li's family.               B. Lin Li's work               C. Lin Li's school               D. Lin Li's students

【答案】 (1)C

(2)C

(3)B

(4)B   

【解析】【分析】主要讲了林敏介绍了姐姐林丽在青海玉树一所小学一天工作的情况。

 (1)细节题。根据she goes to four of her students' homes and brings them to school.可知林丽早上去学生家里把学生带到学校,故选C。

 (2)细节题。根据Lin Li tells some stories to them.可知②正确;根据She usually checks her students' homework.可知④正确;根据Lin Li sends the four students back to their homes可知⑤正确,故选C。

 (3)细节题。根据At eight o'clock, the students have the first morning class.The afternoon classes start at 13: 00 and finish at 16: 00.可知八点上课,下午四点下课,一天工作大约8小时,故选B。

 (4)主旨题。根据全文可知主要讲了林敏介绍了姐姐林丽在青海玉树一所小学一天工作的情况。故选B。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和主旨题常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

8.阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。  

    Jean is a bright young girl from a rich and famous family. She goes to a good university and has almost everything that money can buy. But all her family are so busy that they can hardly find time to be with her. In fact, Jean feels quite Lonely. So Jean spends a lot of her time on . She likes to be anonymous, using the name Linda on . She doesn't want people to know anything about her famous family and her rich life.

    Last year Jean made a very special friend on . His name was David and he lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had the same interests in rock music and modern dance. So it always took them many hours to talk happily about the latest rock music and their favorite singers and sometimes they even forgot the time. Of course, they wanted to know more about each other. David sent a picture of himself: He was a tall, good-looking young man with a big, happy smile. As time went by, they became good friends and often sent cards and small things to each other.

    When Jean's father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him to let her go with him, so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest CD of their favorite rock singer. But when Jean knocked on David's door in San Francisco she found that the special friend she had chatted with on  for so long was a twelve-year-old boy named Jim.

(1)The underlined word “lonely ”in Paragraph I means ____________ In Chinese            

A. 紧张的                                B. 嫉妒的                                C. 悔恨的                                D. 寂寞的

(2)What did Linda and David often talk about on ?            

A. Their colorful lives                                            B. Their busy studies

C. Their different hobbies                                    D. Their favorite singers

(3)Which of the following about Jeans special friend is true?            

A. He was a tall, good-looking young man

B. He came from a rich and famous family

C. He was a twelve-year-old boy named Jim

D. He always had a big, happy smile on his face.

(4)What's the best title for the story?            

A. A Real Surprise               B. A Rich Life               C. An Exciting Trip.               D. A Special Talk.

【答案】 (1)D

(2)D

(3)C

(4)A   

【解析】【分析】主要讲了Jean的家人不能陪伴她,Jean从网上认识了一个叫David的朋友,Jean去洛杉矶出差时想给David一个惊喜,结果发现David是一个12岁的小男孩。

 (1)推断题。根据前句But all her family are so busy that they can hardly find time to be with her.他的家人如此繁忙以至于他很难找时间和他在一起,所以Jean感到孤单寂寞,故选D。

 (2)细节题。根据So it always took them many hours to talk happily about the latest rock music and their favorite singers and sometimes they even forgot the time.可知他们谈论他们最喜爱的歌手,故选D。

 (3)细节题。根据But when Jean knocked on David's door in San Francisco she found that the special friend she had chatted with on  for so long was a twelve-year-old boy named Jim.可知他是一个12岁的叫做Jim的男孩,故选C。

 (4)主旨题。根据全文可知主要讲了主要讲了Jean的家人不能陪伴她,Jean从网上认识了一个叫David的朋友,Jean去洛杉矶出差时想给David一个惊喜,结果发现David是一个12岁的小男孩。即一个惊讶或者惊喜,故选A。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和主旨题常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

9.阅读理解  

    Class Five had a school trip last Friday. They spent a day on a big farm. Did the students like the trip? Let's see what they said. 

    It was a great trip. It was my first time to see so many animals. I even milked a cow. How interesting! I also picked some strawberries for my mother. 

——Cathy

    I will never go to the farm again. It's far away from the city center. And it's dirty. Our teacher asked us to pick vegetables,but I didn't do it. It was really hard work. 

——Ben

    The farm is beautiful. You can find it in my photos. And the farmers are friendly. They cooked delicious food for us. I'd like to go to the farm with my parents next time. 

——Eddie

(1)Cathy thought________ was interesting.            

A. riding a horse           B. milking a cow           C. picking strawberries           D. taking photos

(2)Ben said he didn't like the ________farm.            

A. busy                                     B. dirty                                     C. old                                     D. hot

(3)Eddie enjoyed the ________ on the farm.            

A. cheap fruit               B. lovely animals               C. beautiful flowers               D. delicious food

(4)________would like to visit the farm again.            

A. Eddie                               B. Cathy                               C. Ben                               D. The teacher

(5)What can we learn from the material(材料)?            

A. All the students love the trip.                          B. It was fine last Friday.

C. The farmers are nice.                                        D. The farm is very small.

【答案】 (1)B

(2)B

(3)D

(4)A

(5)C   

【解析】【分析】文章大意:表格显示了Cathy、Ben和Edie对学校旅行的看法。Cathy认为这次旅行很棒;Ben觉得农场离市区太远,而且有些脏;Eddie非常 喜欢这次旅行,他想和父母再来一次。

 (1)细节理解题。根据Cathy对本次旅行的描述I even milked a cow. How interesting !可知,凯西认为挤牛奶很有趣。故选B。

 (2)细节理解题。根据Ben对本次旅行的描述"I will never go to the farm again, It's far away fromthe caty center. And it's dirty."可知,本说他不喜欢那个脏的农场。故选B。

 (3)细节理解题。根据Eddie对本次旅行的描述”And the farmers are friendly. They cooked deliciousfood for us,"可知,埃迪喜欢农场里的美味食物。故选D。

 (4)细节理解题。根据Eddie对本次旅行的描述"T'd like to go to the farm with my parents nexttime."可知,埃迪想和父母一起再去农场看看。故选A。

 (5)细节判断题。根据文中句子"I will never go to the farm again. It's far away from the dity

 center."可知, Ben并不喜欢这次旅行。故选项A错误;短文并没有提到天气情况,故选项B错误;根据文中句子"And the farmers are friendly."可知,那里的农民非常友好,故选项C正确;根据文中句子"They spent aday on a big farm."可知,农场很大。故选项D错误。故选C。

 【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题两种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。

10.阅读理解  

    Hello, I'm Steve. It's the night before Women's Day. It's eight o'clock now. Everyone in my family is at home. My father is cleaning the house. He likes to keep things clean. My mother is washing the dishes in the kitchen. It's kind of boring, but my mother has to do it every day. My brother Nick is watching TV. There is a running race on TV. It's interesting. My sister Betty is drawing in her room. She is good at drawing all kinds of animals. I'm using my father's computer. I want to buy a sweater for my mother on the Internet (互联网). I wish her a happy festival tomorrow. 

(1)What time is it now?            

A. 8:00 a. m.                    B. 10:00 a. m.                    C. 8:00 p. m.                    D. 10:00 p. m.

(2)Where are Steve and his family?            

A. At home.                        B. In a shop.                        C. In a zoo.                        D. In a school.

(3)Who is cleaning the house?            

A. Steve's father.                         B. Steve's mother.                         C. Nick.                         D. Betty.

(4)What is Betty doing now?            

A. Watching TV.          B. Washing the dishes.          C. Drawing.          D. Doing some shopping.

(5)What does Steve want to buy for his mother?            

A. A bike.                           B. A book.                           C. A sweater.                           D. A picture.

【答案】 (1)C

(2)A

(3)A

(4)C

(5)C   

【解析】【分析】文章大意:妇女节前的一个晚上Steve一家人在家各自做着自己的事。

 (1)细节理解题,根据It's the night before Women's Day. It's eight o'clock now.可知现在是晚上8点,故选C。

 (2)细节理解题,根据Everyone in my family is at home.可知他们一家人都在家里,故选A。

 (3)细节理解题,根据My father is cleaning the house.可知Steve的父亲在打扫房间,故选A。

 (4)细节理解题,根据My sister Betty is drawing in her room.可知Betty在画画,故选C。

 (5)细节理解题,根据I want to buy a sweater for my mother on the Internet (互联网).可知Steve想给他的妈妈买一件毛衣,故选C。 

【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节题,认真阅读文章,在文章中找到答案的依据。

文档

七年级英语下册阅读理解题集锦经典

七年级英语下册阅读理解题集锦经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Frankismybrother.Heistwenty-oneyearsold.Heisawaiter.HeworksinGreenRestaurant.Heworksveryhard.Andheiskindtopeople.SohisbossMr.Greenlikeshimverymuch.Everyweekendhealwaysgetssomemoneyfromhisboss.ButFran
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top