最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

【英语】七年级英语下册阅读理解专题(含答案)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-26 00:18:13
文档

【英语】七年级英语下册阅读理解专题(含答案)

【英语】七年级英语下册阅读理解专题(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Johnwasaverystrongman.Oncehegotajobofcuttingwoodinaforest.Hisbossgavehimanaxe(斧子)andshowedhimtheareawhereheshouldwork.   Thefirstday,Johncutdown18trees."Good,"thebosssaid,"keepitup!"Johnwasenco
推荐度:
导读【英语】七年级英语下册阅读理解专题(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Johnwasaverystrongman.Oncehegotajobofcuttingwoodinaforest.Hisbossgavehimanaxe(斧子)andshowedhimtheareawhereheshouldwork.   Thefirstday,Johncutdown18trees."Good,"thebosssaid,"keepitup!"Johnwasenco
【英语】七年级英语下册阅读理解专题(含答案)

一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)

1.阅读理解

    John was a very strong man. Once he got a job of cutting wood in a forest. His boss gave him an axe(斧子) and showed him the area where he should work.

    The first day, John cut down 18 trees. "Good," the boss said, "keep it up!" John was encouraged by the words of the boss and tried harder the next day, but he could only cut down 15 trees. The third day he tried even harder, but he could only cut down 10 trees. Day after day he was cutting down fewer and fewer trees.

    "I must be losing my strength," John thought. He went to the boss and said that he could not understand what was going on. "When was the last time you had sharpened(使锋利) your axe?" the boss asked. "Sharpened? I had no time to do it. I have been very busy trying to cut more trees." said John.

    While John was working hard, he didn't think about how to do his job better.    

(1)John was cutting down fewer and fewer trees. He thought_______.            

A. he needed to sharpen his axe                         B. the boss should help him

C. it was wrong to cut down trees                       D. he must be losing his strength

(2)What's the meaning of the underlined word "it"?            

A. The job to cut down trees.                              B. The way to do the job.

C. The work to sharpen the axe.                          D. The time to have a rest.

(3)What can we learn from the story?            

A. It is wrong to cut down trees.                         B. Hard work is the only key to success.

C. It's important to take time to sharpen our skills.         D. It's a waste of time to sharpen the axe.

【答案】(1)D

(2)C

(3)C  

【解析】【分析】短文大意:约翰是一个非常强壮的男人。他找到了一份在森林伐木的工作。他的老板给了他一把斧头。第一天,约翰砍了18棵。但第二天他只能砍15棵。第三天他甚至感觉困难,他只能砍10棵。一天又一天的砍伐,树木越来越少。这个故事的寓意是:在工作的时候,要先考虑怎样才能将工作做得更好。

(1)细节理解题。根据"I must be losing my strength," John thought.约翰想“我一定是失去力气了。”可知约翰认为他失去力量了。故选D。

(2)细节理解题。根据 "When was the last time you had sharpened(使锋利) your axe?" the boss asked.你最后一次磨斧头是什么时候?老板问。"Sharpened?磨斧头?可知此处是说磨斧头。故选C。

(3)推理判断题。这个故事告诉我们“磨斧不误砍柴工。”在做事情之前先做好准备工作是很重要的。故选C。

【点评】此题考查阅读理解。首先为节约时间,要先看问题。做到心中有数,带着问题看文章,快速浏览全文,了解大概内容。有些可以直接根据原文找出答案。推断题就需要自己根据整篇文章,认真归纳分析,不能主观臆断。

2.阅读理解  

    What do you usually do in your free time? Play sports? Watch TV? How about reading books? You must know the Chinese saying: "Read thousands of books; travel thousands of miles” Books are important in our life. Reading books is good for us. It can help us know and understand the world better. It can help us get a lot of knowledge(知识). It brings us a new and different world that we have never been before. Almost all the great men like reading, like Chairman Mao and Madame Curie.

    In a word, books are helpful to us and we must love them. But before you read, remember to choose a good one. Ask your parents or teachers about what books to read. Be sure you are interested in them. There are many different kinds of books: I like biography(传记) because I can learn something from the characters.

    What about you? Young friends, please love books and read them. They are very helpful to you.

(1)Which is NOT mentioned(提及) in the passage(文章)?            

A. Play sports.                    B. Watch TV                    C. Read books.                    D. Go shopping.

(2)Which of the following is TRUE?.            

A. We have to choose a good book before we start to read.

B. Madame Curie doesn't like reading at all.

C. We shouldn't ask teachers about what books to read.

D. Reading books can't give us any knowledge.

(3)What does the underlined part "Read thousands of books; travel thousands of miles." mean in Chinese?            

A. 滚石不生苔     B. 读数千本书就能行数千里路     C. 读万卷书,行万里路     D. 读书百遍,其义自见

(4)Reading books can help people_________.            

A. understand the world better

B. get more sleep

C. know little about themselves

D. get money from others.

(5)Which of the following is NOT true?            

A. Books are helpful to us.

B. Only reading books can make people succeed(成功).

C. Young people should read more books.

D. Chairman Mao likes reading very much.

【答案】 (1)D

(2)A

(3)C

(4)A

(5)B   

【解析】【分析】文章大意:文章告诉我们业余时间要多读书,因为书对我们有好处。它帮我们获得知识,让我们知道我们看不到的东西。像这样的为人都喜欢读书。在读书之前要选择一本好书,问老师或者父母读什么书,要确保你感兴趣。 

 (1)细节理解题,根据 Play sports? Watch TV? How about reading books? Y 可知文中涉及到了体育锻炼,看电视,读书,没有说购物,故答案是D。

 (2)正误判断题,根据 But before you read, remember to choose a good one. 可知在读书之前一定要选一本好书,因此A的叙述是正确的,故答案是A。

 (3)句意猜测题, Read thousands of books; travel thousands of miles. 的意思是“读万卷书,行万里路”,故答案是C。

 (4)细节理解题,根据 It can help us know and understand the world better.  可知,读书可以帮助我们更好的了解世界,故答案是A。

 (5)正误判断题,根据短文内容可知,读书可以让我们增长知识,更好的了解世界,但是只读书还是不够的,要想成功还必须要实践,还要持之以恒,故答案是B。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题、正误判断题和句意猜测题。细节理解题要可以直接从文中寻找答案;正误判断题属于细节理解题的一种,也需要根据文章内容进行判定;句意猜测题,首先要弄明白字面意思,然后考虑其本质含义。

 

3.阅读理解  

    Maria lived near a forest. She often played with the animals in the forest. They were all her friends. 

    One day, Maria walked into the forest to play with her animal friends. But to her surprise, the forest was very quiet and the animals weren't there! Maria hurried back to tell her parents. Her parents returned to the forest with Maria. The forest was still very quiet. But Maria's father noticed a little monkey behind a big tree. The monkey was dying (快要死的)!They tried to save him. But the monkey was too weak. Before he died, the monkey told them the truth():a ghost wanted to get the forest, so he asked all the animals to go away. 

    Maria and her parents were very angry. They decided to drive the ghost away. They asked their friends and neighbours to help them. The ghost was strong but the people were stronger. At last, the ghost left and the animals returned to the forest happily. 

(1)Maria had lots of ________ friends.            

A. boy                                   B. girl                                   C. plant                                   D. animal

(2)One day the forest was quiet and Maria ________ why.            

A. didn't know               B. didn't think about               C. noticed               D. asked the animals

(3)The little monkey ________ at last.            

A. helped Maria to find other animals                B. walked away

C. died because he was too weak                       D. was well again

(4)What do the underlined words “drive…away” mean in Chinese?            

A. 开车                                     B. 离开                                     C. 赶走                                     D. 杀死

【答案】 (1)D

(2)A

(3)C

(4)C   

【解析】【分析】大意:文章介绍了住在森林附近的Maria发现森林里的动物朋友都不见了,一只濒死的猴子告诉她有个幽灵想要霸占森林,最后在父母和邻居的帮助下,幽灵被赶走了,动物们都回来了。

 (1)细节理解题。根据第一段 She often played with the animals in the forest. They were all her friends. 可知,Maria有很多动物朋友。故选D。

 (2)推理判断题。根据第二段 B Maria hurried back to tell her parents. Maria赶回家告诉父母,可知Maria并不知道原因。故选A。

 (3)细节理解题。根据第二段 They tried to save him. But the monkey was too weak. 他们尝试救他,但猴子太虚弱了,可知猴子最后因为太虚弱死了。故选C。

 (4)词义猜测题。根据后文 At last, the ghost left.幽灵最后离开了,可知Maria和她父母决定赶走幽灵并成功了,drive away意为赶走。故选C。 

【点评】考查阅读理解,首先快速浏览、分析问题,抓住关键词;其次带着问题通读全文,了解文章大意,找到依据,确定答案;最后再检查一遍,确保答案正确。

4.阅读理解  

    Napoga is a girl in Ghana, Africa. It is hard for her family to get clean water. Every morning, she leaves home at half past five to get clean water for her family in a village far away. It takes her six hours to get enough clean water for daily cooking and drinking. She has no time to go to school or to play with her friends. Millions of people in the world are like Napoga. They can't get enough clean water to keep healthy.

    Earth Day is on April 22. But on all the other days, we must also remember it. The water we use is the most important natural resource on the Earth. Water covers about 75% of the Earth's surface. But most of that is sea water. We can't use it for many things. Fresh water covers only less than 1% of the Earth's surface.

    You probably feel lucky that your life isn't as hard as Napoga's. But that doesn't mean you don't have to worry about water. We all face serious water problems. One of them is water pollution Lots of kinds of things from cars, factories, farms and homes make our rivers, lakes and seas dirty. Polluted water is very bad for people to drink. And dirty water is bad for fish too. Now, 34% of all kinds of fishes are dying out. Scientists say that in 30 years, more than half of the people in the world won't have enough clean water. We have to learn how to save more water for ourselves and our children.

(1)Why does the writer tell the story of Napoga?            

A. To tell us a lot of people in the world can't get enough clean water.

B. To let us know people in Africa need enough clean water to drink.

C. To tell us to help people who don't have enough clean water to use.

D. To tell us to help Napoga go to school and make friends with others.

(2)What kind of water do people really need?            

A. Sea water.                     B. Dirty water.                     C. Fresh water.                     D. Sweet water.

(3)What's the last paragraph mainly about?            

A. Some of us still have enough water to use.

B. Everyone should know we are facing water problems.

C. Dirty water is bad for all living things on the Earth.

D. More than half of the fishes died because of water pollution.

(4)What can we know from the passage?            

A. Napoga uses five hours to get water from a village.

B. Earth Day is on April 22 every year.

C. We can use 1G fresh water.

D. Thirty two per cent of fishes are disappearing.

【答案】 (1)A

(2)C

(3)B

(4)B   

【解析】【分析】本文主要讲述水资源问题,世界上许多人的生活因为缺水而受到威胁。文章同时还介绍了造成水污染的原因,并号召节约用水,提出节约用水的若干建议。

 (1)推理题。根据 Napoga is a girl in Ghana, Africa. It is hard for her family to get clean water. Every morning, she leaves home at half past five to get clean water for her family in a village far away. It takes her six hours to get enough clean water for daily cooking and drinking 可知作者讲述Napoga是为了告诉我们世界上很多人没有足够的清洁水 ,故选A。

 (2)推理题。根据 But most of that is sea water. We can't use it for many things. Fresh water covers only less than 1% of the Earth's surface 可知人们真正需要的是淡水,故选C。

 (3)主旨题。根据最后一段描述可知每个人都应该知道我们面临着水问题,故选B。

 (4)细节题。根据 Earth Day is on April 22.可知 地球日是4月22日 ,故选B。

 【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题2种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。

5.阅读理解

    They keep telling me: 

    Make the correct plan;

    Think the correct way;

    Ask the right question;

    Follow the right way.

    Are things as simple as black or white?

    Can we really find in life any clear line?

    I'm not happy with what they say;

    I believe there is another way.

    Listen to me!

    Listen to me!

    Can I have my own voice?

    Can't I tell my own stories?

    I'll know what I feel. I'll say what I think.

    I'll start my own trip.

    Then I'll make my own history.  by Harley M.

(1)What is the passage?            

A. A joke                             B. A poem                             C. A poster                             D. A letter

(2)Which of the following don't they keep telling to the writer?            

A. making the correct plan                                  B. thinking the correct way

C. asking the right questions                               D. starting the trip alone

(3)Why does the writer mention "black or white"?            

A. Because he wants people to know they are his favorite colors.

B. Because he wants people to know black is more beautiful than white.

C. Because he wants to show not all the things are easy.

D. Because he wants to show all things are very difficult.

(4)What does the writer want to do?            

A. He wants to have a talk with the teacher.       B. He wants to discuss with his parents.

C. He wants to speak out his feelings.                D. He wants to know more about history.

【答案】 (1)B

(2)D

(3)C

(4)C   

【解析】【分析】主要讲了由Harley M.写的一首诗。

(1)细节题。根据全文特点可知是一首诗,故选B。

(2)细节题。根据Make the correct plan;Think the correct way;Ask the right question;Follow the right way.制定正确的计划;用正确的方式思考;问正确的问题;用正确的方式跟随,没有D,故选D。

(3)细节题。根据Are things as simple as black or white?可知事情像黑或者白一样简单吗?作者想告诉我们不是所有的事情都是简单的,故选C。

(4)细节题。根据Can I have my own voice?Can't I tell my own stories?I'll know what I feel. I'll say what I think.可知作者像说出自己的心声,故选C。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

6.阅读理解  

    Love is the most important thing in the world. We need love to grow and the world also needs love to become better.

    When I was a little girl. I thought that my father didn't love me. He let me do everything by myself. I was afraid of darkness (黑暗), but he let me walk home alone, When I did well in my study, he only said: "Be better.”I couldn't understand him. Where was his love?

    But one day, I understood his love. It was a rainy day. School was over. At first I was sad because I didn't have an umbrella (雨伞).

    But then I saw my father with a big umbrella walking in the rain. He protected me with the umbrella and we went home together. He was wet through. At that time. I thought I was the happiest child in the world. On that day, I knew my father loved me very much. In fact(事实上), his love is deep, I'm happy when I feel his love. I understand(懂得) what love is.

(1)The writer thinks the most important thing in the world is      .            

A. money                               B. time                               C. love                               D. knowledge

(2)The writer was sad on the rainy day because      .            

A. she didn't see her father                                  B. she was afraid

C. she didn't have an umbrella                            D. she was wet

(3)Why did the writer think she was the happiest child?            

A. Because she had an umbrella.                        B. Because she went home safely.

C. Because she saw her father in the rain.          D. Because her father loved her very much.

(4)The writer thinks her father's love is      .            

A. kind                               B. deep                               C. strange                               D. important

(5)Which is wrong according to the passage?            

A. The writer didn't feel her father's love at last (最终).

B. The writer thinks her father's love is quiet and deep.

C. The writer's father let her do everything alone when she was a little girl.

D. The writer's father protected her with the umbrella and he was wet through

【答案】 (1)C

(2)C

(3)D

(4)B

(5)A   

【解析】【分析】主要讲了通过作者爸爸给作者送伞时,爸爸为了避免作者被淋湿,爸爸被全部淋湿了,这件事让作者明白了什么是爱。

 (1)细节题。根据Love is the most important thing in the world.可知作者认为爱是世界上最重要的东西,故选C。

 (2)细节题。根据At first I was sad because I didn't have an umbrella (雨伞).可知作者刚开始难过的原因是作者没伞,故选C。

 (3)细节题。根据At that time. I thought I was the happiest child in the world. On that day, I knew my father loved me very much.可知作者知道爸爸非常爱作者,所以作者认为她是世界上最幸福的孩子,故选D。

 (4)细节题。根据his love is deep可知作者认为爸爸的爱是深深的,故选B。

 (5)细节题。根据I'm happy when I feel his love.可知作者最终感受到了爸爸的爱,故选A。 

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

7.阅读理解  

    Lots of students have their favorite stars. Let's see who the three students like.

Zhang   Chao, Chongqing

Wang   Yusn is my favorite 8tar. He祖s tall and thin. He   is good singer. I like singing too. I can't be a great singer, but I can be a   good student like him.

Liu   Pengyan, Shanghai

I   like Song Joong Ki very much. He is a good-looking actor. He is tall and   thin. Song does a good job in all of his TV plays. I hope I can meet him one   day.

Chen   Bing, Hefei

I   love cartoons (漫画). Miyazaki Hayao is my   favorite artist. He is 78 years old He has white hair and always wears black   glasses. Miyazaki drew a lot of great cartoons, He says he will 《将》not draw new cartoons later. I feel sorry about it.

(1)Zhang Chao thinks he can be ______.            

A. a great singer            B. a good student            C. Wang Yuan's friend            D. a good actor

(2)What does Liu Pengyan think of his favorite star?            

A. He is handsome.

B. He is of medium height.

C. He has a very good job.

D. He wears glasses.

(3)Wang Yuan and Song Joong Ki are both______.            

A. tall and fat                  B. short and fat                  C. tall and thin                  D. thin and short

(4)Chen Bing feels sorry because ______.            

A. there are not many great cartoons

B. Miyazaki Hayao is very old

C. his favorite artist will not draw new cartoons

D. he can't meet the great artist

(5)Which of the following is TRUE?            

A. Wang Yuan is good at singing.

B. Chen Bing is from Chongqing.

C. Song Joong Ki draws cartoons well.

D. Miyazaki Hayao is a good actor.

【答案】 (1)B

(2)A

(3)C

(4)C

(5)A   

【解析】【分析】文章大意:本文介绍了三个学生最喜欢的明星。

 (1)细节题。根据 but I can be a good student like him. 可知张超认为自己是一位好学生。故选B。

 (2)细节题。根据 I like Song Joong Ki very much. He is a good-looking actor. 可知,刘鹏燕喜欢长得好看的演员。故选A。

 (3)细节题。根据 Wang Yuan is my favorite star. He is tall and thin. I like Song Joong Ki very much. He is a good-looking actor. 可知王源和Song Joong Ki都是又高又瘦。故选C。

 (4)细节题。根据 He says he will 《将》not draw new cartoons later. I feel sorry about it. 可知他不能画新的卡通画而难过。故选C。

 (5)推断题。根据 Wang Yusn is my favorite star. He is good singer . 可知A正确;根据 Chen Bing, Hefei 可知B错误;根据 Song does a good job in all of his TV plays. 可知C错误;根据 Miyazaki Hayao is my favorite artist. 可知D错误。故选A。 

【点评】考查阅读理解。细节题和推理判断题都是常考题型。细节题要注意细节从文中找答案;推理题是根据上下文,推断出所需要的信息。

8.阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。  

    Mr. King is the manager (经理) of a hotel. One day all of the hotels in the city are full because there is a large meeting. In the evening, three men come into the hotel and ask for rooms. Mr. King says there are no rooms because of the meeting. The men are unhappy.

    Mr. King wants to help them. He remembers that Room 418, a very small room is empty. He asks them if they would share (分享) a room. The three men says yes. Mr. King says the room would be thirty dollars, ten for each one (每一个). Each man gives him the money and then they go up to the room.

    Mr. King soon begins to feel sorry. The price is too high for that small room, he thinks. He says to his assistant (助手), Here is five dollars. Take the money to the men in Room 418. I ask too much for their room.

    The assistant takes the money. While she is on the way there, she starts to think, "How can three men divide (分配) five dollars? So the assistant returns (还) one dollar to each man and she keeps the two dollars for herself.

    Each man pays ten dollars at first. After the assistant returns them one dollar each, each pay nine. There are three men. So $9x3= $27. The assistant keeps $2. $27 + $2= $29. Where is the missing (消失的) dollar?

(1)The three men are not happy because ________.            

A. it is hot                                                              B. there is a large meeting

C. there is only one small room                           D. they think they don't have a place to stay

(2)With the help of the manager, the three men ________.            

A. sleep in a big room                                          B. go to another hotel

C. stay together in a small room                         D. get three small rooms for the night

(3)At first, the three men pay ________.            

A. $10                                      B. $25                                      C. $27                                      D. $30

(4)The assistant ________.            

A. keeps two dollars for herself

B. keeps three dollars for herself

C. returns all dollars to the three men

D. returns three dollars to the men and two to the manager

(5)Where is the missing dollar?            

A. Mr. King takes it.                                               B. The three men take it.

C. The assistant takes it.                                       D. There isn't any missing dollar.

【答案】 (1)D

(2)C

(3)D

(4)A

(5)D   

【解析】【分析】文章大意:一天,宾馆经理金先生的宾馆都住满了人。晚上有三个人来找房间住,但是没有房间了,金先生又想帮助这三个人,让他们一块住进了小房间,每人要了10美元。之后他感到过意不去,让助手给人家退还5美元,助手怕人家不好分,就截留了2美元,每人给了一美元。 

 (1)细节理解题,根据 Mr. King says there are no rooms because of the meeting.  可知,这三个人没有房间住,所以才不高兴,故答案是D。

 (2)细节理解题,根据  Mr. King wants to help them. He remembers that Room 418, a very small room is empty. He asks them if they would share (分享) a room. The three men says yes. 可知,他们三人共同住进了一个小房间,故答案是C。

 (3)细节理解题,根据 Mr. King says the room would be thirty dollars, ten for each one (每一个).  可知三个人一开始一共付了30美元,故答案是D。

 ​​​​​​​(4)细节理解题,根据  So the assistant returns (还) one dollar to each man and she keeps the two dollars for herself. 可知,服务员没人退还了一美元,自己留下两美元,故答案是A。

 ​​​​​​​(5)逻辑推理题题,根据文章内容可知,这三个人一共付了27美元,服务员留下的两美元实际上是老板的钱,所以一分钱也没少,故答案是D。 

【点评】考查阅读理解,本文涉及到了逻辑推理题和细节理解题,逻辑推理题需要根据已知条件按照一定的推理方式推出未知的结论。细节理解题比较简单,可以直接在文中找到答案。

 

9.阅读理解  

    Hello, welcome to the photo show of National Geographic. The show is in Star Avenue, Binjiang district, Hangzhou. Here you can enjoy many beautiful photos and learn some skills of taking photos. Everyone who comes to our show will get a gift—a notebook or a cup with nice pictures on it.

Opening time: July 22nd—August 26th 

            Monday—Friday: 10:00 a.m.—21:00 p.m.

Saturday—Sunday: 10:00 a.m.—17:00 p.m.

Tickets: Grown-ups(成人): 60 yuan    Children: half

Rules: Do not take any food or drinks into the show.

            Do not touch the photos.

            You can take photos, but please turn   off the flash(闪光).

Please keep quiet.

You can buy tickets from our reception(接待处), or book (预定)a   ticket on the website www. Damai.cn. Our phone number is 87657638. Please   call us if you have any questions.

(1)How many days will the show last(持续)?            

A. 36 days.                             B. 35 days.                             C. 4 days.                             D. 66 days.

(2)Mr. Black and his wife want to go to the show with their two 5-year-old sons. How much are the tickets together?            

A. 200 yuan.                         B. 90 yuan.                         C. 240 yuan.                         D. 180 yuan.  

(3)What is the right time for the Blacks to go to the show?            

A. 13:00 p.m. on Tuesday                                      B. 9:00 a.m. on Monday

C. 20:00 p.m. on Sunday                                       D. 8:00 a.m. on Wednesday

(4)What can you do while enjoying the show?            

A. You can take some food into the show.          B. You can learn how to take photos.

C. You can talk with your friends loudly.             D. You can take photos with the flash on.

(5)Which of the following is NOT TRUE?            

A. The show is in Binjiang district.                       B. You should not touch the photos.

C. You can only book tickets online(网上).          D. You can get a gift after enjoying the show.

【答案】 (1)A

(2)D

(3)A

(4)B

(5)C   

【解析】【分析】文章大意:开篇介绍了可以看到漂亮的照片和学习拍照的技术,然后介绍了国家地理馆的开馆日期和注意事项。

 (1)细节题。根据文章提到的 Opening time: July 22nd—August 26th 可知, 一共持续了36天,故选A。

 (2)细节题。根据文章提到的 Tickets: Grown-ups(成人): 60 yuan    Children: half 可知,一共需要支付180元,故选D。

 (3)细节题。根据文章提到的Monday—Friday: 10:00 a.m.—21:00 p.m和Saturday—Sunday: 10:00 a.m.—17:00 p.m,可知可以周二下午一点去,故选A。

 (4)细节题。根据文章提到的  Here you can enjoy many beautiful photos and learn some skills of taking photos 可知,可以学习拍照技术,故选B。

 (5)细节题。根据文章提到的 You can buy tickets from our reception , or book  a ticket on the website www 可知订票还可以到接待处定制,故选C。 

【点评】考查细节题,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉问题,带着问题到文章找出答案,即可。

10.​任务型阅读

    John had a busy weekend. On Saturday morning, he went to the library and studied math. On Saturday afternoon, he went to the park. He played tennis with his friend. Lisa was busy on Saturday, too. She cleaned her room in the morning. In the afternoon, she wrote a letter to her cousin(表妹).

    On Sunday morning, John and Lisa read books at home. On Sunday afternoon, they practiced English. In the evening, they saw an interesting talk show with their parents. They had great fun.

(1)John went to the library and studied math. Lisa cleaned her room.

(2)Who did John play tennis with?

(3)When did Lisa write a letter?

(4)在短文中找出下列动词的过去式

have ________ is________ see________  read________  write________ 

(5)把短文中画线句子翻译成汉语

【答案】 (1)John went to the library and studied math. Lisa cleaned her room.

(2)His friend. / He played tennis with his friend.

(3)On Saturday afternoon.

(4)had

;was

;saw

;read

;wrote

(5)在晚上,他们与他们的父母看了一个有趣的脱口秀节目。

【解析】【分析】

(1)细节理解题。根据文章第一段可知,注意对两人分开表述。

(2)细节理解题。根据文章第二行可知。

(3)根据In the afternoon, she wrote a letter to her cousin可知。

(4)考查动词过去式。根据题意在短文中找出下列动词的过去式及平常的积累,不难找出答案have-had,is-was,see-saw,read-read,write-wrote。

(5)注意汉语中先说和某人,再说做某事。

文档

【英语】七年级英语下册阅读理解专题(含答案)

【英语】七年级英语下册阅读理解专题(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Johnwasaverystrongman.Oncehegotajobofcuttingwoodinaforest.Hisbossgavehimanaxe(斧子)andshowedhimtheareawhereheshouldwork.   Thefirstday,Johncutdown18trees."Good,"thebosssaid,"keepitup!"Johnwasenco
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top