
知识运用单项填空从下面各题所给的A,B,C,D四个选项中, 选择可以填入空白处的最佳选项.
1. This dictionary is your sister's. Please give it to ________.( )
A.me D.him
2. There are thirty desks ___________ my classroom.( )
A.in D.from
3. I tried to stop him, _________ he didn't listen.( )
A.and D.so
4. ﹣I heard you had a basketball match. ____________ did you play?
﹣Very well. We won the game.( )
A.When D.Why
5. ﹣__________ you speak French?
﹣Only a few words.( )
A.Can D.Should
6. Tina runs __________ than anyone else in her class.( )
A.fast D.the fastest
7. David can't go with us now because he __________ the school project.( )
A.does D.is doing
8. Jack ________ a math problem with his friends when I got there.( )
A.discusses D.was discussing
9. My dad is good at painting and he often _________ in his free time.( )
A.paints D.has painted
10. I am tired. I ___________ basketball for three hours.( )
A.play D.will play
11. The sports meeting _____________because of the bad weather yesterday.( )
A.cancels D.was cancelled
12. ﹣Mum, do you know ____________________?
﹣Next week.( )
A.when will Dad come back B.when Dad will come back
C.when did Dad come back D.when Dad came back
完形填空阅读下面的短文, 掌握其大意, 然后从短文后各题所给的A,B,C,D四个选项中, 选择最佳选项.
Steven's New Sled
Steven woke on Christmas morning to find a new sled. "Oh, wow! "he shouted. This was the best Christmas(1)_______ Steven was still excited as the rest of his family opened their gifts. Secretly, he hoped he could get outside quickly to try out his new sled.
Finally, Steven asked, "Dad, is it okay if I try out my sled? " Dad(2)_______. Soon, Steven was sledding down Twin Hills in the neighbourhood park. He felt the wind against his face as he flew down.
Later that day, Steven carefully leaned(靠)the sled up against the outside of his house under his bedroom window.
The next day, Steven ran outside as soon as he could. "Oh, no! "Steven shouted. His sled was missing! He ran as fast as he could to the park. There at Twin Hills he(3)_______ it! Steven's neighbour, Kevin, was on Steven's new sled! "Kevin! That's my sled! You stole my new sled! "But Kevin just laughed and headed up the hill for another run down.
Steven ran home, crying all the way.He found his dad in the garage and told him what had happened.Steven's dad said, "Calm down, Son. There may be another(4)_______ for the missing of your sled."
Steven couldn't believe his dad was (5)_______with Kevin. "But, Dad. Kevin's at Twin Hills using my sled right now! We need to go to get it! "
Dad said(6)_______, "First of all, you need to make sure your sled is actually stolen.Look over there."Steven was(7)_______ at what he saw.His sled leaned against the wall of the garage next to his bicycle.Dad put his arm around Steven and said, "I put your sled away last night when I saw you had left it outside." Steven(8)_______ his head.He felt bad about the way he had spoken to his neighbour."I should say sorry to Kevin, "he said. Dad replied, "There's no time like the present."
(1)
A.present D.music
(2)
A.doubted D.agreed
(3)
A.left D.accepted
(4)
A.sign D.search
(5)
A.siding D.arguing
(6)
A.honestly D.cheerfully
(7)
A.disappointed D.surprised
(8)
A.hung D.raised
阅读理解阅读下列短文, 根据短文内容, 从短文后各题所给的A,B,C,D四个选项中, 选择最佳选项.
| Home | School Library | Cafeteria Menu | For Parents | |
| The Grove School News | ||||
| GET BUSY AFTER SCHOOL | ||||
SPORTS TEAMS
Do you like sports? How about joining the football team? It has try﹣outs next Tuesday at 3: 00. Many of our best players have moved up to high school. So now the team needs new players. For more information, meet our sports advisors, Ms. Matte or Mr. Stergis.
GOOD AT ART?
This year, your classmates in the school art club plan to paint a mural(壁画) on the wall by the office. So they need new members to help create it! Are you interested in drawing, painting or taking photographs? This club is for you. The first meeting of the school year is next Wednesday at 3: 15 in room 221. Please see Ms. Greenway for more information.
NEW THIS YEAR
There are some new activities you can have a goat. Try the new after﹣school science club! It has plans to enter the national Junior Robotics competition this year. So if you want to try building a robot, this club is for you. See Mr. Larson in room 105 for more details. The club meets every Thursday at 3: 30.
Do you like acting? Are you good at singing? The school play this year is a musical﹣The Sound o f Music. Come and try out next Monday at 3: 10 in room 125.
| For a list of all the after﹣school activities this year, click here. Or pick up a membership form from the advisor's office﹣room 107. |
(1)When are the try﹣outs for the football team?________
A. Next Monday at 3:10. :00.
C. Next Wednesday at 3:15. :30..
(2)What does the art club plan to do this year?________
A. To paint a mural.
B. To put on a musical.
C. To offer photography courses.
D. To enter a national competition..
(3)Where can you get more information about the science club?________
A. In room 221. . . .
I started middle school this year, and this caused some painful changes for me. All of my closest friends go to different middle schools in the area. The only classmate I know from my old school is Jake, who's talented in math, but since it's not my favorite subject, we never became friends.
Another big change is that my new teachers set a lot of homework, especially in math. So you can imagine why my heart wasn't exactly dancing when I started middle school.
By the end of October, Jake and I had become good friends. It happened because I was so hopeless trying to do my math homework. One day, I came to Jake after school.
"Hey, Jake, "I began, "I was wondering if you could."
"Help you with the math homework, right? " he said, completing my sentence. "Sure, I'd be happy to help you, Miguel." I was surprised because, to be truthful, I wasn't sure until that moment if Jake even knew my name. And yet here he was happy to save me from drowning in my sea of math problems.
That night, Jake and I studied together, and it was time well spent. I must say that Jake is an excellent math teacher.
The next day in class, I was even able to answer one of the math problems.Our teacher was surprised when I raised my hand, and guess what﹣so was I!
They say time flies when you're having fun, and I guess it's really true. I can't believe winter vacation is almost here! The school days have been flying by like a jet plane. I suppose it's because I'm a much more focused student﹣especially in math﹣than I ever was before.
Jake and I plan to hang out together during winter break.He promised to show me the Math Museum downtown. I believe it will be an unforgettable experience for us.
(1)How did the writer feel when he started middle school?________
A. Disappointed. .
C. Regretful. ..
(2)From the story, we know Jake is________.
A. strict .
(3)The writer feels his school days flying because________.
A. he has little homework B. he enjoys his studies more
C. he has a lot of new friends .
Most adults show less interest in climate(气候)change than young people. Yet it's adults who have the power to influence the policies()causing climate change. Now a new study shows that teenagers may be able to raise their parents' interest in human effects on climate.
In the study, a new curriculum(课程)was used in some schools in coastal North Carolina. The students worked on four activities centered on the connections between climate change and local wildlife. They also took part in a community﹣based project and interviewed their parents about the changes in weather they had noticed in their lifetimes. To see how attitudes changed as a result of the program, the researchers surveyed both students and parents at the beginning and the end of the study.
The study shows the students who completed the climate change module cared more about the issue(问题). The effect was even stronger among parents.Experts say the program's success had a lot to do with how teachers dealt with climate change in the classroom.
"Reading a textbook and completing a worksheet are unlikely to lead students to talk about their day at the dinner table, "says Martha Monroe, an expert on environmental education at the University of Florida.Instead, the researchers designed hands﹣on lessons focused on local issues. For example, one task involved monitoring the weather outside the school and comparing it with historical information about the area.
Those activities may have helped increase parental involvement. "If you can get kids so excited and talking with their parents about what they are learning in schools, parents will want to learn, "says Danielle Lawson, a social scientist and leading researcher of the study. However, she adds, "We are not telling the students what to think or what to say. That way, kids didn't feel that there was all this responsibility put on them to change their parents' minds about anything."
Lawson is hopeful that kids can ________ their parents' understanding of climate science. "I know how powerful kids can be, "Lawson says. "Kids don't need a special curriculum to discuss climate change at home. They just need to talk to their parents about what they see going on."
(1)The second paragraph is mainly about________
A. how the study was carried out
B. how the activities were designed
C. why a new curriculum was introduced
D. why both students and parents were surveyed.
(2)What can we learn about the new curriculum from the passage?________
A. It developed students' communication skills.
B. It focused on lessons about climate change in textbooks.
C. It helped students feel responsible to change their parents.
D. It created more chances for families to talk about climate change..
(3)The word "boost" in the last paragraph probably means "________".
A. check .
I recently watched a TV program Real Sports where the presenter looked into the culture of handing out participation(参与)trophies to children. There's no doubt that today's kids live in a world of scoreless games and everyone gets a trophy. Sometimes when a league decides to award(奖励)just the winners instead of all participants, the parents buy their own trophies for the whole team!
However, when we try to protect children from losing at the early ages, are they less prepared when real competition kicks in? People who support giving trophies say they want to make each child feel special, but how does this make them feel special? Stanford University looked at this recently and found that although kids react positively to praise﹣they enjoy hearing that they're talented, smart and so on, they break down at the first experience of difficulty. Discouraged by their failure, they say they'd rather cheat than risk failing again.
There are also endless social﹣science studies showing the harmful effects of easy competition, not just on the psyche(精神)but more surprisingly on achievement. If children know they will get an award simply by showing up, what is the reason for improvement? Jean Twenge, writer of Generation Me, warns that when living rooms are filled with participation trophies, it's part of a larger cultural message: to succeed, you just have to show up. In college, those who've grown up receiving these endless awards do the required work, but don't see the need to do it well. In the office, they still believe that attendance is all it takes to get a promotion(晋升).
When I was a child, I earned my fair share of trophies but none of them was for just showing up.I also missed out on even more and had to watch my friends collect them while I stood by and clapped.I realized that in life, I'm going to lose more often than I win, even if I'm good at something, and I've got to get used to that to keep going.
When children make mistakes, our job should not be to turn those losses into decorated(装饰性的)victories. Instead, our job is to help kids overcome difficulties, to help them see that progress over time is more important than a certain win or loss, and to help them politely congratulate those who succeed when they fail. To do that, we need to refuse all the meaningless trophies.
(1)The writer mentions Stanford University's study to show that________.
A. kids should be awarded for their special talents
B. necessary protection helps kids deal with failure
C. parents should try their best to keep kids out of competition
D. overpraise is likely to reduce kids' ability to face difficulties.
(2)The writer probably agrees that________.
A. attendance is the key to making progress
B. participation is more important than victory
C. getting awards easily stops kids from working hard
D. participation trophies give kids a sense of achievement.
(3)From his childhood experience, the writer has learned that________.
A. it's difficult to accept friends' victories
B. it's beneficial to learn from teammates
C. it's important to face winning or losing properly
D. it's necessary to be excellent at something to succeed.
(4)Which of the following would be the best title for the passage?________
A. Participation Trophies: Do They Really Matter?
B. Participation Trophies: Why Are They Special?
C. Participation Trophies: How Do They Help Kids?
D. Participation Trophies: Who Should Award Them?.
阅读短文, 根据短文内容回答问题.
Young Inventor Creates Plastic from Fish Scales
Lucy Hughes, a 24﹣year﹣old English inventor,has used fish skin and scales(鳞)to create a new kind of plastic that will break down in about six weeks. Her invention won 2019 James Dyson Award, which was created by the famous English inventor James Dyson to encourage students to try to use their creativity to solve problems in the real world.
Lucy Hughes studied how to design products at the University of Sussex in England.As a designer,she knew a lot about how wasteful many products are. Plastic bags, for example,are often used once for a short time and then thrown away. She decided to challenge herself to make something out of waste instead
The University of Sussex isn't far from the coast. Ms.Hughes spent some time studying the fishing business and the waste from fish that were thrown away.After some tests,she decided that the fish skin and scales seemed like the most likely parts for her product.She tried more than 100 different experiments before getting things just right.Ms.Hughes called her finished product "MarinaTex".It solves two problems: the single﹣use plastic and fish waste.
MarinaTex is clear and feels like plastic,but it's stronger than normal plastic that is of the same thickness.It is also cheap to make since it's made from fish waste.The process of making MarinaTex also doesn't use much energy.Most importantly, MarinaTex doesn't take hundreds of years to break down. On its own,it breaks down in four to six weeks.
For winning the contest, Ms. Hughes will earn f,30, 000. Her school will get f,5, 000. She is looking forward to moving ahead with her idea. She hopes the award money will help her with the process of getting MarinaTex into use as quickly as possible. She thinks that one of the best uses for MarinaTex will be in some kinds of food packaging.
(1)What did Lucy Hughes create?________
(2)How many experiments did Lucy Hughes try?________
(3)What problems does MarinaTex solve?________
(4)What is Paragraph 4 mainly about?________
(5)How will Lucy Hughes possibly spend the award money?________
书面表达文段表达从下面两个题目中任选一题, 根据中文和英文提示, 完成一篇不少于50词的文段写作.文中已给出内容不计入总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.
题目①
假如你是李华, 你校要举办"传统工艺作品展(Chinese Arts & Crafts Show) ", 展示同学们制作的作品.请你用英语写一封邮件, 邀请你校交换生Peter来参观, 告诉他展览举办的时间和地点, 以及在作品展上他能看到什么、做些什么, 并说明邀请他的原因.
提示词语: paper cut, kite, make, traditional culture
提示问题:
When and where is the show going to be held?
What will Peter see and do at the show?
Why do you want to invite him?
Dear Peter,
I'm writing to invite you to the Chinese Arts&Crafts Show in our school.__________________________________________.
If there is anything more you want to know, please tell me.
Yours,
| Li Hua |
题目②
"盛年不再来, 一日难再晨"这句诗告诉我们时间宝贵, 不可倒流.合理安排时间可以让我们在有限时间内完成更多有意义的事情.
某英文网站正在举办以"时间管理"为主题的征文.假如你是李华, 请用英文写一篇短文投稿.谈谈你是如何管理自己的时间的, 以及这些做法给你带来的好处.
提示词语: do homework, limit, make a plan, free time
提示问题:
How do you manage your time?
What benefits have you got from doing so?
| It's very important for us to manage time wisely.____________________________________. |
2019-2020学年北京市东城区九年级(上)期末英语试卷
知识运用单项填空从下面各题所给的A,B,C,D四个选项中, 选择可以填入空白处的最佳选项.
1.
【答案】
C
【解析】
这本字典是你妹妹的.请把它给她.
2.
【答案】
A
【解析】
在我的教室里有三十张桌子.
3.
【答案】
B
【解析】
我试图阻止他,但他不听.
4.
【答案】
C
【解析】
﹣我听说你有一场篮球赛.你打的怎么样?
﹣非常好.我们赢了比赛.
5.
【答案】
A
【解析】
﹣你会说法语吗?
﹣只有几句.
6.
【答案】
B
【解析】
蒂娜跑的比班上其他任何人都快.
7.
【答案】
D
【解析】
大卫现在不能和我们一起去,因为他正在做学校的项目.
8.
【答案】
D
【解析】
当我到那里的时候,杰克正在和他的朋友们讨论一道数学题.
9.
【答案】
A
【解析】
我爸爸擅长画画,他经常在业余时间画画.
10.
【答案】
C
【解析】
我累了.我已经打了三个小时的篮球了.
11.
【答案】
D
【解析】
由于昨天天气不好,运动会被取消了.
12.
【答案】
B
【解析】
﹣妈妈,你知道爸爸什么时候回来吗?
﹣下一个星期.
完形填空阅读下面的短文, 掌握其大意, 然后从短文后各题所给的A,B,C,D四个选项中, 选择最佳选项.
【答案】
A
D
B
C
A
B
D
A
【解析】
本文讲述了史蒂文收了一个很喜欢的圣诞节礼物﹣﹣雪橇,在玩耍过程中因为自己的粗心而造成的误会.
阅读理解阅读下列短文, 根据短文内容, 从短文后各题所给的A,B,C,D四个选项中, 选择最佳选项.
【答案】
B
A
D
【解析】
本文主要介绍了新学期学校的一些社团招募会员的消息.
【答案】
B
D
B
【解析】
本文主要讲了作者在进入中学的改变,作业变多,朋友变少,而在数学学习中遇到困难时Jake帮助他学习数学并且他们又成为好朋友的故事.
【答案】
A
D
C
【解析】
本文主要讲了学生向父母谈论学习以提升他们的参与,从而提升他们对于学习新知识的兴趣.
【答案】
D
C
C
A
【解析】
本文主要讲了一种比较普遍的社会现象,即人们为了保护孩子而设置的参与奖,毫无意义,还有负面作用.
阅读短文, 根据短文内容回答问题.
【答案】
Anewkindofplastic,More than 100.,The single﹣use plastic and fish waste.,The benefits/ advantages of MarinaTex.,She will spend it on the process of getting MarinaTex into use.
【解析】
本文讲述了发明家Lucy Hughes用鱼皮和鱼鳞发明了一个新型的塑料的整个过程.
书面表达文段表达从下面两个题目中任选一题, 根据中文和英文提示, 完成一篇不少于50词的文段写作.文中已给出内容不计入总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.
【答案】
Dear Peter,
I'm writing to invite you to the Chinese Arts&Crafts Show in our school. It is going to be held in the school hall at 3:00 this Friday afternoon.(时间和地点) At the show, you will see some students' works, like paper cuts, kites and lanterns. You can also learn to make a kite there.(具体活动) I think it's a good chance to help you know more about Chinese traditional culture.【高分句型一】 I'm looking forward to seeing you there.(邀请原因)
If there is anything more you want to know, please tell me.【高分句型二】(总结全文)
Yours,
Li Hua
【解析】
【高分句型一】
I think it's a good chance to help you know more about Chinese traditional culture.
我认为这是一个帮助你了解中国传统文化的好机会.I think+宾语从句.it's a good chance to do sth做某事的好机会.
【高分句型二】
If there is anything more you want to know, please tell me.
如果你还有什么想知道的,请告诉我.if引导条件状语从句.
【答案】
It's very important for us to manage time wisely.【高分句型一】(点题) On weekdays, I do my homework first when I get home from school. I work on just one task at a time. I also limit my time on mobile phone or TV. At weekend, I make a plan for all the things I have to do and stick to it.(如何管理时间)
By managing time wisely, I can not only complete my schoolwork on time, but also have some free time to relax.【高分句型二】(这样做的好处)
【解析】
【高分句型一】
It's very important for us to manage time wisely.
对我们来说,明智地管理时间是非常重要的.It's+形容词 for sb to do sth对某人来说做某事是…的.
【高分句型二】
I can not only complete my schoolwork on time, but also have some free time to relax.
我不仅可以按时完成我的作业,而且也有一些空闲时间来放松.not only…but also…不仅…而且…
