
英语试题
解析:梁西昌 审核:赵文涛
第一部分 (选择题 共70分)
(2017·四川泸州) 一、基础知识运用 (共两节;满分30分)
第一节 单项选择 (共10小题;每小题1分,满分10分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。
(2017·四川泸州) 1. —Would you like some tea?
—______.
A. Yes, please B. My pleasure C. Help yourself D. The same to you
1. A 【解析】考查情景交际。Yes, please.“好的,可以!”;My pleasure. “乐意效劳。”;Help yourself.“请自便。”;The same to you. “跟你一样。”Would you like…?肯定回答常用“Yes, please.”, 否定回答常用“No, thanks.”。故选A。
(2017·四川泸州) 2. Mum, I’m old enough to wash ______ own clothes. You can have a rest after work.
A. my B. me C. mine D. myself
(2017·四川泸州) 2. A 【解析】考查代词。题干意为:妈妈,我年龄够大了,可以洗自己的衣服了。下班后你能够休息一下了。被修饰词clothes为名词,故用形容词性物主代词my修饰。故选A。
(2017·四川泸州) 3. Jack eats a lot and never exercises, so he becomes the ______ in his class.
A. thinner B. heavier C. thinnest D. heaviest
3. D 【解析】考查形容词。由比较范围“in his class”可知此处应用形容词最高级形式;由上文“杰克吃的多而且从不锻炼”,可知他是班里最胖的(the heaviest)。故选D。
(2017·四川泸州) 4. —What are you going to do next week?
—I am not sure. I ______ work in an old people’s home.
A. must B. may C. should D. can
4. B 【解析】考查情态动词。由上文“我不能确定”可知下周我可能(may)在敬老院工作。故选B。
(2017·四川泸州) 5. It’s a good habit for us that we should never ______ today’s work till tomorrow.
A. put off B. put on C. turn off D. turn on
5. A 【解析】考查短语动词辨析。put off推迟;put on穿上;turn off关掉;turn on打开。由上文“对我们来说好习惯”可知我们从来都不应该把今天的事情推迟(put off)到明天。故选A。
(2017·四川泸州) 6. —It’s very dangerous to swim in the pool. Look at the sign.
—Oh, I ______ notice it. Thanks for telling me.
A. won’t B. don’t C. haven’t D. didn’t
6. D 【解析】考查时态。题干意为:---在池塘里游泳太危险了。看看这警示牌。---哦,我______注意到。谢谢告知。根据题干语境,指过去没有看到,应用一般过去时。故选D。
(2017·四川泸州) 7. —Alice, will you take a taxi to the party with us?
—_______. I’ll take a bus there.
A. That’s right B. No, thanks C. You’re welcome D. I don’t think so
7. B 【解析】考查情景交际。That’s right.“你说得对。”;No thanks.“不,谢谢。”;You’re welcome.“不客气。”;I don’t think so.“我不是这样认为的。”由上文“你和我们一起乘坐出租车参加聚会吗?”和下文“我坐公交车去那儿” 可知此处拒绝对方的邀请。故选B。
(2017·四川泸州) 8. It gets cold at night. ______ you don’t wear your coat, you’ll catch a cold.
A. If B. How C. While D. Unless
8. C 【解析】考查连词。if如果;how怎么;while当……时候;unless除非。题干意为:晚上天变冷了。______你不穿上你的大衣,你将会感冒的。根据题干语境,不穿大衣是患感冒的前提条件。故选A。
(2017·四川泸州) 9. Many people believe that tea ______ first in China about 5,000 years ago.
A. drank B. is drunk C. was drunk D. has drunk
9. C 【解析】考查被动语态。题干意为:许多人相信中国人在5,000年前开始喝茶。主语tea是动作drink的承受者,应用被动语态;由时间状语“about 5,000 years ago”可知应用一般过去时态。故选C。
(2017·四川泸州) 10. —Could you please tell me ______ tomorrow?
—At 8 o’clock.
A. how will she start B. how she will start
C. what time she will start D. what time will she start
10. C 【解析】考查宾语从句。由答语“八点钟”可知问句询问时间,应用what time引导宾语从句;宾语从句应用陈述语序。故选C。
(2017·四川泸州)第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)
通读下面的短文,然后从后面各题所给A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。
(2017·四川泸州) A
It’s Teachers’ Day. We didn’t buy any card 11 teachers. Our teachers always tell us not 12 money on cards, because cards are made from wood. If all of us don’t buy cards, 13 trees will be cut down.
So we drew a bunch (一束) of flowers and 14 “Happy Teachers’ Day” on the blackboard. Teachers were all very happy. They said the best present for the teachers 15 the progress students made.
11. A. for B. to C. on D. with
12. A. waste B. to waste C. wasting D. wasted
13. A. few B. little C. fewer D. less
14. A. write B. writes C. writing D. wrote
15. A. is B. are C. was D. were
题材:教师节感恩
【主旨大意】本文是一篇记叙文。教师节来了,如何向老师表达我们的感恩之情呢?我们的做法既做到了环保节能,又表达了我们对老师的感恩之心。
11. A 【解析】考查介词。第一段第二句中语境意为“为”老师买卡片,故用介词for。故选A。
12. B 【解析】考查非谓语动词。tell sb. not to do sth.意为“告诉某人不要做某事”。故选B。
13. C 【解析】考查形容词。语境提示don’t buy cards,则根据前文提示made from wood,故可知更少的树被砍伐。故选C。
14. D 【解析】考查时态。语境中drew与所给选项为并列谓语,故需要用write的一般过去时形式。故选D。
15. C 【解析】考查主谓一致和时态。本句为宾语从句,主句为过去时,则从句也必须使用过去的时态,排除A、B选项;宾语从句的主语为the best present,故谓语动词应该用第三人称单数形式。故选C。
(2017·四川泸州) B
It was the last day of school and Alonzo was on the bus. He knew his mother would soon ask him if he wanted to go to summer camp. He started to 16 about last year’s summer camp.
He remembered arriving and how scared he was. He did not know 17 , and had not been away from home before. He remembered 18 if anyone else felt the same way. All the other children 19 to know someone.
As he unpacked his clothes, his 20 came in. His name was Jack and it was his second year. Jack unpacked his clothes and then ran out to meet his friends 21 saying hello to Alonzo.
Alonzo remembered how 22 he felt that first day of camp. He 23 out a book and sat on his bed. At last he could read a book for something to do. He began reading, 24 he kept hearing the boys playing outside.
Finally Jack came back inside and introduced 25 .
“Hello,” said Alonzo 26 .
“I’m 27 I didn’t say hello before,” said Jack. “I saw a friend outside and went to talk to him.”
“That’s okay,” said Alonzo, feeling better.
“So…did you bring a baseball? I like to play baseball, but 28 to bring one!” said Jack.
“Actually I did!” said Alonzo, and they ran outside to play in the 29 sun.
Thinking of those, Alonzo smiled and felt his world full of sunshine. He couldn’t 30 to arrive home.
16. A. talk B. think C. read D. tell
17. A. anyone B. someone C. something D. nothing
18. A. thinking B. believing C. knowing D. wondering
19. A. used B. liked C. seemed D. hoped
20. A. mother B. friend C. teacher D. roommate
21. A. on B. by C. with D. without
22. A. lovely B. lonely C. helpful D. wonderful
23. A. put B. pushed C. pulled D. carried
24. A. and B. or C. but D. so
25. A. himself B. herself C. itself D. yourself
26. A. sadly B. luckily C. shyly D. angrily
27. A. sorry B. glad C. proud D. afraid
28. A. wish B. have C. forget D. remember
29. A. spring B. summer C. autumn D. winter
30. A. hope B. wait C. plan D. want
题材:对夏令营的回忆
【主旨大意】本文是一篇记叙文。文中回忆了去年夏令营的经历,由于Alonzo第一次参加夏令营,开始很恐惧。由于室友Jack邀请其共同出去玩耍(打棒球)而消除了恐惧并找到了快乐。
16. B 【解析】考查动词短语。由下文语境提示 “last year’s camp(去年的夏令营)”,可判断动词为“思考,回想起(think about)”。故选B。
17. A 【解析】考查代词。由下文语境“没有离开过家”,可判断不认识任何人(anyone),同时anyone用于否定式中。故选A。
18. D 【解析】考查动词。语境意为“他记得当时想知道(wondering)是否别的孩子是否有同样的感受”。故选D。
19. C 【解析】考查动词。因为孩子们彼此还不是太了解,故不能很确定别人的想法,只能用动词seem“看起来”,表示一种推断。故选C。
20. D 【解析】考查名词。后文语境提示“Jack unpacked his clothes and then ran out to meet his friends”,说明Jack与Alonzo之间还不是朋友关系。故选D。
21. D 【解析】考查介词。后文有提示“I don’t say hello before”,故可知Jack走时没有与Alonzo道别。故选D。
22. B 【解析】考查形容词。上文语境提示Alonzo第一次参加夏令营,加之Jack没有跟他道别,故可判断Alonzo感到“孤独”。故选B。
23. A 【解析】考查短语动词辨析。put out取出,扑灭;push out推开;pull out拨出;carry out完成。题干语境“他取出一本书,坐在床上”。故选A。
24. C 【解析】考查连词。前调的动作是reading,后文动作keep hearing,故前后动作为转折关系。故选C。
25. A 【解析】考查代词。反身代词在人称和数方面必须与主语保持一致,本句的主语为Jack,故反身代词用himself。故选A。
26. D 【解析】考查副词。语境中,后文语境Alonzo对Jack的解释“feel better”,故可判断Alonzo对Jack的起先不理不睬感到生气(angrily)。故选D。
27. A 【解析】考查形容词。从Jack主动跟Alonzo讲述跑出去的理由可以判断出Jack对刚才的行为感到“抱歉(sorry)”。故选A。
28. C 【解析】考查动词。由转折连词but,可知“我喜欢打篮球,但是忘记带来”。 forget to do sth. 忘记做某事。故选C。
29. B 【解析】考查名词。前文提到summer camp“夏令营”,故可知是在夏天(summer),故选B。
30. B 【解析】考查动词短语。文中第一段提示“if he wanted to go to summer camp”,而Alonzo又回想起对去年夏令营的美好记忆,故可知他想赶紧回家。couldn’t wait to do sth.迫不及待做某事。故选B。
(2017·四川泸州)二、阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)
(2017·四川泸州) A
Once there was a relative who offered a man and his three sons two baskets of peaches(桃子). One basket of peaches were just ripe (成熟) while the other were already overripe and would go bad at once.
The father asked, “Which way of eating can void wasting a peach?”
The eldest son said, “Of course, we should eat those overripe, for they can’t be kept for three days.”
“But after you eat up those, the peaches in the other basket will go bad!” Certainly, the father was not satisfied with the eldest son’s advice.
The second son thought for a while and said, “We should eat the peaches just ripe. Choose the good ones!”
“If so, won’t the overripe peaches be wasted? Don’t you think it pity?”
The father turned to the youngest son, “What good idea do you have?”
“I feel,” thinking for a while, the youngest son said, “we’d better mix them together, give some of them to the neighbors, and let them help us eat, so that we won’t waste a peach at all.”
Hearing this, the father nodded and said with a smile, “OK. It is really a good way. Then let’s do it by your way.”
31. Who offered them two baskets of peaches?
A. A boss. B. A friend. C. A relative. D. A neighbor.
32. The father asked his sons a question about how to ______.
A. avoid wasting a peach B. sell the peaches
C. eat the overripe peaches D. send the ripe peaches
33. Which was the eldest son’s idea?
A. Eating them up. B. Eating those ripe peaches first.
C. Giving some to the neighbors. D. Eating those overripe peaches first.
34. Why did the father nod and smile at last?
A. He felt sad. B. He felt worried.
C. He was satisfied. D. He was disappointed.
35. What really does the father want to tell his sons?
A. Sharing things with others. B. Avoiding wasting the peaches.
C. Getting on well with brothers. D. Getting on well with neighbors.
题材:教育故事
【主旨大意】本文是一篇教育意义的记叙文。一个亲戚送来两篮子桃子,一篮子刚熟,一篮子熟过了。通过询问三个儿子如何处理这两篮子的桃子,教育孩子要学会与人分享。
31. C 【解析】细节理解题。通过第一段语境提示“Once there was a relative…two baskets of peaches.”可以知道桃子是一位亲戚送来的。
32. A 【解析】细节理解题。第二段父亲的提问“Which way of eating can avoid wasting a peach?”,说明父亲的提问是不浪费这些桃子。故选A。
33. D 【解析】细节理解题。由文中第三段提示“…eat those overripe”可知,大儿子建议先吃熟过的桃子。故选D。
34. C 【解析】推理判断题。由文中最后一段父亲的决定“...let’s do it by your way”可知父亲对小儿子的想法很满意。故选C。
35. A 【解析】主旨大意题。本文主要讲述了父亲通过如何处理桃子的事情,教育儿子要学会分享。故选A。
(2017·四川泸州) B
On a wild mountain, two goats met on a road just over a high cliff(悬崖). The road was so narrow (狭窄) that there was neither room for them to pass each other nor to turn round and go back. What do you think the two goats did?
One of them with great care laid himself down on the narrow road, pressing as close to the rock as he could. Then the other goat softly walked on his friend, till, safely past him, he could lightly jump away.
The goat that had lain down them stood up slowly from his place, safe and sound, free to jump again from rock to rock, and enjoyed the sweet grass on the hills happily.
However, two other goats met on the banks (河岸) of a rushing river. A tree had fallen across the river, and became a bridge from the one side to the other.
The two goats looked at each other, and each wished to pass over first.
They stood for a while with one foot on the tree, each thinking—that the other would turn back. But neither of them would give way, and they met at last on the middle of the narrow bridge!
They then began to push and fight with their horns (角), till at last their feet missed, and both the goats fell into the running river, and were lost in the water!
Both might have been saved, if either of them had known how to give way at the right time.
36. Where did the first two-goats meet?
A. On the hills. B. On a bridge. C. On a narrow road. D. At the bank of river.
37. How did they pass the narrow road safely?
A. By lying down. B. By working together.
C. By jumping away. D. By pressing to the rock.
38. What was the bridge made of?
A. A tree. B. A stone. C. Some stones. D. Some trees.
39. What happened when they met on the middle of the bridge?
A. They pushed and fought. B. They lay on the bridge.
C. They looked at each other. D. They stood on the bridge.
40. The passage tells us that ______.
A. we should face the challenge in life. B. we should be careful to cross the bridge
C. we should give way to others at right time. D. we should be brave to climb the mountains.
题材:教育故事
【主旨大意】本文是一篇记叙文。本文讲述了两对山羊相遇在危险境地的两种不同结果。一对山羊相遇在很高悬崖的小道,一只山羊伏地,而另一只从它身上轻轻踩过,两只山羊都安全通过。另一对山羊在过独木桥的时候,互不想让,结果都掉进河里而不知踪影。
36. C 【解析】细节理解题。文章第一段有提示“The road was so narrow that …”,说明路很窄。故选C。
37. B 【解析】推理判断题。文中第二段有详细描述,A、C、D选项均为两只山羊合作的事实,故选B。
38. A 【解析】细节理解题。文中第四段有提示“A tree had fallen across the river, and became a bridge…”,故可知这座桥是由一树构成的。故选A。
39. A 【解析】细节理解题。文中第七段提示“They then began to push and fight…”,故可知A为正确选项。
40. C 【解析】主旨大意题。本文主要讲述两对山羊过路时的不同态度,告诉大家,给他人让路(提供方便)也是为自己。故C选项“我们应该在合适的时间给别人让路”应为本篇文章的主旨。
(2017·四川泸州) C
Sleep is very important part of our lives. After a long day, we all like the feeling of a soft bed. We know how good it will feel in the morning after we get some rest. Sleep is also very important to animals. They also need sleep after they work hard.
Some animals sleep in the sea. Fish have no eyelids (眼睑), so they sleep with their eyes open! Sea otters sleep in seaweed (海草) on top of the sea. The seaweed keeps the otters from moving along. Most sharks keep swimming while they sleep. Some fish find a little hole in the coral (珊瑚) and hide so they can sleep. The clown fish turns on its side to sleep at the bottom of the sea.
Some animals sleep under the ground! When it’s hot, many frogs sleep in a hole because they want to avoid the heat. Some frogs spend the whole summer in their holes. Groundhogs live in holes in the ground, so they also sleep underground. Foxes sometimes steal a groundhog’s home and use it as their own home.
What about animals that live above the ground? Birds sleep in their nests or on trees. A bird’s claws (爪子) close when they sleep. This helps them stay on the tree. Bats sleep upside down for twenty hours a day!
No matter what kind of animal you are, you need your sleep.
41. When will we feel good in the morning?
A. After having breakfast. B. After taking shower.
C. After getting some rest. D. After taking some exercise.
42. Why do fish sleep with their eyes open?
A. Keeping swimming. B. Having no eyelids.
C. Sleeping in seaweed. D. Sleeping in the coral.
43. Why do many frogs spend the summer in the holes?
A. To lay eggs. B. To get food.
C. To avoid the enemies. D. To avoid the heat.
44. How do bats sleep?
A. Upside down. B. In the hole.
C. On the tree. D. On its side.
45. The passage tells us that ______.
A. only people need sleep B. all animals need sleep
C. birds need sleep on the tree D. foxes sleep in their own holes
题材:动物的睡眠
【主旨大意】本文是一篇说明文。睡眠对我们很重要,同时,睡眠对其他动物也很重要。那么其他动物是怎么睡眠的呢?本文着重介绍了一些动物如何在水中、地下、地上是如何睡眠的。
41. C 【解析】细节理解题。文中第一段有提示“We know how good it will feel in the morning after we get some rest.”,故可知人们在休息过后感觉很好。故选C。
42. B 【解析】细节理解题。文中第二段有提示“Fish have no eyelids, so they sleep with their eyes open!”,故可知鱼睡眠由于没有眼睑才感觉是睁着眼睑睡觉的。故选B。
43. D 【解析】细节理解题。文中第三段有提示“When it’s hot, …to avoid the heat.”,故可知青蛙躲在地下睡觉是为了避暑。故选D。
44. A 【解析】细节理解题。文中第四段有提示“Bats sleep upside down for …”,故可知蝙蝠是倒挂着睡觉的。故选A。
45. B 【解析】主旨大意题。本文主要介绍了各种动物的睡眠,说明了所以的动物都需要睡眠。故选B。
(2017·四川泸州) D
A young man with a large bag on his back came far away for a master (大师). He said, “Master, I’m so lonely and so painful that the long trip makes me tired out, my shoes worn-out, my feet cut, and my hands also injured and bleeding…Why can’t I find the sun in the heart?”
The master asked, “What do you put in your large bag?”
The young man said, “It is very important to me, inside it including the pain each time I fall, the tears each time I’m hurt, the trouble each time I feel lonely… Depending on it, I can come to you here.”
So the master took the young man to the river, where they crossed in a boat. On the other side of the river, the master said, “Hurry on your journey carrying the boat!”
“What, carrying the boat?” the young man was surprised, “it is so heavy. How can I carry it?”
“Yes, my son, you can’t carry it,” the master just smiled and said, “when you cross the river, the boat is useful. But after crossing it, you will put down the boat and hurry on. If not, it will become a burden (负担). Pain, loneliness and tears —all these are useful to life. They can improve life, but if you don’t forget them all the time, they will become the burden in life. Put it down! My son, life can’t bear (承受) a heavy burden.”
The young man put down his bag and hurried on. He walked easily and happily, and much faster than before.
46. What does the underlined words “the sun” mean probably?
A. Health. B. Wealth. C. Success. D. Happiness.
47. What’s in his large bag?
A. Clothes, tears and food. B. Pain, tears and trouble.
C. Clothes, food and water. D. Pain, water and trouble.
48. How did they cross the river?
A. By boat. B. On foot. C. By swimming. D. Across the bridge.
49. Why did the master ask him to carry the boat?
A. To teach him to improve his life. B. To tell him the boat is very useful.
C. To tell him the boat is very important. D. To teach him to put down his burden.
50. How did the young man feel after he put down his bag at last?
A. Awful. B. Painful. C. Relaxed. D. Surprised.
题材:哲理故事
【主旨大意】本文是一篇哲理故事类记叙文。一位年轻人背负着沉重的包袱去找大师询问自己为何不快乐。大师经询问得知包袱里有每次跌倒留下的疼痛、每次受伤留下的泪水和每次感到孤独留下的困惑……大师领着年轻人乘舟过河,事后通过让年轻人背舟前行的事情让年轻人明白:生活中,有些负担需要放下,这样才能过得轻松和快乐。
46. D 【解析】词义猜测题。文中第一段有提示词lonely,painful,tired out等词,说明年轻人很不快乐。故可推断the sun的意义为happiness。故选D。
47. B 【解析】细节理解题。文中第三段有提示“the pain…the tears…the trouble…”,故B选项与原文相符。故选B。
49. D 【解析】主旨大意题。文中第六段,大师通过背舟的事情开导年轻人放下生活中不能承受的一些包袱。故选D。
50. C 【解析】细节理解题。文中最后一段提示“walked easily and happily, much faster”,故可知卸下包袱之后,年轻人感到很轻松。故选C。
第二部分 (非选择题 共50分)
(2017·四川泸州) 三、完成对话 (共5小题;每小题1分,满分5分)
根据对话内容,在每个空缺处填入一个适当的词,使整段对话意思完整。(每空限填一词)
A: Hi, Jack!
B: Hi, Marry. Oh, you look tired. What’s the 51 ?
A: I stayed up late last night. I didn’t get enough sleep.
B: You are too tired. Why 52 have a good rest? Let’s go to the zoo this weekend.
A: I went there last month. How about Jangyang Park?
B: That sounds great. Flowers are coming out now.
A: 53 can we get there?
B: By bus. No. 167 Bus can take us there.
A: OK. Could I take my sister with us there?
B: Your sister Lucy? We 54 bike riding last summer.
A: Yes. We had a good time then.
B: Great! I’m glad to see her again.
A: OK. See you 55 7:30 this Saturday.
B: See you.
话题:周末出行
51. matter 52. not 53. How 54. went 55. at
(2017·四川泸州) 四、短文填空 (共10小题;每小题1分,满分10分)
通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后面的括号内选出可以填入短文空格处的词。
Some people like living the peace and quiet of the countryside, 56 I prefer living in the city. I like 57 the noise and activity of city life. The traffic does not trouble me. I find 58 interesting to see all the different 59 of traffics that use the roads. Besides, people crowded on the pavements (人行道) don’t trouble me at all. I think I will 60 rather lonely if I only see one or two 61 as I walk along the street.
Some people say that the countryside is much 62 , because there is no litter on the ground, no graffiti (涂鸦) on the 63 , and no pollution the air. But our city is not trouble in the first two problems. Our people, including young people like myself, are 65 of the place where they live. They do not throw litter on the ground or paint words and pictures on walls.
( A. kinds B. cleaner C. but D. all E. feel F. people G. it H. proud I. in J. building)
题材:讨论居住在农村与城市
【主旨大意】本文是一篇议论文。通过在农村生活与城市生活环境的对比,讲述了“我”为什么喜欢居住在城市。
56. C 【解析】前为countryside,后为city,故为转折关系。故选C。
57. D 【解析】前文提示prefer living in the city,故后文为喜欢城市所有的喧嚣与生活活动。故选D。
58. G 【解析】it在句子做形式宾语,不定式to see做正真宾语。故选G。
59. A 【解析】all the different kinds of traffics意为“各种不同的交通方式”,固定搭配。
60. E 【解析】情态动词will后跟动词原形,故选feel。
61. F 【解析】前文提示feel lonely,故后文条件句承接的意思应该是“人少”。故选F。
62. B 【解析】后文提示“no litter on the ground…”,故可判断为“比较干净”。
63. J 【解析】根据常识,涂鸦一般只能在建筑物上进行。故选J。
. I 【解析】in the air“空气中”,固定搭配。
65. H 【解析】be proud of“以……感到自豪”,题干语境意为,像我这样的年轻人一般都会以居住地而感到自豪。
(2017·四川泸州) 五、阅读短文并回答问题 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,回答文后所给出的问题。
A young officer was teaching some old soldiers (士兵). They had been in the army for many years and did not like officers, young or old.
They did not think this young officer could tell them anything about how to fight in a war.
Jones was nearly sixty years old and had fought in many wars.
“Imagine you are in a war,” the young officer said to him. “You see seven hundred enemy soldiers coming towards you. What do you do?”
Jones thought for a short time, then he said, “I shoot them all with my rifle (步).”
“Now imagine there are seven hundred enemy soldiers coming to you from the right. What do you do?”
“I shoot them with my rifle,” Jones told him.
“O.K,” the young officer went on, trying to get the answer he wanted. “But if there are a thousand enemy soldiers coming at you from the right, a thousand coming at you from the left, and another thousand coming straight towards you. What do you do now?”
“I shoot them with my rifle,” Jones replied.
“But where are you getting all the bullets (子弹) from?” the young officer asked in a loud voice.
Jones smiled, “From the same place you are getting all those enemy soldiers.”
66. What was the young officer doing?
____________________________________________________________________________
67. Why didn’t the old soldiers like officers?
____________________________________________________________________________
68. How old was Jones?
____________________________________________________________________________
69. What did Jones do when all the enemy soldiers came towards him?
____________________________________________________________________________
70. Where was Jones getting the bullets from?
____________________________________________________________________________
题材:幽默故事
【主旨大意】本文是一篇记叙文。本文讲述了一位年轻军官正在给一群老兵讲课。这些多次参加战斗的老兵并不喜欢军官,认为这位军官并不知道怎么打仗。对于年轻军官如何打仗这个话题询问,军官与老兵Jones展开了一段有趣的对话。
66. The young officer was teaching some old soldiers.
67. Because they did not think this young officer could tell them anything about how to fight in a war.
68. Jones was nearly sixty years.
69. He shot the enemy soldiers with his rifle.
70. From the same place the young officer was getting all those enemy soldiers.
(2017·四川泸州) 六、书面表达 (共1题,满分25分)
当你的父母生气的时候,你该怎么做?请你根据以下要点提示,以“Helping Parents”为题,用英语写一篇短文。
要点提示: 1. 如果你的父母变得非常生气,你应该与他们沟通,记住让他们改变需要花费一些时间,不要对着他们大喊大叫;2. 帮助父母做家务,比如做饭、洗碗、洗衣服或者擦地板等;3. 给父母一些惊喜,比如送些小礼物、举行派对等;4. 如果这也不奏效,那就求助于你的好朋友,让他或她来帮帮你等;5. 其它观点:……。
要求:1. 词数110词左右(短文首句已给出,不计入总词数);
2. 要点提示词均须涉及,可适当增加内容;
3. 不用真实姓名、校名、地名。
参考词语:communicate, change, surprise, gift, don’t work
Helping Parents
If your parents get angry, you should _____________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
话题:情感与情绪(Feelings and moods)
Helping Parents
If your parents get angry, you should communicate with them. But remember it will take them some more time to change their ideas. Don’t shout at them loudly.
It’s a good way to help them do some housework, such as cooking, washing dishes, washing clothes, cleaning the floor and so on. Sometimes, it’s necessary to give them some surprises, such as sending gifts or having parties. If all these ways are useless for your parents’ anger, you’d better ask your good friends for help. Maybe they can help you.
Maybe every parent will be angry. Parents give us lives and support all the family, so I think we should do something for them when they are angry. If we do what we should do, parents will forget their troubles and be happy a lot.
