理工类B级
第1部分:词汇选项(第1-15题,每题1分,共15分)
下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。
1 Marsha confessed that she know nothing of computer.
A reported B hoped C answered D admitted
2 We need to extract the relevant financial data.
A store B save C review D obtain
3 Mr. Henley has accelerated his sale of shares over the past year.
A held B increased C expected D offered
4 The police believe the motive for the murder was jealousy.
A choice B idea C decision D reason
5 The high-speed trains can have major impact on our lives
A effort B influence C problem D concern
6 His shoes were shinedto perfection.
A cleared B washed C mended D polished
7 We explored the possibility of expansion at the conference.
A offered B included C accepted D investigated
8 The study also notes a steady decline in the number of college students taking science courses.
A continuous B relative C general D sharp
9 Anderson left the table,remarking that he had some work to do.
A saying B doubting C thinking D knowing
10 We have to act within the existing legal framework.
A limit B system C procedure D status
11 She always finds fault with everything.
A simplifies B evaluates C examines D criticizes
12 The view from my bedroom window was absolutely spectacular.
A magnificent B general C traditional D strong
13 At that time,we did not fully graspthe significance of what had happened.
A give B understand C attach D lose
14 They converted the spare bedroom into an office.
A turned B reduced C moved D reformed
15 Jane said that she couldn't tolerate the long hours.
A spend B take C last D stand
第2部分:阅读判断(第16-22题,每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.
Lakes, Too, Feel Global Warming
There's no doubt: In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it's been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming - and trying to figure out what to do about it.
Scientists recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world, and they found that lakes are heating up.Between 1985 and 2009, satellites recordedthe nighttime temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer - by an average of about 0.045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius, or 1.8 degrees Fahrenheit, in just 10 years. That difference may seem small - you might not even notice it in your bathtub. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae, and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how the Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming.The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That's going to be useful, since no country is too big or too small to ignore climate change. Scientists aren't the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by therapidwarming of the planet.Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse gases we put into the air.
That's why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
16 Scientist have been keeping records of lake temperatures for over 30 years.
A Right B Wrong C Not mentioned
17 The temperatures of lakes around the world have increased greatly between 1985 and 2009.
A Right B Wrong C Not mentioned
18 Lakes seem to be warming faster in Asia.
A Right B Wrong C Not mentioned
19 A slight temperature increase in a lake could be harmful to fish.
A Right B Wrong C Not mentioned
20 Scientists generally focus on air temperatures when studying global warming.
A Right B Wrong C Not mentioned
21 Globle warming is less threatening to small countries.
A Right B Wrong C Not mentioned
22 UNFCCC's annual meeting will be held in Mexico this year.
A Right B Wrong C Not mentioned
第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定一个最佳选项。
The IPad
1 The IPad is a tablet computer (平板电脑) designed and developed by Apple. It is particularly marketed as a platform for audio and visual media such as books, periodicals (期刊), movies, music, and games, as well as web content. At about 1.5 pounds (680 grams), its size and weight are between those of most contemporary smartphones and laptop computers. Apple released the IPad in April 2010, and sold 3 million of the devices in 80 days.
2 The IPad runs the same operating system as IPod Touch and IPhone. It can run its own applications as well as ones developed for IPhone. Without modification, it will only run programs approved by Apple and distributed via its online store.
3 Like IPhone and iPod Touch, the IPad is controlled by a multitouch display-a break from most previous tablet computers, which uses a pressure-triggered stylus (触控笔). The IPad uses a Wi-Fi data connection to browse (浏览) the Internet, load and stream media, and install software. Some models also have a 3G wireless data connection which can connect to GSM 3G data networks. The devices is managed and synchronized (同步) by ITunes on a personal computer via USB cable.
4 An IPad has different features and applications one can use to execute different and interesting things. There are lots of IPad applications that the owner can use to enhance the way they communicate. Some of these are how to use social networking sites and other online options. One of the most common uses is for e-mail services. IPand applications like Markdown Mail allow the adoption of specific and particular options. They enable the owner to personalize their email accounts.
5 While the IPad is mostly used by consumers it also has been taken up by business users. Some companies are adopting IPads in their business offices by distributing or making available IPads to employees. Examples of uses in the workplace include lawyers responding to clients, medical professionals accessing health records during patient exams, and managers approving employee requests. A survey by Frost Sullivan shows that IPad usage in workplaces is linked to the goals of increased employees productivity, reduced paperwork, and increased revenue.
23、 Paragraph 2
24、 Paragraph 3
25、 Paragraph 4
26、 Paragraph 5
A Online stores
B Differences from IPhone
C Display and data connection
D Business usage
E Features and applications
F Operating system
27 In April 2010 the IPad developed by Apple was .
28 The IPad will only run programs approved by Apple if not .
29 IPad applications enable the owner's email accounts to be .
30 IPad usage in offices enables employee productivity to be .
A modified
B released
C personalized
D browsed
E distributed
F increased
第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分)
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文回答其后面的问题,为每题确定一个最佳答案。
第一篇 Cell Phones: Hang Up or Keep Talking?
Millions of people are using cell phones today. In many places it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication-having a mobile phone shows that they are cool and connected.
The explosions around the world in mobile phone use make some health professional worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.
On the other hand, why do some medical studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones? Signs of change in the issues of the brain and head can be detected with modern scanning (扫描) equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.
What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.
As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often
31 People buy cell phones for the following reasons EXCEPT that
A they're popular
B they're useful
C they're convenient
D they're cheap
32 The world "detected" in paragraph 3 could be best replaced by
A cured
B removed
C discovered
D caused
33 The salesman retired young because
A he couldn't remember simple tasks
B he disliked using mobile phones
C he was tired of talking on his mobile phone
D his employer's doctor persuaded him to
34 On the safety issue of mobile phones, the manufacturing companies
A hold that the amount of radiation is too small to worry about
B deny the existence of mobile phone radiation
C develop new technology to reduce mobile phone radiation
D try to prove that mobile phones are not harmful to health
35 The writer's purpose of writing this article is to advise people
A to buy mobile phones
B to use mobile phones less often
C to update regular phones
D to stop using mobile phones
第二篇 The book of life
So far, scientists have named about 1.8 million living species(物种), and that's a just a small part of what probably exists on Earth. With so many plants, animals, and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg or what kind of bird is flying by.
A soon-to-be-started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web-based Encyclopedia(百科全书) of life(EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy-to-use reference guide.
To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases(数据库) that already exist. And eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized(专门的) knowledge will get to join in. Bird-watchers, for example, will be able to input which birds they've seen and where. The technology for this kind of tool has only become available.
As the EOL develops, you might find it useful for school projects. The site will feature special pages for kids who are studying ecosystems (生态系统) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven't been reviewed.
Another convenient feature of the EOL is that you'll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age, and knowledge. If you wanted to learn about bears for a science class report, for example, you could use the "novice" setting to get basic information about the animals. On the "expert" setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature, and exploration of bears.
It now takes years for scientists to collect all the data they need to describe and analyze species. The creators of the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process.
36 "Spider" and "bird" mentioned in Paragraph 1 are examples to illustrate
A there are numerous living species on Earth.
B animals are people's friends.
C it is easy to see spiders and birds.
D there are many types of spiders and birds.
37 The goal of the creation of the EOL is to
A collect enough data to analyze the living sepecies on Earth.
B enlarge an existing Web site of the living sepecies on Earth.
C add new information to the existing databases of the living species on Earth.
D work out an easy-to-use catalog of every living species on Earth.
38 At the starting stage, the EOL will get information from
A all the Web sites available.
B databases built up by its creators.
C the existing scientific databases.
D nonscientists with specialized knowledge.
39 The word "novice" in Paragraph 5 could be best replaced by
A scientist.
B creator.
C beginner
D expert.
40 Which of the following statement is NOT true?
A scientist will review every piece of information added to EOL
B The EOL will be beneficial to school kids with its development.
C Scientists have cataloged only a small part of the living species on Earth.
D People with different interests and knowledge will in a way find the EOL useful.
第三篇 Longer Lives for Wild Elephants
Most people think of zoos as safe places for animals, where struggles such as difficulty finding food and avoiding predators (猛兽) don't exist. Without such problems, animals in zoos should live to a ripe (成熟的) old age1.
But that may not be true for the largest land animals on Earth. Scientists have known that elephants in zoos often suffer from poor health. They develop diseases, joint problems and behavior changes. Sometimes, they even become infertile, or unable to have babies.
To learn more about how captivity (圈养) affects elephants, a team of international scientists compared the life spans of female elephants born in zoos with female elephants living outdoors in their native lands. Zoos keep detailed records of all the animals in their care, documenting factors such as birth dates, illnesses, weight and death. These records made it possible for me researchers to analyze 40 years of data on 800 African and Asian elephants in zoos across Europe. The scientists compared the life spans of the zoo-born elephants with the life spans of thousands of female wild elephants in Africa and Asian elephants that work in logging camps(伐木场),over approximately the same time period.
The team found that female African elephants born in zoos lived an average of 16.9 years. Their wild counterparts who died of natural causes lived an average of 56 years-more than three times as long. Female Asian elephants followed a similar pattern. In zoos, they lived 18.9 years, while those in the logging camps lived 41.7 years.
Scientists don't yet know why wild elephants seem to fare so much better than their zoo-raised counterparts. Georgia Mason, a biologist at the University of Guelph in Canada who led the study, thinks stress and obesity (肥胖症) may be to blame. Zoo elephants don't get the same kind of exercise they would in the wild, and most are very fat. Elephant social lives are also much different in zoos than in the wild, where they live in large herds and family groups.
The study raises some questions about acquiring more elephants to keep in zoos. While some threatened and endangered species living in zoos reproduce (生殖) successfully and maintain healthy populations, that doesn't appear to be the case with elephants.
41 Unlike other animals in zoos, zoo-raised elephants
A live a long life
B give birth to many babies
C develop poor health
D have difficulty getting food
42 Which of the following about the international scientists' study is NOT true?
A They compared zoo elephants with wild elephants.
B They analyzed the records of the elephants kept in zoos.
C The zoo-born elephants they studied are kept in European zoos.
D They kept detailed records of all the elephants in their care.
43 It was found that, compared with female wild elephants, female zoo-born elephants
A lived longer.
B grew up faster.
C died much earlier.
D enjoyed the same life spans.
44 One of the possible reasons for the Zoo-raised elephants' problems is that
A they do not get enough exercise.
B they do too much exercise.
C they live in large herds.
D they do not live in family groups.
45 It can be inferred from the last paragraph that
A Zoo-born elephants should be looked after more carefully.
B Zoos should keep more animals except elephants.
C It may not be a wise policy to keep elephants in the zoo.
D Elephants are no longer an endangered species.
第5部分:补全短文(第46-50题,每题2分,共10分)
下面的短文有5处空白;短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
Flying into History
When you turn on the television or read a magazine, celebrities (名人) are everywhere. Although fame and the media play such major roles in our lives today, it has not always been that way. ____ (46) Many historians agree that Charles Lindbergh was one of the first major celebrities, or superstars.
Lindbergh was born in Detroit, Michigan, in 1902, but he grew up in Little Falls, Minnesota. As a child, he was very interested in how things worked, so when he reached college, he pursued a degree in engineering. At the age of 20, however, the allure(诱惑) of flying captured Lindbergh's imagination. ____ (47) Soon after, Lindbergh bought his own plane and traveled across the nation performing aerial stunts(空中特技).
In 1924, Lindbergh became more serious about flying. He joined the United States military and graduated first in his pilot class. ____(48)
During the same time, a wealthy hotel owner named Raymond Orteig was offering a generous award to the first pilot who could fly nonstop from New York City to Paris, France. The Orteig Prize was worth $25, OOO - a large amount even by today's standards.
Lindbergh knew he had the skills to complete the flight, but not just any plane was capable of flying that far for that long. ____ (49)
On May 20, 1927, Charles Lindbergh took off from Roosevelt Field in New York City and arrived the next day at an airstrip (简易机场) outside Paris. Named in honor of the sponsor, The Spirit of St. Louis carried Lindbergh across the Atlantic Ocean and into the record books. He became a national hero and a huge celebrity.
When he returned to the United States, Lindbergh rode in a ticker-tape (热烈的) parade held to celebrate his accomplishment. was even named for Charles Lindbergh-the kept at the Smithsonian Institute's National Air ____ (50) A very popular dance Lindy Hop. Today, The Spirit of St. Louis is and Space Museum in Washington, D.C.
A Eighty years' ago, radio and movies were just beginning to have that kind of effect on Americans.
B Working with an aviation company from San Diego, California, and with financial help from the city of St. Louis, Lindbergh got a customized (定制的) airplane that could make the journey.
C He also received a Medal of Honor, the highest United States military decoration.
D He quit school and moved to Nebraska where he-learned to be a pilot.
E His childhood was not full of fond memories.
F Lindbergh used this additional training to get a job as an airmail pilot, flying out of St Louis, Missouri.
第6部分:完形填空(第51-65题,每题1分,共15分)
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。
Smoking Can Increase Depressive Symptoms in Teens
While some teenagers may puff on cigarettes to "self-medicate" against the blues, scientists at the University of Toronto1 and the University of Montreal have found that smoking may actually (51) depressive symptoms in some teens.
"This observational study is one of the few to examine the perceived (52) benefits of smoking among teens," says lead researcher Michael Chaiton, a research associate at the Ontario Tobacco Research Unit of the University of Toronto." (53) cigarettes may appear to have self-medicating effects or to improve mood, in the long 54 we found that teens who started to smoke reported5 higher depressive symptoms."
As part of the study,some 662 high school teenagers completed up to 20 questionnaires about their use of cigarettes to (55) mood.Secondary schools were selected to provide a mix of French and English participants, urban and rural schools, and schools 56 in high, moderate and low socioeconomic neighbourhoods6.
Participants were divided into three (57): never smokers; smokers who did not use cigarettes to self-medicate, improve mood or physical (58); smokers who used cigarettes to self-medicate. Depressive symptoms were measured using a scale that asked how felt too fired to do things: had (59) going to sleep or staying asleep; felt unhappy,sad. or depressed; felt hopeless about the future;felt vexed, antsy or tense; and worried too much about things.
"Smokers who used cigarettes as mood (60) had higher risks of elevated depressive symptoms (61)teens who had never smoked," says co-researcher Jennifer 0'Loughlin,a professor at the University of Montreal Department of Social and Preventive Medicine."0ur study found that teen smokers who reported emotional benefits from smoking are (62) higher risk of depressive symptoms."
The (63) between depression and smoking exists () among teens that use cigarettes to feel better." It's (65) to emphasize that depressive symptom scores8 were higher among teenagers who reported emotional benefits from smoking after they began to smoke," says Dr. Chaiton.
51.A diagnose B increase C examine D treat
52.A financial B material C emotional D political
53.A Whatever B Although C Since D If
54.A road B term C journey D distance
55.A affect B judge C lead D study
56.A located B moved C exposed D mixed
57.A groups B sets C species D versions
58.A beauty B state C world D activity
59.A time B courage C trouble D energy
60.A tellers B improvers C creators D designers
61.A not B than C but D that
62.A at B in C about D without
63.A association B cooperation C difference D agreement
.A probably B principally C occasionally D scarcely
65.A important B meaningless C illogical D friendly
参:
第1 部分:词汇选项
1 A2 D3 B 4 D 5 C 6 D7 C 8 A9 A 10 B 11 D12 A 13 B 14 C15 D
第2 部分:阅读判断
16 B17 B 18 C19 A 20 A 21 B 22 C
第3 部分:概括大意与完成句子
23 F24 C 25 E 26 D 27 F28 A 29 C 30 B
第4 部分:阅读理解
31 D 32 C 33 A 34 A35 B 36 B37 D38 C39 C40 A41 C 42 D 43 C 44 D45 C
第5 部分:补金短文
46 A 47 D48 F49 B 50 C
第6 部分:完形填空
51 B 52 C53 B 54 B 55 A 56 A 57 A 58 B 59 C 60 B61 B 62 A 63 A B 65 A
职称英语等级考试全真模拟试卷二
(理工类B级)
第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。
1. He was a very cute boy hut now he seems to have no interest in anything.
A. clever
B. honest
C. brave
D. dull
2. Data from Voyager Ⅱ have presented astronomers with a puzzle about why our outermost planet exists.
A. problem
B. mystery
C. question
D. point
3. The film originated from a short story.
A, resulted
B. derived
C. heard
D. made
4. After supper we usually take a stroll around the park for about an hour.
A. walk
B. rest
C. bath
D. breath
5. This is a subject that has now moved into the political domain.
A. extent
B. zone
C. area
D. competition
6. She is noted for her generous contribution for the relief of the poor.
A. charged
B. accused
C. famous
D. responsible
7. He rolled up his trouser leg to exhibit his wounded knee.
A. spread
B. open
C. show
D. examine
8. You startled me when you shouted.
A. threatened
B. frightened
C. interrupted
D. troubled
9. It is said the houses along this street will soon be demolished.
A. pulled down
B. pulled up
C. pulled off
D. pulled in
10. She tried to probe my mind and discover what I was thinking.
A. solved
B. explored
C. involved
D. exploded
11. The parents? have to restrain their daughter from running out into the street.
A. disallow
B. reduce
C. prevent
D. confine
12. He expressed concern that the ship might be in distress.
A. despair
B. difficulties
C. need
D. danger
13. Hundreds of buildings were wrecked by the earthquake.
A. shaken
B. fallen
C. damaged
D. trembled
14. Thick clouds obscured the stars from view.
A. darkened
B. held
C. blackened
D. prevent
15. The river was contaminated with waste.
A. blackened
B. polluted
C. widened
D. mixed
第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
16. The basic model of A3XX can carry more than 500 passengers.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
17. A3XX will fly faster while consuming less oil.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
18. A3XX will be bigger than the B-2 stealth bomber.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
19. No fasteners will be used in building A3XX because all components will be welded together.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
20. The wing of A3XX will not be spoiled when it is stricken by a strong wind because its surface are designed to be movable.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
21. Airbus plans to build a mini-restaurant in the lower hold of A3XX.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
22. The first A3XX will be available in 2003.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~6段其中4段名选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。
23. Paragraph 2 __________
24. Paragraph 3 __________
25. Paragraph 5 __________
26. Paragraph 6 __________
A.Reasons for Excluding Masks from the Self-protection List B.Effort to Stop Flu Spreading C.When to Use Face Masks D.Guidelines on Mask Use E.Warnings from the CDC F.Danger of Infection through Germy Hands and Masks |
28. The CDC is afraid that the public may? __________.
29. The public will not know the answer about masks until scientists __________.
30. We can infer from the passage that the US authorities __________.
A.overuse face masks B.deal with the mask problem seriously C.rub their faces and noses in the subway D.protest against the mask guidelines E.help protect people from being attacked by a flu F.announce the results of their mask research |
31. What determines your weight?
A. Your working manner.
B. Your eating habit.
C. Your life style.
D. Your genes.
32. What did Jules Hirsch do in his study?
A. He let the eight fat people skip supper.
B. He let the eight fat people skip breakfast.
C. He let the eight fat people run every morning and evening.
D. He gave the eight fat people a liquid formula providing 600 calories a day.
33. What happened to the eight fat people after they left the hospital?
A. They went mad.
B. They killed themselves.
C. They were back to normal weight.
D. They attempted suicide
34. What did Ethan Sims make his subjects do?
A. Battle their genetic inheritance.
B. Increase their weight.
C. Stay at home.
D. Lower their weight.
35. What did scientists think was true?
A. Each person has a fixed weight range.
B. Each person has a weight range of 9 kg.
C. Each person wants to control his weight.
D. Each person wants to eat to his heart's content.
36. Something destructive could happen to a star that gets too close to a black hole. Which of the following statements is NOT mentioned in the passage?
A. The black hole could tear apart the star.
B. The black hole could trigger a nuclear explosion in the star.
C. The black hole could dwindle its size considerably.
D. The black hole could devour the star.
37. According to the third paragraph, researchers differed from each other in the problem of
A. whether nuclear reaction would occur.
B. whether the stars would increase its density and temperature.
C. whether shock waves would occur.
D. whether the uneven forces would flatten the stars.
38. According to the fourth paragraph, which of the following is NOT true?
A. No nuclear explosion would be triggered inside the star.
B. The star would be destroyed completely.
C. Much of the star's matter thrown by the explosion would be beyond the black hole's reach.
D. The black hole would completely devour the star.
39. What will happen several months after the explosion of the star?
A. The star's matter will move further away from by the black hole.
B. The black hole's matter will heat up.
C. The black hole's matter will swirl into the black hole.
D. The black hole's matter will release ultraviolet light and X-rays.
40. According to the context, the word "disruption" in paragraph 6 means
A. confusion.
B. tearing apart.
C. interruption.
D. flattening.
41. What is the mystery that researchers find hard to explain?
A. Honeybees are flying all across the country.
B. 25—40 percent of the honeybees in the US have died.
C. Honeybees are leaving their hives and do not return.
D. Honeybee hives are in disorder.
42. Why are researchers seriously concerned with the phenomenon of colony-collapse disorder?
A. Because honeybees produce one-third of the foods we eat
B. Because honeybees feed on flowers.
C. Because honeybees eat seeds of flowers.
D. Both B and C.
43. What are the possible causes of colony-collapse disorder given by the scientists?
A. Worsening environment.
B. Disease and chemicals.
C. Dwindling number of flowers around.
D. Changes in genes' structures.
44. According to the fifth paragraph, which of the following about bees' genes is true?
A. Bees' genes allow them to expand their colonies.
B. Bees' genes help keep them in their hives.
C. Bees' genes make them fly from flower to flower.
D. Bees' genes could explain the collapse of some colonies.
45. What explanation is given by Jerry Hayes to the phenomenon?
A. Farmers apply certain chemicals to kill unwanted bees.
B. The insecticide destroys the honeybee's nervous system.
C. The insecticide affects the honeybee's memory.
D. All of the above.
第5部分:补全短文(第46~50题,每题2分,共10分)
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
A. The American version of Mother's Day was thought up as early as 1905, by Anna Jarvis, as a way of recognizing the real value of motherhood.
B. But what's more, commercialism changes young people's attitude towards motherhood.
C. Obviously, the best gift will be a phone call or a visit.
D. According to a research by the US card company Hallmark, 96 percent of American consumers celebrate the holiday.
E. As a result, motherhood has suffered a huge drop in status since the 1950s.
F. In addition, women are being encouraged to pursue any career they desire.
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。
51
A. track
B. path
C. way
D. road
52
A. harm
B. help
C. keep
D. nurture
53
A. element
B. mixture
C. matter
D. material
54
A. or
B. and
C. but
D. so
55
A. from
B. at
C. out of
D. into
56
A. made out
B. made up
C. made of
D. made into
57
A. cloth
B. paper
C. plastic
D. synthetic
58
A. land
B. resources
C. oxygen
D. water
59
A. on the contrary
B. at any rate
C. far from
D. by contrast
60
A. competition
B. fight
C. quarrel
D. debate
61
A. durable
B. useful
C. wasteful
D. necessary
62
A. alternative
B. mission
C. project
D. invention
63
A. when
B. who
C. whom
D. what
A. effective
B. disliked
C. expensive
D. useless
65
A. suggestion
B. statement
C. reply
D. answer
1.A 2.B 3.B 4.A 5.C 6.C 7.C 8.B 9.A 10.B 11.C 12.D 13.C 14.D 15.B 16.A 17.C 18.B 19.B 20.A 21.C 22.A 23.D 24.C 25.A 26.F 27.E 28.A 29.F 30.B 31.D 32.D 33.C 34.B 35.A 36.C 37.A 38.D 39.C 40.B 41.C 42.A 43.B 44.D 45.D 46.A 47.D 48.B 49.F 50.E 51.C 52.A 53.D 54.B 55.A 56.C 57.B 58.B 59.C 60.D 61.C 62.A 63.B .A 65.D
职称英语等级考试全真模拟试卷一
(理工类B级)
第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。
1. She eventually married the most persistent one of her admirers.
A. in a way
B. in due course
C. in the end
D. in any case
2. Five minutes left,the outcome of the match was still in doubt.
A. result
B. judgment
C. decision
D. event
3. The reporter was accused of unprofessional conduct.
A. movement
B. words
C. principle
D. behavior
4. He made a considerable sum of money in real estate.
A. large
B. positive
C. powerful
D. realistic
5. A crowd gathered to see what had happened.
A. collected
B. fixed
C. divided
D. assist
6. If I made a mistake,I will try to remedy it.
A. clarify
B. diagnose
C. evaporate
D. correct
7. We derive information mainly from the Internet.
A. deprive
B. obtain
C. descend
D. trace
8. His sole motive was to make her happy.
A. aim
B. argument
C. capability
D. pursuit
9. He could not tolerate the extremes of heat in the desert.
A. bear
B. hate
C. like
D. criticize
10. These factors interact intimately and cannot be separated.
A. tensely
B. nearly
C. carefully
D. closely
11. She exhibited great powers of endurance during the climb.
A. play
B. send
C. show
D. tell
12. The eternal motion of the stars fascinated him.
A. long
B. never-ending
C. boring
D. extensive
13. She could not answer,it was an immense load off her heart.
A. natural
B. fatal
C. tiny
D. enormous
14. The book made a great impact on its readers.
A. force
B. influence
C. surprise
D. power
15. Accompanied by cheerful music,we began to dance.
A. pleasant
B. colorful
C. fashionable
D. different
第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
16.Killing insects and bacteria present in foods by irradiating is completely approved by the US government.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
17. A great many food processors produce irritated foods.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
18. Many consumers suspect the safety of irradiated foods and suggest the government inspect them severely .
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
19. Some companies foresee the bankruptcy of food processing factories.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
20. Irradiated fruits and vegetables do not need to be labelled.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
21. Restaurants can serve irradiated food bought directly from distributors without labeling it.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
22. According to the passage, FDA approves irradiating food to some extent but irradiated food is not widely accepted.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。
23. Paragraph 3 __________
24. Paragraph 4 __________
25. Paragraph 5 __________
26. Paragraph 6 __________
A.Nuclear Reactions as the Lasting Source of the Sun’s Energy B.The Most Important Source of Energy C.Types of Electromagnetic Energy D.X-rays Are Used to Detect and Treat Cancer. E.Seeking New Sources of Energy F.Nuclear Energy is Beginning to Compete with Coal |
28. We can use energy from the sun because __________.
29. The energy stored in coal __________.
30. __________ when electron rearrangement takes place.
A.electromagnetic energy B.electromagnetic energy travels through space C.came from the sun D.when a change in the nucleus of an atom takes place E.when the sunrays are fierce F.chemical energy is generated |
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。
31. In paragraph one, what does "the school of tomorrow" mean?
A. The school with a central building.
B. The school with four or five master studios.
C. The school with television.
D. The school with televised lessons and electronic teaching tools.
32. After a televised lesson, which will not happen?
A. The classroom teacher will take over for the all-important "follow-up" period.
B. The lessons will be carried into classrooms all over a city, or even an entire country.
C. The students will ask any troublesome questions.
D. Difficult points will be cleared up through discussion.
33. In the following statements, which one will not happen in the televised lesson?
A. The teacher will still have to play an important role.
B. The chalk and erasers will still be used.
C. Each student will receive an individual lesson.
D. The lessons will be specifically geared to the students' levels of ability.
34. What kind of lessons will the students have?
A. The same lessons.
B. Individual lessons according to their ability levels.
C. Individual lessons according to the teacher's instruction.
D. Individual lessons according to their parents' instruction.
35. According to the last paragraph, which one is true?
A. Homework will be handed in via electronic mail system.
B. Homework will be not be assigned.
C. Students never take examinations.
D. Students get the score after a long time.
36. What does "Such natural disasters" in the first paragraph refer to?
A. Sudden, heavy rainfall.
B. Earthquakes,
C. Water erosion.
D. Landslides.
37. Which of the following statements is true of landslides?
A. The initial movement is hard to spot.
B. They start with a movement of a few particles of soil or rock.
C. They can be destructive in a matter of hours or minutes.
D. All of the above.
38. Why do researchers develop a new device to monitor signs of landslides?
A. Because the new device can,measure the site directly.
B. Because the new device can be sunk into boreholes or fixed above ground.
C. Because the common methods can cause false alarms.
D. Because the common methods are useless.
39. Which of the following statements is NOT true of the device,according to Paragraph 4?
A. It is filled in with gravel.
B. It consists of a steel pipe.
C. It is dropped into a borehole filled in with gravel.
D. It is connected to a sensor on the surface.
40. According to the context,what does the word "positives" in the fifth paragraph mean?
A. Positive electric charges.
B. Evidences.
C. Warnings.
D. Predictions.
41. Why does the author mention "pyramid builders"?
A. Because they once worked miracles.
B. Because they were well-built.
C. Because they were actually very weak.
D. Because even they were unable to rescue their civilization.
42. Which of the following factors was ultimately responsible for the fall of the civilization of ancient Egypt?
A. Change of climate.
B. Famine.
C. Food.
D. Population growth.
43. Which of the following statements is true?
A. The White Nile is the trunk of the River Nile.
B. The White Nile is the trunk of the Blue Bile.
C. The White Nile a branch of the Blue Nile.
D. The White Nile and the Blue Nile are branches of the River Nile.
44. According to Krom,Egypt's Old Kingdom fell
A. immediately after a period of drought.
B. immediately after a period of flood.
C. just before a drought struck.
D. just before a flood struck.
45. The word "devastating" in the last paragraph could be best replaced by
A. frustrating.
B. damaging.
C. defeating.
D. worrying.
第5部分:补全短文(第46~50题,每题2分,共10分)
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置。以恢复文章原貌。
A. Commercial warmth and gratitude are the atmosphere being spread around for this special Sunday in May.
B. But what's more,commercialism changes young people's attitude towards motherhood.
C. Obviously,the best girl will be a phone call or a visit.
D. According to a research by the US card company Hallmark,96 percent of American consumers celebrate the holiday.
E. As a result,motherhood has suffered a huge drop in status since the 1950s.
F. Becoming a mother,however,inevitably handicaps career anticipation.
第6部分:完形填空(第51~65题,每题1分,共15分)
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。
51.
A. offer
B. offered
C. will offer
D. has offered
52.
A. funding
B. providing
C. paying
D. charging
53.
A. build
B. use
C. become
D. do
54.
A. in
B. at
C. on
D. by
55.
A. before
B. ago
C. after
D. later
56.
A. found
B. produced
C. positioned
D. located
57.
A. with
B. for
C. about
D. above
58.
A. results in
B. gives rise to
C. is due to
D. causes
59.
A. be made from
B. consist of
C. consist in
D. be consisted of
60.
A. spend
B. gain
C. give
D. cost
61.
A. offered
B. called
C. used
D. turned
62.
A. officials
B. countries
C. organization
D. agreement
63.
A. /
B. the satellite
C. the satellites
D. satellites
.
A. speed
B. direction
C. distance
D. location
65.
A. send
B. let
C. allow
D. transmit
第1部分:词汇选项
1.C【解析】译文:她终于嫁给了最执着追求她的人。
划线词的意思是“最后”。C项意为“最后,最终”,例:Everything will be all right in the end.最终一切都会好的。A项意为“在某种程度上,从某一点上看”,例:The work is well done in a way.从某种程度上说,这工作做得不错。B项意为“到时候,在今后适当时候”,例:He appeared in due course.他在适当的时候出现了。D项意为“无论如何,不管怎样”,例:In any case,you must arrive there on time.无论如何你必须按时到达那里。
2.A【解析】译文:比赛只剩下5分钟了,可是结局仍然难以预料。
划线词的意思是“结果”,A项意为“结果;成绩;答案”,例:They worked without result.他们徒劳无功。B项意为“评价;判断(力)”,例:Her decision seems to show a lack of political judgment.她的决定似乎显示出缺乏政治判断力。C项意为“决定”,I wasn’t informed of the decision until too late.等到我得知这项决定时,已经太迟了。D项意为“事件,大事;比赛项目”,例:This article discussed the events that led to her suicide.这篇文章讨论了导致她自杀的一系列事件。
3.D【解析】译文:那位记者被控有违反职业道德的行为。
划线词的意思是“行为”,D项意为“行为,举止”,例:His behavior showed he was an evil person.他的行为表明他是一个的人。A项意为“运动,活动”,例:He lay there without movement.他躺在那里,一动也不动。B项意为“言语”。例:In other words,experts want shortcuts to everything.换句话说,专家需要所有的快捷方式。C项意为“原则”,例:I take this seriously.It’s a matter of principle.我对此很认真。这是原则问题。
4.A【解析】译文:他做房地产生意赚了大笔钱。
划线词的意思是“相当大(或多)的”,“a sum of”只能用“大”、“小”修饰。A项意为“大的”,例:I want a large box;this is too small.我要一个大盒子;这个太小了。B项意为“确定的;积极的;正面的”,例:He has a positive attitude towards life.他对生活持有积极的态度。C项意为“强大的,有力的”,例:He had broad shoulders and powerful arms.他肩膀宽大,双臂有力。D项意为“现实的”,例:Stop daydreaming and be realistic.别空想了,还是从实际出发吧。
5.A【解析】译文:一群人聚拢起来看发生了什么事。
划线词的意思是“聚集”.A项意为“聚集,堆积,收集”。例:I tried to collect my thoughts but I was too excited.我试图使思想集中起来,但是我太激动了。B项意为“修理;安装;安排;整理;准备”,例:My watch has stopped it needs fixing.我的表停了—需要修理了。C项意为“除,分割,划分,隔开”,例:The class is divided in opinion.整个班级意见有分歧。D项意为“帮助,协助”,例:A team of nurses assisted the doctor in performing the operation.一组护士协助医生施行手术。
6.D【解析】译文:我如果有错的话.我会改正的。
划线词的意思是“改正”,D项意为“正确的;改正”,例:Would you help me correct my pronunciation?你能帮我矫正发音吗?A项意为“澄清,阐明,使……明晰”,例:I hope that what I say will clarify the situation.我希望我说的话能澄清这一情况。B项意为“诊断,判断”,例:The doctor diagnosed measles.医生诊断出麻疹。C项意为“蒸发,挥发;消失”,例:The water soon evaporated in the sunshine.水在阳光下不久就蒸发了。
7.B【解析】译文:我们主要从网络上获取信息。
划线词的意思是“得自,起源,引申于”,B项意为“获得”,例:I haven’t been able to obtain that book anywhere.我到处都没买到那本书。A项意为“剥夺”,常和“of”连用,例:The new laws deprived many people of the most elementary freedoms.新法律剥夺了许多人最基本的自由。C项意为“下降”,例: The sun descended behind the hills.太阳下山了。D项意为“痕迹;追踪,回溯”,例:The book traces the development of philosophy.该书追溯了哲学的发展过程。
8.A【解析】译文:他唯一的目的就是使她幸福。
划线词的意思是“动机;目的”,A项意为“目标。目的”,例:What is your aim in life?你的生活目标是什么?B项意为“争论”,例:We accepted the agreement without argument.我们毫无异议地接受了这一协议。C项意为“才能;性能”,例:As a scientist,he has the capability of doing important research.作为一个科学家,他具有从事重要科学研究的能力。D项意为“追求”,例:We work hard in pursuit of happy life.我们为追求幸福生活而努力工作。
9.A【解析】译文:他忍受不住沙漠的酷热。
划线词的意思是“容忍”,A项意为“忍受”,例:He’s bearing up well against all his misfortunes.他以坚强的意志对待他所有的不幸。B项意为“憎恨”。例:She hates to be late for work.她不喜欢上班迟到。C项意为“喜欢;像”,例:If you like,we could go out this evening.你要是愿意的话,咱们今天晚上出去。D项意为“批评,责怪”,例:They criticize their opponents under the cover of patriotism.他们借口爱国来抨击反对者。
10.D【解析】译文:这些因素相互之间紧密联系.不能分开。
划线词的意思是“密切地;熟悉地”,D项意为“紧密地;准确地”,例:Taste and smell are closely connected.味觉与嗅觉是密切相关的。A项意为“紧张地。拉紧”,例:I tensely watched him.我紧张地瞧着他。B项意为“几乎”,例:The sea covers nearly three-fourths of the world’s surface.海洋几乎占地球表面的3/4。C项意为“小心地”,例:As long as you drive carefully,you will be very safe.如果你开车小心,你就会很安全。
11.C【解析】译文:她在攀登过程中表现出极大的耐力。
划线词的意思是“展示,展览”,C项意为“展示,表明”.例:Her laziness showed in her exam results.她平时懒惰从她的考试成绩可以看得出来。A项意为“玩;播放”,例:I could hear music playing on the radio.我听到收音机里演奏着音乐。B项意为“发送”,例:She sent me a Christmas card.她给我寄来一张圣诞贺卡。D项意为“讲(述),告诉;吩咐;认出;显示;生效”,例:I always tell my daughter a story before she goes to sleep.女儿睡觉之前,我总讲故事给她听。
12.B【解析】译文:星体永恒的运行使他着迷。
划线词的意思是“永恒的,永久的”,B项意为“不停的,无限的”,例:I’m tired of your never-ending complaints.我听腻了你那没完没了的抱怨。A项意为“长(期)的(地);渴望”,例:We have,however,a rather long way to go.我们仍然还有好多路要走。C项意为“令人厌烦的。无聊的”,例:He’s likeable enough,but a bit boring.他挺讨人喜欢,就是有点无聊。D项意为“广大的,广阔的;广泛的”,例:The teacher had both extensive knowledge and profound scholarship.先生的学问博大精深。
13.D【解析】译文:她心头如释重负,无言回答。
划线词的意思是“广大的,巨大的”,D项意为“巨大的。庞大的”,例:Their sitting room was enormous.他们的起居室很大。A项意为“自然的,正常的”,例:It is natural that such a hardworking student should pass the exam.这么用功的学生考试及格是很自然的事。B项意为“致命的,灾难性的;重大的,决定性的”,例:Fatal accidents have decreased in frequency over recent years.近年来死亡事故发生的频率已经下降。C项意为“微小的”,例:A tiny fishing boat was drifting slowly along.一只小小的渔船在缓缓地漂去。
14.B【解析】译文:这本书对读者有很大的影响。
划线词的意思是“影响”,B项意为“影响”,例:Listening to the music has a calming influence on her.听音乐对她起了一种镇静的作用。A项意为“;暴力;强迫;用力推动”,例:The moral force is on our side.道义的力量在我们一边。C项意为“惊奇”.例:What a surprise!真是出人意外的事!D项意为“力量,能力”,例:She lost her power of speech.她失去了说话的能力。
15.A【解析】译文:我们伴随着欢乐的乐曲跳起舞来。
划线词的意思是“高兴的;使人感到愉快的”,A项意为“令人愉快的”,例:The walk was very pleasant.那次散步很愉快。B项意为“多姿多彩的”,例:He gave a colorful account of life in Samoa.他生动地叙述了萨摩亚群岛上的生活。C项意为“时尚的”,例:It became fashionable for the rich to winter in the sun。在阳光充足的地方过冬成了富人的时尚。D项意为“不同的”,例:My husband has several shirts of different colors.我丈夫有好几件颜色不同的衬衫。
第2部分:阅读判断
16.B【解析】句意:通过辐照去除食物中的害虫和细菌。这已得到美国的完全批准。
关键词是approve和US government。依据此关键词,可在文中第一段找到相关叙述:Irradiating fruits,vegetables,pork and chicken to kill insects and bacteria has been approved by the Food and Drug Administration over the past decade.Irradiation of other meats,such as beef and Iamb,is being re- viewed.由being reviewed可推测出,通过辐照去除食物中的害虫和细菌并没有完全通过批准,故此题为“错误”的。
17.B【解析】句意:许多食品加工厂都生产辐照食品。
关键词是a great many和food processors。依据此关键词,可在文中第一段找到相关叙述:few food processors presently offer irradiated products,故此题为“错误”的。
18.A【解析】句意。:很多消费者怀疑辐照食品的安全性,建议加强监管。
关键词是safety和government inspect。依据此关键词,可在文中第一段找到相关叙述:Some people argue that more severe government inspection,…are all that is needed to ensure that food is safe,故此题为“正确”的。
19.C【解析】句意:一些公司预言食品加工厂将会倒闭。
文章第二段最后一句虽然提到没必要往辐照食品加工厂投巨资,但并没有预测它们会倒闭,故此题为“未提及”的。
20.B【解析】句意:辐照的水果和蔬菜无需标注。
关键词是Irradiated fruits and vegetables和labelled。依据此关键词,可在文中第三段找到相关叙述:in the case of bulk items like fruits and vegetables,by placing a sign nearby,由此可知像蔬菜和水果这样的散装食品也应在旁边标注出辐照食品的字样,故此题为“错误”的。
21.A【解析】句意:餐馆可以供应从经销商那直接购买的辐照食品,无需标注。
关键词是Restaurants、distributors和without labeling,依据这些关键词,可在文中第三段找到相关叙述:There is no requirement for the labeling of irradiated food served by chain restaurants or hospitals that buy directly from distributors,故此题为“正确”的。
22.A【解析】句意:根据这篇文章,食品与药物管理局在某种程度上批准了辐照食品,但辐照食品并没有被广泛接受。
这道题是有关文章主题的题,借助文章的结尾:Presently,the FDA allows food to be treated with three types of radiation(与approves irradiating food to some extent呼应),而文章开头的句意也与该问题句的说法一致。第二段第一句提到many consumers are afraid that eating irradiated foods may cause cancer,由此可见辐照食品还没有被广泛接受,故此题的答案为“正确”的。
第3部分:概括大意与完成句子
23.C【解析】第三段的第一句为主题句,意为:许多其他种类的能量也是不同类型的电磁能。该段列举了电磁能的具体例子,C项Types of Electromagnetic Energy(电磁能的类型)与主题句意思吻合,故选C。
24.B【解析】第四段的第二句为主题句,意为:我们大多数的能量都来自太阳。B项The Most Important Source of Energy(最重要的能量来源)与主题句意思吻合,故选B。
25.A【解析】第五段的倒数第一句为主题句,意为:我们现在相信太阳的能量来自核反应,在此过程中,氢气转变为氦气。A项Nuclear Reactions As the Lasting Source of the Sun’s Energy(核反应是太阳能最持续的来源)与主题句意思吻合,故选A。
26.E【解析】第六段的倒数第一句为主题句,意为:科学家仍在继续寻找获取和使用能量的新的,更好的方法。E项Seeking New Sources of Energy(寻找新的能源)与主题句意思吻合,故选E。
27.A【解析】题意:可见光能产生热量是电磁能的例子。
第一段的最后一句指出,“可见光和其它能产生热量和造成晒伤的能量都是电磁能的例子”。A项中的“electromagnetic energy(电磁能)”与原句意思相符,故选A。
28.B【解析】题意:我们能使用太阳能因为电磁能在太空中穿梭。
第二段的第二句指出,“我们能使用太阳能因为电磁能在太空中穿梭”。B项中的“electromagnetic energy travels through space(电磁能在太空中穿梭)”与原句意思相符,故选B。
29.C【解析】题意:煤炭中的能量来自太阳。
第四段的最后一句指出,“其他的发电机靠煤炭的燃烧驱动,但是,煤炭中的能量也来自于太阳”。
C项中的“came from the sun(来自太阳)”与原句意思相符,故选C。
30.F【解析】题意:当发生电子重组时,化学能生成。
第五段的第五句指出,化学能来自于电子重组。F项中的“Chemical energy is generated(化学能生成)”与原句意思相符。故选F。
第4部分:阅读理解
第一篇
31.D【解析】题意:第一段中,“明日之校”指什么?有电视课程和电子教学工具的学校。
短文第一段提到“闭路电视和其它新的电子教学工具使我们看到了‘明日之校’”,因此,“明日之校”指的是有电视课程和电子教学工具的学校。故选D。
32.B【解析】题意:电视课程以后,下列哪一项将不会发生?课程将会被发送到整个城市甚至整个国家的教室。
A、C、D三项在短文第三段中都提到,B项发生在上课之前,故选B。
33.B【解析】题意:电视课堂上将不会发生什么事情?粉笔和橡皮将仍然会被使用。
短文第四段第二句提到“在老师的桌子上,传统的粉笔和橡皮将会被一个多功能控制板和一个磁带播放器代替”,故选B。
34.B【解析】题意:学生上的课程是哪种类型的?符合他们能力水平的课程。
短文第四段第三句提到“课程将会根据学生的能力水平作出相应的改变”,故选B。
35.A【解析】题意:根据短文最后一段,下列哪一项说法是正确的?可以通过电子邮件提交作业。短文最后第一段第二句提到“可以通过电子邮件来布置和提交作业”,故选A。
第二篇
36.D【解析】题意:在第一段中“这样的自然灾害”指的是什么?山体滑坡。
短文第一段第一句提到了山体滑坡,此处的自然灾害指的是上文的山体滑坡,故选D。
37.D【解析】题意:下列关于山体滑坡的叙述中正确的一项是?最初的移动很难被察觉,开始的时候有些土壤和岩石粒子,能在数小时或数分钟内造成很大破坏。
短文第二段第一、二句提到“滑坡时开始时,一个山坡上的土壤或岩石粒子移动,但初期可能很难辨认。然后山坡在数小时或数分钟内可能变的不稳固”,故选D。
38.C【解析】题意:为什么研究人员要发明一种新的仪器去检测山体滑坡信号?因为通常的方法可能引起错误预警。
短文第三段倒数第二句提到“但是,没有山体滑坡.山坡也可以改变形状,所以任何一种方法(普通方法)都可能产生假警报”,故选C。
39.A【解析】题意:根据第四段的内容,下列关于这个仪器的说法,哪项是不正确的?它是用砾石填充的。
短文第四段第二句提到“钻孔是用砾石填充的”,故A的叙述不正确。故选A。
40.B【解析】题意:根据上下文可知,第五段中的单词“positives”是什么意思?证据。
短文第五段最后一句提到“只要仔细和彻底地测试,这个仪器就可以为危险的山体提供早期的预警系统。”可推断出上句的大意为“早期的结果表明它应该提供比现有系统更少的误报证据”,故选B。
第三篇
41.D【解析】题意:作者为什么提及“建筑金字塔”的人?甚至是他们也不能挽救他们的文明。
文章第一段提到“公元前2180年的饥荒毁灭了古埃及文明,即使是古埃及伟大的金字塔建筑者面对那场的饥荒也为力”,故选D。
42.A【解析】题意:下面列出的几种因素中哪一种是造成古埃及文明毁灭的根本性因素?气候的变化。
文章第一段提到“他们的文明在饥荒面前也为力。目前从尼罗河沉积的泥浆中收集的证据表明这次饥荒最终归咎于气候的变换向南方推移了数千公里”,因此气候的变化是造成文明毁灭的根本性因素,而饥荒只是表层的因素,故选A。
43.D【解析】题意:下列陈述哪一项是正确的?青尼罗河和白尼罗河是尼罗河的支流。
第四段最后一句话提到了“青尼罗河的泥浆与白尼罗河的泥浆的同位素不同。通过分析尼罗河三角洲的泥浆的同位素差别,利兹大学的迈克尔·克罗姆算出了来自每个支流的沉淀物的比例”,由此可推断出青尼罗河和白尼罗河是尼罗河的支流,故选D。
44.A【解析】题意:据克罗姆所说,古埃及王国毁灭发生在什么时候?旱灾刚过。
第五段提到“克罗姆推理说在干旱季节,河水中青尼罗河泥浆的量相对较高。他发现了其中一个时期,即4500年到4200年前,恰恰是埃及古王国灭亡之前”,因此可以推断出古埃及王国毁灭发生在旱灾之后。故选A。
45.B【解析】题意:最后一段的单词“devastating”由“damaging”替换最为合适。
此处devastating为形容词,意思是“破坏性的”,其动词是devastate,意思是“使荒芜;破坏”。A项意思是“令人失望的”;B项意思是破坏的.毁坏的;C项为defeat的现在分词形式,动词defeat意思是“击败”;D项意思是“令人担忧的,令人发愁的”。各项中只有B项与devastating意义相近,故选B。第5部分:补全短文
46.A【解析】第一段主要讲笼罩着母亲节的商业气氛.如店员让你买一件礼物送给你的母亲,表示你感谢她无私的爱等。从语气上可以看出.作者对用商业手段表达对母亲的爱是反对的,故选A。
47.D【解析】第三段的第二个句子中出现cards(贺卡)这个词。从主题发展来看,前一句中应该出现过这个词,并且应是一句概括性的话。只有D中出现过这个词,故选D。
48。B【解析】第三段主要讲述表现在母亲节中的商业主义以及人们母亲节中的商业主义,包括安娜个人所做的努力。从内容上看,第四段是讲由于商业主义的影响人们对母性,也就是为母之道的态度发生了变化,故选B。
49.F【解析】第五段前面谈到了被鼓励去追求她们梦想的事业,因此她们努力地工作着。但实际上,作为一个母亲,这个角色本身就会对她们的事业有一定的障碍,故选F。
50.E【解析】第六段是人们对为母之道的态度的变化的总结,故选E。第6部分:完形填空
51.C【解析】本题考查时态,相邻语句时态通常一致,前后句均使用一般将来时态,因此该句谓语部分也应该用一般将来时,故选C。
52.A【解析】本题意为“中国将__________提供2亿3000万欧元(即2亿5900 万)”providing(提供,倘如)
paying(支付,支付的)、charging(指控。要价,充电)均不符合题意.A项funding(提供资金)与题意相符,故选A。
53.C【解析】本题意为“中国将帮助伽利略人造卫星__________主要的世界基础设施”,build(建造)、use(使用)、do(做,尽力)均不符合题意,C.项become(变成)与题意相符,故选C。
54.D【解析】空格所在的结构是被动语态.介词by引导出“宣布”这个动作的执行者—欧洲委员会,故选D。
55.B【解析】not long ago是“不久以前”,这是固定搭配结构,这个标志“过去”的时间状语与句子中的一般过去时态呼应。“not long before”“不久以前”与过去完成时态一起使用,故选B。
56.D【解析】本题意为“中国—欧洲全球定位卫星系统技术培训和合作中心将__________在北京大学”,由此判断“位于”是答案。“be located in/at…”是习惯搭配,其含义为“位于……”,故选D。
57.A【解析】interfere with…是固定搭配结构,该结构含义为“妨碍,干扰”,故选A。
58.C【解析】选项A、B和D是近义选项,而且用法一致,因此彼此排除掉,故选C。
59.B【解析】本题意为“伽利略人造卫星__________27个运作卫星和3个储备卫星”,B项consist of(由……组成)与题意相符,故选B。
60.D【解析】本题考查近义词辨析,当主语为“非人”时,表达“花费”用“cost”故选D。61.B【解析】空格处应填表达“叫做……”的意思,故选B。
62.A【解析】本题意为“欧洲委员会的__________说中国将不能使用PRS”,A项officials()符合题意,故选A。
63.B【解析】本题考查上下文前后一致,前文的satellite是单数,此处也应填单数,故选B。
.D【解析】本题意为“地面上的接收人员将会使用从卫星接收到的时间信号来准确计算他们的__________”,D项location(位置)与题意相符,故选D。
65.B【解析】空格后用的系动词的原形“be”四个选项中只有let后可跟动词原形,故选B。