(满分90分)
Ⅰ. 选择填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。
1.—Many foreigners attend the first China International Import Expo (中国国际进口博览会) in Shanghai.
—Yeah, I'm really proud of China. ______ fantastic progress China has made these years!
A.How B.What C.what a
2.—President Xi said that ______ we are, ______ we will be.
—That's really true, we can only live a better life by working hard.
A.the hard-working; the luckier
B.the more hard-working; the luckier
C.more hard-working; luckier
3.—Mom, I've just signed a big box by Express (快递). What did you buy?
—I haven't bought anything these days. It ______ be a present from your aunt. But I'm not sure.
A.must B.should C.might
4. —Lisa, would you like to climb Yuelu Mountain with me tomorrow?
—I'd love to, but I have the driving test tomorrow. Let's make it______ day.
A. other B. another C. the other
5.—Jean, you have seen the movie A Little Red Flower. Can you tell me _____?
—It tells us a story of two young people fighting the cancer(癌症).
A. who acted in it when it was on what it is about
6.To keep safe, passengers are required to stay in their seats and wear seat belts when the plane is ______.
A. showing up B. taking off C. pulling together
7.The documentary Tough Out (《棒!少年》) shows a group of children from poor families who are supported by the charity and learn baseball. ________, their lives have changed through this experience.
A. Without doubt B. For example C. In total
8._____ Beethoven became deaf and lived a hard life, he always put joy and happiness into his music.
A.Since C.Although
9.Spending time with your family is quite important. Even eating a meal, talking about your day and doing housework together _____ love.
A.are tired of C.are full of
10.—Eric, let's prepare for our football game.
—OK. We'll lose the game ________ we try our best.
A. after B. so C. unless
11.You'd better not ride bikes ________ with your classmates in the street. It's dangerous.
A. side by side B. by the way C. as well as
12.When we _______ the development of science in China, the Chang'e-5 probe carrying moon samples (样本) back onto the Earth is usually the most common topic.
A. care about B. talk about C. think about
13.In recent years, climate change has an influence on the Arctic(北极). The Arctic is _____ because it may have no ice during the summer in the near future.
A.at hand C.on show
14.If you want to get a better grade, you'd better check your paper _______ before handing it in.
A. widely B. quietly C. carefully
15.TikTok is a popular app across the world. It _______ people a way to relax and show themselves.
A. pays B. lends C. offers
Ⅱ. 完形填空(共10个小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
Last winter, when I was heavily pregnant (怀孕的), I was visiting my sister and brother-in-law's house and had to 16 in a nearby parking lot because they didn't have available parking. The snow was extremely 17 and there was lots of ice on the ground—not many people had gone out that evening! When I returned to my car around 11 p.m., I 18 that I was the only car left.
Nervously, I got into the 19 quickly and let it warn up a bit. When I finally tried to drive away, my wheels began to spin(旋转). I was stuck (被卡住)! I spun (旋转)and spun and 20 what to do. All of a sudden, in my back view mirror, I saw four teenaged boys coming towards my car. They were walking side-by-side in a line and dressed a bit like gang(团伙) members 21 I thought that was what they looked like. My car was in a very isolated(孤立的) area and I began to be 22 . I was certain they were coming to my car to harm me.
Terrified, I just froze. One of the young men knocked on my 23 and said "Excuse me, Ma'am, can we help you? You seem stuck." Still afraid and fearing the worst, I said, "I am stuck." And the young man said, "It's Okay, stay in your car and we'll push you out of the snow." And they 24 ! When they finally got me out of the snow, they smiled and waved. I rolled down my window and thanked them, embarrassed to have judge them so 25 .
Never judge a book by its cover.
16.A.walk B.park C.search
17.A.heavy B.thin C.nice
18.A.thought B.hoped C.noticed
19.A.house B.car C.parking
20.A.wondered B.knew C.thought
21.A.at most B.at last C.at least
22.A.nervous B.excited C.angry
23.A.shoulder B.mirror C.window
24.A.didn't B.did C.do
25.A.happily B.poorly C.strongly
Ⅲ. 阅读理解(共两节,25小题;满分45分)
第一节 阅读下面短文,根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中。选出最佳答案。(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
A nice day out for the whole family! Come and see our beautiful birds huge mammals (哺乳动物), lovely marsupials (有袋动物) and reptiles (爬行动物)... in our zoo!
Scientists will give wonderful lessons about animals every Tuesday! Don't miss it!
26. Visitors can have lessons about animals on _______.
A. Sunday B. Tuesday
C. Thursday D. Friday
27. Where can visitors see kangaroos and tortoises?
A. Area A and Area B.
B. Area A and Area C.
C. Area B and Area C.
D. Area C and Area D.
28. Which of the following animals can visitors see on Saturdays?
A. Crocodiles. B. Parrots.
C. Tortoises. D. Koalas.
29. On Sundays, _______ is the best order for visitors to see as many animals as possible?
A. tigers - camels - koalas - kangaroos
B. tigers - koalas - camels - kangaroos
C. tigers - koalas - kangaroos - camels
D. tigers - kangaroos - koalas - camels
30. If Millie and her parents visit the zoo, how much should they pay at least?
A. $ 127. B. $ 145.
C. $ 155. D. $ 172.
B
In 1987, a small company named Huawei was started in Shenzhen. After more than 30 years development, the company has now beaten Apple and become the world's second-largest maker of smartphones behind Korea's Samsung. It has also become the world's largest supplier(供应商) of 5G.
But recently, Huawei faced some difficulties. The U.S. government ordered a ban on its sales in America. American officials said Huawei gave information that it collected to the Chinese government. At the same time, the U. S. government planned to stop selling parts and services to Huawei, which was believed that Huawei's business would be hurt.
"We have never received such a request from the Chinese government and we have never tried to get into other systems to collect information." Ren Zhengfei, Huawei's founder and president said. "This ban from the U.S. would have little effect on our company. Huawei has enough ability to deal with the problems." Ren added.
In an interview several years ago, Ren Zhengfei said, "I started Huawei with only £4,000 at the beginning, but now it has become a $100 billion company. The experience was not as romantic(浪漫的) as you imagine."
Facing the ban of the U.S., Huawei is growing. Huawei's smartphone sales around the world rose 50 percent compared to a year earlier in the first three months of 2019.At the same time ,sales from both Samsung and Apple fell. So far, Huawei has grown into the world’s largest telecommunications equipment(电信设备) supplier, selling in170 countries! It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.
31.Which company is the largest supplier of 5G in the world?
A.Apple. B.Samsung. C.huawei. D.Nokia.
32.Why did the U.S. order a ban on Huawei?
A.Huawei's sales in America were growing faster than Apple.
B.Huawei refused to supply services to the U.S. government.
C.They didn't want Apple to sell parts and services to Huawei.
D.They thought Huawei, collected information for the Chinese government and wanted to hurt Huawei.
33.From what Ren Zhengfei said, we can learn that Huawei___.
A.is deeply affected by the ban B.has go to the system of the U.S.
C.can solve the problems they are facing D.is asked to supply information to China
34.The underlined sentence in Paragraph 4 means___.
A.Huawei's developing experience was hard
B.it is romantic to start a company with i 4, 000
C.the romantic experience was a large amount of wealth
D.people can understand Huawei 's developing experience easily
35.What does the writer want to tell us in the last paragraph?
A.Huawei will grow slowly. B.Huawei is the largest smartphone maker.
C.Huawei's sales will be doubled. D.Huawei is full of hope.
C
During my second year of the nursing school, our teacher gave us a test. I was a hardworking student and I did well in all the subjects. I finished the questions successfully and easily until I read the last one: "What is the first name of the woman who deans the school?"
Of course this was a joke. I saw the cleaning woman every day.
What a surprising question! I saw the cleaning woman almost every day. She was short, about 60 years old and had dark hair, but how would I know her name? I handed in my paper, leaving the last question empty, so did my classmates.
Just before class ended, one student asked if the last question would influence our test grade.
"Of course," said the teacher. "In your life, you will meet many people. All people are important and all jobs are important. They deserve your attention and care, even if all you do is to smile and to say hello to them."
I've never forgotten that lesson. Actually, that was the most important lesson of my life. I also learned her name was Dorothy.
36.How did the writer feel when she first saw the last question?
A. Angry. B. Surprised. C. Excited.
37.What did the cleaning woman look like?
A. She was not tall. B. She was young. C. She had white hair.
38.According to the passage, which of the following is NOT true?
A. All people and jobs are important.
B. Only a few students got full marks in the test.
C. The writer worked hard and did well in her study.
39.What can we learn from this passage?
A. We should learn all the subjects well.
B. We should get high grades in every test.
D. We should care and pay attention to all people around us.
40.What is the best title for this passage?
A. A woman cleaner
B. A hard-working student
C. An unforgettable lesson
D
Beauty sleep is a real thing. Researches have shown that people who have enough sleep look more attractive (有魅力的) to others.
A few bad nights is enough to make a person look “especially" uglier, their sleep experiment shows.
The researchers asked 25 university students to join in their sleep experiment. They were asked to get a good night’s sleep for two nights.
A week later, they were asked to sleep for only four hours every night for two nights in a row.
The researchers took makeup-free (素颜的) photos of the volunteers after both the good and the bad sleep.
Next, they asked 122 strangers to have a look at the photos and judge (评价) them on attractiveness, health and sleepiness, as well as asking them, How much would you like to make friends with this person in the picture?"
The strangers were good at judging if the person they were looking at was tired, and, if they were sleepy, their attractiveness score was low.
The strangers also said they wouldn’t want to socialize with the tired students. The researchers say this is natural for people. An unhealthy-looking face makes people run away. In other words, people don’t want to hang around with people who might be ill.
Dr. Brewer, an expert at the University of Liverpool said, “ Judgement of attractiveness is often unconscious (无意识的), but we all do it, and we are able to judge someone on even something small like whether he looks tired or unhealthy. This study is a good reminder of how important sleep is to us.”
41.When did the researchers take makeup-free photos?
A.After two nights,good sleep.
B.After two nights’ bad sleep.
C.Before the experiment.
D.After both two nights’ good sleep and two nights’ bad sleep.
42.The researchers asked the strangers to do the following except •
A.telling who looked healthier
B.telling who didn’t have many friends
C.telling who missed a lot of sleep
D. telling who was attractive
43. What kind of friend did the strangers like to have?
A. The people who were tired.
B. The people who were sleepy.
C. The people who were unhealthy.
D. The people who were attractive and energetic.
44. What does the underlined word “socialize” mean in Chinese?
A.合伙 B. 玩耍 C.交往 D.共事
45. According to the passage, which of the following is the best title?
A. Beauty sleep, more attractive
B. More sleep, more friends
C. Less sleep, fewer friends
D. No attractiveness, no friends
第二节 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。(共5个小题;每小题1分,满分5分)
E
On a rainy night, a boy was walking along the street.46_____ When he came over, other people seemed to be afraid of him and ran away. He walked and walked, but nobody wanted to talk to him.
47_____ The girl didn't run away, but said to him, "Hi! You look like one of my old friends. What's your name, please?" Really? I am Sadness," answered the boy. "Oh. I know you. You visit me sometimes." "48_____ ""But why?"
"Because I'm Sadness. In fact, nobody likes me. I only want to give people some help. I can help them face themselves properly. 49_____ Sometimes those wounds (伤口) can help them remember what should be remembered. However, it seems that they don't need me."
While Sadness was saying these words, he became even sadder. The girl came over and gave him a hug and said, "Don't worry. 50_____ I will be with you!"
"But who are you?" asked Sadness. "Me? I'm Hope," said the girl with a smile.
A. Aren't you afraid of me?
B. From now on, you won't feel lonely any more.
C. He was just beginning to cry when he met a girl.
D. I often build a place for each of them to care for their wounds.
E. He felt lonely, because people would not treat (对待) him as their friend. |
51.你想知道新来的同学叫什么名字,可以这样问他:
________________________________________
52.老师去你家里访问,你可以向她这样介绍你的姐:
________________________________________.
53.你不同意对方的看法,你可以这么说:
___________________________________________________.
54.你期盼着收到对方的来信,可以这样说:
______________________________________________.
55.你想知道这个用英语怎么说,可以这样问同桌Ken:
Ken, __________________________________?
Ⅴ. 情景交际(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据情景提示,完成下列各题。
56. Lisa, has to, every day
57. my father, usually, work
58. while
59. while, sing
60. mind, open
Ⅵ. 短文填空(共10个小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式准确,使短文意思完整、行文连贯。
Dear Jim,
How is everything going? I can't wait to tell you something about my trip 61_____ Beijing. I 62_____ (go) to Beijing with my parents during the summer holiday. We visited many 63_____ (place) of interest there. For example, in the National Museum of China, I _____ (see) many ancient things. And I 65_____ (learn) a lot about the history and culture 66_____ our country.
We went to see the Beijing Opera 67_____ a theatre. It's really a 68_____ (China) treasure. I like the music and the 69_____ (colour) clothes. By the
way, I also 70_____ (eat) some delicious food. Beijing Duck is a kind of wonderful food. I hope to eat more next time.
Do you want to travel to China?
Write to me soon.
Yours,
Li Ming
Ⅶ. 书面表达(满分15分)
少年智则国智,少年强则国强。根据下图提示写一篇英语短文,描述作为青少年的你们将如何成长,并说明原因或目的。除了提示中的内容,请你至少再补充一条。
要求:1.语言通顺,要点齐全,意思连贯,条理清楚,书写规范;
2.文中不得出现真实的姓名和学校名称;
3.80~100词,文章开头已给出,不计入总词数。
As teenagers, we are the future of our homeland. We should develop ourselves fully. But how? Here is my opinion.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ____________
答案以及解析
Ⅰ. 选择填空
1.答案:B
解析:根据句意"这些年来中国取得了______伟大的进步啊!"及选项可知这是个感叹句,progress意为"进步为不可数名词;What+形容词+不可数名词(+主语+谓语)!
2.答案:B
解析:根据…we are, ______ we will be,结合选项,可知考查the+比较级,the+比较级,表示越…,就越…固定句式.
3.答案:C
解析:A must 必须;B should 应该;C might 也许。根据句意,空格处用表示"推测"的情态动词,must和might都可以表示"推测",而should不是,所以排除B选项.must表示推测用于肯定句中,表示"一定",might表示推测用于肯定句中,表示"也许",可能性must大于might。但是根据文中"but I'm not sure",可知,空格处表示可能性比较小,所以用情态动词might。
4.答案:B
解析:A other 其他的;B another 另一个(三者以上);C the other 另一个(两者)。other后接复数名词,但是空格后day是单数名词,所以排除A选项。空格处表示"另一天",不确定哪一天,所以用代词another。
5.答案:C
解析:本题考查宾语从句的用法。由答语"它为我们讲述了一个两位年轻人与癌症抗争的故事"可知问句问的是电影的内容。故选C。
6.答案:B
解析:本题考查动词短语辨析。show up出现;take off(飞机)起飞;pull together齐心协力。根据题干中的"为了保证安全"可知此处是说,当飞机起飞时,乘客要坐在自己的座位上,并系好安全带。故选B。
7.答案:A
解析:本题考查短语辨析。without doubt毫无疑问;for example例如;in total总共。根据题干中的"纪录片《棒!少年》展示了一群来自贫困家庭的孩子,他们在慈善机构的援助下学习棒球"可知此处是说,毫无疑问,通过这次经历,他们的人生发生了改变。故选A。
8.答案:C
解析:本题考查连词的用法。since由于; unless除非; although虽然。贝多芬虽然失聪且过着艰苦的生活, 但他总是把欢乐和幸福融进他的音乐。故选C。
9.答案:C
解析:本题考查形容词短语辨析。be tired of对......感到厌烦; be afraid of害怕; be full of充满。结合题干中的"花时间和家人在一起很重要"可知此处是说, 就连吃顿饭、聊聊你的一天和一起做家务都充满了爱。故选C。
10.答案:C
解析:本题考查连词的用法。----埃里克,让我们为足球比赛做准备吧。----好的。我们如果不尽全力,就会输掉比赛。unless意为"除非,如果不",符合题意。
11.答案:A
解析:本题考查短语辨析。你最好不要在街上与同班同学并排骑车,那样很危险。side by side意为"并排,并肩地",符合题意。
12.答案:B
解析:本题考查动词短语辨析。由题干中的"the most common topic"可知此处是说,当我们讨论中国科学的发展时,故talk about符合题意。care about意为"关心";think about意为"考虑"。
13.答案:B
解析:本题考查短语辨析。at hand在手边; in danger处于危险中; on show在展出。根据设空后的"因为在不久的将来北极在夏天可能会没有冰"可知此处是说, 北极处于危险之中。故选B。
14.答案:C
解析:本题考查副词词义辨析。widely广泛地,普遍地;quiely安静地;carefully仔细地,小心地。结合设空前的"如果你想取得更好的成绩"可知此处是说,在交卷前你最好仔细检查一下。故选C。
15.答案:C
解析:本题考查动词词义辨析。pay付费;lend借出;offer提供。结合题干可知此处是说,抖音给人们提供了一个放松及展示自己的方式。故选C。
Ⅱ. 完形填空
答案:16-20 BACBA 21-25 CACBB
解析:16.考查动词,A. walk步行 B. park停车 C. search搜寻,根据in a nearby parking lot,可知到附近的停车场去停车,故选B。
17.考查形容词,A. heavy重的 B. thin瘦的 C. nice好的,根据there was lots of ice on the ground地上有很多冰,推出雪下的很大,形容雪大用heavy,故选A。
18.考查动词,A. thought认为 B. hoped希望 C. noticed注意,根据I…that I was the only car left,结合选项,推出句意:我注意到我是唯一剩下的一辆车了,故选C。
19.考查名词,A. house房子 B. car汽车 C. parking停车,根据When I finally tried to drive away当我终于试着开车离开,推出作者进入车里想离开,故选B。
20.考查动词,A. wondered想知道 B. knew知道 C. thought认为,根据…what to do,可知是指我想知道该做什么,故选A.
21.考查短语,A. at most至多 B. at last最后 C. at least至少,根据…I thought that was what they looked like,结合选项,推出句意:至少我认为那就是他们的样子,故选C。
22.考查形容词,A. nervous紧张的 B. excited激动的 C. angry生气的,根据My car was in a very isolated (孤立的)area我的车停在一个非常偏僻的地方,所以我感到紧张,故选A.
23.考查名词,A. shoulder肩膀 B. mirror镜子 C. window窗户,根据One of the young men knocked on my…,结合语境,我在车里,推出那个年轻人敲我的车窗 ,故选C.
24.考查动词,A. didn't不做 B. did做,动词过去式 C. do做,原形,根据语境,可知时态是一般过去时.结合前文stay in your car and we' 11 push you out of the snow,可知他让我待在车里,然后帮我推车.所以省略句they did表达,故选B.
25.考查副词,A. happily幸福地 B. poorly不充分地 C. strongly强壮地,根据前文They were walking side﹣by﹣side in a line and dressed a bit like gang members他们肩并肩排成一行,穿着有点像帮派成员,可知我把他们当成坏人了.推出我对他们的判断不充分,故选B.
Ⅲ. 阅读理解
第一节
A
答案:26-30 BADAC
解析:26.细节理解题。根据第二段中的"Scientists will give wonderful lessons about animals every Tuesday"可知选B。
27.细节理解题。通过关键词"kangaroos and tortoises"可知A区和B区有这两种动物。
28.细节理解题,通读表格可知,周六只能去Area A和Area C参观,只能参观koalas, kangaroos, tigers和camels四种动物,结合选项可知应选D。
29.推理判断题。通读表格可知,周日只能参观A区和C区:koalas的参观时间: 1: 30pm - 3: 30pm; kangaroos的参观时间: 3: 30pm -5: 30pm; tigers的参观时间: 11: 00am - 11: 30am; camels的参观时间: 12: 30pm - 1: 20pm,只有根据时间排序才能参观最多的动物,故选A。
30.简单计算题。根据表格中的票价信息可知,成人每人55美元,孩子每人45美元,Millie和她父母一起去,至少共需支付55×2+45=155(美元)。
B
答案:31.C; 32.D; 33.C; 34.A; 35.D
解析:31.细节理解题. 根据第一段In 1987,a small company named Huawei was started in Shenzhen. After more than 30 years of development, It has also become the world's largest supplier(供应商)of 5G. 意为"1987年 ,深圳的一个叫做华为的小公司起步了,在30多年的发展之后,它已然成为了世界最大的5G供应商. 由此可见, 华为目前是世界上最大的5G供应商。故选C。
32.细节理解题。根据第二段American officials said Huawei gave information that it collected to the Chinese government.意为"美国表示,华为为中国采集信息可见, 美国给华为颁布禁令,是因为他们认为华为会为中国采集信息。故选D。
33.细节理解题。根据第三段Huawei has enough ability to deal with the problems,意为"华为有足够的能力解决这些问题.结合句意可知,华为能够解决他们所面对的问题。故选C。
34.细节理解题。 根据倒数第二段The experience was not as romantic (浪漫的) as you imagine.意为"这段经历不像你们想象的那般浪漫由此可见,这段奋斗的经历一定是艰苦的、漫长的。故选A。
35.段落大意题。 根据最后一段Facing the ban of the U.S., Huawei is growing. It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.意为"面对美国的禁令,华为仍在进步,它也许会击败三星成为世界最大的手机制造商."结合句意可知,华为面对困境,仍然保持进步,可见其是一个充满希望的公司。故选D。
C
答案:36-40 BABCC
解析:36.细节理解题。从文章第三段的第一、二句What a surprising question! I saw the cleaning woman almost every day.可知,作者对最后一个问题感到很惊讶。故选B。
37.细节理解题。从文章第三段中的She was short, about 60 years old and had dark hair…可知,打扫卫生的女人个子不高。故选A。
38.细节理解题。从文章第三段的最后一句I handed in my paper, leaving the last question empty, so did my classmates.可知,最后一个问题学生们都没有回答。故选B。
39.推理判断题。由文章倒数第二段中的They deserve your attention and care, even if all you do is to smile and to say hello to them.可推知,选C。
40.主旨大意题。文章最后一段I've never forgotten that lesson.Actually,that was the most important lesson of my life. I also learned her name was Dorothy.总结了文章的主题,作者不会忘记这次考试的教训。故选C。
D
答案:DBDCA
解析:41. D细节理解题:通读第三段到第五段的内容可知,在那些志愿者经历了两晚好的睡眠和两晚不好的睡眠之后,研究人员拍了他们的素颜照,故答案为D。42.B细节理解题,根据第六段的描述可知,A、C、D都是研究人员让陌生人所做的事情,故答案为B。
43. D 推理判断题:根据倒数第二段中的"An unhealthy-looking face makes people run away. In other words, people don't want to hang around with people who might be ill"可推断,陌生人喜 欢和有魅力而且精力充沛的人交朋友,故答案为D。44. C词义猜测题。根据上下文的描述可推断,那些陌生人还说他们不想和那些看起来很疲惫的学生"交往故socialize 的含义是"交往"。45. A标题判断题3通读全文可知,研究人员经过实验发现,充足的睡眠确实能够使人变得更有魅力。故本文的最佳标题是 A项。
第二节
E
答案:46-50 ECADB
解析:46.根据后一句"When he came over, other people seemed to be afraid of him and ran away."可知人们不愿意接近他, 似乎有点害怕他, 故E项符合语境, 答案选E。
47.根据后面"The girl didn't run away"及结合所给选项可知, 当他正要开始哭时, 他遇到一个女孩, 故答案选C。
48.根据前面的内容可知人们见到他都会害怕他而远离他, 因此他问这个女孩不怕他吗, 答案选A。
49.根据后一句"Sometimes those wounds can help them remember what should be remembered.有时那些伤口能帮助他们记住应该记住的事情。"可知D项"我经常为他们每个人建造一个地方来照顾他们的伤口。"符合题意。
50.根据后面的"I will be with you!我会与你在一起!"可猜测女孩对男孩说以后他不会再孤单, 她会和他在一起。
Ⅳ. 情景交际
51.答案:What's your name?
52.答案:This is my sister.
53.答案:I disagree with you/I don’t agree with you.
54.答案:I’m looking forward to hearing from you.
55.答案:What's this in English?
Ⅴ. 情景交际
56.答案:Lisa has to practice playing the piano every day.
57.答案:My father usually goes to work by car.
58.答案:Mum was cooking while her son was doing his homework.
59.答案:While the girl/... is/was dancing, the boy/... is/was singing. /The girl was/is dancing while the boy was/is singing.
60.答案:Would you mind if I open the window?/Would/Do you mind(my/me)opening the window?
Ⅵ. 短文填空
答案:61.to 62.went 63.places .saw 65.learned/learnt 66.of 67.in 68.Chinese 69.colourful/colorful 70.ate
解析:61.句意为:我迫不及待地要告诉你关于我去北京旅行的一些事。trip 后加to加地点表示"去某地的旅行"。故填to。
62.句意为:这个暑假期间我和我的父母去了北京。根据后一句中的visited 可知这里叙述的是过去的事,应用一般过去时。故填went。
63.places of interest 为固定搭配,意为"有意思的地方"。故填places。
.句意为:例如,在中国国家博物馆,我看见了许多古老的东西。此句时态为一般过去时,故填see的过去式saw。
65.文本主要介绍作者过去的一次旅行经历,故此处用一般过去时。learn 的过去式有两种形式,分别是learned和learnt。
66.句意为:并且我了 解了很多我们国家的历史和文化。of 表示所属关系,意为"……的"。
67.句意为:我们去戏院看京剧了。in the theatre 意为"在戏院里"。故填in。
68.此处应用形容词修饰treasure,故填China的形容词形式Chinese。
69.句意为:我喜欢(京剧的)音乐和色彩丰富的服装。此处应用形容词colourful/colorful修饰名词clothes。
70.本文叙述的是过去的事情,所以应用eat的过去式ate。
Ⅶ. 书面表达
答案:
As teenagers, we are the future of our homeland. We should develop ourselves fully. But how? Here is my opinion.
Basically, we should build up our bodies by taking some exercise/doing some sports, such as running, swimming, playing basketball and so on. In this way, we can keep ourselves strong and healthy/we will grow up strong and healthy.
What's more, developing some interests is a good way to make ourselves fully developed. We can learn to play the piano, sing songs, dance and so on.
In addition, I think it's our duty to do some housework at home. We should help do some cleaning, water the flowers or walk the dog. Then our parents can live an easier life. Also, by doing this, we can learn to be independent and get ourselves well prepared for the future life.
Lastly, we must study hard because knowledge is power. The more books we read, the more powerful we'll be. Thus, we can help to build our country and enjoy a better life.
If we do these things well, we will be able to grow up as a fully developed person.