最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

五年级英语试卷附答案解析

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-29 19:45:02
文档

五年级英语试卷附答案解析

五年级英语试卷附答案解析考试范围:xxx;考试时间:xxx分钟;出题人:xxx姓名:___________班级:___________考号:___________题号一二三四五六总分得分注意事项:1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2.请将答案正确填写在答题卡上评卷人得  分  一、选择题1.what are the elephants doing?________drinkingA.we’re  B.They’re   C.It’s2.Thereare___tallbuildings
推荐度:
导读五年级英语试卷附答案解析考试范围:xxx;考试时间:xxx分钟;出题人:xxx姓名:___________班级:___________考号:___________题号一二三四五六总分得分注意事项:1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2.请将答案正确填写在答题卡上评卷人得  分  一、选择题1.what are the elephants doing?________drinkingA.we’re  B.They’re   C.It’s2.Thereare___tallbuildings
五年级英语试卷附答案解析

考试范围:xxx;考试时间:xxx分钟;出题人:xxx

姓名:___________班级:___________考号:___________

题号总分
得分
注意事项:

1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息

2.请将答案正确填写在答题卡上

评卷人得  分
  
一、选择题
1.what  are  the  elephants  doing ?________ drinking

A.we’re   B.They’re    C.It’s

2.There are ___ tall buildings in the village.

A. not some  B. no      C. any

3.选择划线部分读音不一样的一项。

(     ) (1)  A. cute    B. uncle    C. computer

(     ) (2)  A. blue    B. fun     C. umbrella

(     ) (3)  A. leg     B. me      C. eat

(     ) (4)  A. sun     B. unit     C. but

4.听录音,选出与录音内容相符合的一项。 (10分)

(1)A.Tuesday      B. Thursday       C.Wednesday

(2)A.tomorrow     B.tomato          C.potato

(3)A.cabbage      B.village         C.bridge

(4)A.eggplant     B.favourite       C.mutton

(5)A.so much      B.so sweet        C. so good

(6)A.for lunch    B.for dinner      C. for meal

(7)A.There is a bed, an end table and a window.

B. There is a bed, an end table and a table.

C. There is a bed and an air –conditioner.

(8)A.She’s tall and strong.

B. She’s strict and kind.

C. She’s short and thin.

(9)A.We have math, English and music.

B. We have math, English and art.

C. We have Chinese, English and music.

(10)A.We can see the house in front of a tree.

B.We can see a tree in front of the house.

C.We can see a tree behind the house.

5.What ______ you like _____ on the Mondays?

A. do,eat    B. would,to eat    C. would,eat

6.I will not watch         TV.

A.too many    B.too much    C.too often

7.情景对话。8分

A.He’s sending Grandpa an e-card.

B.Usually I do my homework.

C.Because I can plant trees.

D.November.

(1)Why do you like spring?         

(2)Which month does Mike like best? 

(3)What do you usually do on Saturday?

(4)What’s Zoom doing?               

8. We don’t go to school at          .

A. weekends    B. weekdays     C. the bus stop

9.(  )(7)I like drawing pictures . They _________ easy.

A. are   B. is   C. am

10.There wasn’t a _______ in my family.

A. child       B. children     C. boys

评卷人得  分
  
二、判断题
11.阅读理解,判断正误。

A dog is walking along a road. It is a big dog. It is carrying a piece of meat. The piece of meat is in the dog's mouth. The dog is walking across a bridge now. There is water under the bridge. The water is very deep. The dog is looking into the water. It can see a dog in the water. This dog has a piece of meat in its mouth, too. The big dog is barking at the dog in the water. It wants its piece of meat, too. The big dog's piece of meat is falling into the water.(1)A bird is carrying a piece of meat.(2)The water in the river is very deep.(3)There is another dog in the water.(4)The dog in the water is himself.(5)At last the dog's meat fell into the water.

12.阅读并判断,用T/F表示。

A dog has large piece of meat in his mouth. When he is walking on a small bridge, he looks down and sees himself in the water. He thinks it is another dog. That dog has also a large piece of meat in his mouth. He says to himself, I want to get his meat. Then I can have two pieces of meat. He opens his mouth to bark the dog in the water, and his meat fa11s into water.

(       )1.The dog has a small piece of meat.

(       )2.He wants to get two pieces of meat.

(       )3. He finds another dog in the water.

(       )4.The dog is standing on the grass.

(       )5.He has no meat at last.

13.根据提示,补全课文内容并判断正T误F。

Oliver: Autumn is my ____1____(最喜欢的) season.  I really like the colours.

Chen Jie: I  like  ____2____, too.  We  usually  have a  school  trip in  autumn.  Oliver: Great!  ____3____ is the trip this year?

Chen jie: It’s in ____4____(十月).  We’ll go to the Great Wall.

Oliver: Cool!  I love the ____5____ Wall.

6.Winter is Oliver’s favourite season.             (     )

7.Oliver doesn’t like colours.                    (     )

8.Chen Jie likes autumn.                        (     )

9.The trip is in March.                         (     )

10.Oliver loves the Great Wall.                   (     )

14.判断下列单词划线部分读音是(T)否(F)相同。

(     ) 1. A. bean    B. read     C. meat

(     ) 2. A. see     B. eat      C. tea

(     ) 3. A. feed    B. bread    C. meet

(     ) 4. A. beef    B. teacher  C. repeat

(     ) 5. A. feet    B. green    C. three

15.根据短文内容判断正误,对的用T,错的用F。

Miss White is a primary school teacher. She teaches math. She is very responsible (负责) and she loves all the students. Usually she gets up at 6:20 in the morning. But this morning she gets up at 5:40, because she is on duty today. First, she gets ready for classes at home, and then she goes to school at 6:50. At 7:00, she comes back to school. Then she eats breakfast in the canteen. At 7:20, she stands at the gate (大门) of school and wait for her students to come back school.

(     )1.Miss White is a math teacher.

(     )2. Usually she gets up at 6:30 in the morning.

(     )3.Then she eats breakfast at home.

(    ) 4.At 7:20, she stands at the gate (大门) of school and wait for her students to come back school.

(     )5.She goes to school at 6:40.

评卷人得  分
  
三、填空题
16.看图完成对话,每空一词。

A: Look! The students are            .

B: Yes. But Nancy can't run          .

A: Does she like sports?

B: No, she          .

A: What does she like?

B: She           Art. She can sing and dance.

17.按汉语提示完成下列句子,每空一词。

(1)I can__________________(跳高).

(2)He can_________________________(获奖)..

(3)She _______________________(去游泳).last week.

(4)He saw________________________(一个大房子)in front of him.

(5) Ricky had________________________(游泳比赛)last Sunday .

18.听录音,填空。(10分)

(1) Goldilocks is  ________ and________.

(2) This soup is too ________. That soup is too _______.

(3) There are  ________  ________  in the room.

(4) She cannot see  ______  ________  in the fridge.

(5)There is a  ________  behind the _______.

19.She has ________( get ) five story books.

20.根据答句问问题。(共5小题,每小题2分)

(1)A:                      ?

B:My brother is cleaning his room .

(2)A:                      ?

B:Yes, they are .

(3)A:                      ?

B:Today is Wednesday .

(4)A:                      ?

B:I often fly kites in fall .

(5)A:                      ?

B:I like spring best .

评卷人得  分
  
四、单词拼写
21.看图写出相应的单词。

  

1.(        )     2. (        )     3. (        )

22.根据首字母填空。

1.I have a r         .

2.He can s          Chinese.

3.He is very h          .

4. He makes me f          my homework.

23.补全单词。

24.按要求写单词。

1. room(复数)                          2. find(过去式)

3. I’m(完全形式)                     4.hide(现在分词)

5. is(否定形式)                        6.hide-and-seek(中文)

25.按要求写单词。

1.second(基数词)_______   2.their(同音词)__________

3.soft(反义词)__________   4.watch(三单式)_________

5.dance(动名词)__________

评卷人得  分
  
五、阅读理解
26.读短文,回答下列问题。

I am Lily. My grandparents, my parents and I live in Beijing. Look, this is my house. It’s very big. There are three bedrooms, two bathrooms, a kitchen and two living rooms. There’s a TV, two sofas, a table and six chairs in the living room. Look at my bedroom. There is a bed, a desk and a chair in it. There is also my photo on the wall. I love my house! I love my family!

1. How many people are there in Lily’s family?

___________________________________________________

2. Is the house big?

___________________________________________________

3. What’s in the living room?

___________________________________________________

4. Where’s Lily’s photo?

___________________________________________________

27.根据短文内容回答下列问题。

There was a great parade for National Day(国庆节)in China. At eight thirty in

the morning, the parade began(开始).Jim was walking in front of it. He played the

trumpet. Lily and other girls were dancing and singing. Many people nearby came to watch them. Some of them walked with them to the end(到最后).

(1)What date was yesterday?                                                       

(2)What time did the parade begin?                                                 

(3)Who played the trumpet?                                                     

(4)Who were dancing and singing?                                               

(5)Who walked with them to the end?                                     

评卷人得  分
  
六、书面表达
28.在四线格中写出下面的单词和句子。

1 .B

【解析】主语the  elephants 为复数主语,因此用they来代替,系动词be是are,可以写成缩写They’re

2 .B

【解析】根据题干可知句意为:在村里没有高大的建筑。no后可加名词表示“一个都没有”,no =" not" any。所以本句还可表达为There aren’t any tall buildings in the village.

3 .(1)B           (2)A         (3)A         (4)B

【解析】

4 .(1)B (2)A (3)B (4)B (5)A (6)B (7)C (8)B (9)A (10)A

【解析】

【听力材料】

(1)We have chicken, beef nad vegetables on Thursday.

(2)What day is it tomorrow?

(3)Are there any tall buildings in your village?

(4)My favourite sport is running.

(5)Thank you so much.

(6)What would you like for dinner?

(7)There is a bed and an air-conditioner in my bedroom.

(8)A: What’s your mother like?

B: She’s strict but kind.

(9)A: What do you have today?

B: We have math, English and music.

(10)We can see the house in front of a tree.

5 .B

【解析】“would like”固定短语表示“想要,想”,用法同于“want”。

6 .B

【解析】略

7 .

【解析】略

8 .A

【解析】略

9 .A

【解析】略

10 .

【解析】略

11 . (1)0

(2)1

(3)0

(4)1

(5)1

【解析】分析:(1)文中前几句说是dog carrying a piece of meat,所以答案是错误的.

(2)句子和短文中的There is water under the bridge. The water is very deep.是一样的,所以是正确的。

(3)文中说这只大狗过桥的时候看见了水里的狗,而其实那只狗是它在水里的倒影,而不是真的狗,所以答案是错的。

(4)由The dog is looking into the water. 那只狗正望着水。可以知道狗看的是自己的倒影,所以是对的。

(5)文中最后一句说最后那只狗嘴里的肉falling into the water,所以答案是正确的。

12 .F T F F T

【解析】1. 由短文中的关键句“A dog has large piece of meat in his mouth.”可知狗嘴里有一大块肉,而不是小的,故为F。

2. 联系上下文可知狗在桥上看到河里自己的影子,以为是另一只狗嘴里也有肉,它想要两块肉,就张开嘴,故为T。

3. 由短文中的关键句“When he is walking on a small bridge, he looks down and sees himself in the water. He thinks it is another dog.”可知这水里的狗其实是自己的倒影,而不是另一只狗,故为F。

4. 由短文中的关键句“When he is walking on a small bridge”可知狗是站在桥上,而不是在草地上,故为F。

5. 略

13 . 1.favourite     2.autumn      3. When    4.October      5.Great

6.F   7.F   8.T   9.F   10.T

【解析】

1.favourite最喜欢的

2.后面的too表示与上文观点相同,故答案是autumn。

3.由下文的答语回答的是月份可知是提问时间,故用疑问词when。

4.October十月

5.由上文“We’ll go to the Great Wall.” 可知答案是Great。

6.由文中“Oliver: Autumn is my favourite season. 秋天是我最喜欢的季节”可知错误。

7.由文中“Oliver:  I really like the colours.我真的很喜欢秋天的颜色”可知错误。

8.由文中“Chen Jie: I  like  autumn, too. 我也喜欢秋天”可知正确。

9.由文中“Chen jie: It’s in October.”可知错误。

10.由文中“Oliver: Cool!  I love the Great Wall.”可知正确。

14 .1. T   2. T   3. F   4. T   5. T

【解析】略

15 .1. T  2.F  3. F   4. T  5.F

【解析】

1.根据Miss White is a primary school teacher. She teaches math. 可以判断Miss White is a

math teacher. 是正确的。

2.根据Usually she gets up at 6:20 in the morning.可以判断Usually she gets up at 6:30 in

the morning.是错误的。

3.根据Thensheeatsbreakfastinthecanteen.可以判断Thensheeatsbreakfastathome.是错误的。4.根据At7:20,shestandsatthegate(大门)ofschoolandwaitforherstudentstocomebackschool.可以判断At7:20,shestandsatthegate(大门)ofschoolandwaitforherstudentstocomebackschool.是正确的。

5.根据shegoestoschoolat6:50.可以判断shegoestoschoolat6:40.是错误的。

16 .

【解析】略

17 .(1)jump high(2)win a prize(3)went swimming(4)a big house(5)a swimming race

【解析】

18 .(1)hungry  thirsty(2) cold  hot(3) twenty  chairs(4) any cakes(5)doll  door

【解析】(1) Goldilocks is hungry and thirsty.(2) This soup is too cold. That soup is too hot.(3) There are twenty chairs in the room.(4) She cannot see any cakes in the fridge.(5)There is a doll behind the door.

19 . got

【解析】分析:have done是完成时态的结构,所以get要改为它的过去分词形式,即got。

20 .(1)What is your brother doing ?

(2)Are they having a picnic ?

(3)What day is it today ?

(4)What do you usually do in fall ?

(5)Which season do like best ?

【解析】略

21 .1.France 法国   2.Britain 英国   3.Germany 德国

【解析】略

22 .1. robot  2. speak  3.helpful  4.finish

【解析】

1.我有一个机器人。

2.他能说中文。

3.他非常有用。

4.他督促我完成我的作业。

23 .(1)mine (2)ours (3)yours (4)yours (5)his (6)hers (7)its (8)theirs

【解析】

24 .1.rooms  2. found  3. I am  4. hiding   5.isn't  6. 捉迷藏

【解析】略

25 .1.two 2.there 3.hard 4.watches .dancing

【解析】略

26 .1. There are five.

2. Yes, it is.

3. There’s a TV, two sofas, a table and six chairs in the living room.

4. Her photo is on the wall.

【解析】

1.由原文“My grandparents, my parents and I live in Beijing.”可知她的家里有五口人:祖父母,父母和莉莉。

2.由原文“Look, this is my house. It’s very big. ”可知答案。

3.由原文“There’s a TV, two sofas, a table and six chairs in the living room.”可知答案。

4.由原文“There is also my photo on the wall.”可知答案。

27 .

【解析】略

28 .it ,time ,whose ,police ,umbrella ,fan 。

【解析】略

文档

五年级英语试卷附答案解析

五年级英语试卷附答案解析考试范围:xxx;考试时间:xxx分钟;出题人:xxx姓名:___________班级:___________考号:___________题号一二三四五六总分得分注意事项:1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2.请将答案正确填写在答题卡上评卷人得  分  一、选择题1.what are the elephants doing?________drinkingA.we’re  B.They’re   C.It’s2.Thereare___tallbuildings
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top