最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

高考英语主旨大意题

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-29 21:45:40
文档

高考英语主旨大意题

ExercisePassageA.Duringthesummeryoushouldbeevenmorecarefulthanusualofthefoodsyouprepare.Foodsspoilfasterinhotweatherthanincoldweather.Whenyouareshopping,purchasefrozenandrefrigeratedfoods,don’tmakelongstopsonyourwayhomebecausefrozenfoodscouldbecomes
推荐度:
导读ExercisePassageA.Duringthesummeryoushouldbeevenmorecarefulthanusualofthefoodsyouprepare.Foodsspoilfasterinhotweatherthanincoldweather.Whenyouareshopping,purchasefrozenandrefrigeratedfoods,don’tmakelongstopsonyourwayhomebecausefrozenfoodscouldbecomes
Exercise

Passage A.

  During the summer you should be even more careful than usual of the foods you prepare. Foods spoil faster in hot weather than in cold weather. When you are shopping , purchase frozen and refrigerated foods, don’t make long stops on your way home because frozen foods could become soft or warm. Using insulated (密封的) bags helps keep food cold until you arrive home. Mild or milk products should be refrigerated immediately. When camping or picnicking or at any time when refrigeration isn’t available, use special dry foods. Above all , if a food doesn’t seem to be normal in odor(气味) or appearance, discard (抛弃) it immediately. Don’t taste it.

 What is the main idea of the passage?

 A How to store frozen and refrigerated foods

 B How to keep keep food from spoiling (变坏) during the summer?

 C How to select fresh food?         D How to prepare summer food

Passage B.

  It is burning hot in Mali, an island country in Africa, where the highest temperature even reach 55℃, while the average temperature of the whole year there maintains (维持) above 45℃. But to our great surprise, the tourism (旅游线) there is getting very well. Nearly all the year round the tourists can be seen coming and going.

That is because there are a large number of “In-the-Well Hotels” in Mali. It means that first of all, people have dug a thirty-metre-deep well under very hot land surface, then in the wall of the well several empty caves, about two metres high each, are made. In these caves beds are arranged.

Obviously, In-the-Well Hotel, not as hot as it is out of the well, remains only about 12~20℃. In the cave rooms, tourists can find all the daily necessaries.

It not only frees the guests of the country from the hot weather but also gives them a new and fresh experience. So it is appealing(吸引人的) to the tourists coming all parts of the world.

The best title for this passage should be ________.

A Mali, A Burning Hot Country       B Tourism In Mali

C The Well Hotel                   D A way to Develop Tourism

Passage C.

   During the early years of this century, wheat was seen as the very lifeblood of Western Canada. When the crops were good, the economy on city streets watched the yields and the price of wheat with almost as much felling as if they were growers. The marketing of wheat became an increasingly favorite topic of conversation.

    War set the stage for the most dramatic events in marketing the western crop. For years, farmers mistrusted speculative grain selling as carried on through the Winnipeg Grain Exchange. Wheat prices were generally low in the autumn, but farmers could not wait for markets to improve. It had happened too often that they sold their wheat soon after harvest when farm debts were coming due, only to see prices rising and speculators getting rich. On various occasions, producer groups asked for farmer controls, but governments had no wish to become involved, at least not until wartime wheat prices threatened to run wild.

    Anxious to check inflation and rising living costs, the federal government appointed a board of grain supervisors to handle deliveries from the crops of 1917 and 1918. Grain Exchange trading was suspended, and farmers sold at prices fixed by the board. To handle the crop of 1919, the government appointed the first Canadian Wheat Board, with full authority to buy, sell and set prices.

     What is the main purpose of the passage?

A.To explain how wheat is marketed today

B.To justify suspension of trading on the Grain Exchange.

C.To describe the origins of the Canadian Wheat Board.

D.To argue for further reforms on the Canadian Wheat Board

文档

高考英语主旨大意题

ExercisePassageA.Duringthesummeryoushouldbeevenmorecarefulthanusualofthefoodsyouprepare.Foodsspoilfasterinhotweatherthanincoldweather.Whenyouareshopping,purchasefrozenandrefrigeratedfoods,don’tmakelongstopsonyourwayhomebecausefrozenfoodscouldbecomes
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top