最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2021年湖南省娄底市九年级上学期期中考试英语试卷

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-29 02:37:11
文档

2021年湖南省娄底市九年级上学期期中考试英语试卷

2021年湖南省娄底市九年级上学期期中考试英语试卷学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、完型填空InlearningEnglish,oneshouldfirstpayattentionto1andspeaking.Itisthegroundwork(基础)ofreadingandwriting.You'dbetter2yourbesttospeakwhileyoudomuchlistening.Don'tbe3ofm
推荐度:
导读2021年湖南省娄底市九年级上学期期中考试英语试卷学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、完型填空InlearningEnglish,oneshouldfirstpayattentionto1andspeaking.Itisthegroundwork(基础)ofreadingandwriting.You'dbetter2yourbesttospeakwhileyoudomuchlistening.Don'tbe3ofm
2021年湖南省娄底市九年级上学期期中考试英语试卷

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、完型填空

In learning English, one should first pay attention to   1   and speaking.

It is the groundwork(基础) of reading and writing.You' d better   2   your best to speak while you do much listening.Don' t be   3   of making mistakes.But be careful not to let them stop you from improving your English.

While you are doing this, a good   4   is to write or keep a diary, write notes or letters.Then if you can, ask some others to go through   5   you have written and tell you where it is wrong.Many mistakes in your speaking will be   6   found when you write. Through correcting mistakes, you can do better in learning English.

If you are slow in speaking, don′t   7   about it.One of the helpful ways is reading, either aloud or to yourself.The important thing is to choose   8   interesting to read.It mustn't be too difficult for you.When you are reading in this way, don' t stop to   9   the new words if you can guess their meanings when they have nothing to do   10   the sentences.You can do that some other time.

1.A.listening .listen .reading

2.A.try .send .make

3.A.sure .afraid .proud

4.A.idea .way .time

5.A.how .when .what

6.A.easily .slowly .really

7.A.talk .worry .hurry

8.A.something .everything .anything

9.A.look .look for .look up

10.A.in .for .with

二、阅读判断

I was born in a poor family, so I started working early. At the age of thirteen, I got my first job: working on a farm. I got up at 5:00 am and worked for 8 hours. After finishing a day’s work, I was paid $2.4. Even though it was only a little money, this did not make me upset. I believed that I could make more money in the future.

During High School, I was interested in sports. By playing different kinds of sports, I stayed healthy and have a strong body. And that was helpful for me to do more jobs.

When I was 17, I had my first dream-buying myself a car. At that time, I was doing a part –time job at a car store .Sending things to gas station (加油站)every weekend. Later, I did a another part–time job after school on weekdays. And at the same time, I tried to save money.

Finally, I bought my first car. When I was given the car key that day. I felt my dream was achieved and I was so proud. I was the only student in the school that had a car.

Everyone wants to get the nice things in life, but are you willing to work for it? Just remember that in order to achieve your dream, you have to be positive and work hard?

11.The writer got his first job when he was 17.

12.The writer was not interested in sports.

13.The writer’s first dream was to buy a car for his parents.

14.The writer took pride in what he had done.

15.The writer was hard-working.

三、阅读单选

阅读短文,从每题所给的A.B.C三个选项中选出最佳答案回答或完成句子。

A

My grandfather is eighty years old now. He always complains about how fast things have changed, and he often says that life used to be better.

Families aren’t families they used to be. A lot of families have broken up. If husband and wife have problems with their____, they no longer stay together. And mothers used to stay at home and take care of their children, but now not any more. Everyone is busy working. Mother used to spend all day cooking in the kitchen. But now the family don’t eat home-cooked food any more.

And the cars! No one walks any more. More and more people drive. Students used to walk 5 miles to school every day, even in winter. But now students don’t. And in school, children don’t have to think any more. In math class, for example, they used to add, subtract, multiply and divide(加减乘除)in their heads. Instead, they use calculators(计算器).

And people today have TV and computers, and they don’t talk to each other any more. They are too busy to talk, too busy to eat, too busy to think….

Life used to be simple, but it isn’t any more.

16.What does my grandfather think of the life now?

A.He thinks the life is the same as it used to be.

B.He thinks the life now is worse than it used to be.

C.He thinks the life now is better than it used to be.

17.What does the underlined word “marriage” mean in Chinese?

A.生活 .工作 .婚姻

18.What has happened these years according to the passage?

A.Children don’t have to think any more in school.

B.Students use calculators in math class.

C.Both of them.

19.What changes have happened to some families?

a. People have TV.

b. People like to eat home-cooked food.

c. Lots of families have computers.

d. Lots of couples(夫妇)live apart because of unhappy problems.

A.a, b, d .b, c, d .a, c , d

20.Which is TRUE according to the passage?

A.Life now is much simpler.

B.People are too busy to talk with each other now.

C.Lots of mothers stay at home and look after their children.

We spoke to three students from around the world about different national holidays.There are different customs (习俗) for each festival.

Tan Xiaodong.15.Hong Kong, China

“It’ll be Chinese New Year soon.Before it we’ll clean the house and decorate(装饰) it for good luck.Every shop is going to close for a few days and we’ll go out a lot to celebrate in the streets.We might go and see the lion and dragon dances in the city center.I love this festival.”

Wendy, 16, Sydney, Australia

“Australia Day is on 26th January and it’s an important holiday here.We always have a Monday off, so we celebrate for three days.My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over.Many people go to beach parties or street parties and there’s lots of music and dancing.What fun!”

Amy, 14, New York, the USA

“The first Thanksgiving Day was hundreds years ago when Europeans who came to America thanked God for his help.It’s still a very important day for families to be together.This year we’re going to visit my parents and we’ll eat a delicious meal of turkey.Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November every year.”

21.How many festivals are mentioned (提到) in the passage?

A. Two.

B. Three.

C. Four.

22.During the Chinese New Year, tourists can _________.

A. do a lot of shopping 

B. see lion and dragon dances 

C. eat turkey

23.On Australia Day, families often ___________. 

A. have a picnic in the countryside

B. go to a swimming pool

C. have a party at school 

24.What do you think a turkey is in the passage?

A.A country

B. A festival

C. A bird

25.From the passage, we can learn that _____________.

A. the first Thanksgiving Day was born a hundred years ago

B. many go out for a picnic with friends before Chinese New Year

C. different festivals have different customs

阅读短文,从每题所给的A.B.C三个选项中选出最佳答案回答或完成句子。

A girl told her mom everything was going wrong for her, and that she always failed her math exam so that she wouldn’t like to study at all. After hearing the daughter’s words, the nice and patient mother thought of a good way to make her daughter happy. “I will make a delicious cake for you,” said the mom. She walked into the kitchen, and the daughter followed with her. When the mom prepared the cooking utensils (炊具) and ingredients(原料), the daughter sat against the kitchen door, watching her. Her mom asked her, “My dear, would you like a piece of cake?” The daughter replied, “Sure, Mom! You know how I love cake!” “All right,” the mom said, “drink some of this cooking oil.” The daughter was very surprised and said, “What? No way!!!” “How about some raw (生的) eggs?” asked the mom and the daughter answered, “No way!” “How about some flour (面粉)?” “No, Mom! I will be sick!”

The mother explained, “All of these are uncooked and taste bad, but if you put them together, they will make a delicious cake. Life works the same way. When we ask ourselves why there are so many difficult times, we don’t realize what a success these terrible events will lead us to. Having a great day also means having a great CAKE! Keep the hope and one day your day is A PIECE OF CAKE!”

26.What does the girl do?

A.A cook. .An actress. .A student.

27.The girl saw her mom_________ in the kitchen.

A.do the dishes .make a cake .have dinner

28.At first, the mother let the girl___________.

A.eat some flour

B.break some raw eggs

C.drink some cooking oil

29.The mom thinks that there will be a success at last after _____.

A.someone has difficult times

B.someone enjoys himself

C.someone has a great cake

30.What do you think of the mom?

A.She is kind of silly.

B.She is nice and patient.

C.She is too strict with her daughter.

四、填空

For this month’s Young World magazine, I interviewed 19-year-old Asian pop star Candy Wang.Candy told me that she used to be really shy and took up singing to deal with her shyness.As she got better, she dared to sing in front of her class, and then for the whole school.Now she’ s not shy anymore and loves singing in front of crowds. I asked Candy how life was different after she became famous.She explained that there are many good things, like being able to travel and meet new people all the time.“I didn’t use to be popular in school, but now I get tons of attention everywhere I go.” However, too much attention can also be a bad thing.“I always have to worry about how I appear to others and I have to be very careful about what I say or do.And I don’t have much private time anymore.对我来说和朋友闲逛是不可能的now because there are always guards around me.” What does Candy have to say to all those young people who want to become famous? “Well, ” she begins slowly, “you have to be prepared to give up your normal life.You can never imagine how difficult the road to success is.Many times I thought about giving up, but I fought on.You really require a lot of talent and hard work to succeed.___________________________.

31.How old is Candy Wang?

32.What did she use to be like?

33.Why did she take up singing?

将短文中划线的两个句子译成中文或英文。

34._____________________________________________________________

35._____________________________________________________________

五、填写适当的句子补全对话

阅读短文,根据短文内容,从短文后的A、B、C、D、E五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。

Li Wen is a normal 15-year-old boy who works hard in school and gets good grades.It is hard to believe that he used to be a “problem child” .Li Wen lives in the Sichuan countryside.As a small child, he seldom caused any problems.36.

37..His parents moved to the city to look for jobs.He had to live with his grandparents.Li Wen began to cause problems for himself and his family.He was no longer interested in studying.38._and he failed his examinations.

Finally, his parents made a decision to send him to a boarding school.There were so many rules, and he used to keep breaking them.One day,he told his teacher he wanted to leave the school.39.and she advised his parents to talk with their son in person.So his parents took a 24-hour train ride and a five-hour bus ride to go back to their hometown.40._.To Li Wen’s surprise, their conversation changed his life.…Now Li Wen has really changed .He has been working hard and is now one of the best students in his class.“It’s very important for parents to be there for their children,” Li Wen says.

A.However,things bagan to changed a few years ago

B.His teacher was worried about him

C.His pareants were proud of him

D.They had a long talk

E. Sometimes he was abent from classes

Lucy:  Hi, Tina, long time no see41.________________________?

Tina:  I have been to China .

Lucy:  China is good at making everyday things42._________________?

Tina:  Yes,I bought a lot of things.And I bought a scarf for you.

Lucy:  Oh, really.43.__________________?

Tina:  It’s made of silk.

Lucy:  44..___________?

Tina:  It’s made in Hangzhou.

Lucy:  I heard Hangzhou is a beautiful place to visit.45.________________?

Tina:  I think Hangzhou is the most beautiful place I have ever visited.

Lucy:  You are lucky.

六、根据句意填空

语法填空。每空最多填两个单词

If you go to another country, what kinds of things would you buy? Would you buy a camera in Japan, some beautiful clothes in46.(French), or a watch in Switzerland? No matter47.you may buy, you might think those products48.(make) in those countries. However, you could be wrong. Kang Jian is49.18-year-old student from Shanghai. Last year he50.(go) to visit his aunt and uncle in San Francisco. He found it interesting that so many products in the local shops were made in China. “I wanted to buy a toy car51.my cousin, but even though most of the toys were American brands, they were made in China.”Toys are not the only things made in China. “I wanted to buy a pair of basketball shoes,” he explains. “But I had to visit five or six stores before52.(find) a pair made in America!” He realized that Americans can hardly avoid53.(buy) products made in China. “In fact,” he continues, “there54.(be) many other things there made in China — footballs, handbags, pet food, mobile phones. Even American flags are made in China!” Kang Jian thinks it’s great that China is so good at making these everyday things. However, he wishes that in the future China will also get55.(good) at making high-technology products that people can buy in all parts of the world.

七、材料作文

56.假如你是李梅,请写信向远在美国的笔友Linda介绍你的家乡著名特产---双峰辣酱。要求:介绍辣酱由什么做的,谁制作的,制作过程,用途(招待贵宾),人们为什么喜欢它,是双峰人民勤劳的象征。60词左右,开头已写出,可适当发挥.

参考词汇:

Shuangfeng pepper extract (双峰辣酱) pepper(辣椒),garlic(大蒜),ginger(生姜),salt, strong drink(高度酒),Shuangfeng women,be made of,be made by, be used for,treat guest(招待贵宾), a symble of…

                                                                            .

                                                                            .

                                                                            .

                                                                            .

                                                                           .

                                                                            .

1.A

2.A

3.B

4.B

5.C

6.A

7.B

8.A

9.C

10.C

【解析】

1.细节理解题 根据后面speaking.和and并列连词,前面也应是动名词。A、C都符合语法知识,但读也有说的意思,故选A。

2.细节理解题 try one’s best 尽最大努力 固定词组 故选A。

3.细节理解题 根据上下文意思,不要担心出错,be afraid 担心出错 故选B。

4.细节理解题 根据上下文意思,一个好的方法保持写日记。故选B.

5.细节理解题 根据上下文意思, 你可以要求其他人检查你所写的,并告诉你那里错了,what引导的宾语从句。故选C。

6.细节理解题 根据上下文意思,应是很容易被发现 ,符合语境,故选A。

7.细节理解题 如果你说英语声音低,不要担心。只有B符合语境。故选B.

8.细节理解题 A.something 某些 B.everything 每一件 C.anything 任何一件根据上下文意思挑选一些有趣的东西去读。只有A符合语境,故选A.

9.细节理解题 下文是如果你能猜出它的意思,那么上文应是不要停下来查阅新单词。只有C是查阅的意思。故选C。

10.细节理解题 have nothing to do with与···无关系,固定用法。故选C。

11.B

12.B

13.B

14.A

15.A

【解析】

11.细节理解题 从这句话知At the age of thirteen, I got my first job:他得到第一份工作是在13岁,那么这道题是错误的,故填B。

12.细节理解题 从这句话During High School, I was interested in sports.知,作者是喜欢体育运动的,那么这道题是错误的。故填B。

13.细节理解题 从这句话When I was 17, I had my first dream-buying myself a car.知作者是为自己买车的梦想。那么这道题是错误的。故填B。

14.细节理解题 从这句话I felt my dream was achieved and I was so proud.知作者是骄傲和自豪的。那么这道题是对的。故填A。

15.细节理解题 从短文意思知作者一直是努力工作的。这道题是对的。故填A。

16.B

17.C

18.C

19.C

20.B

【分析】

16.细节理解题  根据这句话He always complains about how fast things have changed, and he often says that life used to be better.和最后一段 Life used to be simple, but it isn’t any more.可知老人认为如今的生活变得比以前更糟糕了;故选B。

17.细节理解题 是结婚的意思,marriage肯定与结婚有关,再根据上下文意思。知应该是婚姻。故选C。

18.细节理解题  根据这句话And in school, children don’t have to think any more可知,A正确; 根据这句话In math class,they used to add, subtract, multiply and divide(加减乘除)in their heads Instead, they use calculators.可知B正确 故选C。

19.细节理解题  根据这句话But now the family don’t eat home-cooked food any more.可知,b项错误,其他三项文中都有所提及;故选D。

20.细节理解题  根据这句话Life used to be simple 可知A是错的,根据这句话But now the family don’t eat home-cooked food any more.可知C是错的。知道B是正确的。故选B。

21.B

22.B

23.A

24.C

25.C

【解析】

21.细节理解题 短文提及  the Chinese New Year 、Australia Day 、Thanksgiving可知是三个节日。故选B。

22.细节理解题 根据这句话We might go and see the lion and dragon dances in the city center可知是看舞龙和狮子。故选B。

23.细节理解题  根据这句话My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over.可知是去乡下野餐。故选A。

24.细节理解题  从这句话This year we’re going to visit my grandparents and we’ll eat a delicious meal of turkey.可知。是吃火鸡大餐。故选C。

25.细节理解题  根据这句话There are different customs for each festival.可知,三个不同国度,有不同的风俗。故选C。

26.C

27.B

28.C

29.A

30.B

【解析】

26.细节理解题 根据这句话she always failed her math exam so that she wouldn’t like to study at all.知,她女儿是个学生。故选C。

27.细节理解题 根据这句话 “I will make a delicious cake for you,” said the mom.知妈妈要为女儿做蛋糕。故选B.

28.细节理解题 根据这句话 “ drink some of this cooking oil.” The daughter was very surprised,妈妈让她喝了食用油。故选C。

29.细节理解题 通过最后一段的总结可知,只有经过磨难的日后,人们才成功。故选A。

30.细节理解题 根据这句话the nice and patient mother thought of a good way to make her daughter happy.知,妈妈是漂亮有耐心的。故选B。

31.She’s 19 years old.

32.She used to be really shy.

33.To deal with her shyness.

34.Hanging out with friends is impossible for me/It’s impossible for me to hang out with friends

35.只有极少数人能攀上成功之巅。

【解析】

31.细节理解题 根据这句话 I interviewed 19-year-old Asian pop star Candy Wang.知歌王的年龄是19岁。故回答She’s 19 years old.

32.细节理解题 根据这句话Candy told me that she used to be really shy 可知歌王过去是很害羞的。故回答She used to be really shy

33.细节理解题 根据这句话 took up singing to deal with her shyness.可知她是解决他的害羞 故回答To deal with her shyness.

34.细节理解题 不定式做真正主语,的句型。It’s impossible for me to hang out with friends

35.细节理解题 只有极少数人能攀上成功之巅

36.C

37.A

38.E

39.B

40.D

【解析】

36.细节理解题 根据这句话Li Wen lives in the Sichuan countryside.As a small child, he seldom caused any problems.知李文很少给父母惹麻烦。可推测父母为他感到骄傲。故选C。

37.细节理解题 转折连词,起到承上启下的作用,引出他是怎么变成问题少年的。故选A.

38.细节理解题 上句是不再对学习感兴趣,下句是考试不及格,中间又有并列连词,应该是并列关系的句子。可推断应是有时逃学。故选C。

39.细节理解题 根据这句话One day,he told his teacher he wanted to leave the school知,他告诉老师要退学,老师应该是担心他,才建议他的父母和他谈谈话。故选B。

40.细节理解题 所以父母回来后,应该是有一场谈话。故选D。

41.Where have you been?

42.Did you buy anything?

43.What is it made of?

44.Where is it made?

45.What do you think of it?

【解析】

41.细节理解题   根据Tina:  I have been to China .蒂娜的答语知,露西问她去哪里了,故填Where have you been?

42.细节理解题   根据Tina:  Yes,I bought a lot of things.And I bought a scarf for you.蒂娜答语知,露西是问你买东西了吗。故填.Did you buy anything?

43.细节理解题  根据 Tina:  It’s made of silk蒂娜回答是用丝线做的。可知露西问围巾用什么做的。故填What is it made of?

44.细节理解题  根据Tina:  It’s made in Hangzhou.蒂娜回答是在杭州制造的,知露西问在哪里生产的,故填Where is it made?

45.细节理解题  根据Tina:  I think Hangzhou is the most beautiful place I have ever visited.蒂娜回答我认为杭州是最漂亮的地方知露西问你认为杭州怎么样故填What do you think of it?

46.France

47.what

48.were  made

49.a

50.Went

51.for

52.finding

53.buying

54.were

55.better

【解析】

46.细节理解题 在日本买相机,那么买衣服应该是在法国,故法语改成法国。故填France。

47.细节理解题 No matter what 不管什么 固定用法,故填what 。

48.细节理解题 前半句用的是might ,那么后面也应用过去时的被动语态。故填were made.

49.细节理解题 简是一个18岁的上海学生。故填a.

50.细节理解题 Last year是过去时的时间状语标志,故用过去时态。故填went。

51.细节理解题 want to buy sth for sb 想为某人买东西 固定句型。故填介词for。

52.细节理解题 before 引导时间状语从句,故填finding。

53.细节理解题 avoid doing sth避免做某事。故填buying。

54..细节理解题 后面是many other things复数形式,前面be动词应是复数。故填were。

55.细节理解题 get better at 在某些事上有一些提高 故填better.

56.D.Well,let me tell you.

【解析】

试题解析:根据提示自己自由发挥,写出双峰辣酱的制作过程,配料,谁制造的及用途。人们喜欢它的原因, 一般现在时就好,字数 60左右。

文档

2021年湖南省娄底市九年级上学期期中考试英语试卷

2021年湖南省娄底市九年级上学期期中考试英语试卷学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、完型填空InlearningEnglish,oneshouldfirstpayattentionto1andspeaking.Itisthegroundwork(基础)ofreadingandwriting.You'dbetter2yourbesttospeakwhileyoudomuchlistening.Don'tbe3ofm
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top