
1
Now students’ English handwriting(书写)gets worse and worse. That makes their teachers feel worried. Is your English handwriting beautiful?____1____
Use paper with lines
When you write English words or sentences, you can use paper with lines. That will make your handwriting straight.____2____ Be sure to fill the lined space completely. And make sure these capital letters (大写字母) are written properly.
Slow down
If your writing is hard to read, just slow down a little. ____3____If you write too quickly, it's hard for you to stop where you should, and you may make more mistakes easily.
_____4_____
When you hold your pencil in the correct way, writing is much better. Some kids press down really hard when they write. That makes the hand writing bad. Try to be relaxed and don’t hold the pencil so hard. Let your writing appear nice and clean. If you do so, people will guess you are a student with a good habit.
Draw more pictures
___5___While you are drawing pictures, you need to use the skills to control (控制) your pencil better. Even though you have no chance to draw at school, you can practice by drawing at home.
Handwriting is very important. Imagine you are a famous movie star or a well-known sports player, what do you do when your fans run up to you? Give them your autographs (亲笔签名) , of course!
A.If not, here are four steps that really work!
B.Hold your pencil right
C.Drawing can improve your handwriting.
D.We will try to learn English well.
E.Going slower makes your handwriting clearer.
F.Those lines on the paper can help you to write words in the right size.
2
阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。
Dawa Dorji has many jobs: singer, barkeeper and English tour guide, but he is most famous as the lead singer of the first folk(民间的) pop band in Tibet().
In 2003, Dawa Dorji met two fans of Tibetan music._____6_____, and later another two joined the band.
_____7_____, so they had to practise on weekdays in a small village after work. Dawa Dorji and his band members believed that they needed to communicate with their audience(听众) in order to write good songs. ____8____.
At the beginning, most audience were foreigners, but after a couple of months, many local people came to enjoy their music. _____9_____.
“Whenever there is a festival, we Tibetans sing and dance, I sang songs with the old people, and I leaned more about how to sing,” said Dawa Dorji.
_____10_____, and many of them are from traditional ones.
Dawa Dorji believes that their efforts(努力) are meaningful for introducing Tibetan folk music to the whole nation, and even the whole world.
A.Dawa Dorji was born in Lhasa
B.Each member of the band had his own job
C.They became good friends and started a band
D.As a result, the band became more and more popular
E.So at weekends they rushed to restaurants to sing for free
F.So far, four albums(唱片) with 48 Tibetan language songs have come out
3
Nothing sounds better than a swim on a hot summer day. However, many teens, including some who are good swimmers drown each year. When someone is drowning, it’s often silent and happens very quickly. ____11____. Here are some tips on how to prevent drowning when you go for a swim.
Never swim alone—even for a moment. You should go swimming with adults and make sure that they are able to keep you safe. ____12____.
Enter the water carefully and feet first. Go in feet first so that you can know how deep the water is. Diving into unsafe water can lead to serious injuries.
____13____. Take some time to stretch your body before you enter the water. Get your body prepared and safety will surely follow.
Learn lifesaving skills. ____14____. CPR is one of the lifesaving skills that can help others who are near drowning.
Choose swimming areas carefully. ____15____. Choose the areas with safety facilities and lifeguards.
Remember: in case of emergency, it’s always important to call for help first! All in all, keep swimming safety in mind when you are in and around the water.
根据短文内容,从选项中选出能填入文中空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
A.Do body exercise
B.But it can be prevented
C.Warm up before swimming
D.It’s important to have an adult nearby watch for danger
E.Don’t go to the swimming areas that you don’t know well
F.Many schools and training centers now offer classes to learn these skills
4
根据短文内容,从方框中选择五个选项分别填入空白处,使其文理通顺。
The Internet is shaping our lives. We already have online shopping services and mobile payment. However, this is just a start. The world’s leading tech companies are planning to build smarter online communities. ___16___ It was held in Wuzhen, Zhejiang last year. The development of artificial intelligence(AI, 人工智能) was a hot topic at the conference. If a machine can learn and solve problems as humans do, it can be called AI.
The company Alibaba uses AI technology in its unmanned supermarket in Wuzhen. There is no salesperson in the supermarket, just a tablet on a desk that says “please smile”. ___17___ The bigger you smile, the more discounts(折扣) you get. Payment is done automatically through your Alipay account. When you first enter the supermarket, the supermarket’s AI recognizes your face and your account.
There is also AI that can read lips. ___18___ It recognizes your mouth’s movements and turns them into voice or text messages. This could be very useful when you are trying to talk to someone on your phone in a noisy place. Police could also use the technology to help them find criminal suspects by lip-reading recordings from video cameras.
___19___ Microsoft’s chatbot XiaoIce can not only provide useful information, but also chat with people like a real friend. XiaoIce has a WeChat account. After following the account, users can start talking with her. ___20___ She keeps improving herself by talking with users.
These technologies are being put into wider use. We may see a smarter world and better lives in the near future.
A.She knows when to comfort you or tell jokes.
B.They discussed this at the World Internet Conference.
C.AI technology will take jobs away from humans one day.
D.Sougou brought its lip-reading system to the conference.
E.If you smile, it will give you a special discount for your goods.
F.Another type of AI focuses on understanding human emotions.
参
1.A
2.F
3.E
4.B
5.C
【分析】
本文介绍了正确书写英语的技巧。文中提到了四中方法:(1)利用带有四线三格的纸。(2)慢慢的书写。(3)正确的拿笔姿势。(4)多画画。并在文中解释了原因。
1.细节理解题。根据上文的句子Is your English handwriting beautiful? 你的英文写的漂亮吗?可知,下文应该是说如果不漂亮该怎么办。从而提到了解决的办法。结合所给的选项可知,选择If not, here are four steps that really work! 如果不是,这里有四个步骤真的很有效!符合语境。故选A。
2.细节理解题。根据上文的句子When you write English words or sentences, you can use paper with lines. That will make your handwriting straight. 当你写英文单词或句子时,你可以用带四线三格的纸,这会使你的笔迹笔直。可知,下文应该是说这些四线三格的作用。结合所给的选项可知,选择Those lines on the paper can help you to write words in the right size. 纸上的这些四线三格有助于你正确地书写单词。符合语境。故选F。
3.细节理解题。根据上文的句子If your writing is hard to read, just slow down a little. 如果你的写完之后,很难阅读,那就慢一点。可知,下文应该解释为什么要慢一点写。结合所给的选项可知,选择Going slower makes your handwriting clearer.慢一点写会使你的字迹更清楚。符合语境。故选E。
4.细节理解题。根据句子When you hold your pencil in the correct way, writing is much better. 如果你用正确的方式拿着铅笔,书法会更好。可知,该段介绍正确的拿笔姿势。结合所给的选项可知,选择小标题:Hold your pencil right. 正确的拿笔姿势。符合语境。故选B。
5.细节理解题。根据下文的句子While you are drawing pictures, you need to use the skills to control (控制) your pencil better. 当你在画画的时候,你需要运用技巧更好地控制你的铅笔。可知,这句话是解释了画画可以提高书法的原因。那么上文应该提到画画的作用。结合所给的选项可知,选择Drawing can improve your handwriting. 画画可以提高你的书法。符合语境。故选C。
6.C
7.B
8.E
9.D
10.F
【分析】
本文介绍了Dawa Dorji有很多工作:歌手、酒吧老板和英国导游,但他以第一个民间流行乐队的主唱为最著名。文中介绍了他组建乐队的过程。
6.由句子In 2003, Dawa Dorji met two fans of Tibetan music. 可知,在2003,Dawa Dorji遇见了两位藏族音乐爱好者。成为了好朋友。下文介绍了他们的认识后情况。因此由选项C. They became good friends and started a band可知,他们成了好朋友并成立了乐队。因此本题选C。
7.由下文的句子so they had to practice on weekdays in a small village after work.可知,所以他们不得不在工作后在一个小村庄里练习。说明他们有工作。B项,乐队的每个成员都有自己的工作。故选B。
8.由句子Dawa Dorji and his band members believed that they needed to communicate with their audience(听众) in order to write good songs.可知,Dawa Dorji和他的乐队成员认为他们需要与听众沟通,以便写出好的歌曲。所以周末他们赶到餐馆免费唱歌。以便更好的与听众沟通,写出好的歌曲。所以选E。
9.由句子At the beginning, most audience were foreigners, but after a couple of months, many local people came to enjoy their music. 可知,起初,大多数观众是外国人,但几个月后,许多当地人也来欣赏他们的音乐。由于当地人也来欣赏他们的音乐。结果,乐队变得越来越流行。故选D。
10.第五题介绍了他们的成绩。下句的意思是,其中许多是传统的。我们看选项F. So far, four albums(唱片) with 48 Tibetan language songs have come out的意思,到目前为止,他们已经发行了48首藏文歌曲的四张专辑。其中许多是传统的。衔接起来连贯、自然。故选F。
点睛:短文还原的技巧
根据对2013年考试说明及课标中“读”的七级要求第5条和第6条的分析,总结出此类试题主要考查:1. 学生能理解故事情节和事件发展顺序。2. 学生能理解段落中各句子之间的逻辑关系。根据以上分析得出此类试题考查的文体主要为记叙文。我们都知道记叙文的六要素为:时间、地点、人物、起因、经过和结果。因此,根据记叙文常见的写作顺序,可知其解题思路主要为时间顺序、动作顺序和故事发展顺序。此外,关注段落中各句子之间的逻辑关系,主要为:并列、转折、因果关系及其它关系(包括单词重复、代词指代、排比句式等)。
针对阅读短文还原句子的考查点,我们总结出此类题型的解题步骤及得分技巧,具体如下:
1. 解题步骤
(1)读选项,划关键词,暗排序。
(2)读文章,找逻辑,抓过渡词。
(3)先易后难来解题。
(4)回读文章定答案。
2. 得分技巧
(1)抓住过渡词,看住上下句。
(2)盯紧横线的前后词语。
11.B
12.D
13.C
14.F
15.E
【分析】
本文是一篇说明文。主要讲了关于游泳时如何防止溺水的一些建议。
11.根据“Here are some tips on how to prevent drowning when you go for a swim.”可知,应该是说溺水是可以预防的,选项B“但它是可以预防的”符合语境。故选B。
12.根据“You should go swimming with adults and make sure that they are able to keep you safe.”可知,此段主要讲了出去游泳最好有成年人看着,选项D“有一个成年人在旁边查看危险是很重要的”符合语境。故选D。
13.根据“Take some time to stretch your body before you enter the water.”可知,此段主要讲了游泳前的热身运动,选项C“游泳前热身”符合语境。故选C。
14.根据“Learn lifesaving skills.”可知,此段主要讲了救生技能,选项F“许多学校和培训中心现在提供学习这些技能的课程”符合语境。故选F。
15.根据“Choose swimming areas carefully.”可知,此段跟游泳区域的选择有关,选项E“不要去你不熟悉的地方游泳”符合语境。故选E。
16.B
17.E
18.D
19.F
20.A
【分析】
本文是一篇说明文,主要介绍了人工智能技术的最新发展。
16.根据下文“The development of artificial intelligence was a hot topic at the conference”可知,此处说的与某个会议的话题有关。B选项“他们在世界互联网大会上讨论了这个问题”符合语境,故选B。
17.结合上下文“just a tablet on a desk that says “please smile” … The bigger you smile, the more discounts(折扣) you get”可知,此处说的内容应该与微笑有关。E选项“如果你微笑,它会给你的商品打特别折扣”符合语境,故选E。
18.根据上文“There is also AI that can read lips”可知,此处说的是人工智能在读唇语方面的作用。D选项“搜狗公司把它的唇语解读系统带到了会议上”符合语境,故选D。
19.根据下文“Microsoft’s chatbot XiaoIce can not only provide useful information, but also chat with people like a real friend”可知,此处说的是人工智能还能理解人的情绪。F选项“另一种类型的人工智能侧重于理解人类的情感”符合语境,故选F。
20.结合上下文“After following the account, users can start talking with her … She keeps improving herself by talking with users”可知,此处说的是微软小功能与人类互动的具体事例。A选项“她知道什么时候安慰你,什么时候讲笑话”符合语境,故选A。
