最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2016年山东省聊城市中考英语试卷(含详细答案)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-28 19:32:09
文档

2016年山东省聊城市中考英语试卷(含详细答案)

绝密★启用前山东省聊城市2016年初中学生学业水平考试英语(满分120分,考试时间120分钟)选择题(三大题共计65分)一、听力理解(共25小题;每小题1分,满分25分)(一)听下面5个句子。每个句子后面有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出作为恰当反应的最佳选项。听完每个句子后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子仅读一遍。1.A.You’rewelcome.B.I’mafraidnot.C.Thankyou.2.A.Allright.B.Nevermind
推荐度:
导读绝密★启用前山东省聊城市2016年初中学生学业水平考试英语(满分120分,考试时间120分钟)选择题(三大题共计65分)一、听力理解(共25小题;每小题1分,满分25分)(一)听下面5个句子。每个句子后面有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出作为恰当反应的最佳选项。听完每个句子后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子仅读一遍。1.A.You’rewelcome.B.I’mafraidnot.C.Thankyou.2.A.Allright.B.Nevermind
绝密★启用前

山东省聊城市2016年初中学生学业水平考试

英  语

(满分120分,考试时间120分钟)

选择题(三大题  共计65分)

一、听力理解(共25小题;每小题1分,满分25分)

(一)听下面5个句子。每个句子后面有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出作为恰当反应的最佳选项。听完每个句子后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子仅读一遍。

1. A. You’re welcome.            B. I’m afraid not.            C. Thank you.

2. A. All right.                    B. Never mind.            C. Take it easy.

3. A. No, it’s green.                B. Yes, there is.            C. OK, I will.

4. A. I can’t find my pen.        B. I want to go abroad.        C. I think it is exciting.

5. A. Yes, he is a student.        B. Sorry, I don’t know.        C. No, he didn’t come.

(二)听下面5个小对话。每个对话后面有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。听完每个对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个对话仅读一遍。

6. Who was ill?

A. The man’s father.            B. The man’s mother.        C. The man’s brother.

7. What are the speakers talking about?

A. The traffic.                B. The school.                C. The weather

8. What have the speakers got?

A. Some milk.                B. Some juice.                C. Some water.

9. How often does the man go home?

A. Once a week.                B. Twice a week.            C. Three times a week.

10. What did Thomas lose yesterday?

A. His camera.                B. His clock.                C. His computer.

(三)听下面3段对话。每段对话后各有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。

听下面一段对话,回答第11至13题。

11. Where does the conversation probably take place?

A. In an office.                B. At one’s home.            C. In the street.

12. What’s the probable relationship between the speakers?

A. Brother and sister.        B. Father and daughter.        C. Teacher and student.

13. What does Henry have to do?

A. Wash the dishes.            B. Take out the rubbish.        C. Clean up his room.

听下面一段对话,回答第14至16题。

14. What day is it tomorrow?

A. Saturday.                B. Sunday.                C. Monday

15. What is Martin’s plan?

A. To stay at home.            B. To see a movie.            C. To watch TV.

16. What does the woman usually do at weekends?

A. Visits some friends.

B. Watches Chinese cartoons.

C. Watches English programs.

听下面一段对话,回答第17至20题。

17. What is Bill doing now?

A. Writing a letter.            B. Reading a book.            C. Drawing a picture.

18. Who has visited the science museum?

A. The man.                B. The woman.            C. Neither of the speakers.

19. How will the speakers get to the museum?

A. By bike.                B. By bus.                C. By car.

20. When will the speakers meet?

A. At 13:00.                B. At 14:00.                C. At 15:00.

(四)听下面一段独白。独白后有五个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。听独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。该段独白读两遍。

21. What can we know about Mrs Lane?

A. She was short but nice.

B. She was strict but nice.

C. She was tall but not strict.

22. What subject did Mrs Lane teach?

A. English.                B. Maths.                    C. History.

23. How many people are there in Edward’s family?

A. Two.                    B. Three.                    C. Five.

24. Who lives alone?

A. Edward.                    B. Edward’s sisters.            C. Edward’s parents.

25. Where is the garden?

A. Behind the house.                    B. Behind the lake.        C. In front of the house.

二、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。

A

I’m Jenny. Nothing is cuter than my dog, Marley. He sleeps near my bed at night and gives me kisses every morning. He gets sad when I leave for school. But he’s always there waiting when I get home, ready to go for a walk or play a game.

On a Christmas Eve(前夕), Marley walked with my family to a store. My mum tied him up outside. When we came out of the store, Marley had gone. My mum called the police to report that he had been stolen. We couldn’t find him anywhere. I was very sad. It was the worst Christmas Eve ever.

That night, I didn’t sleep well. My cat seemed to know I was sad and hugged(拥抱) me to make me feel better. On Christmas morning, I woke up and called for Marley. Then I remembered that he had gone.

Even though it was Christmas, I didn’t want presents. I didn’t want anything, except my friend.

Then my mum got a phone call. Someone found him! A woman saw a man on the street trying to sell a scared(恐惧的) dog. She felt bad for the dog and used her own money (more than $200) to buy him. She took him to a vet(兽医). The vet scanned(扫描) the dog for a microchip(芯片). The vet found our phone number in the microchip and called my mum.

I was so excited when I saw Marley. I want to say thanks to that woman. She’s my hero. Getting Marley back was the best Christmas present ever.

26. Marley ________ every morning.

A. hugs Jenny                            B. plays a game

C. goes for a walk                        D. gives Jenny kisses

27. It was the worst Christmas Eve for Jenny because ________.

A. Marley had gone                        B. Marley was tied up by her mum

C. she didn’t sleep well that night            D. her mum bought no present for her

28. On Christmas morning, Jenny ________.

A. became happy                        B. called for Marley

C. called for the cat                        D. wanted many presents.

29. Jenny’s mum got the phone call from ________.

A. the police            B. the woman            C. the vet            D. the man

30. What can we infer(推断) from the passage?

A. The woman is a very nice lady.

B. Jenny’s mum gave the woman $400.

C. The vet put the microchip in Marley years ago.

D. The man was very scared when selling Marley.

B

Americans like to have different kinds of parties such as birthday parties, surprise parties, tea parties and house-warming parties. Pajama(睡衣) parties are one of the most popular kinds of parties in the US. At a pajama party, a group of friends spend the night at a person’s house. It is a great way for children or teenagers to get together and have a good time.

To hold a pajama party, the host(东道主) will usually plan some fun activities such as watching movies and playing board games and video games. He or she should also prepare some delicious snacks and fun food like pizza. Guests at a pajama party should bring their own pajamas, toothbrushes, pillows and blankets(枕头和毯子). But if the forget something, they don’t need to worry because the host will give them what they need.

If a pajama party is mainly for fun, a prom is no doubt a very important thing in most American schools. A prom is a formal(正式的) dance party that is held at a high school. The party is usually held near the end of the senior year, the last year of high school, so it is often called graduation(毕业) dance. Students are supposed to wear formal clothes at the prom. A Prom Queen and a Prom King may also crowned(加冕) at many schools’ proms.

31. How many kinds of parties are mentioned in the passage?

A. Four.            B. Five.                C. Six.            D. Seven.

32. A pajama party is held ________.

A. at a cinema                            B. at a restaurant

C. at a high school                        D. at a person’s house

33. The guests ________ at a pajama party.

A. can enjoy some fun activities            B. must use the host’s pajamas

C. have no snacks or fun food to eat            D. can’t get what they need from the host

34. The students ________ at a prom.

A. wear formal clothes                    B. play board games

C. are all crowned                        D. are all surprised

35. What’s the best title(题目) for the passage?

A. American school life                    B. Pajama parties and proms

C. American sleeping habits                D. Birthday parties and tea parties

C

Copenhagen is a city full of fairy tales(童话故事). If you want to explore it, you have to spend a long time and walk slower to enjoy yourself. Copenhagen is the first city to have a street for walkers only. The city has less traffic noise and pollution than any other European capital.

Walking along the river banks, you’ll see the Amalienborg Palace first. The king’s family is living there.

Churches and castles show us the original(最初的) city. Copenhagen became the capital of Denmark in 1445. But fires in 1728 and 1795 completely destroyed(摧毁) the old wooden buildings. Much of what we see today dates back to(追溯到) the 19th and early 20th centuries.

Keep going, and you’ll see the Christiansborg Palace. The town of Copenhagen began there. The you’ll see Nyhavn(尼哈芬),a waterway, which was dug in 1673. When you see it, you’ll understand why Hans Christian Andersen made this beautiful waterway his home. Nyhavn is a peaceful and wonderful place. You’ll usually see some rich people walk along here.

If you walk there, you can enjoy the old trees, the colourful lights and the beautiful gardens. You might feel as if you were in a fairy tale.

36. The underlined(画线的) word “explore” in Paragraph 1 probably means “________” in Chinese.

A. 探索                B. 进入                C. 找到            D. 离开

37. Which of the following European capital cities has the least traffic noise and pollution?

A. London.            B. Rome.                C. Paris.            D. Copenhagen.

38. We can NOT see ________ in Copenhagen today.

A. churches and castles                        B. the Amalienborg Palace

C. the old wooden buildings                    D. the Christiansborg Palace

39. Which of the following is TRUE about Nyhavn?

A. Andersen made it his home.

B. It has a history of 383 years.

C. Rich people seldom walk along it 

D. It’s a fictitious(虚构的) place in a fairy tale.

40. What does the passage mainly talk about?

A. Preventing fires.                            B. Visiting Copenhagen.

C. Writing fairy tales.                        D. Digging a waterway.

三、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Manyue is a 3-year-old girl. Her father   41   AIDS(艾滋病) and died. Her mother also fell sick with the same illness. One day, Grandpa Wang took Manyue to the   42   to see her mother, who looked pale and tired. She said, “My dear child, I’m going to   43   you soon and stay with your father.” “Can I go with you?” Manyue asked. Mum said   44   , “Your father is too far away and you’re too young to go there,   45   we will come back to see you on the night with a full moon.”

Soon after Manyue’s visit, her mother   46   her journey to see her dad. Manyue began to live with Grandpa Wang. “The   47   moon will come during the harvest(收获的季节) just like your mother said,” Grandpa Wang told her sadly.

   48   the moon was full. Grandpa Wang and Manyue had their visitors from a   49   . Manyue was shy in front of the strangers. Smiling kindly, a young lady said, “I’m going to be   50   mother. Please come home with me.” Then Manyue went to her new home. Now she lives in a tall building in the city. She’s happy now.

41. A. caught                B. took            C. brought            D. received

42. A. school                B. factory            C. hospital            D. shop

43. A. meet                B. help            C. call                D. leave

44. A. loudly                B. softly            C. shyly                D. proudly

45. A. or                    B. because        C. if                    D. but

46. A. stopped                B. repeated        C. started                D. refused

47. A. full                B. lovely            C. beautiful            D. bright

48. A. Usually                B. Immediately    C. Impossibly            D. Finally

49. A. town                B. city            C. village                D. farm

50. A. your                B. their            C. his                D. her

非选择题(五大题  共计55分)

四、补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据对话内容,在每个标有题号的空白处填入一个适当的句子,使对话完整,合乎情境。

A:   51   ?

B: I will go to the old people’s home.

A:   52   ?

B: Because I want to look after the old people. They have no children around and they are very lonely.

A:   53   ?

B: I can clean up their rooms, wash their clothes and tell them something interesting around us. Would you like to go there with me?

A:   54   . I also want to do something for the old.

B: You sing well, I think you could sing songs to cheer them up.

A: And I think we should ask more friends to join us so that we can serve the old people better.

B:   55   .

五、语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

阅读下面短文,在空白处按要求填入适当的单词或括号内单词的正确行形式。每空1个单词。

Chelsea Fearce is seventeen years old. There are five   56   (member) in her family. They are poor and they live in a shelter(收容所). “Getting a shower, food and clean clothes was not easy for   57   (I),” Fearce said. “I’m worried   58   (介词) my family and my home life. I know I have to become stronger,   59   (连词) I study hard.”

When she was in high school, Fearce often   60   (stay) up late. She wanted to have a   61   (good) life than before. She just told herself to keep   62   (work).

Fearce overcame(克服) all the   63   (difficulty). She got high grades and she became a college student. “Never      (give) up! Do what you have to do right now so that you can have   65   (冠词) future that you want, ” Fearce told everyone.

六、单词拼写(共10小题;每小题1分,满分10分)

根据下面所给英语句子的句意及括号内所给汉语提示或音标提示写出单词的正确形式。每空1个单词。

66. Carrots and ________ (鸡蛋) are good for your eyes.

67. Please ________ (传递) the ball to me.

68. I think ________ (两者都) of you are right. 

69. Alexander Bell ________ (发明) the telephone in 1876.

70. There’s ________ (厚的) ice on the lake.

71. In spring, Kunming is ________ /ˈwɔ:mə/ than Liaocheng.

72. I ________ /həup/ you will succeed.

73. There are ________ /ten/ students in our group.

74. It took us ________ /ˈniəli/ two hours to get there.

75. Smoking is harmful to your ________ /helθ/.

七、阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)

阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。

Running away is a serious problem. There are lots of runaway and homeless kids living in the streets around the world.

孩子们为什么想离家出走呢?

★ Some kids run away because they have problems with their families.

★ Some kids run away because they’re afraid to tell their parents the bad things that they did at school or in society.

★ Some kids run away because there is violence(暴力) in the family.

★ Some kids run away because their parents divorce(离婚) or marry again.

★ Some kids run away because they have problems at school.

What will you do if your friend wants to run away from home?

If your friends is thinking about running away, tell him or her that it is difficult to survive(幸存) in the streets. Try to help your friend feel less alone.

Whatever the problem is, there are other ways to solve it. Maybe you can’t think of the ways right now, but an adult(成年人) will know how to help you. You should tell an adult that your friend plans to run away as soon as possible. Being a real friend doesn’t mean keeping a secret that may hurt someone. And running away isn’t a solution(解决方法) for either of you. It only makes more problems and danger.

76. 将文中画线的汉语句子译成英语。

_______________________________________________________________________

77. 回答问题:

Kids run away because of many reasons. How many reasons are connected with their schools?

_______________________________________________________________________

78. 将文中画线的英语句子译成汉语。

_______________________________________________________________________

79. 从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。

If a secret may hurt someone, you shouldn’t keep it even though you’re someone’s real friend.

_______________________________________________________________________

80. 回答问题:

What does the underlined word “It” in the last sentence refer to(指的是)?

_______________________________________________________________________

八、书面表达(满分20分)

假如下图是你学校的平面建筑示意图。请你根据所给提示,以 “My School” 为题,写一篇80词左右的英语短文,介绍你校的建筑布局情况并谈谈你对学校的看法。

注意:1. 短文中不能出现真实的学校名称和考生姓名;

2. 短文开头已给出,不计入总词数。

My School

This is a map of my school.________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

山东省聊城市2016年初中学生学业水平考试

英语答案解析

选择题

一、听力理解

1.【答案】C

2.【答案】A

3.【答案】B

4.【答案】C

5.【答案】B

6.【答案】B

7.【答案】C

8.【答案】A

9.【答案】B

10.【答案】A

11.【答案】B

12.【答案】A

13.【答案】C

14.【答案】A

15.【答案】B

16.【答案】C

17.【答案】B

18.【答案】C

19.【答案】A

20.【答案】C

21.【答案】B

22.【答案】C

23.【答案】C

24.【答案】A

25.【答案】A

二、阅读理解

A

【提示】本文是一篇记叙文,主要讲述作者爱狗Marley在圣诞前夕丢失,而后又失而复得的故事。

26.【答案】D

【解析】根据第一段第三句“He sleeps near my bed at night and gives me kisses every morning.”可知,每天早上Marley都会亲吻作者。故答案为D项。

【考点】细节理解。

27.【答案】A

【解析】根据第二段中的“we couldn't find bin anywhere. I was very sad. It was the worst Christmas Eve ever.”可知,在圣诞节前夕,作者一家外出购物时将Marley拴在店外,出聚后发现Marley小见了所以作者认为这是最糟糕的圣诞节前夕。故答案为A项。

【考点】细节理解。

28.【答案】B

【解析】根据第三段第三句“On Christmas morning, I woke up and called for Marley”可知,作者在圣诞节早上召唤了Marley。故答案为B项。

【考点】细节理解。

29.【答案】C

【解析】根据第五段最后一句“The vet found our phone number in the microchip and called my mum”可知,是兽医给妈妈打电话。故答案为C项。

【考点】细节理解。

30.【答案】A

【解析】根据最后两段内容可知,有位女士花钱买下了Marley,并通过兽医找到了作者一家,将被偷的狗送还给了作者。由此可推知这位女士是一位富有爱心的人。故答案为A。

B

31.【答案】C

【解析】根据第一段中的“birthday parties”“surprise parties”“house-warming parties”“pajama parties”以及是后一中的“a prom”可文其提到六种派对。故答案为C项。

【考点】细节理解。

32.【答案】D

【解析】根据第一段第三句“At a pajama party, a group of friends spend the right at a person house.”可知,睡衣派对在一个人的家里举行。故答案为D项。

【考点】细节理解。

33.【答案】A

【解析】根据第二段第一句“To hold pajama party, the hosts(东道主)will usually plan sane fun activities such as watching movies playing board games and video games.”可知,主人会准备一些有趣的活动以供客人在睡衣派对上娱乐。故答案为A项。

【考点】细节理解。

34.【答案】A

【解析】根据最后一段第四句“Students are supposed to wear formal clothes at the prom”可知,在毕业派对上学生要穿正装。故答案为A项。

【考点】细节理解。

35.【答案】B

【解析】通读全文可知,本文主要介绍了在美国流行的两种派对—睡衣派对和毕业舞会。B项符合本文中心,适合做标题。故答案为B。

C

【提示】本文是一篇说明文,主要介绍了被称为最具有童话色彩的丹麦首都哥本哈根。

【考点】标题概括。

36.【答案】A

【解析】根据画线词所在句的上下文可知,本句中的“it”指代哥本哈根,将四个选项代入到语境中,只有A项符合语境,此处指如果你想探索这个城市你就得花很长时间。由此可知,explore应意为“探索”故答案为A项。

【考点】词义猜测。

37.【答案】D

【解析】根据第一段最后一句“The city has less traffic noise and pollution than any other European capital.”可知,与其他的欧洲首都相比,哥本哈根来自交通的噪音和污染最少。故答案为D项。

【考点】细节理解。

38.【答案】C

【解析】根据第二段内容可知,游客可以见到Amalienborg Palace,B项正确;根据第三段内容可知,游客可以见到教堂和城堡,但却看不见已经被大火烧毁的古老的木质建筑,A项正确、C项错误;根据第四段可知,游客可以见到Christiansborg Palace,D项正确。故答案为C项。

【考点】细节理解。

39.【答案】A

【解析】根据第四段第四句“When you see it, you’ll understand why Hans Christian Andersen made this beautiful waterway his home.”可知,A项正确而D项错误;根据第四段第三句中的“1673”可推知,Nyhavn有343年的历史,B项错误;根据第四段最后一句可知,C项错误。故答案为A项。

【考点】细节理解。

40.【答案】B

【解析】通读全文可知,本文主要介绍了丹麦首都哥本哈根。B项能概括本文主旨,适合做标题。故答案为B项。

【考点】主旨大意。

三、完形填空

【提示】本文是一篇记叙文。Manyue的父母得病相继去世了。妈妈临终前告诉她满月时会回来看她,妈妈真的会回来吗?

41.【答案】A

【解析】根据下文中的“and died”可知,Manyue的父亲得了艾滋病去世了。A项意为“染上”,符合语境。故答案为A项。

【考点】动词辨析。

42.【答案】C

【解析】根据上文可知,Manyue的妈妈也得了艾滋病。由此可知,此处指王爷爷带Manic到医院看望她的妈妈。故答案为C项。

【考点】名词辨析。

43.【答案】D

【解析】根据下文中的“stay with your father”可知,Manyue的妈妈即将离开她。D项意为“离开”,符合语境。故答案为D项。

【考点】动词辨析。

44.【答案】B

【解析】根据上文中的“her mother who looked pale and tired”并结合语境可知,妈妈病重,所以说话声音很轻。B项意为“轻轻地”,符合语境。故答案为B项。

【考点】副词辨析。

45.【答案】D

【解析】根据句意可知,空格处前后两句之间是转折关系,应用转折连词but。故答案为D项。

【考点】连词辨析。

46.【答案】C

【解析】根据下文中的“to see her dad可知,妈妈去世了,此处指Manyue的妈妈开始了去见她爸爸的旅程。故答案为C项。

【考点】动词辨析。

47.【答案】A

【解析】根据上文中的“we will come back to see you on the night with a full moon”可知,此处指满月会在收获的季节出现。故答案为A项。

【考点】形容词辨析。

48.【答案】D

【解析】根据语境可知,此处指终于等到满月了。D项意为“最终”,符合语境。故答案为D项。

【考点】副词辨析。

49.【答案】B

【解析】根据下文“Now she lives in at all building in the city.”可知,拜访者来自城市。故答案为B项。

【考点】名词辨析。

50.【答案】A

【解析】根据下文中的“Then Manyue went to her new home.”可知,Manyue跟这位女士走了由此可推知,这位女士要做Manyue的妈妈。故答案为A项。

【考点】代词辨析。

非选择题

四、补全对话

51.【答案】Where will you go/What are you going to do/What will you do

52.【答案】Why/Why will you go there/Why are you going there

53.【答案】What can you do (for them)/What are you going to do (for them)/What will you do (for them)

54.【答案】Yes, I'd love to/Yes, I'd like to/Yes/Sure/(Of course/Certainly)

55.【答案】Good idea /Great idea /That's a good idea/That's a great idea/Good/Great/You're night/I agree with you)

五、语法填空

56.【答案】members

【解析】根据“five”可知,此处应用member的复数形式。故填members。

【考点】名词复数。

57.【答案】me

【解析】for是介词,其后应用代词的宾格形式。故填me。

【考点】代词。

58.【答案】about

【解析】be worried about是固定短语,意为“担心”,符合语境。故填about。

【考点】介词。

59.【答案】so/and

【解析】根据语境可知,“我”知道“我”必须变得更强大,(所以)我努力学习。前后两句表示因果或顺承关系。故填so/and。

【考点】连词。

60.【答案】stayed

【解析】根据上文中的“was”可知,此处应用一般过去时。故填stayed。

【考点】动词的时态。

61.【答案】better

【解析】根据下文中的“than before”可知,此处应用good的比较级形式。故填better。

【考点】形容词的比较级。

62.【答案】working

【解析】keep doing为固定搭配,意为“一直做……”。故填working。

【考点】非谓语动词。

63.【答案】difficulties

【解析】根据修饰词“a”可知,此处应用difficulty的复数形式。故填difficulties。

【考点】名词复数。

.【答案】give

【解析】分析句子结构可知,本句是一个祈使句,应用动词原形。故填give。

【考点】动词。

65.【答案】the

【解析】分析句子结构可知,“that you want”作后置定语,特指你想要的未来,所以应用定冠词修饰“future”。故填the。

【考点】冠词。

六、单词拼写

66.【答案】eggs

67.【答案】pass

68.【答案】both

69.【答案】invented

70.【答案】thick

71.【答案】warmer

72.【答案】hope

73.【答案】ten

74.【答案】nearly

75.【答案】health

七、阅读表达

76.【答案】Why do kids (children) want to run away from home?

77.【答案】Two./2

78.【答案】无论是什么问题,总有其他的办法来解决它。

79.【答案】Being a real friend doesn’t mean keeping a secret that may hurt someone.

80.【答案】Running away.

八、书面表达

【答案】My School

This is a map of my school. In the middle of the school is a playground. The science building is on the right of the playground near the school gate. Behind the science building, on the right, is the library. Between this building and the dinning hall is the classroom building. In front of the dinning hall is the gym and the building in front of that is the office building.

My school is big, clean and beautiful. I'm happy to study and play in it every day. I like it very much.

【解析】本篇书面表达属于看图作文,要求考生以“My School”为题介绍学校的建筑布局情况,并表达自己对学校的看法。本文的体裁属于说明文,人称应以第三人称为主,时态以一般现在时为主。在写作前考生首先应读懂平面示意图,按照一定的空间顺序进行描述。其次,在写作时,考生应避免使用单句式。最后,考生也要注意运用恰当的过渡词句,以使文章句子逻辑通顺、结构紧凑。

My School
要点提示素材串联
正文:介绍学校的建筑布局

学校的中心是操场(In the middle of my school is the playground)校正对面的操场前是学楼(Teaching building is against the school gate across playground)

在左边/右边(an the left/right)

在办公楼和餐厅中间是体育馆(Between the office building and the dinning hall lies the sports hall)

结尾表达自己对学校的看法既大又漂亮(not only very large but also rather beautiful)

在此学习、玩耍很快乐(happy to study and play in it)

_____________________________________

文档

2016年山东省聊城市中考英语试卷(含详细答案)

绝密★启用前山东省聊城市2016年初中学生学业水平考试英语(满分120分,考试时间120分钟)选择题(三大题共计65分)一、听力理解(共25小题;每小题1分,满分25分)(一)听下面5个句子。每个句子后面有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出作为恰当反应的最佳选项。听完每个句子后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子仅读一遍。1.A.You’rewelcome.B.I’mafraidnot.C.Thankyou.2.A.Allright.B.Nevermind
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top