姓名: 学号: 分数:
一、单项填空(每小题1分,共10分)
1.Oh, it's very today. If you go out, put on (穿上) your coat.
A. hot B. cold
C. Warm D. dry
2.Mr.Black usually TV at night.Now he a basketball game on TV.
A. watches; watching
B. sees; seeing
C. sees; is seeing
D. watches; is watching
3.Tom doesn't feel sure of in his new school.
A. he B. him
C. his D. himself
4.—May I speak to Tina?
—Sorry, she can't come to the phone now. She a walk outside.
A. takes B. took
C. is taking D. was taking
5.Please write me and tell me your new job.
A. to; about B. /; on
C. to; in D. with; about
6.Jane is having fun games with her parents at the park.
A. playing B. to play
C. plays D. play
7.— you show me the video of the 70th anniversary parade?
—Of course.
A.Should B. Could
C. Must D. May
8.—Look out! Something down from the building.
—It's too dangerous.
A. fell B. falls
C. is falling D. fall
9.—May I speak to Mary?
—Sorry, she isn't in. Can I take a(n) ?
A. advice B. news
C. message D. information
10.— ?
—It's raining now.
A. What's the weather like
B. How's your birthday party
C. Where are they having a good time
D. What time is it
二、完形填空(每小题1分,共10分)
When you go to England, you can be surprised to 11 many people taking an umbrella or a raincoat 12 them on the sunny morning. On a bus or a train, you can usually see 13 is looking out of the window or reading newspapers. But they don't talk much. When you meet English people, they often talk about one thing — the 14 .
15 is it so? Because the weather is changeable (多变的) in England. People there can have spring, summer, autumn and winter in one 16 . When they get on the bus, the weather is sunny and 17 just like in spring. However, when they get out of the bus, it can be 18 and cold. At noon, the weather will be sunny and a little hot, and it will be summer at this time of a day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in 19 they can swim sometimes, and in summer sometimes you can see people 20 warm clothes.
11.A. see B. look C. watch D. read
12.A. on B. for C. with D. in
13.A. Englishmen B. everyone C. people D. nobody
14.A. book B. newspaper C. weather D. story
15.A. What B. Where C. How D. Why
16.A. day B. month C. year D. hour
17.A. windy B. cold C. hot D. warm
18.A. sunny B. rainy C. cloudy D. snowy
19.A. spring B. summer C. autumn D. winter
20.A. wear B. put on C. dress D. bring
三、阅读理解(每小题2分,共30分)
A
Ann is an American girl. She wants to go to Beijing on vacation from 8th to 14th this month. It is her first time to go to Beijing, so she wants to know something about it. She wants to know how the weather is, what kind of clothes she needs to wear, and where she can live during (在……期间) the vacation. She wants to know the weather most. Here is the weather report (预报) for Beijing.
21.Ann goes to Beijing on vacation for .
A. five days B. eight days
C. seven days D. ten days
22.What will the weather be like on 8th?
A. It's windy. B. It's cloudy.
C. It's rainy. D. It's sunny.
23.Which day is the hottest?
A. 8th. B. 10th.
C. 13th. D. 14th.
24.The underlined part "this month" may be .
A. January B. April
C. July D. November
25.We know that .
A. Ann wants to know where she can live
B. Ann has been to Beijing before
C. Ann is going to Beijing next month
D. Ann had better (最好) wear a sweater during the vacation
B
We often talk about the weather. Here are some passages about the weather. Let's read them together.
Passage 1:
Is it hot or cold, cool or warm? It always goes up and down. When the sun comes up, it warms the air and the temperature will go up. When nights come, the air will get cooler and the temperature will drop.
Passage 2:
We can't see it, but we can feel it. It can move the air. When it comes, we can see the branches(树枝) of trees are moving. Do you like flying kites? It can carry your kite high in the sky. It can also blow your hat off.
Passage 3:
The rain is falling all around. It falls on fields and trees. It rains on the umbrellas here and on the ships at sea.
Passage 4:
We often see it in winter. It looks white and many people like it a lot. When it comes, the ground will put on white clothes. And children are very happy then, because they can make snowmen.
26.The underlined word "drop" in Passage 1 means " " in Chinese.
A. 使……变冷 B. 使……变暖
C. 下降 D. 上升
27.The underlined word "it" in Passage 2 refers to (指代) .
A. the air B. the sun
C. the weather D. the wind
28.Which one may be the best title (题目) for Passage 3?
A. The rain
B. Ships at sea
C. Falling on fields and trees
D. Taking your umbrella
29.Passage 4 mainly (主要地) talks about .
A. rain B. snow
C. wind D. temperature
30.Why do children feel happy when it snows?
A. Because they can stay at home.
B. Because they feel very cold.
C. Because they don't need to go to bed.
D. Because they can make snowmen.
C
When people are asked about the weather in Australia, the answers are always different! Why? Because Australia is such a large country, weather in different parts is different in the country.
The northern parts of Australia are warm to hot all year round because it is closer to the equator(赤道). In the north, summer is also the rainy season.
The areas along the coast around Sydney are warm in winter with the lowest temperatures about 10℃ to 16℃. Summer there is warmer and the temperature is about 26℃.
However, if you think all parts of the country are warm all year round, you'll be wrong. Some parts in Australia are very cold during the winter. When we say cold, we don't mean that cold like the winter in Harbin. In some places in Tasmania and Victoria, you can see snow and temperatures there are below freezing. In fact many people do not know that there are ski resorts(度假胜地) in the mountains of Australia. Australia is a good place to visit. You can enjoy everything here from sunbathing on the beach to knocking snow off your boots(靴子) after a day of skiing. If you want to go there for a visit, all you should think about is the weather there.
31.Why are the answers about the weather in Australia always different?
A. Because Australia is close to the equator.
B. Because there are more seasons in Australia.
C. Because there are many mountains in Australia.
D. Because Australia is a very large country.
32.What's the weather like in the northern parts of Australia?
A. Warm to hot. B. Cool to cold.
C. Hot to cool. D. Cold to warm.
33.What's the temperature of Sydney in summer?
A. Below freezing. B. About 10℃.
C. About 16℃. D. About 26℃.
34.We can learn from the passage that .
A. Australia is warm all year round
B. visitors can't enjoy sunbathing in Australia
C. Tasmania and Victoria are in Australia
D. there's a lot of rain in the southern parts of Australia
35.People can probably find ski resorts .
A. in Sydney
B. in the northern parts of Australia
C. in the areas along the coast
D. in the mountains of Australia
四、任务型阅读(每小题2分,共10分)
The haze(霾) season is back. How much do you know about haze? Haze can also be called "Smog". The word "smog" is from the words "smoke" and "fog". It is a kind of air pollution mostly because of cars and factories.
Smog will do great harm(伤害) to your health. It can make you cough and have skin and eye problems. It seems that we can do nothing to stop it, but only wait until the wind blows all the smog away. However, there are some easy ways to stop it hurting you. Here are some of them.
1. Don't do exercise in the open.
Exercising in the open makes you breathe(呼吸) deeply, and you will take in the particles(颗粒物) deep into your lungs.
2. Stay indoors and keep the air clean.
If you can, just stay in your room and keep the doors and windows closed. Remember to air (通风)your room twice a day, you can open the window at noon or at night for half an hour.
3. Wear a mask.
Paper and cotton masks(面罩) can not help you in the haze weather. Some special masks, such as N95 masks, can keep you from breathing in the particles in the air.
4. Change your diet.
Scientists find that vitamin A, C and E can greatly help protect your eyes, nose and lungs. So eat more green vegetables and fresh fruit every day. What's more, do not eat food with too much fat.
根据短文内容完成表格(每空一词)
The haze weather | |
What is haze? | It means smog, a kind of smoky and 36 weather. It is a kind of pollution caused by cars and factories. |
What is the harm? | It is bad for our health. |
37 can we prevent the haze? | Don't 38 outside. |
Stay indoors as much as possible 39 the doors and windows closed.Remember to open the windows for a while to keep the air clean. | |
Wear a mask to stop taking in the particles. | |
Change your diet. Vitamins can make you healthy. So, please eat more vegetables and fruit and 40 fat. |
五、根据短文内容及首字母提示补全短文(每小题1分,共10分)
There are four seasons in a year: spring, summer, autumn and winter.
Spring is the best season of the year. The weather gets w 41 and the days get longer. The crops begin to grow. The trees turn g 42 and flowers come out.
Summer comes a 43 spring. It is the hottest season. It is often r 44 and the crops grow fast. The best s 45 in summer is swimming. Children often go swimming in pools.
Autumn is a busy season. The days get shorter and the n 46 get longer. It is harvest time. The farmers are busy g 47 in the crops.
Winter is the coldest season of the year. Sometimes it s 48 and the fields are all white. S 49 is the best sport in winter. Many boys and girls often go skating. But the farmers are getting r 50 for the next year.
41. 42. 43. 44. 45.
46. 47. 48. 49. 50.
六、从方框中选择最佳选项补全对话(有两项多余)(每小题1分,共5分)
A: Hello, Lisa speaking.
B: Hi, Lisa. 51
A: Oh, Ben. Where are you now?
B: 52
A: How is the weather there?
B: It's sunny but a little hot. 53
A: I'm watching TV at home. It's kind of boring.
B: 54
A: Because it's raining now.
B: I see. 55
A: See you.
A. It's raining now.
B. Why don't you go out?
C. This is Ben speaking.
D. See you next week.
E. What are you doing now, Lisa?
F. I'm in Canada now.
G. Where are you now?
七、书面表达(25分)
假如你是埃米(Amy), 你正和你的三个好朋友戴夫(Dave)、乔(Joe)、劳拉(Laura)在三亚度假。请你根据以下图示,用英语写一篇60词左右的短文,介绍三亚的天气情况及你们正在进行的活动。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Unit 7 综合能力检测卷
题号 | 1—5 | 6—10 | 11—15 | 16—20 |
答案 | BDDCA | ABCCA | ACBCD | ADBDA |
题号 | 21—25 | 26—30 | 31—35 | 51—55 |
答案 | CBCCA | CDABD | DADCD | CFEBD |
1.B 句意:噢,今天非常冷。如果你出去,穿上你的大衣。hot"热";cold"冷的,寒冷的";warm"温暖的";dry"干燥的"。根据句意可知选B。
2.D 句意:布莱克先生通常在晚上看电视。现在,他正在电视上看篮球比赛。watch TV
"看电视"为固定搭配;第二空强调现在进行的动作。
3.D 句意:汤姆在他的新学校里感觉不自信。sure of oneself表示"自信",故选D。
4.C ——请找蒂娜接电话好吗?——对不起,她现在不能接电话。她正在外面散步。由上文中的now可判断,空处所表示的动作正在进行,故用现在进行时。
5.A write to sb.为固定搭配,意为"给某人写信";tell sb. about sth.为固定搭配,意为"告诉某人关于某事"。
6.A have fun doing sth.为固定搭配,意为"做某事很开心"。
7.B ——你能给我看看70周年阅兵的视频吗?——当然。Could"能,可以",此处用于表示请求。
8.C ——小心!有东西正从楼上掉下来!——这太危险了。由Look out可知,此处指动作正在进行,故用现在进行时。
9.C ——请找玛丽接电话好吗?——抱歉,她不在。要我捎个口信吗?固定短语take a message意为"捎个口信"。advice"建议",为不可数名词;news"消息",为不可数名词;information"信息",为不可数名词。
10.A 由答语"天正在下雨"可知A项"天气怎么样"符合语境。
二、完形填空
【解题导语】 文章介绍了英国多变的天气。
11.A 结合语境可知,此处指"看到",故选A。
12.C 此处表示"随身携带着",用介词with。
13.B 在公共汽车或火车上,你经常可以看见人人都在向窗外看或是在读报纸。故选B。
14.C 根据下文内容可知,此处指"天气"。
15.D 根据空后的Because可知,此处表示原因,故选D。
16.A 根据下文可知,英国的天气在一天内变化很大,如同经历了春、夏、秋、冬。故选A。17.D 根据下文中的"just like in spring"可推出,此处填warm"温暖的"。
18.B 根据语境可推出,此处指"阴雨天"。
19.D 此处指人们在冬季游泳。
20.A 此处指"穿衣服"且表示穿的状态,用动词wear。
三、阅读理解
A
【解题导语】 本文介绍了北京一周的天气状况。
21.C 细节理解题。根据文中的"She wants to go to Beijing on vacation from 8th to 14th"可知,Ann去北京度假7天。
22.B 细节理解题。根据表格第二行信息可知,8号这天是多云天气。
23.C 细节理解题。对比表格最右侧信息可知,13号这天气温最高。
24.C 推理判断题。根据天气预报并结合常识可知,北京现在应是夏季,再结合选项可知,应是七月。
25.A 细节理解题。根据文中的"She wants to know...and where she can live during (在……期间 ) the vacation"可知答案。
B
【解题导语】 本文从温度、风、雨和雪四个方面谈论了不同的天气情况。
26.C 词义猜测题。根据第二段最后一句"When nights come, the air will get cooler and the temperature will drop"并联系常识可知,晚上变凉,温度会降低,故选C。
27.D 代词指代题。根据第三段第三句"When it comes, we can see the branches(树枝) of trees are moving "并联系常识可知,树枝摇动说明有风存在,所以此处it指代的是风,故选D。
28.A 标题判断题。分析第四段可知,本段主要介绍了雨,故选A。
29.B 主旨大意题。分析第五段可知,本段主要介绍了雪,故选B。
30.D 细节理解题。根据最后一段最后一句"And children are very happy then, because they can make snowmen"可知选D。
C
【解题导语】 本文介绍了澳大利亚的天气。
31.D 细节理解题。根据第一段中的"Because Australia is such a large country, weather in different parts is different in the country"可知答案。
32.A 细节理解题。根据第二段中的"The northern parts of Australia are warm to hot all year round"可知答案。
33.D 细节理解题。根据第三段中的"Summer there is warmer and the temperature is about 26℃"可知答案。
34.C 细节理解题。通读全文可知Tasmania 和 Victoria这两个地方都是澳大利亚的,故选C。
35.D 细节理解题。根据第四段中的"In fact many people do not know that there are ski resorts (度假胜地) in the mountains of Australia"可知答案。
四、任务型阅读
36.foggy
五、根据短文内容及首字母提示补全短文
41.warmer 42.green 43.after 44.rainy 45.sport
46.nights 47.getting 48.snows 49.Skating 50.ready
六、从方框中选择最佳选项补全对话(有两项多余)
51—55 CFEBD
七、书面表达
【范文赏读】
Hi, I' m Amy. Dave, Joe, Laura and I are on vacation in Sanya. The weather here is great. It' s sunny today. What are we doing now? Dave is swimming. He swims very well. Joe likes reading and he is reading a book. Laura is good at sports and she is playing volleyball. I' m talking on the phone. We' re having a good time .