Nonverbal (非语言的) communication has to do with gestures, movements and closeness of two people when they are talking. The scientists say that those gestures, movements and so on have meaning which words do not carry.
For example, the body distance between two speakers can be important. North Americans often complain that South Americans are unfriendly because they tend to stand close to the North American when speaking, while the South American often considers the North American to be "cold" or "distant" because he keeps a greater distance between himself and the person he is speaking to . The "eye contact" provides another example of what we are calling nonverbal communication. Scientists have observed that there is more eye contact between people who like each other than there is between people who don’’t like each other. The length of time that the person whom you are speaking to looks at your eyes indicates the amount of interest he has in the things you are talking about.
On the other hand, too long a gaze can make people uncomfortable. The eyes apparently play a great part in nonverbal communication. Genuine warmth or interest, shyness or confidence can often be seen in the eyes. We do not always consider a smile to be a sign of friendliness. Someone who is always smiling, and with little apparent reasons, often makes us uneasy.
1. According to the passage, nonverbal communication_________.
A is a method often used by people who cannot speak
B can tell something that words cannot
C can be used to talk with people who cannot bear
D is less used than words
答案:B
本题主要考查的是考生对文章定义的理解把握。即第一段“Nonverbal(非语言的)communication has to do with gestures,movements and closeness of two people when they are talking.The scientists say that those gestures,movements and so on have meaning which words do not carry.”A、C、D选项不符合题意,文章中找不到依据。只有B选项是根据以上划线部分直接选出的。
2. The South American_________.
A tends to keep a distance between himself and the person he is speaking to
B usually stands close to the person he is talking to
C is often unfriendly when spoken to
D is often cold and distant when speaking
答案:B
本题主要考查的是考生对细节的把握。文章的第二段讲道South American的部分,“North Americans often complain that South Americans are unfriendly because they tend to stand close to the North American when speaking,”我们可以看出,“北美人抱怨南美人不友好”,但事实上并不是南美人不友好。因此C选项不符合题意。“南美人和人谈话的时候总和对方站的很近”,因此B选项正确。A、D选项是混淆选项,实际是北美人的特点。
3. Which of the following is NOT true?
A Less eye contact suggests distance in relation.
B The longer one looks at you, the more interest he has in you.
C There is more eye contact between people who like each other.
D Shorter eye contact shows more interest in what one is talking about.
答案:D
本题考查的是考生对文章重点句子的把握。“Scientists have observed that there is more eye contact between people who like each other than there is between people who don’t like each other.”彼此喜欢的人之间的眼神交流远比彼此之间没有好感的人要多。因此我们可以推出选项c是正确的。“The length of time that the person whom you are speaking to looks at your eyes indicates the amount of interest he has in the things you are talking about.”你说话对方看你眼睛的时间长短可以表示出他对你说话感兴趣的程度。因此,A、B选项都是正确的。D选项错误,越短的眼神交流说明对说话人越感兴趣,明显是与原文不符的。
4. Too long a-gaze_________.
A may upset people being looked at
B shows one’s great confidence
C indicates one’s interest in the talk
D tells you how friendly one is
答案:A
本题考查的是考生对具体细节的理解。“too long a gaze can make people uncomfortable”长时间盯着别人看会让人很不安。因此选项应该是A。B、C、D选项文章中均未提到。
5. Constant smiling without apparent reason_________.
A is a sign of one’s friendliness
B is a sign of one’s unfriendliness
C makes people feel happy
D makes people feel uncomfortable
答案:D
本题考查的也是考生对具体细节的理解。“Someone who is always smiling,and with little apparent reasons,often makes us uneasy.”如果一个人老是笑,而且是没有具体原因,这也会使人感到很不安。因此D选项正确。其余不符合题意。
Today, cigarette smoking is a common habit. About forty-three percent of the adult men and thirty-one percent of the adult women in the United States smoke cigarettes regularly. It is encouraging to see that millions of people have given up smoking.
It is a fact that men as a group smoke more than women. Among both men and women the age group with the highest proportion of smokers is 24-44.
Income, education, and occupation all play a part in determining a person’’s smoking habit. City people smoke more than people living on farms. Well-educated men with high incomes are less likely to smoke cigarettes than men with fewer years of schooling and lower incomes. On the other hand, if a well-educated man with a higher income smoked at all, he is likely to smoke more packs of cigarettes per day.
The situation is somewhat different for women. There are slightly more smokers among women with higher family income and higher education than among the lower income and lower educational groups. These more highly educated women tend to smoke more heavily.
Among teenagers the picture is similar. There are fewer teenaged smokers from upper-income, well-educated families, and fewer from families living in farm areas. Children are most likely to start smoking if one or both of their parents smoke.
6. What do we know from the first paragraph ?
A More and more people take up the habit of smoking.
B There are more smoking women than smoking men in U.S.A.
C It is good news that more people have given up smoking.
D The U.S. has more smoking people than any other country.
答案:C
很多人戒烟是个好消息。在文章的第一段,作者便提到,看到有数百万的人戒烟是令人振奋的。所以选C.
7. What factors determine a person’s smoking habits ?
A Age, income and education.
B Age, sex and income.
C Occupation, income and sex.
D Occupation, income and education.
答案:D
文章第三段的开头,Income,education,and occupation all play a part in determining a person’s smoking habit.收入、教育和职业都在人们的吸烟习惯中起到决定性的作用。
8. Which of the following is true according to the passage ?
A City people are less likely to smoke.
B People in rural areas are more likely to smoke.
C Men with higher income tend to smoke.
D Well-educated men with high incomes are generally less likely to smoke.
答案:D
高知识、高收入的男人不太容易吸烟。文章第三段提到,Well-educated men with high incomes are less likely to smoke cigarettes than men with fewer years of schooling and lower incomes.文化程度和教育程度越高,吸烟的人越少。所以选D。
9. What is the smoking situation for women ?
A The situation is quite the same for women as for men.
B Better-educated women are likely to smoke heavily.
C There are more women smokers with low incomes.
D Women with higher incomes and higher education do not tend to smoke.
答案:B
文章第四段提到,女性的情况跟男性相反。These more highly educated women tend to smoke more heavily.教育程度越高,吸烟数量越多。
10. What can we say about teenaged smokers ?
A The picture about the teenage smokers is similar to that of women smokers.
B The situation among teenagers is quite the same with men.
C High school students are more likely to smoke than college students.
D Farmers’ children tend to smoke more.
答案:B
青少年的情况与成年男人相似。最后一段提到These more highly educated women tend to smoke more heavily.那些来自高收入、高知识家庭和乡村家庭的孩子吸烟的人数较少。
Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowing what lies in the way of opportunity for promotion, happiness and security. As a result, they are employed doing jobs that afford them little or no satisfaction. Our school leavers face so much competition that they seldom care what they do as long as they can earn a living. Some stay long at a job and learn to like it; others quit from one to another looking for something to suit them. The young graduates who leave the university look for jobs that offer a salary up to their expectation.
Very few go out into the world knowing exactly what they want and realizing their own abilities. The reason behind all this confusion is that there never has been a proper vocational guidance in our educational institution. Nearly all grope (摸索) in the dark and their chief concern when they look for a job is to ask what salary is like. They never bother to think whether they are suited for the job or , even more important, weather the job suits them. Having a job is more than merely providing yourself and your dependants with daily bread and some money for leisure and entertainment. It sets a pattern of life and , in many ways, determines social status in life, selection of friends, leisure and interest. In choosing a career you should first consider the type of work which will suit your interest. Nothing is more pathetic than taking on a job in which you have no interest, for it will not only discourage your desire to succeed in life but also ruin your talents and ultimately make you an emotional wreck (受到严重伤害的人) and a bitter person.
11. The reason why some people are unlikely to succeed in life is that they________.
A have ruined their talents
B have taken on an unsuitable job
C think of nothing but their salary
D are not aware of their own potential
答案:B
逻辑推理题。第一段的主题句很清楚地告诉我们,有些年轻人是很偶然才找到工作的,因此他们在工作中很少或基本不能获得满足感。由此可知,他们不太可能成功的原因是他们没有找到合适的工作。
12. The difficulty in choosing a suitable job lies in that________.
A much competition has to be faced
B many employees have no working experience
C the young people only care about how much they can earn
D schools fail to offer students appropriate vocational guidance
答案:D
细节题。第二段提到“The reason behind all this confusion is that there never has been a proper vocational guidance in our educational institution.”可见,大学生之所以在找工作时有很多误区,原因主要在于学校未能提供就业方面的培训和指导。
13. Which of the following statements is most important according to the passage?
A Your job must suit your interest.
B Your job must set a pattern of life.
C Your job must offer you a high salary.
D Your job must not ruin your talent.
答案:A
细节题。第三段的首句说“In choosing a career you should first consider the type of work which will suit your interest.”其中的first与题干中的the most important为同义改写。
14. The best title for this passage would be________.
A What Can A Good Job Offer
B Earning A Living
C Correct Attitude on Job-hunting
D How to Choose A Job
答案:D
主旨题。本文讲的是如何选择一份好工作,故应选D。
15. The word "pathetic" in paragraph 2 most probably means________.
A splendid
B miserable
C disgusted
D touching
答案:B
词汇题。根据“Nothing is more pathetic than taking on a job in which you have no interest,”我们可以判断pathetic应该表示贬义,因此答案就只能从B和C中选择;其次,根据后面的两个动词“discourage”和“ruin”,我们就可以确定答案为B。pathetic此处意为“糟糕的,差劲的”。
Part II Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part, there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding lett
16. It is hot and dry; the flowers need_________.
A being watered
B be watered
C to water
D to be watered
答案:D
这里是固定用法,need to be done前面的被修饰词与be done的动词是被动关系。
17. From her conversation, I_________ that she had a large family.
A deduced
B decided
C declared
D deceived
答案:A
本题考查的是词义辨析。Deduce:推论;deceive:欺骗;declare:宣称,宣布。
18. The children lined up and walked out_________.
A in place
B in condition
C in order
D in private
答案:C
本题考查的是in的有关短语。本句的意思是孩子们排起队按顺序走出来。因此选in order。,有秩序地。in place:在适当的位置;in condition在…情况下;in private:私下,秘密的。
19. _________, he felt tired out after the long journey for eight hours.
A Strong as he is
B The stronger he is
C Strong man that he is
D For he is strong
答案:A
本题考查as引导让步状语从句时的特殊用法,即部分倒装—adj.as sb is,表示转折关系,下面的句子的意思一般和形容词的词义相反。所以选A。
20. The doctor’’s advice was that the patient_________ at once.
A to be operated
B being operated
C be operated
D operated
答案:C
本题考查虚拟语气,advise,insist等动词后是接that sb.(should)do sth.不用加to或变为动名词,其名词形式advice,insistence后面动词形式也一样。此题又是被动形式。所以直接为be operated。
21. A solid is different from a liquid_________ the solid has its definite shape.
A in that
B in which
C in what
D because of which
答案:A
本题考查in的用法。与某某的不同之处在于是different in sth.因此从前三项中选择。这是表真理性的从句,所以选择A.in that。
22. There was nobody________ when we came round the corner.
A out of sight
B at sight
C by sight
D in sight
答案:D
短语辨析。out of sight看不见,在视野之外,如:Don’t let the children out of your sight.别让孩子们走出你的视野。at sight一看见就,如:She identified me at the first sight.她一眼就认出了我。by sight并无此搭配。in sight看得见,在望,在即,如:There is nobody in sight in the building.楼里见不到一个人。根据句意,应该选D。[译文]我们经过那个角落时没看见一个人。
23. Mr. Smith, together with his wife and children,_________ going to the party this weekend.
A am
B is
C are
D will
答案:B
此题考查主谓一致的用法。当主语后跟有with,along with,together with,besides,except,including,as well as,rather than等词时,谓语动词不受词组的影响,仅和第一个主语保持一致。本句的意思是:“史密斯先生和他的妻子和孩子周末去参加宴会。”因此B最符合题意。
24. The doctor will not perform the operation_________ it is absolutely necessary.
A so
B if
C for
D unless
答案:D
本题考查的是连词辨析。Unless是除非的意思,符合题目,即医生不会实施手术,除非有绝对的必要。
25. I can’’t find the recorder in the room. It________ by somebody.
A must have taken
B may have taken
C may have been taken
D should have been taken
答案:A
must+have+过去分词表对过去事情的猜测,如:It must have rained yesterday,for the road is all wet.昨天肯定下雨了,因为路面全湿了。[译文]我没有在房间里找到录音机,肯定是有人拿走了。
26. ________ the advice of his friends, he would not have suffered such a heavy loss in his business.
A If he took
B If he should take
C Were he to take
D Had he taken
答案:D
虚拟语气。表示与过去事实相反,用过去完成时;条件状语从句省略了if,助动词提前。如果他听了朋友们的建议的话,他就不会损失这么大了。
27. The company has to_________ the benefits against the costs in the last three months.
A boast
B blame
C block
D balance
答案:D
本题考查动词辨析。balance the benefits against the cost平衡收益和成本,这是一个固定的说法。Balance一词在财经中有广泛的应用。
28. I believe you have_________ your purse in the living—room.
A left alone
B left behind
C left off
D left out
答案:B
本题考查leave的有关短语。leave alone不管;leave behind,留下,遗留;leave off停止,不再穿;leave out遗漏,不考虑。结合题意,你把钱包留在起居室里了,所以选B。
29. The dish_________ terrible! I don’’t like it at all.
A tastes
B tasted
C will taste
D is tasted
答案:A
本题考查的是感官动词的系动词用法。诸如feel,taste,look,smell,sound等感官动词可以做系动词用。例如:She looks well today.(注意:此处well是形容词,表身体好)
30. It was not________ midnight that they discovered the children were not in their beds.
A before
B at
C after
D until
答案:D
短语搭配。四个答案均可与midnight连用,根据句意,本句是一个强调句,强调的是时间。能够与not连用的只有until。not until直到,如:It was not until 1972 that the war finally came to an end.这场战争直到1972年才结束。因此选D。[译文]直到午夜他们才发现孩子们不在床上。
31. Many young people find it harder to appreciate_________ music than pop music.
A simple
B light
C ancient
D classical
答案:D
对于许多年轻人来说,古典音乐比流行音乐更难欣赏。对照pop流行,classic古典。
32. A modern city has been set up in_____ was a wasteland ten years ago.
A what
B which
C that
D where
答案:A
此题考查的是what引导的名词性从句,相当于the place which...故前面需加上介词in;而where前面不加介词in,本句意思是:一座现代都市在十年前曾是废地的地方建起来了。
33. —How did you pay the workers? — As a rule, there were paid by_________.
A the hour
B an hour
C hour
D the time
答案:A
固定用法,按小时付酬。
34. Do you feel like_________ today?
A having something eaten
B having something to eat
C to have something eaten
D to have something to eat
答案:B
:feel like doing sth.:想要做某事,固定搭配。have sth. to eat吃点儿东西。因此B为正确答案。本句的意思为:“今天想吃点什么?”
35. The river here is very wide but_________, so you can walk across it.
A narrow
B arrow
C shallow
D hollow
答案:C
此题考查近形词辨析。Narrow:狭窄的;arrow:箭头;shallow:浅的;hollow:空心的;只能选C。
36. It turned out that the man was an excellent policeman working in New York,_____ had contributed a lot to the case.
A that
B which
C who
D where
答案:C
此题考查的是非限定性定语从句,表示对前面句子的补充说明。Who指代前面的policeman,这句话的意思为;原来那人是在纽约工作的优秀,他为这个案子贡献很多。
37. All the arrangements should have been completed prior________ our departure.
A in
B to
C by
D before
答案:B
固定搭配。prior to在……之前。如:They’re planning to talk to Joe prior to the meeting.在我们离开之前,所有的事情都必须办好。
38. _________, a form must be filled in.
A If you want to get this job
B In order to get this job
C Making request for this job
D To ask for this job
答案:A
句意为:如果你想得到这个工作,首先得先填一份表。前后两个分句的逻辑主语都是you,保持一致。
39. It is because he is kind and modest_________ he wins the respect of others.
A what
B which
C why
D that
答案:D
本题考查it is…that这一强调句型。所以选D。此处是对原因状语从句的强调,意思是:正因为他善良谦虚才赢得了别人的尊重。
40. As Christmas was coming, the town began a_________ clearing on a large scale.
A through
B thorough
C though
D thought
答案:B
考查词汇“彻底的”大扫除,用thorough。A.通过;C.虽然;D.think的过去式,认为。
41. Mary said to me, "Had I seen your bag, I________ it to you."
A will return
B must return
C could return
D would have returned
答案:D
针对过去时态的虚拟语气。玛丽对我说:“要是我见过你的包,我肯定已经还给你了。”
42. But for my classmates’’ help, I________ the work in time.
A did not finish
B could not finish
C will not finish
D would not have finished
答案:D
虚拟语气。表示与过去事实相反,主句结构为:should/would+have+过去分词。如果没有我同学的帮助,我不可能及时完成任务。
43. _________in a company, Miss Li will become a famous pop singer.
A It is an employee that
B She was an employee
C An employee before
D Once an employee
答案:D
非谓语动词作状语,主句的主语也是状语的主语,所以不能用A/B。选项C的意思与句意不符。
44. The news quickly spread through the village_________ the war had ended.
A which
B what
C that
D where
答案:C
选that引导一个同位语从句,that the war had ended是news的同位语,说明news的内容。
45. The definition leaves_________ for disagreement.
A a small room
B much room
C great deal room
D not so big a room
答案:B
room:空间,地方;不可数名词。much修饰不可数名词。而deal后又不能直接跟room,因此B为正确答案。本句的意思是:“这个定义留下许多争议的余地。”
Part III Identification (10%) Directions: Each of the following sentences has four underlined parts marked A, B, C and D. Identify the one that is not correct. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the cente
46. This (equipment) is (based upon) advanced (techniques) and it is (highly reliable).
A A
B B
C C
D D
答案:C
应改为technology.technique为“技巧,方法”,technology为“技术”,不可数,这里应是“以先进的技术为基础”,故改为technology.
47. We (saw) a big dog that was fierce and (felt frightened) (in) (our way) home.
A A
B B
C C
D D
答案:C
应改为on。on one’s way home在某人回家的路上,为固定用法。
48. This is (such) a beautiful day that everyone (around) us (feel like) (going out) for a walk.
A A
B B
C C
D D
答案:C
应改为feels like。everyone等不定代词做主语,后面谓语动词要用单数形式。
49. (After) his graduation (from) the university, he (has worked) (in) a famous computer company.
A A
B B
C C
D D
答案:A
改为since。since才能引导完成时态的时间状语从句。自从大学毕业后,他就在一家著名的电脑公司工作。
50. (Where) did the accident (in which) your friend (was hurt) (took place)?
A A
B B
C C
D D
答案:D
应改为take place。前面有助动词,后面的动词用原形。[译文]你朋友受伤的那次事故发生在何地?
51. We (will have) to (put off) our departure (in the case) it (rains).
A A
B B
C C
D D
答案:C
in the case应改为in case如果下雨我们就要推迟我们的行程。In case连词,万一,in the case of副词短语:万一…。
52. Jane had (a great deal of) trouble (to concentrate on) her study (because of) the noise in (the next) room.
A A
B B
C C
D D
答案:B
应改为concentrating on.Have trouble doing sth,做…有困难。
53. It is (about time) that we (go to supper), (for) we still have a meeting (to attend) this evening.
A A
B B
C C
D D
答案:B
应改为went to supper.It is time that…后面要用虚拟语气,即用过去式表示。
54. (Let’’s not) waste time on (matters of no important). We have other (vital) problems to (deal with).
A A
B B
C C
D D
答案:B
应改为of no importance。介词of后应接名词、代词或动词的现在分词等。[译文]我们不要在这些琐事上浪费时间了。我们还有其他重要的事情处理。
55. You (will not able to) pass the examination (unless) you (work harder) than you (do) now.
A A
B B
C C
D D
答案:A
短语搭配。be able to能够做某事。改为will not be able to。除非你更加努力学习,否则你考试是不会及格的。
Part IV Cloze (10%) Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank there are 4 choices marked A, B, C and D at the end of the passage. You should choose ONE answer that best fit into the passage. Then mark the correspondi
What do we mean by a perfect English pronunciation? In one 【B1】 there are many different kinds of English as there are speakers of it. 【B2】 two speakers in exactly the same 【B3】 . We can always hear differences 【B4】 them, and the pronunciation of English 【B5】 a great deal in different geographical 【B6】 How do we decide what sort of English to use as a 【B7】 ? This is not a question that can be 【B8】 in the same way for all foreign learners of English. 【B9】 you live in a part of the world 【B10】 India or west Africa, where there is a long 【B11】 of speaking English for general communication purpose, you should 【B12】 to acquire a good variety of the pronunciation of this area. It would be 【B13】 in these circumstances to use as model BBC English or 【B14】 of the sort. On the other hand, if you live in a country 【B15】 there is no traditional use of English, you must take 【B16】 your model some form of 【B17】 English pronunciation. It does not 【B18】 very much which form you choose. The most 【B19】 way is to take as your model the sort of English you can 【B20】 most often.
56.
A meaning
B sense
C case
D situation
答案:B
固定搭配。in one sense从某种意义上来说,如:He is right in one sense,hut he doesn’t know all the facts.从某种意义上来说他是对的,但他并不了解全部情况。
57.
A Not
B No
C None
D Nor
答案:B
全部否定。
58.
A type
B form
C sort
D way
答案:D
固定搭配。in the same way同样的,以同样的方式,如:Emma wondered if he thought of her in the same way that she thought of him.爱玛想知道他是否像自己思念他一样思念自己。
59.
A between
B among
C of
D from
答案:A
介词辨析。前面提到了“no two”,在两者之间我们用between。如:There is a slight difference between the twins.这对双胞胎有一处细微的差别。
60.
A changes
B varies
C shifts
D alters
答案:B
同义词辨析。change可指任何变化,一般指较大的或根本性的变化,如:The rules are not going to change overnight.规则不会一夜之间发生改变。alter则指局部或表面上的变化,其结果并没有变成另外一个事物,如:The plan will alter traffic patterns in the area.这项计划将改变该地区的交通方式。vary则强调改变的多样化,如:The heights of the plants vary from 8 cm to 20 cm.这些植物的高度从8厘米到20厘米不等。因此B最合题意。
61.
A areas
B parts
C countries
D spaces
答案:A
习惯用法。geographical area地域。
62.
A direction
B guide
C symbol
D model
答案:D
词义辨析。direction方向;guide指导;symbol标志;model榜样,典范。根据句意,D最合适。此外,我们发现在后文中,该词使用了两次。
63.
A given
B responded
C symbol
D answered
答案:D
习惯用法。answer a question回答问题,此处为被动语态。
.
A Because
B When
C If
D Whether
答案:D
逻辑关系推理。根据前面的“on the other hand”,可知本空与其为并列关系。在on the other hand后我们很快就找到了答案。
65.
A as
B in
C like
D near
答案:C
该空前后的名词分别为“the world”和“India or West Africa”,可见,后者属于前者的范畴,因此B和D首先被排除;其次,在表示举例、列举时,as要与such连用才行,因此C最合题意。
66.
A custom
B use
C tradition
D habit
答案:C
同义词辨析。custom风俗,习俗,一般指整个社会在一段长时间里的习惯行为。如:The guide offers information on local customs.这本旅游指南介绍了当地的风俗。habit通常指单个人的经常的行为,如:Jeff was in the habit of taking a walk after dinner.杰夫养成了饭后散步的习惯。tradition传统,惯例,如:The university has a long tradition of supporting the arts.这所大学有鼓励文科的悠久传统。另外,根据后文提到的“traditional use of English”,也可判断出正确答案。
67.
A aim
B propose
C select
D tend
答案:A
词义辨析。aim to do sth打算,企图做某事,如:We aim to finish by Friday.我们打算星期五完成任务。propose to do sth.打算,计划做某事,如:l don’t propose to sell my car.我不打算卖掉我的车。select不能直接与to连用,select sb.to do sth.挑选某人去做某事,如:Simon’s been selected to go to the conference.西蒙被选派参加这次会议。tend to易于,倾向于,如:People tend to need less sleep as they get older.人上了年纪睡眠时间往往减少。
68.
A fashion
B mistake
C nonsense
D possibility
答案:B
根据句意,前面提到这些地区有说英语的传统,但口音较多,因此在这些地区说标准的BBC英语或其他比较地道的口音是不合时宜的。
69.
A everything
B nothing
C anything
D things
答案:C
根据句意,应该填一个表肯定的不定代词,因此选C。
70.
A where
B that
C which
D wherever
答案:A
定语从句。根据前文我们很容易选择出正确答案。
71.
A to
B with
C on
D as
答案:D
从文章的最后一句以及前两句句都能找到答案。
72.
A practical
B domestic
C native
D new
答案:C
地道的发音,此空应填“地道的”,C正确。
73.
A care
B affect
C trouble
D matter
答案:D
习惯用法。It doesn’t matter不要紧,没关系,如:It doesn’t matter if you turn right or left—both roads lead to the zoo.你向左或向右都没关系,两条路都通往动物园。
74.
A effective
B sensitive
C ordinary
D careful
答案:A
词义辨析。effective有效的,如:This is an effective way of marketing our education and training system abroad.这是让我们的教育和培训制度走向国外市场的一种有效途径。sensitive敏感的,如:He is very sensitive to wind.他对风很敏感。ordinary普通的;careful仔细的。因此A最合题意。
75.
A listen
B hear
C notice
D find
答案:B
习惯用法。听到某种语言,只能用hear。listen要与to连用才行。
Part V Translation (20%) Section A Directions: In this part, there are five sentences which you should translate into Chinese. These sentences are all taken from the 3 passages you have just read in the part of Reading Comprehension. You can refer ba
76. How parents talk to their children makes a big difference in the children’’s language development. If a parent encourages the child to actively respond to what the parent is reading, the child’’s language skills increase.
答案:家长以怎样的方式讲给孩子听对提高孩子的语言能力差别很大。如果家长鼓励孩子们对于家长给他们读的书的内容做出积极的反应,那么孩子们的语言能力就会提高。
77. Our fossil fuel supplies are limited. Burning garbage might be one kind of energy source that we can use to help meet our energy needs.
答案:我们的矿物燃料供应有限。燃烧垃圾可能会成为一种有助于满足我们能源需求的能源。
78. When the pressure of population on housing declines, prices also decline and the building industry is weakened.
答案:在人口增长对住房供应的压力减少的同时,房价降了下来,建筑业也相应地得到了削弱。
79. But if all of them had worked separately and independently without division of labor, they certainly could not have made twenty pins in a day and not even one.
答案:但是,如果所有人不分工,只是各自做各自的,一天之内绝不可能生产出12磅重的钉子,甚至连1磅重的钉子也生产不出来。
80. By 1860, most of the machinery in use today had been designed in an early form.
答案:到1860年,现在使用的大部分机械已经设计出早期的形态。
81. 这个问题不像我们最初想象的那么复杂。
答案:This issue is not as complicated as I imaged at first.
82. 他喜欢一边做作业,一边听音乐。
答案:He enjoys listening to music while doing homework.
83. 事实上,水污染的危害远不止这点。
答案:In fact, the consequence of water pollution is far more than this.
84. 如果到处都太拥挤,旅行会令人很不愉快。
答案:If it is too crowded everywhere the trip will become quite unpleasant.
85. 我不知道你那奇怪的想法来自何处。
答案:Don’t know where your strange idea has come from.