最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

【备战2014】2014高考英语阅读理解精品训练(20)及解析

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-27 08:08:50
文档

【备战2014】2014高考英语阅读理解精品训练(20)及解析

2014高考英语阅读理解精品训练(20)及解析C5DAbout30yearsago,IleftCubafortheUnitedStateswithmyson.AftergettingsettledfinallyinBrunswick,NewJersey,Ienrolled(注册)mysoninkindergarten.Severalweekslater,myson'steacheraskedmetomeethimathisoffice.Intheteacher'soffice,anexchan
推荐度:
导读2014高考英语阅读理解精品训练(20)及解析C5DAbout30yearsago,IleftCubafortheUnitedStateswithmyson.AftergettingsettledfinallyinBrunswick,NewJersey,Ienrolled(注册)mysoninkindergarten.Severalweekslater,myson'steacheraskedmetomeethimathisoffice.Intheteacher'soffice,anexchan
2014高考英语阅读理解精品训练(20)及解析

 

C5 D

About 30 years ago, I left Cuba for the United States with my son. After getting settled finally in Brunswick, New Jersey, I enrolled(注册) my son in kindergarten. Several weeks later, my son's teacher asked me to meet him at his office.

In the teacher's office, an exchange of greetings was followed by his questions:“Is your son mentally retarded(弱智的)? Does he suffer from any kind of mental disability?”

Was he talking about my wonderful Scola? No, no, it can't be. What a helpless, lonely moment! I told him that Scola was a quiet, sweet little boy, instead. I asked him why he was asking me all these questions.

My son could not follow the teacher's directions, he told me, and thus, Scola was disrupting the class. Didn't he know my son did not speak English yet?

He was angry:“Why hasn't your son been taught to speak English? Don't you speak English at home?”

No, I didn't speak English at home, I replied. I was sure my son would learn English in a couple of months, and I didn't want him to forget his native language. Well, wrong answer! What kind of person would not speak in English to her son at home and at all times? “Are you one of those people who come to this country to save dollars and send them back to their country, never wanting to be a part of this society?”

Needless to say, I tried to tell him I was not one of “those people”. Then he told me the meeting was over, and I left.

As I had expected, my son learned to speak English fluently before the school year was over. He went on to graduate from college and got a job, earning close to six figures. He travels widely and leads a well-adjusted, contented life. And he has benefited from being bilingual(双语的).

Speaking more than one language allows people to communicate with others; it teaches people about other cultures and other places—something very basic and obviously lacking in the “educator” I met in New Jersey.

57.The teacher asked the author to his office ________.

A.to discuss Scola's in-class performance

B.to get Scola enrolled in kindergarten

C.to find a language partner for Scola

D.to work out a study plan for Scola

58.What does the underlined word “disrupting” in Paragraph 4 probably mean?

A.Breaking.   B.Following.

C.Attending.  D.Disturbing.

59.The author's attitude towards being bilingual may best be described as ________.

A.critical  B.casual

C.positive  D.passive

60.This text is likely to be selected from a book of________.

A.medicine  B.education

C.geography  D.history

【要点综述】 本文作者通过说明自己儿子学习语言的过程和他最后的成功经历,说明了“双语”学习的重要性。

57.A 推理判断题。根据第二和第四段可知,学校老师让作者去学校的目的是为了探讨作者的儿子在学校的表现,选A。

58.D 词义猜测题。disrupting所在句子的意思是:他告诉我,我儿子经常不按老师的指令做,他经常干扰课堂。由此可知此处该词的意思是“干扰”,选D。

59.C 推理判断题。通读最后一段可知作者对于“双语”学习持积极、肯定的态度,选C。

60.B 推理判断题。本文探讨的是关于孩子的教育问题,由此可以推断出本文选自教育类书刊,选B。

C6    [2013·浙江卷] A

No one knows for sure when advertising first started. It is possible that it grew out of the discovery that some people did certain kinds of work better than others did them. That led to the concept of specialization, which means that people would specialize, or focus, on doing one specific job. 

Let's take a man we'll call Mr. Fielder, for example. He did everything connected with farming. He planted seeds, tended the fields, and harvested and sold his crops. At the same time, he did many other jobs on the farm. However, he didn't make the bricks for his house, cut his trees into boards, make the plows(犁), or any of the other hundreds of things a farm needs. Instead, he got them from people who specialized in doing each of those things. 

Suppose there was another man we shall call Mr. Plowright. Using what he knew about farming and working with iron, Mr. Plowright invented a plow that made farming easier. Mr. Plowright did not really like farming himself and wanted to specialize in making really good plows. Perhaps, he thought, other farmers will trade what they grow for one of my plows. 

How did Mr. Plowright let people know what he was doing? Why, he advertised, of course. First he opened a shop and then he put up a sign outside the shop to attract customers. That sign may have been no more than a plow carved into a piece of wood and a simple arrow pointing to the shop door. It was probably all the information people needed to find Mr. Plowright and his really good plows. 

Many historians believe that the first outdoor signs were used about five thousand years ago. Even before most people could read, they understood such signs. Shopkeepers would carve into stone, clay, or wood symbols for the products they had for sale. 

A medium, in advertising talk, is the way you communicate your message. You might say that the first medium used in advertising was signs with symbols. The second medium was audio, or sound, although that term is not used exactly in the way we use it today. Originally, just the human voice and maybe some kind of simple instrument, such as a bell, were used to get people's attention. 

A crier, in the historical sense, is not someone who weeps easily. It is someone, probably a man, with a voice loud enough to be heard over the other noises of a city. In ancient Egypt, shopkeepers might hire such a person to spread the news about their products. Often this earliest form of advertising involved a newly arrived ship loaded with goods. Perhaps the crier described the goods, explained where they came from, and praised their quality. His job was, in other words, not too different from a TV or radio commercial in today's world. 

41.What probably led to the start of advertising?

  A.The discovery of iron. 

  B.The specialization of labor. 

  C.The appearance of new jobs. 

  D.The development of farming techniques. 

42.To advertise his plows, Mr. Plowright ________. 

  A.praised his plows in public 

  B.placed a sign outside the shop

  C.hung an arrow pointing to the shop 

  D.showed his products to the customers

43.The writer makes up the two stories of Mr. Fielder and Mr. Plowright in order to________. 

  A.explain the origin of advertising 

  B.predict the future of advertising

  C.expose problems in advertising 

  D.provide suggestions for advertising

44.In ancient Egypt, a crier was probably someone who ________. 

A. owned a ship

B. had the loudest voice

C. ran a shop selling goods to farmers

D. functioned like today's TV or radio commercial

45.The last two paragraphs are mainly about________. 

A. the history of advertising 

B. the benefits of advertising

C. the early forms of advertising 

D. the basic design of advertising

【要点综述】 什么是广告,广告的目的是什么?它最早是怎么开始的呢?在文章中作者将会告诉我们一些有关广告历史的故事。让我们读文章去了解一下吧。

41.B  考查细节理解。从文章第一段“No one knows for sure…That led to the concept of specialization…”可知劳动的专业化导致广告的开始,故答案应该选B项。

42.B 考查细节理解。从文章第四段“…and then he put up a sign outside the shop to attract customers.”可知,他放了一块标牌在外面以吸引顾客,所以选B项。

43.A 考查推理判断。从第五段“Many historians believe that the first outdoor signs were used five thousand years ago. Even before most people could read, they understood such signs. Shopkeepers would carve into stone, clay, or wood symbols for the products they had for sale.”知,作者通过上面列举的两个例子,阐述广告最有可能的起源,所以答案选A项。

44.D 考查推理判断。从全文最后一段“A crier, in the historical sense…in other words, not too different from a TV or radio commercial in today's world.”知,古代的crier如同现代社会电视和广播中的商业代言人,所以选D项。

45.C 考查段落大意。从“A medium, in advertising talk, is the way you communicate your message.”和“A crier, in the historical sense, is not someone who weeps easily…”知,最后两段主要讨论了古代商业广告的模式,所以选C项。

    C8[2012·广东卷] 

I have been consistently opposed to feeding a baby regularly. As a doctor,  mother and scientist in child development I believe there is nothing to recommend it, from the baby's point of view.

 Mothers, doctors and nurses alike have no idea of where a baby's blood sugar level lies. All we know is that a low level is harmful to brain development and makes a baby easily annoyed. In this state, the baby is difficult to calm down and sleep is impossible. The baby asks for attention by crying and searching for food with its mouth.

     It is not just unkind but also dangerous to say a four­hourly feeding schedule will make a baby satisfied. The first of the experts to advocate a strict clock­watching schedule was Dr Frederic Truby King who was against feeding in the night. I've never heard anything so ridiculous. Baby feeding shouldn't follow a timetable set by the mum. What is important is feeding a baby in the best way, though it may cause some inconvenience in the first few weeks.

     Well, at last we have copper­bottomed research that supports demand feeding and points out the weaknesses of strictly timed feeding. The research finds out that babies who are fed on demand do better at school at age 5, 7, 11 and 14, than babies fed according to the clock. By the age of 8, their IQ (智商) scores are four to five percent higher than babies fed by a rigid timetable. This research comes from Oxford and Essex University using a sample (样本) of 10,419 children born in the early 1990s, taking account of parental education, family income, a child's sex and age, the mother's health and feeding style. These results don't surprise me. Feeding according to schedule runs the risk of harming the rapidly growing brain by taking no account of sinking blood sugar levels.

      I hope this research will put an end to advocating strictly timed baby feeding practices. 

31. According to Paragraph 2, one reason why a baby cries is that it feels ________.

      A.sick       B.upset

     C.sleepy       D.hungry

32. What does the author think about Dr King?

     A.He is strict.

     B.He is unkind.

C.He has the wrong idea.

     D.He sets a timetable for mothers.

33. The word copper­bottomed in Paragraph 4 is closest in meaning to________.

     A.basic

     B.reliable

     C.surprising

     D.interesting

34. What  does the research tell us about feeding a baby on demand?

     A.The baby will sleep well.

     B.The baby will have its brain harmed.

     C.The baby will have a low blood sugar level.

     D.The baby will grow to be wiser by the age of 8.

35. The author supports feeding the baby ________.

     A.in the night

      B.every four hours

     C.whenever it wants food

      D.according to its blood sugar level

【要点综述】这是一篇议论文。主要介绍了怎样喂婴儿,是根据婴儿的需求还是按照时间表。根据调查研究发现,按照婴儿的需求喂婴儿要比按照时间规定喂婴儿要好很多。

31. D 细节理解题。从第二段The baby asks for attention by crying and searching for food with its mouth.看出婴儿哭是因为饿了。故选D。

32.  C 作者观点题。根据第三段I’ve never heard anything so ridiculous. Baby feeding shouldn’t follow a timetable set by the mum. What is important is feeding a baby in the best way, though it may cause some inconvenience in the first few weeks.看出作者认为Dr Frederic Truby King的观点是不正确的。故选C。

33.  B 词义猜测题。根据本段的…research that supports demand feeding and points out the weaknesses of strictly timed feeding. The research finds out that babies who are fed on demand do better at school at age 5, 7 , 11 and 14, than babies fed according to the clock. By the age of 8, their IQ (智商)scores are four to five percent higher than babies fed by a rigid timetable.看出这个研究是非常可靠的。basic“基础的,基本的”;reliable“可依赖的,可靠的”;surprising“令人吃惊的”;interesting“有趣的”。故选B。

34.  D 细节理解题。根据第四段By the age of 8, their IQ (智商)scores are four to five percent higher than babies fed by a rigid timetable.看出答案。故选D。

35.  C 细节理解题。本文的第一句(I have been consistently opposed to feeding a baby regularly)就提出观点,“反对定时喂婴儿”,最后一句(I hope this research will put an end to advocating strictly timed baby feeding practices)希望结束严格按时喂养的习惯。既然是“不定时”,也就是按婴儿需要喂养,故选C。

 

C8[2012·福建卷] 

 

Do you know how it is when you see someone yawn and you start yawning too? Or how hard it is to be among people laughing and not laugh yourself? Well, apparently it's because we have mirror neurons(神经元)in our brains.

Put simply, the existence of mirror neurons suggests that every time we see someone else do something, our brains imitate(模仿)it, whether or not we actually perform the same action. This explains a great deal about how we learn to smile, talk, walk, dance or play sports. But the idea goes further: mirror neurons not only appear to explain physical actions, they also tell us that there is a biological basis for the way we understand other people.

Mirror neurons can undoubtedly be found all over our brains, but especially in the areas which relate to our ability to use languages, and to understand how other people feel. Researchers have found that mirror neurons relate strongly to language. A group of researchers discovered that if they gave people sentences to listen to (for example:“The hand took hold of the ball”), the same mirror neurons were triggered as when the action was actually performed (in this example, actually taking hold of a ball).

Any problems with mirror neurons may well result in problems with behavior. Much research suggests that people with social and behavioral problems have mirror neurons which are not fully functioning. However, it is not yet known exactly how these discoveries might help find treatments for social disorders.

Research into mirror neurons seems to provide us with ever more information concerning how humans behave and interact(互动).Indeed, it may turn out to be the equivalent(相等物)for neuroscience of what Einstein's theory of relativity was for physics. And the next time you feel the urge to cough in the cinema when someone else does—well, perhaps you'll understand why.

67.Mirror neurons can explain ________.

A.why we cry when we are hurt

B.why we cough when we suffer from a cold

C.why we smile when we see someone else smile

D.why we yawn when we see someone else stay up late

68.The underlined word “triggered” in the third paragraph probably means “________”.

A.set off  B.cut off

C.built up  D.broken up

69.We can learn from the passage that mirror neurons ________.

A.relate to human behavior and interaction

B.control human physical actions and feelings

C.result in bad behavior and social disorders

D.determine our knowledge and language abilities

70.What is the passage mainly about?

A.Ways to find mirror neurons.

B.Problems of mirror neurons.

C.Existence of mirror neurons.

D.Functions of mirror neurons.

【要点综述】本文是一篇科普说明文。介绍了镜像神经元的作用。

    67.C 推理判断题。从第二段的第一句话“every time we see someone else do something, our brains imitate it”可知镜像神经元的作用就是当我们看到别人做某事,我们也会跟着做。

    68. A 词义猜测题。根据第三段镜像神经元对语言的作用,当人们听到“手抓住球”这句话时,神经元就开始起作用了,就像手抓住球这个动作真的发生一样。set off:出发;触发。

    69. A 细节理解题。根据最后一段第一句可知答案。

    70. D 主旨大意题。本文主要介绍了人体镜像神经元的作用。

文档

【备战2014】2014高考英语阅读理解精品训练(20)及解析

2014高考英语阅读理解精品训练(20)及解析C5DAbout30yearsago,IleftCubafortheUnitedStateswithmyson.AftergettingsettledfinallyinBrunswick,NewJersey,Ienrolled(注册)mysoninkindergarten.Severalweekslater,myson'steacheraskedmetomeethimathisoffice.Intheteacher'soffice,anexchan
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top