
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、语法选择
“Look down. What can your hands do?” In the 2022 outside-school activity of Wuhan Yucai Homeland Primary School, teachers guided _________ educated students to understand that labor is not easy by taking pictures of worker’s hands immersed in cold water, hands protecting _________ , hands guarding system, hands bending over and caring, hands giving confidence, hands spreading notes and hands imparting(传授)knowledge.
_________ the activity, young children fastened buttons and shoelaces, cared about each other, and buckled out love. The older _________ weaved hand ropes, wore rope buckles and roped buckles and knots. The students in senior years _________ up creative Chinese knots, which went hand in hand with each other. They gave the knots, buttons and Chinese knots made by themselves to _________ workers in the school, unknown school workers and hard-working teachers _________ their gratitude(感激).
The principal of Yucai Homeland Primary School introduces _________ since the implementation(实施)of the “double reduction” policy, the school _________ more attention to adding in labor education, actively developed labor courses suitable for children of each grade, created __________ interesting and warm school-based culture of labor education, and educated students to internalize and externalize the virtues of advocating and loving labor and weave a happy life with hard-working hands.
1.A.or .but .and .so
2.A.safe .safety .save .safely
3.A.During .With .For .By
4.A.student .students’ .student’s .students
5.A.make .made .makes .was making
6.A.the most beautiful .beautiful .more beautiful .most beautiful
7.A.express .expressing .to express .to expressing
8.A.that .which .if .whether
9.A.pay .paid .have paid .has paid
10.A.a .an .the ./
二、完形填空
Sudha Chandran, a well-known dancer from India, had to have her right leg cut after a car accident. She was also ____11____ on her career path.
Though the accident brought her bright career to a ____12____ , she didn’t give up. In the ____13____ months that followed, Sudha met a doctor who developed a man-made rubber leg filled with sponge(海绵). So ____14____ did she want to go back to dance that she had been fitted with her new leg. Sudha knew that she believed in herself and could realize her dream, so she began her courageous journey back to the world of dancing— ____15____ to walk, turn, jump...
After every recital(个人表演)she would ask her dad about her ____16____ . “You still have a long way to go” was the answer she used to get in return. In January 1984, Sudha made a historic comeback(逆转)by giving a public recital in Bombay. She made such a great success that she moved everyone to tears. This performance ____17____ her to the highest position again. That evening when she asked her dad the same question, he didn’t say anything. He just touched her feet as ____18____ .
Sudha’s come back was so ____19____ that a film producer decided to make the story into a hit film.
When someone asked Sudha how she had _____20_____ to dance again, she said quite simple, “You don’t need feet to dance. Nothing is impossible in this world. If you have the will to win, you can achieve anything.”
11.A.taken off .cut off .kept off .put off
12.A.top .level .point .stop
13.A.wonderful .different .painful .dangerous
14.A.strangely .lonely .strongly .heavily
15.A.learning .remembering .forgetting .hoping
16.A.situation .problem .success .performance
17.A.asked .pushed .expected .wanted
18.A.praise .present .promise .project
19.A.moving .interesting .tiring .worrying
20.A.made .managed .regretted .returned
三、阅读单选
21.The Summer Camp will last for ________.
A.two weeks .a month .less than a month .more than a month
22.Who can join the Summer Camp?
A.Children over two years old. .All children aged 3-16.
C.Girls over the age of 18. .Boys and their parents.
23.Which of the following courses are provided for the children of different ages?
A.Public Speaking, English, GK. .Dance, Art & Craft and Personality Devp.
C.Personality Devp, Dance and English. .English, Basic French and Dance.
24.If you want to join the Summer Camp, you’d better ________.
A.surf the webs as soon as possible .book your seat as soon as possible
C.make a telephone call to them .email them as soon as possible
25.From the poster of the summer camp, we know ________.
A.the camp is free of charge .children aged 3-5 have more courses
C.the summer camp have courses mainly in the afternoon .we can book the seats only in two days
There’s bad news for the parents of Chinese boys. After 2021, when teenage boys enter their 20s, at least 10 percent of them will find it difficult to marry a wife.
According to the sixth national population survey, there are already 33.76 million more males than females in China. The gender ratio at birth is as high as 115.9 : 100. This means that there are 115.9 baby boys for every 100 baby girls. This ratio is still growing and may be 118.9 : 100 by 2022. This can lead to an unsafe society. With every 1 percent rise in the gender ratio, there would be 6 percent more violent crimes.
According to the UN, there are only 21 nations or areas that have more women than men. Russia is one of them because many males died in World War Ⅱ. Since then there have been more women than men in Russia. However, most countries, including China, have more males. The experts explained the reasons. In general, men make more money than women and it results in a cultural tradition of preferring boys to girls.
To change this situation, kids need be better educated on gender equality, experts suggest. But they also say there is still a lot more work to do.
26.The underlined words “gender ratio” might mean ________ in Chinese.
A.人口比例 .性别比例 .人口分布 .性别分布
27.According to the passage, the ratio 118.9 : 100 means that there are ________.
A.118.9 baby girls for every 100 baby boys .115.9 baby girls for every 100 baby boys
C.118.9 baby boys for every 100 baby girls .115.9 baby boys for every 100 baby girls
28.In ________, there are more women than men.
A.China .the UN .Russia .most countries
29.Which of the following is TRUE?
A.It’s difficult for every Chinese man to marry a wife after 2020.
B.China will become a dangerous country after 2020.
C.Most criminals in China are men instead of women.
D.The situation of gender imbalance in China is serious.
30.From the passage, we can infer that ________.
A.during the World War Ⅱ, most of the soldiers were men
B.most of women make more money than men in China
C.it’s easy to change the gender imbalance in China
D.everyone prefers boys to girls in China
四、阅读匹配
配对阅读。左栏是五个人对观看比赛的需求,右栏是汕头亚青会比赛场地的简介,请将二者进行匹配,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。
____31____ Albert is a big fan of Lin Dan, because of whom he falls in love with badminton. He wants to watch badminton games on the spot.
____32____ Larissa dreams about being a gymnast in the future. Her P.E. teacher encourages her to study from gymnasts of her age.
____33____ Kelly’s father will be 50 in November. She wants to take him to a football game as his birthday gift.
____34____ Andrew has never been near the sea. He looks forward to walking on the beach, breathing the fresh sea air and enjoying an exciting game one day.
| ____35____ Wilson likes all the ball sports. He hopes to find a place where he can watch as many ball games as possible. | A.The Sports Centre at the east campus of Shantou University will be the venue (场馆) of two Sports, including Athletics and Gymnastics. You can go and cheer your runners and gymnasts! B.Chaoshan Golf Course is a 27-hole international standard golf course 7,187 yards long. Eagle grass is imported from the United States for the green and many national competitions are successfully held here. C.Located at the east end of Nan’ao Island, Qing’ao Bay is the first place in Guangdong to see sunrise. There are beautiful beaches and perfect surf. That’s why it is chosen as the venue of Beach Volleyball and Surfing. D.It’s in the Shantou Zhengda Gymnasium that badminton competitions of the AYG will take place. The events program includes Singles and Mixed Doubles. E. The most sports will be played in the Sports Industry Base. Here you can see players swimming, diving and playing basketball. If you prefer rugby (橄榄球) or table tennis, you can also enjoy yourself here! F. Shantou People’s Stadium will be one of the venues for football games. It is rebuilt and the most important AYG football game will take place there. G. Some football players will do training at the football field at Shantou Jinshan Middle School. They are sure to enjoy the beautiful scenery(景色) around the school while they are training there. |
请阅读下面这篇文章,在所给的每个空格中填入一个形式正确、意义相符的单词。
Road-side business has become a hot topic recently. Premier Li Keqiang once said that road-side business can reflect common people’s life lively.
Last weekend, 4 college students decided to taste the trade pattern and difficulties of life outside school ____36____ selling vegetables on the side of the road together.
In the morning, they had to ____37____ up at 3 o’clock. First, they went to the farm near the city to buy different ____38____ of vegetables. To reduce the cost, they learn to bargain with the farmers. Then they went back to the city as soon as ____39____ to take up a street stall. At about 6:30 a.m. after putting vegetables in order and nicer ones on top, they began to ____40____ vegetables. They peddled loudly and actively to attract customers. When the vegetables were not sold out, they gave them ____41____ to homeless people. ____42____ two days, they earned about 300 yuan.
After this unusual ____43____, they shared their feelings with each other. “We were tired, ____44____ we gained a lot. Compared with hanging out, such social practice makes us learn _____45_____ difficult it is to make money.” said Wang Wen, who came up with this idea.
六、读写综合
请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,回答5个问题,要求所写答案语法正确、语义完整。
Once a farmer had a big rabbit and a smart dog. One day, he held a competition between his rabbit and dog. He made a hole in one of his largest fields, and hid a carrot and a bone in it. He wanted to see which animal would find them first.
The rabbit was very excited and he was busy digging everywhere. He was sure that he would find the carrot and the bone. But the dog felt bored. After he looked for a short time, he lay down on the ground. He began to complain. He thought it was impossible to find the bone in such a big field.
The rabbit kept on working hard. When there was no place in the whole field left to dig, he dug a tunnel right under the place where dog was lying all the time. Luckily, he found the carrot and the bone there.
Although the dog was in the right place at the beginning, he lost the competition because he complained and didn’t try at all. When we do something difficult in our life, we should stick to our goals.
46.What did the farmer make in one of his largest fields?
_____________________________________________
47.What did the farmer want to see?
_____________________________________________
48.Why did the dog stop looking for the bone?
_____________________________________________
49.Where were the carrot and the bone?
_____________________________________________
50.What does the story tell us?
_____________________________________________
51.书面表达
九层之台,起于累土;千里之行,始于足下。大目标的实现都是从最基本的小事开始的。你曾有过为了实现某个目标而坚持从一点一滴的小事做起的经历吗?请用英语写一篇短文。
内容包括:
1. 你曾定下的一个目标;
2. 你是如何从小事做起实现它的;
3. 你的感悟。
作文要求:
(1)不能照抄原文,不得在作文中出现学校的真实名称和考生的真实姓名。
(2)语句连贯,字数100词左右。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参:
1.C
2.B
3.A
4.D
5.B
6.A
7.B
8.A
9.D
10.B
【解析】
【导语】
本文是一篇记叙文。文章主要讲述了“双减”落地以来,武汉育才家园小学为不同学年段的学生开展劳动教育的特色课程,并在2022年的校外活动中通过手工劳作制作礼物送给辛勤的劳动者,引导并教育学生使他们懂得劳动的不易。
1.
句意:在2022年武汉育才家园小学的校外活动中,老师们通过抓拍劳动者浸泡在冷水中的手、保护安全的手、 守卫制度的手、俯身关爱的手、给予自信的手、传播音符的手以及传授知识的手,引导并教育学生们懂得劳动的不易。
or或者;but但是;and并且;so因此。根据空格前的“guided”和“educated”可知“引导”和“教育”这两个词是并列的谓语动词,在意思上是递进关系,可用连词and来连接。故选C。
2.
句意:在2022年武汉育才家园小学的校外活动中,老师们通过抓拍劳动者浸泡在冷水中的手、保护安全的手、 守卫制度的手、俯身关爱的手、给予自信的手、传播音符的手以及传授知识的手,引导并教育学生们懂得劳动的不易。
safe安全的,形容词;safety安全,名词;save救治,动词;safely安全地,副词。根据空格前的“protecting”可知protect是及物动词,后面要带名词作宾语。故选B。
3.
句意:在这个活动中,低年段的孩子们系钮扣、系鞋带,心系你我,扣出爱。
During在……期间;With和;For为了;By通过。根据空格后的“the activity”可知学生们是在活动中通过各种活动去体会劳动的不易。故选A。
4.
句意:中年段的学生们编手绳、穿绳扣,绳绳相扣,结结相依。
student学生,名词单数;students’学生们的,名词所有格;student’s学生的,名词所有格;students学生们,名词复数。根据下文“The students in senior years”可知指高年段的学生们,说明此处指的是中年段的学生们,应用名词复数形式。故选D。
5.
句意:高年段的学生们编创意中国结,绳结相随。
make制作,动词原形;made制作,过去式;makes制作,动词的第三人称单数形式;was making正在制作,过去进行时的谓语动词形式。根据上文“fastened buttons and shoelaces”可知本文讲述的是过去的事情,句子应用一般过去时,因此此空应填动词的过去式。故选B。
6.
句意:他们将亲手制作的绳结、钮扣、中国结送给学校最美的劳动者,送给了默默无闻的校工,送给了辛勤付出的老师,表达自己的感恩之情。
the most beautiful最美的;beautiful美丽的;more beautiful比较美丽的;most beautiful最美的。根据空格后的“workers”可知此处应填入形容词,结合上下文语境可推测学生们把这些手工制品送给最美的劳动者,形容词最高级前加定冠词the。故选A。
7.
句意:他们将亲手制作的绳结、钮扣、中国结送给学校最美的劳动者,送给了默默无闻的校工,送给了辛勤付出的老师,表达自己的感恩之情。
express表达,动词原形;expressing表达,动词ing形式;to express表达,动词不定式;to expressing表达,动词ing形式。根据句子结构可知该句的谓语动词是gave,因此此处的动词应用非谓语形式。结合语境可知学生们送出这些礼物的同时在表达自己的感恩之情,可用动词ing形式来表示。故选B。
8.
句意:育才家园小学的校长介绍道,“双减”落地以来,学校更加重视在劳动教育中做加法,积极开发适合每个年级孩子的劳动课程,打造有趣味、有温度的劳动教育校本文化,教育学生将崇尚劳动、热爱劳动的美德内化于心、外化于形,用勤劳的双手纺织幸福的人生。
that引导名词性从句时没有意义,后接陈述语气的句子;which哪一个,引导名词性从句;if是否,引导宾语从句;whether是否,引导名词性从句。根据空格后的内容可知此处是校长在介绍活动的相关理念,所述内容为陈述语气。故选A。
9.
句意:育才家园小学的校长介绍道,“双减”落地以来,学校更加重视在劳动教育中做加法,积极开发适合每个年级孩子的劳动课程,打造有趣味、有温度的劳动教育校本文化,教育学生将崇尚劳动、热爱劳动的美德内化于心、外化于形,用勤劳的双手纺织幸福的人生。
pay付出,动词原形;paid付出,过去式;have paid已经付出,现在完成时;has paid已经付出,现在完成时,动词的第三人称单数形式。根据“since...”可知句子使用现在完成时have/has done,且主语是“the school”,助动词用has。故选D。
10.
句意:育才家园小学的校长介绍道,“双减”落地以来,学校更加重视在劳动教育中做加法,积极开发适合每个年级孩子的劳动课程,打造有趣味、有温度的劳动教育校本文化,教育学生将崇尚劳动、热爱劳动的美德内化于心、外化于形,用勤劳的双手纺织幸福的人生。
a表示“一”,用于辅音音素开头的单词前;an表示“一”,用于元音音素开头的单词前;the表示特指;/不用冠词。此处泛指“一个有趣的文化”,且interesting是元音音素开头的单词,应用不定冠词an。故选B。
11.B
12.D
13.C
14.C
15.A
16.D
17.B
18.A
19.A
20.B
【解析】
【导语】
本文主要讲述了一位有名的舞蹈家Sudha Chandran,她在一次交通事故中失去了右腿,但她安装了新的右腿后,重返舞台,开始辛苦学习练习,她成功复出,告诉我们这个世上没有什么是不可能的。
11.
句意:她的职业道路也被切断了。
taken off起飞,脱下;cut off切断;kept off避开;put off推迟。根据“Sudha Chandran, a well-known dancer from India, had to have her right leg cut after a car accident.”可知,此处是她的职业生涯切断了,故选B。
12.
句意:尽管这场事故使她辉煌的事业戛然而止,但她并没有放弃。
top顶部;level水平;point要点;stop终止,车站。根据“she didn’t give up.”可知,此处是这场事故使她辉煌的事业戛然而止,故选D。
13.
句意:在接下来痛苦的几个月里,Sudha遇到了一位医生,他开发了一条填充海绵的人造橡胶腿。
wonderful精彩的;different不同的;painful痛苦的;dangerous危险的。根据下文“Sudha met a doctor who developed a man-made rubber leg filled with sponge(海绵).”可知,上文应该是在痛苦的几个月里,故选C。
14.
句意:她如此强烈地想回去跳舞,以至于她已经穿上了她的新腿。
strangely奇怪地;lonely孤单的;strongly强烈地;heavily重地。根据“she want to go back to dance that she had been fitted with her new leg.”可知,此处是她如此强烈地想回去跳舞,故选C。
15.
句意:于是,她开始了勇敢的旅程,回到舞蹈世界——学习走路、转身、跳跃……。
learning学习;remembering记住;forgetting忘记;hoping希望。根据“walk, turn, jump...”可知,此处是学习舞蹈的技巧。learn to do sth.“学习做某事”,故选A。
16.
句意:每次演奏会结束后,她都会问自己的表演情况。
situation情况;problem问题;success成功;performance表演。根据“After every recital”可知,此处是她都会问自己的表演情况,故选D。
17.
句意:这场表演又把她推到了最高的位置。
asked问;pushed推;expected期待;wanted想。根据“to the highest position again.”可知,表演又把她推到了最高的位置,故选B。
18.
句意:他只是抚摸她的脚以示赞扬。
praise表扬;present颁发;promise承诺;project工程。根据“He just touched her feet”可知,此处是抚摸她的脚以示赞扬,故选A。
19.
句意:Sudha的回归如此感人,以至于一位电影制片人决定将这个故事拍成一部热门电影。
moving感动的;interesting有趣的;tiring累人的;worrying担心的。so+形容词+that从句,表示“如此……以至于……”,根据“a film producer decided to make the story into a hit film.”可知,此处是Sudha的故事是感动的,故选A。
20.
句意:当有人问Sudha她是如何设法再次跳舞的时,她说得很简单:“跳舞不需要脚。
made制作;managed管理;regretted后悔;returned返回。根据“dance again”可知,此处是如何设法再次跳舞时,短语manage to do sth.“设法去做某事”,故选B。
21.D
22.B
23.C
24.A
25.C
【解析】
【导语】
本文主要介绍了夏令营的时间、课程和孩子的年龄要求、联系方式等信息。
21.
细节理解题。根据“Date: 23th April to 25th May 2012”可知夏令营将持续一个多月,故选D。
22.
细节理解题。根据海报内容三个年龄段分别是3-5岁、6-12岁、13-16岁,可知3到16岁的孩子都可以参加,故选B。
23.
细节理解题。根据海报内容可知在不同年龄段都有的活动是Personality Devp,Dance和English,故选C。
24.
推理判断题。根据“limited seats”可知座位有限,应该尽快预定。故选A。
25.
细节理解题。根据“Time: 2:30 pm to 5 pm”可知夏令营主要在下午上课,故选C。
26.B
27.C
28.C
29.D
30.A
【解析】
【导语】
本文是一篇说明文。阐述了我国面临的男女性别比失衡的问题。具体介绍了目前我国男女性别比例,和造成失衡的原因及影响,也在最后阐明解决这个问题还需要我们做大量的工作。
26.
词义猜测题。根据划线词所在句“The gender ratio at birth is as high as 115.9 : 100.” 中的“115.9 : 100”可知主语的意思应是“比例”。而由其上句可知中国的男性比女性多3376万,阐述的是性别问题,故选B。
27.
细节理解题。根据“ The gender ratio at birth is as high as. This means that there are 115.9 baby boys for every 100 baby girls. This ratio is still growing and may be 118.9 : 100 by 2022.”可知 115.9 : 100的意思是有每100个女婴就有115.9个男婴,而这个比例到2022年会上升到118.9 : 100 ,即每100个女婴就有118.9个男婴。故选C。
28.
细节理解题。根据第二段“According to the UN, there are only 21 nations or areas that have more women than men. Russia is one of them because many males died in World War Ⅱ. ”可知只有21个国家和地区女性的数量超过男性,而俄罗斯就是其中之一。故选C。
29.
细节理解题。根据第一段“After 2021, when teenage boys enter their 20s, at least 10 percent of them will find it difficult to marry a wife.”可知,2021之后,当青少年步入成年之后至少有10%的人发现娶到妻子是困难的。而且从下文可知,男女失衡的比例还在上升,所以我国的这一问题十分严重。故选D。
30.
推理判断题。根据第二段第三句“Russia is one of them because many males died in World War Ⅱ. Since then there have been more women than men in Russia.”可知,俄罗斯有更多的女性是因为二战期间许多男性丧生,由此推测二战期间大多数士兵是男性。故选A。
31.D
32.A
33.F
34.C
35.E
【解析】
【分析】
文章是五个人有不同的需求,并给出七个不同的介绍进行匹配。
31.
根据“Albert is a big fan of Lin Dan, because of whom he falls in love with badminton. He wants to watch badminton games on the spot.”可知,这里说的是与羽毛球有关的内容,选项D“汕头市羽毛球协会的羽毛球比赛将在汕头市正大体育馆举行。比赛项目包括单打和混合双打。”符合,故选D。
32.
根据“Larissa dreams about being a gymnast in the future. Her P.E. teacher encourages her to study from gymnasts of her age.”可知,这里Larissa的梦想是体操运动员,这里应该是说与体操运动员有关的事情,选项A“位于汕头大学东校区的体育中心将是田径和体操两项运动的场地。你可以去给你的运动员和体操运动员加油”符合,故选A。
33.
根据“Kelly’s father will be 50 in November. She wants to take him to a football game as his birthday gift.”可知,这里应该是与足球比赛有关的内容,选项F“汕头人民体育场将是足球比赛的场地之一。它被重建,最重要的AYG足球比赛将在那里举行。”符合,故选F。
34.
根据“Andrew has never been near the sea. He looks forward to walking on the beach, breathing the fresh sea air and enjoying an exciting game one day.”可知,这里应该是与享受海滩有关的内容,选项C“青澳湾位于南澳岛东端,是广东最早看到日出的地方。那里有美丽的海滩和完美的冲浪。这就是为什么它被选为沙滩排球和冲浪的场地。”符合,故选C。
35.
根据“Wilson likes all the ball sports. He hopes to find a place where he can watch as many ball games as possible.”可知,这里是说喜欢所有的球类运动,选项E“大部分体育项目将在体育产业基地进行。在这里你可以看到运动员游泳、跳水和打篮球。如果你喜欢橄榄球或乒乓球,你也可以在这里玩得开心!”符合,故选E。
36.by
37.get
38.kinds
39.possible
40.sell
41.free
42.In
43.experience
44.but
45.how
【解析】
【导语】
本文讲述了上周末,4名大学生决定一起在路边卖菜,体验了校外的贸易模式和生活艰辛,知道了赚钱是多么不容易。
36.
句意:上周末,4名大学生决定一起在路边卖菜,体验一下校外的贸易模式和生活艰辛。by doing“通过做某事”,故填by。
37.
句意:早上他们必须3点钟起床。get up“起床”,位于情态动词had to后,用动词原形。故填get。
38.
句意:首先,他们去城市附近的农场买了不同种类的蔬菜。结合句意,他们想要卖菜,因此不是一种蔬菜,kind“种类”,是名词,different kinds of“不同种类的”,故填kinds。
39.
句意:然后他们为了在街上摆摊,尽可能早地回到城市。as+形容词/副词+as possible表示“尽可能……的”,故填possible。
40.
句意:在早上大约6点30分,他们把蔬菜放好,把较好的蔬菜放在上面之后,他们开始卖菜。根据后文的“They peddled loudly and actively to attract customers.”可知,他们在卖菜,sell“出售”,是动词,begin to do sth“开始做某事”,故填sell。
41.
句意:当蔬菜没有卖完的时候,他们把它们免费给无家可归的人。根据“When the vegetables were not sold out”可知,卖不完的蔬菜,给无家可归的人,应是不要钱,是免费的,free“免费的”,故填free。
42.
句意:两天后,他们赚了大约300元。in +时间段,表示“多长时间之后”,故填In。
43.
句意:这次不同寻常的经历之后,他们彼此分享了自己的感受。结合上文可知,他们卖菜的经历,experience“经历”,有this修饰,用单数名词,故填experience。
44.
句意:我们很累,但是我们获得了很多。结合句意,前一句表示我们很累,后一句表示获得很多,前后表示转折关系,用连词but,故填but。
45.
句意:与闲逛相比,这种社会实践让我们了解到赚钱是多么困难。此处是宾语从句,修饰形容词difficult,用副词how,故填how。
46.The farmer made a hole in one of his largest fields.
47.He wanted to see which animal would find them first.
48.Because he thought it was impossible to find the bone in such a big field.
49.The carrot and the bone were right under the place where dog was lying.
50.The story tells us when we do something difficult in our life, we should stick to our goals.
51. When I was a freshman in middle school, I did badly in English. With the help of my teacher, I set a daily learning goal. From then on, I listened to the teacher carefully and took notes in English class. I asked my teachers and classmates for help when I had trouble in studying. I finished my homework on time. After class, I kept on reading words aloud and reciting words every day. I listened to English songs when I had time. I planned to read English books every week. I looked up new words in the dictionary and wrote them down. After one semester, my English has been greatly improved. I think it’s important to make a plan, but sticking to the goal is more important.
【解析】
【导语】
本文讲述兔子和狗的比赛。兔子和狗比赛,看谁先找到农夫埋在地里的骨头和胡萝卜,兔子本着坚定的信念,不言放弃、不辞辛苦地坚持寻找,终于找到;狗却只知道抱怨,放弃寻找。文章告诉人们当我们在生活中遇到困难时,我们应该坚持自己的目标。
46.
根据第一段“He made a hole in one of his largest fields”可知,农夫在他最大的一块田里挖了一个洞。故填The farmer made a hole in one of his largest fields.
47.
根据第一段“He wanted to see which animal would find them first”可知,他想看看哪种动物会先找到它们。故填He wanted to see which animal would find them first.
48.
根据第二段“He thought it was impossible to find the bone in such a big field”可知,他认为在这么大的一块地里找不到骨头。
49.
根据第三段“he dug a tunnel right under the place where dog was lying all the time. Luckily, he found the carrot and the bone there”可知,胡萝卜和骨头就在狗躺着的地方下面。故填The carrot and the bone were right under the place where dog was lying.
50.
本文讲述兔子和狗寻找农夫埋在地里的骨头和胡萝卜,兔子不言放弃、不辞辛苦地坚持寻找,终于找到;狗却只知道抱怨最终放弃。文章告诉人们当我们在生活中遇到困难时,我们应该坚持自己的目标。故填The story tells us when we do something difficult in our life, we should stick to our goals.
51.
1.题干解读:本文要求以自身的经历谈谈,自己如何坚持从一点一滴的小事做起去实现某个目的。
2.写作指导:本文用第一人称写作,谈为实现目标做出的努力用一般过去时,谈自己的感悟用一般现在时。书写时要注意正确使用短语,适当使用并列句和复合句以丰富文章句式。
