
Hello, I’m Jane. I’m in Harbin now. I like travelling (旅行). Last Saturday I went to Qingdao with my mother. Qingdao is a beautiful city. We went there by train. We went to the beach (海滩) on the first (第一) day in Qingdao. The sea was very beautiful. And we went swimming in the sea. It was very interesting. Then we visited May Fourth Square (五四广场). The square is big. We saw some interesting things at the square. We had lots of delicious food and I also bought some souvenirs (纪念品) in Qingdao. We will come back to Harbin this Friday.
1、Qingdao is a ______. ( )
A.dirty city .big town .beautiful city
2、Jane and her mother went to Qingdao ______. ( )
A.by car .by train .on the bus
3、They ______ in the sea. ( )
A.went swimming .went fishing .played games
4、They ______ at the square. ( )
A.ate an apple .walked to school .saw some interesting things
5、They will come back to Harbin ______. ( )
A.this Friday .last Friday .this Tuesday
二、阅读理解
Hello. My name is Wang Meng. I'm 13 years old. I'm tall and strong. I study at Xiwang Primary School. I like English very much. My favourite food are beef noodles. They're tasty and healthy. I can sing some English songs and wash my clothes. Today is Sunday. I often read books, do my homework and draw cartoons on weekends. There is a river in front of my home. There are two bridges over the river. Welcome to my home.
6、Is Wang Meng twelve years old? ( )
A.We don't know. .No, she isn't. .Yes, she is.
7、—What can Wang Meng do? ( )
—She can _________.
A.water the flowers .do some kung fu .sing English songs
8、Wang Meng likes _________ best. ( )
A.chicken .beef noodles .fish
9、Wang Meng's home is _________.( )
A.next to her school .over the bridge .near a river
10、Tomorrow is _________.( )
A.Monday .Saturday .Sunday
三、阅读理解
阅读短文,选择正确答案
This is Helen’s bedroom. It’s new and nice. A bed and a chair are in it. There’s a desk beside the window. Some flowers are on it. A bookcase is near the bed. Some English books are on the bookcase(书柜).There’s a picture on the wall. Three people are in the picture. The man is her father. The woman is her mother.
11、Helen’s bedroom is_____. ( )
A.big and nice .small and new .new and nice
12、There are_____on the desk. ( )
A.some English books .some flowers .some toys
13、There is a picture_____. ( )
A.near the bookcase .near the bed .on the wall
14、There are_____people in the picture. ( )
A.two .three .four
15、The man in the picture is Helen’s_____. ( )
A.father .uncle .grandpa
四、阅读理解
Tom lives in the village, and he likes swimming in the river near his house. But his father gets (获得) a job in a big city (城市), and he moves there with (和……一起) his family. Their new house has a garden, but the garden is very small. Tom isn’t happy. “Is there a river near here (这里)?” he asks his mother on the first morning. His mother answers, “No, there isn’t, but there’s a nice park near here and there’s a pool (池塘) in it. We’re going there this afternoon.” Tom is happy now. After lunch, Tom and his mother go to the park. Tom wants to walk (走) near the pool, but there is a sign (指示牌) before (在……之前) it. His mother reads it to him, “Warning (警告): This pool is dangerous (有危险的). 367 people fell into (掉进) it.” Tom looks into the pool carefully, and he says,“But I can’t see them.”
16、There’s ___________ near Tom’s house. ( )
A.a river .a lake .a mountain
17、Tom’s family move to a big city because (因为) ___________. ( )
A.his mother likes the city
B.they buy a big house there
C.his father gets a new job
18、Tom is ___________ to see his new house. ( )
A.happy .not happy .shy
19、___________, Tom and his mother go to the park. ( )
A.Before lunch .After lunch .After dinner
20、Why (为什么) is the pool dangerous? ( )
A.Because the pool is very deep (深的).
B.Because the pool is very big.
C.Because many people fell into the pool.
五、阅读理解
Come in please. This is my parents’ bedroom. They put all their clothes (衣服) here. Look, my mother’s new dress is on the bed. It’s very nice. And my mum likes it very much. My father’s shoes are under the bed. His jeans are behind the TV. They’re old. They’re too small. He’d like a new pair. Maybe (可能) we can go shopping this weekend.
21、Mum’s new _______ is on the bed. ( )
A.jacket .dress .skirt
22、Where are Dad’s shoes? ( )
A.They’re in my schoolbag. .They’re under the bed. .They’re on the chair.
23、My father’s jeans are _______. ( )
A.new .too long .old
24、My father would like _______. ( )
A.a new pair of jeans .a new pair of gloves .a new pair of shoes
25、We may _______ this weekend. ( )
A.go swimming .go fishing .go shopping
六、阅读理解
Welcome to our restaurant! We have fish, chicken, rice, eggs, fruits and vegetables for you to eat. We have apple juice, orange juice, milk and beer for you to drink. Many people come here for dinner every day. Do you want to try Chinese food? We have Shandong food, Sichuan food and Guangdong food. They’re nice to eat. And they are cheap. On Sundays, children can have free milk here. You can take our food home.
Would you like to enjoy nice food? Please come in!
26、We can’t have ________ in this restaurant. ( )
A.eggs .fish .ice cream
27、We can have ________ in this restaurant. ( )
A.soup .coffee .orange juice
28、The underlined (划线的) word “cheap”means (意思是) ________. ( )
A.便宜的 .易坏的 .昂贵的
29、How many kinds of Chinese food can we eat there? ( )
A.Two. .Three. .Four.
30、The writer (作者) wants to ________. ( )
A.tell us where this restaurant is
B.help us eat well in this restaurant
C.encourage (鼓励) us to eat in this restaurant
【参】
一、阅读理解
解析:1、C
2、B
3、A
4、C
5、A
【导语】本文讲了简去青岛旅行的事情。
1、句意:青岛是一个______。A肮脏的城市,B大城镇,C漂亮的城市,根据“Qingdao is a beautiful city.”,可知青岛是一个漂亮的城市,故选C。
2、句意:简和她的妈妈_____去的青岛。A开车,B坐火车,C在公共汽车上,根据“We went there by train.”,可知简和她的妈妈坐火车去的青岛,故选B。
3、句意:她们在海里_______。A游泳,B钓鱼,C玩游戏,根据“And we went swimming in the sea.”,可知她们在海里游泳,故选A。
4、句意:他们在广场______。A吃苹果,B步行去学校,C看到了一些有趣的事情,根据“We saw some interesting things at the square.”,可知他们在广场看到了一些有趣的事情,故选C。
5、句意:他们将于_______返回哈尔滨。A这星期五,B上星期五,C这星期二,根据“We will come back to Harbin this Friday.”,可知他们将于这星期五返回哈尔滨,故选A。
二、阅读理解
解析:6、B
7、C
8、B
9、C
10、A
【导语】本文讲述了作者王萌的年领,外貌,最喜欢的食物以及她的家的位置。
6、句意:王萌十二岁了吗?根据Hello. My name is Wang Meng. I'm 13 years old.可知她十三岁。故做否定回答。故选B。
7、句意:—王萌会做什么?—她会_______。A浇花,B练功夫,C唱英文歌曲,根据I can sing some English songs and wash my clothes. 可知她会唱英文歌曲和洗衣服。故选C。
8、句意:王萌最喜欢_______。A鸡肉,B牛肉面条,C鱼,根据My favourite food are beef noodles. 可知是牛肉面条。故选B。
9、句意:王萌的家______。A紧挨着她的学校,B在大桥的上面,C在河的附近,根据There is a river in front of my home. 可知在河的附近。故选C。
10、句意:明天是______。A星期一,B星期六,C星期日,根据Today is Sunday.可知明天是星期一。故选A。
三、阅读理解
解析:11、C
12、B
13、C
14、B
15、A
四、阅读理解
解析:16、A
17、C
18、B
19、B
20、C
【导语】本文介绍的是汤姆的新家附近的情况。
16、句意:在汤姆家附近有______。A一条河,B一个湖,C一座山,根据文章“Tom lives in the village, and he likes swimming in the river near his house.”得知“在汤姆他们家附近有一条河。”故选A。
17、句意:汤姆的家人搬到一个大城市里因为_______。A他的妈妈喜欢这个城市。B他们买了一个大房子。C他的爸爸得到了一份工作。根据文章“But his father gets (获得) a job in a big city (城市), and he moves there with (和…一起) his family.”得知“因为他的爸爸在大城市里得到了一份工作,所以他们一家人搬到了大城市里。”故选C。
18、句意:汤姆看到他的新房子_______。A高兴的,B不高兴的,C害羞的,根据文章“Their new house has a garden, but the garden is very small. Tom isn’t happy. ”得知“他们的新房子有一个花园,但是花园很小。汤姆不高兴。”故选B。
19、句意:______,汤姆和他的妈妈去公园。A午饭前,B午饭后,C晚饭后,根据文章“After lunch, Tom and his mother go to the park. ”得知“午饭后,汤姆和他的妈妈去了公园。”故选B。
20、句意:为什么水池危险?A因为水池很深。B因为水池很大。C因为许多人掉进了水池里。根据文章“ 367 people fell into (掉进) it.”得知“367个人掉进了水池里。”故选C。
五、阅读理解
21、B
22、B
23、C
24、A
25、C
【分析】本文主要介绍了爸爸妈妈的衣服。
21、句意:妈妈的新______在床上。A夹克,B连衣裙,C短
解析:21、B
22、B
23、C
24、A
25、C
【分析】本文主要介绍了爸爸妈妈的衣服。
21、句意:妈妈的新______在床上。A夹克,B连衣裙,C短裙,根据Look, my mother’s new dress is on the bed.看,我妈妈的新连衣裙在床上。故选B。
22、句意:爸爸的鞋在哪?A它们在我的书包里。B它们在床下。C它们在椅子上。根据My father’s shoes are under the bed.我爸爸的鞋在床下,故选B。
23、句意:我爸爸的牛仔裤是______。A新的,B太长,C旧的,根据His jeans are behind the TV. They’re old.他的牛仔裤在电视后面。它们是旧的。故选C。
24、句意:我爸爸想要______。A一条新牛仔裤,B一副新手套,C一双新鞋,根据His jeans are behind the TV. They’re old. They’re too small. He’d like a new pair.他的牛仔裤在电视后面。它们是旧的。它们太小了。他想要一条新的。故选A。
25、句意:这个周末我们可以_______。A去游泳,B去钓鱼,C去购物,根据Maybe (可能) we can go shopping this weekend.可能这个周末我们可以去购物。故选C。
【点睛】
六、阅读理解
26、C
27、C
28、A
29、B
30、C
【分析】本文介绍了这家餐厅的食物并鼓励我们来这家餐厅吃饭。
26、句意:我们不能在这家餐厅吃____。
解析:26、C
27、C
28、A
29、B
30、C
【分析】本文介绍了这家餐厅的食物并鼓励我们来这家餐厅吃饭。
26、句意:我们不能在这家餐厅吃____。A鸡蛋,B鱼,C冰激凌,根据短文中的We have fish, chicken, rice, eggs, fruits and vegetables for you to eat. 可知我们不能在这家餐厅吃冰激凌,故选C。
27、句意:我们能在这家餐厅喝_____。A汤,B咖啡,C橙汁,根据短文中的We have apple juice, orange juice, milk and beer for you to drink.可知我们能在这家餐厅喝橙汁,故选C。
28、句意:划线单词 “cheap”意思是____。根据短文中的And they are cheap.可知意思是便宜的,故选A。
29、句意:在那里我们能吃到多少种中国菜?A两种,B三种,C四种,根据短文中的We have Shandong food, Sichuan food and Guangdong food. 可知我们能吃到三种中国菜,故选B。
30、句意:作者想要_____。A告诉我们这个餐厅在哪里,B帮助我们在这家餐厅吃好,C鼓励我们来这家餐厅吃饭,根据短文大意,可知鼓励我们来这家餐厅吃饭,故选C。
【点睛】
