
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、语法选择
请通读以下短文,掌握其大意,然后从四个选项中选出最佳答案。
Here is an interesting and moving story. John Smith is 60 years old, from New Zealand. He has been ________ with a sheepshead wrasse(羊头濑鱼)for over 30 years.
John’s meeting with the big fish ________ when he was working underwater. He found it got hurt and it couldn’t feed ________. It was going to die. For more than ten days, John took good care of it. He fed it five crabs(螃蟹)a day. That was the beginning of a long and ________ friendship. Since then, John ________ to visit his friend from time to time. He calls it “Good Friend”.
Every time they see each other, John greets Good Friend with a kiss. Good Friend seems to enjoy being with John ________ other fish may be afraid of people and swim away quickly. It lets him touch its body and kisses it ________ the head. “Good Friend’s face looks like a man’s face from the front. I’m sure it knows I saved its life. ________ amazing it is!” John said. In fact, John’s words may be true. A study from the University of London shows ________ some fish are really able to recognize human faces. This finding makes the friendship between the old man and the fish even ________ and more moving.
1.A.friend .friends .friendship .some friends
2.A.is happened .happens .was happened .happened
3.A.themselves .them .itself .it
4.A.surprises .surprised .surprising .surprisingly
5.A.is coming .was coming .will come .has come
6.A.while .who .so .where
7.A.in .on .for .into
8.A.what .what an .How .How an
9.A.that .which .who .whom
10.A.special .more special .specially .more specially
二、完形填空
通读以下短文,掌握其大意,然后从四个选项中选出最佳答案。
My band (乐队) once rode all night half a day through the heavy snowstorm to go to a concert in a small town. However, when we arrived, we ____11____ our concert had been canceled (取消) because of the weather. A few fans hadn’t heard the news, and they also ____12____ the concert hall.
We were ____13____, tired and hungry. But something in the eyes of the fans told us how badly they wanted to listen to the music. There was certainly no place else for us to go. Why not drink some coffee and play some country music for them?
That is exactly what we did. When our show was over, ____14____ came to the stage (舞台) where I was standing. “You don’t know how much this evening has meant to ____15____,” she said, looking deeply into my eyes.
“Well, we have ____16____ it, too. We are so happy to stay with all of you here,” I replied.
“My husband ____17____ because of cancer (癌症) last year,” she said sadly. “I haven’t been out of the house since he died last year except to go to the market. I didn’t really want to come here today, ____18____ my daughter talked to me and brought me here. My husband and I had lots of your records. I’m so glad to get to meet you. Thank you for playing and singing for such a small crowd of fans. Today is the first time I’ve smiled since my husband died. Your music has helped me forget my problems for ____19____.”
I opened my arms and hugged her. Well, we _____20_____ don’t cure (治愈) illnesses like cancer and so on, but we can cure some other things that are almost as important.
11.A.were heard .were told .were asked .were given
12.A.left .missed .went out of .arrived at
13.A.warm .hot .cool .cold
14.A.a young man .an old man .an old woman .a little girl
15.A.him .her .me .you
16.A.played .sung .showed .enjoyed
17.A.died .went .left .stayed
18.A.however .but .because .if
19.A.a year .a month .a while .a week
20.A.doctors .musicians .nurses .fans
三、阅读单选
(A)
| Monday, 6th AprilWe had a PE class today. First, we did some warm-up exercise with Mr. Smith. Then, we were divided into several teams to play different sports like football, basketball, volleyball and tennis. I chose to play tennis, as it’s my favorite sport and Jack, my best friend, was in the same team. |
| Tuesday, 7th AprilIn Maths class, we went over what we had learned to prepare for the exam on Friday. Some students asked each other questions they didn’t understand, and some asked Miss Green. Then Miss Green asked us to do some exercises together. |
| Wednesday, 8th AprilWe finished studying the second lesson of American History in history class today. We watched a part of the TV program American Today. I like it very much. After class, I talked about it with other classmates, but I found that most of them were not interested in this TV program. |
| Thursday, 9th AprilI learned something about natural disasters in Geography class today. Mrs. Brown showed us a video about natural disasters, and we watched it with great interest. Natural disasters are so terrible that I never want to experience one. |
22.When did the students have their Maths exam?
A.On April 7th. .On April 8th. .On April 9th. .On April 10th.
23.What did most of the writer’s classmates think of the TV program in history class?
A.Interesting. .Not interesting. .Wonderful. .Excellent.
24.What subject did Mrs. Brown teach the students on Thursday?
A.PE. .Geography. .History. .Maths.
25.This passage is probably from a ________.
A.business magazine .TV report. .personal diary .travel website
Need to kill a few minutes while waiting for a bus or train alone? What will you do? “Playing with my smart phone,” you may say. But what if your smart phone dies?
Short Edition, a French publishing company, may have a way out. In the French city of Grenoble, there are unusual vending machines(自动售货机) that don’t sell food or drinks; they print out short stories. They were built by Short Edition and can be found near the city’s town hall, train station and some other popular places. By using them, people can choose a story that will take either one, three or five minutes to read. The machines will then print stories on paper, with topics from children’s stories to poems. All the stories and poems are free. They were written by members of the Short Edition company.
Christophe Sibieude, one of the founders(创始人) of Short Edition said his team came up with the idea while in front of a traditional vending machine. “We said to ourselves that we could do the same thing with short stories or poems to occupy these waiting moments.”
These story-telling machines worked out well. More and more people in Grenoble got into the habit of reading short stories in their waiting time. So Short Edition decided to move forward—to build more such machines all over the country. Now the unusual machines have really walked out of Grenoble.
26.What can the vending machines of Short Edition do?
A.Selling food. .Selling drinks. .Printing out short stories. .Printing new books.
27.What does the underlined word “occupy” mean in Chinese in Paragraph 3?
A.出售 .拍摄 .节省 .充分利用
28.According to this passage, which of the following is TRUE?
A.The vending machines of Short Edition can be found in people’s own homes.
B.People have to spend much time reading each story printed by the vending machines of Short Edition.
C.People can read poems with the help of the vending machines of Short Edition.
D.The stories from the vending machines of Short Edition were written by famous French writers from all over the country.
29.What can we learn about the vending machines of Short Edition from this passage?
A.People can use them in more and more cities in France.
B.They can be found all over the world now.
C.They can’t offer people short stories.
D.They are the result of Christophe Sibieude’s own idea.
30.Which of the following is the best title for the passage?
A.Vending Machines .Short Stories
C.Unusual Vending Machines .French City—Grenoble
四、阅读匹配
请把左栏的信息和右栏目的信息进行合适的配对。
____31____ How much do you know about the first black president of South Africa? Have you ever read about him? Can you tell me something about him?
____32____ Chinese Kung Fu is famous in the world. Are you interested in Kung Fu? Can you play Kung Fu? Who is your favorite Kun Fu star?
____33____ Many people like singing. Singing songs can make people happy. Can you sing? Can you tell me something about your favorite singer?
____34____ Reading is pretty important to us. Do you like reading? Do you have favorite books? Would you like to tell me something about the writer you like best?
| ____35____ What do you know about scientists? Do you want to be a famous scientist? Who is your favorite scientist? Can you tell me something about him/ her? | A.Celine Dion, born in Canada in 1968, is a great singer. She became famous for her song My Heart Will Go On for the film Titanic in 1997. I can sing this song well. B.Mark Twain, a famous American writer, was born in 1835. He died in 1910. One of his famous books is called The Adventure of Tom Sawyer. He is one of my favorite writers. I love reading his works. C.Norman Bethune was born in 10 in Canada. He was a famous doctor. When he was 48 years old, he came to China and helped Chinese people. D.Bill Gates was born in 1955 and grew up in Seatle, the US, with his two sisters. In 1976 Bill and his friends Paul Allen built Microsoft Corporation.. E. Qian Xuesen, a famous scientist in modem China, was a member of Chinese Academy of Sciences. He was born in Hangzhou City of Zhejang Province in December 1911. I want to be a great scientist like him in the future. F. Jackie Chan was born in Hong Kong in April, 1954. He and Li Lianje are famous all over the world for Chinese Kung Fu. They are all my favorite Kung Fu stars, I like their Kung Fu films very much though I can’t play Kung Fu. G. I have read something about Nelson Mandala, who was born in 1918, He was the president of South Africa from 1994 to 1999. He was called “Father of South Africa”. He received Nobel Prize in 1993. |
请用适当的词完成下面短文。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。
Walk in the streets of almost any country and you will probably see police officers. They stop crimes. ____36____ help people and keep them safe. They direct the traffic. And they ____37____ lost children find their parents.
Becoming a Police Officer
If you want to be a police officer, you need to ____38____ about people. You have to be ready to help people. You have to solve ____39____ . And you have to stay calm in difficult situations.
In many countries, police officers get training at police academies(警官学校). They learn things ____40____ help them do their jobs. They learn about laws. They learn safe ____41____ of weapons(武器). And they learn how to help people who are hurt.
Police Uniforms
In different countries, police officers wear different uniforms. The most common ____42____ for police uniforms is dark blue. But in some countries, the uniforms are green or other colors.
How Police Officers Get Around
____43____ do their jobs, most police officers have to move from place to place. Some police officers walk the streets. Others ride around in cars. Traffic police officers often ____44____ motorcycles. Police officers in some places ride horses. Some get around on bicycles. Some even go around places _____45_____ flying in helicopter(直升机).
六、读写综合
They Cross the Finish Line Together
It’s easy for us to understand why every runner wants to run faster than others in running races. But you will be surprised to know a runner named Peter Green has won many people’s hearts because of his slowing down to help another runner in a race.
The race, the Beach to Hobart 15K, was held in Melbourne, Australia. About 7, 300 runners took part in it and one of them was John Smith. He had a good chance of winning.
The race was held on a hot Sunday morning. At first, everything was going well and John was ahead of all the other runners. However, when he was less than 150 meters from the finish line, he suddenly fell down because of heat stroke (中暑). John thought the race was over for him until he felt someone pick him up. It was Peter Green, John’s top competitor.
Peter helped John to his feet, and together they ran to the finish line. After that, John fell down again. Both men finished the race in 40 minutes and 40 seconds. Commonly, a runner will be disqualified (取消资格) for receiving physical help or providing help to another runner. However, neither Peter nor John was disqualified. Both of them got medals for their sportsmanship (运动员精神).
46.What’s the name of the running race in Melbourne, Australia?
_______________________________________________________________________________
47.How many runners took part in the race?
_______________________________________________________________________________
48.What’s the weather like on Sunday morning?
_______________________________________________________________________________
49.What was wrong with John when he was less than 150 meters from the finish line?
_______________________________________________________________________________
50.What was the result for Peter and John in the end?
_______________________________________________________________________________
51.体育比赛,成绩固然重要,但更重要的是运动员精神:相互理解、相互尊重、相互帮助、团结友爱、公平竞争、勇敢坚毅、顽强拼搏、不言放弃、友谊第一……;请你在阅读以上A部分内容的基础上,结合实际和自己的认识写一篇英语短文。写作信息如下:
内容包括:
1)你对A部分故事的简单感想;
2)你对运动员精神(sportsmanship)的看法(不少于2点);
3)向同学们提出参加体育比赛(例如校运会)或平时参加体育运动时的运动员精神倡议(不少于2点)。
作文要求:
1)可使用文章中的一些词汇,但不能照抄原文的句子;不得在作文中出现学校的真实名称和考生的真实姓名。
2)语句连贯,词数不少于80个。短文的开头已给出,不计入总词数。
3)参考词汇:(可用可不用)
尊重(respect n. /vt.);勇敢(brave adj./bravery n.);坚毅(persistent adj./persistence n.)
团结友爱(unity and friendship n.);公平(fair adj./ fairly adv.);顽强拼搏(fight toughly)
After reading They Cross the Finish Line Together, I_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参:
1.B
2.D
3.C
4.C
5.D
6.A
7.B
8.C
9.A
10.B
【解析】
【导语】
本文是一个有趣而感人的故事。主要关于约翰·史密斯和一条羊头濑鱼的友谊。
1.
句意:他和一条羊头濑鱼做了30多年的朋友。
friend朋友;friends朋友(friend的复数形式);friendship友谊;some friends一些朋友。观察句子结构可知,本题考查短语be friends with“跟……交朋友”。故选B。
2.
句意:约翰在水下工作时遇到了大鱼。
is happened(表述错误);happens发生(happen的第三人称单数形式);was happened(表述错误);happened发生(happen的过去式)。根据“when he was working underwater.”可知,空格所在句的时态为一般过去时。所填词在句中作谓语,所以要填过去式。故选D。
3.
句意:他发现它受伤了,不能养活自己。
themselves他们自己;them他们;itself它自己;it它。根据“It was going to die. For more than ten days, John took good care of it. He fed it five crabs(螃蟹)a day.”可知,大鱼无法养活它自己。故选C。
4.
句意:这是一段漫长而令人惊讶的友谊的开始。
surprises使……惊奇,动词;surprised惊奇的,形容词,一般修饰人;surprising令人惊奇的,形容词,一般修饰物;surprisingly出人意料地,副词。观察句子结构可知,连词and在句中连接两个形容词,空格处填形容词,所填词修饰物“friendship”,应该用surprising。故选C。
5.
句意:从那以后,约翰不时来看他的朋友。
is coming现在进行时;was coming过去进行时;will come一般将来时;has come现在完成时。根据时间状语“Since then”可知,空格所在句的时态为现在完成时。故选D。
6.
句意:好朋友似乎喜欢和约翰在一起,而其他鱼可能会害怕人,很快就会游走。
while然而;who谁 ;so因此;where哪里。根据空格前后的句子可知,这里是拿大鱼和其他的鱼相比较。空格处表转折。故选A。
7.
句意:它让他摸它的身体,亲吻它的头。
in在……里面;on在……上面;for为;into到……里。本题考查kiss sb.+介词+部位。当部位是头或者其他较硬部位时,用介词on。故选B。
8.
句意:太神奇了!
What引导的感叹句结构为:what+名词+主语+谓语+其他;How引导的感叹句结构为:How+形容词/副词+主语+谓语+其他。观察句子结构可知,句子的主语是it,主语前只有形容词amazing。故符合how引导的感叹句结构。故选C。
9.
句意:伦敦大学的一项研究表明,一些鱼确实能够识别人脸。
that用在宾语从句中时起连接词的作用,无意义;which哪个;who谁;whom谁。根据句意可知,空处不缺成分,用that引导宾语从句。故选A。
10.
句意:这一发现使老人和鱼之间的友谊更加特殊和感人。
special特殊的;more special更特殊的;specially特殊地;more specially更特殊地。连词and连接两个相同词性的词,根据and后的“more moving”可知,空格处要填形容词比较级。故选B。
11.B
12.D
13.D
14.C
15.C
16.D
17.A
18.B
19.C
20.B
【解析】
【导语】
本文讲述了作者乐队曾经的一场表演让老妇人暂时忘却了烦恼。作者认为音乐家不会治疗癌症之类的疾病,但可以治疗其他一些几乎同样重要的疾病。
11.
句意:然而,当我们到达时,我们被告知我们的音乐会因为天气原因被取消了。
were heard被听见;were told被告知;were asked被询问;were given被给予。根据“we … our concert had been canceled because of the weather.”可知应该是我们被告知我们的音乐会因为天气原因被取消,故选B。
12.
句意:一些歌迷没有听到这个消息,他们也来到了音乐厅。
left遗留;missed错过;went out of从……出来;arrived at到达。根据“A few fans hadn’t heard the news”和“they also … the concert hall.”可知歌迷没有听到音乐会取消的消息,所以他们也来到了音乐厅,故选D。
13.
句意:我们又冷又累又饿。
warm温暖的;hot炎热的;cool凉爽的;cold寒冷的。根据“through the heavy snowstorm”可知应该是寒冷的,故选D。
14.
句意:当我们的表演结束时,一位老妇人来到我站着的舞台上。
a young man一个年轻男人;an old man一个老男人;an old woman一个老妇人;a little girl一个小女孩。根据“My husband …because of cancer last year”可知应该是一位老妇人,故选C。
15.
句意:你不知道今晚对我有多重要。
him他;her她;me我;you你。观察句子可知,这是老妇人说的话,再结合“Today is the first time I’ve smiled since my husband died”可知应该是对老妇人自己很重要,故选C。
16.
句意:嗯,我们也很喜欢。
played玩;sung唱;showed展示;enjoyed享受,喜欢。根据“We are so happy to stay with all of you here”,可知应该是也很享受很喜欢,故选D。
17.
句意:我丈夫去年死于癌症。
died死;went去;left离开;stayed留下。根据“Today is the first time I’ve smiled since my husband died”可知他丈夫死了,故选A。
18.
句意:我今天其实不想来这里,但我女儿跟我劝我,带我来这里。
however然而;but但是;because因为;if如果。根据“I didn’t really want to come here today”可知老妇人其实不想来,但是后面来了,应该是表转折,故选B。
19.
句意:你的音乐让我暂时忘却了烦恼。
a year一年;a month一个月;a while一会儿;a week一周。根据“Your music has helped me forget my problems for …”可知应该是音乐让老妇人忘却了烦恼一会儿,故选C。
20.
句意:我们音乐家不会治疗癌症之类的疾病,但我们可以治疗其他一些几乎同样重要的疾病。
doctors医生;musicians音乐家;nurses护士;fans粉丝。根据短文内容可知作者他们是一个乐队,是作为音乐家的他们让老妇人暂时忘却了烦恼,故选B。
21.D
22.D
23.B
24.B
25.C
【解析】
【导语】
本文是四篇日记。记录了作者四月六号到九号这四天在学校里做了些什么。
21.
细节理解题。根据“I chose to play tennis, as it’s my favorite sport and Jack, my best friend, was in the same team.”可知,作者选择了打网球,Jack和作者在同一个队,所以Jack打的是网球。故选D。
22.
细节理解题。根据“we went over what we had learned to prepare for the exam on Friday.”可知,数学考试在星期五;根据“Tuesday, 7th April”可知,星期二是四月七号,所以星期五是四月十号。故选D。
23.
细节理解题。根据“but I found that most of them were not interested in this TV program.”可知,作者的大多数同学对那个电视节目不感兴趣。故选B。
24.
细节理解题。根据“I learned something about natural disasters in Geography class today. Mrs. Brown showed us a video about natural disasters”可知,布朗太太周四教学生地理课。故选B。
25.
推理判断题。本文是四篇日记。记录了作者四月六号到九号这四天在学校里做了些什么。所以属于个人日记。故选C。
26.C
27.D
28.C
29.A
30.C
【解析】
【导语】
本文主要介绍了在法国格勒诺布尔出现的故事贩卖机。
26.
细节理解题。根据第二段中的“they print out short stories”可知自动售货机打印短篇故事。故选C。
27.
词句猜测题。根据划线单词“occupy”的下文“these waiting moments”可知利用自动售货机打印出来的短篇小说或诗歌来充分利用这些等待时间。故选D。
28.
推理判断题。根据第二段的“The machines will then print stories on paper, with topics from children’s stories to poems.”可知自动售货机会把故事打印在纸上,主题从儿童故事到诗歌。由此可知人们可以通过这台机器阅读诗歌。故选C。
29.
推理判断题。根据最后一段的“So Short Edition decided to move forward—to build more such machines all over the country.”可知“短刊”出版商决定在全国各地投放更多这样的机器,说明人们可以在越来越多的法国城市使用这种故事贩卖机。故选A。
30.
最佳标题题。根据第二段的“Short Edition, a French publishing company, may have a way out. In the French city of Grenoble, there are unusual vending machines(自动售货机) that don’t sell food or drinks; they print out short stories.”可知这篇文章都在介绍这台不同寻常的自动售货机。故选C。
31.G
32.F
33.A
34.B
35.E
【解析】
【导语】
本文介绍了一些名人的信息。
31.
根据“How much do you know about the first black president of South Africa? Have you ever read about him? Can you tell me something about him?”可知应是问南非第一位黑人总统的有关信息。选项G“我读过一些关于纳尔逊·曼德拉的书,他出生于1918年,1994年至1999年担任南非总统。他被称为“南非之父”。他于1993年获得诺贝尔奖。”与之对应。故选G。
32.
根据“Chinese Kung Fu is famous in the world. Are you interested in Kung Fu? Can you play Kung Fu? Who is your favorite Kun Fu star?”可知应是问有关中国功夫的信息。选项F“成龙于1954年4月出生于。他和李连杰以中国功夫闻名世界。他们都是我最喜欢的功夫明星,我非常喜欢他们的功夫电影,虽然我不会打功夫。”与之对应。故选F。
33.
根据“Can you sing? Can you tell me something about your favorite singer?”可知应是问唱歌和歌手的信息。选项A“席琳·迪翁1968年出生于加拿大,是一位伟大的歌手。1997年,她因电影《泰坦尼克号》中的歌曲《我的心将继续》而出名。我能唱好这首歌。”与之对应。故选A。
34.
根据“Do you like reading? Do you have favorite books? Would you like to tell me something about the writer you like best?”可知应是问有关阅读和最喜欢的作家的信息。选项B“美国著名作家马克·吐温生于1835年。他于1910年去世。他的一本名著叫《汤姆·索耶历险记》。他是我最喜欢的作家之一。我喜欢读他的作品。”与之对应。故选B。
35.
根据“Do you want to be a famous scientist? Who is your favorite scientist? Can you tell me something about him/her?”可知应是问有关最喜欢的科学家的信息。选项E“钱学森是中国近代著名科学家,中国科学院院士。1911年12月,他出生在浙江省杭州市。我想将来成为像他一样伟大的科学家。”与之对应。故选E。
36.They
37.help
38.care##learn##think
39.problems
40.that##which##to
41.use##usages
42.color##colour
43.To
44.ride##use
45.by
【解析】
【导语】
本文是一篇说明文。文章介绍了这一职业的相关内容,比如如何成为一名、警服和巡逻方式。
36.
句意:他们帮助别人,保护他们的安全。句子中缺少主语,根据上一句“They stop crimes”可知此句的主语也是They,指。故填They。
37.
句意:他们帮助走失的孩子找到他们的父母。根据上文“help people and keep them safe”可知帮助人们,因此此处指他们会帮助走失的孩子找到他们的父母,句子是一般现在时,主语是They,谓语动词用原形。故填help。
38.
句意:如果你想要成为一名,你需要关心/了解/考虑别人。根据下一句“You have to be ready to help people”可知你必须随时准备帮助别人,说明你要能关心/了解/考虑别人。“关心”是care about,“了解”是learn about,“考虑”是think about。故填care/learn/think。
39.
句意:你必须解决问题。solve problems表示“解决问题”。故填problems。
40.
句意:他们学习可以帮助他们完成工作的东西/他们学习东西来帮助他们完成工作。things是名词,后面可带定语从句,从句help them do their jobs缺少主语,可用that或which来引导。help them do their jobs“帮助他们完成工作”是they learn things“他们学习东西”的目的,可用不定式to do来表示。故填that/which/to。
41.
句意:他们学习武器的安全用法。safe是形容词,修饰名词。根据空格后的“weapons”可知此处表示武器的安全使用,可用名词use“使用”或usages“使用方法”。故填use/usages。
42.
句意:最普遍的制服颜色是深蓝色。根据空格后的“dark blue”可知这里说的是制服的颜色,“颜色”是color或colour。故填color/colour。
43.
句意:为了完成他们的工作,大部分不得不从一个地方搬到另一个地方。move from place to place“从一个地方搬到另一个地方”是do their jobs“完成他们的工作”的目的,可用动词不定式to do。故填To。
44.
句意:交通经常/使用骑摩托车。空处缺少谓语,时态为一般现在时,主语为复数,动词用原形,ride motorcycles表示“骑摩托车”,use motorcycles表示“使用摩托车”。故填ride/use。
45.
句意:有一些甚至通过乘坐直升机到处巡逻。flying in helicopter表示“乘坐直升机”,这是一种交通方式,可用介词by“通过”放在其前。故填by。
46.The name is the Beach to Hobart 15K./The Beach to Hobart 15K.
47.About 7, 300./About 7, 300 runners took part in the race.
48.It was hot./Hot.
49.He fell down./He had a heat stroke.
50.They were not disqualified and both of them got medals for their sportsmanship./Neither Peter nor John was disqualified./Both of them got medals for their sportsmanship.
51.例文
After reading They Cross the Finish Line Together, I was greatly touched by what Peter did in the race. It is Peter’s sportsmanship that leads to the happy ending of the race. Because of his valuable sportsmanship, Peter won the medal of the race. How amazing the sportsmanship!
There is no doubt that scores are really important in sports competition, just as the traditional motto goes in Olympic Games like this: Faster, Higher, Stronger. However, the sportsmanship is more important than that. In fact, sports events go beyond sports. For example, in 2008 Beijing Olympic Games, we have the theme “One world one dream” while in 2022 Beijing Winter Olympic Games we have “Together for a shared future”, of which the Olympic spirit shines brightly. We hope the sportsmanship can melt into the daily life, home and abroad, all over the world. Please remember the modern motto of Olympic Games “Faster, Higher, Stronger and together.”
No sooner said than done. Let’s carry forward the sportsmanship—the spirit of Olympic Games while doing sports, especially in the school sports meeting or in our everyday life.
【解析】
【导语】
本文通过阅读《他们一起越过终点线》的故事,讲述了体育精神的可贵。
46.
根据“The race, the Beach to Hobart 15K, was held in Melbourne, Australia.”,可知在澳大利亚墨尔本举行的赛跑名为“海滩到霍巴特15K”,故填The name is the Beach to Hobart 15K./The Beach to Hobart 15K.
47.
根据“About 7, 300 runners took part in it and one of them was John Smith.”,可知大约7300名选手参加了比赛,故填About 7, 300./About 7, 300 runners took part in the race.
48.
根据“The race was held on a hot Sunday morning.”,可知星期天的天气炎热,故填It was hot./Hot.
49.
根据“when he was less than 150 meters from the finish line, he suddenly fell down because of heat stroke.”,可知他在不到150米的终点前因为中暑突然摔倒了,故填He fell down./He had a heat stroke.
50.
根据“neither Peter nor John was disqualified. Both of them got medals for their sportsmanship.”可知彼得和约翰都没有被取消资格,还因为他们的体育精神得到了奖牌,故填They were not disqualified and both of them got medals for their sportsmanship./Neither Peter nor John was disqualified./Both of them got medals for their sportsmanship.
51.
1.题干解读:阅读题干可知,要求我们在A阅读部分的内容基础上,结合实际和自己的认识写一篇英语短文。题干已经给出写作要点,注意写作时不要漏写,同时在书写时可以适当地添加合理的内容,使文章内容更加丰富。
2.写作指导:本文时态以一般现在时为主,人称以第一人称为主。例文采取三段式的写作手法:第一段写对A部分故事的简单感想;第二段写对运动员精神的看法;第三段号召同学们多参加体育比赛,做一个有体育精神的人。
