
笔试部分
听力部分
(2019内蒙古通辽)一、听句子,选择最佳图片。(每小题1分,共5分)
第一节 听句子,从每小题A、B、C选项中选择最佳图片。(每个句子读一遍)
二、听句子、对话和短文。(每小题1分,共15分)
(2019内蒙古通辽)第二节 听句子,从每小题A、B、C选项中选择能对句子坐车适当的反应的答语。(每个句子读两遍)
6.A. No, I’mWith pleasure C. Sorry, Sir.
7. A. It’s Su’s June 5th ’s 5:00
8. A. That’s’m new here C. No problem
9. A. Not at all B. Thank you C. Don’t mention it
1’m afraid C. Sorry to hear that.
(2019内蒙古通辽)第三节 听对话,从每小题A、B、C选项中选择能回答所给问题的最佳选项。
11. What’s the probable relationship between Jenny and Tim?
A. Strangers B. Classmates C. Workmates
12. How does Jenny practice her spoken English?
A. By watching movies B. By singing songs C. By taking after-school classes
(2019内蒙古通辽)听下面一段对话回答第13至15小题。
13. How does the man feel during the day?
A. Helpless B. Sleepy C. Worried
14. Why did the man stop taking medicine?
A. It didn’t work B. It caused stomachaches C. It made him have headaches.
15. What does the woman advise the man to do?
A. Take a walk in the evening B. Drink milk in the morning
C. See a doctor this weekend
(2019内蒙古通辽)第四节 听短文,根据所给问题选择最佳选项。(短文读两遍)
16. Where did the accident happen?
A. In a school B. In a park C. In a community
17. Why couldn’t Mrs. Wang get out of the kitchen?
A. Her left leg was hurt B. The smoke was heavy C. The kitchen was locked
18. What did Li Tao do in Mrs. Wang’s bathroom?
A. He bandaged Mrs. Wang’s left leg
B. He poured water over his clothes
C. He washed clothes for Mrs. Wang
19. How long did Li Tao stay in hospital after the fire?
A. For two days B. For twelve days C. For fourteen days
20. What do people think of Li Tao?
A. He is honest B. He is brave C. He is silly
(2019内蒙古通辽)三、听短文,填表格。(每小题2分,共10分)
第五节 听短文,根据短文内容填写表格,每空一词。(短文读两遍)
| Charles Dickens | |
| Two days 21 starting working in a factory | Celebrating his 13th birthday |
| His past experience | Changing several jobs and meeting all kinds of people. Starting writing novels in his early 22 |
| Oliver Twist-his second novel | Was 23 in 1838. Telling a story of a young orphan in the 24 streets of London. |
| From 1838 to 1863 | Many novels were written by Dickens |
| The people who like his books | The people from America and 25 |
21.before 22.thirties 23.published 24.dangerous 25.Britain
听力部分
一、听句子,选择图片。
第一节 听句子,从每小题A、B、C选项中选择最佳图片。
1. Help yourself to some noodles, please.
2. Alice can play the violin very well.
3. My mother decided to buy me a hat as my birthday present.
4. His uncle usually rides a bike to go to work.
5. My brother graduated from the university last June and he is a doctor now.
二、听句子、对话和短文。
第二节 听句子,从每小题A、B、C选项中选择能对句子做出适当反应的答语。
6. Mary, you are late for class again. (男音)
7. What day is it today?
8. Excuse me, is there a hospital near here?
9. I hope you’ll succeed this time.
10.He broke his left arm in the car accident.
第三节 听对话,从每小题A、B、C选项中选择能回答所给问题的最佳选项。
M: You got high marks in the English test again, Jenny, Good job!
W: Thank you, Tim.
M: You are always hard-working in our class. Do you take after-school classes?
W: No, I don’t. but I practice my spoken English by watching films.
M: What kind of films do you like best?
W: Cartoons.
听下面一段对话回答第13至15小题。
W: Jack, what’s the problem with you? You always reach the office late.
M: I’m really in trouble. I can’t sleep at night. During the day I feel sleepy and can’t do my work properly. I’m helpless.
W: You must do something.
M: I don’t know what I can do. I tried some medicine, which made me sleep at night but caused headaches during the day, so I stopped taking it.
W: Taking medicine is a bit crazy. You can try having a glass of milk at bedtime.
M: Oh, my stomach has problems whenever I drink milk.
W: That’s too bad. Then you can take a walk around your home after supper.
M: My house is beside a busy street. The only place where I can take a walk is along the street. It’s too noisy.
W: Oh, I don’t know what I can do to help you.
M: Thank you all the same. I have decided to see a doctor this weekend.
第四节 听短文,根据所给问题选择最佳选项。
Li Tao is a middle school student from Guizhou. On May 10th, Li Tao was at home alone. Suddenly, he heard someone shouting “Fire! Fire! Help!” he ran outside and saw a lot of smoke from next door. He went in and found his neighbor, the 74-year-old Mrs. Wang, in the kitchen. Her left leg was badly hurt and she couldn’t get out.
Lin Tao quickly ran to Mrs. Wang’s bathroom and poured water over his clothes to protect himself. Then he rushed into the kitchen. There was heavy smoke and the fire was very hot. He put a wet thin quilt over Mrs Wang and helped her out. Later some firemen came and put out the fire.
The fire hurt Li Tao’s arms, neck and face. He was in hospital for two weeks. Many people visited him and gave him flowers and presents. “How brave you are!” they said. “Were you afraid at that moment?” “Yes, a little,” Li Tao nodded, “but I didn’t have time to think about it. Mrs Wang needed my help.” “Fire is very dangerous. We should be careful with it,” he also said.
三、听短文,填表格。
Charles Dickens was born in London in 1812. His family was rather poor. Two days after his 13th birthday, Dickens started working in a factory. In his life, he changed several jobs and met all kinds of people. Many of his novels were based on his past experiences. Dickens started writing novels in his early thirties and became successful almost immediately. Oliver Twist, his second novel, came out in 1838 and was very successful. It tells a story of a young orphan in the dangerous streets of London. The story has a happy ending—the young boy finds his real parents and a loving home. Because of this novel, great attention was paid to poor children. Over the next 25 years, Dickens wrote many other popular novels which are still read today. His books are liked by both the American and the British.
(2019内蒙古通辽)四、完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从A、 B、 C、 D四个选项中选择一个最佳选项。
My friends and I joined a two-day survival training course in the mountains. The first day was really 26 -there was so much to do! Arriving at the campsite, we were divided into groups and given a tent, some food, a 27 and a compass. Standing next to a small river, Fanny 28 camping in the grassy area nearby. However, our instructor, Mr. Lee, pointed out that it might flood if it rained. In the end, we found a higher area. Putting up the tent was very hard. Luckily Mr. Lee helped us a lot.
By the time we had put up the tent, everyone was really hungry. “We wouldn’t have got this hungry if we had brought some snacks,” Peter said. We all told him to 29 complaining and help us start a fire to cook our food 30 . Realizing we were having trouble making the fire, he finally 31 .
The next day stared early. Woken by a strange noise, Peter went to see what was happening. “Some cows have eaten our breakfast!” he shouted. “That’s all because you didn’t 32 the food properly last night.” said Mr. Lee.
Worried that Mr. Lee was angry with us, we tried very hard on our next task-using the map and compass to find a secret location. We made it to the location 33 the other groups did. We all felt very proud of 34 .
The survival training course was a great 35 .Now I feel I could survive anywhere.
26. A. different B. boring C. disappointing D. difficult
27. A. book B. map C. light D. knife
28. A. imagined B. enjoyed C. finished D. suggested
29. A. continue B. start C. stop D. mind
30. A. instead B. again C. zoo D. yet
31. A. started out B. worked out C. gave out D. helped out
32. A. eat up B. put away C. sell out D. throw off
33. A. after B. when C. before D. till
34. A. him B. them C. you D. ourselves
35. A. activity B. competition C. experience D. example
| 题材:记叙文 | 话题24:故事 话题4:日常生活 | 词数:251 |
【解析】
【文章大意】本文是记叙文,主要介绍了作者和朋友们参加山区生存训练班的故事。作者和朋友们在为期两天的生存训练过程中,克服种种困难,最终到达目的地。让作者认识到:生存训练是一门非常重要的经历,可以让作者可以在任何地方都能生存下去。
26.D根据后文“there was so much to do”可推知:有很多事情要做,说明第一天很困难,故选D。
27.B根据后文提到的“next task-using the map”可推知:第一天分发到的不仅仅是帐篷、食物和指南针,还有地图,故选B。
28.D分析前后文意可推知:Fanny建议在附近的草地上宿营,故选D。
29.C根据后文“帮助我们生火做饭”可推知:我们告诉他不要在抱怨了,而是帮助生火做饭,故选C。
30.A根据上文大意可推知:我们告诉他停止抱怨而是去生火做饭,用instead表示,故选A。
31.D由上文大意“我们认识到生火有困难”可推知:他最后还是着手帮助我们生火,故选D。
32.B由上文“一些奶牛吃了我们的早餐”可推知:昨天晚上并没有把食物放好,故选B。
33.C由上文大意“我们找到一个秘密的地方”可推知:在其他下组到达之前,我们来到的这个地方,故选C。
34.D分析文意可推知:经历多种困难,最终找到了地方,可推知:我们为自己感动骄傲,故用反身代词ourselves,选D。
35.C分析上下文意可推知: 生存训练是一次很好的经历,故选C。
(2019内蒙古通辽)五、阅读理解(每小题2分,共30分)
A(2019内蒙古通辽)
Hollywood movie: La La Land《爱乐之城》, a new musical by US DIRECTOR Damien Chazelle
Dates: June 20-June 30
Mon.-Fri.: 11:00a.m., 3:00p.m, 7:30p.m.
Sat.-Sun. : 9:00 a.m., 4:00 p.m., 8:30 p.m.
Place: New Century Cinema
Ticket Prices: Adults: 60yuan; 50 yuan for a member
Notice: Enjoyed by Age 4 and up
根据表格内容寻找最佳选项。
36. What kind of movie is this?
A. A comedy B. An opera C. A program D. A musical
37. How long does the movie last for?
A. 11 days B. 12 days C. 7days D. 5days
38. On Friday, you can watch the movie at __________.
A. 9:00 a.m. B. 2:00 p.m. C. 7:30p.m D. 10:30 p.m
39. Who will not be allowed in the cinema?
A. A 3-year-old boy B. A 6-year-old girl
40. If Mr. Green, his wife and their son (he is 1.2 meters tall) are members of the cinema, they should pay ____ to see the movie.
A. 120yuan B. 100yuan C. 130yuan D. 80yuan
| 题材:应用文 | 话题16:音乐与舞蹈 | 词数:67 |
【答案】36~40 DACAB
【解析】
36.D细节理解题 由文中的a new musical by US DIRECTOR Damien Chazelle可知选D。
37.A细节理解题 由文中的Dates: June 20-June 30可算出是11天,故选A。
38.C细节理解题 由文中的Mon.-Fri.: 11:00a.m., 3:00p.m, 7:30p.m.可知:在下午3点和7点之间,故选C。
39.A细节理解题 由文中的Notice: Enjoyed by Age 4 and up可推知:3岁的孩子不可以,故选A。
40.B数字计算题 由Adults: 60yuan; 50 yuan for a member可知:影院会员50元;Children under 1.3 meters: free 1.3米以下的免费,故格林先生和他妻子共计支付100元,故选B。
B(2019内蒙古通辽)
The pencil is a very simple object. However, it took hundreds of people over centuries to make it what it’s like today.
The story of the pencil starts with graphite(石墨). People cut it into small sticks and use them to write or draw. Around 1560, an Italian couple named Simonio and Lyndiana Bemacotti added wood holders to the graphite sticks. However, since the graphite is too soft, the pencils were easy to break. In 1795, in France, Nicolas-Jacques Conte worked out a method of mixing graphite powders with clay(黏土). In this way, people made strong pencil cores(铅笔芯). To this day, the method is still used in making pencils.
It was Henry David Thoreau who came up with the grading scale(分级量表)for different hardnesses of pencils. It was graded one through four, and grade two is the proper hardness for general use. The softer the pencil is, the more graphite it has in it, and the darker the line is. The harder the pencil is, the more clay it has, and the lighter the line is. Nowadays, pencils marked 2B are usually used in exams to mark answers. Pencils marked HB are usually used in daily writing. People usually use pencils of different hardness and blackness to draw different parts of a picture.
When pencils were handmade, they were made round. Then an American Joseph Dixon developed machines to make pencils. Later people found out it was easier and less wasteful to make a pencil which has six sides.
There is a pencil for everyone and every pencil has a story. The Blackwing 602 is famous for being used by a lot of writers. And then, you have the Dixon pencil company. It’s what people think of when they think of a pencil and what they most probably will buy when their children are about to learn to write.
In my opinion, there’s nothing that can be done to make the pencil better than it is.
根据短文内容选择最佳选项。
41. Who improved the hardness of pencils?
42. What can we learn about pencils?
A. Pencils of great hardness are less useful.
B. Their hardness and blackness decide their uses.
C. Round pencils were first made by machines.
D. Pencils with six sides are comfortable to use.
43. What does Paragraph 5 tell us?
A. Pencils are the best writing tool.
B. There are many kinds of pencils.
C. The Blackwing 602 is very expensive.
D. Dixon pencils are popular with people.
44. What does the underlined word “it” mean in Paragraph4?
Aof the pencil.
45. What’s the next mainly about?
C. What pencils are made out of D. Why pencils are widely used
| 题材:说明文 | 话题22:发明与技术 | 词数:339 |
【答案】41~45 BBDDA
【解析】
41.B细节理解题 由In 1795, in France, Nicolas-Jacques Conte worked out a method of mixing graphite powders with clay(黏土). In this way, people made strong pencil cores(铅笔芯). 可推知:是Nicolas-Jacques Conte提高了铅笔的硬度,故选B。
42.B细节理解题 由铅笔的分类可推知:铅笔的硬度和黑度决定了他们的用途,故选B。
43.D段落大意题 分析段意可推知:六边的Dixon铅笔深受欢迎,故选D。
44.D词义猜测题 由文中的Later people found out it was easier and less wasteful to make a pencil which has six sides.可推知:是制作六边的铅笔很容易,故选D。
45.A主旨大意题 纵观全文是围绕“铅笔发展史”展开的话题,故选A。
C(2019内蒙古通辽)
According to a 2018 study from San Francisco State University, nearly 2.4 billion people around the world used a smartphone in 2017. By the end of 2019, more than a third of the global population will be using a smartphone.
However, smartphone technology can be a double-edged sword. On the one hand, it sends us unlimited amounts of information. On the other hand, using a smartphone may become an addiction.
They led the study. Peter explains that smartphone addiction forms connections in the brain that are similar to drug addiction. And these connections form slowly over time. Also. addiction to social media may affect our emotional state. The two professors asked 135 university students about their habit of smart6phone use and their feelings. They found that students who used their phones the most reported higher levels of feeling lonely, depressed and anxious.
technology addiction. They believe it is the teach industry’s desire to make more money that is to blame for the technology addiction. The researchers warn that workers in the technology industry know how to control our brains and turn us into addicts.
something important. The researchers also suggest taking control of when and where you answer texts or emails. You do not need to answer them all. And you certainly don’t need to answer them as soon as you get them. They also suggest putting limits on the time you spend on social media. If you want to catch up with friends on , set aside a small amount of time to it. You should focus on important tasks and do not allow technology to disturb you.
根据短文内容选择最佳答案。
46. What can we infer from Paragraph1?
A. Smartphone use has become extremely common.
B. Most young people can’t live without smartphones.
C. Smartphones make our life more colorful and convenient.
D. Most people consider smartphones as the greatest invention.
47. The underlined sentence in Paragraph 2 means smartphone technology _________.
C. has both advantages and disadvantages D. can give us unlimited amounts of information
48. What did Erik Peter and Richard Harvey find about smartphone use?
A’s more popular with students.
C. It’s preferred by young people feeling lonely.
D. It can harm students’ emotional state in many ways.
49. What does the last paragraph mainly want to tell us?
A. Social media isn’t that important to us.
B. We can train our brains to do many things.
C. We shouldn’t become addicted to our smartphones.
D. There are ways to deal with smartphone use addiction.
50. Which of the following is True?
A. We can use smartphones to deal with loneliness.
B. An addiction can’t be controlled if we still use smartphones.
C. There were nearly 2.4 billion people using smartphones in the world in 2017.
D. Stop using smartphones if you don’t know when and where you should answer the emails.
| 题材:说明文 | 话题22:科普知识 | 词数:324 |
【解析】
【主旨大意】本文是则科学调查,属于说明文范畴。研究表明:全球将有过三分之一的人口在使用智能手机。而智能手机是把双刃剑,一方面它能发送无限量的信息,另一方面它会损害人的健康。例如使用手机最多的学生会感到孤独、沮丧或焦虑程度更高等,所以,研究人员建议控制手机使用时间,要合理使用手机。
46.A推理判断题 根据第一段大意:2017年有24亿人使用智能手机,到2019年底,将有超过三分之一的人口使用手机,说明智能手机越来越普遍,故选A。
47.C细节理解题 根据句意“智能手机是把双刃剑”可推知:使用智能手机有好处也有坏处,故选C。
48.D细节理解题 根据两位教授的调查可知:智能手机成瘾在大脑中形成毒瘾,对学生造成严重危害,故选D。
49.D段落大意题 根据研究人员提出的建议:可以训练大脑减少对手机和电脑的依赖,可知:我们有多种办法来对付手机成瘾,故选D。
50.C细节理解题 根据第一段中的nearly 2.4 billion people around the world used a smartphone in 2017.可知C项是正确的。
六、读写综合(每小题2分,共20分)
A(2019内蒙古通辽)
France is well known for its fine art, tasty food and romantic scenery. About 75 million visitors come here every year.
France is the largest country in Western Europe. It has a population of over 66 million. The country is home to many famous places of interests, like the River Seine as well as the Eiffel Tower.
Many visitors also come for the country’s art. Sculptor August Rodin and painter Claude Monet once created their great works here. If you visit France today, it is not a surprise to meet street artists in the city or come across a singer in the subway.
No visit to Pairs is complete without a trip to Louvre, one of the largest and most famous museums in the world. Inside, there are 35,000 works of art, such as the painting Mona Lisa by Da Vinci and the statue David by Michelangelo. It would take nine months to enjoy all the pieces.
Besides, France food is world-famous. Bread is very important in France. The best known French bread is called a baguette. They are long, delicious and taste salty. Snails are also a must-have here. French people eat 40,000 tons of snails every year!
But France is not always good. Pairs, the city of light, may also show its dark side to visitors. Chinese visitors feel sorry about the crowed subway in Pairs.
根据短文内容,请用完整句子回答下列问题。
51. What’s France famous for?
___________________________.
52. What’s the population of France?
_____________________________.
53. How long does it take to enjoy all the pieces in Louvre?
_________________________________.
54. How many snails do French people eat every year?
__________________________________.
55. Why do Chinese visitors feel sorry about the subway in Pairs?
__________________________________.
| 题材:说明文 | 话题21:国家与民族 | 词数:228 |
51.It’s famous for its fine art, tasty food and romantic scenery.
52. It has a population of over 66million. /There are over 66 million people in France.
53. It takes nine months to enjoy all the pieces in Louvre.
54. They eat 40,000 tons of snails every year.
55. Because it is crowded. /Because the subways in Pairs is crowded.
B(2019内蒙古通辽)
Many people would like to watch sports matches. First, you need to know about audience manners.
Most sporting arenas have rules for audience written on the back of the tickets. Read your ticket carefully before you arrive. Try to reach your seat half an hour before the start of the event and don’t leave when a game is in progress. When you leave, remember to take away your soft drink bottles and other rubbish.
During exciting games, try to control yourself. Don’t criticize the performance of players and coaches. Be careful with your words, since some may cause anger among other people in the audience.
When players first appear, clap your hands together to welcome them, but don’t go on for too long. After an excellent performance, clap warmly. If someone fails, your clapping will help encourage them.
Various sports have various rules for the audience.
requires silence. But lots of cheering can really help basketball and football players. When you watch snooker and table tennis matches, flash photography is not allowed. Mobile phones are not allowed in shooting centers.
To be a good audience, you should take time to learn the game—particular rules and related culture of each other.
阅读短文,填写信息。(每空一词)
Title: Good Audience 56
| Topic | Rules | |
| Before games | Sporting arenas | Read your tickets carefully Reach and leave there in time Take your rubbish away when you leave |
| During games | Exciting games | Pay attention to your behavior and 57 |
| 58 | Do it properly | |
| Artistic gymnastics | Keep silent | |
| Basketball and football | You should 59 | |
| Snooker and table tennis | You should not take photos | |
| Shooting centers | Don’t 60 mobile phones. | |
| Conclusion | How to be a good audience | To learn the game particular rules and culture |
| 题材:说明文 | 话题9:守则 话题16:体育与赛事 | 词数:237 |
56.Manners 57.words 58.Clapping 59.cheer 60.use
(2019内蒙古通辽)七、完成句子(每小题2分,每空1分,共10分)
(2019内蒙古通辽)61. 对于你的看法我恐怕无法苟同。
I’m afraid I can’t _____ _____ you.
(2019内蒙古通辽)62. 罗马不是一天建成的。
Rome ______ ________ in a day.
(2019内蒙古通辽)63. 建立自贸区为这个城市带来新的机遇。
____ up the free-trade zone _____ new opportunities to this city.
(2019内蒙古通辽). 作为一名探险者,林涛习惯于冒险。
As an explorer, Lin Tao is used to _____ ______.
(2019内蒙古通辽)65. 电脑技术使许多人在家办公成为可能。
Computer technology _____it _____for many people to work at home.
61. agree with 分析句意可推知:句子缺少“无法苟同”部分,“无法苟同”意为“同意”,此处放在情态动词can’t后面,故用动词短语agree with。
62.wasn’t built 分析句意可推知用一般过去时,且主语强调动作承受者,故用一般过去时被动语态wasn’t built。
63.Setting; brings/brought 分析句子结构可知用动名词短语做主语,和up连用表示“建立”之意,用setting up表示;“带来”则用brings或过去时brought表示。
. taking risks 分析句意可知句子缺少“冒险”部分,习惯于做某事用be used to doing形式,“冒险”用take risks表示,故答案为taking risks。
65. makes possible 分析句意可知句子缺少“使…..成为可能”部分,主语是第三人称单数形式,故答案为makes possible。
(2019内蒙古通辽)八、书面表达
假定你是李华,有一位美国交换生要来你校学习,他想了解中国的春节和美国圣诞节的异同。请你根据他的要求写一篇80词左右的作文。内容包含风俗、庆祝活动等相关内容。
要求:1. 思路清晰,语句通顺,书写规范。
不得出现自己的真实信息。
题目和开头已给出,不计入总词数。
The Spring Festival is the most traditional festival in China. _____________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
The Spring Festival is the most traditional festival in China. It falls in January or February. While Christmas is the most important day in America. It’s on December 25th.
The two festivals have much in common. People in both countries always prepare beforehand to welcome the festivals. They clean and decorate houses. Paper cuts are popular in China. Americans decorate Christmas trees with colorful lights, balls, stars and so on. They buy lovely presents and make delicious food. On that day, all the families have a big dinner together.
In China, children get lucky money from parents or grandparents. In America, all the children look forward to Father Christmas, because he brings them presents.
Everyone has a good time during the festivals.
