学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
In the summer of 1936,a poor sheepherder (牧羊人)fell ill and came 1 a small hospital in Fort Benton,Montana,with his dog.The sheepherder was seriously ill and died soon.
The sheepherder's body was 2 to his family by train.The dog cried as the train carrying the master's(主人的)body disappeared.
Trains came to Fort Benton four time a day.The dog stayed there to meet catch one,waiting for his master to return.He watched each passenger 3 the train.
The station manager Ed felt 4 for the dog. He named the dog Shep and left some food every day. He encouraged the dog to come include the station.Finally Shep get to trust Ed and would come inside.But every day when the trains 5 .Shep was back waiting at the same place.
The passengers who came to Fort Benton wondered 6 the dog was always there,greeting the trains.Ed decided to write a pamphlet(小册子)about Shep's 7 and sell it to passengers for a small price.Some newspapers shared Shep's story across the nation.
Day after day,Shep continued to wait and watch.He was 8 old when he died in 1942.After his 9 ,the people of Fort Benton made a beautiful bronze statue(铜像)of Shep to honor 10 .Today,many visitors sill stop to look at the statue and boy the pamphlet.
1.A.out .to .from .at
2.A.burned .hidden .sent .found
3.A.get off .get up .get along .get to
4.A.lucky .angry .happy .sorry
5.A.left .came .disappeared .went
6.A.if .how .why .what
7.A.story .hobby .habit .look
8.A.much .exactly .mainly .very
9.A.death .birth .illness .success
10.A.them .you .her .him
Bruce Swimming School
Join us to discover a lifelong swimming journey with our experienced coaches.
We have lessons for all ages.
Schedules(时间表)and Locations
Lessons are available on weekdays at public swimming pools and on weekends at public sand private pools. | Experienced coaches Visit our web page to look through the list of our coaches, and then you can choose someone who best suits your needs. | |
Water Safety Water safety instruction is included in all lessons. | Fast Results 1-on-1 lesson plans depend on students' abilities. Progress reports and prize given out regularly. | |
Monthly Fee Per Person (每人月费用) | ||
Age | 1-on-1 | Group(3 to 5 persons) |
1-12 years old | ﹩80 | ﹩40 |
13 and above | ﹩110 | ﹩60 |
11.If you want to have lessons every Wednesday, where can you swim?
A.At any swimming pool.
B.At public swimming pools.
C.At private swimming pools.
D.At public and private pools.
12.Tom(an 11-year-old boy)and his father want to have 1-on-1 swimming lessons at Bruce Swimming School. How much will they pay for a month?
A.﹩100 .﹩120 .﹩170 .﹩190
13.Which of the following is NOT TRUE?
A.Students can have 1-on-1 swimming lessons if they need.
B.1-on-1 students can get regular progress reports and prize.
C.Swimming lessons are available only on weekends.
D.If you want to know more, you can call Mr. Jones 6759 2232.
How can cactus(仙人掌)help the world? It can provide a new kind of sustainable fuel(可持续燃料). Nopalimex, a company in Mexico, has made one of the world's first cactus-powered factories. The idea came to Sosa in Nopalimex when he was looking for ways to save money for his food factory. He now powers his factory with cactus gas(气体). The cost to produce the gas is half the cost of electricity.
Soon, the gas produced by Nopalimex will also be used in cars. Nopalimex's gas is made by using the prickly pear(刺梨)——a kind of cactus. To make the gas, the prickly pear is mixed together with manure(肥料). Then the mixture produces the gas that can be used as fuel.
Why cactus? Fuel can be made from other plants such as corn. but there are a few reasons why cactus is a better choice. First, prickly pears need very little water and very little care, and grow well in hot temperatures. Today, these characteristics(特点)are key. Also, unlike corn, prickly pears don't need space that could be used for other food plants. They can grow in areas where many food plants can't grow. Last, after making gas from prickly pears and manure, their byproducts(副产品)can be used to help grow food.
Scientists still need to do more research on making and using prickly pear gas. As projects like Nopalimex show, we have the possibility to produce more sustainable fuel to power our lives.
14.How can cactus help the world?
A.By saving farmers' money.
B.By providing a new kind of sustainable fuel.
C.By taking the place of corn.
D.By producing a lot of electricity and gas.
15.Why does Sosa power his factory with cactus gas?
A.Because he wants to save money for his food factory.
B.Because he has grown a lot of cactus and com in his town.
C.Because he wants to be well﹣known around the world.
D.Because he wants to grow cactus instead of corn.
16.What does the underlined word "mixture" in Paragraph 2 refer to(指代)?
A.The Nopalimex company.
B.The manure.
C.The prickly pear and manure.
D.Cactus.
17.What is Paragraph 3 mainly about?
A.How cactus is used to produce gas.
B.Where we can grow a lot of cactus.
C.What Nopalimex does with cactus.
D.Why cactus is a better choice to make fuel.
Venice is considered to be one of the most18.(beauty)cities in the world. It has been known as the "City of Canals(运河), "City of Bridges" and" City of Water". The city is made up of about 10019.(island), 150 canals, and 400 bridges. There20.(be)no roads in the city, so there are no cars. The only forms of transportation(交通)are on water and21.foot. There are roads, a train station, 22.an airport at the edge(边缘)of the city. One of the famous symbols of Venice is a "gondola(平底船)". Gondolas are still used today, though23.(main)by tourists. All Venice gondolas are painted black-it was a law that was passed in the24.(sixteen)century. Most Venetians travel by water buses called "vaporetti". Venice has one of the world's most famous bridges25.(call)the Rialto Bridge, built in 1591.
Venezuela, a county in South26.(American), means "little Venice". This is because the early European visitors to Venezuela first met the local people who lived in homes built over the water, reminding27.(they)of Venice.
In Chengdu, tea culture has developed into the Chengdu-featured(特色的)tea house culture. There is a saying about Chengdu tea houses: You could see more tea houses than sunny days. Why can the tea house in Chengdu catch so much eyesight? Because of their many different functions(功能): for relaxing, meetings, as well as entertainment.
Chengdu tea houses are often decorated(装饰)with bamboo desks and bamboo chairs. Chengdu people love tea houses, because they love chatting. They often gather together in a crowded tea house, and drink tea when chatting in their free time. They often have a cup of tea and cakes, watch actors performing traditional arts, talk and laugh with people in the house, which could be true joy of life.
The soft wind is filled with tea's smell. The teas they use are usually jasmine green teas, Dragon Well and Biluochun. They use northern Gaiwan as tea sets (larger than Gongfu Gaiwan). Gaiwan is made up of three parts: the lid, the cup and the saucer(茶碟). When the tea service master pours water into the Gaiwan, you will see the water filling from the air into Gaiwan, with a lively sound. In a moment, water stops. Then look at the Gaiwan. The water in it is just right at the level of the Gaiwan's mouth, with a simple drip(水满)on the desk. This is a unique(独特的)skill, as well as an art.
No matter where you are in Chengdu, in a quiet park or in a busy street, you can see those featured tea houses. They have fair price and good service. People can stay there for half a day, having only a cup of tea and little snacks. In the talks of friends and neighbors, the colorful tea culture of Sichuan is fully expressed.
请务必将以下小题的答案写在相应位置!
28.What are the functions of Chengdu tea houses?
29.What are the desks and chairs in Chengdu tea houses made of?
30.What's the difference between northern Gaiwan and Gongfu Gaiwan?
31.Who has the unique skill of pouring water in the tea houses?
32.What's the passage mainly about?
33. 随着科技的进步和社会的发展,我们的生活必将发生日新月异的变化.请你想象一下十年后的生活情景,以My life in ten years为题,根据以下要点提示,对一篇100词左右的英语短文.
要点提示:
1.生活环境;
2. 交通方式;
3.工作学习情况;
4. ……
注意:
1.书写规范,表达连贯,可根据内容适当发挥;
2.文中不得出现真实的区县,学校及姓名.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参
1.B
2.C
3.A
4.D
5.B
6.C
7.A
8.D
9.A
10.D
【解析】
【分析】
文章大意:本文主要介绍了一只忠诚的牧羊狗一直在等他主人回来.后来人们为了纪念他,给他建了个铜像。
1.
句意:1936年夏天,一位可怜的牧羊人生病了,带着他的狗来到蒙大拿州本顿堡的一家小医院。
out外面;to到;from从;at在。根据a poor sheepherder (牧羊人)fell ill and came…a small hospital in Fort Benton,前面说病了,应该是来到医院,come to..“来到……”,故选B。
2.
句意:牧羊人的尸体被用火车送到他的家人那里。
burned燃烧;hidden隐藏;sent送到;found发现。根据The sheepherder's body was…to his family by train.可知应该是尸体被用火车送给他的家人,被动语态,所以用动词的过去分词形式,故选C。
3.
句意:他观察着每个下火车的乘客。
get off下车;get up起床;get along(与…)和睦相处;get to到达。根据上句waiting for his master to return等他主人回来,应该是观察每个下车的人,故选A。
4.
句意:车站站长Ed很同情这条狗。
lucky幸运的;angry生气的;happy开心的;sorry抱歉的。根据下句He named the dog Shep and left some food every day.给它起名,并给食物,应该是看它可怜,同情它,故选D。
5.
句意:但是每天当火车来的时候,Shep回到了原来的地方等着。
left离开;came来;disappeared消失;went去。根据下句Shep was back waiting at the same place.回来在同一个地方等着,应该是火车来时,故选B。
6.
句意:来到本顿堡的乘客都很奇怪为什么这只狗总在那里迎接火车。
if如果,是否;how怎样;why为什么;what什么。根据The passengers who came to Fort Benton wondered…the dog was always there,greeting the trains.应该是乘客想知道为什么狗总在那儿,故选C。
7.
句意:Ed决定写一本关于Shep故事的小册子,以低价卖给乘客。
story故事;hobby爱好;habit习惯;look外表。根据下文Some newspapers shared Shep's story across the nation.可知写了关于它的故事,故选A。
8.
句意:他在1942年去世时已经很老了。
much很多;exactly确切地;mainly主要地;very非常。根据后面when he died in 1942.说他在1942年去世了,应该是非常老了,故选D。
9.
句意:在他死了之后。
death死;birth出生;illness疾病;success成功。根据前面when he died in 1942.说他在1942年去世了,所以应该是在死后,故选A。
10.
句意:本顿堡的人们为他制作了一座美丽的青铜雕像来纪念他。
them他们;you你、你们;her她;him他。根据前面when he died in 1942可知是为了纪念他,故选D。
11.B
12.D
13.C
【解析】
【分析】
本文主要介绍了布鲁斯游泳学校的游泳课程,包括课程内容、时间、费用及联系方式等。
11.
细节理解题。根据“Lessons are available on weekdays at public swimming pools”可知,如果你想每周三上课,你可以在公共游泳池游泳。故选B。
12.
细节理解题。根据“1-12 years old﹩80…13 and above﹩110”可知,1-12岁,一对一课程每人每月80美元;13岁及以上,一对一课程每人每月110美元。11岁的汤姆和父亲上一个月的一对一课程,共需支付190美元。故选D。
13.
细节理解题。根据“Lessons are available on weekdays at public swimming pools and on weekends at public sand private pools.”可知,游泳课只在周末开设是错误的。故选C。
14.B
15.A
16.C
17.D
【解析】
【分析】
这是一篇科普知识类阅读,文章主要讲了一家墨西哥公司Nopalimex生产的一种可持续燃料——仙人掌气体,并介绍了为什么会选择仙人掌生产新型可持续燃料的原因。
14.
细节理解题。根据第一段“How can cactus help the world? It can provide a new kind of sustainable fuel”可知,仙人掌是通过提供一种新型的可持续燃料来帮这个世界的。故选B。
15.
细节理解题。根据第一段“The idea came to Sosa in Nopalimex when he was looking for ways to save money for his food factory”可知,索萨为了找到为食品工厂省钱的方法,从而想到用仙人掌气体给工厂提供动力。故选A。
16.
词句猜测题。根据第二段“To make the gas, the prickly pear is mixed together with manure”可知,为了生产这种气体,要将刺梨和肥料混合在一起,故划线部分mixture指代的是前文中提到的“刺梨和肥料的混合品”。故选C。
17.
主旨大意题。根据第三段“Why cactus? …but there are a few reasons why cactus is a better choice”可知,本段讲述了为什么选用仙人掌生产新型可持续燃料的原因。故选D。
18.beautiful
19.islands
20.are
21.on
22.and
23.mainly
24.sixteenth
25.called
26.America
27.them
【解析】
【分析】
文章主要介绍了世界上最漂亮之一的威尼斯,并介绍了被称为“小威尼斯”的委内瑞拉。
18.
句意:威尼斯被认为是世界上最美丽的城市之一。本句为“one of+最高级+名词复数”句式,故此处应用所给单词的形容词形式beautiful,与the most共同构成最高级,修饰名词cities。故填beautiful。
19.
句意:这座城市由大约100个岛屿、150条运河和400座桥梁组成。be made up of sth由……构成,故空格处应为名词,由空格前100可知,此处应用所给名词的复数形式。故填islands。
20.
句意:城市里没有路,所以没有汽车。本句为there be句型,且本句陈述客观事实,故应为一般现在时,主语roads为复数,故应用be动词are。故填are。
21.
句意:唯一的交通方式是水上和步行。此处介绍威尼斯的交通方式,on foot步行,故此处应为介词on。故填on。
22.
句意:在城市的边缘有公路、火车站和机场。句中“公路”、“火车站”、“机场”均指威尼斯的交通设施,故此处应用连词and表并列。故填and。
23.
句意:平底船现在还在使用,尽管主要是由游客使用。分析句子结构可知,句中不缺成分,故应用所给单词的副词形式mainly“主要地”,在句中作状语表程度。故填mainly。
24.
句意:这是十六世纪通过的一项法律。此处应用所给基数词的序数词形式sixteenth,作定语修饰名词century,表顺序。故填sixteenth。
25.
句意:威尼斯有一座世界上最著名的桥,名叫里亚托桥,建于1591年。此处应用所给单词的过去分词形式called,作后置定语修饰名词one of the world's most famous bridges,即威尼斯有一座世界上最著名的,名为里亚托的桥。故填called。
26.
句意:委内瑞拉,南美洲的一个国家,意为“小威尼斯”。由常识可知,委内瑞拉是南美洲的一个国家,South America南美洲。故填America。
27.
句意:这是因为早期到委内瑞拉的欧洲游客第一次见到当地人,他们住在建在水上的房子里,让他们想起了威尼斯。remind sb of sth让某人想起某物,结合动宾结构可知,此处应用代词的宾格形式them。故填them。
28.Relaxing, meetings, as well as entertainment.
29.They are made of bamboo.
30.The northern Gaiwan is larger than Gongfu Gaiwan.
31.The tea service master.
32.The passage is mainly about the colorful tea culture of Sichuan.
【解析】
【分析】
在成都,茶文化已经发展成为成都特色的茶馆文化。茶馆充分体现了四川丰富多彩的茶文化。
28.
根据第一段最后一句“Because of their many different functions(功能): for relaxing, meetings, as well as entertainment.”可知成都的茶馆有许多不同的功能,如放松、开会或者娱乐。故填Relaxing, meetings, as well as entertainment.
29.
根据第二段第一句“Chengdu tea houses are often decorated(装饰)with bamboo desks and bamboo chairs.”可知成都茶馆的桌椅是用竹子做的。故填They are made of bamboo.
30.
根据第三段中“They use northern Gaiwan as tea sets (larger than Gongfu Gaiwan).”可知北方盖碗比功夫盖碗大。故填The northern Gaiwan is larger than Gongfu Gaiwan.
31.
根据第三段中“When the tea service master pours water into the Gaiwan, you will see…This is a unique(独特的)skill, as well as an art.”可知在茶馆里有倒水绝技的是茶艺师傅。故填The tea service master.
32.
根据第一句“In Chengdu, tea culture has developed into the Chengdu-featured(特色的)tea house culture.”和最后一段中“In the talks of friends and neighbors, the colorful tea culture of Sichuan is fully expressed.”可知在成都,茶文化已经发展成为成都特色的茶馆文化,茶馆充分体现了四川丰富多彩的茶文化。故填The passage is mainly about the colorful tea culture of Sichuan.
33.例文
My life in ten years
What do you think your life will be like in ten years?
I will live in a big city. It is very convenient to go out because the subway covers almost every corner of the city. I will buy a big house for my parents which lies in a big city. I will be a popular and famous singer and I will sing around the world. It can make me meet more people and I like making friends with them. I will make much money and work hard to help others and make my parents and family happy.
To make my dream come true, I will try my best to practice singing and I will never give up!
【解析】
【分析】
【详解】
1.题干解读:这篇作文要求学生们以My life in ten years为题,想象十年后的生活。题目中给出了要点提示,文章应从生活环境、交通方式、工作学习情况等方面进行介绍。
2.写作指导:这是一个话题作文,短文中只给出了要点提示,具体的写作内容需要学生们发挥想象力,组织语言进行介绍。学生们可联系生活实际,教材中也涉及过类似的话题,相关的词汇和句型学生们也比较熟悉。本文应以一般将来时态为主、第一人称叙述。注意句式结构的完整,上下文意的衔接。使用一些高级词汇和句型,使文意连贯、表达流畅。