最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-27 21:10:04
文档

六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇

六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇导读:本文六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇,仅供参考,如果觉得很不错,欢迎点评和分享。要提高六年级学生的英语阅读能力,方法之一是多做英语阅读理解题。准备了六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇,供大家参考。六年级英语下册阅读理解练习题及答案1Mr.Whitelivesinatallbuilding.Helivesonthesixteenthfloor.Everyday,hetakesalift(电梯)upanddown.OneSaturdayafte
推荐度:
导读六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇导读:本文六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇,仅供参考,如果觉得很不错,欢迎点评和分享。要提高六年级学生的英语阅读能力,方法之一是多做英语阅读理解题。准备了六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇,供大家参考。六年级英语下册阅读理解练习题及答案1Mr.Whitelivesinatallbuilding.Helivesonthesixteenthfloor.Everyday,hetakesalift(电梯)upanddown.OneSaturdayafte
六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇

导读:本文 六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇,仅供参考,如果觉得很不错,欢迎点评和分享。

  要提高六年级学生的英语阅读能力,方法之一是多做英语阅读理解题。准备了六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇,供大家参考。   六年级英语下册阅读理解练习题及答案1  Mr. White lives in a tall building. He lives on the sixteenth floor. Every day, he takes a lift (电梯)up and down.  One Saturday afternoon, he went shopping with his little son and bought many things. They drove back and carried all the things up to the lift. Suddenly they saw a piece of paper on the wall. It said,“Dear sirs, there’s something wrong with the lift. Please use the stairs now.”The son took a bag and ran upstairs quickly. But Mr. White walked and walked.  At last they stood in front of their door feeling very tired. Mr. White began to look for the keys, but he could not find them. Suddenly he shouted in a loud voice,“Oh, no! I’ve left my keys in the car.”  根据短文内容选择正确答案。  ( ) 1. Mr. White lives on the ____ floor.  A. 14th B. 15th C. 16th  ( ) 2. Does he take a lift every day?  A. Yes, he does.  B. No, he doesn’t.  C. I don’t know.  ( ) 3. Did they buy many things?  A. Yes, they did.  B. No, they didn’t.  C. Yes, they were.  ( ) 4. Why didn’t they use the lift? Because  A. they wanted to exercise their body.  B. they like walking upstairs.  C. there’s something wrong with the lift.  ( ) 5. Where were the keys ?  A. At home.  B. In the car.  C. In his bag.  答案:  CAACB六年级英语下册阅读理解练习题及答案2  Water is very important to people. We must drink water every day. We can’t live without water. Water is everywhere around us. At home, we use water to wash clothes, to wash dishes, to cook meals, to clean the flat, to have showers, to make drinks, to clean our teeth, to have a bath and so on.  At work, people use water to put out fires, to grow vegetables, to make things in factories and so on. We also can swim on the earth. Water is important to us, isn’t it?  However, there isn’t much water on the earth. It is very valuable. We must save it. If we waste too much water, one day in the future, the last drop of water on the planet will be our tear.  根据短文内容回答问题。  1.What could we do with water at home?  2.Can we live without water?  3.Is there much water on our planet?  4. Why must we save water?  答案:  1.We use water to wash clothes, to wash dishes,to cook meals, to clean the flat,to have showers, to make drinks,to clean our teeth, to have a bath and so on.  2.No,we can not.  3.No,there isn’t.  4.Because there isn’t much water on the earth. It is very valuable. We must save it. If we waste too much water, one day in the future, the last drop of water on the planet will be our tear.  六年级英语下册阅读理解练习题及答案3  One day, Mr Read and his son Robert were going out for a walk. He put on a pair of shoes together with a pair of different socks, one white and one yellow. As he came out of his house, his son noticed(注意) the colours of his father’s socks and said,“ you have put on two different socks, dad.”  When he heard this, he looked at his socks and found that his son was right. He was happy and said to himself,“ what a clever son I have got!” Then he said to his son to go back to the house to get another pair of socks for him.  When the son went back to the house, all he could find was one white sock and one yellow sock. Robert then took the socks to his father and said,“It’s no use changing! These socks at home are also different, one yellow and one white.”  根据短文内容判断正误。  ( )1. One day Mr Read and his daughter were going out for a walk.  ( )2. Mr Read put on a pair of shoes together with a pair of socks in the same colour.  ( )3. Robert went back to the house to get another pair of shoes for him.  ( )4. Robert couldn’t find the socks in the house.  ( )5. The socks at home had the same colour.  答案:FFTFF  

文档

六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇

六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇导读:本文六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇,仅供参考,如果觉得很不错,欢迎点评和分享。要提高六年级学生的英语阅读能力,方法之一是多做英语阅读理解题。准备了六年级英语下册阅读理解练习题及答案三篇,供大家参考。六年级英语下册阅读理解练习题及答案1Mr.Whitelivesinatallbuilding.Helivesonthesixteenthfloor.Everyday,hetakesalift(电梯)upanddown.OneSaturdayafte
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top